|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów
Witam,
mój TŻ prawdopodobnie dostanie sie do Polcji. Zostało Mu kilku lekarzy oraz wywiad zoragnizowany. Poszukuję kogoś o podobnym losie chętnie posłucham o doświadczeniach innych, ajk przeżyć rozłąkę na czas szkółi itp
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów
ja jestem w podobnej sytuacji tyle tylko ze moj narzeczony ma w Pn. psychotesty
jak mu dobrze pojdzie i przejdzie nastepne etapy pomyslnie to rozłąka nieuchronna... Co do tesknoty to pozostają telefony i jakies tam przepustki raz na miesiac czy nawet rzadziej ![]() ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko jest do przeżycia
mój TŻ był przez rok w służbie kandydackiej (zamiast wojska) teraz idzie na pół roku na kurs podstawowy, wydaje się to strasznie długo, ale nawet się nie obejrzycie jak już będzie po wszystkim
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Mój czeka teraz na wcielenie czy jak to sie tam nazywa
![]() właśnie, ciekawe jak mają przepustki no i gdzie Go wywiozą. Ślub niedługo jestem ciekawa jak to wygląda tam na miejscu, w CSP.
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Szkół jest 5: Legionowo, Katowice, Piła, Słupsk i Szczytno. Gdzie pójdą dowiedzą się po przyjęciu do służby. Z przepustkami nie jest tak źle jak się wydaje. Przez okres unitarny będą zostawać w jednostce ale już po przysiędze możliwe, że co weekend będą wychodzić do domu
oczywiście o ile nie wypadnie im jakaś służba Na ślub go muszą puścić bo jak inaczej i chyba nawet urlop okolicznościowy na tą okazję się należy |
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A ile trwa ten okres unitarny(nie wiem nic
) i po jakim czasie jest przysięga? Myślałam że jeszcze w Sieradzu jest Jestem bardzo ciekawa co tam sie dzieje w tych szkołach
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Podobno w Sieradzu już nie ma
a ile dokładnie trwa unitarka to nie wiem. Mój Tż jak był w kandydackiej to okres unitarny mieli mniej wiecej 4-5 tygodni i po tym czasie był przysięga. W szkole policyjnej pewnie jest podobnie, może nawet troszkę krócej. Wszystkiego się dowiemy Jak wygląda dzień w szkole policyjnej...hmm... rano pewnie jakaś zaprawa, śniadanko i zajęcia do popołudnia. Później może "rejony" (czyli sprzątanie ) a potem czas wolny, ewentualnie może po jakimś czasie patrole itp. Dyscyplina chyba jest trochę mniejsza niż była w tej służbie kandydackiej także powinni sobie poradzić a co tam się dzieje w czasie wolnym to lepiej nie wiedzieć bo różne słuchy chodzą wiesz już w gdzie będzie służył Twój Tż po powrocie ze szkółki? I kiedy go przyjmą do służby?
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie jestem najbardziej ciekawa czasu wolnego
![]() Gdzie to jeszcze nei wiadomo, na dniach powinien coś wiedziec. Dzisiaj zlozyl wypowiedzenie w pracy, jutro jedzie po mundur a do szkółki 10 stycznia. Szkółki...hmmm, Komendant Mu powiedział że szkółka to może być leśna![]() Heh mojej kuzynki juz były chlopak, zakochal się na zabój i sie rozstali. Później żałował ale Ona akurrat poznała kogoś teraz mają dziecko i są po slubie. Z kolei inna znajoma poszła już do szkoły oficerskiej, zakochała się i zostawiła męża i dzieci takie tam przyklady |
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Też słyszałam wiele historii o rozbitych związkach, libacjach itp. Niektóre pewnie na wyrost a niektóre prawdziwe.W końcu mężczyźni i kobiety mieszkają przez kilka miesięcy razem
nie ma co się martwić na zapas Ps. Kiedy ślub?
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
ślub 28maja
heh, ufam Mu, ale jakież ziarnko niepewności i obaw jest. Dzisiaj odebral mundur i jak wrócę z pracy to zobaczę a jutro przysięga.
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Grzeczny będzie na szkoleniu bo ślub tuż tuż
no w tym mundurze to od razu inni faceci Twój Tż dostał już przydział do konkretnej jednostki?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
CABIN CREW
|
dziewczyny, na wizażowych społecznościach jest wątek o kobietach których faceci są mundurowymi
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
a możesz podac link bo ja nie mogłam znaleźć
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Ja znalazłam http://www.wizaz.pl/forum/showthread...rowych&page=50
![]() tyle tylko, że większość kobiet to partnerki żołnierzy. Przenosimy się? |
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, nei wiem czy się przenosić bo jak tam zerknęłam to dziewczyny sa bardzo zaprzyjaźnione a tak się pakowac między wódke a zakąske?
Edytowane przez passion80 Czas edycji: 2011-01-17 o 14:02 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie... Przeczytałam tylko kawałek tamtego wątku ale chyba mało jest tam kobiet policjantów, w większości to żony i dziewczyny żołnierzy zawodowych. Może póki co zostańmy tu? Za jakiś czas może dołączą do nas inne dziewczyny...
![]() Jak tam Tż, zadowolony z nowej pracy? Do jakiej jednostki trafił? |
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
na razie jeździ na komendę i tam cos robi, teraz za wiele to nei może robić ale czekamy kiedy i gdzie pojedzie. Miał jechac do 10 stycznia wczoraj cos mówił że może się przedłużyć. Ale Policjantem juz jest
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Mojemu coś mówili o szkoleniu od 13 stycznia
a do jakiej komendy trafił? Miejska, powiatowa, oddział prewencji? Z tego co widziałam w Twoim poprzednim avatarku to jesteś z Łodzi tak? Mój TŻ poszedł na powiat bo w prewencji już był przez rok
Edytowane przez asiullka103 Czas edycji: 2011-01-08 o 21:05 |
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Wszystko jest do przeżycia, sama jestem dziewczyną policjanta, na szkółce półrocznej był w CSP w Legionowie, nie jest tak źle, przepustki są na weekendy, chyba ze jest alarm, większość wieczorów wolna, wiec nie ma co narzekać na brak czasu dla ukochanej.
Jeżeli chodzi o reżim i rejony to zależy od bloku na który się trafi. Podzieleni są na kompanie i w ramach tych grup odbywają się zajęcia.Pod koniec mają normalne służby patrolowe na dzielnicy. Co do CSP w Szczytnie to nie wiem, ale mój chłopak tam studiuje i jest bardzo zadowolony, o wiele lepsza atmosfera. Nie ma co się martwic. Ten czas szkoleń można przetrwać |
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
W Szczytnie byłam co prawda jako turystka ale miasteczko bardzo ładne, jeziora blisko i w ogóle sympatycznie
Edytowane przez asiullka103 Czas edycji: 2011-01-08 o 21:02 |
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Jedzie w środę, 12 stycznia
CSP ma w Pile, nastawialismy sie na Legionowo bo bliżej na razie jest w prewencji.
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Mój też do Piły
nie jest tak tragicznie bo do Słupska byłoby dalej nie martw się, zobaczysz jak to szybko zleci. Zaraz będziecie mieli ślub a później jeszcze chwilka i Tż wróci na stałe
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
również jestem dziewczyną policjanta, w ogole wynajmuje mieszkanie z samymi policjantami , wiec jest bezpiecznie hehehe . poznalismy sie jak byl juz na szkolce w Legionowie, wiec zamiast typowych randek byly rozmowy telefoniczne albo przez neta, w czasie jego szkolki spotkalismy sie raz. Jak sie poznalismy był na finiszu ze tak powiem, wiec nie moge sie wypowiadac jak to jest kiedy chlopak jest w OSP. Pozniej jest spoko, wszystko zalezy od charakteru Waszego ukochanego moze byc na poczatku nerwowy - stres, czasem zle traktowanie przez przelozonych ale to mija z czasem. Przede wszystkim potrzebne jest wasze wsparcie,spokoj,otucha, bo to stresujaca praca i niebezpieczna. Kobieta policjanta powinna byc jego taka oaza spokoju i wyciszenia,kiedy wraca z pracy, duzo przytulac ![]() ![]() cieszcie sie dziewczyny, ze trafili do pily, bo z legionowem bywa roznie- czasami zanim przeniosa policjanta do jego miasta musi on pracowac w Stolecznej policji czyli w warszawie 2 lata!!! u nas nie bylo z tym problemu bo chcielismy zamieszkac w wawie. co by tu jeszcze napisac;p na pewno na poczatek bedzie w prewencji czyli lazenie po miescie i szukanie komu by tu wlepic mandat , jakies wyjazdy na mecze itd. pozniej juz bedzie coraz lepiej . Przede wszystkim nie martwie sie na zapas, bedzie dobrze ! pozdrawiam
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Julja 69 miło, że się przyłączyłaś do naszej rozmowy, witamy
już ma pierwsze szlify w tej pracy.Julja napisz coś więcej o Was, w jakiej sekcji pracuje Twój chłopak itp ![]() Mam nadzieję, że przyłączysz się do nas na stałe, miło tak wymieniać się radami i spostrzeżeniami ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Również ciesze sie , ze znalazlam w pewnym sensie pokrewne dusze hihihi , na razie pracuje w prewencji ale chce sie przeneisc (jak kazdy
