2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-16, 15:09   #1171
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a tu jest więcje o podawaniu glutenu
http://www.bobo vita.com.pl/4_6_miesiecy/zywienie/121
u mnie nie dziala ten link ;(
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:35   #1172
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
my teraz tez używamy tego z kreskami na razie na tym najmniejszym przepływie, bo przy tych z dziurkami się już bardzo męczyła,
a nie wiesz czy kaszka pójdzie przez tą III czy nie bardzo i lepiej łyżeczką??
Tak, kaszka przejdzie spoko przez III. Ja tej III nie używam, wystarcza II, ale nasze mleko jest potwornie gęste, prawie jak kaszka.
Dopiero gdy za długo postoi to mleko np. przygotuję, a małego musze najpierw przewinąć i ono zamiast 7 minut stoi 15, to robi się tak gęste jak kaszka i wtedy muszę mu dać przez III.
Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A w aptece będą wiedzieli jaki to, jak powiem, że poproszę Avent z kreską?
Tak, powinni wiedzieć, bo tylko Avent ma smoczek z kreską.
Zobacz sobie na tej stronie. To jest ten ostatni na różowym tle: z regulowanym wypływem.
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Weronisia- bo pytalas a mi jak zwykle wylecialo- nie podnosimy za paszki (kurde, jakos mam wrazenie, ze jednak ci odpisalam) Dziecko wtedy automatycznie wygina sie do tylu; nogi go ciagna. I to jest niewskazane.
Dzięki Zuzi za odpowiedź. No skoro to takie niewskazane, to też będę uważać.

A u nas ciąg dalszy walki o kupkę. Znaczy był twardy bobek. Rano dałam mu czopka kminkowego, bo widziałam, że już próbuje coś wytłoczyć, ale mu nie wychodzi. Pól godziny potem wytłoczył bobka. No masakra.

Przyszła do mnie koleżanka i namówiła mnie, żeby dać małemu rumianek ale w strzykawce, wstrzykiwać mu po 1 ml, tak żeby nie chlusnął. Tak zrobiłam : co parę minut wstrzykuję mu odrobinkę herbatki do buźki i na razie nie chlusta.
Dodatkowo wsypałam mu do mleka cukier mleczny (laktozę) i ... doczekałam się kolejnego bobka. Już nie wiem czy się cieszyć czy płakać. No niby dobrze, że chociaż tego bobka zrobił. No ale co to jest?... Czemu nie ma normalnej kupki?

A u mnie doła ciąg dalszy czyli dzień zaczęłam znowu od wycia. Powód znajdzie się zawsze.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:44   #1173
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
u mnie nie dziala ten link ;(
usuń spację między 'bobo' i 'vita'
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 16:00   #1174
Zuziczka
Rozeznanie

no to szef w koncu nie przyjechal

drugie podejscie jutro,
ciekawe tylko czy jutro tez dam rade tak chate ogarnac jak dzis

Czy ktoras mama cwiczy metoda Vojty na watku?

Majeczka- dzieki za info, ja w zasadzie jem i cukinie i kiszone ogory i papryke marynowana i nawet grzybka zjadlam ostatnio. Do tego oliwki, brokula, szpinak, kalafior, truskawki, jagody, maliny itd. Za to biszkopty to raczej nie powinnam ze wzgledu na jajka, no dobra, moze jednego
Do sucharkow i chrupek kukrydzianych to ty mnie kochana nie przekonasz bleeeeeeeeeeeeeeeeeee

Tak mysle, ze jesli Olek tak czy siak ma wysypke, to ja juz bede wszystkiego po troche jesc, bo zwariuje najbardziej od myslenia- co ja takiego znowu zjadlam?? bo dziecko wysypane.. Chociaz moja pediatra to by mnie chyba pognala na szczaw... Ona, nie tak jak u ninaad, jest jakiejs starej daty
Stosujemy emolium, ale powiem Wam, ze to przereklamowane chyba jest. U nas lepszy efekt jest po parafinie cieklej za 3zl

Weronka- daj mu laktuloze, u nas zawsze dziala!

