|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexy kocice, Pmki zauroczone, przez Mężów zostały już ujarzmione. cz.18
och, dziewczyny, nie zazdroszczę wam
a mój TŻ kupił sobie klocki i ma zajęcie od paru dni ![]() zamówiłam mu na all koszulkę. zapewne nie dojdzie do świąt, ale trudno. z FM też dziś zamówienie poszło, ale to kurierem to i w czwartek może przyjść. i jestem w trakcie składania zamówienia biżuteryjnego koraliki, części wszelakie, co się kończą i co koleżanki chcą. kurcze, wyjdzie tego zdrowo ponad stówka ale potem się zwróci, mam nadzieję ![]() zrobiłam dziś obiad. miały być kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym. wyszły... kluski smażone i zrobiłam w końcu te pierniczki witrażyki. wszyscy domownicy zachwyceni wyglądem. no i dobrze ale jestem z siebie dumna. moje pierwsze pierniczki znalazłam ciekawy przepis na ciastka bez pieczenia. grzybki ![]() i wiecie co... koleżanka mi napisała na gg... nie jesteśmy jakoś blisko, ale się znamy... zatruła się czadem i ją mama reanimowała i na oiomie była i mieli ją do komory wieźć i wzrok straciła na chwilę... ale już w porządku, jest w domku, co kilka dni jeździ na badania. strasznie się czyta takie rzeczy...
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2010-12-17 o 19:37 |
|
|
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
Acelinka do tych twoich ciasteczek nie dodaje sie jajek ani proszku do pieczenia?
dziewczynki jestem mega chora, od wczoraj umieram, bylam u lekarza, mam kolejny antybiotyk, we wtorek kontrola, leżę i boli mnie wszytko, co to sie do mnie przyczepiło nie wiem naprawdę
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
gospella zdrowiej. trzymam kciuki żeby nic straszniejszego i ten drugi antybiotyk pomógł
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
bezaczku, masz rację straszne takie rzeczy są
dobrze ze tak się skończyło.ja tez chce robić te witrażyki, mogłabym prosić jezszcze raz przepis? ![]() gospelko, no właśnie się nie daje ani jajek ani proszku mam nadzieję ze lekarstwa Ci pomogą i szybko wyzdrowiejesz ![]() laski zróbcie cos żeby mi sie chciało uczyć i musze napisać prace "Moje wymarzone przedszkole" ma któraś jakies pomysłu? Bo mi totalnie weny brakuje
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-12-17 o 19:50 |
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem wytnij w środku dziurki i wsyp landrynki i piecz 10 min albo zależy jaki piekarnik masz. mi potem już 6-7 wystarczało.trochę wypłynęło, ale większość fajnie wyszła.a przedszkole to z perspektywy pedagożki czy dziecka, jeślibyś miała znów chodzić?
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewzyny oby, bo nie wydole
acelinka niezły temat masz ![]() bezaczku świetne pierniczki
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. Edytowane przez gospella Czas edycji: 2010-12-17 o 20:05 |
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
bezaczku
śliczne pierniczkiz mojego punktu widzenia, jaką mam wizje swoją i co mi się podoba, a co nie podoba w przedszkolu dzisiejszym
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
gospelko to dzięki tobie
wystarczy lejkiem zrobić dziurkę i już coś innego ![]() a i takie z małą dziurką będą lepsze dla np starszych osób czy dzieci, bo jeden duży mi się połamał i go zjadłam. o ile ciacho szybko wsunęłam, o tyle landrynka ssałam dobre 4 minuty albo i dłużej i już się zdenerwowałam po minucie ![]() a jutro albo pojutrze spróbuję zrobić z żelkami, wyczytałam na necie żeby wrzucić minutę-dwie przed końcem pieczenia. będą bardziej miękkie przynajmniej ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() cóż. fajne są małe mebelki nauka literek. języków. ciężko. nie bardzo wiem jak wygląda dzisiejsze przedszkole ![]() z tego co miałam 3 tyg praktyk, to wyniosłam tyle, że są ogromne różnice w zachowaniu dzieci, ale to niestety z domu się wynosi. jeden czterolatek już potrafi swoje imię napisać, ma rozbudowaną wyobraźnię przestrzenną, inny koloruje okropnie wyjeżdżając za kontury i tak jakby w miejscu mażąc, czy nie potrafi za bardzo nożyczkami się obsłużyć. że o myciu rąk nie wspomnę |
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
bezaczku, pierniczki z żelkami brzmi pysznie
![]() nom tylko ze teraz literelk nie wolno uczyc w przedszkolu ale nauczyciele i tak to robią tak po cichutku bez wpisywania do dziennika z tym zachowaniem to dokładnie, niektórzy nie pozwalają w domu rysować, malować w szczególności farbami i tak to potem wygląda. Wiadomo ze niektóre dzieci mają mniejsza zdolności bo są np. wczesniakami ale w większosci to rodzice są winni ich lenistwo i wyręczanie dzieci we wszystkim ![]() juz powoli mam wenę i mam nadzieję, że coś naskrobie zapomniałam o tej pracy kompletnie a to na jutro to zmykam do pisania a jak już bede po egzaminach to w poniedziałek biorę się za ciasteczka i pierniczki!
|
|
|
|
#1150 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki. Dopiero niedawno wróciłam ze szkoły, dobrze że akurat szwagierka z chłopakiem wracali to mnie zabrali bo inaczej to bym chyba zamarzła, jutro niestety busem rano przez 7 znów do szkoły i zajęcia do 19tej
![]() TŻ w delegacji przyjeżdża dopiero jurto i dzisiaj idę spać sama ![]() certina sto lat kochana i dużo zdrówka, spełnienia marzeń i wszystkiego naj naj z okazji jutrzejszych urodzin Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj w szkole spotkałam się z koleżanką która jeszcze miesiąc temu nie była w ciązy a dzisiaj jest w 6 miesiącu do piątego m-ca miała normalny okres, żadnych mdłości, zmęczenia, nadmiernego apetytu, żadnych ale to żadnych objawów, na dodatek przez dwa miesiące będąc już w ciązy pracowała za granicą. Dopiero niedawno zauważyła że coś się z jej organizmem dzieje i poszła do lekarza. Na szczęście dziecko jest zdrowe. Śmiałyśmy sie z niej że 3 miesiące w ciąży będzie chodzić![]() Zmykam się myć i spać bo jutro przed 6 pobudka. Acelinko trzymam kciuki za Twoją szkołę, wszystko pozaliczasz Agula oszczędzaj się Dobrej nocki dziewczyny. |
||||
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny już wiem o co kaman z tym sylwkiem .. ten kumpel pytał tż'ta co z sylwkiem czy coś kombinujemy i tż mu odpisał, że już mamy zapłacone tam i kumpel, ze lipa i ze tż mógł szybciej powiedzieć i że znowu kupa wyszła .. no i tż pewnie to wziął do siebie ... eh.. jutro napisze do dziewczyny tego kumpla czy by nie szli z nami ... chociaz podobno już miejsc niema, ale myśle ze brat coś wykombinuje ...
magolinko, dziękuje za kciuki ![]() dziewczyny nie wiem, kiedy ja się wyśpie, chyba dopiero w święta tak mis ie już oczy zamykają a trzeba się pouczyc .. nic mi do łba nie wchodzi a jutro jak wróce ok 19 to znowu nauka na niedzielę na 2 egzaminy ...
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć w sumie ja byłam w takiej jakby zerówkowej grupie, ale bez obiadów, a były tam dzieci 4,5 i 6 lat, taki bezobiadowy zlepek, co jak dla mnie jest głupotą. w pewnym momencie dnia 6 latki miały zajęcia, cosik tam bazgrały w ćwiczeniach, a reszta się miała zająć sobą. niefajne pisz pisz, a potem się pochwal swoimi wypiekami. jak zrobię żelkowe, zaraz opiszę swoje wrażenia
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
bezaczku, często tak mieszają grupy i to jest beznadziejne. Ale co zrobić, takie realia
napisałam prace, ale sobie pomarzyłam duże sale, osobno do zabawy i osobno do zajęc, mnóstwo przyborów i środków dydaktycznych, sala gimnastyczna, piekny ogród z placem zabaw, oprócz wychowawców pomoc z wykształceniem pedagogicznym, przedszkolny psycholog i logpeda, małe grupy i inne takie tam .... pomarzyć można ![]() w poniedziałek będe robić witrażyki żelkowe tylko musze sobie foremki załatwić i moje ciasteczka, bo uwielbiam je ![]() dziewcyzny wyłanczam kompa, poczytam troszke notatki i zmykam spac bo 5.30 pobudka jak codzień ![]() miłego weekendu
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-12-17 o 22:43 |
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj potem zdjęcia swoich wytworków ![]() jutro jedziemy na świąteczne zakupy. ciekawe co na drogach ![]() dobranocek, dziewczęta |
|
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Brrrr ale zimno kobiety, zazdroszczę tym które smacznie śpią w łóżeczkach i nie muszą wstawać
ja już piję kawkę, ale na szczęście jakaś wyspana dzisiaj wstałam, obudziłam się już po 5 i zasnąć nie mogłam. Przynajmniej tyle![]() acelinko chciałabym do takiego przedszkola pochodzić powodzenia na zaliczeniach i egzaminachcerti jeszcze raz wszystkiego naj z okazji urodzin bezaczek powodzenia na zakupach Miłego dnia dziewczynki, jak wrócę ze szkoły to pewnie się odezwę |
|
|
|
#1156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ACELINKA: Ty powinnas byc najwazniejsza dla tz i skoro tak zdecydowalas o tym sylwku to powinien to zaakceptowac a nie "fochy śmierdziochy" strzelać faceci tez potrafią być marudni i to bardziej niz kobiety.
|
|
#1157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym zobaczyc jej mine jak lekarz popwiedział, że jest w szóstym miesiącuCerti dołączam się do życzonek ![]() Cytat:
![]() Kurcze ale u mnie zimno brrr.... tż jedzie na przegląd samochodu, a jak wroci to zapewne wciągnie nas gorączka przedświąteczna, dekorowanie domu itd ![]() Ehh wczoraj kupiłam tż zegarek na all, mamie nowy telefon bo cos narzeka na stary, tż i mojemu bratu rękawice narciarskie, została mi jeszcze siostra, jej facet, bratowa, babcia i siostra tżta...ta malutka.... a kasa na koncie się skończyla |
||
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Acelinko, zleciały jak z bicza strzelił. I jeszcze wczoraj kolejna kolacja, ale było całkiem fajnie. Wrócilismy po północy do domu, a rano musiałam wstać, żeby odwieźć TZta do pracy
![]() Cytat:
Ja mam w mieszkaniu 3 okna i nie raz nie chce mi się ich tykać, a co dopiero 12 razy tyle Acelinka, mam nadzieję, że wyjaśni się wszystko z tym Sylwestrem i że się pogodzicie Nie warto w Nowy Rok wchodzić pokłóconym ... Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
czesc i czolem
wlasnie pochlonelam cala czekolade ![]() u mnie tez zimno bardzo acelinka my na zajeciach w grupach tworzylismy taka wizje przedszkola, szkoda tylko ze to wszystko pozostanie na papierze ![]() bezaczek7 mialam wlasnie robic pierniczki te z landrynkami ale poczekam az zdasz relacje co Ci wyszlo z tych z zelkami ,dziewczynki jak bedziecie w ciazy to nie liczcie na zyczliwosc obcych ludzi, wlasnie dzis po raz kolejny sie o tym przekonalam, fakt ze nie mam jakos duzego brzucha i jeszcze w zimowej kurtce ale bez przesady, stalam sobie w kolejce do kasy w markecie, najpierw pani przede mna zmierzyla mnie od gory do dolu ze 3 razy ale oczywiscie nic nie powiedziala a potem inna kobita by mnie stratowala bo tak jej sie spieszylo do nowo otworzonej kasy, no masakra jakas
|
#1160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
wczoraj nie miałam czasu zajrzeć do Was, dzisiaj też mam tylko chwilkę, ale wpadłam żeby Wam bardzo podziękować za życzenia urodzinowe, jesteście kochane wczoraj właśnie po zajęciach pojechaliśmy po prezent dla mnie i szukaliśmy prezentów pod choinkę, a dzisiaj od rana sprzątam bo przyjdzie koleżanka, która będzie u nas mieszkać przez tydzień i musze jej wytłumaczyć co i jak i musi być w miarę posprzątane Cytat:
Cytat:
bezaczek prześliczne pierniczki wpadnę pewnie dopiero jutro bo dzisiaj już nie będzie jak, musimy kupić choinkę dla teściowej i dla nas, potem do mojego taty jedziemy, a wieczorem jak już pisałam przychodzi koleżanka. Miłego popołunia |
||
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek
a co tu taka cisza? ![]() wczoraj ubralam choinke u rodziców (bardzo lubie to robic) a dzis u siebie taka miniaturke bo niestety w tym roku duzej nie bedziemy mieli, za duzy wydatek na bombki i inne ozdobki, ide nakladac obiadek milego popoludnia
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero zajrzałam, bo od rana byliśmy z mamą i TZtem na zakupach. Masakra, pełno ludzi, korki - koszmar. Ale nie mieliśmy wyjścia, bo ja na tygodniu pracuję, TZ ma drugą zmianę, mama jeszcze jakoś dziwnie inaczej i musieliśmy jechać dzisiaj. Dopiero będziemy jedli obiad ....
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj pół dnia spędziłam na zamawianiu części na allegro.
kupiłam w leroyu drutki i próbuję robić takie drutowe owijane kolczyki. masakra jak ciężko to idzie. na razie zrobiłam tylko szkielety kolczyków i zawieszki, a palce mnie już bolą dawno chyba za gruby drut kupiłam na szkielet, a do środka za cienki ![]() no i przez to zamówienie i strojenie choinki nie miałam czasu na pierniczki ale jak tak piszecie, że czekacie na moją opinię, to chyba zaraz pójdę do kuchni je robić
|
|
|
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka,
ja dopiero ze szkoly wrocilam ;/ zjadlam zimny obiad bo taka bylam glodna zaliczylam henne spac mi sie chce jak nie wiem a jeszcze do kosciola ide ;/
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Coś się najwidoczniej dzieje z naszymi TŻtami, jakaś zbiorowa choroba Pewnie cos lata w powietrzu, skoro tacy się zrobili nerwowi
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyneczka, gratulacje henny
ja niestety dzisiaj nie poszłam do kościoła ![]() zrobiłam te pierniczki. świetna sprawa ![]() na ciepło opiszę moje wrażenia: * przy landrynkowych dałam więcej kakao i mniej sody, wyszły płaskie. te są takie bardziej pulchne * żelkę wrzucałam po jednej albo dwie w całości, w zależności od wielkości otworka, do już upieczonych pierniczków, były tam minutę-dwie, patrzyłam cały czas aż się rozpuszczą i wtedy wyjmowałam * użyłam żelek haribo, nie wiem jak się będą zachowywać te miękkie * nie wiem czy to wina piekarnika, czy barwników, ale zauważyłam, że białe i zielone szybciej się rozpuszczają. i podczas gdy reszta się kończy rozpuszczać, te mi już bąbelkowały i kipiały ![]() * jeśli chcecie upiec całą porcję ciasta (z powiedzmy dwóch szklanek mąki) blacha po blasze, przygotujcie ich dużo nie wolno odrywać żelkowych, nim całkowicie nie wystygną! bo ciasteczka się pokruszą, a żelki dalej będą tkwić na papierze. ja zużyłam 5 blach, choć początkowe były cienkie, potem robiliśmy grubsze. a, no bo mąż mi pomagał ![]() * no właśnie, bo ja piekę na papierze, nie na gołej blasze * doświadczenie męża: nie zjadać! choćby i kusiło i były pozornie wystygnięte. kleją się bardzo do zębów, szczególnie do ubytków. i choć ciastko jest już zimne, żelka potrzebuje więcej czasu na ścięcie się. * landrynki się wrzuca od razu i mogą być nawet wyznacznikiem czy ciasto dobre. jak się rozpuszczą to i ciasto upieczone. * żelki dają równą powierzchnię, landrynki raczej nierówną * patrzyłam dziś na landrynkowe. troszeczkę się posklejały, szczególnie te wylane. no to tyle ![]() jeśli macie czas, zróbcie je. wyglądają świetnie, a i dzieci będą zachwycone i ewentualni goście też gospelko dziękuję jeszcze raz za pomysł ![]() edit: wiecie co, poprzyklejało się to do tego papieru chyba jednak trzeba papier lekko natłuścić, bo te, co piekłam na już używanym papierze, natłuszczonym od innych ciastek, zeszły bardzo ładnie. a teraz siedzę i odrywam papier
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2010-12-19 o 21:32 Powód: dodanie zdjęcia :D |
|
|
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
bezaczek : dziekuje
|
#1168 |
|
Konto usunięte
|
fajnie wygladają pierniczki, a te z żelkami się nie kleja potem bardzo do siebie? Może zrobię w tygodniu ?? hmmm tylko czasu na wszystko za mało.
dziś posprzątałam i mam nadzieję, ze wystarczy do świąt bo w wigilię pracuję i po poprocie prosto na wigilie jedziemy...a właściwie na 3 wigilie... |
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;23876704]fajnie wygladają pierniczki, a te z żelkami się nie kleja potem bardzo do siebie? Może zrobię w tygodniu ?? hmmm tylko czasu na wszystko za mało.
dziś posprzątałam i mam nadzieję, ze wystarczy do świąt bo w wigilię pracuję i po poprocie prosto na wigilie jedziemy...a właściwie na 3 wigilie...[/QUOTE] to jakieś specyfiki na trawienie chyba trzeba ja po jednej czasami "mdleję" ![]() no właśnie trochę się kleją. trzeba by jaki patent na to wymyślić. nie wiem, workiem przełożyć? też się przyklei. do worka ma któraś pomysł, żeby się pierniki nie pokleiły do siebie? dziewczyneczka dziękuję dobranocek, dziewczątka
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2010-12-19 o 22:48 |
|
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendzie
![]() ale mieliśmy z TZ pracowity weekend ... ale jakże miły w piątek TZ-cik zabrał mnie na kolacje do restauracji zupełnie dla mnie nie spodziewanie a w sobotę rano standardowo sprzątaliśmy cały domek i potem zakupy świąteczne ooooo ja straszne tyle ludzi to dawno nie widziałam parę razy została bym staranowana bo się do wszystkiego pchali jakby miało im zabraknąć a wieczorem ubieraliśmy sobie wspólnie choinkę w niedziele wyspaliśmy się za wszystkie czasy i jechaliśmy dokupić prezenty i do domku odpoczywać ![]() ogólnie mówiąc miły weekendzik a teraz jeszcze tylko 3 razy wstać do pracy i 3 dni wolne ![]() szkoda ze tegoroczne święta tak fatalnie przypadają ![]() uciekam na kawkę
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

a mój TŻ kupił sobie klocki i ma zajęcie od paru dni 
koraliki, części wszelakie, co się kończą i co koleżanki chcą. kurcze, wyjdzie tego zdrowo ponad stówka 

ale już w porządku, jest w domku, co kilka dni jeździ na badania. strasznie się czyta takie rzeczy...

śliczne pierniczki

... a to dlatego ze jak cokolwiek planowaliśmy były dwie opcje domówka u nas albo ta impreza no i wstępnie o tej domówce wiedział jeden jego kumpel najlepszy (ten najlepszy, który nie przyszedł na wesele 

Zakończone: 2