Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-17, 17:57   #1201
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
no nie gadaj, ze tak ci powiedziala... bo ja w ogole mleka nie pije. Podaj mi dokladna nazwe tego co ci przepisala i czy to jest na recepte.
Adcal-D3 Lemon nie wiem jednak czy jest to dostepne w Polsce.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Kurcze... strasnzie sie denerwuje
W zeszly czwartek robilam przesiewowe badanie krwi wykluczajace syndrom downa i inne choroby. Z wynikiem mieli zadzwonic w tym tygodniu, a tu piatek wieczor i nikt nie dzwonil Strasznie sie martwie... moze cos jest nie tak? Okropnie sie boje... chyba zaraz tam zadzwonie...
Stary 2010-12-17, 18:09   #1202
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Hej dziewczyny
Wcisnełam sie na kompa u siostry, wiec moge was troche po nadrabiać. Wczesniej pisałam ze mnie nie będzie do świąt, żadna z was mi nawet nie pomachała więc sie zastanawiam czy mnie jeszcze w ogóle pamiętacie...

czytając wasze posty co do stresu przed wiyta u lekarza to sie cały czas dziwie. Ja top jakos traktuje bardziej jako spotkanie, radosc ze znów go lekarz zmierzy, że popatrzę sobie na Krasnala.
Nie powinniście sie tak denerwować!
Nawet czasem lepiej jak lekarz wcześnie zauważy jakąś nieprawidłowość. Mozna wtedy szybko reagować.

moria44 filmik i zdjęcia 4D naprawdę super! ...tam mi wcześniej któraś pisała ze na moich (12-to tyg) nic konkretnego nie widać a to nie prawda! Na każdym cos widać, cos przepięknego! Na Twoim również
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 18:19   #1203
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Jak tak piszecie o płci, to ja już się nie mogę doczekać poniedziałku

Dziś cały dzień w domu. Wzięłam się za przygotowanie i pakowanie prezentów. Najbliższym oprócz większego prezentu, daję buteleczkę domowego Baileysa [jest pyszny, a ja nawet się napić nie mogę!] i pudełko pierniczków. Napiekłam się dziś, jak wściekła. Zrobiłam pierniki z witrażykami, pierwsza porcja się zjarała
Wspaniały, ciepły gest te pierniczki i domowy Baileys, naprawdę się rozczuliłam
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 18:39   #1204
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Adcal-D3 Lemon nie wiem jednak czy jest to dostepne w Polsce.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

W zeszly czwartek robilam przesiewowe badanie krwi wykluczajace syndrom downa i inne choroby. Z wynikiem mieli zadzwonic w tym tygodniu, a tu piatek wieczor i nikt nie dzwonil Strasznie sie martwie... moze cos jest nie tak? Okropnie sie boje... chyba zaraz tam zadzwonie...
trzeba sie w aptece zapytac, a najlepiej zaczac pic po prostu mleko

najlepiej sama zadzwon, nie czekaj...

jestem smutna, Tż pojechal znowu do Zgierza. Tym razem maluje szafeczki kuchenne siostrze i tylko dlatego mnie tam nie ma bo w ciazy nie powinno sie wdychac lakierow

kurde znowu bedzie ok.23 dopiero nie wytrzymam tak mi zle- caly dzien sama w domku.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 18:47   #1205
dorkabl
Zadomowienie

24kasia86 wiem co czujesz. Od kad nie pracuje tez mam problemy z samotnością Tak bym do ludzi chciała...
No musimy sie jakos uzbroić w ćierpliwosc.
Nie chce Ci pisać znienawidzonego prze zemnie zdania które teraz słyszę od każdego komu zwierzam się z tego ze mam problem z siedzeniem w domu..."jeszcze trochę a nie będziesz sama i będziesz chciała sobie odpocząć"

Wiec przesyłam ci dla towarzystwa, na dzisiejszą samotność
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 19:00   #1206
Catia88
Rozeznanie

Kasia, na pewno Ci smutno,że tak sama siedzisz Rozumiem Cię
Szkoda,że twój Tż tak dużo pracuje i ciągle sama jesteś
U mnie jest trochę na odwrót, lubię sobie sama posiedzieć a niestety teraz nie mam takiej możliwości, bo teściowa siedzi praktycznie 24h na dobę w domu razem ze mną ;( A ja bym chciała pół dnia sama, drugie pół tylko z Tżtem no ale cóż..nie zawsze mamy to co byśmy chciały.