Ajj- a ile ma Jas? Zazdroszcze tego jedzenia i braku alergii U nas alergia wyszla w 2 miesiacu... Ja na diecie jestem ponad 8tygodni. Jedyne co dobre, ze chyba troche jednak chudne (powoli ale zawsze) bo dzis sie w kolejne spodnie zmiescilam.

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-12-16 o 16:08
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 16:29   #1175
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
n

Czy ktoras mama cwiczy metoda Vojty na watku?

Majeczka- dzieki za info, ja w zasadzie jem i cukinie i kiszone ogory i papryke marynowana i nawet grzybka zjadlam ostatnio. Do tego oliwki, brokula, szpinak, kalafior, truskawki, jagody, maliny itd. Za to biszkopty to raczej nie powinnam ze wzgledu na jajka, no dobra, moze jednego
Do sucharkow i chrupek kukrydzianych to ty mnie kochana nie przekonasz bleeeeeeeeeeeeeeeeeee

My mamy w szpitalu rehabilitację metodą Vojty, ale na razie byliśmy raz a nast. 31.12... Poza tym jeździmy prywatnie do takiej dziewczyny-rehabilitantki i ona stosuję chyba tę drugą metodę.

No marynowane warzywka nie są zbyt dobre dla karmiącej piersią, a grzybki to już w ogóle. Kalafior ma chyba działanie wzdymające, a truskawki są silnie alergizujące więc z nich na pewno bym zrezygnowała na Twoim miejscu. Chyba, że jesteś pewna że ta wysypka to nie od nich.

Wczoraj pierwszy raz Szymuś wyciągnął rączkę w stronę zabawki na karuzelce, dziś też prawie ją chwycił. Jejku, dzieci w takim wieku zmieniają się z dnia na dzień. Co rusz coś nowego u niego zauważam.

Co do odczyny po szczepieniu przeciw gruźlicy to u nas jest taka mała plameczka czerwono-sina.
Stary 2010-12-16, 16:32   #1176
Einode
Raczkowanie

Witam mamy!
Dawno mnie nie było na forum, ale powróciam, nadrabiam zaległości i postanowilam dołączyć do Was, gdyż w międzyczasie odwiedził mnie Pan bocian. I tak oto zostałam mamą 2miesięcznej (już dzisiaj) Hani

Muszę się trochę ogarnąć w mamusiowym forum i mam nadzieję,że zagrzeję tu miejsce i uzyskam kilka dobrych rad, bo u nas ciagle z czymś pod górkę

Pozdrawiam
Einode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 16:48   #1177
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Einode Pokaż wiadomość
Witam mamy!
Dawno mnie nie było na forum, ale powróciam, nadrabiam zaległości i postanowilam dołączyć do Was, gdyż w międzyczasie odwiedził mnie Pan bocian. I tak oto zostałam mamą 2miesięcznej (już dzisiaj) Hani

Muszę się trochę ogarnąć w mamusiowym forum i mam nadzieję,że zagrzeję tu miejsce i uzyskam kilka dobrych rad, bo u nas ciagle z czymś pod górkę

Pozdrawiam
Witaj!
Ja Cię nie pamiętam, ale miło, że wróciłaś

Jejku, Szymek znów usnął. Zjadł o 15.30 i po 16 usnął. Nie wiem, czy dziś taka pogoda?

ninaad - od wczoraj podaję mu Fenistil, może od tego senność? U Was tak było?
Stary 2010-12-16, 17:08   #1178
calabria
Raczkowanie

Weronisia-myśle ze rumianek moze pomóc,nam troche pomógł ale pewnie trzeba poczekac pare dni na efektbedzie dobrzeim Pascalek wiekszy tym napewno z czsem wszystko sie normuje w brzuszkupiszesz ze odwiedzila cie kolezanka to fajnie ze mialas kogos do pogadania zawsze to jakies oderwanie od monotonii

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-312530.html
Prosimy o głos
calabria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:23   #1179
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Do dnia dzisiejszego moje dziecko spało w nocy tuż przy moim łózko a dziś zrobiłam przebeblowanko i śpimy na dwóch równoległych ścianach tzn zobaczymy bo to ma być pierwsza noc a ja się denerwuje a to tylko dwa kroki No i rozłożyłam małemu kojec bo nie wiem jak to jest ale moje 8 tygodniowe dziecko już wyrasta z kosza Wali się łapkami o poręcze jak w nim śpi Więc dziś nowe łóżeczko.
Franek dziś prawie cały dzień nie śpi I rozwala mnie tym że już wali sobie w zabawki łapkami i nie wiem o co chodzi rechocze się jak nie wiem co

I teraz pytanie dziewczyny które mają już @ Czy używacie już tamponów (bo w połogu nie można z tego co wiem) i zastanawiam sie czy już bezpiecznie mogę do nich wrócic. Bo moja @ rozkręciła się na dobre

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Tak mysle, ze jesli Olek tak czy siak ma wysypke, to ja juz bede wszystkiego po troche jesc, bo zwariuje najbardziej od myslenia- co ja takiego znowu zjadlam?? bo dziecko wysypane.. Chociaz moja pediatra to by mnie chyba pognala na szczaw... Ona, nie tak jak u ninaad, jest jakiejs starej daty
Stosujemy emolium, ale powiem Wam, ze to przereklamowane chyba jest. U nas lepszy efekt jest po parafinie cieklej za 3zl
Ja też jem dosłownie wszystko (nawet czekoladę od czasu do czasu) Nie mam z Frankiem problemów odpukać Jedyne co widzę to jak zjem pomidora to mały ma czerwoną buźkę więc go ograniczam , ale od czasu do czasu też go jem
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:38   #1180
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
My mamy w szpitalu rehabilitację metodą Vojty, ale na razie byliśmy raz a nast. 31.12... Poza tym jeździmy prywatnie do takiej dziewczyny-rehabilitantki i ona stosuję chyba tę drugą metodę.

No marynowane warzywka nie są zbyt dobre dla karmiącej piersią, a grzybki to już w ogóle. Kalafior ma chyba działanie wzdymające, a truskawki są silnie alergizujące więc z nich na pewno bym zrezygnowała na Twoim miejscu. Chyba, że jesteś pewna że ta wysypka to nie od nich.
No niby tak, ale u nas wlasnie te produkty przechodza bez niczego
Kalafior jesli wezdmie to tylko mnie
Olek nigdy po nim nic nie mial, tak samo jak po smazonym, ktore juz stosuje.
ale on skonczyl 3msc.
Jesli Szymek nie ma kolek to tez mozesz probowac wprowadzac nowe produkty Trzeba brzuszki przyzwyczajac.
gdyby nie skaza Olka to ja jadlabym wszystko.
Stary 2010-12-16, 17:41   #1181
hagar1
Rozeznanie

dziewczyny mam pytanie, czy wasze dzieci też krzyżują nóżki jak leżą na pleckach. bo ja gdzieś czytałam że to może być objaw złego napięcia nerwowego albo problemów neurologicznych. moja małą od kilku dni tak krzyżuje nóżki a do tego strasznie wygina się w jedną stronę, tak jak by chciała główką stópek dotknąć, strasznie to wygląda. już wcześniej podobnie miała i nawet spotkaliśmy się z rehabilitantem aby ją zbadał, ale on nic nie stwierdziła ale mała przy nim się tak nie wyginała. trochę zaczęłam się tym martwić

Weronisia u nas też są problemy z kupką, mała co kilka dni robi. dziś całą noc niespokojnie spała, ciągle się budziła i nad ranem w końcu była gęsta kupka. masakra że maluch się tak męczy a ja z nim. ale jak u ciebie są tylko bobki to znaczy że dziecko ma zatwardzenie, na twoim miejscu skontaktowałabym się z lekarzem. a czopki nie pomagają?

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2010-12-16 o 17:46
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:52   #1182
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
No marynowane warzywka nie są zbyt dobre dla karmiącej piersią,
a to czemu?
a grzybki to już w ogóle. Kalafior ma chyba działanie wzdymające,
ale jak dziecku nic po tym nie jest...
a truskawki są silnie alergizujące więc z nich na pewno bym zrezygnowała na Twoim miejscu. Chyba, że jesteś pewna że ta wysypka to nie od nich.
Cytat:

ninaad - od wczoraj podaję mu Fenistil, może od tego senność? U Was tak było?
tak- przez pierwsze 2 dni chyba
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
I teraz pytanie dziewczyny które mają już @ Czy używacie już tamponów (bo w połogu nie można z tego co wiem) i zastanawiam sie czy już bezpiecznie mogę do nich wrócic. Bo moja @ rozkręciła się na dobre

u mnie chyba coś się rozkręca- i mam zamiar używać tamponów
Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, czy wasze dzieci też krzyżują nóżki jak leżą na pleckach.
tak- ale o tym już tu dziś było
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:52   #1183
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronka- daj mu laktuloze, u nas zawsze dziala!
Dzieki Zuzi Nigdy o tym leku nie slyszalam. A wczoraj w aptece pytalam o jakikolwiek srodek dla niemowlat. Facet przeszukal swoj komputer i stwierdzil, ze nic takiego dla tak malych dzieci nie ma
Jak dzisiaj ta moja laktoza w proszku nie podziala to polece jutro po ta laktuloze w syropie.
Dzieki jeszcze raz.
Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
Weronisia-myśle ze rumianek moze pomóc,nam troche pomógł ale pewnie trzeba poczekac pare dni na efektbedzie dobrzeim Pascalek wiekszy tym napewno z czsem wszystko sie normuje w brzuszkupiszesz ze odwiedzila cie kolezanka to fajnie ze mialas kogos do pogadania zawsze to jakies oderwanie od monotonii
Calabria dzieki za slowa otuchy. Ja mu daje ten rumianek po 0,5ml- 1ml a wiec po takim tycim lyczku, bo potwornie sie boje ze znowu chlusnie.
A kolezanka mnie odwiedzila w sama pore, bo przyszla o 10.00 a ja beczalam juz od 6 rano, do wieczora bym sie wykonczyla z tym placzem w samotnosci, a tak przynajmniej mialam towarzystwo i mi chwilowo wrocil humor

Na razie kupy nadal brak. Ale Pascalek jest spokojny, wiec mam pewnosc, ze brzuszek go nie boli, a to najwazniejsze.
Stary 2010-12-16, 17:56   #1184
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:

Weronisia u nas też są problemy z kupką, mała co kilka dni robi. dziś całą noc niespokojnie spała, ciągle się budziła i nad ranem w końcu była gęsta kupka. masakra że maluch się tak męczy a ja z nim. ale jak u ciebie są tylko bobki to znaczy że dziecko ma zatwardzenie, na twoim miejscu skontaktowałabym się z lekarzem. a czopki nie pomagają?
Ja dalam mu czopka, ale nie glicerynowego, tylko z kminku, nie wiem czy sa takie w Polsce czy nie, ale tu sie takie daje. Kiedys na niego zadzialal. Dzis po nim zrobil tylko twardego bobka.
Te jego bobki, to moze nie takie malenkie, bym powiedziala wielkosci brukselki lub mniejsze. Sa twarde, ale da sie je zgniesc, a wiec nie jak totalny kamien. Ale ten wysilek przy wyciskaniu takiego bobka to brak opisu...
A do lekarza ide we wtorek, najpozniej w srode, to wtedy mu o tych problemach powiem, moze cos poradzi.
Stary 2010-12-16, 18:15   #1185
malwina1204
Rozeznanie

witajcie

ktoras z Was pisała ze jak bede miec TABLETKI ANTYKONCEPCYNE to zebym napisała wiec pisze od wtorku biore AZALIA tak sie nazywają karmie piersią i takie mi dał koszt prawie 40zł 28tabl.

Bylismy na usg bioderek WSZYSTKO OK nie musi nosisz pieluchy dodatkowej tak dr powiedział

Mysle ostatnio zeby od wiosny jak mała bedzie miała 5 miesiecy bede z nia chodzic na basen , mozna wczesniej ale mysle ze wiosna bedzie w sam raz,myslałyscie nad tym pomysłem z BASENEM???

mało czasu na wszystko
pozdrawiam kochane

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Tak, kaszka przejdzie spoko przez III. Ja tej III nie używam, wystarcza II, ale nasze mleko jest potwornie gęste, prawie jak kaszka.
Dopiero gdy za długo postoi to mleko np. przygotuję, a małego musze najpierw przewinąć i ono zamiast 7 minut stoi 15, to robi się tak gęste jak kaszka i wtedy muszę mu dać przez III.

Tak, powinni wiedzieć, bo tylko Avent ma smoczek z kreską.
Zobacz sobie na tej stronie. To jest ten ostatni na różowym tle: z regulowanym wypływem.

Dzięki Zuzi za odpowiedź. No skoro to takie niewskazane, to też będę uważać.

A u nas ciąg dalszy walki o kupkę. Znaczy był twardy bobek. Rano dałam mu czopka kminkowego, bo widziałam, że już próbuje coś wytłoczyć, ale mu nie wychodzi. Pól godziny potem wytłoczył bobka. No masakra.

Przyszła do mnie koleżanka i namówiła mnie, żeby dać małemu rumianek ale w strzykawce, wstrzykiwać mu po 1 ml, tak żeby nie chlusnął. Tak zrobiłam : co parę minut wstrzykuję mu odrobinkę herbatki do buźki i na razie nie chlusta.
Dodatkowo wsypałam mu do mleka cukier mleczny (laktozę) i ... doczekałam się kolejnego bobka. Już nie wiem czy się cieszyć czy płakać. No niby dobrze, że chociaż tego bobka zrobił. No ale co to jest?... Czemu nie ma normalnej kupki?

A u mnie doła ciąg dalszy czyli dzień zaczęłam znowu od wycia. Powód znajdzie się zawsze.

a herbatke z KOPRU WŁOSKIEGO i RUMIANEK sama dzis wypilam i mnie pogoniło.....mała moja tez dzisiaj miała z tym problem dałam ESPUMISAN i za 30 min były pierrrrdy i kupa

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2010-12-16 o 18:11
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:18   #1186
ycnan
Zadomowienie

Witam w dniu dzisiejszym

Wpadam tylko na chwilkę, bo czasu znów brak.

Byliśmy dziś na szczepieniu. Trafiliśmy na lekarkę, która badała Boryska za pierwszym razem. I bardzo się cieszę, bo babcia stara jak świat, ale lekarz z niej super Pooglądała Boryska, rzucała nim jak lalką (szarpała jakby), i patrzyła m.in, jak siada. Jak to powiedziała "sprawdzała go". No i wyszło na to, że mały ma zwiększone napięcie mięśniowe i dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje Ale lekarka powiedziała też, że to wszystko, co ją niepokoi, to pozostałości po cesarce Sama stwierdziła, że pewnie wygina się trochę w jedną stronę (faktycznie tak jest). No i jutro będę dzwonić w sprawie tej rehabilitacji. Na szczęście mam niedaleko, więc spokojnie mogę z nim chodzić. A, no i powiedziała, że Borysek od 6 miesiąca będzie z mamusią chodził na basen Ja tam się cieszę, bo bardzo chciałam. Tylko teraz, skąd na to kasę wziąć
Aha, Borysek ma podobno bardzo wrażliwą skórę i mam się z nim obchodzić jak z jajkiem (w przenośni, oczywiście). Dbać bardzo, po prostu.

Szczepienie zniósł dzielnie, pomijając płacz rozpaczliwy i spojrzenie mówiące "dlaczego mi to robisz mamo?". Normalnie płakać mi się chce na samo wspomnienie. Od 16 śpi, ale budzi się co jakiś czas z płaczem

Ok, spadam, bo się znów budzi ten mój biedaczek. Dziś nie ma bata, śpi dziubek z nami.

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-12-16 o 18:19
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:22   #1187
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie mogę spać, siedzę, ryczę z bólu, mam gorączkę ok. 38 stopni, krew z nosa mi się puściła, zjadłam już 6 apapów, nie pomagają... myślicie, że powinnam karmić dziecko w takim stanie? Z drugiej strony nie wyobrażam sobie pół nocy odciągać pokarm. Jestem opuchnięta, wyglądam jak Quasimodo i można mną straszyć dzieci...
oooo biedaczko co sie dzieje???przeszło ci ?? ZDROWKA

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:28   #1188
hagar1
Rozeznanie

Cytat:
Ja dalam mu czopka, ale nie glicerynowego, tylko z kminku, nie wiem czy sa takie w Polsce czy nie, ale tu sie takie daje. Kiedys na niego zadzialal. Dzis po nim zrobil tylko twardego bobka.
Te jego bobki, to moze nie takie malenkie, bym powiedziala wielkosci brukselki lub mniejsze. Sa twarde, ale da sie je zgniesc, a wiec nie jak totalny kamien. Ale ten wysilek przy wyciskaniu takiego bobka to brak opisu...
A do lekarza ide we wtorek, najpozniej w srode, to wtedy mu o tych problemach powiem, moze cos poradzi.
a glicerynowych czopków u was nie ma. myślę że glicerynowy lepiej by pomógł. herbatka też na pewno nie zaszkodzi.

ninaad o nóżkach już doczytałam - dzięki.
a wyginają się wasze dzieci też tak w jedną stronę, tak w literkę "c"????

jeszcze pytanko o ulewanie, bo wiem że niektóre z was walczą z refluksem. kiedy ulewanie powinno martwić? bo ja widzę że mała coraz więcej ulewa.

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2010-12-16 o 18:30
Stary 2010-12-16, 18:37   #1189
ycnan
Zadomowienie

hagar1, kawałek wyżej napisałam, że moje dzieciątko sie tak wygina, nogi krzyżuje (o tym pisałam wcześniej) i ma stwierdzone (na razie tylko przez pediatrę) wzmożone napięcie mięśniowe.
Stary 2010-12-16, 18:38   #1190
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze pytanko o ulewanie, bo wiem że niektóre z was walczą z refluksem. kiedy ulewanie powinno martwić? bo ja widzę że mała coraz więcej ulewa.
Powinno martwic, gdy dziecko przestaje przybierac na wadze.
Stary 2010-12-16, 18:44   #1191
hagar1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
hagar1, kawałek wyżej napisałam, że moje dzieciątko sie tak wygina, nogi krzyżuje (o tym pisałam wcześniej) i ma stwierdzone (na razie tylko przez pediatrę) wzmożone napięcie mięśniowe.
moja pediatra stwierdziła że nie widzi u małej wzmożonego napięcia, rehabilitant też tak stwierdziła ale oni nie widzą małej codziennie. no cóż po świętach idziemy na drugie szczepienie więc jeszcze pogadam z lekarką. choć już się tego szczepienia boje, po pierwszym mała zmieniła się nie do poznania, była przez jakiś tydzień osowiała, kontaktu z nią nie można było złapać, jakby miała jakąś cofkę rozwojową, mam nadzieję że tym razem tak nie będzie.
Stary 2010-12-16, 19:35   #1192
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość

ktoras z Was pisała ze jak bede miec TABLETKI ANTYKONCEPCYNE to zebym napisała wiec pisze od wtorku biore AZALIA tak sie nazywają karmie piersią i takie mi dał koszt prawie 40zł 28tabl.
zmień aptekę. Ja też biorę Azalię i płacę 23 zł za opakowanie
Stary 2010-12-16, 19:42   #1193
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
moja pediatra stwierdziła że nie widzi u małej wzmożonego napięcia, rehabilitant też tak stwierdziła ale oni nie widzą małej codziennie. no cóż po świętach idziemy na drugie szczepienie więc jeszcze pogadam z lekarką. choć już się tego szczepienia boje, po pierwszym mała zmieniła się nie do poznania, była przez jakiś tydzień osowiała, kontaktu z nią nie można było złapać, jakby miała jakąś cofkę rozwojową, mam nadzieję że tym razem tak nie będzie.
No, u nas akurat pani doktor trafiła na kiepski dzień Boryska (tylko to już któryś z kolei taki dzień ) i mogła zobaczyć wszystko, co robi nie tak. A już tak było ładnie. Podnosił się na dłoniach w zasadzie, a teraz ledwie główkę dźwiga Ja nie wiem, czy może ma tak, jak piszą, o tych skokach rozwojowych, że dziecko zdaje się zapomnieć to, czego się do tej pory nauczyło?

Przy okazji wstawiam kilka zdjęć z ostatniej sesyjki. Choć wnerwiłam się niesamowicie znów, bo mąż kupił baterie "luzem", nie zapakowane i starczyły mi na 40 minut zdjęć No i jakość mnie też denerwuje, bo aparat kiepski, a jakby był dobry, to i zdjęcia od razu lepiej by wyglądały. A że obecnie i aparat i fotograf kiepski, to d**a zbita
Stary 2010-12-16, 19:44   #1194
ycnan
Zadomowienie

Taaa... a o zdjęciach to się nie pamięta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02916a copy small.jpg (54,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02946b copy small.jpg (71,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02934aret copy small.jpg (50,3 KB, 48 załadowań)
Stary 2010-12-16, 19:56   #1195
ycnan
Zadomowienie

A to małe co nieco, dla poprawy nastrojów
http://statichg.demotywatory.pl/uplo...duel12_500.jpg

A przy okazji: Boryskowi w nocy ...burczy w brzuszku :/ To znaczy, że sco? Nie najada się zbytnio moim mlekiem? Może powinnam dać mu coś konkretnego na noc, albo zagęszczać swoje mleko?
Stary 2010-12-16, 19:58   #1196
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A to małe co nieco, dla poprawy nastrojów
http://statichg.demotywatory.pl/uplo...duel12_500.jpg

A przy okazji: Boryskowi w nocy ...burczy w brzuszku :/ To znaczy, że sco? Nie najada się zbytnio moim mlekiem? Może powinnam dać mu coś konkretnego na noc, albo zagęszczać swoje mleko?

: hahaha:
Mojemu Franiowi też burczy a przybiera 200 gram tygodniowo więc myślę że to coś mu się tam może trawi
Stary 2010-12-16, 20:04   #1197
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Mamusie
No i kolejny dzień już prawie za nami. Dzisiaj spałam z córą do 11:30 miałyśmy tylko przerwy 30 minutowe na karmienia o 2-iej, 5-tej i 8-ej. Znów szybko to pierwsze wstawanie było, ehhh

No i bez spacerku, bo wiatr silny i -8 na termometrze.
Dobrze, że tyle śpię to dzień krótszy

Od rana czekałam na kupkę u małej i jak zwykle pomógł leżaczek z wibracją

Cytat:

idę dziś na rozmowę do pani dyr... ehsss nie chce mi się ale muszę
...........
EJJ nie wiem cyz słyszałyście o Reni Jusis EKO mamie,
Dobrze, że załatwiłaś sprawy służbowe- kiedyś trzeba było.
A o Reni to słyszałam co nie co, kiedyś w tv opowiadała o eko pieluchach za tysiąc złotych.

