Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-15, 01:03   #2761
DiTu77
Zakorzenienie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
...

a ja w weekend się pochorowałam- Pierwszy raz od prawie 2 lat.
Byłam dziś u lekarza i mam jakąś wirusówkę plus antybiotyk.
A zaczęło się tak jak uIzy Madzi-od ogromengo bólu gardła potem doszły uszy. Najgorsze, że jestem sama z Małym i boję sie go zarazić a jak na złość on się chce dziś tulić (wczoraj cały dzień małż nad nim panował),

A i kupiliśmy Michasiowi w sobotę sanki a tu...... śnieg zabrało
Dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
...
A to w klubie są Amki zdjęcia a tu też dam ze dwa z dzisiejszego spacerku
Jak zwykle
Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Wpadlam sie tylko przywitac,dzis bylam w pracy na rano i padam na twarz
Masakra jakas,zeby sie wyszykowac i dziecko i na 6,30 byc w pracy musze wstac o 4,30
Zaraz lece pod prysznic i spac bo jutro powtorka z rozrywki,jeszcze dzis maly nie spal caly dzien i padl dopiero po 19,30 niezniszczalny robocop normalnie

do juterka mamusie
klikniecie mi w banerek?

Czekam na @ i pochłonełam wlasnie CAŁĄ paczke cukierkow
A no i musze powiedziec ze moje stosunki z tz uległy znacznej poprawie,pogodzilismy sie :yupi:
Dobrze, że już ok i wpółczuję wstawania o tak wczesnej porze...
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hej mamusie, ja sie melduje, ze juz dolecielismy, cali i zdrowi, Sandra praktycznie nocny lot przespala, poza turbulencjami nad Rownikiem, ktore jak zawsze sa tam dosc silne. Najgorsze bylo to, ze trzeslo na tyle mocno, ze w pewnym momencie mialam odczucie, ze troche spadamy i ktos zaczal panikowac a po sekundzie byl juz spokoj. Ale i tak sie troche przez to strachu najadlam

Kachula
, ciesze sie, ze z tztem jest juz lepiej

No to zmykam przetrwac jakos jeszcze kilka godzin, zeby jakos przystosowac sie do tej zmiany czasu. Generalnie ze zmeczenia i po dlugosci lotu troche jeszcze mna buja

To miłego odpoczynku
Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
Hej mamusie i dzidziusie

...
Dzis mamy szczepienie o 13, juz sobie wyobrazam co to beda za ryki moja mala na alergie na ludzi w bialych szlafrokach jak tylko wchodzimy do lekarza jest ryk
I tak wogole to jestem zla na nasza przychodnie, bo mile panie z rejestracji najpierw zapisuja znajomych, a pozniej tych co dzwonia niech mi tylko dzis ktoras cos powie
Współczucie z tą przychodnią Ja całe szczęście mam tak, że dzwonię o dowolnej porze, rejestruję i jadę... Człowiek przyzwyczaja się do dobrego Ale za to mam 25km...
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Jakie rozmiary bucików noszą Wasze szkraby? Ja nadal mysle jakie musze buty kupić... w końcu musze się zmobilizować... Stópke ma coś ponad 11 cm... buciki jesienne nosił 21 z zapasem na skarpetusie... to kupić 21 czy 22 ?
Moja obecnie 20 - ale to nie chuop

Karenina Andre - boski

Pietrusiu - Kamilka urocza zdolniacha
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 01:28   #2762
DiTu77
Zakorzenienie

Ostatnia

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Hej,
Wojtul znowu chory tym razem bez antybiotyku sie nie obejdzie, zapalenie gardła i oskrzeli
Ja też chora ale do lekarki nie mam kiedy z sobą isc może jutro zajrze

...
Biedaczki - duuużo zdrówka dla Was
Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Aaaaaa miałam wstawic zdjecia mojego potworka z dzisiaj
Gdzie ten potworek - ja tylko księżniczkę widziałam
Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
...
Pojechalismy z tztem do tesciow na 2 dni wrocilismy dzisiaj fifi babci i dziadkowi troche nabalaganil, zrobil meega kupe na recznik w ktory go wycieralismy wec babcia miala troche sprzatania dziadzu dawal filipowi wisnie ze sloika.. on uwelbiia wszystkie owoce i warzywa
teraz spi wec wrescie mam troche czasu dla siebie jak bylam ostatnio na lyzwach to obtarlam stopy i zrobily mi sie takie brzydkie rany i nie mogly sie zagoic ale dzisiaj widze ze jest juz lepiej..
A to model
Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
...
Mamrotka i jak po szczepieniu? moja byla grzeczna i "spaślak"wazy 9 kg,mierzy 72 cm

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Mój synek Co do tego drugiego zdjęcia to jak powie mu sie 'zrób wampira' to robi wlasnie taką minke

dobra lece bo Tż sie wkurza ze wizazuje znowu
Witaj z powrotem... Mina bezbłędna
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Kupilam wczoraj Kamilce taki kompleci spodnie kurtak i rekawiczki takie nieprzemakalne na sanki bo nie miala ...
Tyle razy mialam was sie zapytac i zawsze mi z glowy wylecialo.

