|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To miłego odpoczynku Cytat:
Ale za to mam 25km...Cytat:
![]() Karenina Andre - boski Pietrusiu - Kamilka urocza zdolniacha |
||||||
|
|
|
#2762 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ostatnia
![]() Cytat:
Gdzie ten potworek - ja tylko księżniczkę widziałam![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przyłączam się do życzeń Się muszę pochwalić, że u nas nocnikowanie w pełni Madzia tylko na początku raz zwiała z nocniczka, ale zaraz chyba zaczaiła o co chodzi bo od tamtej pory minął ponad miesiąc, a zużycie pieluch spadło o połowę i już nie pamiętam jak to jest myć pupy z kupy Jest tak, że wstajemy rano, pobawimy się troszkę, potem zjada kaszkę i mówię "teraz pora na nocniczek". Zazwyczaj jest tak, że pielucha prawie sucha a zaraz po posadzeniu jest siku i reszta Ostatnio zrobiliśmy eksperyment - wysadzaliśmy po południu na kupkę o różnych porach - raz o 5 raz o 7. Za każdym razem kupka była w nocnikuPierwsza
|
||||||
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
GOSIU STO LATEK!!!
Ditu gratuluję nocnikowania! U nas kupy wszystkie w pmpersach Siku po drzemakch tylko narazie. Ale za to zawsze![]() Ja napewno kupie te paputki jak mały zacznie chodzić
|
|
|
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
no nareszcie mogę wejsc na wizaż
wczoraj próbowalam z pół godziny i co się niby zalogowałam to nie moglam nic zrobić a teraz niestety musze szykować się do dentysty więc znów uciekam wpadne do Was puźniej
|
|
#2765 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze moze sie zaczac interesowac stoliczkiem, spokojnie ![]() Co do tych tablic, to ja kupilam je na Amazonie...nie wiem czy masz jak tam zamawic...Oczywiscie jak chcesz to ja moge zamowic i przeslac Tobie, nie ma problemu Ale znalazlam wczoraj w polskim sklepie takie oto domek...jest co prawda sporo droszy od tablic, ale zamki ma super itp. Chcesz linka? domek.jpgdomek2.jpg Cytat:
André je prawie codziennie jajecznice wiec... ![]() Cytat:
Ladne Nie slizgaja sie...nie ma takiej mozliwosci... ![]() Cytat:
Na pewno nie jest taki duzy jak Amelka... ![]() Cytat:
Brawa dla Madzi! ![]() Dzien doberek
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-15 o 08:48 |
|||||
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
witam witam! nadrobilam, ale wiecej napi sze potem,bo mi moje male srednio pozwala. chcialam tylko wkleic link z jedyna zabawka (oprocz ksiazeczek), ktora interesuje sie dluzej niz minute
![]() http://partnerkom.pl.bazarek.pl/opis...ow-rozowy.html
|
#2767 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ciągle spadają nam z rąk i mała ma lodowate ręce. nie wiem co robić, wam też się tak zdarza? Katarinko, Bianka ślicznotka. widzę, że zmieniliście kolczyki. jakie to kolczyki, bo my też musimy za jakiś zcas zmienić, a te z angielskim zapięciem są za małe bo Nila ma duże płatki na uszach. bierze mnie na sentymenty. dokładnie rok temu o 5 rano zaczęły mi odchodzić wody... Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-12-15 o 09:01 |
||
|
|
|
#2768 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajne butki Cytat:
Jaki Wiki rozgadany ![]() Cytat:
Mój Iwcio też wielki ![]() Cytat:
dla Madzi ![]() Cytat:
![]() Przyłączam sie do życzeń Dzień dobry I już uciekam
Edytowane przez samanthhha Czas edycji: 2010-12-15 o 09:34 |
|||||||
|
|
|
#2769 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
sliczna ksiezniczka
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak twoja przy tej wadze jest spaslakiem to moja juz w ogole wielorybem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a uwielbia tluc jajka, mialam ostatnio w pojemniczku, mala sie dorwala i rozwalila jedno Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Sam to było silniejsze ode mnie i moja słaba silna wola nie podołała zadaniu
![]() Mamrotka Piotrek myślisz nie uciekał Mama teraz go nawet karmi na nocniku żeby wysiedział |
|
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
My zaraz idziemy na sanki
![]() Czekam aż Iwek sie obudzi i wychodzimy ![]() Kurcze chyba za dużo kawy pije bo mnie zaczyna kuć coś w okolicy serca... musze sie odzwyczaić |
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A daję mu dwa razy w tygodniua za życzonka pięęęknie dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- moi chlopcy sie ululali więc mam czas na wizaŻ ![]() podpowiedzice mi jakiś fajn kostiumik (elegancki ) żeby pasował na ślub i na komunie? tak do 200 zł. Bo siedze na necie i tyle rzeczy mi sie podoba że już zdurniałąm ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- moi chlopcy sie ululali więc mam czas na wizaŻ ![]() podpowiedzice mi jakiś fajn kostiumik (elegancki ) żeby pasował na ślub i na komunie? tak do 200 zł. Bo siedze na necie i tyle rzeczy mi sie podoba że już zdurniałąm
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo kurcze jak przyszłam po jakimś czasie to nikogo nie ma
![]() ale mam pecha ![]() nie umię się wbić w temat, jakoś mnie troche nie było i mam tyle nadrabiania że nie odpiszę ale zdjęcia są przeslodkie dzieciaczki to już takie duże szkraby kochane Karenina ładnie Ci w tej grzywce ja też byłam wczoraj u fryzjera i dość mocno se ściełam włosy Katekatee ale masz małą gadułę w domciu ![]() a Agusia dzis zrobiła fikołka wygłupiała się na łóżku stawała na głowie aż fikołka wywinęła ![]() tak wariuje że czasami aż mi normalnie ze strachu w klatce ukłuje bo mam stracha że sobie coś zrobi tak wywija stworek mały ząbki te górne trójki już są ostre więc mogę liczyć że ma 10 zęboli a ja po dentyscie mega zadowolona, dała mi znieczulenie i nic nie bolało aa i posiała gdzies pilota z telewizora i nie umię go znaleść, szukalam już wszędzie i pod łóżkiem i nigdzie nie mogę znaleść tż mówi że wyciepała napewno do śmieci a on je wyciepał
|
|
#2774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bry
Cytat:
Staś tez jest kawał chłopa - z ostatniego szczepienia 83 cm i 12,5 kg![]() Cytat:
![]() A magnez bierzesz? Ogranicz troszke kawkę... Cytat:
![]() Ja ostatnio szukam telefonu...Spadam trochę poprasować, poki mój "stwor " trochę śpi...
|
|
|
#2775 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy ten domek w planach na styczen-luty. Wolalabym taki sam, ale Kiddielan, ale trudno dostac to zadowole sie tez tym ![]() Cytat:
My mamy rekawiczki na sznurki wiec jak sie zsuna to i tak nie spadna... I...? ![]() Cytat:
Fota! Fota! ![]() Cytat:
Maly jeszcze spi....a obiadek czeka... ![]() Idziemy dzisiaj na kolacje do znajomych. Bierzemy malemu lozeczko turystyczne i zobaczymy jak pojdzie... ![]()
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
|
Hej...
Nie wiem czy mnie Kochane pamiętacie, ja Was tak, bo trudno zapomnieć dobre chwile na pogaduszkach. Miałąm przerwę wielką, nie było sensu pisać, ale głupio mi strasznie, że tak ucichłam, mam nadzieję,że zrozumiecie. Przeprowadziliśmy się do Nysy z Wrocławia, bo zachorowałąm i sama nie dawałąm rady w opiece nad Milenką, która z kolei jest okazem zdrowia i wigoru, co bardzo mnie cieszy. Niestety na moja rodzinę spadają same grady ciężkich i tragicznych sytuacji i już sama nie mogę sobie z tym poradzić. Poprostu.... Było dla mn ie też kika cudownych chwil i ważnych wyjazdów, ale mam wrażenie, że za każdą dobrą wiadomość dostajemy 2 koszmarne. Mogę znów do was dołączyć? pliss |
|
|
|
#2777 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale próbować warto od czasu do czasu - za którymś razem załapieCytat:
Super, że ząb nie bolał. Ja ostatnio znalazłam pilota w pudle z zabawkami, więc może i Ty tam poszukaj ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeśli można - poproszę o kliki w banerek
I dla Kachuli też
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pinky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Dawaj pysia tutaj szybko!! Wlasnie o was myslalam dzisiaj...nawet pisalam ![]() Pisz pisz, co u was wiecej? Jakies fotki Milenki??
|
|
#2780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkamy w Nysie, coż to nie Wrocek kochany, ale daje rade, wreszcie jesteśmy we własnym M2 byłyśmy z Milenką prawie 2 miesiące w Szwecji i było super, choć zimę to my rozpoczęłyśmy we wrześniu już. tylko śnieg.... ![]() byłam też na konferencji młodych grafików w UsA ![]() ale ale czekam teraz na badania i biopsję w kierunku pewnej okropnej choroby, na którą nie chcę być chora |
|
|
|
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
pinky sto lat cie nie bylo
![]() trzymam kciuki za dobry wynik badania |
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteście cudną rodzinką |
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Klikniete Cytat:
Gratuluje wlasnego mieszkanka, nie ma to jak u siebie Trzymam kciuki za badania. Kiedy wyniki? Fotka sliczna, piekna macie rodzinke a Milenka prawdziwa panienka juz Moj synio wlasnie posadzil Szczeniaczka-Uczniaczka na sanki i ciaga go po pokoju... Myslicie, ze probuje mi przez to cos powiedziec..? ![]()
|
|
#2784 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Dziewczyny, z wami jakoś raźniej
Trzymam formę na razie całkiem dobrze i dzielę obowiązki między Majlina i uczelnię - ale z powodu choroby więłam urlop dziekański, więc wszystko w zakresie domowym robię. Jestem studentem korespondencyjnym GRATULUJĘ wszystkim mamusiom pdwójnym ![]() idziemy zaraz brnąć przez śniegi, bo mi zabrakło soli na masę solną , z której wytwarzam gwiazdki świąteczne, wkręciłam siębuziaki |
|
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Mała śpi więc mam chwile. Pinky fajnie że wróciłaś zdjęcia śliczne i trzymam kciuki za wynikiZebra fajne butki ![]() Gosiu Wszystkiego Dobrego Ide szukać domków
|
|
|
|
#2786 | |||
|
Wtajemniczenie
|
jak mi się uda zrobić jakieś zdjęcie to wstawie
Cytat:
a pilota wszędzie szukałam nawet w jej zabawkach ale muszę zajrzeć jeszcze do pralki teraz mnie tak myśl naszła że ostatnio to ciągle w pralce siedzi ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- dziewczyny Wy już napewno przygotowania małe do świąt jakieś zakupki jakieś sprzątanko konkretniejsze prawda?? a ja jeszcze siedze na mieszkaniu i nic nie robię, nawet nie sprzątam, mam taką nadzieję koło soboty najpuźniej do wtorku przeprowadzimy się do domku ale będzie nerwówka i bieganina no szok aż się boję jak to będzie ![]() ![]() a choinki już pewnie macie ustrojone co?? ja też bym już chciała
|
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() my dziś miałyśmy szczepienie- Olka nawet nie zauważyła waży 11,5 kg czyli też mały pulpecik, ale jej nie zmierzyli ![]() ale chyba kupię na prezent gwiazdkowy taką miarę żeby zaznaczać wzrost co jakiś czas ![]() i chcę kupić jakiś wózek dla lalki- ale raz że Olka nie umie jeszcze chodzić więc nie wiem czy wózek -pchacz czy lepiej zwykły i poczekać aż się nauczy sama chodzić?? doradźcie,plisss ![]() Pinky- dobrze, że wróciłaś |
|
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
Karenina musiałam przylecieć z kuchni bo myłam naczynia i tak myśle o Andre jak fajnie musi tego misia wozić na tych sankach
![]() i tak mi przyszło na myśl że on może braciszka albo siostrzyczke chce wozić na tych saniach a nie misia ![]() Elalank to super Olcia waży i odważna dziewuszka ![]() co do wózka to nie wiem, ja sama miałam dylemat wkońcu nie kupilam i teraz jak Agusia chodzi to wózek dla lalek ma i z nim śmiga ale jak Olcia nie chodzi jeszcze to może ten wózek pchacz co potem mogła by bawic się tym jak wózkiem bo w sumie ona za niedługo będzie chodzić i potem taki zwykły pchacz będzie nie wykorzystany? no nie wiem
|
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zmierzylam w domu i ma 83 cm i 10,8 kg tak ze tez jest mala kuleczka mielismy wozek dla lalek jak jeszcze mala nie chodzila i musialam schowac bo mala sie przewracala z nim i tylko ryk byl ale teraz bardzo lubi i usypia lalki i td Edytowane przez mamrotka Czas edycji: 2010-12-15 o 16:30 |
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zadomowienie
|
Elank,
i chcę kupić jakiś wózek dla lalki- ale raz że Olka nie umie jeszcze chodzić więc nie wiem czy wózek -pchacz czy lepiej zwykły i poczekać aż się nauczy sama chodzić?? doradźcie,plisss ![]() Ja też się zastanawiałam nad wózeczkiem i kupiłam jednak z FP pchacz wózek. Myśle że do dwóch lat pojezdzi tym. Później kupimy większy ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- [QUOTE=mamrotka;23790747]mojej nie wazyli i nie mierzyli jak bylismy wczoraj na szczepieniu ale zmierzylam w domu i ma 83 cm i 10,8 kg tak ze tez jest mala kuleczka oooo to nie taka mała 83cm duża jest![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
a choinki też jeszcze nie mamy.Mamy małe mieszkanie więc sprzątanie raz dwa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

niezniszczalny robocop normalnie
moja mala na alergie na ludzi w bialych szlafrokach 
Ale za to mam 25km...

) i jak się niecierpliwi to móji ajajaj
wklej mi link gdzie są te dziwne drzwiczki z otwieraniami bo mój syn tez ma świra na tym bunkcie może to go choć trochę zainteresuje. A i ślicznie wyglądasz i witaj w klubie grzywek
ja mam poukładane miesiącami w folderach i zgrywam na płytke nie zamykając sesji żeby móc sobie dograć jeszcze. chce cały rok mieć (zdjęcia i filmiki) na jednej płycie. Do tego część ulubionych, najładniejszych zanosze do fotografa i robie odbitki do albumu.