|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Pomidora dokładnie co lekarz to opinia, i u nas po gimnastyce też jest poprawa i to duża, no a filmik wysłałam nie dostałaś? wyślę jeszcze raz no i czekam żebyś napisała co ta lekarka wymyśliła
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
Weronisia - a może spróbuj te szałwię wypić z zatkanym nosem i puścić dopiero jak już połkniesz wszystko... wtedy smaku nie czuć
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaparzyłam własnie druga szklanke, zobaczymy jak mi pójdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | ||
Zakorzenienie
|
Ja bym dzisiaj chciała żeby mnie ktoś litościwie dobił. Byłam rano usunąć tą 8-kmę. No i nie mam jej już, 3 chirurgów się babrało żeby to coś wyjąć, a teraz mam całą buzię napuchniętą, wyglądam jak po solidnym pobiciu i do tego tak strasznie mnie boli, że chyba zwariuję. Wiecie, ja chyba już poród wolałam... Założyli mi na dziąsłach 5 czy 6 szwów ...
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Pomidora - twój mikołajek jest super! Ja chyba pójdę poumierać w ciszy póki Natalka śpi... Dawno mnie nic aż tak nie bolało.
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Klarissa ja mialam podobnie z ósemka. ale dostalam tabletki przeciwbolowe kilka sztuk, bardzo silne i tego pierwszego dnia je bralam , a na drgugi dzien wystarczyl ibuprofen.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
hej
zuziaczka dla Olka z okazji 3 miesięcy ![]() bordowa łądnie ci w czarnym ja też w czarnych włosach czuję sie majlepiej a mam jasną karnacje kalex możesz spróbować jak cię to męczy,ale opowiem na swoim przykładzie,synuś na samym początku wzorowy był,ale później już nie i to trwa do teraz je to zależy co godzine,co 2 czasem co 3,na początku herbatek nie chciał też dopiero nie dawno zaczął pić,ale to nic nie daje wypije herbatke i tak woła cyca,a nie da się go uspokoić,aby przetrzytmać jak zacznie krzyk to koniec nic a nic nie pomaga,kiedyś już zwątpiłam może moje mleko nie takie i miał okazje skosztować mm,ale to samo robił więc pogodziłam się z tym taki jego urok chodz ostatnio myślkałam,że już się uregulował,bo jadł przez 3czy 4 dni co 3h,a nocka nawet 5h snu i przerwy na jedzenie,ale znów to wróciło je jak mu się podoba.I postanowiłam notatki zrobić ile je,ile śpi w ciągu doby to takie plus minus wyszło,że je 10-12razy na dobe,a śpi 10-12 na dobe reszte to aktywność i marudność i pogodziłam się z tym mam bardzo żywe dziecko,głodomorka jakoś trzeba dać radę ![]() aha a jak długo je teraz akurat góra 10min,ale wcześniej 30-40min jadł hagar no odstawienie od piersi nie jest wcale łatwe jeszcze się o tym nie przekonałam,ale widzę po mojej kumpeli miała karmić pół roku,a już ponad rok i nie umie odstawić,ja nie wiem jak to wyjdzie,ale zamierzam karmić do roku a co do chłopów ah trzeba nieraz ponarzekać na nich,ale to różnie bywa jeden jest super drugi nie,ja na mojego nieraz narzekam,ale nie jest aż taki zły,chodz by mi pomagał sprzątać,ale nie,no czasem,ale to rzadko no i jak chora czy co wtedy narzekac nie mogę,moze zaczne coś udawac to wyręczy mnie ![]() co do ślubów różnie to bywa ja znam różne pare i hajtnięte i nie hajtnięte jedne są długo razem,inni się rozeszli,ale to życie i czy jest ślub czy go nie ma zawsze może różnie się ułożyć np moja kumpela z klasy poznała gościa w 3 miesiącu znajomości zaszłą w ciąze i sa do dzis razem,ale czy szczęsliwi nie wiem moze obowiazek nie wiem,ale to co widzę,ze sa szcześliwi,ale jaka prawda to oni sami wiedzą
#1088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Weronisiu,kurde nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu....chyba dawała Humanę a na kupkę zaaplikowała czopek albo podała Duphalac ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja kupiłam osławioną matę tiny love słoneczny dzień ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- oo idzie kupaaaa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kalex dzieci karmione piersia na zadanie tak wlasnie jedza co 2 godziny. Ja tez tak karmilam nawet w nocy. Ale on mi nie wisial dlugo na cycu, max 10 minut. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-12-15 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
jestem niepoprawną optymistką więc trzymam kciuki
![]() Cytat:
![]() ok to może sie skuszę na nowe fotki, na jednym widać kolor, na drugim kształt ![]() ![]() mszu nada się do kolażu czy próbować dalej, aczkolwiek z jego humorami... jak coś to będę próbować.. no i nie wiem czemu wyszły mi takie popikselowane, hmm nie mam pojęcia wiesz może?
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój maluch nie chce spać... dzisiaj był w domu tż i teściowa mi przyszła pomóc, ale jak przeżyję jutro to nie wiem. Nawet ja nie jestem aż tak dzielna... ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
oi kurcze, no przy karmieniu to rzeczywiście tylko paracetamol. Biedna jesteś.
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-12-15 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dobrze, że z Tobą już lepiej i dobrze, że Borysinkę karmisz cycem, to się chłopaczydło nie zaraziło ![]() ![]() Cytat:
A na drugi raz była taka, że bym ją do chaty najchętniej zabrala ![]() ![]() ![]() a co do smoków aventu, Pawcio jak pił Bebilon Comfort ( Weronisiu może Tobie też się to przyda), to miał 2 i nawet na końcu 3 , bo uciągnąc nie mógł. A teraz, jak ma znów zwykły Bebilon, to musiałam do 1 wrócić i pije trochę dłużej, ale się nie krztusi, a przy 2 bardzo się krztusił... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie warto żyć w syfie, bo może się ułoży. Warto próbować coś zmienić, ale wszystko ma swój kres. Cytat:
![]() ![]() Co do męża- u Was jest inaczej, macie wspólny świat, dzieci, jesteście razem na obczyźnie i to też scala ze sobą. Pewnie, że kiedyś było lepiej, ale każdy etap związku jest inny i mężczyźni też są różni. To, że nie mówi, jaka jesteś piękna i że bardzo kocha, to wcale nie znaczy, że tak nie uważą, nie czuje. Choć wiem, jak czasem slowa potrafią podnieść kobietę na duchu. Ja trzymam kciuki, żeby się Wam udało odnaleźć wspólne fascynacje i przede wszystkim czas na przypomnienie sobie- ile dla siebie znaczycie ![]() Ja dawałam Bebilon C. w smoku 2 i dorobiłam jeszcze jedną dziurkę ![]() ![]() A czy jakbyś podawała samą herbatkę- koperkową lub rumiankową, to kupki nie rozluźni? taaaa, czasem mam wrażenie, że "nasze" kupy też mają nogi ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Klari biedaku ![]() Ja myślę, że Mała czuje Twój ból i nerwy i dlatego jest niespokojna? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tak na świeżo to raczej nie,ale po kilku godzinach można dentoseptem płukać.szybciej się obkurcza ta rana i trochę łagodzi ból. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Marta i Pomi jeśli rehabilitacja daje skutki to trzymajcie się jej i miejcie w dupie to co mówią kolejni lekarze ... Cytat:
Klari tak jak Ci mówiłam mój TZ miał t samo i powiem Ci że jak Ty jesteś tylko na apapie to ja Ci współczuje on po ketanolu wył... A wiec tak byliśmy u lekarza i naszczacie to tylko katar dalej mamy brać to co bierzemy (woda morka+ wit C+ewentualnie jak mono leci Nasiwin ) Dużo mamy go nosić na rękach i oklepywać jak leży na brzuszku żeby mu to do płucek nie spłynęło. Opowiedziałam jej o szczepionce tzn o reakcji na nią i powiedziała że jeśli to nie był krzyk o wysokich tonach tylko płacz i krzyk taki normalny to bolała go noga Ten neurologiczny nieutulony płacz jest najczęściej dobę po szczepienie i dziecko krzyczy bardzo wysokimi tonami i wtedy do neurologa trzeba iść No i jeśli chodzi o zmianę tej szczepionki to owszem możemy dać mu 3w1 + jeszcze 2 wkucia ale ona poleca zostawić bo gwarantuje mi że to go noga bolała i teraz od razu mu trzeba dać czopek jak coś Następną mamy 18 stycznia więc się jeszcze zastanowię co zrobić Bo jeśli jest coś gorszego od tego krzyku to ja współczuje mamą co przechodzą przez ten nieutulony płacz Przy okazji ważyłam Frania i w równy tydzień przybrał 200g więc dziś w 8 tygodniu waży 5400 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Weronisiu, paskudnie z tym chlustaniem - też bym się strasznie martwiła, ze mały cierpi. bo mi też to się kojarzy tylko z wymiotami, a wystarczy wspomnieć pierwsze 3 mc mojej ciąży i mogę się domyślać, jak takie dziecko się czuje. Chyba tez wybrałabym opcję bez wymiotów a z zaparciem...
Kalex, mogę podać sprzedawców z all, ale nic ci to nie da, bo to są używane rzeczy ![]() Kotekk, kuruj się biedactwo ![]() ![]() Gabi, może i jesteś dziś połamana po spaniu z Kinią, ale pewnie słodko było czuć ją wtuloną w twoją szyję ![]() Paula, sms do TŻta szokujący! Nie ma jak rodzinka, ja też to znam, niestety... Dobrze, że chociaż teśc przejrzał na oczy ![]() Ilonko, zdrówka dla Frania ![]() Hagar1, ja robię zdjęcia ustawiając w aparacie taką funkcję, że robi kilka zdjęć na raz. No i wtedy złapię jak ziewa albo jak się śmieje ![]() ![]() Dziękuję za komplementy w imieniu mojego małego Gwiazdorka (bo u nas Gwiazdor przychodzi ![]() No nie napiszę dziś w końcu o tej babie, bo moje dziecko mnie zakrzyczy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
BAN stały
|
martucha, Pat coraz doroślejszy się robi, super ciacho
![]() ![]() genialnie Tobie w nim. Często zaglądam na Wasze foty ślubne, bo w nich to już w ogóle jestem zakochana od dawna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
![]() Marta, Patryk jak zwykle rządzi ![]() Dra, fajnie, że się odezwałaś. W każdym związku raz lepiej, raz gorzej, ale dobrze, jak wszystko jakoś się układa, jak u was ![]() To tak na szybko napiszę: spytałam dziś mojej pediatry, jakie mleko mogę podawać Tymkowi, bo chcę zacząć wprowadzać modyfikowane. Ona spytała, dlaczego. To ja jej na to, ze chcę karmić do konca 6 mc. Ona na to, dlaczego. To ja na to, że do pracy wracam (co nie jest prawdą, ale już widziałam jej minę: oczy okrągłe ze zdziwienia). I wyobraźcie sobie, ze nie dowiedziałam się niczego, tylko walnęła mi kazanie o karmieniu piersią. I że w ogóle dziecko karmione piersią nie powinni przechodzić na mm, lepiej zamiast tego podać mu jogurt. A potem sprawdziła, ze jestem nauczycielką, to powiedziała, ze mogę karmić pracując, bo ona karmiła swoje dziecko do 2 roku życia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Tymek waży 6300 i mierzy 67 cm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
BAN stały
|
Ha Pomi, bo znów wpadnę w deprechę
![]() Moja też tak uważą i wiele osób tak sądzi. A u nas to rodzinne i już. Zrobiłam wiele, na drugi raz zrobię więcej, bo wiem kiedy i jak sie za co zabrać, coby tych samych błędów nie powtórzyć. Moja babcia mi do dzisiaj opowiada, jak ją rozczulałam, jak chociaż kropelkę brałam na łyżeczkę i Mu do dzióbka wciskałam ![]() A lekarka, bez słow, bezczelna baba. Twoja sprawa do kiedy karmisz! Moja kumpela karmiła do 3 roku i dziecko ma mega próchnicę całe życie, bo w nocy na cyca szło i potem zębów Bartuś nie mył i czarne opieńki na końcu miał... a moje dziecko jest pogodne, zdrowe, rozwija się prawidłowo i nawet szybciej niz niektóre na cycu, więc nie będę się biczować ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- No proszę, jak Tymol rośnie ![]() Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-12-15 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No a co do tej ilości wychlustanego mleka- to trzeba wziąć poprawkę na to, że jest to mleko wymieszane z dużą ilością śliny- więc w rzeczywistości wylewanego mleczka jest mniej. Ola też sporo ulewa, ale przybiera na wadze (może nie tak szybko jak bym chciała), więc nie przejmuję się tym aż tak Cytat:
martucha ale już duży ten Twój mały Patrol ![]() Co do szczepienia- mała zniosła lepiej niż ostatnio- oczywiście był wrzask, ale udało mi się ją uspokoić zaraz po kłuciu. Jesteśmy już ok. 2 h po szczepieniu- Ola uśmiechała się, zjadła, troszkę pomarudziła (ze zmęczenia chyba) i śpi. I mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo chyba bym się zapłakała gdyby tak płakała jak 6 tygodni temu. Ale nie dowiedziałam się w zasadzie nic z tego co chciałam- dziś w zastępstwie była inna pediatra, nie zna Oli, więc nawet nie wypytywałam jej o to co chciałam. W dalszym ciągu nie możemy poradzić sobie z ciemieniuchą (nawet Elocom nie daje rady). Pielęgniarka poradziła, żeby posmarować Oli główkę maścią pośladkową (grubą warstwą) i po pół godzinie porządnie wyczesać- że niby to lepiej niż oliwką, tak jak ja to robiłam. A więc jutro idę z receptą do apteki i będziemy się maziać ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Pomi jakaś nienormalna ta lekara czy co? Jogurt takiemu niemowlakowi? My mamy fajną pediatrę- ona niczego nie narzuca, chętnie tłumaczy co, jak i dlaczego. I nie twierdzi, że jak się karmi piersią, to trzeba się żywić kurczakiem gotowanym i marchewką- uważa, że należy jeść wszystko, ale z umiarem (nawet jak dziecko jest alergiczne to należy stopniowo rozszerzać menu). No nic- za miesiąc zaczynam tak czy siak rozszerzać dietę Oli- przez pierwsze 2 tygodnie będą owoce/warzywa a potem idziemy na kolejne szczepienie to wtedy zapytam jak z kaszkami- czy mogę po troszku wprowadzać mleczne kaszki (ew. zwykłe mm) czy jechać tylko na produktach bezmlecznych i hydrolizatach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Wtajemniczenie
|
My dzis bylismy na szcepionce 6w1 oraz rotawirus ostatni
![]() Maly byl dzielny. Dzis bylam w pracy po paczke mikolajkowa dla Dawidka oraz bony swiateczne ![]() Kupilam dzis zapas sloiczkow do jedzenia. Byly promocje wiec mam juz zapas ![]()
#1102 | ||||
Rozeznanie
|
Oj ja znów na raty piszę bo jakoś się pozbierać nie umię ciągle coś mi przeszkadza, a jak mała śpi to postanowiłam wysprzątać porządnie mieszkanie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u nas dzisiaj wielki dzień. MArta po raz pierwszy będzie sama spała w swoim pokoju w nocy. Tak śpi w łóżeczku,ale obok naszego łóżka. Niestety tż się pochorował. Niby zapalenie krtani bakteryjne jest i nie zaraża tak bardzo,ale nie chcę ryzykować więc mała dziś śpi sama. A i przyszła nam wczoraj śpiąca owieczka z all. Bajer niesamowity, MArtę i Tż w 10 min uśpiła. Jest naprawdę super więc jak dziewczyny nie macie pomysłu co kupić maleństwom na święta to polecam. niuniuniau zapomniałam napisać,ze ss już ci wysłałam. Mam nadzieję,ze je odpakujesz bo całe są pozaklejane by się nic nie wylało. Pani na poczcie powiedziała,że w okresie świątecznym troszkę dłużej mogą "iść". A i potraktuj je jako prezent świąteczny od cioci ![]()
![]() |
#1103 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy, kochane jesteście ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak na poważnie to musiałam coś z tym zrobić, od stycznia się z tym zębem bujałam przez Natalkę bo w ciąży to ani rtg nie mogłam zrobić, ani znieczulenia i cięcia nie za bardzo... ale teraz już jest po problemie, bardzo boli ale kiedyś musiałam to zrobić, tak czy siak nie uniknęłabym tego bólu a każdy miesiąc zwłoki robił mi większą masakrę w buzi - to był zdrowy ząb, który zamiast w górę, urósł sobie w bok... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
pomidora co za baba co ją to interesuje,każdej to indywidualna sprawa kto chce ile karmić,a tobie powinna odpowiedzieć,a nie o karmieniu do 2 lat mamrotać
martucha śliczne fotki ilona na katarek jest dobry Euphorbium,bo nam woda morska nie pomagała,a te kropelki są dobre ninaad my też nie mogliśmy dać rady z ciemieniuchą i koleżanka mi podpowiedziała,aby posmarować Bepanthenem zostawić na jakieś pół godzinki i ścierać pieluchą tetrową i jeszcze później wyczesać ,najlepiej przed kąpielą to robić i umyć włoski,i rano też wyczesać nam pomogło robiłam tak 3 dni i po ciemieniuszce ![]() ![]() mam trochę wolnego tż wrócił wcześniej,bo mi coś w nadgarstku przeskoczyło czy może nadwyrężyłam i boli i ciężko mi na dłuższą mete mojego klocusia nosić
#1105 |
Zakorzenienie
|
NIKa ehsss te piguły... wielki szacun jeszcze raz za to że się nie dałaś postawiłaś i teraz masz super
![]() i dziękuję za ciepłe słowa odnośnie koloru Pata i fotek ślubnych ![]() pandziolka dziękuję, kolor hmm przed ciążą farbowałam raz na dwa miesiace, teraz miałam 3 mce przerwe i nawet nie spłowiał, mój fryzjer powiedział że dlatego że mam rudawe włosy to kolor się lepiej trzyma niż np jakbym na czarnych robiła ![]() IlonaN2 dokładnie tak, skoro jest efekt to poco rezygnować gratuluję ładnego przybrania ![]() Pomidora dziękuję bardzo, a twoja pediatra... no cóż brak słów, moja pewno powie to samo, ta dzisiejsza miło mnie zaskoczyła bo nawet tego fakty nie skomentowała tylko pięknie wyrecytowała co moge dawać jak rozszerzać dietę itd... ninaad dziękuję, widzę że dziś dzień innych pediatrów, przykro mi że się nic nie dowiedziałaś... mam nadzieję że wygracie z ciemieniuchą.. gratuluje dzielności na szczepieniu ![]() waniliaania super że szczepionka spokojnie, gdzie kupiłaś słoiczki? bo nam się zapasy kończą ![]() cellaris o to muszę się do tesco wybrać, trzymam kciuki za pierwszy samotny sen Martuszki da rade, wszystkie Marty są twarde ![]() dra dziękuję ![]() aaaaaaa zapomniałam napisać ta pediatra powiedziała że na noc żeby dziecko lepiej spało można mu dawać kaszkę i ona poleca tą SINLAC bo jest z probiotykami http://www.bangla.babyonline.pl/arty...nlac-p2767.htm lub tu ale w wyszukiwerce na stronie musicie wpisać sinlac http://www.nestle.pl/dziecko/ no i jest też dobry dla alergików, i powiedziała że można dawać normalnie na noc jako kaszkę, albo dodać dwie łyżeczki do deserku czy obiadku żeby bardziej zagęścić no i potwierdziła to co myślałam 4 razy dziennie mleko, do tego owoc lub sok owocowy jako przekąskę między mlekiem no i obiadek ale po obiadku może być szybciej głodny więc poleca zagęścić tym albo kaszką manną żeby już wprowadzać gluten no i powiedziała że wszystkie te słoiczki po 4 mce bo są dostosowane a ktoś ostatnio pytał o gruszki i banany muszę wam powiedzieć że gruszkę Pat zjadł i wszystko było ok, ale po bananie miał taką zieloną kupe że szok, no i prężył się przy robieniu kupy wiec na razie z banana zrezygnujemy jutro na odszczał idą brokuły ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-12-15 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||
Wtajemniczenie
|
No pewnie, bo ja przecież mam w domu dwójkę dzieci a nie dziecko i faceta ...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u której byłaś? Bo ja ostatnio u "osławionej" pani M-C i już do niej nie idę...
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-12-15 o 20:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Raczkowanie
|
pomidora, bordowa ma któras numer do szpitala do ortopedy bo musze na konciec stycznia zapisac wiktora na kontrole i nie moge w necie znalesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzeba było TŻta wyprowadzić do drugiego pokoju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez wielkopolanka? ![]() zumi niestety nie znajduje kociewia :P Martucha Ty z Patem wygladasz jak brat i siostra... ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-15 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zadomowienie
|
Moje dziecię marudne w końcu, chyba, usnęło
![]() martucha84, nie odkryję Ameryki pisząc, że super wyglądasz ![]() ![]() NIKaP-n, a miałam napisać coś między innymi w odniesieniu do Twoich przejśc ![]() Podziwiam Cię, za odwagę. Nie jest łatwo zdecydować się na rozstanie, kiedy się nadal kocha. Ja nie potrafiłam... Nie będę wnikać, ale w mojej sytuacji to wyszło nam to na dobre. Przeszliśmy z mężem (wtedy jeszcze chłopakiem) przez mega kryzys. To paskudny okres w naszym związku, i najgorsze chwile mojego życia, ale były nam potrzebne, bo dzięki temu wszystko się zmieniło. I jest dużo lepiej. Są chwile lepsze i gorsze, ale jest nam razem dobrze i żadne z nas nie wyobraża sobie życia bez tego drugiego... no i teraz też bez Boryska ![]() ![]() Także (kobietki z problematycznymi mężami), czasem odwagą jest odejść, a innym razem zostać i walczyć o szczęście. Najgorzej jest nic nie robić i tkwić w chorej sytuacji. Pomidora, Tymek w stroju świątecznym wygląda rewelacyjnie ![]() A podejście pediatry beznadziejne... Ale bardzo dobrze jej powiedziałaś ![]() ![]() Klarissa, ![]() Tyle Was ostatnio szczepiło, a my idziemy jutro... Ciekawe, jak ja to przetrwam ![]() ![]() Wnerwiłam się w weekend straaasznie.... Odwiedziła nas w sobotę teściowa (zaznaczam, że wizyta bardzo miła i to nie do końca o nią tu chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() Zauważyłam ostatnio, że Borysek krzyżuje stopy/nogi na wysokości kostek. Ma prawo, czy to coś nie halo? Jeszcze tylko 9 dni do BN ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.