|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
no nie rozumiem tego też, no ale każdy robi jak lubi
|
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
U mnie na stół nosza wszyscy, tzn. nawet jak faceci mają ochotę, to chętnie widziana jest ich pomoc. Jak juz wszytsko jest gotowe, to czekamy na mamę, bo to ona zazwyczaj ostania do stołu siada ( ze względu na to, ze zdejmuje fartuszek i poprawia sie w lustrze
) i dopiero wtedy zaczynamy.
|
|
|
|
#633 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to tak własnie było u mnei w domu ze z mama wnosiłysmy wszystko na raz i potem dzielenie sie opłatkiem kazdy z każdym napierw taka z kazdym potem babcia , mama ja i brat jak zył to konczył dzielenie opłatkiem i wszyscy siadali i jedli a u meza kazdy bierze po kawałku opłatka i sie wstaje i dziadek donosnym głosem składa wszykim zyczenia potem sie siada no tak maja i pewnie zawsze tak bedzie
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Ja w tym roku ide do tesciowej i u nich też pewnie bedzie mi dziwnie.
![]() U mnie na stojaka przy stole najpierw tata rozdaje opłatek, dzielimy sie ( jak komu pasuje, każdy z każdym bez znaczenia ma kolejność), potem jest modlitwa za tych, co przygotowali posiłek i potem dopiero siadamy do stołu. Nie czytamy pisma świętego, chociaż taka właściwie jest nasza polska chrzescijańska tradycja. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2010-12-17 o 14:53 |
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
U nas czyta się fragment pisma świętego i zawsze jest śmiechawa jak ktoś się przejęzyczy z przejęcia. A jak byliśmy młodsi to nawet się wierszy uczyliśmy sami w tajemnicy przed rodzicami i po wigilii była deklamacja
Bardzo żałuje, że nie śpiewamy kolęd, za to leci jakiś podkład kolęd w tle z płyt |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne
![]() Wiecie, że za tydzień o tej porze już pewnie powoli będziemy siadać do stołów? ![]() My w tym roku ze względu na mnie nie jedziemy do teściów w święta. W tamtym roku byliśmy na dwóch kolacjach wigilijnych - najpierw u teściów, potem u nas i pewnie tak będziemy to kontynuować w przyszłości, no ale teraz wyszło jak wyszło. Namawiam męża, żeby chociaż on pojechał choć na chwilkę, ale coś się stawia, mówi, że dosyć mu przykro, ze w zwykły dzień siedzę sama przez większość dnia to nie chce mnie zostawiać w Wigilię. Kochany
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2010-12-17 o 15:51 |
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
kliwia ktosia kolanka cieszę się że Patrol się podobał
![]() u nas na wigilię jest barszcz z uszkami karp smażony groch z kapustą dwa rodzaje śledzi pierożki z grzybami i kapuchą kompot z suszu karp w galarecie ryba w pieczarkach ryba po cygańsku i chyba tyle a w 1 dzień świąt jemy to co w wigilie a w 2 na obiad jest pieczeńi u mojego tż też jest moim zdaniem bzdurny zwyczaj niewstawania od stołu, wzeszłym roku z mdłościami ciążowymi jadłam i jak musiałam iść do łazienki siła wyższa to teściowa mnie potem opieprzyła że przez to że wstałam wszyscy będą mięli pecha, no cóż.... dla mnie to paranoja, jedzą i odkładają talerze nawet na podłogę pod stół bo wstać niewolno... no ale... dla mnie święta powinny być przyjemne bez jakiś przymusów itd... w Boga wierzą a gusła odprawiają... no ale, każdy w swoim domu panem... ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- jedziemy na 19 na usg dam jutro znać co i jak troszku się zaczynam denerwować..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-12-17 o 16:17 |
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie, Święta powinny być przyjemne Trzymamy z Maluszkiem kciuki za usg, wszystko będzie w porzadku, zobaczysz |
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jak co ale są pewne wyjątki u nas tez pewnie w tym roku bedzie inaczej bo sie pojawiły malutkie dzieci do ktorych trzeba wstac i nie ma zmiłuj!!! z a tymi talerzami na podłogę to chore jest przeciez!!!! takich cyrków u nas niegdy bym sie nei spodziewała!!! laski teraz to nawet mąz przestał odbierac telefon i nie wiem co sie dzieje!!! az mnie z nerwów zaczął boleć naczyniak i ząb pod nim!!! chyba sie popłacze
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie mąż powinien być? W pracy? |
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niby nie mielismy dzis jechac na wies tylko czekamy od tego p****nego mechanika na wiesc ze auto jest do odbioru miało byc na 12 gotowe a do chwili obecnej nie ma go wczesniej mechanik nie odbierał bo gadałam z mezem a teraz nawet maz nie odbiera!!
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie, może prowadzi i nie moze odebrać, albo akurat jest u tego mechanika. Spróbuj za chwilkę
|
|
|
|
#644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuje slicznie ![]() Cytat:
![]() Dzwonilam do domu .. z moja babcia nie najlepiej a nawet nie mam jak jej odwiedzic ... i jeszcze cioci wyszly jakies plamy na plucach ... zanosza sie super swieta
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
no łwasnie dzwonił ze siedzi u mechanika i czeka aż naprawią!!! powiedział mu ze nie wyjdzie stamtąd bez auta
cały dzień w dooopie juz dawno powinniśmy być w Radomiu teraz nawet jak odbierze auto to i tak nie pojedziemy bo jak żeśmy oddawali mu auto to na letnich oponach stało ciekawe jak on wróci do domu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na wigilie są takie potrawy: -ryż z cynamonem -kasza z sosem grzybowym -zupka owocowa, a dokładniej z wiśni -ziemniaczki z śledziem i woda śledziową mniaaaam -rybka smażona -pierogi z kapustą i grzybami -w zeszłym roku była też kutia, ale raczej się już nie pojawi, bo za bardzo nam nie smakowała ooo jeszcze kapusta z grochem- obowiązkowo!
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2010-12-17 o 17:43 |
|
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
dzisiaj wróciłam z pracy a w pokoju chyba z 50 róż herbacianych w wazonie i karteczka "Dziękuję, że jesteś!!" Jejku, ale mnie mężuś zaskoczył. Niestety nie wiedzieliśmy się jeszcze, bo jest w pracy:/ Wkurzają mnie te jego drugie zmiany, bo praktycznie przez cały tydzień się mijamy i nawet przez telefon za długo sobie niepogadamy, bo on ma zawsze dużo pracy i nie ma jak ehhh poczekam do 1 w nocy aż wróci. Ostatnio wraca tak późno, bo pracuje w firmie kurierskiej, rozlicza kurierów i musi czekać do ostatniego kuriera. A teraz świąteczna gorączka, bo tego ten śnieg:/ Co do wigilijnego jedzonka, to u moich rodziców zawsze było bogato, za to u teściów skromnie i zawsze byłam zawiedziona, że nie ma takiego dobrego jedzonka jak u moich. U moich rodziców zawsze jest: barszcz czerwony z uszkami zupa grzybowa smażone pierogi z kapustą i grzybami ryba po grecku krokiety karp smażony czasem śledzie kompot z suszu Na pewno będę to kontynuować w swoim domu. Jak u Was z porządkami? Ja jeszcze nic nie mam zrobione, od jutra zaczynam. Nawet okien nie mam umytych przez te mrozy:/ Edit: Żabciu, piękny ten Wasz dom!! Zachwyciłam się
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
przydały się. Mega stres, ale wszystko było super. BYło kilka wpadek, ale tak śmiesznych, że leżałam ze śmiechu jak i widzowie. Na koniec pani dyrektor nas aż ucałowała i powiedziała, ze widziała ile w to pracy włożyłyśmy ![]() ze śmiesznych wpadek: - Józef z szopki się wydarł, że go Ktoś zasłania i ma się przeusnąć - pszczółka maja wybiega by mówić swoją rolę. stoi, stoi nagle bach mikrofon na ziemie i uciekła do mnie za kotarę. zapomniała czułek założyć. Szybko jej załozyłam i wybiegła powiedzieć swoją rolę ![]() Marta fajne zdjęcie Pata Zabcia współczuje |
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.Ale Wam zazdroszczę tych rodzinnych świąt,ja już zaczynam łapać doła ,bo znów sami będziemy.
martucha boskie zdjęcie PAtryka ale on podobny do Tż!!!a propos jedzonka świątecznego to u mnie w domu rodzinnym zawsze było: -karp-obowiązkowo! w różnych postaciach: w galarecie,smażony -kapusta z grzybami -ryba po grecku mniam ![]() -zupa z suszu i rybna -zazwyczaj z 2-3 sałatki śledziowe -makiełki Barszczu ani pierogów czy też krokietów u nas nigdy nie było,bo nikt nie przepada w domu ![]() Madzia ale mnie rozwaliło zdanie: zapomniała czułek załozyć żabcia przykro mi bardzo.A jak sprawy z Twoją nogą ?bo chyba przeoczyłam jak pisałaś... Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-12-17 o 17:32 |
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na wigilię jak co roku 12 potraw (bo na święta to już masa innego jedzenia:
1. barszcz czerwony 2. uszka 3. pierogi z kapustą i grzybami 4. karp w galarecie (ale ze nie lubimy karpia, to ma byc rybka faszerowana) 5. ryba po grecku 6. śledzie 7. kutia 8. krokiety z pieczarkami 9. kapusta z grochem 10. ciasto :makowiec, piernik 11. kompot z suszu 12. łosoś z serkiem atomufka a ja mało nie zemdlałam. patrze Maja nic nie mówi, nagle bach, mikrofon rzuca i długa do mnie z czułkami w ręku rzuciłam wszystko i jej pomogłam i wybchnełam na scenę
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-12-17 o 17:34 |
|
|
|
#651 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dziś zrobiłam sprzątanie.Trochę nie kumam tego zamieszania ze sprzątaniem przed świętami
zawsze mnie to denerwowało w domu rodzinnym My cały rok mamy porządek
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać. a dzis do mnie dzwonili z przedszkola w miescie czy jeszcze poszukuję pracy (składałam CV, bo mają dla mnie ofertę) . jak człwoiek szuka pracy to nic. a jak już ma to wiecie
po tym jak zostałam przyjęta to dzwonili do mnie z przedszkola prywatnego, ze szkoły do klas I-III ale na roczne zastępstwo i teraz tego przedszkola publicznego/.
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#655 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#656 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje pieknie
![]() Cytat:
a bez wpadek nie bylo by tak wesolo ![]() dziekuje , mam nadzieje ze jakos wszystko sie ulozy z babcia i ciocia ... Cytat:
Z noga o wiele lepiej
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w domu nikt nie lubi i od wielu lat karpia nie było na kolację ![]() własnie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-12-17 o 17:47 |
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
No nic ja uciekam
Życzę miłego weekendu, bo mój nie będzie aż tak miły jaki miał być... jadę do szkoły. Ogólnie rzecz biorąc to 2 tyg. temu się dowiedziałam, że dodatkowy zjazd mamy...
|
|
|
|
#659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bo makiełki są tylko w Poznaniu
to jest coś podobnego do kutii .W skrócie mówiąc bułka namoczona w mleku i potem obtoczona w masie makowej z bakaliami.Takie słodkie kluski,przepyszne ![]() dokładnie moja mama zawsze tydzień przed czyściła wszystkie półki,meble ,okna itp itd....doprowadzało mnie to do szału A na co dzień oczywiście też sprząta,żeby nie było ,że w brudzie cały rok żyliśmy hehe---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() oj współczuje |
||
|
|
|
#660 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

A zupa, a kapusta? U mnie bez zupy grzybowej nie ma Świąt 

) i dopiero wtedy zaczynamy.

a nawet nie mam jak jej odwiedzic
... i jeszcze cioci wyszly jakies plamy na plucach ... zanosza sie super swieta
przydały się. Mega stres, ale wszystko było super. BYło kilka wpadek, ale tak śmiesznych, że leżałam ze śmiechu
zawsze mnie to denerwowało w domu rodzinnym