|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
A ja dzis pierwszy raz dostalam kopniaka w zebro...;/ i akurat wtedy patrzylam na brzuch i taka noga sie pojawila :P uwielbiam ten widok
![]() A wczoraj to tak jak ktoras z Was pisala...dostawalam chyba w nerki...i to juz bolalo tak konkretnie ;/ dzis tez mi troche wbija te nogi w bok, ale tak bardziej z tylu... No ale coz...jeszcze te kilka tygodni trzeba wytrzymac ![]() Dzis jade po wozek ![]() Moja mala ma czkawke jakies 5x dziennie ;/ i juz mnie to meczy... Ale od kiedy pamietam to caly czas w tym samym miejscu.... Na dole po prawej stronie... Ciekawe czy to znak ze Oliwka nie zmienila swojej pozycji, bo na ostatnim USG byla juz glowa w dol ![]() havana a gdzie u nas jest DoZ?? Wiem, ze na bloniu jest jakis sklep zielarski i tam chyba maja wsyzstko.... Wiec ja jak juz to tam bede jej szukac, jak bede znac dokladny adres to Ci dam znac ![]() Marika mi tez sie czesto zdarza, ze jak robie porzadek to nic nie moge znalezc i nie pamietam gdzie to wsadzalam ![]() ![]()
#1982 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może już je wysłali ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 120/80 to jest jak najbardziej ciśnienie w normie, nie rozumiem czemu cię straszy lekarz. Chyba nawet książkowe ciśnienie to jest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Nie odzywałam sie dość długo, ponieważ leżę w szpitalu i nie mam dostępu do neta. \teraz koleżanka pożyczyła mi na chwilę kompa. Pisałam jakiś czas temu, że czekam na to USG dokładne no i po badaniu wylądowałam w szpitalu. Okazało się, że mały ma powiększone serduszko, niskie tętno i podejrzewają niewydolność krążenia u niego, tylko, nie wiedzą czym może być spowodowana, ponieważ wady serca nie widać i teoretycznie wszystko jest ok. Dodatkowo maluch nie przybiera na wadze, jest bardzo malutki, to już 35 tc a on waży zaledwie 1800g i przez osttani tydzien jakby w ogóle nie przybrał. Nie wiem juz co mam o tym wszystkim myśleć, sprawdzali łożysko i wszystkie przepływy są prawidłowe a on stanął w miejscu i ciągle taki mały. Lekarze twierdzą, że męczy się u mnie w brzuchu i że raczej do końca nie dochodzę i że najprawdopodobnije będę musiła rozpakować się wcześniej. Chcą chyba poczekać aż skoncze 36 tydz i ewentualnie w 37 albo cesarka albo wywołają poród, wszystko zależy od tego, jak mały będzie się czuł i jak będzie pracowało jego serducho. Załamałam się, bo odżywiam się jak trzeba, biorę witaminy i żadnych efektów nie widać. Strasznie się boję o niego, nie wiem co z tego wyjdzie. Dzisiaj o 15 mam miec kolejne USG, zobaczymy co tym razem wyjdzie. Do tego wszystkiego jeszcze do mnie przyplątały sie bakterie coli, masakra jakaś, mam już dość. Nie mam czasu i mozliwości, zeby nadrobić teraz Wasze posty, ale mam nadzieję, ze u was jest dużo lepiej. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze banany....zjadłabym...ale już wróciłam. Mam pomelo to wtrząchnę;-)
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zadomowienie
|
ten usmiech
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kurcze miałam się ubrać i iść do sklepu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam te ostatnie psychologiczne mądrości: jak cesarka to większe zagrożenie próchnicą, jak karmisz naturalnie to wyższa inteligencja... ech.... szkoda pieniędzy na takie badania ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Wtajemniczenie
|
Achaia, ale niespodzianka!!! Czekamy na wieści...
GRATULACJE DLA MAMUSI I CÓRECZKI!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lilijko, fajnie jakbyś przy rozpakowanych Mamusiach pisała też, w którym tygodniu się rozpakowały ![]() Uwielbiam pomelo!!! Zjadłabym z chęcią, tylko muszę poszukać chętnego na wyjście do sklepu, a to będzie trudne zadanie ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-15 o 12:58 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1992 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
BAN stały
|
Kurczę, to może jednak jeszcze raz się skuszę na to pomelo... Jak będzie niedobre to najwyżej znowu pójdzie do kosza... Ja uwielbiam za to zielone grejfruty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
stalowamagnolia staram się, przy Marice jest napisane na pomarańczowo, a z pozostałymi nie miałyśmy kontaktu. Będę miała to na uwadze oczywiście
![]() Co do materacu to chyba kokosem na górę najpierw, była mowa o tym jakoś na początku tego wątku. gociak58 trzymajcie się oboje, trzymam mocno kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
pomelo..mniam
![]() make_up_istka- najprawdopodobniej było stare! wera- ja mam tako warrior, daj znać jakiego dokonałaś wyboru olbka, kma- zaciskajcie nóżki i dużo odpoczywajcie; nasz pierwszy typ to był właśnie jedo 4fyn- bardzo fajny jest ten wózek- jaką wybraliscie kolorystyke?? gociak58+ trzymajcie sie, moja znajoma jak sieokazało że dzidziuś jest mały, miała natlenianie, wtedy go przybyło- w szpitalu napewno będą wiedzieć co robic! powodzenia jak ja dziś się okropnie czuje, uciska mnie biustonosz pod biustem i do tego cieżko mi sie oddycha, musiałam przewietrzyć pokoje! tez takmiałyście/ macie w 34 tygodniu?? Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-12-15 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
BAN stały
|
Ja tak miałam po 30. tygodniu. Tydzień temu przeszło i oddycham w sumie normalnie. Wtedy nie pomagało nic - ani luźniejszy biustonosz ani wietrzenie domu, bo po prostu mała wciskała nogi aż za żebra i nie mogłam wziąć głębszego oddechu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1998 |
Zadomowienie
|
lilijko a my się umawiamy dziś tak jak zawsze?? na 17 około??
Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-12-15 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gociak, trzymam kciuki i pisz co i jak! Lecę oglądać Sarę ![]()
![]() |
#2002 |
BAN stały
|
Uff, wróciłam z zakupów. Ślisko jak cholera... Mam już liście malin, mandarynki pomarańcze, pączka i zagęszczone słodkie mleczko
![]() ![]() Aha, znalazłam coś takiego: "Liście maliny właściwej są bogate w witaminy i minerały, szczególnie w naturalne i łatwo przyswajalne chylaty żelazowe. Liście maliny wzmacniają i odżywiają mięśniówkę macicy. Wzmagają też produkcję mleka i ułatwiają powrót równowagi po porodzie. Taki napar z liści można pić przez całą ciążę. Natomiast nie zaleca się picia herbaty z owoców malin, gdy jest ryzyko porodu przedwczesnego - bo ona może wywołać skurcze macicy." i "Liście malin dzięki zawartości garbników mają działanie ściągające i przeciwzapalne. Niszczą bakterie i mogą być używane jako lek przeciwbiegunkowy oraz lek w przebiegu nieżytów żołądka i jelit. Znoszą także bolesne skurcze mięśni gładkich w jelitach, macicy oraz w ścianach naczyń krwionośnych. Doskonałym napojem dla kobiet w ciąży jest napar z liści maliny - stosuje się go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji. Wiadomo bowiem , że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej - jeden, dwa razy dziennie." Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-15 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja przepakowałam torby tak, jak pisał make_up_istka, zaraz zabieram się za obiadek, a potem, z mężem na sr jadę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Wtajemniczenie
|
gociak58 - trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Informuj nas co u Ciebie.
![]() Cytat:
![]() Ja już nie wiem, co o tych liściach malin myśleć. Trochę się boję, że zacznę rodzić. Sama nie wiem. To zawsze tak fajnie napisane, że ułatwia, że pomaga... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() P.S. Nie wiem czy to te grejfruty. Są po prostu zupełnie zielone, kształt normalny ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-15 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zadomowienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
taką matkę to bym zamknęła na całą noc w tym samochodzie!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Znowu mam zgagę, normalnie mnie cały przewód pokarmowy piecze ![]() no i jeszcze moja dzisiejsza nowa fanaberia, wymyśliła mi się choinka na pniu... tż się chyba załamie moim pomysłem (i da mi szlaban na komputer ![]() ![]() Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-15 o 14:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.