Ile razy w tygodniu dajecie dzieciom jajko??
Co drugi dzień
Cytat:
...
a ajajaj jak fajnie moja nauczyła się straszyć. Idzie po cichu, staje za plecami i woła aaaaaaaaaaa. A jak coś ją zaboli to jest auauau i tak buźkę śmiesznie wtedy składa.

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

...

A my mamy dzisiaj solenizantkę

GOSIU STO LAT, STO LAT !!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! POCIECHY Z WOJTUSIA!!! ŻEBY BYŁ GRZECZNY I CI NIE DOKUCZAŁ!!! DUŻO DUŻO ZDRÓWKA!!! PRZEDE WSZYSTKIM TERAZ!!! I SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!
To musi fajnie wyglądać

Przyłączam się do życzeń

Się muszę pochwalić, że u nas nocnikowanie w pełni Madzia tylko na początku raz zwiała z nocniczka, ale zaraz chyba zaczaiła o co chodzi bo od tamtej pory minął ponad miesiąc, a zużycie pieluch spadło o połowę i już nie pamiętam jak to jest myć pupy z kupy Jest tak, że wstajemy rano, pobawimy się troszkę, potem zjada kaszkę i mówię "teraz pora na nocniczek". Zazwyczaj jest tak, że pielucha prawie sucha a zaraz po posadzeniu jest siku i reszta Ostatnio zrobiliśmy eksperyment - wysadzaliśmy po południu na kupkę o różnych porach - raz o 5 raz o 7. Za każdym razem kupka była w nocniku

Pierwsza
Stary 2010-12-15, 08:06   #2763
zebra666
Zakorzenienie

GOSIU STO LATEK!!!

Ditu gratuluję nocnikowania! U nas kupy wszystkie w pmpersach Siku po drzemakch tylko narazie. Ale za to zawsze

Ja napewno kupie te paputki jak mały zacznie chodzić Teraz to bez sensu

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 08:11   #2764
aniulka8204
Wtajemniczenie

no nareszcie mogę wejsc na wizaż
wczoraj próbowalam z pół godziny i co się niby zalogowałam to nie moglam nic zrobić

a teraz niestety musze szykować się do dentysty więc znów uciekam

wpadne do Was puźniej
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 08:47   #2765
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
A i zakup stoliczka edukacyjnego okazał się wartą 250 zł klapą Wiktor nie bawi się nim wogóle, Kamila błagam wklej mi link gdzie są te dziwne drzwiczki z otwieraniami bo mój syn tez ma świra na tym bunkcie może to go choć trochę zainteresuje. A i ślicznie wyglądasz i witaj w klubie grzywek

Jeszcze moze sie zaczac interesowac stoliczkiem, spokojnie

Co do tych tablic, to ja kupilam je na Amazonie...nie wiem czy masz jak tam zamawic...Oczywiscie jak chcesz to ja moge zamowic i przeslac Tobie, nie ma problemu
Ale znalazlam wczoraj w polskim sklepie takie oto domek...jest co prawda sporo droszy od tablic, ale zamki ma super itp. Chcesz linka?
domek.jpgdomek2.jpg

Cytat:
Juz tyle razy mialam was sie zapytac i zawsze mi z glowy wylecialo.

André je prawie codziennie jajecznice wiec...

Cytat:
Problem obuwia mam rozwiązany- rozmiar 22 - 13,5 cm władka wewnątrz bucika. Kumpela na allegro mu zamówiła, bo chciała na prezent pod choinke konsultowała ze mną wygląd i rozmiar tylko.
A buciki takie:
http://allegro.pl/cieplutkie-skorzan...354640037.html
do tego ona je już miała dla swojego syna i zadowolona była.
Wybrałam te z granatowym

Ladne

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Te paputki i mnie korcą, skoro się nie ślizgają...

Nie slizgaja sie...nie ma takiej mozliwosci...

Cytat:
Czy z naszych dzieciaczków tylko moja taka wielka jest?? Andre ile mierzy i waży??

