|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Nic z tego juz przeszperałam all i nic nie ma, są tej australijskiej firmy ale nie ma ani jednego do karmienia. Szkoda bo bardzo dobre wyroby oni mają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Gociak58 oczywiście za Ciebie tez mocno 3mam kciuki. Informuj nas co sie dzieje bo sie martwimy. Bądź dobrej myśli. Oby wszystko pomyslnie sie ulozyło i by maluszek mimo swojej małej wagi okazał sie silny.
Dewi straszne wiesci. jakie to szczescie, że my juz tak daleko w ciązy, przebrnelysmy i jest dobrze bez wiekszych komlikacji. ja mialam ale naszczescie tez jakos sobie poradzilam z tym...Jaki to dar i wielkie szczescie trzeba to doceniac. W takich chwilach mam ochote sama palnac siebie w łeb jak slysze swoje narzekanie, ze cos mnie boli kłuje, czy ze jestem mega gruba w ciązy a w dupie z tym..jestem w ciazy, jestem wielka ale i jestem baaaardzo szczesliwa, ze bede mama. Ale dostaje dziś kopniaczki z mojej prawej strony pod żebra..dziwne uczucie ale fajne, nie boli ![]() pIsałyście o porodach rodzinnych. Mój mąz ma być przy porodzie, oboje tego chcemy.ja tylko sie zastanawiam jak bedzie reagował. Ogolnie jest takim twardzielem, bardzo meskim ale jest tez wrazliwy...i mi sie wydaje ze my z mezem przy porodzie oboje bedziemy plakac ze szczescia. Takie emocje ten stres, po wszystkim puszcza mu nerwy i popłacze sie ![]() A co do tego jak bedzie pozniej na mnie patrzyl. Jak go znam uwazam ze nie zmieni to naszych relacji łózkowych. Ja mysle ze jak jest prawdziwa milosc to jak widok porodu moze mezczyzne odstraszyc od kobiety...kocha sie ja cała. A jeszcze jak bedzie widzial jak rodze jego dziecko, owoc naszej milosci to chyba umocni nasze wiezi. A ze widok okropny i obrzydliwy, mój maz jest na to przygotowany i mimo to nie widzi powodu dla ktorego mialoby go nie byc. Nie sadze by po takim doswiadczeniu mial patrzec na mnie z odraza czy jakos inaczej nieee nie on ![]() Ok nadrabiam dalej.
#2193 |
Zakorzenienie
|
czy wy też tak macie? Czuję głód i dosłownie cała się z tego powodu trzęsę hmmmm zastanawiające to jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Rozeznanie
|
ja tak miałam jak cukier miałam bardzo niski..
#2195 |
Zakorzenienie
|
ciasto na pizzę pięknie sobie rośnie, ahhhh nakręcam się już na ten smaczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mariko łożysko faktycznie nie prezentuje sie najciekawiej, inaczej to sobie wyobrazałam..blee:rolleye s:ale da sie przezyc, mama ndzieje ze maaz tez jakos zniesie ten widok.
![]() |
#2197 |
Wtajemniczenie
|
u mnie tez dzis pizza, ale ze ja z tych leniwych, to u nas bede zamawiac
![]() i ostatnio tez ciagle jestem glodna... ale ze ja z tych wiekszych, to na noc zapycham sie jablkami i pomaranczami... efekt... dziala przeczyszczajaco moje dziecko meczy sie z zatwardzeniemi a ja odwrotnie... mogloby sie wyrownac, to oboje bylibysmy zadowoleni ![]()
![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-12-16 o 12:51 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
o kurka znowu ten jazgot na flecie prostym za ścianą!!!!!!!!!!!!!!!!