), dziś np. ma nocna zmianie wróci do domu ok. 9 rano ;/ ja obecnie nie pracuje i na razie zajmuje sie domem (etap poszukiwan pracy ) i jak on ma nocki to niestety mam problem z zasypianiem i tak w sumie do 4 nie spie ... jak ma na dzien to normalnie sypiam. i wlasnie wedlug mnie jest to jeden z minusow tej pracy- taka zmiennosc , w ciagu jednego tygodnia ma na 7 , na 10 ,15,23 .... ciezko cos zaplanowac czasami;/ ale dosc sporo maja wolnego,wiec wszystko zostaje jakos tam zbilansowane i wynagrodzone aha i denerwuja mnie kobiety policjantki heheheh zwlaszcza jesli moj ukochany musi pracowac z nimi , zabawne jest to, ze po domu pałętają sie rózne ich gadzety z pracy typu palki, kajdanki , jakeis policyjne koszulki, itd co jest (jak dla mnie) dosc podneicajaco- zachecajace hahahaha i czesto smieje sie i mowie "aresztuj mnie" , "zrob przeszukanie" , "czy dostane mandat"i takie tam heheheh![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do bezsenności na nocnych zmianach to miałam tak samo. Budziłam się co godzinę i patrzyłam na zegarek ile jeszcze do końca służby...albo wysyłałam mu smsa i jak odpisał, że wszystko ok to dopiero zasypiałam spokojnie. Mój też jest w prewencji, był przez rok i teraz trafił ponownie, każdy chyba od tego zaczyna. Też ma nadzieję, że z czasem znajdzie miejsce w innej sekcji. Ogólnie jest zadowolony z tej pracy Ja podobnie jak Ty szukam teraz pracy i kończę studia. Mam nadzieję, że w końcu coś się znajdzie i będziemy mogli pomyśleć o ślubie, mieszkaniu itp
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() wczoraj było juz drugie rozstanie, a tu jeszcze pół roku tak piszecie tu o martwieniu się, ja to chyba oszaleję, TŻ mówi że zawsze się wszystkim za bardzo przejmuję heh, mi tez sie podoba mundur a z jakim wyprzedzeniem mają ustalany grafik? Jak wypadnie cos neispodziewanego to dają np wolne na ten dzien? Powiedzcie mi jeszcze jakie są plusy socjalne tej roboty? |
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Passion
![]() Nie wiem z jakim wyprzedzeniem jest ustalany grafik bo to chyba zależy od komendy, ale raczej z dnia na dzień nie ustalają tylko kilka dni wcześniej. Co do czegoś niespodziewanego to wiem, że pisali raporty do dowódcy np. o jakiś urlop okolicznościowy... ale to pewnie dużo zależy od tego jakie są relacje na komendzie ![]() Ps. Jak Tżtowi podoba się w Pile? Mój mówi, że ok, tylko narzekał, że mają zimno.... |
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zimno tam jest, wziął sobie koc w razie w i sie przydal(a On do zmarzlaków nie należy), ja to bym chyba zamarzła. Bardzo chwali sobie tamtych wykładowców(?dokładnie nei wiem jakie maja stopnie, nie chcę sie pomylic więc niech będą wykładowcy
) podobno są w porządku, nauczą ale są ludzcy
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
O jedzeniu na kartki też słyszałam
Tutaj mówi, że to wczasy w porównaniu z tym co mieli tam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

chętnie posłucham o doświadczeniach innych, ajk przeżyć rozłąkę na czas szkółi itp
jak mu dobrze pojdzie i przejdzie nastepne etapy pomyslnie to rozłąka nieuchronna... 
jestem ciekawa jak to wygląda tam na miejscu, w CSP.
Jestem bardzo ciekawa co tam sie dzieje
a ile dokładnie trwa unitarka to nie wiem. Mój Tż jak był w kandydackiej to okres unitarny mieli mniej wiecej 4-5 tygodni i po tym czasie był przysięga. W szkole policyjnej pewnie jest podobnie, może nawet troszkę krócej. Wszystkiego się dowiemy
a do szkółki 10 stycznia. Szkółki...hmmm, Komendant Mu powiedział że szkółka to może być leśna

CSP ma w Pile, nastawialismy sie na Legionowo bo bliżej
) i jak on ma nocki to niestety mam problem z zasypianiem i tak w sumie do 4 nie spie ... jak ma na dzien to normalnie sypiam. i wlasnie wedlug mnie jest to jeden z minusow tej pracy- taka zmiennosc , w ciagu jednego tygodnia ma na 7 , na 10 ,15,23 .... ciezko cos zaplanowac czasami;/ ale dosc sporo maja wolnego,wiec wszystko zostaje jakos tam zbilansowane i wynagrodzone