|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy GG, część XXII
Jeśli kiedykolwiek przyjdzie ci namyśl , że fajnie było by się przytulić
- kochanie , masz mój numer. Przykro mi maleńka , że świat wygląda zupełnie inaczej niż wysnuta jego wizja w piaskownicy. Siedzisz na łące i marzysz a wiatr po cichu przywołuje miłość. Bo tylko świadomość oddychania z Tobą tym samym powietrzem trzyma mnie przy życiu. (...) i w środku nocy obudzić się dzień , a sól przybierze słodki smak, ostania na skrzypcach zagrana melodia zabierze mnie na tamten świat Potrzebowałam małego promienia słońca , dostałam słoik wypełniony szczęściem.
|
#2732 |
|
Konto usunięte
|
chroń mnie,
moje serce będzie mogło potem więcej. gdybym miała to, czego nie mam, gdybym wiedziała, co chcę wiedzieć.. potem wcisnąć się do snu i zapomnieć wszystkie wczoraj. wciąż obserwuję krańce kosmosu, chcąc przeznaczenie odmienić. nawet już nie pamiętasz, o tym, że wierzyłaś w coś... myśleć żal, co będzie jutro. |
|
|
|
#2733 |
|
Marudziara
|
Krzyk strachu kłuje w gardło wykrzyknikiem.
Zegar ze swym czasem denerwuje nieustannym tak-tok-tikiem Moje litery zjadają już mole Pojawia się świadomość przemijania...
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
'At my mouth full of lies moimi ustami przepełnionymi kłamstwem Goodbye, he said I found somebody new. Do widzenia, powiedział Znalazłem coś nowego.'
'I to w tej chwili zdajesz sobie sprawę, że to wszystko zdarzyło się tylko raz. I nie ważne jak bardzo się starasz nigdy nie poczujesz się taki sam. Nie będziesz już nigdy się czuć trzy metry nad niebem.' |
|
|
|
#2735 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Mam swoich pięć punktów IQ Gdzie mi tam do Twoich dwudziestu dwóch? ![]() ![]() ![]() Mam swój metr i nieco ponad pół Gdzie mi tam do Twoich niecałych dwóch? ![]() ![]() I jestem tak szczęśliwa, że leżąc w łóżku nie chcę iść spać ... ![]() **![]() ![]() - A kiedy odkryłaś, że się w nim zakochałaś...? - Kiedy robiąc herbatę dla siebie, zrobiłam dwie...
|
|
#2736 |
|
Przyczajenie
|
_________________________ ________________________
Sztuką jest mieć wy***ane nawet gdy pęka serce . Ja zniose wszystko ,Tylko musze czuć że ci Zależy Ona dobrze znała smak nieszczęśliwej miłości , psychopatycznej zazdrości. Zawsze zadawała sobie Pytanie co by było gdyby nigdy go nie poznała, Oczywiste jest to że Nie ważne co było, ważne że przy nim zaznała Szczęścia , Bo gdyby go jednak nie poznała , możliwość była by taka że tego Szczęścia by nie zaznała <3 Niby zbudowałeś ze mną tak dużo , a naprawde nie zrobiłeś nic . Bo nie można życia budować na Kłamstwach Wydaje mi się ,że dobrze jest czasem pocierpieć uświadamiam wtedy sobie że naprawde mi zależy . prawda boli , szczerość rani, kłamstwo uzależnia . Koniec zależy od początku Przy twoim imieniu moge postawić wielki znak zapytania . Już nigdy nie pozwole sobie Przez ciebie płakać , obiecuje ![]() _________________________ ________________ Talenciary ) |
|
|
|
#2737 |
|
Raczkowanie
|
"
Możesz patrzeć. Możesz pożerać mnie wzrokiem. Możesz zaciągać się każdym gestem. Możesz zasysać resztki perfum z powietrza i spijać myślami każdy oddech z ust. Popatrz więc raz, a dobrze. Nic ponad to. "
posłuchaj jak mi prędko bije Twoje serce. 1.12.2011 Edytowane przez uusiaa Czas edycji: 2010-12-15 o 14:01 |
|
|
|
#2738 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ''
Nieobecnie liżąc usta, zauważyła, że nadal czuje w nich mrowienie, jak gdyby on nadal ją całował. tak,najlepiej zniknąć z czyjegoś życia i nie dawać żadnego znaku . cudownie mieć kogoś kto mówi " najbardziej na świecie". chciałabym od nowa zakochać nas... może możesz zatrzymać świat. '' |
||||
|
|
|
#2739 |
|
Przyczajenie
|
jesteście boskie .
naiwnie__ - dziękuję . ;* Pozostają mi wspomnienia , świadomość , że byłam szczęśliwa. Że dałam sobie to szczęście odebrać ...
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
pomaluję paznokcie twoją krwią
i oznaczę Swój teren aby nikt mi Cię nie odebrał. pamiętasz mój uśmiech którym się witałam i żegnałam? już go nie ma, zakopałam go w ogrodzie do którego zgubiłam klucz. te twoje cho.lerne zielone oczy to przez nie nie mogę w nocy spać bo śni mi się, że teraz inna się w nich przygląda.
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
będę za 2 tygodnie.
wyjeżdżam do sanatorium. 3majcie się wszystkie. siemaneczko. |
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Aśśśś Ty zołzo !
<3.dziękuję x1000 za takie wyróżnienie notcool - Tobie również dziękuję możesz odejść, bo wracać nie masz już gdzie. teraz Ty nasłuchasz się o wszystkich moich eks, przyjacielu. na szczęście wróciły te czasy, kiedy paczka fajek szła na pół.
|
#2744 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
I jak testy dziewczyny
![]() Robiąc kolejną kreskę na nadgarstku - zrozumiała, że on nie jest tego wart...lecz było już za późno ...
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
|
|
|
#2746 |
|
Raczkowanie
|
PoprostuAsiss - kradnij Maleńka do woli.
![]() "
Pamiętaj o jednym: ze wszystkich rzeczy wiecznych miłość trwa najkrócej. Więc ty się nie nastawiaj na wieczność. Ty, Serce, nie jesteś czasoprzestrzeń. Był jak kartka przysłana z wakacji, budząca marzenia o zmianie i egzotyce. Chcę mieć coś swojego. Coś, co będę kochać. Bo ja tak naprawdę najbardziej w życiu chcę kogoś kochać. Gdyby zakochanie trwało zbyt długo, ludzie umieraliby z wyczerpania, arytmii lub tachykardii serca, głodu lub syndromu odstawienia snu. Jest taki moment, kiedy ból jest tak duży, że nie możesz oddychać. To jest taki sprytny mechanizm. Myślę, że przećwiczony wielokrotnie przez naturę. Dusisz się, instynktownie ratujesz się i zapominasz na chwilę o bólu. Boisz się nawrotu bezdechu i dzięki temu możesz przeżyć. Kopciuszek miał wyjątkowo trudne dzieciństwo. Wredne przyrodnie siostry, praca ponad siły i straszna macocha. Poza tym, że musiała zatruwać się, wyciągając popiół z popielnika, to na dodatek nie miała nawet kanału MTV. Miłość ma wpisane w siebie cierpienie. Nieuniknione, chociażby przy rozstaniach. Przyjaźń – nie. Miłość może istnieć i trwać nieodwzajemniona. Przyjaźń – nigdy. Miłość jest pełna pychy, egoizmu, zachłanności i niewdzięczności. Nie uznaje zasług i nie rozdaje dyplomów. Przyjaźń poza tym jest niezwykle rzadko końcem miłości. To nie było zakochanie. Wiedziała, że przy zakochaniu nie ma się aż tak silnych objawów. " (Samotność w sieci - przepraszam, że takie długie, ale nie mogłam się oprzeć...)