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 19:17   #1207
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, wrocilam od gina z Tz i uwaga.................... .... KOLEJNY SIUSIAK, BEDZIE SYNECZEK
Lekarz powiedzial,ze siusiak jest tak duzy ze tu sie nie da nic pomylic. Fajnie maly lezal z raczka na glowie i ciagle otwieral usta. Wazy 400 gram i ma 16 cm od glowki do pupy. Lekarz mowi,ze wszystko prawidlowo jak na ten wiek ciazy, wiec to nic ,ze malo przytylam.
I nadal nie moge uwierzyc ,ze intulicja mnie nie zawiodla, ze to maly chlopczyk...
Gratulację, intuicję miałaś faktycznie
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

w końcu dziś mnie wypisali. oczywiście żadnych konkretów nie usłyszałam z szyjką niby troszkę lepiej. dzidziuś ma 13cm.
leżąc w szpitalu praktycznie, ani jednego ruchu nie czułam dopiero teraz w domu, jakby Maluszek wiedział, gdzie jest lepiej
brzuch mi urósł przez te 3dni hehe, w koszuli nie było tak widać, a tu w normalnych ciuchach bum!
Dużo teraz odpoczywaj. Mi też w 7mies szyjka się skracała, miałam leżeć, a jeszcze po terminie urodziłam bo mały wcale się nie śpieszył. Będzie dobrze
Cytat:

ale mialam dzisiaj dzien- zgubilam klucze od domu a w tym od szafki z pracy i skrzynki pocztowej. Przyjechal Tż z pracy zeby mi drzwi otworzyc i sie smial... wiem niezdara ze mnie

poza tym glowa mnie boli i nie mam cos humoru...jutro do szkoly bleeeeeeeeeeee
Ja za to nigdy nie pamiętam czy drzwi zamknęłam, wracam się po dwa razy żeby sprawdzić. A ostatnio wyszłam i zostawiłam załączone żelazko Poszłam do mamy na kawę, akurat wyciągała rzeczy do prasowania i mi się przypomniało, biegiem do domu leciałam...
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Może sobie ktoś o Tobie zapomniał, nie denerwuj się, lepiej zadzwoń.
Ale przecież wszystko będzie dobrze, lekarz na usg nic nie stwierdził.

Dziewczyny dzięki za komplementy, dla mnie i Czara Wiem, że każda matka chwali swoje dziecko najlepiej na świecie ale nie robię tego bez powodu To taki prawdziwy amant, moje koleżanki to nawet na "do widzenia" całuje w usta i buziaki puszcza.

Spałam trochę zamiast sprzątać, Tż poszedł na pocztę i odebrał kolejne paczki. Chciałam schować ubranka do komody, a tż mówi "wyciągnij to z tej szuflady bo się zerwie" no i wywalił mi wszystko na podłogę. Zrobiłam fotki. Zaraz powiecie że szurnięta wariatka jestem, ale tak jakoś wyszło... Wiem, że gdybym nie wydała tej kasy na te ubranka to i tak by się rozeszła...

Na ostatnim zdjęciu rzeczy "nie trafione" :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC170070.jpg (118,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC170076.jpg (134,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC170077.jpg (143,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC170080.jpg (126,7 KB, 45 załadowań)

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 19:28   #1208
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Spałam trochę zamiast sprzątać, Tż poszedł na pocztę i odebrał kolejne paczki. Chciałam schować ubranka do komody, a tż mówi "wyciągnij to z tej szuflady bo się zerwie" no i wywalił mi wszystko na podłogę. Zrobiłam fotki. Zaraz powiecie że szurnięta wariatka jestem, ale tak jakoś wyszło... Wiem, że gdybym nie wydała tej kasy na te ubranka to i tak by się rozeszła...

No kochana zaszalałas z tymi zakupami - wyprawka jak się patrzy
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 19:30   #1209
TheXanthippe
Raczkowanie

Ale jestem zła normalnie mam ochote kogos udusic!!! zadzwonili do mnie z przychodni i odwolali moje poniedzialkowe usg!! a kur....zapisalam sie miesiaz temu dzwonilam troche ponad tydzien temu upewnic sie czy napewno mnie dr przyjmie mowili ze tak ze nie ma problemu a dzis przed sekunda dzwonia ze lekarz mnie nie przyjmie bo sobie urlop bierze i przepisali mnie na 3 stycznia dodam ze zaocznie. dobrze ze raczyli mnie poinformowac dzis a nie w poniedzialek rano albo 5 minut przed wizyta
Stary 2010-12-17, 19:35   #1210
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
24kasia86 wiem co czujesz. Od kad nie pracuje tez mam problemy z samotnością Tak bym do ludzi chciała...
No musimy sie jakos uzbroić w ćierpliwosc.
Nie chce Ci pisać znienawidzonego prze zemnie zdania które teraz słyszę od każdego komu zwierzam się z tego ze mam problem z siedzeniem w domu..."jeszcze trochę a nie będziesz sama i będziesz chciała sobie odpocząć"