Cytat:
Napisane przez AAJJ Pokaż wiadomość
mam pomysł dla Mszu po zdjęciach brzuszkowych zdjęcia żałosnych minek:
Niesamowita fotka bidulek z taką podkówką

A TŻ-ta szkol ile wlezie, w końcu się nauczy

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
czy ludzie na was dziwnie nie patrza jak na pytanie "jak sie poznaliscie" odpowiadacie "przez internet"?
Może nie dziwnie, ale dla niektórych ta opowieść była niezłą "atrakcją".

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość

wrzucam brzuszkowe zdjecie moze ktores sie nada
Słodziak

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A do nas dzis przyszla paka ze stanow od cioci Wieeelka
Niezły taki prezent

Cytat:
A u nas ciąg dalszy walki o kupkę.
u nas pomaga herbatka koperkowa i wibracje w foteliku

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 20:07   #1198
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
zmień aptekę. Ja też biorę Azalię i płacę 23 zł za opakowanie
a ja za Azalie placilam 50 zl za trzy opakowania

witajcie

melduje ze zyje ale gile nadal do kolan i goraczka wieczorem mnie atakuje ale wygrzewam sie i mam ograniczony kontakt z mala

Mszu dzis moj maz zrobil Majce serie zdjec brzuszkowych....na kazdym z ucieta glowa a jedno co mi sie podoba to to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotkihhkkooo77813kk 0368.jpg (47,2 KB, 37 załadowań)

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 20:17   #1199
elenka1
Rozeznanie

ycnan to fajnie w sumie ze Borysek miał gorszy dzień, chociaz lekarka mogla zauwazyc wszystkie nieprawidłowości
a i dla TZ za zmiane pieluchy, mój moze 4 razy zmienil

ale internetowych małżeństw tu mamy sporo ja jak pandziolka na imprezie poznałam mojego TZ a na poczatku wrecz nie moglam na niego patrzec...
spacer tez dzisiaj odpuscilam... fotek nie robie bo moje dziecko na brzuchu jeszcze nie lezy a juz placze, no ale moze kiedys nastapi przelom
moja Ola sie wydziera w nieboglosy jesli nie jest na rekach... poprostu opadam z sił ja nie mam siły jej nosic

a tak wogole trzepie mnie z zimna napilabym sie grzanca ale brak piwa w domu

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 20:22   #1200
martucha84
Zakorzenienie

waniliaania2009 ale super fajną masz tą ciocię no i tak jak pisały dziewczyny skasuj spacje między bobo i vita i zadziała

ninaad proszę mam nadzieję że się przyda

IlonaN2 no właśnie też mi sie wydawało że jechała z nim ale dziś się wypowiadała że w ogóle nie szczepi dziecka bo ochrania go siedząc z nim ciągle w domu a odwiedza ich tylko rodzina więc zdurniałam..

AAJJ no tak tyle że ja w placówce niepublicznej i nie mam wszystkiego z karty, a z umowy o pacę,
ty chyba możesz wziąć urlop te 33 dni czy jakoś tak dziewczyny z kartą nauczyciela jak to jest u was z urlopem wypoczynkowym?

Weronisia dziękuję bardzo, trzymam kciuki żeby się żołądeczek Pascala uspokoił

malwina1204 he? ja za azalię płacę 23 zł

ycnan trzymam kciuki za rehabilitację żeby szybko się udało zacząć a fotki cudo!!!

Szczęśliwa tak o eko pieluchach też słyszałam ciekawe ile płaci oprócz tego starteru za tysiąc, za wodę prąd i proszek (ooo przepraszam ona orzechów do prania używa) no i przede wszytkim ile czasu na wieszanie pracowanie itd... chyba że ma od tego ludzi...

olaliśmy dziś brokuły ale Pat dostał za to kaszkę ciekawe czy prześpi całą noc czy standardowo o 2 będzie głodny

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

kotekk81 jaki rewelacyjny brzdąc

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości