|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak i o czym rozmawiać z rodzicami chłopaka? Dziewczyny pomóżcie!
J
Edytowane przez monicore Czas edycji: 2013-02-20 o 11:50 |
|
|
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak i o czym rozmawiać z rodzicami chłopaka? Dziewczyny pomóżcie!
Cytat:
a sama mozesz nawiazywac do aktualnej sytacji, jazdy pociagiem, wesela itp. to dosc banalne no ale zawsze sie sprawdza , ja pamietam, tez chcialam dobrze wypasc przed rodzicami mojego tzta, pierwszy raz sie z nimi spotkalam na weselu jego kuzyna no i nie wyszlo....bo wedlug nich "za dobrze"... sie bawilam, bylo mi cholernie przykro, i poczatkow bardzo sie przejmowalam, ale potem doszlam do wniosku ze nie z nimi chce zyc, tylko z moim tztem, nie polubili mnie na poczatku,szkoda, ale po co mam sie tym martwic. teraz jest juz ok, chyba zmienili zdanie na moj temat moze nawet mnie w jakis sposob polubili. nie udawaj kogos kim nie jestes, nie ma sesnu, rodzina rodzina, ale przezciez zyjesz ze swoim chlopakiem a nie jego rodzicami. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
zawsze możesz się po prostu uroczo uśmiechać i z rosnącym zainteresowaniem przyglądać się temu co za oknem..
a tak na poważnie, to na pewno znajdzie się jakiś zupełnie neutralny i niezobowiązujący temat.. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nie denerwuj się
![]() Spróbuj rozmawiać na jakieś neutralne tematy-pogoda np.Tak wiem to banał ale jakos tak najlepiej od tego zacząc a potem to jakoś będzie. |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
martinka_m Dzięki, trochę "wyluzowałam" po Twoim poście- poza tym, nie jadę z nastawieniem "muszę jechać z tymi wrednymi starymi", to ich dobra wola się liczy, chyba nawet bardziej niż moja. Poza tym niech oni też starają się dobrze wypaść w moich oczach.
![]() myychaa taki miałam plan początkowykuki9 To prawda, grunt zachować zimną krew, i tak w końcu nastapiłaby konfrontacja
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę że jego rodzice zagadają pierwsi .Przede wszystkim nie denerwuj się tak, bądź swobodna -przecież jego siostra też bedzie (a sam TŻ???) wiec jakby co cię wybawi
Moja zasada: nie wiesz o czym gadać, gadaj o pogodzie ) a tym bardziej ze teraz upały - możesz wracać do tego tematu upały-susze, podwyżki cen na jesieni, pożary w lasach..dowiedz sie wczesniej czym sie interesuja jego rodzice -mze akurat tym co ty? Sport, polityka, moda?? Cokolwiek. Na pewno bedzie dobrze Możesz wziąc wafelki i w stresującej ciszy po prostu poczęstować ![]() Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz to też zależy od rodziców twojego chłopaka.Jeśli są w prządku to na pewno postarają sie byś nie czuła się bardzo skrępowana i zdenerwowana.
Ja też należe do osób małomownych.Ale jednak rodzice mojego faceta zawsze do mnie zagadują i jakoś idzie ta rozmowa |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
A w jakim wieku ta siostra? Podobnym do Twojego? Znacie się już? Myslę że ta siostra to duże wybawienie, wiadomo że z rodzicami TZ ta będziesz rozmawiać jak z ciocią czy z wujkiem ktorych widzisz raz na 3 lata , ale z taką siostrą to myślę że łatwo znależć temat. Generalnie dużo się uśmiechaj i nie stresuj niczym, myślę że jeśli są w porządku to tak jak któraś dziewczyna napisała będą sie starali byś czuła się jak najbardziej komfortowo.
A rozmawiać to można o wszystkim, o tym gdzie jedziecie, jak daleko jeszcze , o widoku za oknem , o szkole, o TŻcie
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
haha, a widzisz
plany początkowe są zawsze najlepsze..
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Siostra ma 17 lat, 3 lata mlodsza ode mnie- troche ja znam ale troche mnie zrazila do siebie jak pewnego razu zaczela mnie pouczac jak to jest w zwiazkach...
Dziewczyny a co powiecie na "strzelenie" sobie piwka lub dwoch przed tym spotkaniem dla odwagi?? |
|
|
|
|
#11 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej nie pij.Jeśli wyczują od Ciebie alkohol moze byc nieciekawie.
A poza tym jest upał a wiadomo, ze alkohol w upale to nienajlepszy pomysł |
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Oj, no tak, nie przemyslalam do konca tego piwka
![]() to juz chyba lepiej byc po prostu soba- nawet jesli to nie wyszloby mi na dobre
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każda z nas musi przeżyć tę pierwszą stresującą rozmowę z rodzicami faceta. Zachowuj się naturalnie, uśmiechaj się i wykazuj zainteresowanie tym, co mówią. Myślę, że to oni zaczną, zawsze tak jest A tematy hmm... Zastanów się, co mogłabyś im o sobie opowiedzieć, bo na pewno będą chcieli Cię lepiej poznać. Spytaj o tę kuzynkę, ktora bierze ślub. Możesz rozmawiać o podróżach (przypomnij sobie, czy zdarzyło się coś ciekawego jak jechałaś pociagiem poprzednim razem ). Tak jak ktoś powiedział już przede mną, możesz wziąć coś na drogę do chrupania albo jakieś owoce i poczęstować wszystkich, będzie sympatycznie Ale przede wszystkim się nie stresuj, jesteś dziewczyną ich syna i już oni na pewno wiedzą, że on nie wybrał sobie byle kogo
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
heh skad to znam...
wiesz nie bede Ci nic radzic powiem Ci tylko ze jakos to bedzie! naprawde
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Myslę, że nie ma co się stresować już teraz i wymyslac tematów na ciekawą i mało stresującą rozmowę. Najważniejsze abys zachowywała sie naturalnie i była miła.
Mysle ze jego rodzice zdaja sobie sprawe z tego ze mozesz być troche skrepowana. Trzymam kciuki bedzie dobrze
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
zawsze mozesz ich poprosic zeby Ci cos opowiezieli z zycia ich synka jak byl maly.
Twoj facet na bank nie mowil Ci jeszcze wszytskiego a tak jest okazja bys sie czegos dowiedziala.. i sama tez im mozesz poopowiadac
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
hmm możesz zawsze mieć pod ręką jakąś książkę, na wypadek gdyby rozmowa się nie kleiła będzieszich mogła przeprosić i oddać się,, arcyważnej'' lekturze
,,Niechaj Bóg ma w swojej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, psotna, okrutna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków'' |
|
|
|
|
#19 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kania bossski avatar
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
po pierwsze pomysl sobie ze takie spotkanie, rozmowa, nie ominie Cie. i im wczesniej tym lepiej ;-)
po drugie, moim zdaniem, lepiej nie myslec o tym wczesniej o czym mozna by pogadac, o czym zagadac ich, dyskutowac itd. pierwsze spotkania niech nie ebda gadanina, na sile wymyslaniem tematow z Twojej strony. poza tym mysle, ze Jego rodzice sami beda zagadywac do Ciebie i jakos to minie. usmiechaj sie, badz mila i grzeczna. i tyle
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ciekawy temat poruszylas monicore.
Pamietaj zachowaj rozsadek i w pociagu i na weselu...
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
o matuchno
przyjmij moje wyrazy wspolczucia tez jestem chodzaca nerwica .moze rodzice sie zorientuja i sami jakos beda rozladowywac sytuacje.oby
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
ja mam podobny problem, bo chodzę z cjłopakiem juz 10 miesięcy i nie widziałam jeszcze jego rodziców... bardzo bym chciała ich poznać, ale boję sie że spale buraka i nie będę wiedziała co powiedzieć, a oni pomyśla ze jestem jakaś dziwna... niewiem co robić...
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- proszę pomóżcie.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

. Dziewczyny co robić? Oczywiście przyjmując, że z nerwów nie przesiedzę całej drogi w pociagu i wesela w kiblu.....
a sama mozesz nawiazywac do aktualnej sytacji, jazdy pociagiem, wesela itp. to dosc banalne no ale zawsze sie sprawdza