przepraszam was, ale chyba pani od muzyki nie potrafiła dziecku wytłumaczyć, jak poprawnie wydobyć dźwięk. Chyba sięgnę po swój flet i zacznę sobie grać dla odmiany........ Ah uroki bycia belfrem od muzyki ![]() Chociaż dzisiaj i tak jest lepiej niż ostatnio ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() Jednak ostatnio muszę się przyznać, że wyszła mi boska, jak z pizzerii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To była licytacja, pojedyncza sztuka... Dokładnie ta licytacja. Ja niestety szukam rozmiarem, nie firmą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nie chodzi tu o zmiane pozycji dziecka, bo ostatnie usg mialam 29 listopada i juz wtedy ginka stwierdzila, że mała leży głowa w dół. A te zdjecia co Wam pokazałam dla porownania sa z 2.12 i z dziś.Takze juz po przekreceniu małej. Chyba ze jeszcze ma tyle miejsca, że sie przekreca co jakis czas..w sumie czuje ja wszedzie i na dole i na gorze i z boku ![]() W poniedzialek razem z mezem idziemy na wizyte , bedzie usg, dowiem sie jak moja ciaza sie rozwija.Ile mala waży i czy faktycznie brzuch mam nizej. Havea nastraszyłas mnie ale mi tez sie wydaje, ze moja ciąza rozwija sie jakoś szybciej. Rozmiar mojego brzuszka 116 cm, waga dziecka , była tez wieksza niz ogolna norma.Ale na badaniach lekarka stwierdza ze jest ok i terminu nie zmianiala, niekiedy nawet odejmowala tydzien od wieku ciazy, potem stwierdzila ze sie pomylila i teraz w sumie pokrywa mi sie termin z usg z terminem z miesiaczki. Wkarcie ciazy nadal mam 26 luty, a z przedostatniego usg juz byl 22 luty takze ..coraz blizej ale ona nie brala chyba tego pod uwage , podobno termin z 1 usg sie liczy bo potem kazde dziecko rozwija sie inaczej i wymiary maluszka iw aga nie jest miarodajna.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Dobra zasiedziałam sie a trzeba obiadek robic. ja na dziś przewidziałam kasze gryczna z gulaszem i sosikiem i do tego korniszonek. Dawno nie jedlismy , zapychamy sie ziemniakami a kasza zdrowa. powinnam jeść w ciązy a tu 8 miesiac a ja 1 raz robie, zapomnialam o takim daniu. Wczoraj jaki mialam dzien, normalnie wilczy apetyt.Cały czas byłam głodna to pewnie przez zupe na obiad, nie moglam sie nia najesc.A była dosc gesta jarzynowa, duzo warzyw, ziemniaczki,zapariowna smietanka...a jakos tak przeleciala i d**** ![]() ![]() A dzis mam straaaszną ochotę na eklera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś mi sie wydaje ze my wymiarami jestesmy podobne ![]()
![]() |
#2203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro zrobię schab (a la rolada) ze śliwką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
Justine ja mam termin na 2 dni przed Tobą i też jakoś mam przeczucie, że wcześniej urodze, tak ze 2tyg, nie wiem czemu. Dlatego w styczniu choćbym miała zęby w ścianę wbić to muszę skompletować wszystko już. Dobrze, że jakoś super dużo tego nie zostało, no ale zawsze jeszcze to nade mną "wisi". A Ty się nie stresuj, najpierw ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sądzę, że jako najbardziej prawdopodobną datę warto przyjąć termin, jak nam wyliczono na początku, według OM i ewentualnie przyjąć, że jest możliwość urodzenia 2 tygodnie przed lub po terminie ![]() Wy tak wymyślacie te obiadki, a ja idę na łatwiznę coraz większą - dziś robię pierogi z serem z paczki ze śmietanką, cynamonem i cukrem. Ale jutro ugotuję porządny obiad - na pewno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Raczkowanie
|
Witam!
Nie było mnie tutaj kilka dni a tu kolejny dzidziuś na świecie - GRATULACJE!!! Ja porobiłam wreszcie prania a teraz jeszcze wielkie prasowanie - ale to i tak jak na mnie już wielki postęp ![]() Chciałam wam jeszcze polecić bo ostatnio codziennie namiętnie oglądam na TLC program "ciąża z zaskoczenia"... Jest o godzinie 11.00. W każdym programie jest o dziewczynach które dowiadują się że są w ciąży w momencie kiedy np. zaczynają już rodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do jedzenia, to sie nie przejmuj, jedz poki mozesz ![]() ![]() Jutro albo w sobote bede miec wozek ![]() jednak bedzie tako warrior http://allegro.pl/nowosc-warrior-tak...366954826.html kolor: czarno-zielony ![]()
![]() |
#2208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ja zaraz się szykuję na SR, dziś miałam męczącą przeprawę na uczelni... wykułam na poprawkę sobie wszystko i babka coś powiedziała że widzi że nie wszyscy dobrze piszą (jak szła koło mnie) i mnie tknęło że pewnie ja też nie...i zmieniłam sobie pytanie na gorsze. Kurde! a dobrze pisałam! ja jestem taka że nawet jak coś umiem to powątpiewam ![]() ach!!!!!!!!!!!!!!!! jeszcze kolezanki mi dały najcięższą pracę do zrobenia na zaliczenie w grupach....i mam robić to SAMA. Dlaczego? bo JA MAM CZAS a one mają imprezy itp...super, zarypiście ![]() Wera pokazuj brzuszek! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- ja nie mogę się doczekać kiedy mój wózio rozpakuję i wypiorę tapicerkę ![]() ![]() ![]() ![]()
#2212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale mamy tutaj i Panie przedszkolanki i Panią od muzyki i one na pewno by to ładnie wytłumaczyły ![]() Justine mi się po prostu wydaję że niektóre maleństwa są wcześniej gotowe do wyjścia a niektóre muszą się jeszcze dogrzewać ![]() Na moja Twoja córcia będzie należeć do tych którym się spieszy na świat, ale może się mylę ![]()
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
ja się nie mogę doczekać kiedy będę mogła już z Młodym chodzić na spacery z wózkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
ej dostałyście te sukienki fioletowe z allegro??
Ja na pewno NIGDY córce swojej nie zaśpiewam. To by pozostawiło uszczerbek na jej zdrowiu psychicznym. Po muzyce w podstawówce mam traumę.
![]() |
#2215 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja to raczej należę do leniwców, na forum są prawdziwe mistrzynie kulinarne, na pewno podpowiedzą jakiś fajny przepis ![]() Cytat:
Co do koła - warto wierzyć swoim przeczuciom ![]() ![]() A co do koleżanek - a co się mają przemęczać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Ja też nie mogę się doczekać ![]() ![]() ![]() A ja lubię śpiewać Małemu, ale tylko, jak sama z nim jestem - tak przy innych się wstydzę trochę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cytrynko to chyba Twój przepis na pierniczki był? Chyba havana pytała... Cytat:
Cytat:
Dobry wybór, będziemy mieć taki sam, tyle, że kolor inny. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
BAN stały
|
O rany, ale się rozpisałyście...
Ja nie wyobrażam sobie porodu bez TŻa... Wiem że bałabym się sto razy bardziej. Tak przynajmniej mam świadomość, że będzie przy mnie ktoś komu bezgranicznie ufam, kto wie czego oczekuję w czasie porodu (dużo rozmawialiśmy) i kto mi mimo wszystko w jakiś sposób pomoże. Nie krępuję się przed nim i nie boję się co sobie pomyśli. Sam stwierdził, że zanim się czegokolwiek więcej dowiedział o porodzie, myślał że to wygląda duuużo gorzej. U nas w szpitalu podczas gdy kobieta rodzi łożysko i "doprowadzają ją do porządku" tata idzie z dzieckiem do kącika noworodka (pokój dalej) i jest przy badaniach by maluszek nie był sam ![]() Trzymajcie dzisiaj kciuki też za mnie. Koło 18:00 mam wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Raczkowanie
|
anka_bzzz Och Kochana dziękuję że dla mnie znalazłaś
![]() ![]() ![]() ![]()
#2219 |
Zadomowienie
|
usuneło mi się wszystko co napisałam........!!!!!!
byłam u lekarza rano. Zbadał mnie i wszystko jest okej, szyjka nie skrócona, tylko już uformowana.. cokolwiek to oznacza. Gorzej z małym. Ma brzuszek prawie 2 tyg mniejszy niż powinien mieć. Miałam mieć wizyte kolejną 6 stycznia a 5 KTG, a przez ten brzuszek bede musiała 28 mieć robione USG i KTG. Ogólnie mały wazy 2200 gram (34t+4d), więc za wielki nie jest. A ja jestem kłębkiem nerwów.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zadomowienie
|
Wera, bardzo fajny ten wózek
![]() ja na mój jeszcze sobie trochę poczekam, pewnie Mała szybciej się urodzi... ![]() Ja to dopiero idę na łatwiznę z obiadami - dzisiaj barszcz czerwony z kartonu i pierogi z paczki. Ale co mi tam, mam teraz wymówkę, że nie wolno mi się przemęczać ![]() Mysiopez, nie martw się. Jak ja we wt po tych wszystkich stresach związanych z pogrzebem weszłam do ginki, to ona do mnie... Oj, ale brzuch to ty masz za mały i w ogóle dziecko małe (a wagowo idealnie pasuje do tygodnia ciąży) ... Nie ma to jak uspokajający pacjentkę lekarz ;/
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia ![]() Edytowane przez olbka Czas edycji: 2010-12-16 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.