Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz.VII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-15, 18:47   #4291
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ja polecam od siebie cethapil MD do nawilżania. Mam piekielnie wrażliwą, alergiczną, atopową skórę i on dobrze nawilża, uspokaja, nigdy nie piecze.
Osobiście stawialabym na nawilżenie przede wszystkim - im bardziej tłusta skóra jest odwodniona, tym więcej łoju produkuje. Lata zajęło mi zrozumienie tego prostego mechanizmu i chodziłam z ryjem błyszczącym jakbym go smalcem wysmarowała, bo zamiast nawilżać, to próbowałam tłustą cerę matowić. A tłuszcz później, dla odżywienia i ochrony (szczególnie przy tej temperaturze).

A w ekstremalnych sytuacjach, gdy skóra naprawdę szaleje to można ja potraktować tłustą clobazą.
Gdzie go można dorwać?

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
no...np. "Po kiego ciula zawracałeś mi gitarę"? z naciskiem na trzy ostatnie słowa rzecz jasna.
Bo,nawet zapomniałam jak to się nazywa...idiomy? nieee...
Why do you keep on bugging me?

Edytowane przez Fela Von Helvete
Czas edycji: 2010-12-15 o 18:50
Fela Von Helvete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:55   #4292
Gregorynka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość

Może być
Dzięki

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:55   #4293
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dziewczyny, wiecie może czy da się przenieść numer z Simplusa do 36i6? Kiedyś dzwoniłam do plusa i pytałam się i nie było to możliwe. Ale jakiś miesiąc temu mój tata dostał SMS od Simplusa, w którym było napisane, że od któregośtam istnieje możliwość przeniesienia numeru do 36i6 i informacje można znaleźć w regulaminie 36i6. Przeczytałam fragment o przenoszeniu numerów i nie znalazłam w nim informacji, że z plusa można, tylko, że od innych operatorów można przenieść. orientuje się ktoś w temacie? Dodam, że nie chodzi mi o przenoszenie do Play i do 36i6, ale bezpośrednio do 36i6
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:56   #4294
h2o0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
kolejne me pytanie (chyba ostatnie dziś)
czy mogę sobie znaleźć tło do slajdów z powerpointa w internecie i jakoś je przenieść do programu? jesli tak to w jaki sposób?

dzięki
Format- Projekt slajdu- po prawej wyświetla Ci się kolumna z nagłówkiem: Zastosuj projekt slajdu; przesuwasz suwak na dół, masz tam Szablony w witrynie Microsoft online, klikasz, przeglądasz sobie szablony na stronie internetowej, ściągasz na komputer, a jak już ściągniesz to w Power poincie znowu wybierasz
Format- Projekt slajdu- znowu masz tą kolumnę po prawej, na samym dolem klikasz 'przeglądaj' i wybierasz miejsce, gdzie zapisałaś dokładnie na komputerze ten projekt slajdu ściągnięty z Microsoftu
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:57   #4295
siarczan_sodu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
kolejne me pytanie (chyba ostatnie dziś)
czy mogę sobie znaleźć tło do slajdów z powerpointa w internecie i jakoś je przenieść do programu? jesli tak to w jaki sposób?
Robiłam sobie kiedyś takie tło w powerpoincie i jest taka opcja "zapisz jako szablon", czy coś podobnego. Później wlazłam w:
Program files->microsoft office->templates-> presentation designs i w tym folderze były wszystkie szablony, wkleiłam tam swój i jak potem odpaliłam powerpointa, to on był już na mojej liście szablonów.
Stary 2010-12-15, 19:19   #4296
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h2o0 Pokaż wiadomość
Format- Projekt slajdu- po prawej wyświetla Ci się kolumna z nagłówkiem: Zastosuj projekt slajdu; przesuwasz suwak na dół, masz tam Szablony w witrynie Microsoft online, klikasz, przeglądasz sobie szablony na stronie internetowej, ściągasz na komputer, a jak już ściągniesz to w Power poincie znowu wybierasz
Format- Projekt slajdu- znowu masz tą kolumnę po prawej, na samym dolem klikasz 'przeglądaj' i wybierasz miejsce, gdzie zapisałaś dokładnie na komputerze ten projekt slajdu ściągnięty z Microsoftu
Cytat:
Napisane przez siarczan_sodu Pokaż wiadomość
Robiłam sobie kiedyś takie tło w powerpoincie i jest taka opcja "zapisz jako szablon", czy coś podobnego. Później wlazłam w:
Program files->microsoft office->templates-> presentation designs i w tym folderze były wszystkie szablony, wkleiłam tam swój i jak potem odpaliłam powerpointa, to on był już na mojej liście szablonów.
dzieki wielkie

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 19:26   #4297
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez lunerin Pokaż wiadomość
Ja bym użyła: "stop bothering me", chyba, że ma być nieco bardziej dosłownie
A czas przeszły? A w jakiej formie po polsku by brzmiało takie wyrażenie?
bother to chyba bardziej nękanie jest... ja to tak rozumiem przynajmniej. stop bothering me przetlumaczylabym jako przestan mnie nękać a to ma jednak zdecydowanie inny wydzwiek.
tak MI SIE WYDAJE
Stary 2010-12-15, 19:47   #4298
Martii
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Martii

Wiem, że zadam głupie pytanie no , ale cóż ...
Jak płacimy w Polsce zagranicznym czekiem to go wypisujemy po polsku prawda?

No i kolejne pytanie czy w Polsce gdziekolwiek będe miała możliwość zapłacić czekiem? Czy to jest zjawisko raczej niespotykane?
Martii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 20:30   #4299
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie go można dorwać?

W aptekach. Ok 35zl, ale jest bardzo wydajny

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:28   #4300
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie go można dorwać?
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
W aptekach. Ok 35zl, ale jest bardzo wydajny
Ano. W aptece.
Nie znam nic łagodniejszego, delikatnego, łagodzącego podrażnioną, pobudzoną, alergiczną cerę. Do tego skutecznie nawilża - warte każdego grosza - piszę jako ostry atopowiec, którego niektóre sterydy nie ratują, a cetapil jednak łagodzi...

Ani to reklama ani makreting szeptany, po prostu własnym doświadczeniem się dziele, aby ukoić rozognioną skórę potrzebujących wizażanek
Stary 2010-12-15, 21:40   #4301
Alciaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
paczki po0braniowe (płatne przy odbiorze) są płatne ,poniewaz jest z tym trochę problemu.
ktoś musi kasę pobrać,zaksięgować,przela ć,więc trzeba tym ludziom zapłacić.
różnica jest kolosalna do kilograma i kwoty pobrania 100zł różnica wyglada TAK:
5zł listem poleconym
9 zł paczka
17 zł paczka pobraniowa priorytetowa.
wielu sprzedawców zawyża ceny przesyłek,aby dodatkowo zarobić i wyjść na równo z niższa ceną towaru.
kilka dni temu zamówiłam pendriva serce za 35 zł,ale koszt wysyłki to 25 zł .tak mi się podobał,że zamówiłam też sobie za 45 zł i 15 przesyłkę
gdyby nie to nie zauważyłabym tej różnicy
Czyli najtaniej wyjdzie (myślę, że zmieszczę się do 5kg) zwykły przelew bankowy i list polecony? Bo na czasie to mi nie zależy.

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:47   #4302
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
a sucha skóra może potrzebować tłuszczu, czy wody? po czym poznać co przyniesie jej większą radość?
Ja bym postawiła na nawilżanie.

A jeśli natłuszczanie- to trzeba uważać czym. Bo większość tłustych kremów to prawie sama parafina- zatykacz skóry.
Lepiej postawić na ampułki olejowe (np rossmanowskie) czy oliwkę hipp (i właśnie hipp bo inne to też czysta parafina)

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 01:38   #4303
thelilah
Zadomowienie

czy mogę użyć zwykłych drożdży do pieczenia mimo, że w przepisie podano żeby dodać suche (instant) ? zmieni to coś ?
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 01:39   #4304
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
czy mogę użyć zwykłych drożdży do pieczenia mimo, że w przepisie podano żeby dodać suche (instant) ? zmieni to coś ?
Nie zmieni, możesz śmiało używać, tylko musisz podwoić ilość.

Jeżeli w przepisie jest np. 7g suchych drożdży to ty musisz użyć 14-15 świeżych.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 02:31   #4305
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Ano. W aptece.
Nie znam nic łagodniejszego, delikatnego, łagodzącego podrażnioną, pobudzoną, alergiczną cerę. Do tego skutecznie nawilża - warte każdego grosza - piszę jako ostry atopowiec, którego niektóre sterydy nie ratują, a cetapil jednak łagodzi...

Ani to reklama ani makreting szeptany, po prostu własnym doświadczeniem się dziele, aby ukoić rozognioną skórę potrzebujących wizażanek

Ja też gorąco polecam, również jako ostry atopowiec.

I mam pytanie do koleżanki 'po chorobie'
Do tej pory stosowałam go na ręce (dłonie i wszelkie zgięcia) i stopy (dzięki niemu nie chodzę o kulach! ). Teraz wywaliło mi dodatkowo na koniuszkach uszu i pod brwiami... Na uszy się nie boję ale nie wiem co z oczami. Używałaś może na twarz? Bo twarz u mnie zachowuje się grzecznie dopóki właśnie nie dam jej czegoś nowego. No i tu jeszcze takie miejsce, blisko oka to już w ogóle.
Ale dobijają mnie te powieki i już nie wiem co mam z nimi robić
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 06:17   #4306
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ja też gorąco polecam, również jako ostry atopowiec.

I mam pytanie do koleżanki 'po chorobie'
Do tej pory stosowałam go na ręce (dłonie i wszelkie zgięcia) i stopy (dzięki niemu nie chodzę o kulach! ). Teraz wywaliło mi dodatkowo na koniuszkach uszu i pod brwiami... Na uszy się nie boję ale nie wiem co z oczami. Używałaś może na twarz? Bo twarz u mnie zachowuje się grzecznie dopóki właśnie nie dam jej czegoś nowego. No i tu jeszcze takie miejsce, blisko oka to już w ogóle.
Ale dobijają mnie te powieki i już nie wiem co mam z nimi robić
Używalam, nic mi nie wyżarło, więc nadal używam Mi się robią w wewnętrznych i zewnętrznych kącikach oczu takie pęknięcia, jakby ktoś skalpelem poleciał, a dodatkowo na górnych powiekach miewam typowe atopowe wypryski - taką wysypkę i piekące zaczerwienienie, a dodatkowo przy płatkach nosa też mam takie pęknięcia. I kładę na twarz dość delikatnie, żeby do oczy zbyt wiele się nie dostało, cetaphil, a w ekstremalnych sytuacjach właśnie tę clobazę.
Cetapil działa na twarz jaki taki mięciutki, chłodny kojący kompres, daje uczucie ulgi tylko czasami za szybko się wchłania i potrzeba drugiej warstwy. A co fajne, nie zauważyłam, żeby mmnie zapychał i powodował powstawanie zaskórników
A clobaza to tłusty krem, dość szybko się wchłania, ale jest dość ciężka... i zawiera beeswax, więc trzebaby uważać, bo nie wszystkim musi pasować
http://www.domzdrowia.pl/38807,clobaza-krem-40-g.html

W razie czego chętnie się podzielę doświadczeniami typu hydrokortyzon na pogotowiu po atoperalu
Stary 2010-12-16, 06:51   #4307
201604190949
Konto usunięte

Dobra, raz się żyje, walnęłam na powieki, może nie odpadną

Przybij piątkę, hydrokortyzon po... Oilatum ^^ I po kremie Nivea też kiedyś

Tej Clobazy to jeszcze nie miałam, trzeba spróbować, tym bardziej, że niedroga.

Ja teraz mam na rękach wysypkę i jestem dzielna bo nie drapię (no, tylko przez sen) i to dzięki Cetaphilowi właśnie. Na stopach delikatnie mi złazi skóra ale normalnie o tej porze roku powinnam mieć głębokie na centymetr i długie na 5 rany, tak do żywego mięsa, i na dłoniach i na stopach.
Tak więc jeszcze raz, Cetaphil działa cuda (dopóki ktoś 'mądry' nie zmieni składu )
Stary 2010-12-16, 08:31   #4308
hihi
Zakorzenienie

Daj znać jak ten cetaphil na powiekach

A, oilatum soft chyba... też mnie piekielnie uczulał i powodował obrzydliwe stany zapalne skóry. Oddałam koleżance mającej roczna atopową córeczkę - służył wiernie
Stary 2010-12-16, 08:58   #4309
eeela
Raczkowanie

GG do eeela

ja na forum dla atopowców przeczytalam, ze swietne sa kremy z mocznikiem. kupilam sobie eucerin i jest na prawde dobry.
wiecie, co mi jeszcze pomoglo? uslyszalam, ze czasami trzeba z organizmu wyrzucic wszystkie alergeny, a do tego potrzebna jest dieta: ryz, suche kartofle i jablka. brzmi okropnie, ale pomoglo, choc nie wytrzymalam zalecanego tygodnia
Stary 2010-12-16, 09:32   #4310
hihi
Zakorzenienie

Niektórych mocznik podrażnia - i tutaj ja podnoszę rękę
a i owszem, dieta, tyle tylko, że nie można na tej diecie byc wiecznie, a jak tylko się wraca do "normalnego" jedzenia, to od razu alergie wracają. No i druga rzecz - ja mam alergie pokarmowe i kontaktowe, a do tego po prostu wrażliwą skórę - fryzjerka mnie pędzlem nie otrzepuje z włosów, bo to powoduje zaczerwienienie skóry, czasami "sama" sobie potrafię wywołać wysypkę i rany, bo mnie zaswędzi, a ja zamiast wytrzymać - podrapię - i gotowa masakra

Co do diety - też kwestia tego jakie kto ma alergie - jabłek kupionych jeść się boję nawet pod wyszorowaniu i obraniu, bo kilkakrotnie miałam niemiła sytuację typu - swędzenie i puchnięcie podniebienia.

a jeszcze inna rzecz - czytałam gdzieś, że w niektórych przypadkach jedzenie pokarmów skrobiowych u może powodować wręcz nasilenie reakcji alergicznych, podobnie jak produkty zawierające gluten.

więc tak naprawdę to najlepiej zywić się energią z kosmosu i żyć w szklanej kuli
Stary 2010-12-16, 09:43   #4311
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Ja bym postawiła na nawilżanie.
Które kremy mocno nawilżające polecacie?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 09:44   #4312
eeela
Raczkowanie

GG do eeela

przy naszym schorzeniu nikomu nie dogodzisz a wrecz przeciwnie.
jedyna rada, to obserwowac siebie, znac swoj organizm.
czasami chce mi sie napic koli lub soku jakiegos. a tu ciagle woda i kompoty.
a jak macie z alkoholem?
Stary 2010-12-16, 09:47   #4313
hihi
Zakorzenienie

Alkohol u mnie strasznie szkodzi. Jeszcze tak jak lampka wina od czasu do czasu to ok, prawie nie ma reakcji, to jak np. skusiłam się kiedyś na martini z wódką, to 3 dni później płakałam, bo wysypało mnie wszędzie i do tego grubo i bez sterydów się nie obyło. Masakra.

PS
Może założyć na plotkowym wątek dla atopek? Coby było się gdzie sposkarżyć, pożalić, przekląć wszystkie osoby ze zdrową skórą?
Stary 2010-12-16, 10:15   #4314
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Nie zmieni, możesz śmiało używać, tylko musisz podwoić ilość.

Jeżeli w przepisie jest np. 7g suchych drożdży to ty musisz użyć 14-15 świeżych.
dziękuję
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 10:29   #4315
Asienka187
Zakorzenienie

Ktoś tu kiedyś pisał o super wspaniałym truskawkowym szampanie. Co to był za szampan?
Stary 2010-12-16, 10:33   #4316
eeela
Raczkowanie

GG do eeela

Cytat:
Może założyć na plotkowym wątek dla atopek? Coby było się gdzie sposkarżyć, pożalić, przekląć wszystkie osoby ze zdrową skórą?
tak tak tak!!
zalozmy! nie badzmy same!
Stary 2010-12-16, 14:24   #4317
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Ktoś tu kiedyś pisał o super wspaniałym truskawkowym szampanie. Co to był za szampan?
Piccolo

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Gdzie można kupić pszenicę? W takim zwykłym hipermarkecie znajdę?
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:23   #4318
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eeela Pokaż wiadomość
tak tak tak!!
zalozmy! nie badzmy same!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=222530 jest taki ale na dermatologii.
A przydałby się taki na społecznościach czy gdzieś... To jak?
Stary 2010-12-16, 17:37   #4319
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Pamiętam to i też jestem ciekawa. To chyba Muszynianka pisała? Też czekam na info także podbijam

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:12   #4320
siarczan_sodu
Zadomowienie

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;23809880]
Gdzie można kupić pszenicę? W takim zwykłym hipermarkecie znajdę? [/QUOTE]

W Realu widziałam, paczkowana po 200g

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości