Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-15, 10:06   #2521
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

Dziekuje za slowa otuchy Toska28 .Zobaczymy,jak to bedzie.Dookola tyle dzieci sie rodzi w rodzinie,u znajomych,na nk.pl oczywiscie pelno zdjec malych dzieciaczkow.A tu nic .
A ty jak sie czujesz??Dzidzia daje juz we znaki,czy na razie daje odpoczac mamie .
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 10:13   #2522
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dziekuje za slowa otuchy Toska28 .Zobaczymy,jak to bedzie.Dookola tyle dzieci sie rodzi w rodzinie,u znajomych,na nk.pl oczywiscie pelno zdjec malych dzieciaczkow.A tu nic .
A ty jak sie czujesz??Dzidzia daje juz we znaki,czy na razie daje odpoczac mamie .
Dziekuje,dobrze Tylko cale dnie senna jestem.Poza tym czuje sie rewelacyjnie. Mam nadzieje,ze Ci sie uda i 3mam kciuki za powodzenie
Toska28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 12:46   #2523
Atila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Pewna nie jestem, ale mam bardzo regularne cykle opóźnienia 1-max 2 dni-ale 2 dni może z raz w zyciu a okresu nie ma tydzień.
Ogólnie mam wrażliwe piersi i jakby minimalnie czuje cały czas jakby było mi niedobrze, ale ledwo to zauważam.

Jeżeli chodzi o wyżej wspomniany śluz płodny, to ja w tym cyklu miałam go o wiele więcej dni niż zwykle, był i był, i szczerze mówąc to nie planowałam w tym miesiącu się starać, ale dziwne wydawało mi się, że dobrych kilka dni był idealnie rozciągliwy więc spróbowaliśmy i to w ostatnich dniach i byłam pewna, że to już za późno, nie nastawiałam się, nawet nie wiedziałam kiedy mam dostać okres, więc sprawdziłam, bo wydawało mi się, że już powinien być i to był chyba dzień spodziewanej miesiączki, nie przyszedł i tak już w 2 miałam nadzieję, wieczorem zrobiłam 2 testy i wyszły 2 kreski...

Dziś odebrałam wynik bety, chyba pozytywny ale nie znam się na tym za bardzo. Czy ktoś może mi w tym pomóc?

Wynik to 2965,00 mlU/ml

Wartości referencyjne w okolicach mojego wyniku to:
Ciąża 4 tydzień-9,5 - 750,00
Ciąża 5 tydzień-217,0 - 7138,0
Ciąża 6 tydzień- 158,0 - 31795

Więc czyżby tak jak przypuszczałam licząc od 1 dnia ostatniej miesiączki czyli 11listopada- 5 tydzień?
gratulacje, to super wiadomosć Dbaj o siebie i maleństwo

Ja jutro ide do gina na USG, ciekawo czy coś dojrzy @ spóznia się juz tydzień Wczoraj bolało mnie podbrzusze, ale nie tak jak na okres (takie ciągnięcie) tylko jakbym miała tam cos bardzo napiętego, nabrzmiałego,czułam się taka wypełniona od środka (wiem, ze to bardzo dziwnie brzmi ) delikatnie mnie kluł też lewy jajnik.
A przy np. schylaniu bolał mnie krzyż, kości biodrowe, myślałam od czego to, przecież dobrze spałam

Zwariować mozna

Staraczkom, życzę powodzenia przy starankach

Nam się z Tż tak po cichutku marzy jakby to było cudownie, oznajmić naszym rodzicom, przy stole świątecznym o tej cudownej wiadomości, ale może nie będzie nam to dane
Ech, życie

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Atila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 13:06   #2524
Karolina_I
Raczkowanie

Tez bym chciala dostac takie piekny prezent swiateczny...

Trzymam kciuki z calego serca za wszystkie Starajace sie

i trzymajcie za mnie dzis... o 18.30 wizyta u gin. ...
Karolina_I jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 13:11   #2525
Atila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_I Pokaż wiadomość

Trzymamy Daj znać co tam stwierdził lekarz

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Atila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 15:35   #2526
Kamel
Wtajemniczenie

Atila , Karolina_I- czekam na wieści))), ja dalej nie wierzę, ale bedę się dopiero na 100% cieszyła po wizycie u ginekologa-23gr, a dzień po -na Wigilii jak wszystkim powiemy. Oby było wszystko dobrze. Moi rodzice najbardziej się ucieszą, bo rodzice męża maja już wnuki, poza tym wreszcie nikt nie będzie mi truł przy życzeniach, że życzy mi dzieci, tak jak ja bym tego nie chciała, nie zawsze chcieć to móc, jesteśmy 4lata po slubie więc nasłuchałam się tego, nawet od znajomych, a może przede wszystkim od nich. Mimo, że tak naprawdę nie staraliśmy się zbytnio pierwsze 3 lata. Dopiero w tym roku gdy się około 4 miesiące nie udawało, to zaczynałam żałować, że tyle zwlekaliśmy. Myślałam, że sobie tak łatwo i szybko zaplanuję wtedy kiedy chę. A jak ten cykl odpuściłam, nie myślałam, bo chciałam się starać od stycznia, lutego to wyszła TAKA niespodzianka
Chciałabym opakować zdjęcie usg moim rodzicom i im dać po wigilii, ale nie wiem czy mi p. doktor to wydrukuje i czy coś w ogóle będzie na tym zdjęciu widać.
Faktycznie to powinny być wspaniałe święta, jeżeli wszystko będzie dobrze, to pewnie gwiazdka z nieba od najbliższej osoby memu sercu która odeszła przed świętami pare lat temu.
Może teraz będzie szczęśliwie

Trzymam również kciuki za wszystkie które się starają

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2010-12-15 o 15:39
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 15:49   #2527
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
watek sensacyjny - OWSZEM

brrr....ale sie denerwuje...
będzie dobrze!!! Zdenerwowaniu się nie dziwie wcale- ja bym chyba nie doszła do lekarza- by mnie zawieźli

Cytat:
Justynaneyman-niestety nie wytrzymalam do rana i zrobilam wczoraj o 18.Wynik negatywny.

Cytat:
Napisane przez Toska28 Pokaż wiadomość
Hey Olusia
Ja tak samo jak Ty zrobilam.Nie moglam sie doczekac ...Wynik negatywny,a ciaza jest Powodzenia!
No wlaśnie! Póki nie ma @, jest nadzieja!

Cytat:
Napisane przez Toska28 Pokaż wiadomość
Dziekuje,dobrze Tylko cale dnie senna jestem.Poza tym czuje sie rewelacyjnie. Mam nadzieje,ze Ci sie uda i 3mam kciuki za powodzenie
Cytat:
Napisane przez Atila Pokaż wiadomość

Ja jutro ide do gina na USG, ciekawo czy coś dojrzy @ spóznia się juz tydzień

Zwariować mozna
Oj, coś czuję, że będzie dobrze!

Cytat:

Trzymam jak nie wiem, co!

Ja oczywiście zaczynam też myśleć o testach- na pewno pierwszy zrobię w piątek (8 dni po stosunku), kupuję po nawet 3.99 więc to chyba nie majątek- nawet, jak średnio robię ze 7

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Kamel- teraz na pewno wszystko bedzie dobrze!

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 15:49   #2528
Kamel
Wtajemniczenie

Ja oczywiście zaczynam też myśleć o testach- na pewno pierwszy zrobię w piątek (8 dni po stosunku), kupuję po nawet 3.99 więc to chyba nie majątek- nawet, jak średnio robię ze 7 [/QUOTE]

Ja wcześniej testowałam testami z apteki po 15zł, w dzień spodziewanej miesiączki, i jak zwykle 1 kreska, potem@.
W ten cykl 2 dni spóźniającej się miesiączki miałam 4 testy z allegro po 1zł/1,99zł nie pamietam, i właśnie ten test pokazał mi drugą kreseczkę, lepiej robic po spodziewanym okresie, wtedy się człowiek nie nakręca. Dzień po potwierdziłam testem z apteki, a 7dnia po spóźniającym się okresie beta

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2010-12-15 o 16:09
Stary 2010-12-15, 16:32   #2529
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Chciałabym opakować zdjęcie usg moim rodzicom i im dać po wigilii, ale nie wiem czy mi p. doktor to wydrukuje i czy coś w ogóle będzie na tym zdjęciu widać.
Kamel,to rewelacyjny prezent! Powiedz lekarzowi,ze planujesz cos takiego zrobic,napewno Ci nie odmowi i da Ci wydruk
Stary 2010-12-15, 17:18   #2530
19natka88
Zakorzenienie

Ja chcę poczekać do wigilii i wtedy zrobić pierwszy test ale już mnie powoli kusi Dzisiaj zauważyłam, że bolą mnie sutki - przy dotyku i kłuje w piersiach ale staram się nie nakręcać - na szczęście będę mieć co robić do świąt i chyba nie zwariuje Rzadko tu wpadam bo jak czytam takie wątki to objawów przybywa Jeszcze tylko 10 dni do @ i muszę jakoś wytrzymać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 17:40   #2531
rita77
Raczkowanie

Czy mozna sie przylaczyc ?
Przede wszystkim gratuluje wszystkim dziewczynom, ktore zobaczyly na tescie dwie upragnione kreseczki.
U mnie @ ma przyjsc 24 grudnia a tak bardzo bym jej nie chciala. O dzidziusiu zaczelismy intensywnie myslec od kilku m-cy, ale niestety sie nie udaje.Badania kontrolne przechodze regularnie u lekarza, ale w styczniu chce je zrobic pod katem plodnosci.Pozdrawiam
rita77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 19:29   #2532
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita77 Pokaż wiadomość
Przede wszystkim gratuluje wszystkim dziewczynom, ktore zobaczyly na tescie dwie upragnione kreseczki.
U mnie @ ma przyjsc 24 grudnia a tak bardzo bym jej nie chciala. O dzidziusiu zaczelismy intensywnie myslec od kilku m-cy, ale niestety sie nie udaje.Badania kontrolne przechodze regularnie u lekarza, ale w styczniu chce je zrobic pod katem plodnosci.Pozdrawiam
Witamy ja trzymam kciuki w takim razie aby był taki prezent jak u mnie brak @
Stary 2010-12-15, 20:20   #2533
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja chcę poczekać do wigilii i wtedy zrobić pierwszy test ale już mnie powoli kusi Dzisiaj zauważyłam, że bolą mnie sutki - przy dotyku i kłuje w piersiach ale staram się nie nakręcać - na szczęście będę mieć co robić do świąt i chyba nie zwariuje Rzadko tu wpadam bo jak czytam takie wątki to objawów przybywa Jeszcze tylko 10 dni do @ i muszę jakoś wytrzymać
To jak u mnie! Ale wolę wpadać, bo się nie jest samemu- no i ciągle komuś kibicuję

Cytat:
Witaj, Rito- ja też mam mieć @ w Wigilię...

Ciekawe, co z Karolinką...

Stary 2010-12-15, 20:26   #2534
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
To jak u mnie! Ale wolę wpadać, bo się nie jest samemu- no i ciągle komuś kibicuję
Masz takie "objawy" czy masz podobnie z czytaniem forum?

Witaj Rito - ja też mam mieć @ w święta
Trzymam kciuki za Was (nas) wszystkie! Każdej na pewno kiedyś się uda

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 20:31   #2535
rita77
Raczkowanie

Dziekuje dziewczyny za cieple przyjecie
Oj to widze, ze dla wielu z nas okres przedswiateczny bedzie wyjatkowy nie tylko ze wzgledu na swieta. Oby mikolaj byl dla nas w tym roku wyjatkowo laskawy
Dziewczyny czy miewacie tez bolesne owulacje, a nastepnie bol i takie napiecie w piersiach, ze sa jak kamienie. U mnie tak bylo w ostatnim cyklu i teraz tez niestety tak jest, dlatego ja tak bardzo sie nie nastawiam, niestety

Edytowane przez rita77
Czas edycji: 2010-12-15 o 21:37

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 21:54   #2536
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Masz takie "objawy" czy masz podobnie z czytaniem forum?

Witaj Rito - ja też mam mieć @ w święta
Trzymam kciuki za Was (nas) wszystkie! Każdej na pewno kiedyś się uda
Nie, objawów nie mam żadnych, płodny śluz też znikł. Po prostu tak często jestem na forum perfumowym, że i tutaj zaglądam jakby automatycznie

Cytat:
Dziekuje dziewczyny za cieple przyjecie

Dziewczyny czy miewacie tez bolesne owulacje, a nastepnie bol i takie napiecie w piersiach, ze sa jak kamienie. U mnie tak bylo w ostatnim cyklu i teraz tez niestety tak jest, dlatego ja tak bardzo sie nie nastawiam, niestety
Rito, u mnie jest bardzo różnie- raz mnie boli podbrzusze od owulacji, czasem bolą piersi, w innym cyklu- nie, więc ja się na podstawie objawów nie nastawiam, bo cykl każdy inny.
Teraz w ogóle jakbym brzucha nie miała, piersi uśpione

Co do przeczuć- raz jest tak, raz inaczej.

He, he, tyle z Was ma mieć (a raczej- nie mieć!) @ w Święta, że możnaby zrobić grupowe sprawdzanie testami, jak znam życie, ja będę pierwsza z tych, co nie wytrzymują...

Zastanawiam się, czemu Karolina nie pisze, wizytę miała mieć o 18.30. Ja trzymam kciuki cały czas

Stary 2010-12-16, 00:42   #2537
Toska28
Raczkowanie

Cytat:

No i jak Karolcia,bo ja trzymalam kciuki,ale ni widu ni slychu Ciebie na forum Ide spac z mocno zacisnietymi kciukami,a Ty daj znac rano co i jak !
Blogich snow Wam zycze,Pa
Stary 2010-12-16, 01:02   #2538
natee
Zakorzenienie

Witam,
my staramy sie z TŻ juz ponad pół roku, przy czym ja mam PCO, wiec szanse mniejsze...
Bralam leki na wyregulowanie cyklu i okres spoznia mi sie juz ok 60 dni...
robilam juz dwa testy, jutro zrobie kolejny, bo nie wiem czy to kolejna huśtawka hormonów czy może mam zacząć se cieszyć

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 08:43   #2539
milka_kamilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka_kamilka Pokaż wiadomość
zrobiłam wczoraj test ciążowy..
Po okołu 3 minutach sprawdziłam wynik.. negatywny.. tzn kreska tylko w jednym okienku. Test został w łazience na półce bo spieszyłam sie do pracy, a po południu jak chciałam go wyrzucić i spojrzałam na niego to w drugim okienku też był kreska.. słaba ale była..
Dziwne bardzo...
myślicie że mogę byc w ciązy??
pewnie powtórzę test za parę dni.. ale chciałam zapytać tu, może ktoś miał już taką sytuację..
Cytat:
Tak, ja miałam. Niestety, test po dłuższym czasie (niż 10 min.) często wykazuje drugą kreskę- ale to nic nie znaczy.

a jednak ten test się nie mylił, zrobiłam drugi i wyszedł pozytywny, dwie mocne krechy...
ojj nie spodziewałam się.. ale cieszę się mimo wszystko...
milka_kamilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 09:12   #2540
Toska28
Raczkowanie

Milka_Kamilka GRATULACJE!!!!! Super
Stary 2010-12-16, 09:36   #2541
Karolina_I
Raczkowanie

U mnie niestety brk... lekrz powiedzil, ze cos sie zaczelo le njprwdopodobniej bylo za slabe zeby sie dlej rozwinac i dal mi tabletki na wywolanie okresu...

Totalna porazka....

Dziekuje Wam za wszystko
Stary 2010-12-16, 09:41   #2542
OlusiaS
Wtajemniczenie

Milka_Kamilka gratuluje ,kolejna dobra wiadomosc .
A ja wczoraj sie wczoraj zalamalam...Zaczelo pobolewac mnie podbrzusze,na papierku po siusianiu mialam odrobinke krwi,raczej bardziej sluz z centkami krwi.To mowie super,zaczyna sie @...Zalozylam podpaske,a tu nic.Dzisiaj rano wstalam bedac pewna,ze bede ''zalana'',a tu znowu nic,czysto.Piersi przestaja chyba mnie bolec,brzuch tez juz nie boli.Nie wiem,co o tym wszystkim myslec.Czy organizm moj plata mi takie figle i smieje sie ze mnie,czy cos nie tak z hormonami?!Jakby to nie moglo byc prostsze,miec regularne @,spoznia sie-o,prawdopodobnie ciaza.A ja juz mam 35d.ckl. i nadal nic nie wiem!Dobrze,ze jest forum i mam z kim pogadac,bo jak juz wczesniej ktoras napisala z facetem to nie to samo.Oni nas nie rozumieja.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Karolina_I bardzo mi przykro .Ale nie poddawaj sie,bedzie wszystko dobrze .Na pewno sie uda
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 09:53   #2543
Toska28
Raczkowanie

Cytat:
U mnie niestety brk... lekrz powiedzil, ze cos sie zaczelo le njprwdopodobniej bylo za slabe zeby sie dlej rozwinac i dal mi tabletki na wywolanie okresu...

Totalna porazka....

Dziekuje Wam za wszystko
Przykro mi Karolciu

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
A ja wczoraj sie wczoraj zalamalam...Zaczelo pobolewac mnie podbrzusze,na papierku po siusianiu mialam odrobinke krwi,raczej bardziej sluz z centkami krwi.To mowie super,zaczyna sie @...Zalozylam podpaske,a tu nic.Dzisiaj rano wstalam bedac pewna,ze bede ''zalana'',a tu znowu nic,czysto.
Czesc Olus. Sluchaj,a moze jednak Jestes w ciazy? Ja pisalam wczesniej jak bylo ze mna i bardzo podobnie. Milam troche krwii na papierku gdy sie podcieralam,ale pozniej nic,podpaska sucha
Tydzien po zdarzeniu na wkladce troche krwii....i znowu podpaska sucha. Pozniej okazalo sie,ze jestem w ciazy,a w 2ch wczesniejszych nigdy czegos takiego nie mialam. Pozdrawiam
Stary 2010-12-16, 10:00   #2544
Karolina_I
Raczkowanie

dziekuje....

nadal trzymam kciuki za starajace sie mamusie.

a ja... bede probowac dalej za jakis czas...
Stary 2010-12-16, 10:37   #2545
Justuus
Zakorzenienie

dzien dobry wszystkim
może niedokonca na temat, ale mam prośbe, o wypowiedzenie sie na ten temat.
Niedawno współzyłam pierwszy raz w życiu, niestety poniosło nas z chłopakiem i nie zabezpieczylismy sie odpowiednio (stosunek przerywany). Udałam sie do ginekologa po 4 dniach z pytaniem o antykoncepcje, przy badaniach okazało sie ze owulacje bede miec dopiero po kolejnych 2 dniach (przesuneła sie, najprawdopodobniej z racji wczesniejszej choroby). Było to dwa tygodnie temu, okresu ciagle nie dostałam, pobolewa mnie brzuch i mówiac prawde zaczynam sie denerwowac.
Z wszelkich informacji wynika ze plemnik wytrzymuje góra 3 dni w pochwie, wiec nie powinno dojsc do zapłodnienia.
Ale moze lepiej zrobic test?
Jak uważacie?
dziekuje za odpowiedz
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 10:49   #2546
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
a jednak ten test się nie mylił, zrobiłam drugi i wyszedł pozytywny, dwie mocne krechy...
Gratulacje, zrób za jakiś czas betę wtedy będziesz miała większą pewność jak ja

Karolina_I przykro mi, będę dalej trzymać kciuki! ja też miałam taki 1 cykl, kiedy byłam prawie pewna, nawet było mi niedobrze, okres się spóźnił 1 dzień a potem przyszedł ale trwał tylko 2 dni, zawsze 4. Popłakałam się.
Poszłam do ginekologa z tydzień później ale powiedział, że nic nie widzi, i mówił żebyśmy się starali dalej, ale bez stresowo, spontanicznie.
Zastanawiam się tylko czy te tabletki trzeba podawać na wywołanie okresu?
Stary 2010-12-16, 10:52   #2547
rita77
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluje Tobie serdecznie, wspaniala wiadomosc, bardzo nas krzepiaca

Cytat:

Totalna porazka....

Dziekuje Wam za wszystko
Bardzo mi przykro

A u mnie tez nie najlepsze wiesci. Rano zaczelam plamic a teraz doszlo krwawienie czyli wychodzi na to, ze dostalam @ ok. 10 dni za wczesnie Nigdy tak nie mialam , cholera przybilo mnie to troche...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 10:57   #2548
Tosiaczek_1
Raczkowanie

Kamel - super! G R A T U L A C J E !!! ale się cieszę
Milka_Kamilka - świetny prezent pod choinkę również gratuluję!
Karolina - ojej, przykro mi na pewno uda się następnym razem
Olusia - dopóty dopóki @ nie nadejdzie w całej okazałości, trzeba mieć nadzieję że NIE nadejdzie wcale (przynajmniej przez najbliższe 9 m-cy ) , co prawda ja tak nigdy nie miałam, ale z tego co się czyta - nawet na tym forum - to się zdarza! - przykład z "ostatniej chwili" można powiedzieć - Tośka - też pisała, że miała podobnie... i zobacz, później się okazało że to Fasolka upragniona... 3mam kciuki! a Ty daj znać o dalszym przebiegu wydarzeń
rita - ojjj, trzeba pójść do lekarza moim zdaniem...

pozdrawiam i 3mam mocnoooo kciuki za wszystkie Starające się:kciuk i:
PS-i oczywiście czekam na kolejne świetne wieści pa pa

Edytowane przez Tosiaczek_1
Czas edycji: 2010-12-16 o 11:01
Tosiaczek_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 11:15   #2549
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
kamilko!!! Gratuluję

Cytat:
Totalna porazka....

Dziekuje Wam za wszystko
Trzymaj się, kochana
Bardzo mi przykro....

Cytat:
Milka_Kamilka gratuluje ,kolejna dobra wiadomosc .
A ja wczoraj sie wczoraj zalamalam...Zaczelo pobolewac mnie podbrzusze,na papierku po siusianiu mialam odrobinke krwi,raczej bardziej sluz z centkami krwi.To mowie super,zaczyna sie @...Zalozylam podpaske,a tu nic.Dzisiaj rano wstalam bedac pewna,ze bede ''zalana'',a tu znowu nic,czysto.Piersi przestaja chyba mnie bolec,brzuch tez juz nie boli.Nie wiem,co o tym wszystkim myslec.Czy organizm moj plata mi takie figle i smieje sie ze mnie,czy cos nie tak z hormonami?!Jakby to nie moglo byc prostsze,miec regularne @,spoznia sie-o,prawdopodobnie ciaza.A ja juz mam 35d.ckl. i nadal nic nie wiem
Ja tak mialam w ost. cyklu- plamienie, bol piersi, potem 2 dni przerwy i @ niestety...- ale planowo, bez spóźnienia, także jeśli masz 35ty dzien, to może...?

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
Ale moze lepiej zrobic test?
Jak uważacie?
dziekuje za odpowiedz
Test oczywiście możesz zrobić, ale nie przejmuj się, to raczej malo prawdopodobne

Cytat:
A u mnie tez nie najlepsze wiesci. Rano zaczelam plamic a teraz doszlo krwawienie czyli wychodzi na to, ze dostalam @ ok. 10 dni za wczesnie Nigdy tak nie mialam , cholera przybilo mnie to troche...
Rito, to bardzo duże przesunięcie- ja bym poszła koniecznie do lekarza!
I trzymaj się...

A ja już dziś kupuję testy 8 dni przed @

Stary 2010-12-16, 11:34   #2550
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluje Tobie serdecznie, wspaniala wiadomosc, bardzo nas krzepiaca

Bardzo mi przykro

ritta77 również mi przykro, nasz organizm jest zagadką.

Trzymam mocno kciuki za dalsze starania i dziewczyny trzeba mniej myśleć. kochać się w dni płodnego śluzu, potem NIE OBLICZAĆ dnia spodziewanej miesiączki. Nie ma nic gorszego jak to odliczanie-zostało jeszcze aż 10dni, 7, 5, 3 itd, to straszne napięcie i po co, potem ewentualnie większe rozczarowanie.
Ja tak obliczałam kiedy się nie udawało przez 4-5miesięcy starań, a jak przychodził okres to bardzo cierpiałam.
Tym razem pomyślałam, nie będzie teraz to nie musi, może być za 2, 3 miesiące i nie obliczyłam daty spodziewanej@.
Potem przypomniało mi się, że to powinno być już, bo coś długo nie mam, okazało się, że przypomniałam sobie dopiero w dzień spodziewanej miesiączki 8 grudnia, 2 dni po spóźnieniu @ bylismy z mężem u lekarza z jego badaniami i mówiłam jego lekarce, że spóźnia mi się 2 dni, mąż potem powiedział, że go tam zatkało u lekarza, wieczorem zrobiłam test z allegro za 1zł i pokazał już 2kreskę))
Następnego dnia powtórzyłam testem z allegro i apteki, obydwa pozytywne

Także dziewczyny trzymam kciuki za wyluzowanie, niedenerwowanie się, nieobliczanie dnia spodziewanego okresu i będzie ok, a przy okazji mniej wyczekiwania i stresu i ewentualnych rozczarowań.
Jak nie obliczycie dnia spodz@ to wrazie czego okres sam przyjdzie i będzie jasne, a jak człowiek tak wyczekujei chodzi co 5 min to toalety przez kilka dni sprawdzać, to rozczarowanie jest o wiele większe.

TRZYMAM KCIUKI!!!

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
kamilko!!! Gratuluję

A ja już dziś kupuję testy 8 dni przed @
Ja w tym cyklu obiecałam sobie, że więcej nie zrobię testu wcześniej niż wieczorem 2 dni spóźnienia @. Bo za duże rozczarowanie. Zrobiłam 2 dnia po i 2 kreseczka była
Swoją drogą zastanawiam się dlaczego na tych testach sugerują tak długo czekać na wynik- kilka minut, jak nie byłam w ciąży to wynik był po ok 30sek, w tym cyklu 2 kreseczka też pokazała się momentalnie

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2010-12-16 o 11:27
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości