Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-16, 13:32   #2851
kosmisia1985
Raczkowanie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Ja ostatnio jechałam do pracy i autobus był tak zawalony, że nie było gdzie usiąść. Więc za radą koleżanek poprosiłam panią o ustąpienie miejsca. Pani dziwnie się na mnie spojrzała i powiedziała, że ją też nogi bolą:/
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 13:38   #2852
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jechałam do pracy i autobus był tak zawalony, że nie było gdzie usiąść. Więc za radą koleżanek poprosiłam panią o ustąpienie miejsca. Pani dziwnie się na mnie spojrzała i powiedziała, że ją też nogi bolą:/
Albo trafiłaś na typowe chamstwo (o co niestety nie trudno...) albo kobitka nawet nie zauważyła Twojego stanu ja z brzuchem jechałam raz jeden komunikacją miejską, ale jeszcze w starym płaszczu gdzie wyglądałam raczej jak ktoś otyły a nie ciężarna tłok jak cholera, nogi mi odpadają, nikt mi nie zszedł... O ile w urzędach było mi wygodniej, że nikt nie uważa mnie za brzuchatą to akurat w autobusie mi się tym odbiło i od tej pory jeżdżę tylko autem

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 13:40   #2853
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy naprawdę ja bolały

Prunelle dziękuje, sliczne ciuszki szczególnie te spodenki i ogrodniczki
Co do eks to chyba zakończyłam etap nadzieji.
Telefonów nie odbiera, więc rzeczy jego które sa u mnie zamierzam mu podrzucic jada w góry na świeta. Troche dla mnie stresujące, tym bardziej, że on dalej u rodziców chyba mieszka.
Myślę, że muszę zakończyć ten etap przed Nowym Rokiem.

Dzisiaj dostałam od niego 300 zł przelewem w tytule "Wsparcie dla Ciebie i maleństwa na czas ciąży".
Ciekawe co mam zrobić z taaka gotówką
8 abs

Edytowane przez nuna_77
Czas edycji: 2010-12-16 o 13:42
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 13:41   #2854
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam taką sytuację na uczelni, że wyjątkowo mieliśmy ćwiczenia połączone dwie grupy naraz. Sala malutka, miejsca mało. Ja jak przyszłam to już nie było gdzie usiąść wszystko zajęte. I wiecie co musiałam przesiedzieć na podłodze przez 1,5 godziny. Takich mam uczynnych ludzi na uczelni.... No comment...
Rzeczywiście no comment.Masakra Ja jeżdze komunikacją miejską do pracy i jak załoze kurtke to brzucha prawie nie widac,ale jak nie mam miejsca to o nie prosze
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 13:49   #2855
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Telefonów nie odbiera, więc rzeczy jego które sa u mnie zamierzam mu podrzucic jada w góry na świeta. Troche dla mnie stresujące, tym bardziej, że on dalej u rodziców chyba mieszka.

Dzisiaj dostałam od niego 300 zł przelewem w tytule "Wsparcie dla Ciebie i maleństwa na czas ciąży".
300 zł na czas ciąży, nieźle, góra pieniędzy... ech...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 13:50   #2856
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

ale się machnął no po prostu żal zawieź mu te rzeczy i daj sobie spokój nie wart jest ciebie dasz radę sobie jakoś lepiej sama sobie dasz radę niż z takim palantem

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 13:51   #2857
megi2015
Zadomowienie

Cytat:

ten tytuł przelewu to chyba kpina !!! nie wypowiadałam się do tej pory na temat twojego eks. i przykro mi że masz taką sytuację. Ale wg mnie to nie ma sensu....brak mi słów. postanów sobie że z nowym rokiem na nowo ułożysz sobie życie - BEZ NIEGO !!! nowy rok to zawsze nowe nadzieje i w ogóle i tego się trzymaj. a reszta sama się poukłada.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 13:52   #2858
blackrose4u
Wtajemniczenie

prunelle gratki synka

chamstwo ludzkie nie zna granic

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 13:55   #2859
agaaga89
Zakorzenienie

Jajcarz nie z tej ziemi kopa w dupę mu, pewnie boli takie rozczarowanie, tylko się domyślam jak ja bym się czuła w takiej sytuacji i dlatego współczuję Ci serdecznie
dziewczyny mają rację, Nowy Rok - nowe życie chociaż spróbuj

Stary 2010-12-16, 13:58   #2860
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
taki wstydliwy jest ten twój dzidziuś
kiedy następne usg?

ale nie przeszkodziło ci to w zakupie tony ciuszków
eh... wstydliwe ... następne planujemy na styczeń moze ok połowy lub początek bo na nfz to 3 czyli ostatnie to jakos w lutym pewnie mieć będę.
i nadal przeszkadzać nie będzie . jak mi się coś podoba to kupuję czy na chłopaka czy an dziewczynę -najwyżej będzie na 2 dziecko

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Ja też dziś po wizycie super! Niunia waży już 1240 i jest większa jak na swój wiek Z tego wynika, że tp mógłby być prędzej o ponad tydzien Zobaczymy. Cieszę się bardzo, że wszystko w porządku
No niestety, ale nie za bardzo widzieliśmy niunie, nie chciala się pokazać. Niby gin przełączał na 3d, ale widzieliśmy tylko trochę bokiem twarzyczkę. No ale dobre i to, dla mnie jest cudna

gratulacje dobrze że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc mamauski

zaraz Was doczytam, wczoraj mnei nei bylo bo lezalam w lozku - bol gardla, glowy, podwyzszona temp i katara w kolorze oliwkowym...

dzis niestety znow w pracy ale pocieszenie jest jedno - mam jzu wozek dla Rafcia jest sliczny zielony, super sie jezdi, latwo sie montuje wszytkona kola i do tego lekki i zwrotny eh keidy bedize moj synek w nim jedzil

mielgo dzionka
prosimy o fotki

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny spokojnie, przecież jest licznik na pierwszej stronie nie musimy teraz wymieniać wszystkich chłopców ze strony, których pamiętamy Sporo dziewczyn jednak jeszcze nie zna płci, więc może szanse się wyrównają?
pewnie szanse się wyrównają ... chociaż mam nadzieję że dla mnie będzie jednak dziewczynka

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Matko Boska! Nie było mnie tylko jeden dzień,a tyle nadrabiania! Szok! :P

Dziewczyny,kupiłam w końcu płaszcz! Znalazłam go w Orsay'u..ostatni numer,idelany dla kobiet w ciąży.Jestem niesamowicie zadowolona! Z tego szczęścia dokupiłam jeszcze nową czapę i szalik...teraz mamusia będzie wyglądac,jak na kobietę w błogosławionym stanie przystało!

Gratuluję wszystkim dziewczynom,które poznały płec swoich maluszków!
czekamy do wieczorka za fotkami . jestem ciekawa jak wygląda płaszcz. bo cenowo to nawet nieźle

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Do mnie dziś albo jutro przychodzi przyszła mama,któa oczekuje dziewczynki.Być może uda mi się sprzedać wózek i ciuszki
trzymamy by się udało.

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
podczytuje wątek mam które maja teraz termin na grudzień i uśmiałam się jak nie wiem co:

"no ja sobie podczytywałam wątek o porodach na wesoło i akurat dziś mi się przypominają te opisy...
np. jak dziewczyna powiedziała do męża w trakcie porodu dobij mnie bo już nie dam rady i w tym momencie spadła na nią lampa z nad łóżka-a ona się odwraca wściekła i patrzy na TZta bo myślała że to on ją walną

a inna mówi weź z torby pieluszkę tetrową zamocz i mi zrób okład na czoło, po chwili patrzy, że położył jej na czole majtki poporodowe
to mnie zupełnie rozwala-i znowu to pisząc aż się popłakałam ze śmiechu i skurczy dostałam

ale się uśmiałam i TŻ też czytałam i się śmiał

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja już po usg moje przeczucia się sprawdziły, na 90 % mamy SYNA chłopaki gonią dziewczyny, a co!
siusiaka co prawda nie chciał skubany pokazać, bo się po turecku usadowił, ale już woreczków mosznowych mu się zakryć nie udało, pępowina to to nie była zdjęć nie mam co wklejać, bo są do niczego niestety, ale w styczniu idziemy jeszcze na 3d i wtedy może dokładniej sobie naszego szkraba obejrzymy
gratulację

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Nie każda, nie jesteś sama
Damy radę niedługo poznamy płeć mam taka nadzieję

a ja już po obiedzie . TŻ pojechał do kolegów bo się z nimi umówił a ja sama zostałam... eh... nudy w tym domku nie am co robić .
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 14:18   #2861
agaaga89
Zakorzenienie

Taaa, mój na służbie, więc chociaż przeklinałam, że dziś mnie czeka takie latanie po urzędach, to jednak spora część dnia jakoś zleciała teraz dopiero zaczną się nuuudy...

Stary 2010-12-16, 14:18   #2862
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Kampasiula to nasi chłopcy będą mieć tak samo na imię wybrałać Tymon czy Tymoteusz? my Tymoteusz.
no własnie dzisiaj jakoś odkryłam,ze Tymek to może być Tymoteusz albo Tymon.Raczej za Tymoteuszem byłabym.Bo Tymek to chyba zdrobnienie od tych dwóch rodzajów,co?

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 14:19   #2863
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie dzisiaj jakoś odkryłam,ze Tymek to może być Tymoteusz albo Tymon.Raczej za Tymoteuszem byłabym.Bo Tymek to chyba zdrobnienie od tych dwóch rodzajów,co?
Nie znam wielu mamusiek, które w ostatnim okresie rodziły, ale już dwa razy słyszałam w otoczeniu o Tymoteuszu zyskało sławę to imię i słusznie, bo jest bardzo ładne

Stary 2010-12-16, 14:20   #2864
deneb3
Zadomowienie

hej dziewczyny

ja ostatnio rzadka rzadku tutaj bo laptop mi szwankuje

dziś byłam u lekarza,pochwalę się moją "kluseczką"

28t 5d i waży 1216gram
wszystkie wymiary w normie, szyjka też ok to się bardzo cieszę

co do mojej wagi to jakoś zastopowała, teraz w ciągu miesiąca przytyłam 1,5 kg (ostatnio to 4,5 na miesiąc) co daje razem od początku ciązy prawie równo 10 kilo
z czego 4 kilo to na bank mój cellulit skąd mi się go tyle wzięło to ja nie wiem, stawiam na to, że ktoś mi podrzucił go, tylko kto?

aaaa UWAGA dziewczyny, od dziś wyprzedaże w H&M i mnóstwo tanich ciuszków dla maleństw, dziewczynek i chłopców,
fajne bluzeczki, bluzy, spodnie i sukieneczki itd można kupić już za 10zł
(ceny są 10zł, 20zł lub 30zł,te najdroższe to po 40zł ale naprawdę dla takich małych maluszków to dużo po 10zł jest - przecenione z 30zł na przykład )

co też uczyniłam he he
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 14:21   #2865
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
300 zł na czas ciąży, nieźle, góra pieniędzy... ech...
Na jedna prywatna wizytę z usg u lekarza.
Eirene brak słów sama nie wiem jak go nazwac ( lekarka stwierdziła "psychol" jego znajoma)
Megi chyba chce miec potwierdzenie do sądu , że pomagał
Agaaga nowe życie ehh watpie, sama na pewno

Laseczkaa to jest nas 3 z niewiadomymi
8 abs
Stary 2010-12-16, 14:24   #2866
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
podczytuje wątek mam które maja teraz termin na grudzień i uśmiałam się jak nie wiem co:

"no ja sobie podczytywałam wątek o porodach na wesoło i akurat dziś mi się przypominają te opisy...
np. jak dziewczyna powiedziała do męża w trakcie porodu dobij mnie bo już nie dam rady i w tym momencie spadła na nią lampa z nad łóżka-a ona się odwraca wściekła i patrzy na TZta bo myślała że to on ją walną

a inna mówi weź z torby pieluszkę tetrową zamocz i mi zrób okład na czoło, po chwili patrzy, że położył jej na czole majtki poporodowe
to mnie zupełnie rozwala-i znowu to pisząc aż się popłakałam ze śmiechu i skurczy dostałam "

Umarlam. Ludzie minitor opluty ja sie szczerze,a rodzice wpadaja bo mysleli, ze sie cos stalo tak wybuchalm smiechem.

Co do ustepowania miejsca to jakis czas temu byl program na ten temat, ze kobity w ciazy staja sie nie wiedzialne i ponauje taka znieczulica, ze przechodzi to ludzkie pojecie. Sama sie przekonalam czy w kolejce czy w autopku, ze jak wchodze to na beszczelnego niektorzy sie mi jeszcze przypatruja jakbym z nieba spadla, a inni odwracaja glowe i nara. Poki czuje sie super i nie jezdze po 1,5h tylko max 2 pezystanki ( a i tak zawsze wolalam stac, bo na siedzaco to zaraz nie dobrze sie robilo) to jakos olewam sprawe, ale jak zacznie brzuch byc uciazliwy i zmecznie bedzie mnie dopadac to nie omieszkam zrobic w razie w afery, ze polacy to banda kretynow, a co. Ile to razy jakies babcie urzadzaly awantury, bo ktos tam nie chcial ustapic to co ciezarna gorsza? Tylko najbardziej irytuja mnie babki z malymi dziecki, ktore przeciez do nie dawana przechodzily to samo, a mimo wszystko tez nie sutapia, nie przepuszcza w kolejce zero.

Co do autka to jak mialam swoje i czesto gdzies tam sobie jezdzilam to zawsze mialam bejzbola przy recznym i jak ktos mi sie nie podobal to potrafilam wyskoczyc i mu pomachac przed szyba. Wiecie jakie miny mieli kolesie co najpierw mi zajezdzali pas, a na swiatlach nagle pukalam im w okienko tym "patyczkiem" ? bezcenne Agresor straszny bylam jak mialam nascie lat
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 14:25   #2867
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:

Ciężką masz sytuację i to dodatku w ciąży.Jak facet nie odbiera telefonów..nie ma co się narzucać.Trzeba wziąść się w garść.Słuchaj a jak Ty stoisz finansowo?Ma kto Tobie pomóc przy dziecku chociaż?

Mój wyrodny stary(bardzo łagodne określenie) nie chciał mnie od początku,bił nawet moją matkę.Ta się zawzięła i zostawiłą go,a on nie chciał mnie za to uznać.Walka w sądach o ojcostwo i te inne sprawy alimentacyjne toczyły sie latami.Jakoś we dwie dałyśmy radęCzasem jak jestem u rodziców to go mijam na ulicy to mam ochotę skopac mu dupsko

Edytowane przez kampasiula
Czas edycji: 2010-12-16 o 14:26
Stary 2010-12-16, 14:26   #2868
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
apropo, moje dziecko wciąż bezimienne....nie możemy dojść do porozumienia z TŻ.....skandal normalnie
a jakie macie propozycje
bo my jeszcze nic nie mamy

Cytat:

to mnie zupełnie rozwala-i znowu to pisząc aż się popłakałam ze śmiechu i skurczy dostałam "

popłakałam się ze śmiechu

Cytat:
dziewczyny, ja już po usg moje przeczucia się sprawdziły, na 90 % mamy SYNA chłopaki gonią dziewczyny, a co!
siusiaka co prawda nie chciał skubany pokazać, bo się po turecku usadowił, ale już woreczków mosznowych mu się zakryć nie udało, pępowina to to nie była zdjęć nie mam co wklejać, bo są do niczego niestety, ale w styczniu idziemy jeszcze na 3d i wtedy może dokładniej sobie naszego szkraba obejrzymy

!
super, gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam taką sytuację na uczelni, że wyjątkowo mieliśmy ćwiczenia połączone dwie grupy naraz. Sala malutka, miejsca mało. Ja jak przyszłam to już nie było gdzie usiąść wszystko zajęte. I wiecie co musiałam przesiedzieć na podłodze przez 1,5 godziny. Takich mam uczynnych ludzi na uczelni.... No comment...
chyba bym wzrokiem zabiła
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 14:29   #2869
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Nie znam wielu mamusiek, które w ostatnim okresie rodziły, ale już dwa razy słyszałam w otoczeniu o Tymoteuszu zyskało sławę to imię i słusznie, bo jest bardzo ładne
u nas tutaj Tymków nie ma ,ale za to ogrom Jasiów i Antosiów.A dziewczynki to Wiktorie ( z zosią chodzą 3 do grupy) i Amelie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 14:30   #2870
Lustereczko
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za zrozumienie Niestety nie odważyłam się poprosić o miejsce, a wszyscy wiedzą że jestem w ciąży, bo noszę rzeczy podkreślające brzuszek i trudno go nie zauważyć. Autobusami też jeżdżę, ale u nas na szczęście nie są bardzo zatłoczone i zawsze sobie jakieś miejsce znajdę

Prunelle bardzo ładne ubranka, zwłaszcza spodenki mi właśnie brakuje dla synka taki spodenek, muszę upolować jakieś. Wczoraj robiłam przegląd rzeczy które już mam i w sumie na 0-3 miesiące to właśnie brakuje mi spodenek, półśpiochów i jeszcze jakiś jeden sweterek i jedna bluza by się przydała, a najlepiej taki komplet bluza plus spodenki. Ale dziś mam dostać reklamówę ubranek więc może coś tam będzie

debeb3 u mnie niestety nie ma HM a szkoda. Do najbliższego mam ponad 60 km... tak to jest mieszkać w małej miejscowości, ale ostatnio nam otworzyli reserved
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 14:33   #2871
gosikk_s
Zakorzenienie

Monti, współczuję porannych przejść. W takich sytuacjach cieszę się że już nie jestem kierowcą, miesiąc po kupieniu auta rozwaliłam je i przeszła mi chęć na jazdę

Eirene, u mnie płeć potwierdził gin (dwa razy) plus genetyk (a jemu wierzę w 100%) więc nie nastawiam się na niespodziankę. W pierwszej ciąży płeć potwierdziło mi trzech lekarzy i żaden się nie mylił Ale też słyszałam o pomyłkach Zakładam jednak że dobry specjalista na dobrym sprzęcie nie myli się nigdy.

Prunelle, gratuluję synka

Lustereczko, naprawdę znieczulica

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 14:38   #2872
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Ciężką masz sytuację i to dodatku w ciąży.Jak facet nie odbiera telefonów..nie ma co się narzucać.Trzeba wziąść się w garść.Słuchaj a jak Ty stoisz finansowo?Ma kto Tobie pomóc przy dziecku chociaż?

Mój wyrodny stary(bardzo łagodne określenie) nie chciał mnie od początku,bił nawet moją matkę.Ta się zawzięła i zostawiłą go,a on nie chciał mnie za to uznać.Walka w sądach o ojcostwo i te inne sprawy alimentacyjne toczyły sie latami.Jakoś we dwie dałyśmy radęCzasem jak jestem u rodziców to go mijam na ulicy to mam ochotę skopac mu dupsko
Ja juz zaprawiona w boju mam 12 letnia córcię.
Finansowo róznie, ale sobie muszę poradzić, trochę liczyłam na jego pomóc, ale jego słowa nic nie znaczą. Niby miał pomagać, pisał to co drugim smsie.
Chyba nie ma drugiego tak nieodpowiedzialnego.
Dziecko chce uznać, ale już mu w ogóle nie wierzę.

Co do imienia to właśnie myślałam nad Tymoteuszem, ale mam długie nazwisko i chyyba nie, choc mi sie bardzo podoba.
Zastawiam sie nad Jackiem i Leną
8 abs

Edytowane przez nuna_77
Czas edycji: 2010-12-16 o 14:40
Stary 2010-12-16, 14:41   #2873
Jok3r
Zadomowienie

Zapomnialam gratki z udanych usg i poznanych plci.

Co do imion i konfliktow z nimi zwiazanych to nie kumam za cholere tesciow i calej reszty, bo co to sie za "moda" teraz zrobila, ze to rodzina wybiera imie. Kurde ciekawe czy tak rodzicom, tesciom, rodzenstwu i innym nie zadowolonym ktos imie ich dziecka wybieral. szlak by mnie trafil jakby mi tesciowa czy rodzice robili problemy, bo im sie imie nie podoba. Poczestowalabym szyderczym smiechem i kazala spierniczac zanim sie bardziej nie zdenerwuje i powiem cos przykrego.

Nuna ten osobnik prawdopodobnie wlasnie szykuje sobie podstawe, zeby pokazac w sadzie, ze dawal kase. Nie wazne ile, bo to sie raczej rzadko liczy, ale ten tytul swiadczy o tym, ze chce miec dowod. Moglabys tez sobie naszykowac wszelkie rachunki na dowod ile cie kosztowala ciaza, a pozniej jak sie maly urodzi to szczepienia itp i normalnie ubiegaj sie o alimenty. Jak bedzie robil problemy to test na ojcostwo i koles jest ugotowany. Sad zarzadza jaka sume musi placic Tobie co miesiac i masz z glowy. I nie ma akurat w tym przypadku gadki, ze nie mam kasy, bo malo zarabiam, bo wowczas dostajesz kase od panstwa, a w monecie jak przyuwaza, ze on ma lepsza prace to od razu wlaza mu na konto. Mam dwa takie przypadki w rodzinie, a jeden to nawet jak ojciec jak sie zrzekl praw do dziecka to i tak do 18 musi bulic i to niestety nie malo.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 14:51   #2874
Tity
Zakorzenienie

Lustereczko i komisia no brak słów, i żaden facet się nie pofatygował, żeby ustąpić....eh, ludzi...
dan3b o dzięki za info, pojutrze będę w Lublinie to wstąpię do H&M
A ja kupiłam dzisiaj na all podgrzewacz i termometr co mierzy temp w sekundę podobno A podgrzewacz najpierw chciałam kupić aventu, ale stwierdziłam, że jak tylko w weekendy będę go używać to kupię tańszy, opinie ma dobre, więc kupiłam taki za ok 60 zł

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 14:52   #2875
Lustereczko
Rozeznanie

U mnie dwóch różnych lekarzy jeden w 18tc a drugi w 22 tc powiedzieli że chłopak będzie, więc też się nie nastawiam na niespodziankę

Co do imion to u nas będzie Ksawery, nie każdemu się podoba to imię, moim rodzicom się podoba, teściom tak średnio, znajomi różnie reagują. Ale w sumie to jakoś nie przejmuje się tym, to w końcu NASZ syn , więc mamy prawo go nazwać tak jak chcemy, a nie uważam żeby imię Ksawery było jakoś bardzo krzywdzące dla dziecka.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 14:58   #2876
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

laski jestem

u lekarza wszystko wporządku mała ma tetno 140 w dalszym ciągu
dostałam tylko skierowanie na wymaz do szpitala i mam znow mocz zrobic na wszelki wypadek

a tak wogole to nie umiem stanac na prawą noge taki mnie bol w nocy zlapal ze az wyłam z bólu az sie maz obudził (a to wyczyn jest) i mi noge prostowal ja wyłam a on uspokajał...
teraz nawet nie umiem stanąc na nodze a w aucie to masakra
musze sie z magnezem przeprosić

black wiesz co wujek nie odbiera telefonu (chyba jest na dole) ale postaram sie załatwic
a i jak jechałam zawiesc L4 to na placu za promilem jest wielkie stoisko z zywymi choinkami tylko cen nie znam bo sie nei zatrzymywałam

musze sie zaczac pakowac na wyjazd a tak mi sie nei chce
taki kawal w taka pogode musze jechac

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:00   #2877
gosikk_s
Zakorzenienie

Nuna, a wrzuć rzeczy eksa w worek na śmieci i rzuć mu tam pod drzwiami A z tymi pieniędzmi to śmieszny jest...ale cóż, nawet jak mu zasądzą alimenty to i tak niejeden potrafi się wyłgać Albo wysyłać po parę groszy. Cóż, łatwo nie będzie ale zdecydowanie lepiej być samotną matką niż żyć z kimś takim.

Deneb, cieszę się że wizyta udana

Kampasiula, takiego ojca lepiej nigdy nie widywać A gdzie mieszkasz? Bo ja też chcę Wiktorię i obawiam się tłumów imienniczek

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:01   #2878
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:

hehe bym się posikała

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:06   #2879
blackrose4u
Wtajemniczenie

anika ok, dzięki jak coś załatwisz to daj znać a jak nie to pewnie pod marketami też będą stali z żywymi choinami

właśnie zjadłam Danone gratka czekoladowy - myślalam ze będzie poodbny w smaku do Monte i mam nie dosyt smakowy na dodatek na opakowaniu przeczytałam śmieszną informacje: "deser czekoladowy sterylizowany" yyy

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:08   #2880
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Zapomnialam gratki z udanych usg i poznanych plci.

Co do imion i konfliktow z nimi zwiazanych to nie kumam za cholere tesciow i calej reszty, bo co to sie za "moda" teraz zrobila, ze to rodzina wybiera imie. Kurde ciekawe czy tak rodzicom, tesciom, rodzenstwu i innym nie zadowolonym ktos imie ich dziecka wybieral. szlak by mnie trafil jakby mi tesciowa czy rodzice robili problemy, bo im sie imie nie podoba. Poczestowalabym szyderczym smiechem i kazala spierniczac zanim sie bardziej nie zdenerwuje i powiem cos przykrego.

Nuna ten osobnik prawdopodobnie wlasnie szykuje sobie podstawe, zeby pokazac w sadzie, ze dawal kase. Nie wazne ile, bo to sie raczej rzadko liczy, ale ten tytul swiadczy o tym, ze chce miec dowod. Moglabys tez sobie naszykowac wszelkie rachunki na dowod ile cie kosztowala ciaza, a pozniej jak sie maly urodzi to szczepienia itp i normalnie ubiegaj sie o alimenty. Jak bedzie robil problemy to test na ojcostwo i koles jest ugotowany. Sad zarzadza jaka sume musi placic Tobie co miesiac i masz z glowy. I nie ma akurat w tym przypadku gadki, ze nie mam kasy, bo malo zarabiam, bo wowczas dostajesz kase od panstwa, a w monecie jak przyuwaza, ze on ma lepsza prace to od razu wlaza mu na konto. Mam dwa takie przypadki w rodzinie, a jeden to nawet jak ojciec jak sie zrzekl praw do dziecka to i tak do 18 musi bulic i to niestety nie malo.
Wiem teraz po jego chorym zachowaniu, że wszystko pójdzie przez sad jak sie dziecko urodzi.
On do biednych nie należy, podobno na swoja córkę płaci 1000, wiec tu tez powinien.

Jest zła , że miało byc dobrze , pieknie a tu znowu samotne macierzyństwo, ale wole sam niz z kimś takim.

Gosikk on w trakcie ciązy nie ma obowiazku płacic, wiec to niby jego dobra wola

Wiktorii jest sporo u córki w klasie 2 i dwie Julie, Bartków 3
8 abs

Edytowane przez nuna_77
Czas edycji: 2010-12-16 o 15:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości