|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Kurcze... strasnzie sie denerwuje ![]() W zeszly czwartek robilam przesiewowe badanie krwi wykluczajace syndrom downa i inne choroby. Z wynikiem mieli zadzwonic w tym tygodniu, a tu piatek wieczor i nikt nie dzwonil Strasznie sie martwie... moze cos jest nie tak? Okropnie sie boje... chyba zaraz tam zadzwonie...
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Hej dziewczyny
Wcisnełam sie na kompa u siostry, wiec moge was troche po nadrabiać. Wczesniej pisałam ze mnie nie będzie do świąt, żadna z was mi nawet nie pomachała więc sie zastanawiam czy mnie jeszcze w ogóle pamiętacie...czytając wasze posty co do stresu przed wiyta u lekarza to sie cały czas dziwie. Ja top jakos traktuje bardziej jako spotkanie, radosc ze znów go lekarz zmierzy, że popatrzę sobie na Krasnala. Nie powinniście sie tak denerwować! Nawet czasem lepiej jak lekarz wcześnie zauważy jakąś nieprawidłowość. Mozna wtedy szybko reagować. moria44 filmik i zdjęcia 4D naprawdę super! ...tam mi wcześniej któraś pisała ze na moich (12-to tyg) nic konkretnego nie widać a to nie prawda! Na każdym cos widać, cos przepięknego! Na Twoim również |
|
|
|
#1203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najlepiej sama zadzwon, nie czekaj... jestem smutna, Tż pojechal znowu do Zgierza. Tym razem maluje szafeczki kuchenne siostrze i tylko dlatego mnie tam nie ma bo w ciazy nie powinno sie wdychac lakierow ![]() kurde znowu bedzie ok.23 dopiero nie wytrzymam tak mi zle- caly dzien sama w domku.
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
24kasia86 wiem co czujesz. Od kad nie pracuje tez mam problemy z samotnością
Tak bym do ludzi chciała...No musimy sie jakos uzbroić w ćierpliwosc. Nie chce Ci pisać znienawidzonego prze zemnie zdania które teraz słyszę od każdego komu zwierzam się z tego ze mam problem z siedzeniem w domu..."jeszcze trochę a nie będziesz sama i będziesz chciała sobie odpocząć" Wiec przesyłam ci
|
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
Kasia, na pewno Ci smutno,że tak sama siedzisz
Rozumiem Cię![]() Szkoda,że twój Tż tak dużo pracuje i ciągle sama jesteś ![]() U mnie jest trochę na odwrót, lubię sobie sama posiedzieć a niestety teraz nie mam takiej możliwości, bo teściowa siedzi praktycznie 24h na dobę w domu razem ze mną ;( A ja bym chciała pół dnia sama, drugie pół tylko z Tżtem no ale cóż..nie zawsze mamy to co byśmy chciały.
|
|
|
|
#1207 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale przecież wszystko będzie dobrze, lekarz na usg nic nie stwierdził. Dziewczyny dzięki za komplementy, dla mnie i Czara Wiem, że każda matka chwali swoje dziecko najlepiej na świecie ale nie robię tego bez powodu To taki prawdziwy amant, moje koleżanki to nawet na "do widzenia" całuje w usta i buziaki puszcza.Spałam trochę zamiast sprzątać, Tż poszedł na pocztę i odebrał kolejne paczki. Chciałam schować ubranka do komody, a tż mówi "wyciągnij to z tej szuflady bo się zerwie" no i wywalił mi wszystko na podłogę. Zrobiłam fotki. Zaraz powiecie że szurnięta wariatka jestem, ale tak jakoś wyszło... Wiem, że gdybym nie wydała tej kasy na te ubranka to i tak by się rozeszła...Na ostatnim zdjęciu rzeczy "nie trafione" :/
|
|
#1208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
Ale jestem zła
![]() normalnie mam ochote kogos udusic!!! zadzwonili do mnie z przychodni i odwolali moje poniedzialkowe usg!! a kur....zapisalam sie miesiaz temu dzwonilam troche ponad tydzien temu upewnic sie czy napewno mnie dr przyjmie mowili ze tak ze nie ma problemu a dzis przed sekunda dzwonia ze lekarz mnie nie przyjmie bo sobie urlop bierze
|
#1210 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lubie samotnosc ale do przesady!! tesknie za Tż... wiem to glupie ale mam ochote sie kochac a on ciagle zmeczony. Przyjedzie zje cos i do lozeczka. Przytuli sie slodko, powie cos na dobranoc i za nim sie obejrze juz chrapie... ehhh Cytat:
na szczescie ja swoja mam 80km stad. Ma przyjechac jak urodze na tydzien, lub dwa...![]() Siasiek ja tez jestem zapominalska... ciuszki cudne. No tak bedziesz miala synka ( to przez moja nieobecnosc ta nie wiedza, ciezko sie tyle stron nadrabia), jak bede miala coreczke to kupie od ciebie te ciuszki ok? ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
to mialo byc polowkowe? jesli tak to 3 stycznia moze byc za pozno?
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
anula81- wlasnie ten Aspargin dostalam na skurcze w lydkach
mamy imie Alan.moria, postaram sie jutro fotki wrzucic. dzieki za wszystkie gratki
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
tak polowkowe i 3 zaczynam 23 tydzien
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Siasek ale zakupy!
Świetne!
|
#1214 |
|
Wtajemniczenie
|
połówkowe robi sie miedzy 18-22 tc podobno...
ale chyba mozesz sie do innego lekarza zapisac?? ja tez bym chciala znowu usg...a wizyta u gin dopiero 6 stycznia i wtedy dostane skierowanie na usg, ktore pewnie odbedzie sie dopiero w lutym... dziewczyny powiedzcie mi jakie usg jest po polowkowym i kiedy powinno sie je wykonac???
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia grochowa
![]() jakby coś było nie tak z wynikami to już na pewno by zadzownili, nie martw sie !! Taverney super wieści, tak trzymaj kochana moria44 nie będę znowu Ci słodzić ale wiesz co chciałabym powiedzieć Kwiatecek gratuluje siusiaczka i oczywiście zazdraszczam anula_81 kiedy idziesz na zwolnienie, bo jakoś nie widzę jak oni sobie bez ciebie w pracy poradzą, jak po jednym dniu jest taka masakra (niedobrze jest być niezasąpionym )the_sania świetnie że już w domciu ![]() Agnieszka.M mi się obie podobają sukienki, ale zależy jaki sylwester, ta druga jest baaardziej elegancka dorkabl pamietamy, tyle że nie zawsze niestety na wszystko jesteśmy w stanie odpowiedzieć, moje posty też nieraz nikną w gęstwinie innych, ale trzeba się dobijać a twoje podejście jest jak najbardziej prawidłowe, ale naszego strachu nie da się wyplenić, tak już mamy, choc ja też się zawsze ciesze ale boję ciutke tez ![]() 24kasia86 też sama siedzę (tzn Zosia śpi) mężu pojechał jakąś paczkę odebrać z PKP, a wszyscy pewnie słyszeli jak ostatnio pociągi jeżdżą ![]() Catia88 teściowa dobra rzecz, ale z daleka i raz na jakiś czas ![]() Siasiek o maniooooo !!!! jaka wyprawka, ja tyle chyba po Zosi nawet nie mam piękne ciuszki, jak będzie dziewczynka to odkupie od ciebie ta sukieneczkę w paseczki TheXanthippe współczuje, urlopy to się chyba ciut wcześniej planuje ja tez bym się zdolowała dobrnęłam do końca ![]() JUTRO NA 11 WIZYTA !!! ![]() błagam o kciukasy za połówkowe i siusiaczka odebrałam dziś wyniki: hemoglobina - 11,9 (chyba żelazo mnie czeka), w moczu - bakterie - dość liczne, ale bez leukocytów (mam nadzieje ze to nic nie znaczy) |
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja badanie krwi (w tym przed i po zazyciu glukozy) mam zrobic na 6 stycznia i az sie boje bo mi tez hemoglobina spada... mocz tez nieciekawie bo leukocyty u mnie byly
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja leukocytów miałam 3-5 więc w normie, a hemoglobina spada z wyniku na wynik, niestety w ogóle teraz ciężko jakoś dobrze się odzywiać, bo warzyw mało a do tego wszystkie pędzone i bez wartości prawie jeny te kopniaki są już taaaki mocne ze w szoku jestem, rozpycha się maluszek na całego eweska jak ty dwa naraz czujesz to musi być mega uczucie
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-17 o 20:35 |
|
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam:
Między 28. a 32. tygodniem. Mierzy się główkę, obwód brzuszka i długość kości – wszystko to pozwala wykryć wewnątrzmaciczne zahamowania wzrostu dziecka, ocenia się indeks płynu owodniowego, stopień dojrzałości łożyska. Podobnie jak w czasie poprzedniego badania. wiec mnie czeka kolejne badanie usg na skierowanie pod koniec stycznia lub na poczatku lutego. Nie wytrzymam do tego czasu chyba!! tym bardziej ze plci nie znam
|
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę siusiaka, będę trzymała ![]() My być może dowiemy się we wtorek ( mam rutynową wizytę ), a jak nie to na połówkowym dzień po świętach. Mój bejbik dzisiaj znowu "reagował" na sok pomarańczowy ;D Za chwilę będę piła kakao, więc pewnie będzie powtórka ).
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2010-12-17 o 20:37 |
|
|
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
więc raczej już jestem pogodzona z żelazem, zatwardzeniem i ciemnymi kupami(za przeproszeniem) |
||
|
|
|
#1222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aaaa to dobrze bo ja leukocytow mialam 0-1 w polu widzenia.... oj z jedzeniem to sie zgodze, dzisiaj kupilam pomidory- zupelnie bez smaku a wydawaly sie dobre 9,80 za kg porazka. Kurde pomyślałam nagle o mandarynkach i ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
przy zelazie ma sie problemy z kupka? oj ![]() ja teraz 2-3 razy dziennie, lepiej niz przed ciaza
|
|
|
#1223 | |||
|
Zakorzenienie
|
My ubieramy choinke, TZ pojechal po nowe lampki bo te stare jednak sa za krotkie, mamy wielgachna choinke w tym roku, ledwie sie miesci
Te stare pieknie rozwiesilam na przeszkleniu ktore wychodzi na balkon i wlasnie sobie siedze w ciemnosci i tylko tych lampkach iczekam na Tzta spakowalam wszystkie prezenty![]() Cytat:
a ubranka piekne! z tych nietrafionych chetnie bym sie pisala na ta fioletowa sukieneczke! cudo ![]() Cytat:
jeszcze raz gratuluje Alanka![]() Cytat:
bedzie troche wolnego![]() Ja tez mialam slabe zelazu, ale cale 4 miesiace jadlam zelazo w tabletkach i mi sie poprawilo ![]() wracam do choinki ![]() odezwe sie pozniej, nie idzcie pspac!! Albo wkleje wam jeszcze kilka moich ubranek ![]() 1.jpg2.jpg 3.jpg4.jpg 5.jpg6.jpg no i ANDZIOT!!! powodzenia na jutrzejszym USG trzymamy kciuki ***
|
|||
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
PS. te ciuszki to z tych co kupilam caly komplet, niestety rozowe oczywiscie, ale jutro wam wkleje kilka mam po chlopcu mojej kolezanki, ale dla dziewczynki tez beda pasowac i tez sa sliczne i..nie rozowe
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro sie dopiero wybieramy co do sukienki od siasiek to ja byłam pierwsza ciuszki piekne, szczególnie ten czerwony bodziak
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-17 o 20:51 |
|
|
|
|
#1226 |
|
Moderatoreska
|
Na razie fajne uczucie, gorzej pewnie będzie później jak tak na raz będa kopać
![]() Dziewczyny super ubranka, mnie jutro tż przywiezie i zobacze co tam mam ![]() Tż dzwonił, przeważnie wyjeżdżał o 20 ale dziś wyjedzie w nocy jak się przespi.Więc nie będzie jutro popołudniu tylko wieczorkiem, ale parę godzin nie zrobi mi juz wielkiej różnicy, najważniejsze żeby dojechał szczęśliwie ![]() Jutro mam tez dziewczynę na makijaz wieczorowy, więc sie odstresuję troszkę
|
|
|
|
#1227 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki, cos mi net dzisiaj nie dzialal, chyba ta zimnica kable zmrozila, bo polska tv to od 3 dni mi nie dziala
pozatym malo wychodze, bo sie zakatarzylam i wyskakuje tylko po zakupy, poczta, bank, itp. Maz poszedl odebrac od krawcowej zakupione przeze mnie spodnie ciazowe, pozniej sie pochwalePaulizia jak tam zadzwonilas po te wyniki??? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kwietecek gratuluje siusiaczka Wiecie co patrzylam w ten kalendarz chinski i rzeczywiscie dzieciaczki poczete w lipcu i sierpniu w wiekszosci to chlopcy ![]() anula_81 piekne ciuszki, nie szalej tylko ze zwiewnymi sukienusiami, bo u Ciebie lato to miesiac trwa
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() p.s. w przypadku zagubienia kluczy, to radziłabym wymienić jak najszybciej chociaż jeden zamek w drzwiach, tak dla pewności, żeby spać spokojnie ![]() Listopadowa a mam do Ciebie pytanko... czy Ty już wiesz gdzie będziesz rodziła w 3city??? bo ja już mam kompletny mętlik w głowie... Mój Małż namawia mnie na Gdańsk Zaspę ale po pierwsze z Gdyni daleko, a po drugie tam ponoć po porodzie mąż nie może wejść do żony na oddział... tylko jest jakiś niby pokój spotkań, co sobie można do niego pójść ale że tam zawsze pełno ludzi i z małym dzieckiem to nie bardzo ... wiesz może czy tak samo jest w Redłowie?? Ja sobie nie wyobrażam, że miałabym leżeć minimum 3 dni i sama z malutkim dzieckiem, że nawet mój TŻ by nie mógł do mnie wejść ![]() i w końcu dojrzałam, żeby zamieścić zdjęcie mojego brzucha... normalnie mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz większy...
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
anula_81 hmm ale sie rozmazylam, choinka prezenty- fajniutko
ciesze sie ze w koncu troche wypoczniesz... szkoda ze na to zwolnienie musisz jeszcze czekac- silna z ciebie kobitka ![]() a ciuszki no coz slodziutkie ![]() ja mam ta wyprawke dla bejbika do porodu, wszystko w kolorze bialym...na czapce pisze " moja pierwsza czapeczka"- popłakałam sie za pierwszym razem. Jestesmy ludzmi cudu naprawde. Eweska kurde wiem co czujesz... jutro o tej porze on juz bedzie z toba... ehh mi sie zdarzylo tak czekac na Tż kilka razy po miesiacu nieobecności... przez pierwsze polgodzinki napiecie, rozmowa a potem hop do lozeczka hehe
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2010-12-17 o 21:07 |
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co wiem, ze w Pl sa tylko godziny wizyt i oddzial noworodkow jest "sterylny" nie tak zeby cala rodzina i znajomi przylazili w dzien po porodzie, a tu z kolei w dzien i w nocy asystuja mamy lub tesciowe, bo polzna nic nie robi, no i przylaza tlumy znajomych odwiedzic dziecko i mame w szpitalu...my niestety nie mamy nikogo w sensie zeby mi ktos pomogl po porodzie i to mnie przeraza, mam nadzieje ze mozna oplacic polozna czy kogos ktora mi przyniesie dziecko...normlanie gorzej niz za komuny
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Czekamy na Ciebie fasolko

Tak bym do ludzi chciała...
no ale cóż..nie zawsze mamy to co byśmy chciały.

z szyjką niby troszkę lepiej. dzidziuś ma 13cm. 

Świetne! 
(niedobrze jest być niezasąpionym