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
jest mi przeogromnie miło
cieszę się, że się podoba mad_woman - a tym kochana, że znalazłam się w zacnym gronie okradzionych przez Ciebie ![]() Gdzie jest miłość? Gdzie jest Pani skrywająca się ta poszukiwana od wieków, powodująca tsunami słów i rozgardiasz umysłów? Może skrywa się między wersami wierszów, ścigana słowami poety, zamierająca na suchych wargach? A może mieszka naprzeciwko, oplata szyję czarnym szalem i słucha starych płyt, rozkoszując się rozkosznym ciepłem, pochodzącym z wnętrza dłoni zakochanych? Może jest w sercowych wypiekach, w atłasowej pościeli i płomieniu świec? Miłość mieszka w Nas. W Twojej głowie, moim sercu, w wspólnych chwilach. Niewidzialna aczkolwiek odczuwalna kołysze mnie do snu. Jej adres jest tam gdzie jesteś Ty. - Wiesz co to znaczy, że więcej razy upadasz niż się podnosisz? - ...? - Każdy upadek może być Twoim ostatnim. "Uśmiecham, robię miny przed lustrem. Udaję, że płaczę, że się śmieję i że krzyczę. Spłukuję z rąk ich odciski palców. Napinam mięśnie, od ud przez brzuch do ścięgien szyi. Jestem wrzaskiem połkniętym przez powietrze." Otwieram pięść i z rąk ulatuje ptak. Niegdyś martwy, teraz na nowo odżył, wzleciał ponad mgły chorych fascynacji, zawstydzając starsze kobiety, wierzące, że jedynie Chrystus ma szanse na drugie życie. Niektóre sekundy przypominają życie nad poziomem morza - plamy rozmoczonej bieli w czarnej pustce (nie)istnienia. Bywają momenty, w których pragnę przywołać muzykę współgrającą z egzaltacją dawnych chwil, lecz dźwięki przyszłości nadal rozbijają się o oszklone widma prześwietlonego filmu 09'. Jeśli pamięć zamraża emocje, niech ochłodzi też pragnienia.
|
|
#2748 | |
|
Rozeznanie
|
Jak egzaminy próbne laski?
tragicznie. jutro mat-przyr. ale się cieszę, bo to moja mocna strona ![]() Cytat:
wiesz,że cię kocham <3 myszko mojaa ![]() I tylko o jednym śnię, o jednym marzę: by powrócił z ciepłem wiosennego słońca. I widniejesz codziennie na szybie mojego okna. Miałeś przecież zniknąć. I tracisz nadzieję. I znowu nie robisz nic, by stać się tym najlepszym.
|
|
#2749 |
|
Raczkowanie
|
" powinnam była zrozumieć dystans Twoich oczu. kredki ułożone kolorystycznie od najbardziej podobnych do Twoich oczu. "
|
#2750 |
|
Raczkowanie
|
Malinowa Girl - masakra dziś była... jutro jak dla mnie będzie jeszcze gorzej ... najbardziej pewna jestem piątku... mam niemiecki
Widząc ich razem powiedziała
,,życzę szczęścia"... Po chwili dodając w myślach ,,nie w tym życiu - nie z nią "
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
|
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
Gdybyś umarł dzisiaj, poszedłbyś do piekła.
Mogłabym być najlepsza, ale czy powinnam? Wyjdź. A resztki swojej dumy zostaw pod drzwiami. Oni wszyscy tak bardzo krzyczeli. A ja? Ja słyszałam tylko Twój głos, przedzierający się przez wszystkie inne. Gdybym była z Tobą, lubiłabym zimę. Mogłabym wtedy bezkarnie nosić Twoją bluzę. Jesteś jak wiosna. Długo wyczekiwany, a gdy nadejdziesz, ciężko jest nacieszyć się Tobą na zapas.
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
; -******************
odszedł ukradł największą część mnie łkam bo wiem co straciłam nadzieja? teraz to już tylko strata czasu te zdjęcia nie blakną one wiedzą jak ważny dla mnie byłeś mocno przytul szepnij słowa miłość szepnij, że to prawdziwa miłość
|
|
#2753 |
|
Raczkowanie
|
w twoich oczach nawet zazdrości nie widzę.
czas upływa, ludzie się zmieniają, związki rozpadają... niby o tym wiedziałam, ale i tak boli. mam ochotę coś sobie zrobić, żeby jeszcze raz zobaczyć troskę w twoich oczach. znam twoje myśli, ale nie chcę byś wypowiedział je na głos. i czasami jeszcze czuję twoje ciepłe dłonie na mojej talii. wiesz? nikt nie ma tak ciepłych dłoni, jak ty.
|
#2754 |
|
Rozeznanie
|
Jako nastolatka sądziła, że jeszcze zbyt wcześnie, by wybierać. Jako młoda kobieta była przekonana, że już zbyt późno, by cokolwiek zmienić. Kiedy połykałam nasenne tabletki, chciałam zabić kogoś, kogo nienawidziłam. Nie wiedziałam, że żyją we mnie inne Weroniki, które umiałabym pokochać. Gdy osiągnęła już wszystko, czego oczekiwała od życia, doszła do wniosku, że nie ma ono sensu, bo wszystkie dni były takie same. I postanowiła umrzeć. Wielu ludzi chciałoby kochać, ale boi się, że trzeba za to poświęcić coś z przeszłości albo przyszłości. Ty nie masz nic do stracenia, bo masz tylko teraźniejszość. Śmierć była łagodna, pachniała winem i głaskała ją po głowie. Cóż za głupota! Depresja, obłęd z powodu mężyczyzny, którego adresu nawet dzisiaj nie znała. Zakochała się w nim do szaleństwa jako młoda dziewczyna, bo podobnie jak wszystkie jej rówieśnice musiała poznać smak Miłości Niemożliwej. Czyżby nie rozumiał, że znów przywraca dziewczynę światu? I że było to najgorsze, co mógł zrobić komuś, dla kogo nie było już żadnej nadziei? Konsekwentnie doprowadziła do końca wiele spraw w swoim życiu, tyle że nie były to sprawy istotne. Zdarzało się, że nie chciała pogodzić się z kimś, z kim pokłóciła się o drobiazg albo przestawała dzwonić do mężczyzny, w którym była zakochana, bo dochodziła do wniosku, że związek z nim nie ma sensu. Była bezkompromisowa w tym, co najprostsze – chciała udowodnić sobie, że jest silna i obojętna, choć tak naprawdę była słaba; nigdy nie zdołała wybić się w nauce czy sporcie; nie potrafiła utrzymać harmonii w swojej rodzinie. Udawało jej się przewyciężać swoje małe słabości, ale poniosła klęskę w sprawach ważnych. Roztaczała wokół aurę kobiety niezależnej, choć rozpaczliwie potrzebowała kogoś obok siebie. Była w różnych miejscach, gdzie zwracała na siebie uwagę, ale noce z reguły spędzała samotnie [...], patrząc na rozregulowany telewizor. W oczach przyjaciół uchodziła za wzór godny naśladowania, traciła większość swojej energii, usiłując być zawsze na miarę takiego obrazu siebie, jaki sama stworzyła. Z tego właśnie powodu nie miała już dość siły, by być sobą – dziewczyną, która tak jak wszyscy ludzie na świecie, potrzebowała do szczęścia innych. Ale tych innych było tak trudno zrozumieć! Reagowali w sposób nieprzewidywalny, chowali się za murami obronnymi i jak ona okazywali obojętność wobec wszystkiego. Gdy pojawił się ktoś bardziej otwarty na życie, albo natychmiast go odrzucali, albo skazywali na cierpienie uznając za gorszego i „naiwnego”. Nie czuła się ani szczęśliwa, ani nieszczęśliwa i tego nie może dłużej znieść. Paulo Coelho - Weronika postanawia umrzeć
|
|
#2755 |
|
Rozeznanie
|
♥
PaniJana- dziękuje ![]() ___________ 'Czy brak poczucia winy jest cząstką zatracenia własnej moralności.? Co sprawia, że człowiek zaczyna nienawidzić sam siebie? Może tchórzostwo. Albo nieodłączny strach przed popełnianiem błędów, przed robieniem nie tego, czego inni oczekują. pamiętaj, każdy z nas jest coś wart. uśmiecham się do samej siebie, idąc przez ulicę. niech przechodnie zastanawiają się, czy właśnie urwałam się z zakładu zamkniętego czy jestem zwyczajnie szczęśliwa Najpiękniejsze są dni, w ciągu których potrafimy być tak po prostu bezgranicznie szczęśliwi i sami nie wiemy z jakiego powodu. Po kolana w trawie, po szyję w chmurach. doceń to , co masz . Bo mi wystarczą małe gesty, by poczuć miłość. Bo czasami krótkie tęsknię, oznacza więcej niż tysiąc innych słów. Uwielbiam podnosić na niego wzrok i mieć nadzieję, że tego nie zauważa. Kocham to ciepłe, rozkoszne drżenie mojego ciała, gdy na horyzoncie pojawia się jego sylwetka... anielski wyraz twarzy. w dłoni exstasy, spełnia się to o czym po cicho marzysz.. Jest taka ładna. Ludzie myślą, że ma wszystko. Że może mieć każdego faceta o którym zamarzy. Może i ma wiele, jednak w jej życiu wciąż brak miłości. i wiedziała, że tym samym ona jest dla niego. chciałabym mu pomóc jeszcze raz uwierzyć w nas.'
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
kiss12550, mad_woman (okradłam) - bardzo mi miło
12 Stonka, Artistic soul, czochrajb, devilishchild, kontrastowa0, Lovely x3, naiwna0, naiwnie__, nkfn, noforme, notcool, patrysiowa_, ratatamm, rumuneczkaxd, SparklyAngel _________________
'On mnie dostrzegł, poznał i starał się o mnie. Przepadałam za tym, by być uwielbianą. Nie wierzyłam w przeznaczenie, aż do pewnej jesieni' 'Należysz do miejsca, gdzie czujesz się wolna' U belong to a place where U feel free. 'Kobiecości nie da się ująć w formułkę' Femininity can't be included in the formula. 'Rozpacz wie, ona zna Ciebie, mnie' Desperation knows, she knows U, me. 'To wszystko przez te Jego niebieskie oczy' It's all those of His blue eyes. 'Przekonałam się, że boli znacznie mniej, kiedy przestaje Ci zależeć. On dał mi wystarczająco dużo rozczarowań' I realized that it hurts much less when it ceases to depend on U. He gave me enough disappointments.
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
rumuneczkaxd & patrysiowa_ - to wszystko dla Was, więc bierzcie ile chcecie.
3:53 - Jego głos taki sam.. bliski, a już inny tak. - (...) zdobędę Cię! - dobranoc. - proszę? - dobranoc. - ja Ci z takim tekstem wyjeżdżam, a Ty 'dobranoc'? - nie zasłużyłeś na nic innego. Tak cholernie źle się czuję z myślą, że miłość jest tak blisko Nas, a my bawimy się kto uderzy obojętnością mocniej w czyje serce. Siedzę cicho z podwiniętymi rękawami z lekka dmuchając na zziębnięte dłonie, czekając na Ciebie. Chciałabym Cię zabić w sobie, by gdy powracasz nocą bladą umiała Ci spojrzeć w oczy z radością jak pierwszego dnia.
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
"Słońcu ani śmierci nie można patrzeć prosto w oczy." |
|
|
|
#2759 |
|
Przyczajenie
|
Miłości nie ma miedzy nami,
Przeszła nawet złość. Uśmiech to pół pocałunku, więc uśmiechaj się do mnie dwa razy
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotne dzięki
poprostuAsiss, Paralogiczna, SparklyAngel, mandragona - okradłam <3 ''Myślę, że nasza relacja wejdzie na wyższy szczebel, na wyższy level, crazy love forever. Na przyszłość jak nie będziesz miał co robić w nocy, to proszę Cię nie wpier.dalaj mi się w sny, tylko zajmij się czymś pożytecznym. Nie wiem, śmieci wynieś." 11:12 - pech to pech. Edytowane przez kontrastowa0 Czas edycji: 2010-12-15 o 18:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

**

tragicznie. jutro mat-przyr. ale się cieszę, bo to moja mocna strona