|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() Blanka zawsze zasypia na boku i spi tak przez pewien czas, potem na pleckach, a potem znów na boczku ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Dilayla;23825509]dobrze,że lekarz odpowiedzialnie podchodzi...napewno wszystko bedzie dobrze [QUOTE=bydgoszczanka;23822 816] Cytat:
![]() Dla mnie te misiowe jogurty to naciąganie Teraz cacy, a za jakiś czas wyjdzie że jak można to wogole podawać dziecku. Cytat:
i dalej 48kg przy 166 w dowodzie mam ale ostatnio jak się mierzyłam to było 164 ![]() Mi jest tak bardzo dobrze Tylko garderobe trzeba trochę uzupełnić bo wszystko przy duże.
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-12-17 o 10:45 |
||||
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Mój też ma jedno żeberko bardziej wystające
ale nie wiem od czego.. i ja je pamiętam takie "od zawsze". Po prostu jak głaskam ręką to po jednej stronie gładko.. a po drugiej czuć takie coś wystające xD nie widać tego przez skórę jak się patrzy, że coś wystaje ale pod dłonią już czuć. I trochę mnie to zaniepokoiło czy tak może być, czy ludzie tak czasem mają czy co? Bo ja kurde siebie macam i mam proste żebra.. tż też i ile ludzi bym nie macała kiedykolwiek na świecie to wystających żeber nie trafiłam ![]() Silpe - nie obwiniaj się przede wszystkim. Nawet jeśli coś jest nie tak jak powinno to można to skorygować ćwiczeniami a malutka póki malutka to o niczym nie będzie miała pojęcia i się będzie po prostu bawić ![]() Kurde... pół godziny usypiania w wielkim fochu a snu 25 minut :[ jo sie wykuńcze
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a ja daleko w lesie jestem ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- ![]() ![]() z hipa dalej nic nie mam chyba ze cwaniury na poczcie ukradły
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam wystające jedno żebro
![]() tzn nie że kość.. prawe żebra na dole mam do dołu, że się tak jak by chowają, są normalnie, a lewe idą trochę na dole do góry I Blanka też tak ma. Dzis zauważyłam że zmieniły jej się oczy miała takie błekitne, granatowe, a teraz ma takie szare.. Tak intensywne i czysto szare
|
|
|
|
#3335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie ja sie wpisuje do twojej grupy wszystkie gatki ze mnie leca a mi gadalo laska jak urodzisz dziecko to przybierzesz nie martw sie tia przybrałam ![]() chyba cegłówki w torebce zeby mnie nie zdmuchneło dobrze ze wózek prowadze ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() my nocke do dupy znów ja sie wykoncze normalnie mloda juz spi ze mna i jest to samo pieknie spi do 3 w nocy potem juz jest bal ![]() włozyłam juz kolo niej zabawki ale ona woli sie przemieszczac po łozku wiec trza ja miec na oku jak otwieram oko widze tylko pupe uniesiona (próby siadania ) do tego piszczy kaszle spiewa lalla mówi mama i tam inne sylaby klaszcze rekami spiewam jej piosenke ....raz rybki w morzu brały slub itd itd wiec ona se ja w nocy przypomnij i jeeeeeeeee nawija ![]() malo tego jak zamkne oko pociagnie mnie za włosy rzuci zabawka albo uszczypnie udrapnie albo piszczy na cały głos ![]() i tak do 7 rana wtedy ja do cyca przystawiam i spiewam no to z łaski usnie na całe 20 min i nie spi do teraz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!a miałam zapytac bo wazne i na wczoraj czy naprawde musze kupic fotelik za 800zł czy fotelik za 400 jest zły czy ten drozszy dlatego jest drozszy bo na nim testowano sorrki ja bym mojej dała wszystko ale przez najblizszy rok mnie poprstu na to nie stac a ani tesciowa ani moj tato nie sa w stanie mnie podreperowac ![]() czy ten jest zły jestem zelona a nie wiedzialam ze foteliki sa az tak drogie tak bym zostawila sobie troche grosza wiecej wczesniej o taki fotelik
