|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
a ja mam dzisiaj siostre na kawce z mezem i dzieciakami
i wymyslilam ciastka francuskie z twarozkiem ![]() ide pichcic |
|
|
|
#992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
no u mnie dokladnie tak samo, minal 22 tydzien i zacely sie problemy. urodzilas przez to wczesniej czy donosilas do konca? |
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
a co to jest ta gestoza?
|
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
wyszedl mi w chinskim kalendarzu chlopaczek, no ciekawe co jutro gin powie
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie małą przerwę w sprzątaniu... uff
już mnie wszystko boli ale za to dziwną energię mam do tego dzisiejszego sprzątania. Ogarnęłam szafkę z butami, w komodzie porządek, teraz ciąg dalszy kuchni...Jejku jaka ja bałaganiara jestem.... Dzisiaj to nawet na stołek wyszłam i na szafkach posprzątałam. A ile rzeczy za dystrybutorem do wody było.... :brzydal :![]() Dobra wracam bo ściany muszę jeszcze zmyć i będzie koniec na dzisiaj ![]() Później zasiądę z jakimś ciachem i nie odejdę od kompa do wieczora
|
#997 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Mam nadzieje, że to puchnięcie nóg to z powodu ciąży jest tylko a nie że cos się szykuje, w sumie ręce mi nie puchną, a kostek to już prawie wcale nie widac u mnie :/ Zatrucie ciązowe nic wesołego, ja miałam jeszcze cukrzycę ciążową do tego |
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z nakazu lekarza (no i teraz wiem, dlaczego) kontroluję ciśnienie codziennie i sikam czasem na paski, które mama mi ze szpitala przyniosła, żeby wykluczyć białkomocz... |
|
|
|
|
#999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
patrzylam po rodzinie to sie raczej zgadza tak w 80 %
|
|
#1000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo. ja wczesniej. przetrzymali mnie na maksa, ale juz w sobote bylo nieciekawie, a w niedziele poznym wieczorem(34t) cesarka bo jakies zmiany juz mialam i dluzej czekac nie mogli. mlody nie rosl tak jak powinien od momentu jak sie zaczely problemy i wazyl 1,9kg. ja tez musze przyznac ze od jakiegos tygodnia mam takiego powera ze szok! sama sie musze hamowac zeby nie przesadzic, ale wysprzatalam juz cale mieszkanie i codziennie za cos sie biore-z ogromna checia, dzisiaj pranie i prasowanie w wiekszej ilosci . za pierwszym razem tez tak mialam ze energia w drugiej polowie mnie rozpierala
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
O wieka
czołem koleżanko jak tam?
|
#1002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!!!!
![]() Cytat:
|
|
#1003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak dobrze, ze jest wizaz - ja tez nic nie czuje, tylko mnie boli brzuch i ciagnie we wszystkie strony. Ale zadnych stukow i pukow nie odczuwam. |
||
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki!
moira gratuluje slicznej dziewczynki, naprawde niesamowite jak na tym polowkowym wszystko dokladnie widac! Nie moge sie doczekac swojego tuz po swietach a ja wiedzialam, ze u Ciebie bedzie dziewuszka, bo na poczatku pisalas ze dosc szybko przybieralas na wadzeA ja w koncu kupilam sobie spodnie ciazowe, zrobilo sie strasznie zimno, juz nie moglam w leginsach chodzic, szczegolnie ze na Sylwestra jedziemy w okolice Asyzu i tam jest zimniej. Kochane moj brzuch sie powieksza w niesamowitym tempie, dzis az sie wystraszylam taaaki jest wielki, pozniej cykne fotke to ocenicie mojego brzuchala, ciekawe czy w 9tym miesiacu dam rade jeszcze wstac ![]() Czy kupujecie sobie jakies majtki wysokie na brzuch czy to jest zbedne, czy moze zapobiegaja rozstepom?
|
#1005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pierwsze slysze zeby wysokie majtaski zapobiegaly rozstepom, ale byloby super jakby tak bylo na prawde ![]() ja nie nosze wysokich typowo ciazowych, bo zasuwam w spodniach z pasem ciazowym, pod spodem rajstopy tez wysokie ciazowe i chyba za duzo by tego na tym brzuchu bylo . jak narazie mieszcze sie w takie spodenkowate ktore sa mega wygodne i rociagliwe
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mój bejbik naprawdę jest miłośnkiem soku pomarańczowego
( tak, jak wczoraj ).Zaopatrzyłam się dzisiaj w dużą ilość pomarańczy, więc na najlbliższe dni chwile radości dla naszego bejbika zapewnione
|
|
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
zanim zaczne was nadrabiac ( od strony nr 2 ) to chciałabym co nie co wam wyjaśnić ![]() W nocy w srode po raz pierwszy przejrzalam na oczy i zrozumialam co tak naprawde jest w naszym związku nie tak- brak zaufania. I Tż mi to wlasnie chcial wtedy powiedziec... mowil ze go ograniczam, ze zabraniam, ze nic mu nie wolno... moze gdybym nie byla w ciazy bronilabym sie, a tak tylko plakalam i mu przytakiwalam... w ogole to byla dziwna noc. Nigdy jej nie zapomne- dala mi, nam domyślenia. Na drugi dzien juz chcialam sie pakowac, dzwonic do kazdego ze slub odwolany itd, ale Tż powiedzial, ze mnie kocha taką jaką jestem ( a ja sie tak latwo nie zmienie)... jestem zazdrosna, jestem nieufna... choc wiem ze powinnam przystopowac!!! i chce tego!! ta ciaza wymaga ode mnie, tak jak i od kazdej z was pewnych nowych obowiazkow, niektorych rzeczy trzeba sobie odmawiac i na pewno nieraz wam sie zdarzylo pomyslec- "czemu akurat ja musze je nosic a nie on? ".... ale to wlasnie w ciazy jest najpiekniejsze....nawet jak wszyscy sobie wyjda z pokoju oburzeni, nie jestesmy same...ono jest z nami i zawsze nas wyslucha. Warto sie dla niego/jej poswiecic. Tż moze więcej niz ja teraz, ale to nie jest powod by go odrzucać. Kocham swojego meża bo on naprawde duzo musi znosic przeze mnie.... a slub??? hehe chyba nigdy go nie zapomne. Mial sie odbyc o 16. Godzina 15.45 nie ma jeszcze jednej swiadkowej ( siostra Tż,mielismy z nia jechac) i nie ma mojego taty i moich dwoch siostr. Tż odebral tel, caly zdenerwowany powiedzial mi ze moj tata mial wypadek, leza w rowie. Cala sie trzeslam. No coz wsiedlismy w swoj samochod i jedziemy do urzedu "zebym to ja byl kierowca na wlasnym slubie"- mowil Tż. Milczalam, ze lzami w oczach. Wchodzimy do urzedu, a tam mila pani, mowi nam ze nie ma pradu i nie dziala ogrzewanie!!! no coz, "JAK BY TEGO BYLO MALO!"- krzyknał moj przyszly maz. Juz chciala nam zaproponowac inne miejsce gdy nagle zapalilo sie swiatlo a w drzwiach stanela druga swiadkowa ufff ale Tż i tak byl zly na siostre. Czekalismy na mojego ojca, "moze dojedzie"- mialam nadzieje... stalam jak wryta... nie moglismy dluzej czekac. Slub odbyl sie okolo 16.40, a moja rodzina dojechala taxi zalapujac sie na ostatnie zdjecia. Mialam na nich udawany usmiech.... bylo mi przykro. Jedna z siostr ktore nie byly na ceremonii zaczela plakac i mnie przepraszac...tlumaczac sie pogodą, tym ze samochod sie popsul...zajechalismy do restauracji ( Tż znowu prowadzil, pewnie myslal "bez laski"). Jak juz sobie wszyscy popili zrobilo sie milej. I w koncu dotarlo do mnie ze mam juz meża. Bedzie co wspominac, oj bedzie teraz mi sie chce smiac z tej calej sytuacji, ale wtedy uwierzcie, nie bylo mi do smiechu, wrecz przeciwnie, mialam ochote plakac a raczej szlochac ze zlosci!!! ide was nadrabiac- bedzie ciezko
