|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Zresztą moj teść ostatnio stwierdził, że jak się mały urodzi to napewno przyjedziemy do nich po pomoc. Nie doczekanie ich. Oni wszyscy palą. 4 osoby! masakra.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
![]() ![]() ![]() ![]() Nie cytrynko nie jadłam nic takiego własnie a mam ta biegunke tylko rano, po nocy od kilku dni. Może platki z mlekiem tak mnie pedza ostatnia czesto jem na sniadanie.niewiem. Koperco jasne ze donosimy do lutego, nasze maleństwa muszą troche jeszcze podrosnąc. Poza tym jesteś pierwsza a ja postanowiłam sie nie wpychac w kolejkę ![]() Mysiopez ja paszteciki robie z przekształconego przepisu na rogaliki. Dostała kiedyś od tesciowej rzepis na rogaliki z nutella/z marmolada (podawalam go tu nawet) i ciasto było rewelacyjne takie mieciutkie, fajne mi wychodziło i postanowilam sprobować zrobic tez paszteciki z tego ciasta, zamiast cukru dodałam soli i super sprawa. Wtedy do środka kładłam zwykły pasztet(ale pycha zajadalismy sie tymi pasztecikami do barszczyku) mezowi bardzo smakowały i teraz tylko farsz zmieniam bo chce postne z kapusta i grzybkami. Jak chcesz przepis to moge podać...chyba ze juz sobie zapisałas ten co podawalam na rogaliki.
#2343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie niestety palą zarówno moi rodzice, jak i teściowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy tobie nie palą.. moja teściowa też ucieka, ale teść? jak byłam u nich w listopadzie i powiedziałam,że ne chce żeby przt mnie palił.. to usłyszałam, że mam iść na balkon jak m przeszkadza ![]() Gdybym miała dwa pokoje i mogłabym iść do innego karmić i odpoczywać to niech wszyscy przyjeżdzają. Ale z naszym maleńkim pokojem? nie ma się gdzie skryć, a wiadomo jak mały.. ciągle będzie przy piersi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zadomowienie
|
No.....prezenty popakowane, Sarunia śpi, obiad prawie gotowy,pranie powieszone więc chwilę mogę pobuszować w necie...Generalnie to na Allegro. Szukam jakieś fajnej dzianinowej sukienki odcinanej pod biustem i żadnej nie mogę znaleźć
![]() Czekam cały czas na kuriera, kurcze zapłaciłam specjalnie większą kwotę żeby mieć robota szybciej a zamówienia składane później już dostałam a robota jeszcze nie ![]() A mam ochotę dzisiaj zrobić surówkę do obiadu i chciałam go wypróbować ![]() To tak mój prezent na święta ![]() Justyna M ja to znieść nie mogłam jak mój tata jak miałyśmy brudną buzię to ślinił chusteczkę i nas wycierał. Blllleeee ![]() Mojej mamie pod opiekę jeszcze bym Małą dała, bo wiem jak się dziećmi zajmuje. Też jest zdania, że dzieci potrzebują dużo ciepła. W sensie miłości ![]() ![]() ![]() cytrynka3002 ja tez nie lubię jak mi się ktoś "wtranca" ![]() ![]() Nawet się zdziwiłam, ze teściowa nie chciała kąpać Małej pierwsza i w ogóle nie pyta czy ma pomóc w pielęgnacji. To dla mnie zaskoczenie, bo pamiętam jak było kiedy szwagierka urodziła, non stop u niej w pokoju siedziała. Może stwierdziła, że da sobie spokój, po tym jak zareagowałam po przyjeździe do domu ze szpitala. Weszliśmy swoim wejściem do domu, wiadomo, że na nas czekali, nie mam tego za złe, ale jak tylko mój TŻ postawił Sarę w nosidełku od razu ją capnęła i leciała już po schodach zanieść ją do pokoju ![]() ![]() ![]()
#2346 |
Zakorzenienie
|
Justine utwierdziłam się, że brzuszek wysoko, tylko jest duży i stąd może się Tobie wydawać, że opadł. To ciężar tak sprawia.
Ja jakoś z pachwinami sobie radzę już. W nocy muszę wstać z łóżka, żeby usiąść i obrócić się na drugi bok. mysiopez ostatnio przecież pisałam co teściowa rzekła......... ![]() ![]() Poza tym nie czuję się cudowną nauczycielką jak to napisałaś. Po prostu wiem jakie są realia w obecnych szkolnictwie. Przecież teraz jest modny rap czy hip-hop. Zawsze pozwalałam na takie metody, bo należy się wtedy wykazać inwencją twórczą a muzyka to przedmiot artystyczny. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No mi też mama na początku ciąży prała i prasowała ciuszki dla Małego, które mu kupowała, a mi głupio było jej powiedzieć, że ja i tak piorę je jeszcze raz...ale w końcu się zebrałam w sobie i powiedziałam, że bez sensu, żebyśmy obie miały robotę, o dziwo Mama, jak wąchała ciuszki to nie czuła fajek - ale palacze zwykle nie czują smrodu fajek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
BAN stały
|
Justine wydaje mi się że Twój brzuszek jest bardzo wysoko, więc nie musisz się martwić. Po prostu urósł
![]() ![]() Muron wczoraj bardzo intensywnie myślałam nad tym CC i doszłam do takiego samego wniosku. Zadzwonię dziś do mojej położnej, powiem żeby mnie pomierzyła cyrklem i jeśli okaże się że jestem na samej granicy (nie mówiąc już o tym że może wyjść że w ogóle się nie załapię) to poproszę lekarza o CC i nie bedę się już przy normalnym upierać. Zostałam bardzo dokładnie uświadomiona co może być jeśli próba SN nie wyjdzie tak jak trzeba i zaczynają się komplikacje i nie chcę tego. Podobno poleca się próbować przy drugim porodzie, a nie przy pierwszym. Połowy z tych rzeczy które u Was pojawiają się na wigilijnym stole, nie znam ![]() ![]() MARIKA ja się obawiam, ze będę miałą to samo jesli chodzi o zajmowanie się swoją córką (to podobno tzw. "syndrom matki polki" i jest normalny, ale trzeba się troszkę ograniczać), ale cały czas liczę na to, że nie obejmie to mojego TŻa - tzn jemu akurat będę bardzo ufać i z zostawianiem dziecka z nim nie będę miała problemu ![]() Ja ciągle siedzę w łóżku, bo skoro mam leżeć to i tak nie mam motywacji do wstawania... |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie tak bola pachwiny ,kosci łonowe i całe krocze od ok 2 miesięcy ,chodze ledwo a zanim wstane z kanapy to proszę o podnosnik ![]() do tego ostatnio odczuwam bóle jak na okres i bardzo bolą mnie plecy i moje nogi pod wieczór bardzo puchna ,echh juz sie przywyczaiłam ze czuje sie jak pokraka ![]() co do korzystania z toalety od 6 miesiaca pije rano kawe z mlekiem i nie mam problemu a do 6 nie dałam rady bo miałam mega mdłosci i bole zoładka ale własnie słyszałam ze biegunka wystepuje przed porodem choc na moim przykładzie tego nie potwierdzam.mi poprostu odeszły wody i tylko tyle .nie widziałam zadnego obnizenia brzucha ,zadnego czopu a byl to 40 tc. mi tez tak brzuch zachodzi ,nic nie widze co pod nim jest ,nawet jak stoje to swoich stop nie widze ![]() ja tez karmiąć nie chcę mieć widowni ale staniki do karmienia znacznie to ułatwiaja że w sumie bardzo konfortowo w nich sie karmi .niestety jak ja karmiłam to moje dziecko potrafiło przez dwie godziny byc przy cycu i miałam przy tym towarzystwo tesciowej ale nigdy w miejscu publicznym Justine brzusko masz poprostu duzy ,ale chyba nie jest znacznie obnizony ,a choinka bardzo ładna ![]() dzis ubralysmy z corcia choinke ,standardowo bo czerwien i złoto choc miałam jeszcze ozdoby w granacie ale w tamtym roku mielismy granatowa kanape z fotelami i stad ten kolor choinki ,juz teraz tego nie wieszalam ,myslalam wlasnie o fioletowych ozdobach ale sobie jednak juz daruje .
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-17 o 11:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tej siostry niewiem czy Nikola tak da z siebie zrobić siostre, poki co ona jest zafascynowana rolą cioci ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2351 |
Przyczajenie
|
Z tymi papierosami to straszna sprawa. Moi teściowie myślą, że jak popsikają "perfumami" to nie czuć. A z tego jeszcze gorsza mieszanka wychodzi. Jak mnie to drażni to co dopiero takiego maluszka.
U mnie tragedia jedzeniowa. Na coś mam ochotę ale nie wiem na co i oglądam zdjęcia w książce kucharskiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
BAN stały
|
MARIKA ja też bym się wściekła gdyby moja teściowa tak po prostu wzięła moje dziecko dopiero co przyniesione do szpitala... Wiadomo że kobieta jest wtedy wrażliwsza, wiadomo że rodzice są zaaferowani swoim dzieckiem i nie wolno im tego dobierać, nie ważne czy wniesienie małej do domu było marzeniem TŻa czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
hippiepear taaaaaaaaa teściowa też próbowała tych metod. Ale szybko ją uświadomiłam (jak jeszcze mieszkałam z nimi), że jak wychodzę do pracy do szkoły, to nic przyjemnego założyć uprane ubrania śmierdzące papierosami. Tragedia.
make_up_istka a ja się uśmiałam z wczorajszego tekstu męża: "muszę się nacieszyć piersiami, bo potem to małe pewnie nie będzie chciało się podzielić" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Justine opiekujecie sie razem z mezem twoja 6 letnia siostra?
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-17 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zadomowienie
|
Wogóle Wam nie powiedziałam. Miałam wczoraj GBS robiony. W pon mam odebrac wyniki.
Pytam się połoznej kiedy robi się to badanie. 36-38 tydzień.. Lekarz mnie bada i mówi, że pobierze mi wymaz.. pytam się ile to koszyuje.. 25 zł. A ja jak zawsze bez gotówki tylko karty do bankomatu. Mąz leci po kase. du... Bankomat nie działa.. To ide z próbką do labu z nadzieją, że będe przy odbiorze wynków mogła zapłacić. na co pielegniarka z labu - chyba, że pani ze szpitala dostała skierowanie.. mówie, że z poradni przyszpitalnej. I nie płaciłam. A lekarz i połozna, że trzeba płacić.. więc świetnie wszyscy doinformowani. |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny help!!!! zgubiłam przepis na sernik.. potrzebuje jakiegoś sprawdzonego, pomożecie??bo robię liste zakupów na święta i lipa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
BAN stały
|
Mi też zrobił wymaz na GBS, ale nie nie płaciłam na razie, bo dostałam tę fiolkę i muszę sama zawieźć do laboratorium. Tam ewentualnie zapłacić.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko warunek jeden, to nie ja za uczniem biegam tylko na odwrót. Jak Ci zależy to proszę bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zadomowienie
|
ale akcje mieliśmy przed chwila
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
BAN stały
|
Dzwoniłam właśnie do mojej położnej. Pomierzyć mnie teraz nie może cyrklem bo jest na urlopie, ale mam spokojnie czekać te dwa tygodnie do wizyty, zobaczyć ile mała będzie ważyć (na razie mówi, że waży przyzwoicie, ani mała ani duża, a ja myślałam że malutko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zadomowienie
|
jaka u Was jest procedura jak ma się pozytywny GBS?
U nas IP podają ampicylinyę (nie dam głowy, że to to..) i pozniej co 4 godziny do rozwiązania to podają. i mały po urodzeniu dostaje.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- co robicie na obiadek?? bo ja robię Bratkartofle ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zadomowienie
|
STUDENTKI!!!!!
zapomniałam Wam napisać jeden rzeczy! Jak się urodzą Wam dzieciaczki to starajcie się o zapomogę na urodzenie dziecka!! Na każdej uczelni chyba jest coś takiego. Jako uzasadnienie: Znacząco pogorszą się Wam warunki życiowe.. czy coś w tym stylu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.