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-12-17 o 11:03 |
||
|
|
|
#3336 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stefkowi tez bardzo stercza zebra, nie mysle, ze to cos nieprawidlowego
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||||
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Jatka to chyba źle doczytałam Rozumiem że w porównaniu z córą on szybszy w osiąganiu nowych umiejętności. I zaskakuje mamę. ![]() Piszecie o wadze. Ja bym znów chciała mieć między 65-68, bo z taką wyglądałam najlepiej, ale to trzeba zrzucić. Justynko będziemy wirtualnie ćwiczyć razem. Wczoraj lekarka dała mi receptę na metforminę, to się zmobilizuję i słodycze odstawię, i jeszcze ćwiczyć zacznę. Ale to pewnie od nowego roku. ![]() I mój maluch dzisiaj z rana
|
|
|
|
#3338 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=kardashi;23826169] ![]() ![]() Blanka zawsze zasypia na boku i spi tak przez pewien czas, potem na pleckach, a potem znów na boczku ![]() łoo maaamo nigdy bym nie powiedziała że to 'gotowość do skoku' ![]() [QUOTE=Dilayla;23825509]dobrze,że lekarz odpowiedzialnie podchodzi...napewno wszystko bedzie dobrze Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
![]() Jak ja Wam zazdroszczę tej chudości ja to mogłabym obdzielić dwie a może i nawet trzy swoimi nadprogramowymi kiloskami ![]() Dziewczyny, po całym tygodniu w pracy już mi się energia wyczerpała...ledwo żyję A jak na złość synek coraz częściej budzi się z płaczem w nocy a ja nie wiem o co kaman ... Najgorsze jest to, ze jedynym skutecznym sposobem uciszenia i ponownego uśnięcia jest kamienie... jak nie cyc to butelka ![]() Jak nauczyć dziecko przesypiania nocy?? |
|
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
Bydgoś zdjęcia z Luziką i Tobą śliczne.
Miałam jeszcze napisać, że wczoraj mój maluch zauważył swój cień i się nim bawił, a cień mu się ruszał, ten mega zdziwiony. Super ![]() Szaja Agatka ślicznie już stópki szama ![]() Kumkura twój maluch w huśtawce super ![]() Szaja mam pytanko - moja kumpela z DG chciałaby wózki obejrzeć, bo dzieciaczka oczekuje, gdzie warto się udać?? I jeszcze napiszesz mi adres tego fajnego dzieciowego sklepu co mi pokazywałaś na spacerze u Ciebie w mieście??
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
o mol ksiazkowy ci rosnie
super a jaki ma pyszczek kochany
|
#3342 |
|
Konto usunięte
|
Hej ja z pracy na moment, okienko mam
![]() Bratko., sklep na Partyzantow jest. Wózki albo tam albo na Piłsudskiego (Syberka obok Chełmka/Biedronki). 7 miesięcy kończymy
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23827140]
7 miesięcy kończymy [/QUOTE]![]() ![]() klask i:
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
i własnie tego sie boje najbardziej jak młoda bedzie chciała wszedzie zajrzec
![]() -to żeberko o którym pisałam jest lekko wystające po stronie bardziej wygietej, wygląda jak by odstawało bo młoda jest z tej strony wygieta , i ja nie wiem czy to skutek tego wyuczonego wyginania sie , czy tak po prostu ma po tatusiu ![]() zrobie wam pózniej fote jak młoda leży. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23827140]Hej ja z pracy na moment, okienko mam ![]() 7 miesięcy kończymy [/QUOTE] a co stawiasz na to konto
|
#3345 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja prasuje, nie przepadam ale prasuje, zarowno rzeczy Macka jaki i swoje i meza, posciel tez. Lubie patrzec jak jest wszystko tak rowniutko na polce ulozone
To chyba jakies zboczenie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O taka: http://allegro.pl/hustawka-krzeselko...351927877.html Podziwiam wszystkie dziewczyny karmiace mlekiem modyfikowanym!! Dzis druga noc na mleczku z butli i jesetem zmeczona i niewyspana. Teraz rozumiem dlaczego tak istotne jest zeby dziecko przesypialo cala noc. Jak karmilam piersia to mi bylo wszystko jedno bo w zasadzie to na spiocha karmilam, chociaz Maciek i tak budzi sie pierwszy raz ok 5-6 wiec w zasadzie udawalo sie wyspac. Tymczasem teraz trzeba wstac, mleko przygotowac i swiadomie nakarmic. A Maciek dlugo nie bedzie czekal, musi byc teraz, w tej chwili, natychmiast... bo glody przeciez I tak sie wycfanilam bo wode przegotowuje wieczorem a pozniej tylko minimalnie podgrzewam zeby byla ciepla. Mam nadzieje ze tak mozna. Poza tym staram sie utrzymac laktacje i sciagam pokarm jakies 30 minut. Dzis prawie godzine mi to wszystko zajelo i o 6.30 znowu polozylam sie spac a o 8 Maciek wstaje.I mam pytanie przy okazji!! Jaka wode stosujecie, bo ja zwykla kranówe 5 minut przegotowuje ale czytalam ze lepiej jest uzywac wody mineralnej, nisko mineralizowanej (tylko ile to jest nisko ) do przygotowywania domochych posilkow ponoc tez.
|
||
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
Jestem wyrodną matką bo karmie na wodzie z kranu
![]() - przegotowana krócej niż 5 min. - jak zagotuje rano to mam zapas na cały dzien - podgrzewam w mikrofali - na noc robie zapas świeżej wody i trzymam w termosie żeby juz nie podgrzewac -na wodzie zagotowanej wieczorem robie flache nastepnego dnia rano - butle tylko przepłukuje ciepłą wodą -raz w ciągu dnia myje płynem -raz na tydzien wyparzam w wrzątku ![]() za to moje dziecko nigdy nie chodziło w wymietych rzeczach-uwielbiam prasowac i nie wyobrażam sobie tego nie robic. ![]() dla tego nigdy pod namiot nie pojade - nie ma gniazdka co by żelazko podłączyc
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
Bratko - Boguś nieźle już sobie radzi
i chyba zaimponowałaś mu tym angielskim, bo widzę, że postanowił już zacząć się uczyć
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gotuję normalnie w czajniku elektrycznym, zawsze świeżą, zawsze po użyciu myję butlę płynem, a małż wyparza czasem więc ja się już tym nie zajmuję. Osobno mam zostawioną chłodną do wymieszania. A w nocy nie mam problemu bo maluch noc przesypia. Je dopiero koło 5:30.
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Konto usunięte
|
tak, mnie moja blizna wciąż wkur....
swędzi, i nie umiem się po niej podrapać, bo boli... Cytat:
Tymuś będzie miał sliczną żonkę i niczego sobie teściową- szczęściarz. ![]() druga fota najfajniejsza- już ciąg do wiedzy przejawia.
|
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za komplementa.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
tez chętnie poznam odpowiedz na to pytanie
![]() Domyślam się, że jak wróce do pracy będę podobnym zombie jak Ty [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23827140] 7 miesięcy kończymy [/QUOTE]![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Ja zupki i herbatki robię na wodzie źródlanej, ale nie takiej butelkowanej, tylko poprostu z takiego prawdziwego źródełka wybijającego z ziemi. Zastanawiałam się czy dobrze robię, bo w sumie to nie wiem czy ta woda kiedykolwiek była badana Ale to jest bardzo popularne miejsce, cała okolica podjezdza tam z bańkami po wodę, my sami pijemy ją już kilka lat i jest ok
|
|
|
|
#3352 | ||
|
Zadomowienie
|
Szaja dla Agatki
za kolejną miesięcznicęCytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam wcześniej, ale komp się zbuntował, więc jeszcze raz:
Bydgoś - gratki za 8 miechów Lusi ![]() i fajnie, że mnie namierzyłaś ![]() ale jak Ty masz chudą szyję, to ja mam tylko kości... Szaja - dla Ciebie gratki za 7 miechów Agatki ![]() Bratka - Boguś opanowuje domową przestrzeń rewelacyjnie ![]() Silpe - też zauważyłam u Ewci wystające żebra, więc to niekoniecznie musi być winą tego skrzywienia. ale oczywiście idź z nią po skierowanie i ćwiczcie, jeśli lekarz zaleci. wszystko na pewno da się jeszcze naprawić. czemu właściwie stojące huśtawki są takie beeee? i jeszcze pytanko żywieniowe: do tej pory podawałam Ewci max. pół słoiczka na jeden posiłek, ale widzę, że dałaby radę wciągnąć więcej. te pół przekładałam do miseczki i podgrzewałam, resztę w słoiczku do lodówki. czy jeżeli podgrzeję całość, a ona nie zje wszystkiego, to mogę to przechować w lodówce do donia następnego i jeszcze raz podgrzać, czy tak się nie robi?? Ewcia zalicza już drugą drzemkę dziś. a wczoraj były tylko dwie, każda po pół godziny. babcia nie miała kiedy odsapnąć. rano był marud, brzuszek bolał, zachowywała się, jakby chciała zrobić kupę, a nic nie szło. dopiero po 11 się udało, też z dużym wysiłkiem, więc się zdziwiłam, gdy zobaczyłam w pieluszce rzadziochę... myślicie, że to po gruszce mógł ją boleć? wczoraj dostała pierwszy raz. |
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gotuje zwykła kranówę ani nie 5 minut ani nic, tylko jak czajnik zacznie gwizdać to wyłączam. A u siebie w domu jak jestem to robię z nałęczowianki (jest niskozmineralizowana) do mikrofalówki i już
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
koniec spania po pół godzinie
teraz ćwiczy podnoszenie tyłeczka i rozgląda się dookoła, a ja siedzę cichutko i udaję, ze mnie nie ma
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas nie ma tak łatwo, bo mała jest anty-smokowa i anty-butelkowa |
|
|
|
|
#3357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przechowuje się jedzenia które mogło mieć kontakt ze śliną, choćby przez łyżeczkę jaką pokarm był podawany. Ja nie daję całego słoiczka. W sumie wcina 120-140g ale mieszam z różnych słoiczków. Tak mu smakuje. ![]() Co do gruszki to nie wiem Cytat:
Nam zostało już tylko poranne karmienie z piersi. Wczoraj się lekarka śmiała że to takie sentymentalne karmienie. Niby pora odstawić ale jeszcze troszku żal.---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Właśnie doczytałam opis mojej kumpeli na gadulcu, że jej dziecko urodzone 5 maja zjadło dziś żurek. Tak można??
|
||
|
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zrobiłam fote małej - właśnie tak sie czasem układa lekko przekrzywiona na jedną strone na prawo i właśnie po lewej stronie ma to jedno żeberko lekko wystające
ale przejrzałam wszystkie jej foty i wydaje mi sie że to żeberko to jednak po tatusiu no sama nie wiem - ale to nie zmienia faktu że leży przekrzywiona - w tym że nie przeszkadza jej to leżec całkiem prost . prosto pełzac itp. wiec wydaje mi sie że to jest nabyta asymetria i cwiczeniami idzie to zmienic..
|
#3359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() przyznaję, wygooglałam to na szybko, tylko żeby looknąć czy to faktycznie ten 29 czy 26 tydzień. jeśli chodzi o sam opis "skoku", to on się jak najbardziej zgadza z tym, co podałaś później - z resztą, chyba ktoś to poprostu skopiował... jeśli chodzi o umiejętności, no to przegięli
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Tylko garderobe trzeba trochę uzupełnić bo wszystko przy duże.

zakupy obfoce i wrzuce
Justynko będziemy wirtualnie ćwiczyć razem. 

i teraz to wiem ..
ja to mogłabym obdzielić dwie a może i nawet trzy swoimi nadprogramowymi kiloskami
... Najgorsze jest to, ze jedynym skutecznym sposobem uciszenia i ponownego uśnięcia jest kamienie... jak nie cyc to butelka