|
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu twierdze ze na dziewczynke mozna przebierać w garderobie ile wlezie i nigdy nie moge sie oprzeć jak jestem np w 5.10.15 zeby podejść do działu dla niemowlaków i chociaż dotknąc te śliczne sukieneczki i sweterki
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochane jestem wyczerpana dzieciaki mnie wykonczyly ale siorka przywiozla mi stetoskop, bede sluchac maluszka dzisiaj ide troche popracowac, bede pozniej
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia
dobrze, ze juz jestes Niezapomniany slub mialas I najwazniejsze, ze wszystko jest ok
|
#1011 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a wizytka już za chwilkęCytat:
Cytat:
Mój nie ma ulubionego dania czy napoju, kopie kiedy mu się podoba. Faktycznie trochę przeżyłaś w tak krótkim czasie, teraz już się niczym nie denerwuj. Cytat:
Mi mamka przebiła uszy jak miałam parę miesięcy, właśnie jakoś 4-5 bo wszyscy mówili, że ładny chłopczyk Nie dało się rozróżnić i chyba miała dość tłumaczenia. Ja to ewenement jestem, miałam rok jak śmigałam bez zębów i bez włosów
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
24Kasia86, faktycznie takie rzeczy po czasie wspomina się milej, niż w trakcie, ale i tak Ci gratuluję Kochana
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Wasze kciuki pomogły U mnie wszystko dobrze uff, z dzidzią wszystko w porządku, serce bije, szyjka ok. ale co zrobić, wszystkiego się nie przewidzi. Nie będzie prezentów Kasia, ale miałaś nerwowy ślub Mam nadzieję że tacie się nic nie stało.
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
TheXanthippe, ja mam na 14:30 USG, ale potem jeszcze wizyta u gin. Pewnie dopiero wieczorem tu się pojawię Napisz mi PW, gdzie chodzisz do gin i czy już wiesz, gdzie zamierzasz rodzić![]() Co do Twojego pytania o ruchy, to u mnie za dużo na zewnątrz nie widać, jak lekko przyłożę rękę, to wtedy czuję, że coś się tam szamocze Anulinka, przerąbane z tymi pensjami, ale jak już wyrównanie będzie, to kasiory full A sok pomarańczowy świeży...mmmm.... PYCHOTKA! Niestety nie mam sokowirówki, ale przymierzam się do kupna. Polecasz jakąś?![]() Kwiatecku, mnie jeszcze nie przeszło, ale Augmentin pomoga,więc do weekendu zamierzam być zdrowa ![]() Kasiu, a słyszałaś, że jak pechowy ślub, to małżeństwo udane? Niedawno wróciłam z zakupów, sama byłam, ale na spokojnie połaziłam i kupiłam prawie wszystko, czego potrzebuję. Strasznie dużo głupotek, ale jestem zadowolona! W sobotę jeszcze kupię prezenty dla teścia i Taty. A na obiad miałam pre-święta ---> krokiety z kapustą i grzybami + barszcz czerwony |
|
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje wam, tacie i siostrom sie nic nie stalo, dojechali taxi. Samochod jest jeszcze w naprawie...
kurde nadrabiam was, ale cos ciezko mi to idzie bo dotarlam ledwo do 9 strony a wiec: Aliczka88 brzuszek masz cudowny, tak jak ty cala, pewnie faceci sie ciagle za toba uganiaja? ![]() Paulizia nie pijesz mleka? ja tez nie i mozesz brac wapn + wit.D? jestem ciekawa czy to konieczne???![]() Moria44 sliczna masz sukienke ![]() Dziewczonka wyczytalam ze trafilas do szpitala na nerki? i ze to cie tak bolalo? nie wiem jeszcze co sie dalej u ciebie dzieje, ale mam nadzieje, ze wszystko ok???? Agus87 ale ci ten brzuszek rosnie no no Eweska ale z ciebie kobitka, na tym trzecim zdjeciu czuc sex o tak!!! moglabys mnie kiedy umalowac![]() Catia88, Mary poziomkowa, Eweska, Listopadowa80, Dorkabl, moria44, MoniaK, Aniko23, Wiewka22, Kasia5, Aliczka88, Violisia, Paulizia, Kwiatecek, Moniqac, mizianka81 dziekuje WAM ZA CIEPLE SLOWA ... jezeli o kims zapomnialam to mozliwe ze jeszcze niedoczytalam ![]() przez ten tydzien co laptopa nie mialam czytalam super ksiazke polecam. "Intruz" Stephenie Meyer. Jeszcze nie skonczylam, i pewnie szybko nie skoncze bo juz mam wizaz
|
|
#1016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2 lata temu zamówiłam u mikołaja wyciskarkę i dostałam taką: http://allegro.pl/philips-wyciskarka...361534828.html Bardzo fajna i łatwa w obsłudze. A dzisiaj w realu były pomarańcze pakowane po 3 kg za 4,99 zł, to wzięłam 2 siatki dla bejbika.
|
|
|
|
|
#1017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem wam w sekrecie ze od czasu tej klotni, jakos inaczej patrze na Tż, to tak jakbym sie znowu zakochala tesknie gdy jest w pracy i czekam niecierpliwie na sms- jak za czasow gdy nie mieszkalismy jeszcze razem
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
moria44 poryczałam się przed kompem
![]() amarcia też chcę siusiaczka od bozi, amen ![]() kruczaa za wizytę ![]() atiz gratuluję córeczki, Pola czyli Apolonia ??? (mam koleżankę w pracy o takim imieniu) Dziewczonka super, dodatkowe pieniądze na świeta zawsze mile widziane ![]() Siasiek wszystkie tak namiętnie sprzątacie, aż mam wyrzuty sumienia ![]() eweska też miałam cukrzyce w ciąży i się zastanawiam czy teraz też mnie czeka ??? a byłaś na insulinie, czy samej diecie ??? agus87 ja też jeszcze zostałam, nie wiem co mam w brzusiu, w sobotę wizytka, dziś byłam na badaniach ... (tym razem nie zapomniałam nasikać )principessina ja zadnnych majtek specjalnych nie kupuje, w moich mi wygodnie więc nie szaleje .... nawet nie wiedziałam ze sa jakies zapobiegające rozstępom ![]() 24kasia86 o zmowu się popłakałam, zabraknie mi chusteczek MoniaK ze wszystko dobrze , a prezent najpiękniejszy masz w brzuszku dziś ubraliśmy choinkę Zosia miała ubaw na całego dziś kolejny milion razy powtorzyłam słowo "choinka" - jako odpowiedź na milion pytań Zosi "cio to?" do tego doszło dziś zapytanie o bombki ![]() Zosia wieszała bombki, później je zdejmowała i wieszała od nowa... lampki też ją niezmiernie interesują, słodko to wygląda byłam dziś na badaniach o dziwo wyniki moge sobie odebrać w internecie --> miło mnie to zaskoczyło, ze nie musze drugi raz jechaćidę na kolację śledzie w śmietanie
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyszne są. Kasia, jeśli Ty jesteś tak zazdrosna to chłop rzeczywiście ma rację Nadmierna kontrola nie jest dobra. Musisz po prostu wyluzować i nie stresować się pierdołami Ja Wam powiem, że chyba dziwna jestem bo nie wiem co to zazdrość i mam nadzieję, że nigdy się nie dowiem
|
|
#1020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja z Tż mam przeboje nie od dzisiaj, czesto mamy inne zdania, ale w ciazy jestem jak do rany przyłóż... sama sie rozklejam na kazdym kroku, strasznie wrazliwa sie zrobilam o kurcze ale bym tych sledzi pojadla!!! Moria44 gratuluje ci pieknej coreczki, o boziu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

:brzydal :

. za pierwszym razem tez tak mialam ze energia w drugiej polowie mnie rozpierala

dobrze, ze juz jestes
a wizytka już za chwilkę
ale co zrobić, wszystkiego się nie przewidzi. Nie będzie prezentów
i mozesz brac wapn + wit.D? jestem ciekawa czy to konieczne???