Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-16, 15:51   #2911
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
lindsley - Nadia jeszcze wolna,narzeczonego brak,ale..ostrzegamy..tat uś rzekł,iż dubeltówke kiedyś zakupi i będą chłopaki później moczyć tyłki w wodzie więc "związek" na własne ryzyko

co do szczepienia - mam dzielną córę! na żadnym do tej pory nie było płaczu! tylko patrzy na pania pielęgniarke takim wzrokiem, jakby chciała powiedzieć: "co Ty mi robisz kobieto?!" i po wszystkim
To nic, tatuś ma wiatrówkę i kilka pistoletów na kulki i co dzień w piwnicy ćwiczy celność... Nauczy syna... To będzie miał z teściem wspólne tematy No i urok osobisty Michasia zrobi wszystko...
Proszę mi ładnie synową wychować bo ja jestem wymagającą teściową. Musi umieć gotować, piec, prać, sprzątać... dbać o mojego syna Ale żeby nie było on leniem nie będzie

No to dzielną narzeczoną Misiek będzie miał Sam jednak na szczepieniach płakał, za to ostatnio na pobraniu krwi też tak patrzył na pielęgniarki... A tatuś w pory ze stresu robił w poczekalni

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 16:14   #2912
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
To nic, tatuś ma wiatrówkę i kilka pistoletów na kulki i co dzień w piwnicy ćwiczy celność... Nauczy syna... To będzie miał z teściem wspólne tematy No i urok osobisty Michasia zrobi wszystko...
Proszę mi ładnie synową wychować bo ja jestem wymagającą teściową. Musi umieć gotować, piec, prać, sprzątać... dbać o mojego syna Ale żeby nie było on leniem nie będzie

No to dzielną narzeczoną Misiek będzie miał Sam jednak na szczepieniach płakał, za to ostatnio na pobraniu krwi też tak patrzył na pielęgniarki... A tatuś w pory ze stresu robił w poczekalni
no to się postaramy ale babka z niej obrotna raczej będzie, wygląda mi na niezależną indywidualistkę choć chyba jak każdej babeczce (wyjątki oczywiście też są,jak od każdej reguły) fajny facet się "przyda"
więc..podumamy muszę Nadii fotki Michasia pokazać i damy znać
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:35   #2913
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dusiaka 100 lat
Cytat:
Napisane przez enka09 Pokaż wiadomość
dla dusiaczka i dla ninki 100lat!! wszystkiego najlepszego kochane
Dziękuję Kochane

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
wez no już Dusiaka oddaj się chłopu
anakazar - hmmm... nie wiem co powinnam napisać, że nie mam czasu, że zupełnie zapomniałam o co w tym chodzi

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
juz nakręcony
aneczkaa - to ja poproszę o link chciem zobaczyć

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A mój nauczył się otwierać szufladę ze swoimi ubraniami i pięknie je wyciąga na zewnątrz
megi-megi - u mnie to samo, zupełnie jakby człowiek nudził się i nie miał co robić. Zabawki rozsypane w całym pokoju, dziecię na czerech chodzi i zagląda gdzie chce, do tego jeszcze z szuflad wyciąga. U mnie ostatnio Ola wyjęła whisky ......na dwóch bokach kuchni - piecyka mamy otwarte półki na wino, itp. I sobie wybrała... Zorientowałam się jak usłyszałam brzdęk butelki o podłogę. Na szczęście butelkę uratowałam

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli to możliwe to zagłosujcie na Maciusia z góry dziękuje
zrobione

wczoraj już składałam, ale udało mi się zajrzeć do Was i dziś, więc:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, ZDRÓWKA I SZCZĘŚCIA DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANÓW I JUBILATKI - OLIWKI Z OKAZJI ROCZKU

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:35   #2914
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
więc..podumamy muszę Nadii fotki Michasia pokazać i damy znać
To czekamy...

Co taka cisza...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:01   #2915
yoonka
Rozeznanie

Tosieńka się bawi i powtarza MAMAMAMA
Stary 2010-12-16, 18:33   #2916
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

Po to, że ci na górze uważają, że nie wszyscy rodzice są w stanie zapewnić opiekę dzieciom w czasie wakacji czy ferii, a szkoła będzie miała obowiązek im taką opiekę zapewnić w tym czasie - zamiast lekcji oczywiście mają być gry, zabawy itp.
a czy to nie dotyczy tylko podstawówek, ew.gimnazjum?

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Urodziła się o 9:50 waga 900gr
Te zdjęcia chyba już były i wstawiała je Fasolka.

A teraz ma 12 mż waga 8 kg, ząbków 4 szt
----------------------------------------------------------------------------------------------

Śliczna Oliwko,
nie znasz mnie zupełnie, ja Ciebie też nigdy nie widziałam poza zdjęciami. Jedyny "kontakt" jaki jest między nami to Twoja Mama. Nawet nie zrozumiesz tego, co chcę Ci tutaj napisać, ale to nieszkodzi. Jestem spóźniona z tymi życzeniami, ale wierz mi, że są najszczersze i z najgłębszych zakamarków serducha.
Kończysz dzisiaj PIERWSZY ROK ŻYCIA. Urodziny ma się co prawda co roku, ale te są wyjątkowe-pierwsze (od dziś wszyscy będą mówić, że masz rok, rok i miesiąc, półtora roku-nasze maluchy ciotkowe jeszcze nawet "lat" nie mają tylko wciąż miesiące...a Ty masz roczek)
Ale do rzeczy: kończysz roczek, stawiasz pierwsze niepewne kroczki, dumnie pokazujesz 4 ząbki i dopiero uczysz się świata, a jednak przez ten rok i wcześniejsze miesiące, jako rozwijający się maluszek w ciepłym brzuchu mamy, dokonałaś wielkich rzeczy: Twoi Rodzice stali się RODZICAMI, Twój Tata nauczył się tak wielu rzeczy i stał się dumnym tatą potrafiącym opiekować się Tobą, rozumiejącym Cię na każdym kroku. A Twoja Mama...Twoja Mama z zabieganej, ciężko pracującej kobiety stała się MAMĄ- fantastyczną, nadal zapracowaną (obecnie uwięzioną chwilowo w gipsie) kobietą o nieprawdopodobnej sile wewnętrznej i strasznie dobrym serduchu. Taka mała istotka jaką jesteś, dokonuje wielkich rewolucji w życiu wielu osób-nie licząc najbliższej rodziny, nam tutaj na forum nie raz i nie dwa wyciskałaś łzy-szczęścia i obaw. Twoi Rodzice są fantastycznymi ludźmi, którzy przeszli tak wiele, zrobili tak wiele i poświecili tak wiele dla tak niewielkiej istotki jaką jesteś. A to wszystko z wielkiej miłości do Ciebie!
Dlatego Oliwko, pozostaje mi jedynie życzyć Ci, żebyś każdego dnia na nowo doświadczała tego wielkiego uczucia, była najszczęśliwszą Oliwką pod słońcem i czuła każdym milimetrem siebie jak wiele dajesz innym tylko I AŻ dlatego, że jesteś! Wszystkiego dobrego, słoneczko!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-12-16 o 18:35
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 19:07   #2917
anakazar
Zakorzenienie

Wez się Mrowak uspokój,bo się poryczałam.
Piękne życzenia.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 19:13   #2918
drcron
Zakorzenienie

dziewczyny ja tylko na chwilke przepraszam was ze was zaniedbuje ale nie mam czasu mam urwanie glowy ostatnio szykowalam sie do konkursu i musze sie pochwalic ze w konkursie Kultywujac tradycje swiateczne zajelysmy 2 miejsce

http://walbrzych.naszemiasto.pl/arty...?kategoria=645

jesli zechcecie to wstawie zdjecia

ale mam prosbe zwlasza do AniP jak bys mogla mi napisac jak mowia na Pawla Zawitkowsiego bede wdzieczna

a teraz ide dalej okielznac mojego rozbujnika

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

chcialam tez zlozyc zyczonka Oliwce Popowej troszke spoznione ale bardzo szczere

Wszystkiego Najlepszego z okazji Roczku
Wszystko co piękne i wymarzone
Niech w Twym życiu będzie spełnione.
Niech życie słodko płynie,
a wszystko, co złe niech szybko minie.
Wiele uśmiechów a mało żałości
Długich lat życia w szczęśliwości
Dobrego zdrowia i pomyślności
Jak najmniej smutków,dużo radości
Dużo pzygód,morza wrażeń
Moc słodyczy nic goryczy
Aby każdy następny rok przynosił Ci wszystko to co w życiu najpiękniejsze

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 19:28   #2919
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
[
[/COLOR]
A jakiego zabieganiazapyt aj go o to co robi dla was,a nie co gada,że zrobi lub robi.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

aniap a w najbliższych dniach nie lecisz już do h&m?
raczej nie nie mam kiedy jechać , jutro musze ikea zaliczyć

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Niestety jestem w Wa-wie i na domiar złego nie mam jak wyjechać, bo pracuję.

Myślę, że terapia mogłaby pomóc, ale prawda jest taka, że do tanga trzeba dwojga.
Jak myślę o powrocie do domu, to robi mi się niedobrze.
No i chyba nie mam depresji. Chociaż tż mocno nadwątlił moje poczucie wartości. Jak mi pisałyście, że laska ze mnie... a tż mi zamyka lodówkę, jak chcę coś zjeść słodkiego, pyta się kiedy pójdę na jakieś ćwiczenia i w ogóle sprawia, że czuję się jakaś taka najgorsza. Nie zawsze, ale tak jest.
Sory ale czy on az tak super wyglada że się ciebie czepia ?
jak tak można

Cytat:
Witajcie w ten słoneczny dzień.

Oliwka dziękuję wszystkim za życzenia.

Wszystkie życzenia odczytałam jej na głos.

A teraz trochę zdjęć które zostały zrobione dzisiaj.
No i dwa pierwsze z przed roku. Taka była zaraz po urodzeniu.
Urodziła się o 9:50 waga 900gr
Te zdjęcia chyba już były i wstawiała je Fasolka.

A teraz ma 12 mż waga 8 kg, ząbków 4 szt
Az łezka poleciała jak zobaczyłam te foty z inkubatora . ale duża z niej panna teraz

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko na chwilke przepraszam was ze was zaniedbuje ale nie mam czasu mam urwanie glowy ostatnio szykowalam sie do konkursu i musze sie pochwalic ze w konkursie Kultywujac tradycje swiateczne zajelysmy 2 miejsce

http://walbrzych.naszemiasto.pl/arty...?kategoria=645

jesli zechcecie to wstawie zdjecia

ale mam prosbe zwlasza do AniP jak bys mogla mi napisac jak mowia na Pawla Zawitkowsiego bede wdzieczna

a teraz ide dalej okielznac mojego rozbujnika

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

chcialam tez zlozyc zyczonka Oliwce Popowej troszke spoznione ale bardzo szczere

Wszystkiego Najlepszego z okazji Roczku
Wszystko co piękne i wymarzone
Niech w Twym życiu będzie spełnione.
Niech życie słodko płynie,
a wszystko, co złe niech szybko minie.
Wiele uśmiechów a mało żałości
Długich lat życia w szczęśliwości
Dobrego zdrowia i pomyślności
Jak najmniej smutków,dużo radości
Dużo pzygód,morza wrażeń
Moc słodyczy nic goryczy
Aby każdy następny rok przynosił Ci wszystko to co w życiu najpiękniejsze
Nie przypominam sobie żeby jakoś na niego wołali .

BYłam dziś w tym przedszkolu i bardzo mi się podobało . Jutro szymek idzie na 9 rano mam nadzieję że jemu się spodoba ale dziś nie chcxiał wyjść - popłakał się i że chce do dzieci
Stary 2010-12-16, 19:29   #2920
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne życzenia.
nie rycz
ja cały dzień dzisiaj myślałam o tym, żeby złożyć kruszynce życzenia i dopiero teraz znalazłam wolną chwilę-najwyżej będę ostatnia
Stary 2010-12-16, 19:35   #2921
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Cytat:
Piękne życzenia.

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 19:39   #2922
P0P70
Zakorzenienie

Morowak - Dziękuję bardzo. Naprawdę bardzo ładne życzenia. Muszę jej gdzieś je skopiować i przeczytać jak już coś będzie rozumiała. Teraz też oczywiście już DUUUZO rozumie.
I ja też oczywiście się poryczałam czytając te życzenia.

Drcron - miło że tu wpadłaś. Tylko szkoda że tak mała napisałaś. A zdjęcia to pewnie ze chcemy zobaczyć.
Dziekuję za życzenia.

Dusiaczku - Tobie też dziękujemy za powtórne życzenia.

I Dziewczyny Wszystkim Wam w imieniu Oliwki DZIĘKUJĘ.

Dla mnie ten dzień to takie podsumowanie (nie pierwsze i nie ostatnie) Skończyliśmy roczek i zbliża się koniec roku. Nawet nie wiecie jak ja się cieszę że trafiłam na WAS. Pomagałyście mi gdy byłam jeszcze w ciąży potem także podtrzymywałyście mnie na duchu w tych pierwszych trudnych tygodniach. A te pierwsze dni i pierwsze tygodnie były trudne. Mnie ze szpitala wypuścili 23 grudnia i wtedy dopiero po raz pierwszy zobaczyłam swoje dziecko (8 dni po). Byłam przerażona tym że jest taka malutka i bezbronna. Potem cieszyliśmy się z każdego jej grama. A teraz jest już taka Duża i taka MĄDRA. Pomijając oczywiście to że tego nosa nie potrafi wskazać

Tort zjedliśmy szampan wypiliśmy.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 19:56   #2923
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne życzenia.
ja też rycze Pięknie mrówcia
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 20:06   #2924
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
raczej nie nie mam kiedy jechać , jutro musze ikea zaliczyć

BYłam dziś w tym przedszkolu i bardzo mi się podobało . Jutro szymek idzie na 9 rano mam nadzieję że jemu się spodoba ale dziś nie chcxiał wyjść - popłakał się i że chce do dzieci
Trudno już-przepłace na all i tyle,a kiedy następna wyprzedaż taka się szykuję?ile razy w roku są takie akcje?następnym razem głupia nie będę,dziecko zostawie i pojadę

Fajnie z tym przedszkolem się udało.
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
nie rycz
ja cały dzień dzisiaj myślałam o tym, żeby złożyć kruszynce życzenia i dopiero teraz znalazłam wolną chwilę-najwyżej będę ostatnia
Eche jak dzisiaj mam takie dzień-rycze z byle powodu-tęsknie za tż,Nina znowu pacła i guza sobie nabiła...Jeszcze Ty mnie dobiłaś
Cytat:

Dla mnie ten dzień to takie podsumowanie (nie pierwsze i nie ostatnie) Skończyliśmy roczek i zbliża się koniec roku. Nawet nie wiecie jak ja się cieszę że trafiłam na WAS. Pomagałyście mi gdy byłam jeszcze w ciąży potem także podtrzymywałyście mnie na duchu w tych pierwszych trudnych tygodniach. A te pierwsze dni i pierwsze tygodnie były trudne. Mnie ze szpitala wypuścili 23 grudnia i wtedy dopiero po raz pierwszy zobaczyłam swoje dziecko (8 dni po). Byłam przerażona tym że jest taka malutka i bezbronna. Potem cieszyliśmy się z każdego jej grama. A teraz jest już taka Duża i taka MĄDRA. Pomijając oczywiście to że tego nosa nie potrafi wskazać

Tak sie dzisiaj zastanawiałam kiedy wyszłaś do domu,a nawet nie wiedziałam,że aż po tylu dniach dopiero zobaczyłaś maleństwo

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 20:13   #2925
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Morowak - Dziękuję bardzo. Naprawdę bardzo ładne życzenia. Muszę jej gdzieś je skopiować i przeczytać jak już coś będzie rozumiała. Teraz też oczywiście już DUUUZO rozumie.

Drcron - miło że tu wpadłaś. Tylko szkoda że tak mała napisałaś. A zdjęcia to pewnie ze chcemy zobaczyć.
Dziekuję za życzenia.

hehe ta dalej z tym nosem daj dziecku spokój w końcu pokaże uczepiłaś się hihihi

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
aneczkaa - to ja poproszę o link chciem zobaczyć
postaram sie bo mam film na telefonie i nie bardzo umiem go przenieść do internetu
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 20:31   #2926
P0P70
Zakorzenienie

Anakazar - jeżeli możesz to się wstrzymaj bo ja w weekend na pewno będę w jakimś centrum handlowym kuśtykała. Więc napisz mi co byś chciała i jaki rozmiar to ja Ci wszystko pokupuję. Jakby ktoś jeszcze chciał to też mogę.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

A jeżeli chodzi o nos to mój jest cały podrapany bo Oliwka już się zdenerwowała dzisiaj i jak mnie nie chwyciła to teraz mam strupki.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-12-16 o 20:21
Stary 2010-12-16, 20:41   #2927
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz jest już taka Duża i taka MĄDRA. Pomijając oczywiście to że tego nosa nie potrafi wskazać

Cytat:
Anakazar - jeżeli możesz to się wstrzymaj bo ja w weekend na pewno będę w jakimś centrum handlowym kuśtykała. Więc napisz mi co byś chciała i jaki rozmiar to ja Ci wszystko pokupuję. Jakby ktoś jeszcze chciał to też mogę.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

A jeżeli chodzi o nos to mój jest cały podrapany bo Oliwka już się zdenerwowała dzisiaj i jak mnie nie chwyciła to teraz mam strupki.
Matka, zaprzeczasz sama sobie-nie wie gdzie nos, wie gdzie nos, bo złapała mamę zań. Ona już dobrze wie gdzie nos i co z nim zrobić-sprawdzić czy da się odczepić od tego dużego podłoża

No i się nam forum poryczało
Ja tak naprawdę to nie jestem w stanie sobie wyobrazić 900gr Oliwki-przecież Gabryśka wydawała mi się taka maciupka (3310kg). A Oliwcia dosłownie tonęła w tych pierwszych pieluchach na fotkach. I zobaczcie jaka śliczna dziś-a to zdjęcie przy oknie poł w słońcu pół w cieniu jest przepiękne!

PoP, zerknij może jeszcze na te koszulki w M&S jak możesz- Ania co prawda buszowała i nie znalazłyśmy tych konkretnych, ale może w innym miejscu coś się ostało jeszcze. Ale to tak wiesz-jak będziesz miała 5 minut, specjalnie nie leć tam.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-12-16 o 20:42
Stary 2010-12-16, 20:42   #2928
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dzisiaj święto wizażowe i zamiast się cieszyć to ja płaczę wariatki jedne!
Oliwka jest cudna,zdjęcia tylko w obrazek wstawić.

Czytam Was niedokładnie bo dużo pisałyście a ja nie mam czasu za wiele.
przemknęło mi że Anakazar chciałas coś z HM?ja dzisiaj byłam właśnie patrzyłam na ten sweterek który pokazywałaś spokojnie możesz kupić 80 tak mi się wydaje oni mają dużą tą rozmierówkę.Jak byś chciała to ja Ci mogę kupić coś i wysłać jest tyyyyle pięknych rzeczy.Ja dzisiaj troche pokupowałam ale dla chlopaków z tych przcenionych zostały same małe rozmiarówki.
Nie miałam dzisiaj czasu też w pracy na nasz wizaż kochany dlatego tylko weszłam żeby życzenia złożyć ale nic nie czytałam bo bym Ci od razu kupiła

teraz tez już zmykam,przespanej nocki życzę!

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-12-16 o 20:44
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 20:51   #2929
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

mrowak pięknie napisane

P0P ja dzisiaj też cały dzień chodzę wzruszona, jeszcze "dobiłaś" mnie tymi zdjęciami. Jestem pełna podziwu dla Ciebie i tżta. Tak dzielnie walczyliście o każdym gram Oliwki. Jesteście wspaniałymi ludźmi i Twój tż jest naprawdę cudownym ojcem - doceniaj Go każdego dnia A Oliweczka już taka duża i mądra Jutro muszę pokazać Marciemu Jej zdjęcia

Dodatkowo chodzę wzruszona bo wczoraj moja koleżanka urodziła zdrowego pięknego synka - niby często spotykane, ale Ona 3 albo 4 lata temu dokładnie dzień przed Wigilią urodziła córkę wiedząc że Mała nie przeżyje ... Nagle bez powodu zaczęła nabierać wód płodowych. Walczyli o dziecko w brzuchu, ale nic nie dało się zrobić (odma płuc) i musiała urodzić naturalnie ... Później długo starali się o dziecko, kilka razy poroniła i w końcu się poddali... I tak oto wczoraj na świat przyszedł Ich upragniony, wymarzony i wyczekany SYN (wtedy ryczałam z poczucia niesprawiedliwości, wczoraj i dzisiaj ze wzruszenia) No i tak oto pisząc to znowu łzy mi ciurkiem ciekną

anakazar niewykluczone że ja jutro czmychnę do złotych tarasów (pracuję zaraz obok) więc napisz co byś chciała Zaraz sobie spisze z klubu Twój kom i jak coś to będę dzwonić.

Laski trzymajcie jutro kciuki 10-16 za mojego tżta - ma roczne kolokwium na aplikacji adwokackiej i żeby być na kolejnym roku musi je zdać

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-12-16 o 20:54
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 21:15   #2930
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Matka, zaprzeczasz sama sobie-nie wie gdzie nos, wie gdzie nos, bo złapała mamę zań. Ona już dobrze wie gdzie nos i co z nim zrobić-sprawdzić czy da się odczepić od tego dużego podłoża

Ja tak naprawdę to nie jestem w stanie sobie wyobrazić 900gr Oliwki-przecież Gabryśka wydawała mi się taka maciupka (3310kg). A Oliwcia dosłownie tonęła w tych pierwszych pieluchach na fotkach. I zobaczcie jaka śliczna dziś-a to zdjęcie przy oknie poł w słońcu pół w cieniu jest przepiękne!

PoP, zerknij może jeszcze na te koszulki w M&S jak możesz- Ania co prawda buszowała i nie znalazłyśmy tych konkretnych, ale może w innym miejscu coś się ostało jeszcze. Ale to tak wiesz-jak będziesz miała 5 minut, specjalnie nie leć tam.
1. Ale ona mnie podrapała jak się jej nie pytałam "Gdzie mamusia ma nosek?" Bo jak się pytam to mnie olewa.

2. Niemożliwe tyle to nawet mamusia nie waży.

3. Ok sprawdzę. O ile trafię na jakiś sklep. A największy M&S to teraz jest w Wawie w byłych domach centrum.

Stary 2010-12-16, 21:17   #2931
mrowak
Zakorzenienie

Gmyrelka, będziemy trzymać kciukasy.

Następny wrażliwiec na forum a dla koleżanki wielkie gratulacje!
Stary 2010-12-16, 21:17   #2932
ania p
Zakorzenienie

Gmyrelka - trzymam kciuki za TZta . nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić co czuje teraz Twoja kolezanka po takich przejściach
super ze się udało . Nie wyobrażam sobie też tej ciązy , to był napewno jeden wielki strach aż do dnia porodu .

Cytat:

Dziekuję za życzenia.

Mój się dopiero urodził a jutro prowadze ro rano do prawdziwego pzedszkola , jak ten czas zapitala

Cytat:
Trudno już-przepłace na all i tyle,a kiedy następna wyprzedaż taka się szykuję?ile razy w roku są takie akcje?następnym razem głupia nie będę,dziecko zostawie i pojadę

Fajnie z tym przedszkolem się udało.

Eche jak dzisiaj mam takie dzień-rycze z byle powodu-tęsknie za tż,Nina znowu pacła i guza sobie nabiła...Jeszcze Ty mnie dobiłaś

Tak sie dzisiaj zastanawiałam kiedy wyszłaś do domu,a nawet nie wiedziałam,że aż po tylu dniach dopiero zobaczyłaś maleństwo
ogólnie są niby cztery razy w roku ale te dwie na jesień i wiosne to sa raczej małe . takie mega duże są zawsze w poł grudnia i w czerwcu .

Cytat:

raczej nie dokuśtykaj he he .. tatać pewnie w gipsie jej cięzko . moze w tej kolekcji ich nie ma , ale lepiej zerknąc bo ja byłam w arkadii a tam wiecznie wszystko jest wykupione
Stary 2010-12-16, 21:19   #2933
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ale ona mnie podrapała jak się jej nie pytałam "Gdzie mamusia ma nosek?" Bo jak się pytam to mnie olewa.

2. Niemożliwe tyle to nawet mamusia nie waży.

3. Ok sprawdzę. O ile trafię na jakiś sklep. A największy M&S to teraz jest w Wawie w byłych domach centrum.
ad.1
Bo Ty to byś chciała na zawołanie: gdzie nosek-tutaj. A nie ma-jak będzie chciała to w swoim czasie pokaże, no to pokazała
ad.2
jakie to czepliwe no-przecinka nie ma i już się rzuca mi tu
ad.3
to i tak mam daleko

Ania, ja tam po PoP to się wszystkiego spodziewam-nawet latania w gipsie.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-12-16 o 21:21
Stary 2010-12-16, 21:25   #2934
libra777
Zakorzenienie

Mrowak i Gmyrelka poryczałam się przez was , przez życzenia Mrowak -piękne i przez opowieść Gmyrelki o dziecku
A przed chwilą oglądając sprawę dla reportera też się poryczałam widząc tą biedną maleńką chorą dziewczynkę , boże ile niesprawiedliwości jest na świecie.
Dziewczyny nie narzekajmy na swoje dzieci ,są zdrowe i to najważniejsze a że nie śpią , no cóż kiedyś im to minie a my zatęsknimy za tymi czasami , jak nasze dzieci już się nam nie dadzą przytulić .
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 21:28   #2935
P0P70
Zakorzenienie

A tak wyglądało moje pierwsze trzymanie dziecka na rękach. Było to w wigilię zeszłego roku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1410.jpg (56,1 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1424.jpg (85,7 KB, 65 załadowań)

Stary 2010-12-16, 21:28   #2936
mrowak
Zakorzenienie

no nie ryczcie już, bo Oliwka będzie miała najbardziej mokre, uryczane i usmarkane urodziny na forum

p.s. No dobra, to teraz ja też ryczę!

p.s. bis-PoP, libra, a wy z wysłanymi prze siebie postami idziecie łeb w łeb

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-12-16 o 21:31
Stary 2010-12-16, 21:29   #2937
libra777
Zakorzenienie

Gmyrelka oczywiście trzymam kciuki
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 21:41   #2938
P0P70
Zakorzenienie

No to teraz wszystkie już ryczymy.
Ja ryczę bo wspomnienia, bo życzenia, bo Czasem jest źle a potem wspaniale - jak np. u koleżanki Grymelki, No i na koniec dlatego że niektórym z nas nie minął jeszcze rok a ich TZ-y się nie sprawdzili w roli męża i ojca. Życie jest takie pomieszane.

Stary 2010-12-16, 21:45   #2939
aldii
Zakorzenienie

Aneczka dziekuje Do Was tez glosik polecial
Libra dziekuje
Pop weszlam tylko na chwilke zeby podziekowac za glosy,ale oczywiscie jak zobaczylam zdjecia Twojej cory, to sie poryczalam Duza i sliczna panienka z niej wyrosla.Samych cudownosci dla niej : roza:
Stary 2010-12-16, 21:47   #2940
april28
Raczkowanie

Trochę późno, ale mój czas na net dość późno się zaczyna. Przed północą zdążyłam.

Wszystkiego naj naj naj dla Oliwki ,
dużo zdrówka, miłości, radości i słodkiego uśmiechu na buzi...

Moje robótki
Nasze wycieczki rowerowe i piesze

Rower: Kwiecień 5W - 127 km
Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
april28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości