Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-17, 12:10   #3031
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
haha a tu mi sie łysolek urodzi i zonk :P
jeja.....ja też mam non stop zgagę...a te migdały to g.....dają (przynajmniej dla mnie). A niech mają włoski to będę miała z czego kucyki robic
Tylko Montii Ty Fabianowi czasem nie rób, bo jak za pare lat by zobaczył fotke to bys miała przekichane

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
dzisiaj zrobie sobie zapasy apteczne... czuje się okropnie z tym.
a zjadłabym coś

zapasy apteczne?????to co Ty chcesz kupić??
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:15   #3032
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Montii a na jakiej poduszce śpisz? bo jak ktoś ma zgagę, to należy unikać spania na płasko, tylko wyżej sie klaść trzeba.
u mnie się sprawdza, tyle ze ja cale zycie spie bez poduszki , albo na malym jaśku, ale i tak się budzę bez poduszki, mi narazie mleko przed snem pomaga. no i wyeliminowałam częśc jedzenia po którym zauważyłam zgagę np. nie jem słodyczy na wieczór, i w ogole jem mniej wieczoram najpozniej do 19-19.30 i jakoś mi sie udaje. ale jak tylko nie wytrzymam to niestety zgaga murowana

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:17   #3033
Montii
Zakorzenienie

Jakiś Maalox albo rennie no i magnez

Ha ha ja to mojego młodszego brata stroiłam w kiecki
i robiłam kucyki na głowie
teraz szantażuje go zdjęciami

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

ja śpie na lewym boku

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:18   #3034
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
hmmm, może zimowe ciouchy zasłoniły Ci brzyuszek?
ja dzis jechałam tramwajem i jedna laska na miejscu dla uprzywilejowanych gapiła sie w okno, ale nie chciało mi sie jej prosic o ustapienie, jakos tak miało byc kilka przystanków, to sobie postoje, ale okazało sie ze i tak po 2 wysiadała, więc sobie na kolejne 3 usiadłam, ale u mnie widac brzuch, bo nie kupuje specjalnie na te dwa miechy kurtki i juz nie moge dopiąc mojej, więc jeżdże w takim misiu, a na to kurtka rozpięta i brzuniek widać ewidentnie natomiast w innym gdzie miałam jechac długo, to spokojnie podeszłam do miejsca dla inwalidów i powiedziałam babce, co tam siedziała " przepraszam, ale prosze mi ustąpić" pokazując jednoczesnie ręka znak na szybie i bez problemu ustapiła, z tym, że brzuch mi naprawde widać, bo w innym tramwaju ( troche sie naprzemieszczałam, bo załatwiałam rózne rzeczy) mi babka sama ustapiła, a kilka dni temu tez jedna od razu wstała jak tylko weszłam, tak więc raczej u mnie większośc ustepuje

wiesz co ja bym mu na twoim miejscu wysłała smsa o takiej treści :

" Bardzo ci dziekuje za przelew dla maleństwa, tylko prosze cie sprawdź w banku, bo chyba jakas pomyłka zaszła, przyszło 300 zł zamiast 3000zł i sie trochę zmartwiłam "

serio, wysłałabym, ciekawe co by odpisał

a co do ciuchów, to wysłałabym tez smsa
" prosze odbierz swoje rzeczy pozostawione u mnie do dnia .... po tym terminie będe zmuszona oddac je do schroniska dla bezdomnych"

i zachowaj te smsy zebys miała jakis dowód w razie czego

chustki najlepiej wypróbowac sobie róznych firm...
ale dziwna ta twoja szwagierka, zeby az dziecku w pieluszce zaschło i to tak, że nie mogła chustka zmyć to musiała niexle maleństwo przetrzymac w tym pampersie

a pieluchy, na ten pierwszy tydzien, dwa, to newborny będa dobre, te 2-5 kg, nie ma co kupowac wiekszych, bo sie będzie bokiem wylewało, jak nie będa dobrze dopięte

Moje małe w pierwszych 2 mscach to około 10-15 razy przewijane, w tym w nocy też tyle, ze ja nie uznaje przetrzymywania dziecka w pampersie az juz będzie ważył 2 kg
zmieniam od razu jak widze, ze kupa i jak tylko widze, że jest mokro, dzięki temu maleństwa miały bardzo rzadko odparzona pupę.
Ja nie traktuje pampersów jako pieluch wielokrotnego zasikania, tylko jako po prostu pieluchy, które sa wygodne, bo nie przemakają ubranek, ale zmieniam tak często jak tylko widze, że cos jest zrobione, mocz to nie jest coś, co powinno miec długotrwały kontakt ze skóra dziecka, ( a juz tym bardziej koopa) , a żadna, nawet najlepsza pielucha nie zapewni, że tego kontaktu nie będzie.
U mnie brzuch widac na kilometr i obojetne czego bym nie zalozyla to nie da sie go pomylic z tusza, a i tak w miejscach publicznych nagle okazuje sie, ze nosze chyba jeszcze czapke nie widke, bo jakos dziwnie nikt mnie nie zauwaza

Co do przewijania to uwierz przewijala kiedy mogla, bo mala miala spore odparzenia po wyjsciu ze szpitala, wiec cudawianki jej tam robili, zeby sie tego pozbyc, a wiadomo, ze mokry pampek nie wspolgra z wyleczeniem odparzen. Tylko pozniej np dostala sranska i robila malutenkie kleksiki, wiec jakbym ja miala po kazdym takim kleksie zmieniac pampka to bym chyba z 1000 wydawala miesiecznie, a w koncu po to uzywa sie Pampersow, zeby nie zmieniac tak czesto jak tetrowych. Poza tym mala na poczatku dostawala spazmow przy przewijaniu, wiec tez jej nie chcieli tak meczyc i co 5min sparwdzac czy ma narovbione czy nie zwlaszcza, ze od tego napinania bylo podejrzenie przepukliny pepkowej i musieli jej zaklejac pepek plastrem. Tak wiec bardziej troskliwej mamy i babci to nie widzialam jeszcze dla mnie czasami nawet przesadnie ( ale nie moje dziecko to co mnie to) i pomijajac fakt, ze w zasadzie i tak wiekszosc rzeczy przy dziecku robi babcia/tesciowa i nie do konca orientuje sie czy to wynika z lenistwa, wygody czy jak ze strony szwagierki to nie mozna akurat powiedziec, ze robi cos na szkode dziecku.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
eirene ja tak samo, tych najdroższych rzeczy jeszcze nie mam.....ale w styczniu pewnie pokupujemy i zamówimy wózek, tak żeby w lutym już mieć wszystko bo z wielkim brzuchem w sniegu nie będzie mi się chciało latać.......

a pieluchy tetrówki już macie???? ostatnio byłam w sklepie i z ciekawości poszlam do nich-miałam pare kupić, ale byłam obładowana jak osioł i białe są umnie po 2 zł, a jakimś nadrukiem po 5 zeta. Mój brat się śmieję, żebym kupowała to będzie miał do mycia samochodu
Ja kupilam czesciowo, ale ja kupuje z nadrukiem. U tego gostka z alle sa po 2 z groszem.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
czarna no mój też teraz codziennie, max 3 razy Ale głównie 2
Kurczę...żałuję że kilka miesięcy temu nie kupiłam wanienki w Biedronce, była za 25 zł, a taka sama wszędzie kosztuje ok 40 albo więcej....
Wiesz co ja troche mam zal do szwagierki, ze jak byla wtedy w Biedronce i kupowala dla swojego dziecka to nie pomyslala, zeby zadzwonic i zapytac czy tez bym nie chciala, bo teraz niestety nie ma juz w takiej cenie. Tak jak piszesz te same sa i to wszedzie, ale po ponad 40zl. Ja to jak trafie na jakas promocje to zaraz do niej dzwonie i pytam czy chce, a ona jeszcze nigdy nie zapytala czy chce wlasnie ta wanienke, albo jechala kiedys po proszek Dzidzius i tez nie zapytala czy chce. Juz taka glupia nie bede i tez bede samolubna, ale kurka przykre to.

Cytat:
ja chyba też tak zrobię- podkłady, ceratki, wkładki laktacyjne, termometry, szczoteczki itp. zamówie na all...od jednego sprzedawcy i na pewno wyjdzie mnie to troszkę taniej
Bankowo wyjdzie taniej i masz z dostawa do domu

Cytat:
właśnie wczoraj patrzyłam na oferty tego sprzedawcy
Jokr tak patrze, że u Ciebie już 30 tydzień i sobie myślę -no niemozliwe żeby już 30, ale po chwili do mnie doszło, że jednak możliwe bo u mnie 28 już!!!! kurde jak to zleciało........a niedawno pamiętam jak poszłam do gina i on do mnie że 3 tydzień!!
No leci ja juz weszlam na etap przygotowan do porodu. Czas mi tak zapindala, ze szok, ale to dobrze, bo ja najchetniej juz bym urodzila. Maly daje mi w kosc, mam starszne bole rwace czasem no i nie lubie czekac Zostala mi jedna moze dwie wizyty u gine, ostatnie usg i na porodowke

Cytat:
Niutka za treść sms-ów!!!! lepiej byśmy nie wymyśliły
co do przewijania to wierze, że tyle razy mozna przewijać maluszki, bo tak jak poisałam ciocia przewijała małego 15 razy na dobę i też nie czekała aż pampersiak ważył tonę tylko jak narobił to zmiana......
Chyba nikt nie czeka az bedzie wazyl tone, bo ja sama nie chcialabym lezec w kupie nawet w pampersie, ale jak jest lekko zabrudzony to nie po to wydaje 40zl na pieluchy zamiast prac, zeby zmieniac co chwile. No chyba, ze bylabym obrzydliwie bogata
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:18   #3035
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

ja śpie na lewym boku
aparatka..... a co do spania to mnie najwygodniej na plecach bo jak sie na bog klade to mala kopie i mam wrazenie ze jej to sie nie podoba to spanie moje na boku...ale takj czy siak sie nie wysypiam hahah
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:20   #3036
Montii
Zakorzenienie

A ja bym nawet nie chciała leżeć w pampku z takim kleksem
dlatego kupię te wkłady

[LEFT]
Stary 2010-12-17, 12:21   #3037
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

ja śpie na lewym boku
hahaha no rozwaliłas mnie biedny braciszek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-17, 12:21   #3038
coralady
Wtajemniczenie

Hej mamusie

Po pierwsze fajne ciuszkiy pokupowałyście.Ja już do lumpków nie chodze,bo mam juz tego tyle,ze będę sie dzielić z kuzynkąDodatkowo dostałam znów śpiochy i słodkie skarpeteczki od znajome z HolandiiWczoraj pojechałam z siostra i mamą na zakupy świąteczne i one buszowały po dziale dzięcięcym-kupiły małej świetne rzeczy -słodką sukieneczkę z koszulą na 0-3,i bluzę polarkową z spódnicą bombka i opaską na główkę.Najsłodsza to ta malutka opaseczka z kwiatuszkiem

Ja-odpukać!!!!-póki co nie mam problemu z drogami moczowymi,mocz w normie, zero bakterii Strasznie to dla mnie dziwne,bo przed ciążą co chwila miałam problemy.Wiecznie furagin piłam,napary z pokrzywy.Z resztą pokrzywe można sobie parzyć,więc polecam tym,które mają ten problem.

Mam pytanie-macie problem z cerą?Ja mam ogromny,ciągle mi jakieś pryszcze wyskakują,mam zaczerwienioną cerę itd. Coś na to moge poradzić?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:21   #3039
trzyrazyi
Zadomowienie

A macie juz moze foteliki do szpitala dla dziecka????Ja wlasnie jestem w trakcie szukania...wiem ze kupuje fotelik maxi-cosi,a wozek quinny...szkoda tylko ze one takie drogie ale moze jakas promocja sie nadazy
Stary 2010-12-17, 12:21   #3040
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ego ja dostałam wczoraj skierowanie na posiew .. ze wzgledu na to moje zapalenie ktorego nie miem sie pozbyc
aha, czyli on chce pewnie sprawdzić jaka tam cholera siedzi

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki ja juz dzisiaj bylam w lumpku kupilam pare ciuszkow w super stanie 0-3m-cy i plaszczyk z H&M dla malenstwa od 4-6 m-ca i ciesze sie ogromnie .....po malu wyprawka mi sie kompletuje a oto i one
super ciuszki

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Co do posiewu to praktycznie kazda ciezarna ma jezeli ma klopoty z nawracajacymi stanami zapalnymi ja tez ostatnio mialam i wyszedl mi grzubek Candida albicansdobrze ze nie cos gorszego!!!!
ja miałam zawsze problem z grzybkiem, i zawsze to była cytologia i jakieś leki, no teraz w ciąży to wiadomo jakoś inczej pewnie to robi

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Co do palenia i smrodu papierosów to świetnie was rozumię. sami nie palimy z mężem. z tego też powodu poszłam na L4, gdyż moja szefowa pali jak smok....aż ciemno jest w pomieszczeniu. A my tam siedzimy razem z nią...ubrania, włosy wszystko śmierci - bo przez 8 godz. pracy to wiecie można się "zaczadzić". A nie miałam zamiaru truć dziecka i jestem na L4. Bierne palenie też szkodzi niestety...
bierne palenie szkodzi gorzej niż jakbyś paliła sama, nawet dla osób nie będących w ciąży gorzej jest przebywać z palącymi niż samemu palić
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:23   #3041
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha no rozwaliłas mnie biedny braciszek
słodkie te zdjęcia.... nawet mu cieniami od mamy oczy malowałam ! Biedactwo...

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-17, 12:23   #3042
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego kupię te wkłady
ja tez bym nie chciała mam nadzieję, ze moja mała nie będzie strasznym zasrańcem, bo inaczej cały dzień będziemy się ubierać i przebierać zanim dojdę do wprawy
Stary 2010-12-17, 12:25   #3043
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Po pierwsze fajne ciuszkiy pokupowałyście.Ja już do lumpków nie chodze,bo mam juz tego tyle,ze będę sie dzielić z kuzynkąDodatkowo dostałam znów śpiochy i słodkie skarpeteczki od znajome z HolandiiWczoraj pojechałam z siostra i mamą na zakupy świąteczne i one buszowały po dziale dzięcięcym-kupiły małej świetne rzeczy -słodką sukieneczkę z koszulą na 0-3,i bluzę polarkową z spódnicą bombka i opaską na główkę.Najsłodsza to ta malutka opaseczka z kwiatuszkiem

Ja-odpukać!!!!-póki co nie mam problemu z drogami moczowymi,mocz w normie, zero bakterii Strasznie to dla mnie dziwne,bo przed ciążą co chwila miałam problemy.Wiecznie furagin piłam,napary z pokrzywy.Z resztą pokrzywe można sobie parzyć,więc polecam tym,które mają ten problem.

Mam pytanie-macie problem z cerą?Ja mam ogromny,ciągle mi jakieś pryszcze wyskakują,mam zaczerwienioną cerę itd. Coś na to moge poradzić?
Ja tez mam ogromny problem z cera ....ostatnio kupilam bio-oil i sie nim smaruje nawet na twarzy lub oliwka i zauwazylam ze mi znikaja cera lepij wyglada takze sprobuj moze tobie tez pomoze..kiedy od czasu do czasu masci cynkowej uzywalam niby pomagalo ale na krotka mete...ale moze tobie sie uda pozwodzenia
Stary 2010-12-17, 12:25   #3044
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Wiesz co ja troche mam zal do szwagierki, ze jak byla wtedy w Biedronce i kupowala dla swojego dziecka to nie pomyslala, zeby zadzwonic i zapytac czy tez bym nie chciala, bo teraz niestety nie ma juz w takiej cenie. Tak jak piszesz te same sa i to wszedzie, ale po ponad 40zl. Ja to jak trafie na jakas promocje to zaraz do niej dzwonie i pytam czy chce, a ona jeszcze nigdy nie zapytala czy chce wlasnie ta wanienke, albo jechala kiedys po proszek Dzidzius i tez nie zapytala czy chce. Juz taka glupia nie bede i tez bede samolubna, ale kurka przykre to.
Pewnie, też bym jej nie proponowała jak ona o Tobie nie pomyśli nigdy...niech się cmoknie.
Mi z kolei wszyscy mówili, że jeszcze za wczeeeśnieee, jeszcze zdążę. no tak tylko po co przepłacać...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:26   #3045
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
aparatka..... a co do spania to mnie najwygodniej na plecach bo jak sie na bog klade to mala kopie i mam wrazenie ze jej to sie nie podoba to spanie moje na boku...ale takj czy siak sie nie wysypiam hahah
dzieje się tak dlatego ze spanie na lewym boku powoduje ze dzidzia jest lepiej dotleniona i dlatego ci szaleje i spanie na lewym jest najbardziej wskazane, bo spanie na plecach w wyzszej ciazy bedzie powodowalo ucisk zyły głownej dolnej(czy jakoś tak), a na prawym boku jest ucisk tetnicy i też żle bo niedotleniona jest macica-łożysko. no ale weź tu człowieku bądz mądry i pilnuj sie w nocy;/
Montii ja tez z brata robiłam siostre i on ma duzo zdjec w sukienkach np w cekiny , albo ubrałam go w mamy ślubną haha

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2010-12-17 o 12:27
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-17, 12:27   #3046
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
A macie juz moze foteliki do szpitala dla dziecka????Ja wlasnie jestem w trakcie szukania...wiem ze kupuje fotelik maxi-cosi,a wozek quinny...szkoda tylko ze one takie drogie ale moze jakas promocja sie nadazy
jA jeszcze nie mam fotelika, też planuję kupić maxi cosi, muszę się wkońcu za nimi rozejrzeć, a jak cenowo one "stoją" bo nawet nie wiem.....

Cytat:
słodkie te zdjęcia.... nawet mu cieniami od mamy oczy malowałam ! Biedactwo...
nie no Montii byłaś bezlitosna rozumiem lalki malować, ale na bracie testować takie rzeczy hahahaha no nie mogę teraz uważaj, żeby Twojego Fabiana tak nie potraktował
dobra laski spadam do fryzjera-ide podciąc grzywkę i końcówki, z farbą się narazie wstrzymuję
Stary 2010-12-17, 12:29   #3047
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez bym nie chciała mam nadzieję, ze moja mała nie będzie strasznym zasrańcem, bo inaczej cały dzień będziemy się ubierać i przebierać zanim dojdę do wprawy
dlatego ja kupię te wkłady na wypróbowanie bo synek koleżanki budzil sie w nocy... ona przewijała, zaczela karmic a tu znowu kleks..a tak to tylko wklad pojdzie do kosza..pampek suchy zobaczymy czy ta metoda sie sprawdzi

Cytat:

nie no Montii byłaś bezlitosna rozumiem lalki malować, ale na bracie testować takie rzeczy hahahaha no nie mogę teraz uważaj, żeby Twojego Fabiana tak nie potraktował
dobra laski spadam do fryzjera-ide podciąc grzywkę i końcówki, z farbą się narazie wstrzymuję
milej wizytu u fryzjera

[LEFT]
Stary 2010-12-17, 12:31   #3048
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
jeja.....ja też mam non stop zgagę...a te migdały to g.....dają
Też się męczę ze zgagą i mnie owszem, dają.... Może nie g..., ale ulgę.
przy wielkiej zgadze nie pomogą, ale ulgę odczuwam.

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:33   #3049
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Przed ciaza spalam tylko i wylacznie na prawym boku, w czasie ciazy jakos tak podswiadomie zaczelam na lewym spac, ale ostatnio bardzo mi nie wygodnie i znowu wrocilam do spania na prawym. Tylko, ze notorycznie budze sie nad ranem, maly sie wierci, a mnie caly bok boli, wiec zmusza mnie tak jakby mala paskuda to przeturlania sie na lewy

Cytat:
dlatego kupię te wkłady
Montii kazda zrobi jak bedzie chciala i nie ma co sie p[rzekrzykiwac co jest najlepsze, ale jak czytam na innych watkach mamy po rozpakowaniu to nie dosc, ze rzuca sie w oczy, ze pozniej dzieciak daje czadu i nie ma sie sil i czasu, zeby tak latac i przewijac co 5min to jeszcze niestety wydatki rosna, bo dochodza szczepienia, nie daj boziu jakies chorobsko czy jakas wada. Tak wiec ja niczego z gory nie zakladam co bede robic, a czego nie, bo to wszystko wyjdzie w praniu. I mzoe byc tak, ze dzieciak bedzie przewijany co 1h, a moze byc tak ze tylko przed kazdym karmieniem i tez bedzie dobrze.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-17, 12:35   #3050
Montii
Zakorzenienie

przecież ja tylko napisałam swoje zdanie, nic mi do tego jak inni będą robić, nie mój biznes

[LEFT]
Stary 2010-12-17, 12:35   #3051
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Ło mam to samo, jak ja żałuję tego kolczyka! teraz tak brzydko się rozłazi ta blizna, jest czerwono -sina ...okropność
a jak ja mam szew po operacji z boku brzucha i teraz też się rozciąga i jest czerwony

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dobrze, że zawczasu wykryłaś przy badaniach teraz już będzie tylko lepiej skoro masz lekarstwo
mój lekarz mi raz na m-c zleca badania także zawsze robię i to jest dobre u niego, bo lepiej zrobić więcej badań zawsze można coś wykryć albo się uspokoić, że wszystko ok

Cytat:
Ja mam po wszystkim....
czy to chleb, lody ,czekolada czy obiad
co bym nie zjadla to zgaga! a w nocy wstalam z uczuciem jakby ktos mi kwas wlał do gardła;/
nic nie pomaga, ani mleko ani migdały, a rennie itp na chwile... ;//
Montii najgorsza zgaga jest po słodkim i po napojach gazowanych
mi pomaga mleko, bo migdały nic nie dają, a mój lekarz zabronił mi brać ranigastu maloxu czy czegoś innego oprócz Rennie!!!
Dlatego ja nie biorę, wystarczy, że się i tak martwię tymi antybiotykami i furaginem, że się coś Niuniowi stanie
Stary 2010-12-17, 12:40   #3052
Montii
Zakorzenienie

Ja mam po wszystkim słodkie, nie slodkie
musialabym nic nie jesc
ani nie pic ;p
po wodzie tez mam ;/

[LEFT]
Stary 2010-12-17, 12:42   #3053
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ło matko, zjadłam dziś na śniadanie 2 buły

Mam pierwsze ciuszki od teścia z USA, większość nieco większe rozmiary, ale na pewno się przydadzą

Ja też mam permanentną zgagę

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2010-12-17 o 12:44
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-17, 12:44   #3054
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:

fotelik mam maxi cosi cabrio fix - udało mi się kupić nowy kolekcja 2010 za 330zł +przesyłka ( bazy nie kupuje, będę montowała tylko pasami)
A o którym quinny myślisz? bo buzz3 mi się podobał swojego czasu.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:45   #3055
Montii
Zakorzenienie

a ja zaraz do rossmana zajrzę bo brat mnie poprosił o kupienie prezentów dla rodziców

[LEFT]
Stary 2010-12-17, 12:46   #3056
SammaMia
Raczkowanie

ego_ego dziekuje kochana Mam nadzieje, ze jutro warunki na drodze beda sprzyjac, bo ja cos ostatnio mocno przewrazliwiona jestem, a i kawal drogi przed nami, wiec mam stresa

prunelle GRATKI!!!

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Myślę, że muszę zakończyć ten etap przed Nowym Rokiem.

Dzisiaj dostałam od niego 300 zł przelewem w tytule "Wsparcie dla Ciebie i maleństwa na czas ciąży".
Ciekawe co mam zrobić z taaka gotówką
Jak to co? Wrzucic na konto i zyc z odsetek
Nuna Ty juz wiesz co ja o tym panu mysle, ale super, ze sama teraz dochodzisz do wniosku, ze moze czas na takie zmiany. Bardzo, ale to bardo sie ciesze i mocno trzymam za Ciebie kciuki

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Zapomnialam gratki z udanych usg i poznanych plci.

Co do imion i konfliktow z nimi zwiazanych to nie kumam za cholere tesciow i calej reszty, bo co to sie za "moda" teraz zrobila, ze to rodzina wybiera imie. Kurde ciekawe czy tak rodzicom, tesciom, rodzenstwu i innym nie zadowolonym ktos imie ich dziecka wybieral. szlak by mnie trafil jakby mi tesciowa czy rodzice robili problemy, bo im sie imie nie podoba. Poczestowalabym szyderczym smiechem i kazala spierniczac zanim sie bardziej nie zdenerwuje i powiem cos przykrego.

Nuna ten osobnik prawdopodobnie wlasnie szykuje sobie podstawe, zeby pokazac w sadzie, ze dawal kase. Nie wazne ile, bo to sie raczej rzadko liczy, ale ten tytul swiadczy o tym, ze chce miec dowod. Moglabys tez sobie naszykowac wszelkie rachunki na dowod ile cie kosztowala ciaza, a pozniej jak sie maly urodzi to szczepienia itp i normalnie ubiegaj sie o alimenty. Jak bedzie robil problemy to test na ojcostwo i koles jest ugotowany. Sad zarzadza jaka sume musi placic Tobie co miesiac i masz z glowy. I nie ma akurat w tym przypadku gadki, ze nie mam kasy, bo malo zarabiam, bo wowczas dostajesz kase od panstwa, a w monecie jak przyuwaza, ze on ma lepsza prace to od razu wlaza mu na konto. Mam dwa takie przypadki w rodzinie, a jeden to nawet jak ojciec jak sie zrzekl praw do dziecka to i tak do 18 musi bulic i to niestety nie malo.
Jok3r ale z Ciebie hardcore - chyba nie chcialabym Ci wejsc w droge jakbys nie byla akurat w humorze

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

Moje małe w pierwszych 2 mscach to około 10-15 razy przewijane, w tym w nocy też tyle, ze ja nie uznaje przetrzymywania dziecka w pampersie az juz będzie ważył 2 kg
zmieniam od razu jak widze, ze kupa i jak tylko widze, że jest mokro, dzięki temu maleństwa miały bardzo rzadko odparzona pupę.
Ja nie traktuje pampersów jako pieluch wielokrotnego zasikania, tylko jako po prostu pieluchy, które sa wygodne, bo nie przemakają ubranek, ale zmieniam tak często jak tylko widze, że cos jest zrobione, mocz to nie jest coś, co powinno miec długotrwały kontakt ze skóra dziecka, ( a juz tym bardziej koopa) , a żadna, nawet najlepsza pielucha nie zapewni, że tego kontaktu nie będzie.
Niutka mam takie samo podejscie, ale zebys Ty slyczala co mi czasem mamuska opowiada... Ona pracuje w zlobku i az wlos sie na glowie jezy jakie niektore matki maja podejscie - oddaja dzieciaczki brudne, zakupane, w pampersie niezmienionym od kilkunastu godzin, w przepoconych ciuszkach, a same za to wypindrzone, wytipsowane i zgrywaja gwiazdy. Albo obwieszaja maluszki zlotymi lancuszkami i robia dzikie awantury jak personel ze wzgledow bezpieczenstwa kaze je sciagac... Dlugo by opowiadac o bezmyslnosci niektorych

Oluś
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:46   #3057
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
podobno dziewczynki zabierają mamusiom urodę, może to od tego córcię będziesz miała ładniutką

Cytat:
ja jeszcze nie mam, ale przymierzam się do maxi-cosi city, to jeden z tych tańszych
Stary 2010-12-17, 12:46   #3058
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a mata edukacyjna od kiedy jest przydatna? Tak od razu po urodzeniu to chyba dzidzi i tak nie kuma co się dzieje z tymi wszystkimi zabawkami na sznurkach? Widziałam jedną fajną wczoraj na all, ale kosztowała ponad 200 zł.... :O
no tak realnie to od 2 msca. wczesniej to raczej takie rzeczy nad łózeczko

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
Nie było mnie wczoraj wieczorem, bo pojechałam odebrać powtórne wyniki badań i okazało się, że są jeszcze gorsze niż poprzednio, więc poszłam do swojego lekarza, akurat przyjmował. No i mam antybiotyk na zapalenie dróg moczowych i rodnych, bo mam jakieś bakterie, za 10 dni znowu badanie moczu a w styczniu mam morfologię, mocz, glukozę oczywiście i jeszcze jakieś specjalistyczne na wątrobę, nerki itp. No i powiedział, że zrobi mi posiew z szyjki macicy - miała któraś?? Nie wiem po co ale jak każe robic to robię. Zmartwiłam się trochę tymi lekami, ale czasami lepiej wziąć leki niz doprowadzić do stanu zapalnego.

Normalnie robi sie posiew z kanału szyjki macicy każdej kobiecie w okolicach 36 TC, zeby zobaczyc, czy nie ma tam bakterii, które mogłyby przejśc na dziecko w trakcie porodu i podjąc odpowiednie działania. Wynik ostatniego posiewu z kanału szyjki trzeba miec ze sobą do szpitala na poród.

ale jak ktos ma stany zapalne, czy np. bakterie w moczu, to sie robi wczesniej, by sprawdzić, czy bakterie nie przeszły, normalnie nie sa jakies groźne te bakterie, jeśli szyjka jest zamknięta, tylko że niektóre wymagaja, by w trakcie porodu podac antybiotyk ( streptokoki) , a inne mozna przeleczyć wcześniej, dlatego dostałas to skierowanie.

kurcze dopiero 14 dochodzi a już tyle naskrobałyście
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:48   #3059
Montii
Zakorzenienie

do mnie zapukał listonosz z moimi wygranymi w konkursie
zamówiłam figi rozmiar M
chociaż przed ciążą miałam S/XS
ale lepiej większe... no i co? Wyglądają jak rozmiar 0. chyba nawet uda tam nie wcisnę

[LEFT]
Stary 2010-12-17, 12:48   #3060
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
podobno dziewczynki zabierają mamusiom urodę, może to od tego córcię będziesz miała ładniutką

eee tam, przesąd ja np mam tak, ze w każdej ciązy rozkwitam, mam super cerę, znajomi mi bez przerwy mówią, ze super wyglądam i ze ciąża mi wyjątkowo słuzy, a mam dzieci róznej płci teraz tez spodziewam sie dziewczynki i jakos nie brzydnę, a wręcz przeciwnie zdaniem wiekszości
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości