|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
eweska - można 2 x dziennie klikać? Dziś tak kliknęłam ale daj znać czy tak jest ok
Taverney - baaardzo się cieszę, że krwiak się w końcu "wykrwawił" Oby już paskudnik nie wrócił ![]() Cytat:
![]() Moje pierwsze Iguśkowe nabytki: http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../18/1340721844 http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../20/1340722016 http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../20/1340722064 http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../51/1368815182 http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../56/1368815689 Jeśli jutro dr wypatrzy siusiaka to będę śpiochy farbować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do ruchów u mnie też się za wiele nie dzieje, czasem jakieś delikatne pukanie ale te ruchy, jeśli to właśnie dzidzia, są na tyle słabe że się zastanawiam czy to skurcze, czy też mała się rozpycha. Jutro zapytam się dr czy mogę na tym etapie ciąży zrobić sobie ktg, bo to się idzie normalnie do szpitala, płaci chyba 30zł za 20-30 minut leżenia pod ktg i wtedy wychodzi czy jakieś skurcze są czy nie, tak mi się wydaje ![]() Cytat:
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-12-14 o 20:34 |
||||
|
|
|
#812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() Cytat:
i to jak mnei zobaczyla na skypie!!! co dopiero bedzie na zywca!Cytat:
![]() wlasnie gadalam 2 godziny z psiapsiola na skypie i kupilam sobie cardigan ciazowy przez neta![]() http://www.laredoute.no/DetailPages/...SearchBackLink= taki tylko czarny na poprawe humoru w tych grubych czasach; ![]() ide sie kapac i do lozia ![]() buziale
|
|||
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też czuję jakby mi tam wszystko w środku skakało, jelita, żołądek i śledziona No a do tego gdy coś się tam kręci, czuję że mi się napina macica.
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
moria44 śliczne te bodziaki
powiem ci z doswiadczenia ze właśnie takie kopertówki na początku są najwygodniejsze |
|
|
|
#815 |
|
Moderatoreska
|
Moria dokładnie nie wiem ile razy można głosować na razie jest ok, ale za duzo nie można bo wylatuje się z rankingu za wiekszość głosów z tego samego IP, a jak jest dużo głosów różnych to jest ok więc powtarzające się IP nie robia różnicy bo i tak na dane osoby głosuje się raz, dwa razy dziennie
![]() Super bodziaczki Świetny cardigan ale jaki drogi :P |
|
|
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam napisać, wszystko H&M
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
My już po wizycie. Endo był zadowolony z wyników, badanie też ok. Następna wizyta za 4 tygodnie.
Siasiek, machałam o 17.36 Mamy lekarski stetoskop ( taki prawdziwy ).
|
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja tylko na sekundkę. Już jestem spakowana do wyjazdu do Bielska, do Rodziców. Nie będzie mnie przez 2 tyg, do po świętach
Trzymajcie się ciepło, śmiejcie dużo i jedzcie zdrowo Wszystkiego dobrego dla całych waszych rodzin, tych nie narodzonych członków zwłaszcza |
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejne 2 parapetowy zaliczone, teraz poleze, bo siedzialam kilka godzin ![]() ale mi brzuch wysadzilo ![]() tz sie napatrzec nie moze ![]() moria ja bym i tak nic rozowego nie kupowala.... moze byc zonk :P wole unisex
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-12-14 o 23:31 |
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Nie jechać mi dziś krajową 11, bo mówią, że korek był w nocy na 40 km! I znowu jest źle.
A ja już po śniadanku i z ciepłą herbatą z miodkiem Cytat:
Poza tym Kochana, nie masz źle myśleć o ciąży. Ja też wokół słyszę o problemach, sama się martwię, ale staram się myśleć pozytywnie, bo to też czują nasze maluszki. Na pewno wszystko jest w porządku Miłego dnia Mamuśki |
|
|
|
|
#821 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja też juz na nogach, śniadanko sobie jem Piję herbatkę i pewnie jeszcze wrócę do łóżka jak synal pójdzie do szkoły |
|
|
|
#822 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska wystarczy tylko kliknąć i poczekać na komunikat,że głos oddany?
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Ja wstalam dzisiaj lewa noga, poprztykalam sie z TZtem o jakies bzdury z rana, zimno mi, ciezko i zle, jestem grubas, nie zmiescilam sie dzisiaj w moja obcisla bluzeczka, a waga pokazuje plus6-7 kilo ![]() i w ogole jestem zla od rana, prosze o wsparcie, pracy duzo.grrr... chyba sobie jutro wezme urlop na zadanie, rok sie konczy przysluguja mi 3 razy po 3 dni a ja ani razu nie bralam jeszcze! Cytat:
Cytat:
wpisuje sie do waszej listy jednak w ciazy musze zwolnic sila rzeczy bo po prostu cialo odmawia mi posluszenstwa, jestem ssenna i na nic nie mam sily, nie mam polowy tej energii co przed ciaza, neistety nie mam juz co liczyc na zwolnienie, wiec siedze w pracy od rana i pracoholikuje sie dalej;![]() kochana sliczne te bodziaki! ja tez uwielbiam rzeczy z H&M!!! i tez juz mam troche rozowych, a co tam, najwyzej sie wyda jakims innym dzieciakom jak bedzie chklopak! poz atym kupilam te bodziaki z napisaem I lobe MUM i I love DAD boskie sa![]() jeju ale mam dzisiaj kiepski humor, dobrze, ze zamowilam sobie wczoraj ta tuniczke to mam andzieje, przyjdzie przed swietami i w cos sie zmieszcze
|
||
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Poradźcie coś bo zwariuję Dziś rano jak wstałam miałam takie lekkie krwawienie, na dodatek cały czas mi słabo i chyba się przeziębiłam. Nie wiem czy już panikować Na telefon do gina chyba jeszcze za wcześnie.
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK nie za wcześnie. Dzwoń! Przerabiałam to
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK, oczywiście, że dzwoń i się nie przejmuj, że jest za wcześnie. Tylko nie panikuj, ale jak miałaś krwawienie, to koniecznie musisz to zgłosić do lekarza. Napisz potem co i jak.
|
|
|
|
#827 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny.
nic sie nie wyspalam dzisiaj. ja tez uwazam ze jak sie pojawia krwawienie to nie ma na co czekac. ja zaczelam plamic w 6 tyg od razu leki, musialam lezec i mialam awaryjne skierowanie do szpitala jakby sie to plamienie utrzymywalo albo przerodzilo w krwawienie. |
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do lekarza, kazał wziąć dwie luteiny i no spe. Od razu zapytał czy chcę przyjechać do szpitala
na razie mam leżeć i później się z nim skontaktować. Mam nadzieję, że nie przerodzi się to w większe krwawienie. Zawsze coś się musi wydarzyć
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK tylko się nie zamartwiaj. Najważniejsza jest szybka reakcja. Poleżysz, odpoczniesz, pogłaskasz brzusia... będzie dobrze. Luteina robi swoje - wiem z doświadczenia
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć brzuchatki!
Dziś środa, mój ukochany dzień ![]() anulinka daj znać czy coś przez niego słychać, ja przez mój, kupiony za 25zł na allegro nie słyszę nic, czasem jakieś bąbelki albo przelewania. Cytat:
Tuniczkę wynalazłaś piękną! Na pewno będziesz świetnie wyglądać. I natychmiast na urlop Na 9 dni! Kiedy masz go wykorzystać jeśli nie teraz? Teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie i Twój maluszek, pracę, mimo największej sympatii trzeba odstawić na bok MoniaK ja bym na Twoim miejscu jechała do szpitala. Masz do tego prawo, zrobią Ci usg i zobaczą czy z dzidzią wszystko ok i może się okaże, że to tylko krwiak, który krwawi. A tak to się będziesz zamartwiać. Jeśli będzie ok to sobie po 2-3 dniach wyjdziesz spokojna. Tam Ci leki dożylnie podadzą gdy będzie potrzeba i szybciej będą reagować w razie czego.
|
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, proszę doradźcie mi, czy powinnam sie tym mocno przejmować...Otóż drugi raz mi się zdarzyło w nocy że złapał mnie silny ból pleców w okolicy lędźwi, po lewej stronie. Był nie do wytrzymania.Nie wiem czy to od długiego leżenia na tej stronie, bo przeważnie na niej śpię? W każdym razie zawsze w nocy i zawsze byłam wtedy na tym boku. Ból był okropny, jakby tępy, trwał z 10 min, do rozmasowania, pomagało jak mąż przykładał ciepłe ręce. Teraz czuję tylko lekkie ciągnięcie w tym miejscu. To może być coś poważnego,czy zdarza się Wam coś takiego? Wyniki moczu miałam robione niedawno i są idealne, więc nie wiem co to
Możliwe że od ucisku od leżenia długo w tej samej pozycji? Pewnie zadzwonię do mojego lekarza, ale chciałam się też Was poradzić....BuziakiEDIT: dodam że ogólnie mnie kręgosłup ostanio bardziej boli, jak jadę samochodem czy dłużej chodzę... Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2010-12-15 o 09:45 |
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamusie
Cytat:
tez tak mam, ze jak zaboli, to np nie moge stapnac na noge gin mi tlumaczyl, ze to sie miednica rosciaga haczac o chrzastki i kosci biodrowe i dlatego tak uciska masuj sobie to, wcieraj naproxen ( to znaczy mi przepisal, ponoc mozna ) no i odpoczywaj a ponoc pomagaja tez masaze strumieniem cieplej wody w domowej wannie ja tez tak mam wiec poprobuj domowe sposoby a jak pojdziesz na wizyte do gina to wtedy mu o tym powiedz |
|
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamcie
Kurcza szukam od rana jakiegoś ładnego kardigana i nie moge znaleźć ![]() Ale chyba zamówie tą narzutke http://allegro.pl/long-sweterek-narz...339472279.html święta obleci
|
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem przeszło i już ok, tylko mnie zastanawia dlaczego tylko z jednej strony mnie boli, właśnie z lewej, na której śpię
|
|
|
|
|
#835 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moria idę na równi z tobą
|
|||
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Dzisiaj będę się jeszcze zdzwaniać z moim ginem i pewnie pojadę na wizytę, aby zobaczył co i jak. Jeśli uzna, że trzeba do szpitala to nie będzie wyjścia ale chciałabym tego uniknąć. Na razie leżę z książką i laptopem i odpoczywam. Pocieszam się tym, że to było bardzo małe krwawienie, takie jakby plamienie na koniec miesiączki.
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK dokładnie tak samo to u mnie wyglądało, jak na koniec miesiączki. Pamiętam, że gdy to zobaczyłam momentalnie tak słabo mi się zrobiło, że prawie zemdlałam, z wrażenia.
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana to najwyzej przewroc sie na drugi boczek poprostu wszystko nam sie rozciaga i bolesci mamy rozniaste takze nie martw sie na zapas
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie takie zawroty głowy i omdlenia są bardzo częste, więc tym się aż tak bardzo nie przejmuję Cholerka, ja nie wiem kiedyś mniej się słyszało o poronieniach, krwawieniach i innych powikłaniach ciążowych, kobiety tak na siebie nie chuchały i nie biegały po lekarzach a rodziły zdrowe dzieci. Czy to nasze pokolenie takie słabe jest?
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
.Już jestem po wizycie u mojego gina ![]() Dostałam skierowanie do szpitala na jakieś badania. Na skierowaniu mam napisane rozpoznanie BŁONIASTY PRZYCZEP PĘPOWINY. Co to znaczy?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

Na 9 dni! Kiedy masz go wykorzystać jeśli nie teraz? Teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie i Twój maluszek, pracę, mimo największej sympatii trzeba odstawić na bok 

02.08.2014