Wiec przesyłam ci dla towarzystwa, na dzisiejszą samotność
hehe ja to juz z utesknieniem czekam az bejbik sie urodzi, w koncu bede miala kogo przytulic i z kim pogadac w dzien
lubie samotnosc ale do przesady!! tesknie za Tż... wiem to glupie ale mam ochote sie kochac a on ciagle zmeczony. Przyjedzie zje cos i do lozeczka. Przytuli sie slodko, powie cos na dobranoc i za nim sie obejrze juz chrapie...
ehhh

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Kasia, na pewno Ci smutno,że tak sama siedzisz Rozumiem Cię
Szkoda,że twój Tż tak dużo pracuje i ciągle sama jesteś
U mnie jest trochę na odwrót, lubię sobie sama posiedzieć a niestety teraz nie mam takiej możliwości, bo teściowa siedzi praktycznie 24h na dobę w domu razem ze mną ;( A ja bym chciała pół dnia sama, drugie pół tylko z Tżtem no ale cóż..nie zawsze mamy to co byśmy chciały.
oj posiedzenia z tesciowa nie zazdroszcze... rozumiem od czasu do czasu kawke wypic itp ale codziennie?? lubie leniuchowac a przy tesciowej to troche glupio na szczescie ja swoja mam 80km stad. Ma przyjechac jak urodze na tydzien, lub dwa...

Siasiek ja tez jestem zapominalska... ciuszki cudne. No tak bedziesz miala synka ( to przez moja nieobecnosc ta nie wiedza, ciezko sie tyle stron nadrabia), jak bede miala coreczke to kupie od ciebie te ciuszki ok?

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Ale jestem zła normalnie mam ochote kogos udusic!!! zadzwonili do mnie z przychodni i odwolali moje poniedzialkowe usg!! a kur....zapisalam sie miesiaz temu dzwonilam troche ponad tydzien temu upewnic sie czy napewno mnie dr przyjmie mowili ze tak ze nie ma problemu a dzis przed sekunda dzwonia ze lekarz mnie nie przyjmie bo sobie urlop bierze i przepisali mnie na 3 stycznia dodam ze zaocznie. dobrze ze raczyli mnie poinformowac dzis a nie w poniedzialek rano albo 5 minut przed wizyta
oj nie dziwie sie ze jestes zla brrrrr
to mialo byc polowkowe? jesli tak to 3 stycznia moze byc za pozno?
Nikosia

Stary 2010-12-17, 19:35   #1211
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

anula81- wlasnie ten Aspargin dostalam na skurcze w lydkach mamy imie Alan.
moria, postaram sie jutro fotki wrzucic.
dzieki za wszystkie gratki
Stary 2010-12-17, 19:48   #1212
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
-oj nie dziwie sie ze jestes zla brrrrr
to mialo byc polowkowe? jesli tak to 3 stycznia moze byc za pozno?
tak polowkowe i 3 zaczynam 23 tydzien
Stary 2010-12-17, 19:57   #1213
MoniaK
Zakorzenienie

Siasek ale zakupy! Świetne!
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:07   #1214
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
tak polowkowe i 3 zaczynam 23 tydzien
połówkowe robi sie miedzy 18-22 tc podobno...
ale chyba mozesz sie do innego lekarza zapisac??

ja tez bym chciala znowu usg...a wizyta u gin dopiero 6 stycznia i wtedy dostane skierowanie na usg, ktore pewnie odbedzie sie dopiero w lutym... dziewczyny powiedzcie mi jakie usg jest po polowkowym i kiedy powinno sie je wykonac???
Nikosia

Stary 2010-12-17, 20:08   #1215
andziot
Zakorzenienie

Paulizia grochowa
jakby coś było nie tak z wynikami to już na pewno by zadzownili, nie martw sie !!

Taverney super wieści, tak trzymaj kochana

moria44 nie będę znowu Ci słodzić ale wiesz co chciałabym powiedzieć

Kwiatecek gratuluje siusiaczka i oczywiście zazdraszczam

anula_81 kiedy idziesz na zwolnienie, bo jakoś nie widzę jak oni sobie bez ciebie w pracy poradzą, jak po jednym dniu jest taka masakra (niedobrze jest być niezasąpionym )

the_sania świetnie że już w domciu odpoczywaj !!! dzidzia też się cieszy z domowych pieleszy

Agnieszka.M mi się obie podobają sukienki, ale zależy jaki sylwester, ta druga jest baaardziej elegancka

dorkabl pamietamy, tyle że nie zawsze niestety na wszystko jesteśmy w stanie odpowiedzieć, moje posty też nieraz nikną w gęstwinie innych, ale trzeba się dobijać
a twoje podejście jest jak najbardziej prawidłowe, ale naszego strachu nie da się wyplenić, tak już mamy, choc ja też się zawsze ciesze ale boję ciutke tez

24kasia86 też sama siedzę (tzn Zosia śpi) mężu pojechał jakąś paczkę odebrać z PKP, a wszyscy pewnie słyszeli jak ostatnio pociągi jeżdżą oby tam nocować nie musiał czekając na pociąg

Catia88 teściowa dobra rzecz, ale z daleka i raz na jakiś czas

Siasiek o maniooooo !!!! jaka wyprawka, ja tyle chyba po Zosi nawet nie mam piękne ciuszki, jak będzie dziewczynka to odkupie od ciebie ta sukieneczkę w paseczki

TheXanthippe współczuje, urlopy to się chyba ciut wcześniej planuje ja tez bym się zdolowała

dobrnęłam do końca

JUTRO NA 11 WIZYTA !!!
błagam o kciukasy za połówkowe i siusiaczka

odebrałam dziś wyniki: hemoglobina - 11,9 (chyba żelazo mnie czeka), w moczu - bakterie - dość liczne, ale bez leukocytów (mam nadzieje ze to nic nie znaczy)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:23   #1216
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Paulizia grochowa
jakby coś było nie tak z wynikami to już na pewno by zadzownili, nie martw sie !!

Taverney super wieści, tak trzymaj kochana

moria44 nie będę znowu Ci słodzić ale wiesz co chciałabym powiedzieć

Kwiatecek gratuluje siusiaczka i oczywiście zazdraszczam

anula_81 kiedy idziesz na zwolnienie, bo jakoś nie widzę jak oni sobie bez ciebie w pracy poradzą, jak po jednym dniu jest taka masakra (niedobrze jest być niezasąpionym )

the_sania świetnie że już w domciu odpoczywaj !!! dzidzia też się cieszy z domowych pieleszy

Agnieszka.M mi się obie podobają sukienki, ale zależy jaki sylwester, ta druga jest baaardziej elegancka

dorkabl pamietamy, tyle że nie zawsze niestety na wszystko jesteśmy w stanie odpowiedzieć, moje posty też nieraz nikną w gęstwinie innych, ale trzeba się dobijać
a twoje podejście jest jak najbardziej prawidłowe, ale naszego strachu nie da się wyplenić, tak już mamy, choc ja też się zawsze ciesze ale boję ciutke tez

24kasia86 też sama siedzę (tzn Zosia śpi) mężu pojechał jakąś paczkę odebrać z PKP, a wszyscy pewnie słyszeli jak ostatnio pociągi jeżdżą oby tam nocować nie musiał czekając na pociąg

Catia88 teściowa dobra rzecz, ale z daleka i raz na jakiś czas

Siasiek o maniooooo !!!! jaka wyprawka, ja tyle chyba po Zosi nawet nie mam piękne ciuszki, jak będzie dziewczynka to odkupie od ciebie ta sukieneczkę w paseczki

TheXanthippe współczuje, urlopy to się chyba ciut wcześniej planuje ja tez bym się zdolowała

dobrnęłam do końca

JUTRO NA 11 WIZYTA !!!

odebrałam dziś wyniki: hemoglobina - 11,9 (chyba żelazo mnie czeka), w moczu - bakterie - dość liczne, ale bez leukocytów (mam nadzieje ze to nic nie znaczy)
3mam kciuki
Stary 2010-12-17, 20:28   #1217
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

JUTRO NA 11 WIZYTA !!!

oj to zycze sukcesow jutro no i wymarzonego siusiaka w brzuszku, trzymam kciuki

ja badanie krwi (w tym przed i po zazyciu glukozy) mam zrobic na 6 stycznia i az sie boje bo mi tez hemoglobina spada...

