|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
A tak w ogóle to ja oczywiście tak jak i Wy zakupy ubraniowo-ciażowe głównie na allegro... i zamówiłam sukienkę. W poniedziałek z rana babeczka mi wysłała priorytetem i teoretycznie powinna być na drugi dzień... a tu co?? mamy piątek i sukienki jak nie było tak nie ma, a ja mam dzisiaj wigilię w pracy i chciałam ją założyć buuuuu
|
|
|
|
|
#1112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() ![]() nie straszcie mnie, ja czekam tez za dwoma przesylkami z czego na jednej baaaardzo mi zalezy, znajac zycie akurat ta pojdzie najdluzejdziewczyny jak juz zaczynaja zakupki dla dzieciaczkow to zaczynaja od body, spioszkow , a ja przywalilam z grubej rury... kupilam lezaczek-bujaczek na allegro oczywiscie (uzywany). ![]() pamietam jacy bylismy z niego zadowoleni jak synek byl malutki i stwierdzilam ze bez niego nie wyobrazam sobie ze mogloby sie wychowac kolejne dziecko haha i kupilam dokladnie taki sam jak mielismy za pierwszym razem.
|
|
|
|
|
#1113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1368825186 żółty kolor http://allegro.pl/show_item.php?item=1325881834 nr2 http://allegro.pl/show_item.php?item=1363248932 nr4 http://allegro.pl/show_item.php?item=1366970720 nr7 http://allegro.pl/show_item.php?item=1352785744 nr4 oczywiscie cichaczem przed mezem:P hehe bo zakupy ubrankowe mialy byc w styczniu, jak zreszta reszta rzeczy
|
||
|
|
|
#1114 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo stoi zaraz obok. Później jak już poczytam, szybko się umyć, a później zabieram go do kuchni i tak jak teraz piszę jedząc śniadanko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj pewnie też za niedługo ją zobaczę. Cytat:
hehe ja to już mam sporą kolekcję rzeczy dla bobo, a leżaczek tzn elektryczną huśtawką zażyczyłam sobie od teściów, bo po co mają kupować coś z czego zadowolona nie będę a tak sobie wybiorę i powiem jaki chce ![]() Zastanawiam się co dzisiaj sprzątać...chyba mój pokój bo najmniej roboty, no i choinkę rozkładamy dzisiaj.
|
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo fajne.. bardzo mi sie podobaja kaftaniki i bodziaczki zapinane kopertowo, a te czapuscie(szczegolnie ta rozowa w kwiatuszki) wymiataja |
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez nie che non stop smigajacego dziecka w rozu albo niebieskim hehe tymbardzij ze chce miec 3 dzieci to bedzie jak znalazl
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
[/QUOTE]Co się będziemy rozdrabniać
hehe ja to już mam sporą kolekcję rzeczy dla bobo, a leżaczek tzn elektryczną huśtawką zażyczyłam sobie od teściów, bo po co mają kupować coś z czego zadowolona nie będę a tak sobie wybiorę i powiem jaki chce ![]() Zastanawiam się co dzisiaj sprzątać...chyba mój pokój bo najmniej roboty, no i choinkę rozkładamy dzisiaj.[/QUOTE] biorac pod uwage to co mam dostac po dzieciaczkach znajomych plus to co kupilam to tez juz calkiem sporo tego z konkretnych rzeczy, mysle ze jeszcze rozejrze sie za sterylizatorem to butelek i zastanawiam nad elektryczna niania albo tym monitorem oddechu. chociaz niania lepiej sie sprawdza jak sie ma np pietrowy dom , bo w mieszkanku to jednak wszystko sluchac i tak |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Violisia, super zakupy! Daj znać jak przyjdą, bo jestem ciekawa czy warto kupować u tego sprzedawcy. Ceny fajne i zachęcają do zakupu
Ja tam bym się nie wkurzała na pocztę w takie śniegi Wiadomo że przed świętami wszystko idzie wolniej a do tego w taką pogodę już w ogóle.
|
#1119 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jesteście niemożliwe Cytat:
Pani dr mnie osłuchała, stwierdziła, że nad oskrzelami i płucami czysto. Mocno zawalony nos, raczej od infekcji (choć postraszyła kaszlem progesteronowym), gardło czerwone, mocno wysuszone (chyba dlatego, że przez zawalony nos śpię z otwartymi ustami). Antybiotyku nie przepisała ![]() Mam brać Stodal, Calcium C, Nasivin do nosa i rozgryzać kapsułki z olejem z wiesiołka w celu nawilżenia gardła. Czy jest mi lepiej? Średnio. No lepiej mi się oddycha po zapuszczeniu kropli do nosa, a kaszel jak dusił tak dusi . Zobaczymy jak będzie po niedzieli...Cytat:
Kasieńko, bardzo się cieszę Cytat:
Nie martw się na zapas, Kochana Cytat:
![]() Mam nadzieję, że TŻ za bardzo się nie zdenerwował, ledwo po tych zabiegach a tu takie coś ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ Eweska, Principessina - śliczne, jak zawsze, wasze brzuszki w których kryją się cudowne maluszki Principessina - niekoniecznie waga chłopczyka będzie większa od dziewczynki . Choć mój synek ważył 4430 g i mierzył 62cm - jednym słowem gigant - największy na oddziale, z czego jego tatuś był dumny jak paw![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... . A ja na wtorek umówiłam się do fryzjera (w końcu) i od razu humor lepszy . Oby był równie dobry po wizycie w zakładzie (idę tam pierwszy raz)
|
|||||
|
|
|
#1120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo trojeczke? ja do pierwszego tez kupowalam uniwersalne najbardziej podobaly mi sie rzeczy zielone i zolte i takich mialam najwiecej. teraz jest jakos inaczej, troche jeszcze tych rzeczy po pierwszym dziecku mam, wiec chcialabym pokupowac takie pasujace do plci-oczywiscie marze o corci. sama nienawidze rozu, ale takie wlasnie elementy jak skarpeteczki czy czapusia mnie urzekaja.... nie przeszkadzalo by mi ubrac dziewczynke w niebieskie ciuszki-absolutnie. ja jestem pewna ze wiecej niz dwojki niechce i ze to dziecko-wg planow, jest ostatnie, dlatego tez nie bardzo chce kupowac nowe rzeczy takie wlasnie jak lezaczek czy sterylizator. jedyne co nowe to postwilam na wozek bo jednak troche w nim pojezdzi |
|
|
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że Allegro rządzi
![]() Ja też przeglądam, ale póki co grubsze rzeczy, takie jak wózki, łóżeczka czy foteliki. Kupować to będę chyba dopiero po usg połówkowym. Rety, tyle tego jest, że można dostać małpiego rozumu, zwłaszcza jak człowiek ma pierwsze dziecko i nie ma pojęcia na co zwracać uwagę. Mam prośbę do tych bardziej doświadczonych Mam. Czy macie jakieś doświadczenia z takim wózkiem? ![]() http://allegro.pl/3w1-fyn-4ds-jedo-f...349460160.html Widzę, że te dzieciaczki majowo-czerwcowe to jakieś takie pomarańczowe w większości. Ja zawsze fazę na jabłka miałam, a teraz pomarańcze tonami pochłaniam, dobrze, że lidl blisko to małż nie ma wymówek i biega hehe. Niedługo to będą myśleć wszyscy, że jest właścicielem jakiejś nielegalnej wytwórni soków owocowych.
|
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam schować statyw, gdy moje dziecko od razu zauważyło i ustawiło się do zdjęcia
Uwielbia być fotografowany...Więc nie miałam wyjścia zrobiłam Wam fotkę ![]() Że jeszcze prawie ranek jest to w piżamkach ![]() Nasza trójeczka
|
#1123 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny mi sie kończy 18 tydz i jak na razie cisza nie czuje ruchów byłam tydzien temu u gina wszystko ok tak bym chciała kopniaczka w prezencie pod choinke , podpowiem ze to moja druga ciąza w I nie pamietam było to chyba 20 tydz teraz myslałam ze bedzie wczesniej kopało.
pozdrawiam |
|
|
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kobietki
![]() po wizycie wszystko dobrze, szyjka wysoko, słuchaliśmy bicia serduszka, ale usg nie miałam Lekarz się nie zgodził, powiedział ze z dzidzią dobrze, bo serduszko bije i nie ma potrzeby robić usg, mam cierpliwie czekać na usg połówkowe. Violisia ciuszki super A ja jeszcze nic nie kupuje, poczkeam do usg, może sie w końcu dowiemy kto w moim brzuszku siedzi
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda że mamy całej nie widać
|
|
#1126 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli tez przednie kola mniejsze i skretne, tez zestaw 3 w 1, duzy kosz na zakupy itd. pustym jezdzi sie rewelacyjnie, skretny, stabilny, pamietam jak zalowalam przy pierwszym dziecku ze fotelika samochodowego nie dalo sie wpiac w stelaz wozka bo czasem trzeba wyskoczyc z auta na chwile i to przekladanie spiacego malucha to byla tragedia. nie jestem zwolennikiem wożenia dzieciaczka na spacery w fotelikach-bron boze, ale czesto jest tak ze sie wyskakuje na chwilke i nie ma sensu go 3x przekladac z fotelika do gondoli z gondoli spowrotem do fotelika.. dlatego obiecalam sobie ze tym razem kupie taki zestaw zeby i mi i dziecku bylo wygodnie. mam nadzieje ze bede zadowolona... chociaz kazdy wozek ma minusy jakies ktore wychodza w "praniu" tyle moge sie wypowiedziec w kwestii tych wozkow ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
brzusio super, synus tez a ktory to juz tydzien u ciebie?
|
||
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... Maluszek się rusza
|
#1128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze |
|||
|
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie ze wszystko ok, ja tez sie zastanawiam czy bede miec usg teraz, niby do lekarza ide w nastepny czw a wizyte to bedzie prawie 20 tydz wiec powinnam miec polowkowe ale na ostatniej wizycie nic nie mowil, takze zobaczymy.... bardzo bym chciala. |
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1131 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze, leż odpoczywaj bo później nie będzie ci to dane przy dzieciaczku ![]() Cytat:
Cytat:
Byłam z synkiem na zakupkach więc już nie musze wychodzić na ten mróz nawet jutro, zakupy na weekend zrobione, aaaaaaaaaa jutro witam mężula |
|||
|
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ to piękne uczucie
chyba lubi kakao
|
#1133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie ja też szukam takiego z możliwością wpięcia fotelika. Chyba jest tak jak mówisz, że każdy ma jakąś wadę, która wyjdzie w trakcie użytkowania. Poszukam jeszcze i poczytam opinie a jak mi się lekarz pozwoli ruszyć to podskoczę do sklepu"pomacać" różne modele, bo tak całkiem w ciemno kupować to chyba nie ma co. Też czekam na połówkowe. 20 tydzień zaczynam po Świetach i już nie mogę wytrzymać, az mnie skręca! ![]() Agnieszka, Kruczaa no to czekamy. Byle do półmetka, trzymam kciuki! Amarcia GRATULACJE !!! |
|
|
|
|
#1134 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może krzywdy mamie nie chce robić ![]() Cytat:
Mama wygląda jak "idź i nie wracaj", muszę w końcu włosy umyć a tak mi się nie chce. 21tydz, a cio? Cytat:
Ty miałaś mniejszą wagę wyjściową niż ja. U Ciebie dwójeczka to wiadomo więcej miejsca muszą mieć. A tak w ogóle to wyglądasz tysiąc razy lepiej niż ja, jeszcze jak się tak mama umaluje... No i chciałam zapytać czy tylko mi nie wychodzi farbowanie w ciąży?? Na moje włosy farba nie działa, masakra, mam super odrosty. Szamponem mogę przykryć ale po trzech myciach jest to samo. Nawet fryzjerka powiedziała, że szkoda robić.
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dzięki za wsparcie
Mój wczoraj też się ruszał po Nesquiku
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam jednak nadzieję, że wyjdzie
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pytalam ktory tydzien bo rozmiarem mam chyba podobny brzuch (albo wiekszy-przez tluszcz) a nie moglam sobie przypomniec ![]() ja zauwazylam ze w sumie po kazdym posilku, albo po slodkim, albo po kawie malenstwo daje o sobie znac, i super czuc jak mam spokojny dzien. przedwczoraj mialam dzien nieciekawy, pelno nerwow i wogole i wtedy dzieciaczka nie czulam wogole, tak samo jest dzisiaj, nieciekawy dzien, musze pozalatwiac mnostwo rzeczy, nic nie idzie tak jak trzeba, chodze i sie denerwuje a dzieciaczek malo aktywny mi farbowanie wychodzi normalnie. farbuje sie innym kolorem niz rpzed ciaza-ciemniejszym, zeby tak odrostow strasznie nie bylo widac, farbuje sie od poczatku i wszystko ok. farbe tez uzywam ta co zawsze tylko kolor inny Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2010-12-17 o 12:01 |
|
|
|
|
#1138 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć baby!
Ja od wczesnego rana na nogach, chciałam sobie badania porobić więc pojechałam do szpitala a tam karteczka "Od 1 grudnia nie wykonujemy badań komercyjnych" Ale w końcu się udało więc mam z głowy ![]() Łojejku, anulinka ale przygodę miał Twój TŻ. Najważniejsze, że jest cały zdrowy a policjanci na pewno nagięli swoje kompetencje ![]() Cytat:
![]() Witaj elis5 Już jesteś na liście Zmienione i czekam na info odnośnie płci dzidzi ![]() Cytat:
Czaro boski Cytat:
No dobra, w końcu wrzuciłam filmik i mogę się Wam pochwalić: Iguśka 20w. 2D i 3D
|
|
#1139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśmy mieli kiedyś taki przypadek, że mąż jadł batonika z nadzieniem alkoholowym i jak zatrzymała nas policja, to faktycznie coś wyszło na alkomacie. Jak powiedzieliśmy, że mąż jadł batona, to policjanci odczekali 15 minut i mąż znowu musiał dmuchać. Potem wynik już był dobry i nas puścili, tylko powiedzieli mężowi, żeby na przyszłość wybierał batony z innym nadzieniem ![]() Także ewidentnie widać, że ci policjanci, na których miał "szczęście" trafić twój narzeczony, to byli totalni idioci. |
|
|
|
|
#1140 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dam znac powinny byc ok wtorku , srody sama kupie moze wiecj jak beda fajne za wszystko zaplace 48 zl z przesylka a troszke tego jest![]() Cytat:
![]() Cytat:
moze bozia nam da szczescie![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawoooo ![]() swoja droga doszlam do wniosku ze to mega dziwne uczucie jak ja ide siusiu do wc a dzidzia sie rusze, siedze na kibelku potem i sie smieje:P oooo kakao ide sobe zrobic
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

bo stoi zaraz obok. Później jak już poczytam, szybko się umyć, a później zabieram go do kuchni i tak jak teraz piszę jedząc śniadanko 

Wiadomo że przed świętami wszystko idzie wolniej a do tego w taką pogodę już w ogóle.

Mam doła.
w kajdanki i zawieźli na pogotowie na badanie krwi ( i tak tam siedział w tych kajdankach w poczekalni czekając na wynik badań ).