|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
to ja już nie wiem na tej stronie jest kalkulator wieku ciaży ,
http://ciazaporod.pl/kalkulator_tygodnia_ciazy.html nie terminu porodu, wpisałam 11.11.2010 i wyszło, że jestem w 5 tygodniu ciaży
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Przyczajenie
|
Czy się zdarza często że w czasie ciąży występuje miesiączka ?
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Z tego, co wiem, zdarzają sie krwawienia w ciąży, ale raczej rzadko i nie takie intensywne jak miesiączka.
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- I test można zrobić nawet w czasie miesiaczki
|
|
|
|
|
#2494 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html Mysle,ze polozna najlepiej okresli Ci tydzien w ktorym Jestes ![]() Pozdr. ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:17 ---------- Kamel,jak Bedziesz u gin.,to daj znac w ktorym Jestes tc. Przegladalam te kalkulatory i roznie mi wychodzi.Ja juz sama nie wiem.Wedlug poloznej jestem w 5tc i 5d ,ale po ostatnim badaniu usg,plod byl wiekszy,a nizeli wskazywaly tc. Zwariowac mozna
Edytowane przez Toska28 Czas edycji: 2010-12-14 o 11:41 |
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Test na dwa dni przed @ negatywny
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Kamel, Justyna - dzięki za odp też myślę o tym żeby po Nowym Roku znów wybrać się do gin., ale już nie żadne monitorowanie cyklu, tylko właśnie jakieś badania, może też jakiś preparat przepisze... a może mój M. powinien jeszcze jakieś badania zrobic (choć już widzę jak się do tego spieszy ![]() pozdrawiam i życzę Wam wszystkim udanego dnia ![]() PS - Dotka, 2 dni przed @ to chyba jedna troszkę za wcześnie... ciągle trzeba być dobrej myśli!!
Tosiaczek_1 Edytowane przez Tosiaczek_1 Czas edycji: 2010-12-14 o 07:46 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2498 |
|
Wtajemniczenie
|
Karmel,jak Bedziesz u gin.,to daj znac w ktorym Jestes tc. Przegladalam te kalkulatory i roznie mi wychodzi.Ja juz sama nie wiem.Wedlug poloznej jestem w 5tc i 5d ,ale po ostatnim badaniu usg,plod byl wiekszy,a nizeli wskazywaly tc.
Zwariowac mozna [/QUOTE]Dziękuję za odp , też już sama nie wiem na każdej stronie inaczej pokazuje, był nawet taki kalkulator który pokazał "już powinnaś urodzić" .Wizytę u ginekologa mam prywatnie 23 grudnia, myślę, że p. doktor zrobi mi usg, bo jak się staraliśmy z pół roku temu i miałam watpliwości co do okresu, bo trwał tylko 2 dni, to zrobiła usg i powiedziała, ze nie było ciaży. Także napiszę co powiedziała. Dziś zrobiłam badania na betę i wieczorkiem napiszę jaki będzie wynik. Oczywiście okresu nadal nie mam już tydzień spóźnienia. Zdenerwowałam się bo w prywatnym lab. nie robią i oszłam się pół miasta do przychodni i tam na szczęście robili. Myślałam, że to standardowe badanie w laboratoriach tym bardziej w dużym mieście ![]() Pozdrawiam i trzymajcie kciuki , ja trzymam za wszystkie dziewczyny starające się o dzidziusia![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- [QUOTE=Tosiaczek_1;2375986 6]Witajcie Dziewczyny ![]() Kamel, Justyna - dzięki za odp też myślę o tym żeby po Nowym Roku znów wybrać się do gin., ale już nie żadne monitorowanie cyklu, tylko właśnie jakieś badania, może też jakiś preparat przepisze... a może mój M. powinien jeszcze jakieś badania zrobic (choć już widzę jak się do tego spieszy ![]() Ja byłam z mężem na jego badaniach, 2 minuty i po krzyku , w sumie byliśmy 2 razy. Jak odbieraliśmy wyniki to już miałam 2 dni spóźnienia @ ))))))))), warto zrobić te badania, wtedy wszystko jasne.
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Wizytę u ginekologa mam prywatnie 23 grudnia, myślę, że p. doktor zrobi mi usg, bo jak się staraliśmy z pół roku temu i miałam watpliwości co do okresu, bo trwał tylko 2 dni, to zrobiła usg i powiedziała, ze nie było ciaży. Także napiszę co powiedziała.
Dziś zrobiłam badania na betę i wieczorkiem napiszę jaki będzie wynik. Oczywiście okresu nadal nie mam już tydzień spóźnienia. Zdenerwowałam się bo w prywatnym lab. nie robią i oszłam się pół miasta do przychodni i tam na szczęście robili. Myślałam, że to standardowe badanie w laboratoriach tym bardziej w dużym mieście ![]() Pozdrawiam i trzymajcie kciuki , ja trzymam za wszystkie dziewczyny starające się o dzidziusia![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Trzymamy,trzymamy! Czekamy na dobre wiesci ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Dotka81,nieraz tak jest,ze przed @ w moczu jest zamale stezenie chormonow i test nie jest w stanie potwierdzic ciazy.Poczekaj jeszcze z 2 dni,lub wiecej i jak @ nie przyjdzie to powtorz Powodzenia |
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Do czwartku niedaleko
|
|
#2501 |
|
Przyczajenie
|
jak to mozliwe?
witam
mam nadzieje, ze pisze w dobrym miejscu. jak to mozliwe, ze dzien przed okresem 2a testy ciazowe wyszly pozytywnie, dwa dni pozniej kolejny test i znowu pozytywny, kolejny dzien i negatywny? o co chodzi? |
|
|
|
|
#2502 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze ten negatywny test wyczuwa wieksze stezenie hormonu w moczu,a te inne,co wyszly pozytywne male.Przeczytaj na opakowaniu,co jest napisane,czy np.10ml,czy 25ml.Czy wszystkie byly tej samej firmy??
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- A w ogole witam was po 3 dniach nieobecnosci .Bylam z moim dzieckiem od niedzieli w szpitalu,mial infekcje,strasznie kaszlal,nie jadl,byl blady.Ale juz wszystko dobrze,jestesmy w domku .A @jak nie bylo,tak nie ma(33d.ckl.)...Rano zrobie test.Zobaczymy.Bo wiecie jak to jest z ta nadzieja .
|
|
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dotko, jeszcze nic nie wiadomo- ja, jak robię test tak wcześnie, zawsze myślę "A nuż coś pokaże?"- więc spox
Cytat:
[QUOTE=Kamel;23762840] Dziś zrobiłam badania na betę i wieczorkiem napiszę jaki będzie wynik. Oczywiście okresu nadal nie mam już tydzień spóźnienia. Pozdrawiam i trzymajcie kciuki , ja trzymam za wszystkie dziewczyny starające się o dzidziusia![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Trzymam mocno kciuki!!!!!!!! Cytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Kochane, jeszcze Wam powiem coś dziwnego- mianowicie wg testu owu powinnam mieć w pt, w nocy z pt na sob wspolżylismy i od soboty mam ciągle jakby plodny śluz- czy to znaczy, że zapłodnienie jest jeszcze możliwe? Ale przecież owulacja nie może trwać 4 dni! Co o tym myślicie???
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna owulacja chyba nie może tyle trwać ale chyba nie zaszkodzi wam "zadziałać"
A ja się zastanawiam czy owulacja może wystąpić około 10 dc? Miałam "mokro" i odpowiedni śluz a teraz jest sucho i czasami na papierze widzę biały gęsty śluz Nigdy nie obserwowałam swojego organizmu tak dokładnie i teraz nie wiem jak to wszystko odczytywać
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Raczkowanie
|
KAMEL widze ze jestesmy w podobnej sytuacji...ale czy jestes w 100% pewna ze jestes w ciazy?
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne, że nie zaszkodzi
![]() Co do sluzu w 10tym dniu, też mi się tak zdarzało i nie wiem, co o tym sądzić. Jak dorwę gina, to go przycisnę
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wybieram po nowym roku na "przegląd"
Zawsze miałam baardzo regularne cykle ale po odstawieniu tabletek to nie wiem czego się spodziewać i bardzo mnie to wkurza Gdyby to wszystko było prostsze....
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------
Kochane, jeszcze Wam powiem coś dziwnego- mianowicie wg testu owu powinnam mieć w pt, w nocy z pt na sob wspolżylismy i od soboty mam ciągle jakby plodny śluz- czy to znaczy, że zapłodnienie jest jeszcze możliwe? Ale przecież owulacja nie może trwać 4 dni! Co o tym myślicie??? [/QUOTE]Heyka No niby nie,a moze masz to szczescie... Nie zaszkodzi napewno,gdy w te dni sie troszke postaracie Ja bym korzystala z okazji. Ja mialam podobny sluz,gdy zaszlam,a o tym jeszcze nie wiedzialam(dopiero po czasie zrobil sie bialy),no ale u Ciebie to byloby chyba za szybko,ale kto wie...
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale mam bardzo regularne cykle opóźnienia 1-max 2 dni-ale 2 dni może z raz w zyciu a okresu nie ma tydzień.Ogólnie mam wrażliwe piersi i jakby minimalnie czuje cały czas jakby było mi niedobrze, ale ledwo to zauważam. Jeżeli chodzi o wyżej wspomniany śluz płodny, to ja w tym cyklu miałam go o wiele więcej dni niż zwykle, był i był , i szczerze mówąc to nie planowałam w tym miesiącu się starać, ale dziwne wydawało mi się, że dobrych kilka dni był idealnie rozciągliwy więc spróbowaliśmy i to w ostatnich dniach i byłam pewna, że to już za późno, nie nastawiałam się, nawet nie wiedziałam kiedy mam dostać okres, więc sprawdziłam, bo wydawało mi się, że już powinien być i to był chyba dzień spodziewanej miesiączki, nie przyszedł i tak już w 2 miałam nadzieję, wieczorem zrobiłam 2 testy i wyszły 2 kreski...![]() Dziś odebrałam wynik bety, chyba pozytywny ale nie znam się na tym za bardzo. Czy ktoś może mi w tym pomóc?Wynik to 2965,00 mlU/ml Wartości referencyjne w okolicach mojego wyniku to: Ciąża 4 tydzień-9,5 - 750,00 Ciąża 5 tydzień-217,0 - 7138,0 Ciąża 6 tydzień- 158,0 - 31795 Więc czyżby tak jak przypuszczałam licząc od 1 dnia ostatniej miesiączki czyli 11listopada- 5 tydzień? |
|
|
|
|
|
#2510 |
|
Raczkowanie
|
ohh Ty... gratuluje
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Kamel!!!!! Gratulacje, ale fajowo!!!!
Oby i na mnie przeszło- przez wspólne pisanie
|
|
#2513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prezent pod choinkę , ale nie mogę się doczekać aż powiemy na Wigilii moim rodzicom, Oni będą wniebowzięci )), dziś mnie skręcało kiedy przyszłam do nich z wynikami ale chcę poczekać do Wigilli![]() Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie przyszłe mamusie, do mnie w sumie to jeszcze nie dociera ![]() Ps. na tej stronie podane sa identyczne wartości referencyjne do bety jak w moim laboratorium, http://parenting.pl/portal/teksty/co...a-normy?page=3 ,gdyby się ktoś bliżej na tym znał to poproszę o opinię Wizyta u ginekologa dopiero 23 grudnia, nie mogę się doczekać.
|
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Raczkowanie
|
to byloby moje pierwsze
![]() moglo Ci sie pomylic bo dalam mojej przyjaciolce sie wypowiedziec z mojego konta... ale juz po jej wizytach ![]() jutro mam wizyte u ginekologa... ) zobaczymy czy to ciaza... ;]
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
Kamel,gratulacje!!!!
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Kamel moje gratulacje
a reszcie powodzenia życze, oby wam wszystkim sie udalo
|
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolinko, trzymam kciuki! To jest wątek sensacyjny- serio! ![]() Kibicuję wszystkim, które chcą
|
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
watek sensacyjny - OWSZEM
![]() brrr....ale sie denerwuje... |
|
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
Justynaneyman-niestety nie wytrzymalam do rana i zrobilam wczoraj o 18.Wynik negatywny.Na opakowaniu bylo napisane,ze mozna robic w ciagu dnia,ale nic nie pic i odstepy miedzy siuskami musza byc 2-3h.Ja odczekalam te 3h,ale siku chcialo mi sie juz po godzinie,bo wypilam kubek mleka.I teraz nie wiem.Juz mam taki metlik w glowie...Teraz biore na wstrzymanie i jak nie pojawi sie do przyszlego piatku,to robie ostatni raz.Juz kolezanka sie ze mnie smieje,ze wydaje majatek na testy
.Kamel-wytrzymaj do wizyty lekarza.On CI powie,ktory to mniej wiecej tydzien.Najwazniejsze,ze sie udalo .Super super super |
|
|
|
|
#2520 |
|
Raczkowanie
|
Hey Olusia
![]() Ja tak samo jak Ty zrobilam.Nie moglam sie doczekac ...Wynik negatywny,a ciaza jest Powodzenia!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

.
, w sumie byliśmy 2 razy. Jak odbieraliśmy wyniki to już miałam 2 dni spóźnienia @
Zawsze miałam baardzo regularne cykle ale po odstawieniu tabletek to nie wiem czego się spodziewać i bardzo mnie to wkurza
Gdyby to wszystko było prostsze....