|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "walczymy o nasze marzenia..." część 2
Naduś, mąż się na mnie pogniewał, bo rzekomo powiedziałam coś co go obraziło... Nie przypominam sobie, żebym coś takiego powiedziała...
![]() To nie jest kwestia świąt tylko wszystkiego, powiem szczerze, że nawet nie wiem czego... |
|
|
|
#4472 |
|
Wtajemniczenie
|
Egwene wszystkiego co najlepszego z okazji urodzinek,spłenienia marzeń-absolutnie wszystkich,a szczególnie tego najwiekszego!Sto lat!
Nadio tak sie składa,że ja własnie ze względu na ta biało-kremową sukienke pojechałam do sklepu z odzieżą ciązową i okazało się,że ładna to ona jest tylko na zdjęciu!Na fotce wygląda jakby była z jakiegos lepszego matriału,a jest ze zwykłej bawełny i tylko obramówki ma z jakies satynopodobnej tkaniny!Szok jaka róznica na zdjęciach i rzeczywistości. Wybrałam sobie taką zwykła,prostą,rubinową z Happy Mum.Zamówię ją na necie i mam nadzieję,że sie nie rozczaruje.Wczoraj widziałam rzeczy z Happy Mum i sa całkiem ładne i dobrej jakości.Jeszcze jutro idę do jednego sklepu,bo ma byc dostawa,więc cos przymierzę,a nóz widelec coś na mnie sie trafi.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się zdrzemnąć...
|
|
|
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że jeszcze coś znajdziesz, a może coś uszyjesz na kształt tej z netu tylko z lepszego materiału
|
||
|
|
|
#4475 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie, u Nas ok, ale nienawidzę tego kraju! ![]() mam teraz problemy ze zdrowiem, i wszystko po znajomości trzeba załatwiać... trzymajcie za mnie mocno kciuki do końca roku, łącznie z 31 grudnia
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
||
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do służby zdrowia to akurat w Polsce jest lepiej niż tu uwierz mi Jutro jedziemy oglądać 2 auta ![]() Miłych snów laseczki |
|
|
|
|
#4477 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dzieuszki
Ja już od wtorku jetem w naszej pięknej zaśnieżonej Polsce A dzisiaj wybieram się do lekarza tylko muszę zadzwonić i się upewnić,że na pewno będzie mam nadzieję,że z maleństwem wszystko o.k mimo,że lot zniosłam bardzo dobrze ale muszę to sprawdzić i się upewnić Alisanko pozdrów i ucałuj ode mnie Martusię Paulinko 3mam żebyście kupili dzisiaj jakąś bryczkę ![]() A za całą resztę też mocno 3mam za owocne staranka a to fluidki od mojego maleństwa
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal się koniecznie jakie autko zakupisz ![]() Mi młoda wczoraj wieczorem dała nieźle popalić - w końcu zasnęłam w ubraniu z nią na piersi taka byłam padnięta. Ech uroki macierzyństwa ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
za wizytę - ale i tak na pewno wszystko jest ok |
||
|
|
|
#4479 |
|
Wtajemniczenie
|
Tacca porozmawiaj z mężem i wyjaśnijcie sobie nieporozumienia.Tak jest lepiej...Atmosfera od razu sie oczyści.
![]() Nadia problem w tym,że obeszła wszystkie mozliwe krawcowe i nie chą podejmowac sie szycia,bo normalnie daja na to miesiąc czasu,a tu święta,sylwester,urlopy-wszystkie twierdzą,ze sie nie wyrobią Alisanko wiem,że kraj ten pozostawia wiele do życzenia,ale uwierz gdzie indziej wcale nie jest lepiej.Nawet jesli chodzi o tą owianą złą sławą służbę zdrowia!Ja mieszkałam w trzech różnych miejscach i zawsze będe wracać do Polski.Może i wygodniej sie żyje(tzn.więcej zarabia,na więce sobie można pozwolić)ale nie ma jak u siebie.Być może ja jestem takim człowiekiem,który nie nadaje się do mieszkania daleko od swoich Być może ze mnie już taki typ? ![]() Edzia ciesze się,że doleciałaś szczęsliwie!Teraz ciesz się pobytem w śnieżnej Polsce,nabieraj doświadczenia z dziećmi siostry,bo juz za kilka miesięcy Ci sie przyda I skonsultuj sięze swoim lekarzem-zawsze to nie zaszkodzi,a moze uspokoić.Kotek wiesz są lepsze i gorsze dni Dasz radę!Ja juz bym poszła na zwolnienie,a obiecalam popracować conajmniej jeszcze miesiąc do połowy stycznia.Kurcze męczę się już troszeczkę,do tego ta zima,czekanie na przystankach i ciągle marznięcie.Jestem pernamentnie pzreziębiona i nie czuje się dobrze.A wiadomo,ze w komunikacji miejsckiej mnóstwo zarazków,więc nie moge się doleczyć
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Cora podziwiam Cię, że do tej pory do pracy chodzisz. Ja nie dałabym rady. Jak muszę wstać jednego dnia wcześniej, że budzik mnie budzi to cały dzięń jestem zmęczona a wręcz padnięta. Kiedyś mi to nie przeszkadzało, ale teraz muszę sie wyspać i obudzić sama bez budzika.
Szkoda, że krawcowe się wykręciły od uszycia, ale i tak wierzę, że znajdziesz wymarzoną sukienkę. A co do marki tej sukienki ciążowej mojej koleżanki to podała mi ją i szukałam w necie ale pod tą nazwą niczego nie było, więc firma musi nazywać się inaczej niż ta nazwa na metce ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cora na Allegro jest dużo sukienek bombek, zwłaszcza japan style, które świetnie nadają się na sukienkę ciążową, wiele z nich jest jasnych, białych, kremowych i są bardzo tanie. Może warto coś na Allegro kupić? |
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz ide sobie kawkę strzelić bo łeb mi pęka a jakoś kurde w dzień zasnąć nie potrafie
Cora - podziwiam, ze nadal chodzisz do pracy ja już bym dawno zwiała na zwolnienie. No i trzymam co byś wreszcie znalazła wymarzoną sukienkę Naduś to dobrze, ze możesz długo spać - śpij kochana ile wlezie bo musisz się wyspać "na zapas" A mój zbój teraz odsypia wczorajszy wieczór i ma wszystko gdzieś - cwaniara jedna
|
|
|
|
#4482 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochana ja dzis mam dylemat chce pomalowac wlosy a kazdy mi mowi ze nie wolno.Jutro mam zaczac 12 tc i nie wiem juz co robic bo mam rude szok
na swieta jak ja bede wygladac
|
#4483 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia,Kotku troche nie mam wyjścia,zobowiązałam się chodzic do stycznia,więc dotrzymam słowa.Chodzi o to,że stażystka ma przyjśc na mojej miejsce w styczniu i muszę ja przyuczyć.Ale szczerze mówiąc ciężko mi już rano wstawać,stać na mrozie itd.Dopiero pod koniec stycznia do gina,więc pewnie dopiero wtedy da mi zwolnienie.Bo w grudniu nawet nie będę go o nie pytać.I tez jestem wiecznie niewyspana,jeszcze tyle spraw przed ślubem do załatwienia
Dzis po pracy jade z mama i siostrą na zakupy świąteczne-prezenty musimy rodzinie pokupić.Pewnie wróce późno,znów padnięta.Dobrze,ze teraz mam dużo energii do do końca 4 miesiąca mogłabym ciągle spac i spać i tak byłam mega zmęczona.Nadio śpij zatem ile wlezie,bo wiem jak to jest na początku.Ja też chodziłam wtedy do pracy(z miesięczną pzrerwa na szpital i leżenie) i zdarzało mi sie baaaardzo często zamknąc biuro na 1h i walnąc się spać na krzesłach Ale jak coś to cicho sza! Teraz powróciły siły i mam zamiar to wykorzystać,bo za niedługo znów będzie mi ciężko,bo będę "wielorybkiem"![]() Co do sukienek to byłam przymierzyć jeszcze takie dwie.Właśnie wróciłam i nici z tego.Wiem już,że cudów nie będzie i tylko ciążowa mi zostaje.Brzuszek rośnie,a za miesiac będzie jeszcze większy.Co do allegro i japan style,to zamówiłam sobie pare rzeczy kiedys i pierwszy raz byłam mega niezadowolona Stawiam na wygode!Na chrzeście Lilianki za to zaszaleje![]() To ta czwarta w kolejności- Dandy ruby dress.Ponoć w rzeczywistości kolor jest żywszy.Zamówie na necie i sie okaże.Co wy na to?Ale szczerze! ![]() http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=sukienki
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Cora fajna ta sukieneczka
![]() Mojego kuzyna obecnie już żona miała na swoim ślubie taka sukienkę jak na zdjęciu niżej. Wyglądała ślicznie
|
|
#4488 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę,że będzie ładna,bo przymierzałam ich rzeczy i są dobrze uszyte i dobre jakościowo.Mezaga rzeczywiście ładnie wyląda i brzuszek taki rozmiar jak mój ![]() Na dzien dzisiejszy,bo za miesiąc to nie wiem co to będzie ![]() Kotku słodki ten twój łobuz
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-12-16 o 11:44 |
|||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Z nastrojem trochę lepiej, ale zjadłam w pracy sałatkę śledziową i porażka... Strasznie mnie mdli. Najgorzej, że i tak zjadłabym śledzie, bo ja mocno śledziolubna jestem... |
|
|
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane!
Martusia to jest 8 cud świata ja ją kocham! kocham! kocham! była, wypiłyśmy kawę, zjadłyśmy ciasto, była ze mną w przychodni, a teraz będziemy się umawiać na wieczór z grzańcem przy kominku u mnie
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ten wieczór z grzańcem zapowiada się ciekawie Wypijcie za zdrowie koleżanek z wizażu
|
|
|
|
|
#4492 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ehhh pamietam doskonale początki mojej ciąży, kiedy każdy niepokojący objaw obserwowałam z drżeniem serca... Będzie dobrze! Musi być! Powtarzaj sobie to jak mantrę aż w końcu w to uwierzysz, bo limit na niepowodzenia został już dawno wyczerpany A ja bede mocno zaciskać kciuki za Ciebie (za WAS!) ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Doskonale rozumiem Twoje rozterki co do zakupu sukienki A może by coś uszyć? Teraz jest masa pracowni krawieckich, także ślubnych, które są w stanie uszyć każdy model sukni, no i zawsze będą mogli nanieść jakieś poprawki, gdyby w ostatniej chwili znacznie powiekszyły Ci sie gabaryty ![]() EDIT juz doczytałam, że brałas ta opcje pod uwage i nic z tego W takim razie mocno trzymam kciuki za znalezienie wspanałęj sukni w które oczarujesz wszystkich
Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-12-17 o 10:28 |
||
|
|
|
#4493 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Wczorajsza wizyta była spoko z dzieciątki8em na szczęście wszystko o.k i dopiero po nowym roku mamy przyjść na kontrolę bo na razie wszystkie wyniki badań które robiłam we Włoszech są o.k i nie kazał mi ich powtarzać Chcę tylko iść jeszcze w przyszłym tygodniu na usg prenatalne 3-4D jak mąż przyleci tylko mam pytanie do dziewczyn z Krakowa nie wiecie gdzie można wykonać takie badanie bo mój lekarz niestety nie robi9 w 3-4 D a profesor ![]() Poszukam na necie jeszcze tylko może słyszałyście o jakimś dobrym lekarzu
|
#4494 |
|
Wtajemniczenie
|
Velluto dziękuje
![]() Edzia a kiedy chcesz iśc na prenatalne?Pierwsze powinnaś zacząć od genetycznego usg między 11,a 14 tc.Nie wiem czy wtedy robi sie je w 3d/4d
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
usg genetyczne robi się w 2D tylko w 2D można zrobić pomiary
|
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie,tak też myślałam
Ja miałam w 2d
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, zaczynam wariować
![]() ostatnią @ miałam 17.11 , cykle 28 dniowe więc teoretycznie następna powinna przyjść około 14.12 Zawsze miałam wszystko jak w zegarku, więc skąd to spóźnienie? Brzuch mnie pobolewa, nie powiem - wszystko wygląda na to, że @ będzie. Ale same wiecie.. ta nadzieja umiera ostatnia. I z jednej strony technicznie wiem, że to jest niemożliwe, a z drugiej, przecież takie cuda też się zdarzają.
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Kupiliśmy autko Ale się cieszę załatwiłam już ubezpieczenie więc można wsiadać i jechać ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że będzie idealna Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek. Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech jesienny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 17 staraczek; kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone moonia26 - (Monika, 26 lat, Kraków) staranka zawieszone Cosmaaaaaaa - (Paula, 20 lat, Leverkusen) staranka zawieszone giova13 - (Asia, 26 lat, Anglia) staranka zawieszone paulinaizabela - (Paulina,26 lat, Irlandia) staranka zawieszone Mag83 -(Magda, 27 lat, ...) staranka zawieszone Tacca - (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 -(Magda, 27 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Ziobra - (Agata, 27 lat, lubelskie) cykl 20, last @ 24,07 Equita - (Maja, 31 lat, Austria) cykl 14, last @ 29.08 Kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 17, last @ 12,09 Malami82 - Agnieszka, 28 lat, Lubuskie) cykl 20, last @ 17,09 Ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 13, last @ 13,10 DAnia - (Ania, 33 lata,dolnośląskie)cykl 11(19), last @ 07,11 LadyMK - (Magda, 24lata, łódzkie) cykl 17, last @ 11,11 Pacierp -(Marta, 27 lat, Wrocław) cykl 20, last @ 11,11 Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 24, last @ 14,11 Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) cykl 21, last @ 17,11 xhankax(Hania,28lat,Śląsk) cykl 56, last @ 17,11 Zafrine - (Dorota, 23 lata, pomorskie) cykl 34, last @ 18,11 Nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 23, last @19,11 Baby29 - (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 23, last @ 25,11 alexa83 - (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 7, last @ 8,12 Egwene6 - (Dorota, 32lata, Lublin) cykl 15, last @ 08,12 Mezaga(Agnieszka, 28 lat, Gorlice) cykl 37, last @ 12,12 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 13 zafasolkowanych: Sanderinka - ( Sandra, 20 lat, mazowieckie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p - 30 grudnia 2010) Pamela86 - (Pamela, 23 lata, Śląsk) gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p - 7 styczeń 2011) Achaia - ( Dorota, 29 lat , Łódź ) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p - 08 styczeń 2011) Gusia1983 - (Iga, 26 lat, łódzkie) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p - 16 styczeń 2011) Enia (Sylwia, 25 lat, Kielce) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p 17 luty 2011) Justine1988(Justyna,21 lat,Koszalin) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p - 27 luty 2011) iizabelaa (Izabela,27 lat,wlkp) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p - 25 marzec 2011) Coralady (Nela,28 lat,Małopolska) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p. 15 kwiecień 2011) Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy! dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011) Bella7 (Ania, 21 lat,)gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p. 1 lipca 2011) Scio - (Paulina, 23 lata, Góry Świętokrzyskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p 7 lipca 2011) Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 8 lipca 2011) Nadiazloto1 - (Agata, 27 lat, Zielona Góra) gratulujemy! dwa serduszka (t.p 12 lipca 2011) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*] NPerelka1987 - Aniołek [*] nayhde - Aniołek[*] ola_k11 - Aniołek [*] karolcia228 - Aniołek [*] sylfiaaa - Aniołek [*] DAnia - Aniołek [*] serduszkowata - Aniołek [*] Pamela86 - Aniołek [*] bella7 - Aniołek [*] evelina.00 - Aniołek [*] Daget -Aniołek [*] alexa83 - Aniołek [*] Ziobra, Equita, Kobra913, Malami82, Ewakol - dziewczyny odezwijcie się napiszcie co u was
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2010-12-17 o 17:01 |
||||
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko gratuluję zakupu autka
xhankax trzymam kciuki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

Mam nadzieję, że jeszcze coś znajdziesz, a może coś uszyjesz na kształt tej z netu tylko z lepszego materiału 
mam nadzieję,że z maleństwem wszystko o.k mimo,że lot zniosłam bardzo dobrze ale muszę to sprawdzić i się upewnić