mocz tez nieciekawie bo leukocyty u mnie byly
Nikosia

Stary 2010-12-17, 20:31   #1218
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
oj to zycze sukcesow jutro no i wymarzonego siusiaka w brzuszku, trzymam kciuki

ja badanie krwi (w tym przed i po zazyciu glukozy) mam zrobic na 6 stycznia i az sie boje bo mi tez hemoglobina spada...

mocz tez nieciekawie bo leukocyty u mnie byly
nie dziękuję narazie....
ja leukocytów miałam 3-5 więc w normie,
a hemoglobina spada z wyniku na wynik, niestety
w ogóle teraz ciężko jakoś dobrze się odzywiać, bo warzyw mało a do tego wszystkie pędzone i bez wartości prawie

jeny te kopniaki są już taaaki mocne ze w szoku jestem,
rozpycha się maluszek na całego
eweska jak ty dwa naraz czujesz to musi być mega uczucie

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-12-17 o 20:35
Stary 2010-12-17, 20:34   #1219
24kasia86
Wtajemniczenie

Znalazłam:
Między 28. a 32. tygodniem. Mierzy się główkę, obwód brzuszka i długość kości – wszystko to pozwala wykryć wewnątrzmaciczne zahamowania wzrostu dziecka, ocenia się indeks płynu owodniowego, stopień dojrzałości łożyska. Podobnie jak w czasie poprzedniego badania.

wiec mnie czeka kolejne badanie usg na skierowanie pod koniec stycznia lub na poczatku lutego.
Nie wytrzymam do tego czasu chyba!! tym bardziej ze plci nie znam
Nikosia

Stary 2010-12-17, 20:35   #1220
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
nie dziękuję narazie....
w ogóle teraz ciężko jakoś dobrze się odzywiać, bo warzyw mało a do tego wszystkie pędzone i bez wartości prawie
Moje czerwone krwinki też bardzo spadły, chociaż gin twierdzi, że hematokryt jest ważniejszy ( a ten mam na na dolnej granicy normy niestety ). Mocz na szczęście cały czas ok.
Życzę siusiaka, będę trzymała
My być może dowiemy się we wtorek ( mam rutynową wizytę ), a jak nie to na połówkowym dzień po świętach.

Mój bejbik dzisiaj znowu "reagował" na sok pomarańczowy ;D
Za chwilę będę piła kakao, więc pewnie będzie powtórka ).

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2010-12-17 o 20:37
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:39   #1221
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam:
Między 28. a 32. tygodniem. Mierzy się główkę, obwód brzuszka i długość kości – wszystko to pozwala wykryć wewnątrzmaciczne zahamowania wzrostu dziecka, ocenia się indeks płynu owodniowego, stopień dojrzałości łożyska. Podobnie jak w czasie poprzedniego badania.

wiec mnie czeka kolejne badanie usg na skierowanie pod koniec stycznia lub na poczatku lutego.
Nie wytrzymam do tego czasu chyba!! tym bardziej ze plci nie znam
ale to przecież już całkiem niedługo !!! do stycznie to już zleci nawet nie będziesz wiedziała kiedy, bo świeta, sylwester itp, dasz radę

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Moje czerwone krwinki też bardzo spadły, chociaż gin twierdzi, że hematokryt jest ważniejszy ( a ten mam na na dolnej granicy normy niestety ). Mocz na szczęście cały czas ok.
Życzę siusiaka, będę trzymała
My być może dowiemy się we wtorek ( mam rutynową wizytę ), a jak nie to na połówkowym dzień po świętach.

Mój bejbik dzisiaj znowu "reagował" na sok pomarańczowy ;D
Za chwilę będę piła kakao, więc pewnie będzie powtórka ).
no właśnie ja mam hematokryt też obniżony,
więc raczej już jestem pogodzona z żelazem, zatwardzeniem i ciemnymi kupami(za przeproszeniem)

Stary 2010-12-17, 20:42   #1222
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
nie dziękuję narazie....

jeny te kopniaki są już taaaki mocne ze w szoku jestem,
rozpycha się maluszek na całego
moje male chyba czkawke ma bo tak fajnie mi sie brzucholek trzesie

aaaa to dobrze bo ja leukocytow mialam 0-1 w polu widzenia....

oj z jedzeniem to sie zgodze, dzisiaj kupilam pomidory- zupelnie bez smaku a wydawaly sie dobre 9,80 za kg porazka.

Kurde pomyślałam nagle o mandarynkach i

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
ale to przecież już całkiem niedługo !!! do stycznie to już zleci nawet nie będziesz wiedziała kiedy, bo świeta, sylwester itp, dasz radę

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

no właśnie ja mam hematokryt też obniżony,
więc raczej już jestem pogodzona z żelazem, zatwardzeniem i ciemnymi kupami(za przeproszeniem)
oj niedlugo ale wiesz

przy zelazie ma sie problemy z kupka? oj
ja teraz 2-3 razy dziennie, lepiej niz przed ciaza
Nikosia

Stary 2010-12-17, 20:43   #1223
anula_81
Zakorzenienie

My ubieramy choinke, TZ pojechal po nowe lampki bo te stare jednak sa za krotkie, mamy wielgachna choinke w tym roku, ledwie sie miesci Te stare pieknie rozwiesilam na przeszkleniu ktore wychodzi na balkon i wlasnie sobie siedze w ciemnosci i tylko tych lampkach iczekam na Tzta spakowalam wszystkie prezenty

Cytat:

ja tez wydam tyle samo nic sie nie boj!!
a ubranka piekne! z tych nietrafionych chetnie bym sie pisala na ta fioletowa sukieneczke! cudo
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
anula81- wlasnie ten Aspargin dostalam na skurcze w lydkach mamy imie Alan.
moria, postaram sie jutro fotki wrzucic.
dzieki za wszystkie gratki
no chyba tez musze sobie wlasnie cos takiego kupic jeszcze raz gratuluje Alanka
Cytat:

No kochana wlasnie na zwolnienie tu u nas ciezko, w Norwegii lekarze nie sa jacys bardzo skorzy, pani doktor ponarzekalam na sennosc i bol plecow, ale wyniki mam dobre oczywiscie wiec w styczniu zobaczymy, jak sie bede zle czula to moze mnie pani doktor poratuje jakims zwolnieneim, na razie nei mam szans, na szczescie ida swieta, a to najwazniejszebedzie troche wolnego
Ja tez mialam slabe zelazu, ale cale 4 miesiace jadlam zelazo w tabletkach i mi sie poprawilo

wracam do choinki
odezwe sie pozniej, nie idzcie pspac!!

Albo wkleje wam jeszcze kilka moich ubranek

1.jpg2.jpg
3.jpg4.jpg
5.jpg6.jpg

no i ANDZIOT!!! powodzenia na jutrzejszym USG trzymamy kciuki***

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:45   #1224
anula_81
Zakorzenienie

PS. te ciuszki to z tych co kupilam caly komplet, niestety rozowe oczywiscie, ale jutro wam wkleje kilka mam po chlopcu mojej kolezanki, ale dla dziewczynki tez beda pasowac i tez sa sliczne i..nie rozowe

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:49   #1225
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
My ubieramy choinke, TZ pojechal po nowe lampki bo te stare jednak sa za krotkie, mamy wielgachna choinke w tym roku, ledwie sie miesci Te stare pieknie rozwiesilam na przeszkleniu ktore wychodzi na balkon i wlasnie sobie siedze w ciemnosci i tylko tych lampkach iczekam na Tzta spakowalam wszystkie prezenty

ja tez wydam tyle samo nic sie nie boj!!
a ubranka piekne! z tych nietrafionych chetnie bym sie pisala na ta fioletowa sukieneczke! cudo

no chyba tez musze sobie wlasnie cos takiego kupic jeszcze raz gratuluje Alanka

No kochana wlasnie na zwolnienie tu u nas ciezko, w Norwegii lekarze nie sa jacys bardzo skorzy, pani doktor ponarzekalam na sennosc i bol plecow, ale wyniki mam dobre oczywiscie wiec w styczniu zobaczymy, jak sie bede zle czula to moze mnie pani doktor poratuje jakims zwolnieneim, na razie nei mam szans, na szczescie ida swieta, a to najwazniejszebedzie troche wolnego
Ja tez mialam slabe zelazu, ale cale 4 miesiace jadlam zelazo w tabletkach i mi sie poprawilo

wracam do choinki
odezwe sie pozniej, nie idzcie pspac!!

Albo wkleje wam jeszcze kilka moich ubranek

no i ANDZIOT!!! powodzenia na jutrzejszym USG trzymamy kciuki***
ty spakowane już prezenty a my nawet ich nie mamy
jutro sie dopiero wybieramy
co do sukienki od siasiek to ja byłam pierwsza (chyba ze będzie siusiak to mogę odstąpić :-P)
ciuszki piekne, szczególnie ten czerwony bodziak

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-12-17 o 20:51
Stary 2010-12-17, 20:54   #1226
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Na razie fajne uczucie, gorzej pewnie będzie później jak tak na raz będa kopać

Dziewczyny super ubranka, mnie jutro tż przywiezie i zobacze co tam mam
Tż dzwonił, przeważnie wyjeżdżał o 20 ale dziś wyjedzie w nocy jak się przespi.Więc nie będzie jutro popołudniu tylko wieczorkiem, ale parę godzin nie zrobi mi juz wielkiej różnicy, najważniejsze żeby dojechał szczęśliwie

Jutro mam tez dziewczynę na makijaz wieczorowy, więc sie odstresuję troszkę
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:57   #1227
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki, cos mi net dzisiaj nie dzialal, chyba ta zimnica kable zmrozila, bo polska tv to od 3 dni mi nie dziala pozatym malo wychodze, bo sie zakatarzylam i wyskakuje tylko po zakupy, poczta, bank, itp. Maz poszedl odebrac od krawcowej zakupione przeze mnie spodnie ciazowe, pozniej sie pochwale

Paulizia jak tam zadzwonilas po te wyniki???

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Principesina bardzo ładny brzucholek, rośnie sobie, ale czego się spodziewać skoro juz prawie półmetek
Mój synal ważył 3450g i mierzył 54cm, więc średniak z niego był

Mój brzuch to już bije wszelkie rekordy ogromny się zrobił
Móze jak uda mi się strzelić fote to pokaże
Cytat:
Musisz teraz myśleć pozytywnie dla dzieciaczków...

Brzucha wcale nie masz takiego dużego, zgrabny jest.

Chodzi Ci o wagę urodzeniową, mój miał 3o50g. I raczej nie jest powiedziane, że chłopcy są więksi. To wszystko zależy od wielu czynników i tak naprawdę nikt Ci nie powie ile będzie ważyło bobo. A czasem też aparat usg się myli i waga może się różnić, powiedzą Ci że będzie kloc koło 4kg a urodzi się 3 kg bobasek.
Ja miałam 3kg jak się urodziłam, mój tż też 3 kg i mam nadzieję, że drugi nasz też będzie miał coś koło 3 że będzie miał to po rodzicach
Mam nadzieje, ze moj synek bedzie wazyl jakos 3 kg, no bo ja taka waziutka w biodrach jestem i pierwsze dziecko, jak tak 4 kg to mnie chyba rozerwie ah lepiej nie myslec

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ale synal mi kaszle, chyba i jego przeziębienie dopada

Zrobiłam foty brzuszka na szybko, nawet widac że sama sobie z pilota cykałam
Mozecie popatrzeć na wielkiego kolosa, na ubranie nie zwracajcie uwagi po domowemu jestem
eweska no pokazne te Twoje malenstwa, a raczej brzusio, jak moj bedzie taki w 9tym miesiacu to sie z wyra nie podniose hehe

Cytat:
Principesina śliczny brzusio, ZOsia ważyła 3750g więc jak na dziewuche mała nie była

eweska to takie niesamowite ze masz tam dwójke na raz tak patrze i oczom nie wierze
i no właśnie z tym pępkiem, masz jeszcze dość wklęsły a ja już nie mam wcale, a brzusio mniejszy od twojego
anulinka2009 o matko, strasznie musisz się czuć, a nie ma telefonu do pracy ??? moze tam zadzwoń
andziot to dosc duza byla jak na dziewczynke! a ile mierzyla??

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Jest!!
Miał w drodze z pracy kontrolę trzeźwości.
Smierdziało płynem do spryskiwaczy w aucie ( dzisiaj kupoiliśmy ), i pomimo tego, że 2 razy wydmuchał 0 wzięli go na badanie krwi.
Oczywiście nic nie wyszło i stwierdzili, ze moze jechać.
O Boże, za jakie grzechy to wszystko.

Przepraszam dziewczyny za stres, ale sama się denerwowałam.
anulinka ale sie najadlas stracha, ja tez sie martwie jak maz nie wraca o czasie albo jak gdzies wyjedza czy leci sluzbowo, co zdarza sie dosc czesto, a ja mam fobie odnosnie samolotow, wole jechac 40 godzin autem hehe

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
wiem co to za bol jak czekasz czekasz a nie ma..:/

jaaaaaa zapomnialam sie pochwalic moimi zakupami wczorajszymi: co prawda tanie byly, ale nei moglam sie oprzec:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1368825186
żółty kolor

http://allegro.pl/show_item.php?item=1325881834
nr2

http://allegro.pl/show_item.php?item=1363248932
nr4

http://allegro.pl/show_item.php?item=1366970720
nr7

http://allegro.pl/show_item.php?item=1352785744
nr4

oczywiscie cichaczem przed mezem:P hehe bo zakupy ubrankowe mialy byc w styczniu, jak zreszta reszta rzeczy
Kochane ale zakupy, ale fajne te rzeczy, zaraz sobie popatrze, bo tez mi sie podobaja

Cytat:
Chciałam schować statyw, gdy moje dziecko od razu zauważyło i ustawiło się do zdjęcia Uwielbia być fotografowany...
Więc nie miałam wyjścia zrobiłam Wam fotkę
Że jeszcze prawie ranek jest to w piżamkach
Nasza trójeczka
A Twoj synalek jaki usmiechniety, sliczne ma oczka a Ty zdarzysz dzidziulkowi ta cala wyprawke zalozyc?

Kwietecek gratuluje siusiaczka
Wiecie co patrzylam w ten kalendarz chinski i rzeczywiscie dzieciaczki poczete w lipcu i sierpniu w wiekszosci to chlopcy

anula_81 piekne ciuszki, nie szalej tylko ze zwiewnymi sukienusiami, bo u Ciebie lato to miesiac trwa
Stary 2010-12-17, 21:02   #1228
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny w jakim programie moge zmniejszyc zdjecie, tak samo kolor itp??... dalismy laptopa do "czyszczenia" i gosciu usunal mi manager'a
Kasia ja wszystkie zdjęcia przerabiam w darmowym programie PhotoScape. Można go ściągnąć bez problemu z neta i bardzo prosto intuicyjnie działać z nim przy prostych zmianach w zdjęciach

p.s. w przypadku zagubienia kluczy, to radziłabym wymienić jak najszybciej chociaż jeden zamek w drzwiach, tak dla pewności, żeby spać spokojnie

Listopadowa
a mam do Ciebie pytanko... czy Ty już wiesz gdzie będziesz rodziła w 3city??? bo ja już mam kompletny mętlik w głowie...
Mój Małż namawia mnie na Gdańsk Zaspę ale po pierwsze z Gdyni daleko, a po drugie tam ponoć po porodzie mąż nie może wejść do żony na oddział... tylko jest jakiś niby pokój spotkań, co sobie można do niego pójść ale że tam zawsze pełno ludzi i z małym dzieckiem to nie bardzo ... wiesz może czy tak samo jest w Redłowie?? Ja sobie nie wyobrażam, że miałabym leżeć minimum 3 dni i sama z malutkim dzieckiem, że nawet mój TŻ by nie mógł do mnie wejść

i w końcu dojrzałam, żeby zamieścić zdjęcie mojego brzucha... normalnie mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz większy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01658.jpg (96,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01653.jpg (99,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01655.jpg (151,4 KB, 15 załadowań)
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 21:05   #1229
24kasia86
Wtajemniczenie

anula_81 hmm ale sie rozmazylam, choinka prezenty- fajniutko
ciesze sie ze w koncu troche wypoczniesz... szkoda ze na to zwolnienie musisz jeszcze czekac- silna z ciebie kobitka
a ciuszki no coz slodziutkie

ja mam ta wyprawke dla bejbika do porodu, wszystko w kolorze bialym...na czapce pisze " moja pierwsza czapeczka"- popłakałam sie za pierwszym razem.

Jestesmy ludzmi cudu naprawde.

Eweska kurde wiem co czujesz... jutro o tej porze on juz bedzie z toba... ehh mi sie zdarzylo tak czekac na Tż kilka razy po miesiacu nieobecności...
przez pierwsze polgodzinki napiecie, rozmowa a potem hop do lozeczka hehe
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2010-12-17 o 21:07
Stary 2010-12-17, 21:09   #1230
principessina
Zakorzenienie

wiecie co wiem, ze w Pl sa tylko godziny wizyt i oddzial noworodkow jest "sterylny" nie tak zeby cala rodzina i znajomi przylazili w dzien po porodzie, a tu z kolei w dzien i w nocy asystuja mamy lub tesciowe, bo polzna nic nie robi, no i przylaza tlumy znajomych odwiedzic dziecko i mame w szpitalu...my niestety nie mamy nikogo w sensie zeby mi ktos pomogl po porodzie i to mnie przeraza, mam nadzieje ze mozna oplacic polozna czy kogos ktora mi przyniesie dziecko...normlanie gorzej niz za komuny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości