|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
Dziekuje za slowa otuchy Toska28
.Zobaczymy,jak to bedzie.Dookola tyle dzieci sie rodzi w rodzinie,u znajomych,na nk.pl oczywiscie pelno zdjec malych dzieciaczkow.A tu nic .A ty jak sie czujesz??Dzidzia daje juz we znaki,czy na razie daje odpoczac mamie .
|
|
|
|
|
#2522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko cale dnie senna jestem.Poza tym czuje sie rewelacyjnie. Mam nadzieje,ze Ci sie uda i 3mam kciuki za powodzenie
|
|
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbaj o siebie i maleństwo Ja jutro ide do gina na USG, ciekawo czy coś dojrzy @ spóznia się juz tydzień Wczoraj bolało mnie podbrzusze, ale nie tak jak na okres (takie ciągnięcie) tylko jakbym miała tam cos bardzo napiętego, nabrzmiałego,czułam się taka wypełniona od środka (wiem, ze to bardzo dziwnie brzmi ) delikatnie mnie kluł też lewy jajnik.A przy np. schylaniu bolał mnie krzyż, kości biodrowe, myślałam od czego to, przecież dobrze spałam ![]() Zwariować mozna ![]() Staraczkom, życzę powodzenia przy starankach Nam się z Tż tak po cichutku marzy jakby to było cudownie, oznajmić naszym rodzicom, przy stole świątecznym o tej cudownej wiadomości, ale może nie będzie nam to dane ![]() Ech, życie
|
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
Tez bym chciala dostac takie piekny prezent swiateczny...
Trzymam kciuki z calego serca za wszystkie Starajace sie ![]() i trzymajcie za mnie dzis... o 18.30 wizyta u gin. ... |
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znać co tam stwierdził lekarz
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Atila , Karolina_I- czekam na wieści
))), ja dalej nie wierzę, ale bedę się dopiero na 100% cieszyła po wizycie u ginekologa-23gr, a dzień po -na Wigilii jak wszystkim powiemy![]() Chciałabym opakować zdjęcie usg moim rodzicom i im dać po wigilii, ale nie wiem czy mi p. doktor to wydrukuje i czy coś w ogóle będzie na tym zdjęciu widać. Faktycznie to powinny być wspaniałe święta, jeżeli wszystko będzie dobrze, to pewnie gwiazdka z nieba od najbliższej osoby memu sercu która odeszła przed świętami pare lat temu .Może teraz będzie szczęśliwie Trzymam również kciuki za wszystkie które się starają ![]() Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2010-12-15 o 15:39 |
|
|
|
|
#2527 | |||||
|
Zakorzenienie
|
będzie dobrze!!! Zdenerwowaniu się nie dziwie wcale- ja bym chyba nie doszła do lekarza- by mnie zawieźli
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja oczywiście zaczynam też myśleć o testach- na pewno pierwszy zrobię w piątek (8 dni po stosunku), kupuję po nawet 3.99 więc to chyba nie majątek- nawet, jak średnio robię ze 7 ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Kamel- teraz na pewno wszystko bedzie dobrze!
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja oczywiście zaczynam też myśleć o testach- na pewno pierwszy zrobię w piątek (8 dni po stosunku), kupuję po nawet 3.99 więc to chyba nie majątek- nawet, jak średnio robię ze 7
[/QUOTE]Ja wcześniej testowałam testami z apteki po 15zł, w dzień spodziewanej miesiączki, i jak zwykle 1 kreska, potem@. W ten cykl 2 dni spóźniającej się miesiączki miałam 4 testy z allegro po 1zł/1,99zł nie pamietam, i właśnie ten test pokazał mi drugą kreseczkę , lepiej robic po spodziewanym okresie, wtedy się człowiek nie nakręca. Dzień po potwierdziłam testem z apteki, a 7dnia po spóźniającym się okresie beta
Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2010-12-15 o 16:09 |
|
|
|
|
#2529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę poczekać do wigilii i wtedy zrobić pierwszy test ale już mnie powoli kusi
Dzisiaj zauważyłam, że bolą mnie sutki - przy dotyku i kłuje w piersiach ale staram się nie nakręcać - na szczęście będę mieć co robić do świąt i chyba nie zwariuje Rzadko tu wpadam bo jak czytam takie wątki to objawów przybywa Jeszcze tylko 10 dni do @ i muszę jakoś wytrzymać
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
Czy mozna sie przylaczyc
![]() ?Przede wszystkim gratuluje wszystkim dziewczynom, ktore zobaczyly na tescie dwie upragnione kreseczki U mnie @ ma przyjsc 24 grudnia a tak bardzo bym jej nie chciala. O dzidziusiu zaczelismy intensywnie myslec od kilku m-cy, ale niestety sie nie udaje .Badania kontrolne przechodze regularnie u lekarza, ale w styczniu chce je zrobic pod katem plodnosci.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja trzymam kciuki w takim razie aby był taki prezent jak u mnie brak @
|
|
|
|
|
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe, co z Karolinką...
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Rito - ja też mam mieć @ w święta ![]() Trzymam kciuki za Was (nas ) wszystkie! Każdej na pewno kiedyś się uda |
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny za cieple przyjecie
Oj to widze, ze dla wielu z nas okres przedswiateczny bedzie wyjatkowy nie tylko ze wzgledu na swieta . Oby mikolaj byl dla nas w tym roku wyjatkowo laskawy![]() Dziewczyny czy miewacie tez bolesne owulacje, a nastepnie bol i takie napiecie w piersiach, ze sa jak kamienie . U mnie tak bylo w ostatnim cyklu i teraz tez niestety tak jest, dlatego ja tak bardzo sie nie nastawiam, niestety
Edytowane przez rita77 Czas edycji: 2010-12-15 o 21:37 |
|
|
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz w ogóle jakbym brzucha nie miała, piersi uśpione ![]() Co do przeczuć- raz jest tak, raz inaczej. He, he, tyle z Was ma mieć (a raczej- nie mieć!) @ w Święta, że możnaby zrobić grupowe sprawdzanie testami, jak znam życie, ja będę pierwsza z tych, co nie wytrzymują... ![]() Zastanawiam się, czemu Karolina nie pisze, wizytę miała mieć o 18.30. Ja trzymam kciuki cały czas
|
|
|
#2537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ide spac z mocno zacisnietymi kciukami,a Ty daj znac rano co i jak ! Blogich snow Wam zycze,Pa
|
|
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
my staramy sie z TŻ juz ponad pół roku, przy czym ja mam PCO, wiec szanse mniejsze... Bralam leki na wyregulowanie cyklu i okres spoznia mi sie juz ok 60 dni... robilam juz dwa testy, jutro zrobie kolejny, bo nie wiem czy to kolejna huśtawka hormonów czy może mam zacząć se cieszyć
|
|
|
|
|
#2539 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a jednak ten test się nie mylił, zrobiłam drugi i wyszedł pozytywny, dwie mocne krechy... ojj nie spodziewałam się.. ale cieszę się mimo wszystko...
|
|
|
#2540 |
|
Raczkowanie
|
Milka_Kamilka GRATULACJE!!!!! Super
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Raczkowanie
|
U mnie niestety brk... lekrz powiedzil, ze cos sie zaczelo le njprwdopodobniej bylo za slabe zeby sie dlej rozwinac i dal mi tabletki na wywolanie okresu...
![]() ![]() ![]() Totalna porazka.... Dziekuje Wam za wszystko
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Wtajemniczenie
|
Milka_Kamilka gratuluje
.A ja wczoraj sie wczoraj zalamalam...Zaczelo pobolewac mnie podbrzusze,na papierku po siusianiu mialam odrobinke krwi,raczej bardziej sluz z centkami krwi.To mowie super,zaczyna sie @...Zalozylam podpaske,a tu nic.Dzisiaj rano wstalam bedac pewna,ze bede ''zalana'',a tu znowu nic,czysto.Piersi przestaja chyba mnie bolec,brzuch tez juz nie boli.Nie wiem,co o tym wszystkim myslec.Czy organizm moj plata mi takie figle i smieje sie ze mnie,czy cos nie tak z hormonami?!Jakby to nie moglo byc prostsze,miec regularne @,spoznia sie-o,prawdopodobnie ciaza.A ja juz mam 35d.ckl. i nadal nic nie wiem!Dobrze,ze jest forum i mam z kim pogadac,bo jak juz wczesniej ktoras napisala z facetem to nie to samo.Oni nas nie rozumieja. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Karolina_I bardzo mi przykro .Ale nie poddawaj sie,bedzie wszystko dobrze .Na pewno sie uda
|
|
|
|
|
#2543 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() Tydzien po zdarzeniu na wkladce troche krwii....i znowu podpaska sucha. Pozniej okazalo sie,ze jestem w ciazy,a w 2ch wczesniejszych nigdy czegos takiego nie mialam. Pozdrawiam |
||
|
|
|
|
#2544 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje....
nadal trzymam kciuki za starajace sie mamusie. a ja... bede probowac dalej za jakis czas... |
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry wszystkim
![]() może niedokonca na temat, ale mam prośbe, o wypowiedzenie sie na ten temat. Niedawno współzyłam pierwszy raz w życiu, niestety poniosło nas z chłopakiem i nie zabezpieczylismy sie odpowiednio (stosunek przerywany). Udałam sie do ginekologa po 4 dniach z pytaniem o antykoncepcje, przy badaniach okazało sie ze owulacje bede miec dopiero po kolejnych 2 dniach (przesuneła sie, najprawdopodobniej z racji wczesniejszej choroby). Było to dwa tygodnie temu, okresu ciagle nie dostałam, pobolewa mnie brzuch i mówiac prawde zaczynam sie denerwowac. Z wszelkich informacji wynika ze plemnik wytrzymuje góra 3 dni w pochwie, wiec nie powinno dojsc do zapłodnienia. Ale moze lepiej zrobic test? Jak uważacie? dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
|
#2546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, zrób za jakiś czas betę wtedy będziesz miała większą pewność jak ja![]() Karolina_I przykro mi, będę dalej trzymać kciuki! ja też miałam taki 1 cykl, kiedy byłam prawie pewna, nawet było mi niedobrze, okres się spóźnił 1 dzień a potem przyszedł ale trwał tylko 2 dni, zawsze 4. Popłakałam się. Poszłam do ginekologa z tydzień później ale powiedział, że nic nie widzi, i mówił żebyśmy się starali dalej, ale bez stresowo, spontanicznie. Zastanawiam się tylko czy te tabletki trzeba podawać na wywołanie okresu? |
|
|
|
|
|
#2547 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A u mnie tez nie najlepsze wiesci. Rano zaczelam plamic a teraz doszlo krwawienie czyli wychodzi na to, ze dostalam @ ok. 10 dni za wczesnie Nigdy tak nie mialam , cholera przybilo mnie to troche...
|
||
|
|
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
Kamel - super! G R A T U L A C J E !!!
Milka_Kamilka - świetny prezent pod choinkę również gratuluję! Karolina - ojej, przykro mi na pewno uda się następnym razem Olusia - dopóty dopóki @ nie nadejdzie w całej okazałości, trzeba mieć nadzieję że NIE nadejdzie wcale (przynajmniej przez najbliższe 9 m-cy ) , co prawda ja tak nigdy nie miałam, ale z tego co się czyta - nawet na tym forum - to się zdarza! - przykład z "ostatniej chwili" można powiedzieć - Tośka - też pisała, że miała podobnie... i zobacz, później się okazało że to Fasolka upragniona... 3mam kciuki! a Ty daj znać o dalszym przebiegu wydarzeń ![]() rita - ojjj, trzeba pójść do lekarza moim zdaniem... pozdrawiam i 3mam mocnoooo kciuki za wszystkie Starające się ![]() :kciuk i:PS-i oczywiście czekam na kolejne świetne wieści ![]()
Tosiaczek_1 Edytowane przez Tosiaczek_1 Czas edycji: 2010-12-16 o 11:01 |
|
|
|
|
#2549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się, kochana Bardzo mi przykro.... Cytat:
![]() Test oczywiście możesz zrobić, ale nie przejmuj się, to raczej malo prawdopodobne Cytat:
I trzymaj się... A ja już dziś kupuję testy 8 dni przed @
|
|
|
#2550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, nasz organizm jest zagadką.Trzymam mocno kciuki za dalsze starania i dziewczyny trzeba mniej myśleć. kochać się w dni płodnego śluzu, potem NIE OBLICZAĆ dnia spodziewanej miesiączki. Nie ma nic gorszego jak to odliczanie-zostało jeszcze aż 10dni, 7, 5, 3 itd, to straszne napięcie i po co, potem ewentualnie większe rozczarowanie. Ja tak obliczałam kiedy się nie udawało przez 4-5miesięcy starań, a jak przychodził okres to bardzo cierpiałam .Tym razem pomyślałam, nie będzie teraz to nie musi, może być za 2, 3 miesiące i nie obliczyłam daty spodziewanej@. Potem przypomniało mi się, że to powinno być już, bo coś długo nie mam, okazało się, że przypomniałam sobie dopiero w dzień spodziewanej miesiączki 8 grudnia, 2 dni po spóźnieniu @ bylismy z mężem u lekarza z jego badaniami i mówiłam jego lekarce, że spóźnia mi się 2 dni, mąż potem powiedział, że go tam zatkało u lekarza , wieczorem zrobiłam test z allegro za 1zł i pokazał już 2kreskę ))Następnego dnia powtórzyłam testem z allegro i apteki, obydwa pozytywne ![]() Także dziewczyny trzymam kciuki za wyluzowanie, niedenerwowanie się, nieobliczanie dnia spodziewanego okresu i będzie ok, a przy okazji mniej wyczekiwania i stresu i ewentualnych rozczarowań. Jak nie obliczycie dnia spodz@ to wrazie czego okres sam przyjdzie i będzie jasne, a jak człowiek tak wyczekujei chodzi co 5 min to toalety przez kilka dni sprawdzać, to rozczarowanie jest o wiele większe. TRZYMAM KCIUKI!!! ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Ja w tym cyklu obiecałam sobie, że więcej nie zrobię testu wcześniej niż wieczorem 2 dni spóźnienia @. Bo za duże rozczarowanie. Zrobiłam 2 dnia po i 2 kreseczka była ![]() Swoją drogą zastanawiam się dlaczego na tych testach sugerują tak długo czekać na wynik- kilka minut, jak nie byłam w ciąży to wynik był po ok 30sek, w tym cyklu 2 kreseczka też pokazała się momentalnie
Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2010-12-16 o 11:27 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

.Zobaczymy,jak to bedzie.Dookola tyle dzieci sie rodzi w rodzinie,u znajomych,na nk.pl oczywiscie pelno zdjec malych dzieciaczkow.A tu nic
.
.

, ale mam bardzo regularne cykle opóźnienia 1-max 2 dni-ale 2 dni może z raz w zyciu a okresu nie ma tydzień.
Dbaj o siebie i maleństwo
@ spóznia się juz tydzień 

Daj znać co tam stwierdził lekarz
?

Ide spac z mocno zacisnietymi kciukami,a Ty daj znac rano co i jak !
na pewno uda się następnym razem