|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() super wiesci |
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cześć Kobitki
witam o poranku Moria, cudowna wiadomość i świetne zdjęcia! Gratuluję! |
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Moria, gratulacja , cieszę się, że z Igą wszystko ok. Rośnie dziewucha, jak się patrzy.Anula, dzięki TŻ już nie ma problemów z serduszkiem, zabiegi pomogły. Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj, jak na złość, miałam przez cały dzień problemy z netem tak więc przeleżałam z książką. Moje krwawienie już się nie powtórzyło, dzisiaj rano jadę do lekarza i zobaczy czy wszystko ok. Mam nadzieję, że to tylko jednorazowe plamienie było.
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MoniaK to dobrze ze sie nie powtorzylo, moge cie pocieszyc ze u mnie tez bylo jednodniowe, jednorazowe i sie wiecej nie powtorzylo, chociaz strach zostal i staram sie uwazac ile moge, chociaz to trudne. koniecznie daj znac co ci powie lekarz |
|
|
|
|
#936 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!!
badzcie ze mnie dumne! nie poszlam dzisiaj do pracy zadzwonilam, ze nie dam rady bo zle sie czuje i mam bole zoladka ostatnio wszyscy mieli,wiec spoko i siedze w domku, kurcze nalezy mi sie, co prawda zjedza mnie wyrzuty sumienia, bo jestem mega pracoholikiem, ale mysle ze pomozecie mi to przezwyciezyc![]() Cytat:
Ciesze sie ze z Tztem juz wszystko dobrze, tera ty musisz o siebie zadbac A jak plany slubne?Cytat:
Cytat:
![]() no to teraz juz chyba mozesz szalec z ciuszkami )Cytat:
gratuluje kochana, myslalam o Tobie wczoraj caly wieczor![]() A ja w ogole musze wam opowiedziec moja wczorajsza histerie,. TZ wylal resztki spagetti do ubikacji i nie spuscil dokladnie wody a ja nei zwrocilam uwagi bo przyszlam wlasnie do domu i oczywiscie szybko siusiu, zrobilam a tu patrze a w toalecie czerwono! i normalnie prawie zawalu dostalam, ale jak doszlo do mnie, ze to spagetti to myslalam ze zastrzele TZta, pol wieczora potem mnie probowal udobruchac ![]() milego dnia
|
||||
|
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam z rana, spałam jak zabita do 9.00 masakra! Chyba ani razu sie w nocy nie obudziłam a jak wstałam to sikałam przez 4 minuty tyle nagromadziłam ![]() Ewesko super ze mężu wraca mój tez jezdził do Francji i pamietam ten dreszczyk emocji przed powrotem, najchętniej zamknęła bym go wtedy w klatce tylko dla siebie ![]() I co Wam jeszcze powiem.... Siasiek.... Ja tez przeszadziłam z allegro Ale juz nie moge sie doczekać jak bede znała płeć i zaczne kupować te cudne bodziaki i skarpeteczki Moria jeszcze pokłaony za "bronchilde"
|
|
|
#938 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria... I się popłakałam... Takie zdjęcia okropnie mnie rozczujają, wogóle nie mogę nad tym zapanować. Igunia jest śliczna
![]() Doberek wszystkim! Byłam na badaniach od rana. Najbardziej zależało mi na antyTPO. Wyniki TSH, ft3 i ft4 pięknie wróciły do normy, więc teraz TPO, usg i endokrynolog stwierdził, że bedzie już dobrze ![]() Jak będzie mi robił usg w poniedziałek poproszę go, żeby dotknął na moment do brzusia - ciekawe czy się zgodzi ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Dziewczonka jak samopoczucie?
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki w ten piękny słoneczny, zimowy dzień
Pierwsza noc w domu, we własnym łożku i o dziwo nie mogłam spac - jak to człowiek szybko się przestawia ![]() Dzisiaj biorę się za małe porządki, ale ostrożnie i bez szaleństw . Miłego dnia
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalezy od pory dnia, roznie raz delikatnie, raz mocno wczoraj np mialam dlon na brzuchu i poczulam to na dloni tak mocno kopnelo, oczywiscie tz nie zdazyl ale na tz przyjdzie czas ![]() kazdej te kopniaki roznie przychodza na pwno wkrotce poczujesz dzien dobry kochane troiche mi sie przysnelo, az do 9 no teraz musze popracowac i stworzylam menu na II swieto bo mam znow parapetowke i na sylwestra tez tylko na sylwka zostawilam troche miejsca dla inych dziewczyn bo mnie zatluka |
|
|
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję kochana - dobrze
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka i spędzisz w domku
na pewno tylko obiecaj, że te porządki naprawdę będą małe... Obiecuj, ale już
|
#943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę się poprostu czymś zając i przestac myslec, bo oszaleje . A tak poza tym to Tż pozostawiony sam w domu zrobił tu taki kipisz, że ręce opadają
|
|
|
#944 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() Ja też dziś sie biorę konkretnie za porządki obiadek zaraz nastawiam i sprzątam ![]() Jak któraś chętna to proszę o klik Aaa jeszcze dwa dni i mężula będę miała, sialalalala ![]() Byłam już w sklepie, ale zimnica na dworze, teraz delektuję się kawką dwa w jednym, takie siki ale zachciało mi się
|
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska klikam klikam
w pracy mam dwa kompy to klikam z kazdego, zeby sie IP nie powielało i raz z domu ha sobie wymyśliłam strategię
|
#946 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jak coś wyrzucam albo tż to też musimy dokładnie spłukać bo jak młody zauważy, że coś jest to siku nie zrobi ![]() No i bycz się dzisiaj w końcu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Eweska podziwiam Cie za tak wczesne wstawanie, za to chodzenie rano do sklepu...ja przed południem nigdzie nie mogę się wybrać. A głosik oddaję tyle co włączę forum
|
|
#947 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja wstaję bo muszę, nie powiem żeby mi się chciało nie mam wyjścia, wstaję o 6.45 bo szykuję synalka do szkoły i dlatego, nie raz jeszcze się położę, ale dziś i jutro nie mam czasu na drzemanie po wyjściu synka do szkoły, porządki czekają ![]() Tż mi pomoże przy oknach tz. on pozmienia firanki i zasłonki, no i trzeba z grubsza okna przetrzeć były myte miesiąc temu, więc teraz już nie myję
|
||
|
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
Ewesko ja tez klikam
Nastawiłam sobie mase i przełożę wafel mniam
|
|
#949 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
cicho bo znalzli pompe do auta
jedyne 500 zl |
|
|
|
#951 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
Mnie się dzisiaj też superowo spało, do 9tej ![]() Ale oczywiście nie obyłoby się bez nerwów... miałam dziś jechać z Tżtem popatrzyć na szafy to wychodzi na to,że nie pojedziemy,bo on musi jechać z ojcem do lekarza i znów cały dzień w domu??? Zwariuję!!! a takie śliczne słoneczko za oknem...Siasiek jestem pod wrażeniem twoich zakupów! Skubana,już masz tyle rzeczy całe szczęście,że masz takiego wyrozumiałego Tżta ![]() Eweska z takim ogromnym poparciem to twój aniołek musi wygrać! Ja też oczywiście codziennie klikam, po 2 razy ![]() No i oczywiście Moria! Z całego serca gratuluję pieknej i zdrowej córci! Ach zazdroszczę tej "bronchildy"
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
))Moria, ależ super wieści! Gratulacje i cieszę się, że wszystko ok Oglądając zdjęcia jeszcze bardziej nie mogę się doczekać poniedziałku i mojego USG ![]() Listopadowa, leć koniecznie do lekarza, niech Cię osłucha. Mnie po tym Augmentinie powoli, ale przechodzi. Kaszel mniejszy, katar też. Stanu podgorączkowego szczęśliwie nie uświadczyłam ZDROWIEJ![]() Dziewczonka, dobrze, że już w domu ))Wczoraj się wzięłam za porządki przedświąteczne, poprałam wszystko co się dało, włącznie z poduszkami, kołdrą, pościelą, poprzesadzałam kwiatki, poukładałam w szafkach, a teraz chyba na jakieś zakupy pojadę, bo ciut lepiej się czuję i chcę w tym tygodniu jeszcze ogarnąć ostatnie zakupy ![]() Miłego dnia ![]() PS jak wspominałam, nie kupujemy jeszcze nic dla Groszka Fasolkiewicza, zamierzamy dopiero od stycznia/lutego, ale moja Mama nie wytrzymała napięcia i kupiła śliczny ręcznik, jakiś wypasiony termometr [do ucha, na czoło] i kosmetyki Klorane, powiedziała, że to pod choinkę dla dziecka ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Ewesko, już nie będę przeszukiwać wątku, ale TŻ już na święta wraca? ![]() Siasiek, doczytałam Twoje zakupy, normalnie jesteś Królową Allegro
|
|
|
|
#953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My też jeszcze nie kupujemy rzeczy dla dziecka,ale moja mama już ma pół szafy ubranek, szalone babcie
|
|
|
|
|
#954 |
|
Rozeznanie
|
Tydzień spóxniona po otwarciu nowej części ale jestem
![]() A co najważniejsze już wiem: " It's a girl" ![]() A na imię jej będzie POLA
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umówiłam się do lekarza na 16-tą. Myślę, że nie obejdzie się bez antybiotyku... ......................... ......................... ......................... ......................... ....................... Miłego dnia Dziewczyny |
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Catia, moja ubranek nie kupuje jeszcze
![]() Atiz, gratuluję córeczki ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Listopadowa, biedulko! Skoro tak Cię trzyma,to też myślę, że bez antybiotyku się nie obejdzie, ale z dwojga złego lepiej wziąć antybiotyk, niż się męczyć u mnie bez porównania lepiej, niż po Bioparoxie
|
|
|
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to zostalam ja teraz w poniedzialek sie dowiemy
|
||
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
Atiz, ja również gratuluję córeczki i zazdroszczę!
![]() Mary, hehe, dokładnie, jeszcze nie kupuje ale na pewno za niedługo zacznie dobrze jest mieć takie mamy widać,że wnuków nie mogą się doczekać.
|
|
|
|
#959 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
I dziękuję za kliki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Catia, podejrzewam, że kiedy wyjdzie na jaw płeć dziecka, to wtedy moja Mamusia dopiero zacznie szaleć
Na dzieciaka czekają, bo to pierwsze z mojego pokolenia, najbliższa rodzina w ogóle wątpiła, że przed trzydziestką będę mamą![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Ewesko, no to super!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

Byliśmy jeszcze na kolacji po usg.

, cieszę się, że z Igą wszystko ok. Rośnie dziewucha, jak się patrzy.
Ciesze sie ze z Tztem juz wszystko dobrze, tera ty musisz o siebie zadbac
Nie wiem czy dziś zasnę z tych emocji
masakra! Chyba ani razu sie w nocy nie obudziłam a jak wstałam to sikałam przez 4 minuty tyle nagromadziłam
Ale juz nie moge sie doczekać jak bede znała płeć i zaczne kupować te cudne bodziaki i skarpeteczki 

. A tak poza tym to Tż pozostawiony sam w domu zrobił tu taki kipisz, że ręce opadają 
a takie śliczne słoneczko za oknem...