Na pewno nie jest taki duzy jak Amelka... Wazy 9,8 - 10 kg a mierzy nie jestem pewna, ale cos 78 cm moze...

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Karenina Andre - boski

Cytat:
Się muszę pochwalić, że u nas nocnikowanie w pełni Madzia tylko na początku raz zwiała z nocniczka, ale zaraz chyba zaczaiła o co chodzi bo od tamtej pory minął ponad miesiąc, a zużycie pieluch spadło o połowę i już nie pamiętam jak to jest myć pupy z kupy Jest tak, że wstajemy rano, pobawimy się troszkę, potem zjada kaszkę i mówię "teraz pora na nocniczek". Zazwyczaj jest tak, że pielucha prawie sucha a zaraz po posadzeniu jest siku i reszta Ostatnio zrobiliśmy eksperyment - wysadzaliśmy po południu na kupkę o różnych porach - raz o 5 raz o 7. Za każdym razem kupka była w nocniku

Brawa dla Madzi!

Dzien doberek

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-12-15 o 08:48
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 08:58   #2766
asioczka
Zadomowienie

witam witam! nadrobilam, ale wiecej napi sze potem,bo mi moje male srednio pozwala. chcialam tylko wkleic link z jedyna zabawka (oprocz ksiazeczek), ktora interesuje sie dluzej niz minute
http://partnerkom.pl.bazarek.pl/opis...ow-rozowy.html

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 08:59   #2767
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamrotka i jak po szczepieniu? moja byla grzeczna i "spaślak"wazy 9 kg,mierzy 72 cm
ładny mi spaślak toż to chudzinka!
Cytat:
Kupilam wczoraj Kamilce taki kompleci spodnie kurtak i rekawiczki takie nieprzemakalne na sanki bo nie miala takiego i dałam az cale 40 zł tanie a bardzo fajne
kurcze ja mam problem z rękawiczkami.
ciągle spadają nam z rąk i mała ma lodowate ręce.
nie wiem co robić, wam też się tak zdarza?

Katarinko
, Bianka ślicznotka. widzę, że zmieniliście kolczyki. jakie to kolczyki, bo my też musimy za jakiś zcas zmienić, a te z angielskim zapięciem są za małe bo Nila ma duże płatki na uszach.

bierze mnie na sentymenty. dokładnie rok temu o 5 rano zaczęły mi odchodzić wody...

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2010-12-15 o 09:01
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:33   #2768
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupilam wczoraj Kamilce taki kompleci spodnie kurtak i rekawiczki takie nieprzemakalne na sanki bo nie miala takiego i dałam az cale 40 zł tanie a bardzo fajne
Śliczna

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
No dobra, jestem....gdzie reszta..?

Bo paznokcie pojde malowac...albo gorzej....na all pojde.....
Mnie właśnie nie było bo poszłam na all.....

Cytat:
Sam przyznaj się, że on tak robi jak pyatsz" jak robi mama" Wybacz nie mogłam się powstrzymać... Iwuś oczywiście boski ma uśmieszek

Problem obuwia mam rozwiązany- rozmiar 22 - 13,5 cm władka wewnątrz bucika. Kumpela na allegro mu zamówiła, bo chciała na prezent pod choinke konsultowała ze mną wygląd i rozmiar tylko.
A buciki takie
Ty się Zebra doigrasz w końcu

fajne butki

Cytat:
Moje dziecko chyba spi, chyba bo nie płacze. Ale wole nie zagladać bo jak mnie zobaczy to już napewno zacznie
Nie wiem czy pisałam ale Wiki nauczył się mówić dziadzia, tik tak (zegar), puf puf (ciuchcia) i ciach(nie wiem co to) i jak się niecierpliwi to móji ajajaj

Heloł pamiętamy i Witamy

Jaki Wiki rozgadany

Cytat:
Czy z naszych dzieciaczków tylko moja taka wielka jest?? Andre ile mierzy i waży??

boskie

Mój Iwcio też wielki

Cytat:
Witaj z powrotem... Mina bezbłędna

dla Madzi

Cytat:
GOSIU STO LATEK!!!
Ja napewno kupie te paputki jak mały zacznie chodzić Teraz to bez sensu
Też sie już przymierzam do kupna kapcioszków

Przyłączam sie do życzeń

Dzień dobry I już uciekam

Edytowane przez samanthhha
Czas edycji: 2010-12-15 o 09:34
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:58   #2769
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Aaaaaa miałam wstawic zdjecia mojego potworka z dzisiaj
sliczna ksiezniczka

Cytat:

A tu moj syn dokonuje przegladu pchacza...
Załącznik 3604908Załącznik 3604909Załącznik 3604910Załącznik 3604911Załącznik 3604913
A jak mama sie pyta "André, psujesz pchacza..?" to dziecko robi mine aniolka...
Załącznik 3604912
slodziak

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Pojechalismy z tztem do tesciow na 2 dni wrocilismy dzisiaj fifi babci i dziadkowi troche nabalaganil, zrobil meega kupe na recznik w ktory go wycieralismy wec babcia miala troche sprzatania dziadzu dawal filipowi wisnie ze sloika.. on uwelbiia wszystkie owoce i warzywa
teraz spi wec wrescie mam troche czasu dla siebie jak bylam ostatnio na lyzwach to obtarlam stopy i zrobily mi sie takie brzydkie rany i nie mogly sie zagoic ale dzisiaj widze ze jest juz lepiej..
to dziadkowi odczuli posiadanie wnuka

Cytat:
oprocz tego ze czekalismy godzine bo pani dr byla w zaspach to samo szczepienie nie bylo takie najgorsze, teraz mamy w styczniu na pneumo
jak twoja przy tej wadze jest spaslakiem to moja juz w ogole wielorybem

Cytat:
Mój synek Co do tego drugiego zdjęcia to jak powie mu sie 'zrób wampira' to robi wlasnie taką minke
sliczny chlopaczek

Cytat:
bardzo fajny

Cytat:
Kurcze ale wizaż muli normalnie to już moje któres podejście........

Witam My żyjemy Mój syn to nawet za trzech W nocy mi się budzi bo mu sie pić chce, w dzień spi maksymalnie godzinę. Koszmar jakiś Tżt ostatnio ciągle w pracy bo większośc osób albo l4 albo wolne, jedynie gdzie sobie mogę odpocząć to jest praca. Ja sobie po prostu nie wyobrażam jak można mieć dwójkę dzieci w podobnym wieku, chyba bym oszalała Chciałam Was nadrobić ale mój syn stanowczo odmawia pójścia spać, schodzi z łóżka i ze swoim słynnym "papa" udaje się do drzwi Dziś nie chciał zejść z sanek, ciągle by tylko gdzieś jeździł albo siedział na dworze Biorąc pod uwagę obecne temperatury jest to ciut uciążliwe.
A i zakup stoliczka edukacyjnego okazał się wartą 250 zł klapą Wiktor nie bawi się nim wogóle, Kamila błagam wklej mi link gdzie są te dziwne drzwiczki z otwieraniami bo mój syn tez ma świra na tym bunkcie może to go choć trochę zainteresuje. A i ślicznie wyglądasz i witaj w klubie grzywek
Kate bardzo ladnie Wiki mowi

Cytat:
Juz tyle razy mialam was sie zapytac i zawsze mi z glowy wylecialo.

u nas bunt jogutrowo jajkowy, musze jej przemycac w obiadkach zeby nie widziala ze to jajko a uwielbia tluc jajka, mialam ostatnio w pojemniczku, mala sie dorwala i rozwalila jedno

Cytat:
Konspi wybacz ja mam poukładane miesiącami w folderach i zgrywam na płytke nie zamykając sesji żeby móc sobie dograć jeszcze. chce cały rok mieć (zdjęcia i filmiki) na jednej płycie. Do tego część ulubionych, najładniejszych zanosze do fotografa i robie odbitki do albumu.
mi na jedna plyte sie nie zmiesci, musze pendrive kupic na 16 mb czy gb juz nie pamietam

Cytat:
Pierwsza
gratuluje nocnikowania, u nas ciezko bo mala ucieka
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 10:38   #2770
zebra666
Zakorzenienie

Sam to było silniejsze ode mnie i moja słaba silna wola nie podołała zadaniu

Mamrotka Piotrek myślisz nie uciekał Mama teraz go nawet karmi na nocniku żeby wysiedziałNe ma szans, żebym go posadziła a on posiedział jak mu się nudzi.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 10:39   #2771
samanthhha
Wtajemniczenie

My zaraz idziemy na sanki

Czekam aż Iwek sie obudzi i wychodzimy

Kurcze chyba za dużo kawy pije bo mnie zaczyna kuć coś w okolicy serca... musze sie odzwyczaić
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 10:57   #2772
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja daję bardziej jajecznicę. Jak chciałam dać jajko na twardo to nim pluła ;p

GOSIU STO LAT, STO LAT !!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! POCIECHY Z WOJTUSIA!!! ŻEBY BYŁ GRZECZNY I CI NIE DOKUCZAŁ!!! DUŻO DUŻO ZDRÓWKA!!! PRZEDE WSZYSTKIM TERAZ!!! I SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!

u nas jaja jest cacy w każdej formie A daję mu dwa razy w tygodniu

a za życzonka pięęęknie dziękuję

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

moi chlopcy sie ululali więc mam czas na wizaŻ

podpowiedzice mi jakiś fajn kostiumik (elegancki ) żeby pasował na ślub i na komunie? tak do 200 zł. Bo siedze na necie i tyle rzeczy mi sie podoba że już zdurniałąm

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

moi chlopcy sie ululali więc mam czas na wizaŻ

podpowiedzice mi jakiś fajn kostiumik (elegancki ) żeby pasował na ślub i na komunie? tak do 200 zł. Bo siedze na necie i tyle rzeczy mi sie podoba że już zdurniałąm
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 11:55   #2773
aniulka8204
Wtajemniczenie

ooo kurcze jak przyszłam po jakimś czasie to nikogo nie ma
ale mam pecha

nie umię się wbić w temat, jakoś mnie troche nie było i mam tyle nadrabiania że nie odpiszę

ale zdjęcia są przeslodkie dzieciaczki to już takie duże szkraby kochane

Karenina ładnie Ci w tej grzywce
ja też byłam wczoraj u fryzjera i dość mocno se ściełam włosy

Katekatee ale masz małą gadułę w domciu

a Agusia dzis zrobiła fikołka
wygłupiała się na łóżku stawała na głowie aż fikołka wywinęła
tak wariuje że czasami aż mi normalnie ze strachu w klatce ukłuje bo mam stracha że sobie coś zrobi tak wywija stworek mały

ząbki te górne trójki już są ostre więc mogę liczyć że ma 10 zęboli i 11 w drodze dolna trójka lub czwórka

a ja po dentyscie mega zadowolona, dała mi znieczulenie i nic nie bolało zanim zastrzyk zrobiła to posmarowała taką maścią i nie czułam nic a nic ukłucia no super

aa i posiała gdzies pilota z telewizora i nie umię go znaleść, szukalam już wszędzie i pod łóżkiem i nigdzie nie mogę znaleść tż mówi że wyciepała napewno do śmieci a on je wyciepał ale będzie jak faktycznie tak zrobiła
Stary 2010-12-15, 12:48   #2774
konspiracja
Zakorzenienie

Bry
Cytat:

Nie, nie tylko Staś tez jest kawał chłopa - z ostatniego szczepienia 83 cm i 12,5 kg

Cytat:
My zaraz idziemy na sanki

Kurcze chyba za dużo kawy pije bo mnie zaczyna kuć coś w okolicy serca... musze sie odzwyczaić
Udanych sanek! my po obiadku idziemy
A magnez bierzesz? Ogranicz troszke kawkę...

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

Katekatee ale masz małą gadułę w domciu

tak wariuje że czasami aż mi normalnie ze strachu w klatce ukłuje bo mam stracha że sobie coś zrobi tak wywija stworek mały

ząbki te górne trójki już są ostre więc mogę liczyć że ma 10 zęboli i 11 w drodze dolna trójka lub czwórka

a ja po dentyscie mega zadowolona, dała mi znieczulenie i nic nie bolało zanim zastrzyk zrobiła to posmarowała taką maścią i nie czułam nic a nic ukłucia no super

aa i posiała gdzies pilota z telewizora i nie umię go znaleść, szukalam już wszędzie i pod łóżkiem i nigdzie nie mogę znaleść tż mówi że wyciepała napewno do śmieci a on je wyciepał ale będzie jak faktycznie tak zrobiła
ale masz akrobatkę
Ja ostatnio szukam telefonu...

Spadam trochę poprasować, poki mój "stwor " trochę śpi...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 12:54   #2775
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
witam witam! nadrobilam, ale wiecej napi sze potem,bo mi moje male srednio pozwala. chcialam tylko wkleic link z jedyna zabawka (oprocz ksiazeczek), ktora interesuje sie dluzej niz minute
http://partnerkom.pl.bazarek.pl/opis...ow-rozowy.html

Mamy ten domek w planach na styczen-luty.
Wolalabym taki sam, ale Kiddielan, ale trudno dostac to zadowole sie tez tym

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

My mamy rekawiczki na sznurki wiec jak sie zsuna to i tak nie spadna...

Cytat:
Mnie właśnie nie było bo poszłam na all.....

I...?

Cytat:

Fota! Fota!

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Nie, nie tylko Staś tez jest kawał chłopa - z ostatniego szczepienia 83 cm i 12,5 kg

Maly jeszcze spi....a obiadek czeka...

Idziemy dzisiaj na kolacje do znajomych. Bierzemy malemu lozeczko turystyczne i zobaczymy jak pojdzie...

Stary 2010-12-15, 13:04   #2776
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

Hej...

Nie wiem czy mnie Kochane pamiętacie, ja Was tak, bo trudno zapomnieć dobre chwile na pogaduszkach.

Miałąm przerwę wielką, nie było sensu pisać, ale głupio mi strasznie, że tak ucichłam, mam nadzieję,że zrozumiecie.

Przeprowadziliśmy się do Nysy z Wrocławia, bo zachorowałąm i sama nie dawałąm rady w opiece nad Milenką, która z kolei jest okazem zdrowia i wigoru, co bardzo mnie cieszy.

Niestety na moja rodzinę spadają same grady ciężkich i tragicznych sytuacji i już sama nie mogę sobie z tym poradzić. Poprostu....

Było dla mn ie też kika cudownych chwil i ważnych wyjazdów, ale mam wrażenie, że za każdą dobrą wiadomość dostajemy 2 koszmarne.

Mogę znów do was dołączyć? pliss
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 13:19   #2777
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
GOSIU STO LATEK!!!

Ditu gratuluję nocnikowania! U nas kupy wszystkie w pmpersach Siku po drzemakch tylko narazie. Ale za to zawsze

...

Cytat:

Jeszcze moze sie zaczac interesowac stoliczkiem, spokojnie

...

Brawa dla Madzi!

Dzien doberek

A i zapomniałam napisać, że mi się z grzywką podobasz
Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
ładny mi spaślak toż to chudzinka!

Katarinko
, Bianka ślicznotka. widzę, że zmieniliście kolczyki. jakie to kolczyki, bo my też musimy za jakiś zcas zmienić, a te z angielskim zapięciem są za małe bo Nila ma duże płatki na uszach.

bierze mnie na sentymenty. dokładnie rok temu o 5 rano zaczęły mi odchodzić wody...
Po pierwsze sznurki, po drugie - odpowiednia wielkość ja będę sentymentalna od około północy do jutra do 10:45
Cytat:
...

dla Madzi

...

Dzień dobry I już uciekam

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
...
oprocz tego ze czekalismy godzine bo pani dr byla w zaspach to samo szczepienie nie bylo takie najgorsze, teraz mamy w styczniu na pneumo
...
gratuluje nocnikowania, u nas ciezko bo mala ucieka
dobrze, że już po
Nic na siłę ale próbować warto od czasu do czasu - za którymś razem załapie
Cytat:
ooo kurcze jak przyszłam po jakimś czasie to nikogo nie ma
ale mam pecha

nie umię się wbić w temat, jakoś mnie troche nie było i mam tyle nadrabiania że nie odpiszę

ale zdjęcia są przeslodkie dzieciaczki to już takie duże szkraby kochane

...

A to ci akrobatka
Super, że ząb nie bolał. Ja ostatnio znalazłam pilota w pudle z zabawkami, więc może i Ty tam poszukaj
Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
Hej...

Nie wiem czy mnie Kochane pamiętacie, ja Was tak, bo trudno zapomnieć dobre chwile na pogaduszkach.

Miałąm przerwę wielką, nie było sensu pisać, ale głupio mi strasznie, że tak ucichłam, mam nadzieję,że zrozumiecie.

Przeprowadziliśmy się do Nysy z Wrocławia, bo zachorowałąm i sama nie dawałąm rady w opiece nad Milenką, która z kolei jest okazem zdrowia i wigoru, co bardzo mnie cieszy.

Niestety na moja rodzinę spadają same grady ciężkich i tragicznych sytuacji i już sama nie mogę sobie z tym poradzić. Poprostu....

Było dla mn ie też kika cudownych chwil i ważnych wyjazdów, ale mam wrażenie, że za każdą dobrą wiadomość dostajemy 2 koszmarne.

Pinky - 100 lat Cię nie było. Bardzo mi przykro, ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu Trzymajcie się tam jakoś i zaglądaj do nas częściej
Stary 2010-12-15, 13:21   #2778
DiTu77
Zakorzenienie

A i jeśli można - poproszę o kliki w banerek
I dla Kachuli też
Stary 2010-12-15, 13:25   #2779
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Hej...

Pinky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Jeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!

Dawaj pysia tutaj szybko!!

Wlasnie o was myslalam dzisiaj...nawet pisalam

Pisz pisz, co u was wiecej? Jakies fotki Milenki??

Cytat:
A i zapomniałam napisać, że mi się z grzywką podobasz

Stary 2010-12-15, 13:56   #2780
pinky_deer
Raczkowanie

Cytat:

Pinky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Jeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!

Dawaj pysia tutaj szybko!!

Wlasnie o was myslalam dzisiaj...nawet pisalam

Pisz pisz, co u was wiecej? Jakies fotki Milenki??

Też o Was wszystkich czesto myślę

Mieszkamy w Nysie, coż to nie Wrocek kochany, ale daje rade, wreszcie jesteśmy we własnym M2
byłyśmy z Milenką prawie 2 miesiące w Szwecji i było super, choć zimę to my rozpoczęłyśmy we wrześniu już. tylko śnieg....

byłam też na konferencji młodych grafików w UsA
ale ale czekam teraz na badania i biopsję w kierunku pewnej okropnej choroby, na którą nie chcę być chora
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (130,1 KB, 51 załadowań)
Stary 2010-12-15, 14:05   #2781
mamrotka
Wtajemniczenie

pinky sto lat cie nie bylo Milenka sliczna gratuluje wlasnego M no i wycieczek zazdroszcze (oczywiscie poztytywnie)
trzymam kciuki za dobry wynik badania
Stary 2010-12-15, 14:10   #2782
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

Mieszkamy w Nysie, coż to nie Wrocek kochany, ale daje rade, wreszcie jesteśmy we własnym M2
byłyśmy z Milenką prawie 2 miesiące w Szwecji i było super, choć zimę to my rozpoczęłyśmy we wrześniu już. tylko śnieg....

ale ale czekam teraz na badania i biopsję w kierunku pewnej okropnej choroby, na którą nie chcę być chora
Pinky - oby wszystko było dobrze - będę trzymać kciuki z całej siły
Jesteście cudną rodzinką
Stary 2010-12-15, 14:12   #2783
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
A i jeśli można - poproszę o kliki w banerek
I dla Kachuli też

Klikniete

Cytat:

Gratuluje wlasnego mieszkanka, nie ma to jak u siebie
Trzymam kciuki za badania. Kiedy wyniki?

Fotka sliczna, piekna macie rodzinke a Milenka prawdziwa panienka juz

Moj synio wlasnie posadzil Szczeniaczka-Uczniaczka na sanki i ciaga go po pokoju...
Myslicie, ze probuje mi przez to cos powiedziec..?

Stary 2010-12-15, 14:31   #2784
pinky_deer
Raczkowanie

Dziekuje Dziewczyny, z wami jakoś raźniej

Trzymam formę na razie całkiem dobrze i dzielę obowiązki między Majlina i uczelnię - ale z powodu choroby więłam urlop dziekański, więc wszystko w zakresie domowym robię. Jestem studentem korespondencyjnym

GRATULUJĘ wszystkim mamusiom pdwójnym
super

idziemy zaraz brnąć przez śniegi, bo mi zabrakło soli na masę solną , z której wytwarzam gwiazdki świąteczne, wkręciłam się

buziaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (91,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF8943.jpg (97,3 KB, 37 załadowań)
Stary 2010-12-15, 15:37   #2785
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam
Mała śpi więc mam chwile.

Pinky fajnie że wróciłaś zdjęcia śliczne i trzymam kciuki za wyniki

Zebra fajne butki

Gosiu Wszystkiego Dobrego

Ide szukać domków
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:06   #2786
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:

Fota! Fota!
jak mi się uda zrobić jakieś zdjęcie to wstawie

Cytat:

A to ci akrobatka
Super, że ząb nie bolał. Ja ostatnio znalazłam pilota w pudle z zabawkami, więc może i Ty tam poszukaj
no akrobatka straszna az strach żeby sobie krzywdy nie zrobiła
a pilota wszędzie szukałam nawet w jej zabawkach ale muszę zajrzeć jeszcze do pralki teraz mnie tak myśl naszła że ostatnio to ciągle w pralce siedzi

Cytat:
trzymam kciuki za dobre wyniki badan
Cytat:

Moj synio wlasnie posadzil Szczeniaczka-Uczniaczka na sanki i ciaga go po pokoju...
Myslicie, ze probuje mi przez to cos powiedziec..?
artysta, pewnie chce pojeździć na sankach

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

dziewczyny Wy już napewno przygotowania małe do świąt jakieś zakupki jakieś sprzątanko konkretniejsze prawda??

a ja jeszcze siedze na mieszkaniu i nic nie robię, nawet nie sprzątam, mam taką nadzieję koło soboty najpuźniej do wtorku przeprowadzimy się do domku

ale będzie nerwówka i bieganina no szok aż się boję jak to będzie

a choinki już pewnie macie ustrojone co?? ja też bym już chciała
Stary 2010-12-15, 16:15   #2787
elalank
Zadomowienie

heloł heloł

my dziś miałyśmy szczepienie- Olka nawet nie zauważyła waży 11,5 kg czyli też mały pulpecik, ale jej nie zmierzyli
ale chyba kupię na prezent gwiazdkowy taką miarę żeby zaznaczać wzrost co jakiś czas

i chcę kupić jakiś wózek dla lalki- ale raz że Olka nie umie jeszcze chodzić więc nie wiem czy wózek -pchacz czy lepiej zwykły i poczekać aż się nauczy sama chodzić??
doradźcie,plisss

Pinky- dobrze, że wróciłaś

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:26   #2788
aniulka8204
Wtajemniczenie

Karenina musiałam przylecieć z kuchni bo myłam naczynia i tak myśle o Andre jak fajnie musi tego misia wozić na tych sankach
i tak mi przyszło na myśl że on może braciszka albo siostrzyczke chce wozić na tych saniach a nie misia

Elalank to super Olcia waży i odważna dziewuszka

co do wózka to nie wiem, ja sama miałam dylemat wkońcu nie kupilam i teraz jak Agusia chodzi to wózek dla lalek ma i z nim śmiga
ale jak Olcia nie chodzi jeszcze to może ten wózek pchacz co potem mogła by bawic się tym jak wózkiem bo w sumie ona za niedługo będzie chodzić i potem taki zwykły pchacz będzie nie wykorzystany?

no nie wiem
Stary 2010-12-15, 16:26   #2789
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł heloł

my dziś miałyśmy szczepienie- Olka nawet nie zauważyła waży 11,5 kg czyli też mały pulpecik, ale jej nie zmierzyli
ale chyba kupię na prezent gwiazdkowy taką miarę żeby zaznaczać wzrost co jakiś czas

i chcę kupić jakiś wózek dla lalki- ale raz że Olka nie umie jeszcze chodzić więc nie wiem czy wózek -pchacz czy lepiej zwykły i poczekać aż się nauczy sama chodzić??
doradźcie,plisss

Pinky- dobrze, że wróciłaś
mojej nie wazyli i nie mierzyli jak bylismy wczoraj na szczepieniu ale zmierzylam w domu i ma 83 cm i 10,8 kg tak ze tez jest mala kuleczka

mielismy wozek dla lalek jak jeszcze mala nie chodzila i musialam schowac bo mala sie przewracala z nim i tylko ryk byl ale teraz bardzo lubi i usypia lalki i td

Edytowane przez mamrotka
Czas edycji: 2010-12-15 o 16:30
Stary 2010-12-15, 16:49   #2790
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Elank,

doradźcie,plisss

Ja też się zastanawiałam nad wózeczkiem i kupiłam jednak z FP pchacz wózek. Myśle że do dwóch lat pojezdzi tym. Później kupimy większy

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

[QUOTE=mamrotka;23790747]mojej nie wazyli i nie mierzyli jak bylismy wczoraj na szczepieniu ale zmierzylam w domu i ma 83 cm i 10,8 kg tak ze tez jest mala kuleczka

oooo to nie taka mała 83cm duża jest

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
jak mi się uda zrobić jakieś zdjęcie to wstawie

no akrobatka straszna az strach żeby sobie krzywdy nie zrobiła
a pilota wszędzie szukałam nawet w jej zabawkach ale muszę zajrzeć jeszcze do pralki teraz mnie tak myśl naszła że ostatnio to ciągle w pralce siedzi

trzymam kciuki za dobre wyniki badan

artysta, pewnie chce pojeździć na sankach

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

dziewczyny Wy już napewno przygotowania małe do świąt jakieś zakupki jakieś sprzątanko konkretniejsze prawda??

a ja jeszcze siedze na mieszkaniu i nic nie robię, nawet nie sprzątam, mam taką nadzieję koło soboty najpuźniej do wtorku przeprowadzimy się do domku

ale będzie nerwówka i bieganina no szok aż się boję jak to będzie

a choinki już pewnie macie ustrojone co?? ja też bym już chciała
Ja jeszcze okien nie myłam a choinki też jeszcze nie mamy.
Mamy małe mieszkanie więc sprzątanie raz dwa
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości