|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 i 2011 - pokażcie swoje suknie:) cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam, że aż tyle ich przymierzyłaś ale w sumie czego się nie robi żeby znaleźć to jedną jedyną. Ja przymierzyłam tylko 3 sukienki i od razu wiedziałam, którą chcę
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
A chwaliłaś się nią?
|
|
|
|
#2464 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja przegladalam suknie w internecie i zdecydowalam sie najpierw wybrac wlasnie do Madonny i na tym salonie sie skonczylo Przymierzylam ok 20 sukienek. Ta ktora wybralam zobaczylam od razu jak weszlam do salonu, byla na manekinie Pojechalam do Madonny, zeby przymierzyc suknie koronkowe, empire i wlasnie z falbankami. Jak zalozylam ta suknie to od razu wiedzialam, ze to jest wlasnie TA
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Ariena głupia uwaga, chyba nie chciałaś wnieść nią nic, poza pochwaleniem się
Myślę że żadnej dziewczyny nie obchodzi fakt ile wydałaś na siebie na ten jeden raz i Ciebie też nie powinno obchodzić co, kto i za ile kupił. Jak któraś chce wydać 200zł, a inna 20 000zł to niech wydają, jeśli je na to stać i jeśli tylko będą się czuły pięknie i wyjątkowo. Już wcześniej zauważyłam u Ciebie skłonność do przechwałek, jednak milczałam, ale teraz to już przegięłaś....
|
#2466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale czego sie nie robi dla tej jednej nocy
|
|
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do cen sukni to nie znoszę komentowania tego tematu. Każdy wydaje tyle ile chce i na ile go stać. Gdybym ja znalazła wymarzoną sukienkę w cenie około 2 tys. to z pewnością bym się cieszyła. Jednak zakochując się w hiszpańskich koronkach wiedziałam,że to trochę wyższa półka cenowa niż np. koronki produkcji polskiej i pogodziłam się z tym...Byłam w wielu sklepach,dotykałam wiele koronek i koronko-podobnych (czyli np.haftów na tafcie) i jak zobaczyłam koronki w Madonnie to od razu widać było różnicę w jakości. |
|
|
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny miałam w takim samym kolorze.Może tak na zdj wyszło.Długo mi zajęło dobieranie takie kolorystyczne.Niby wszystko ecru,ale się różnią odcieniami
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie że welon podobno powinien być o ton ciemniejszy od sukni
.
|
|
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że to albo to samo albo bardzo podobne, zależnie od salonu
. Ja tam nie będę się tym przejmować, sukienkę mam takie jasne ecru (wg. mojego salonu), w innym salonie na mój skrawek materiału powiedzieli że to śmietanka. Grunt żeby wszystko było mniej więcej takie samo i nie będę szalec z tymi kolorami, bo już za bardzo szaleję z sukienką.
|
|
|
|
#2472 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Taka cena podobno bedzie do konca roku (tzn przedsprzedaz nowej kolekcji). Od stycznia ma kosztowac w granicach 5000. Przynajmniej tak mnie poinformowano w salonie
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane czy uważacie, że można wystąpić w takiej sukience na swoich poprawinach?
Dodam tylko, że ślub w lecie, a poprawin nie robimy w knajpie tylko w ogrodzie...szukałam czegoś zwiewnego i lekkiego. Co można założyć do takiej kreacji? Ma być luźnawo
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz policzyłam to wyszło mi jakieś 2200. Cytat:
Ja bym raczej nie dała więcej niż 2500 za suknię bo mi by było szkoda jak na jeden raz, skoro i tak jest dużo wydatków ślubnych. Chciałam uświadomić że też można wydać mniej i być zadowolonym.Swoją drogą też masz nieraz dziwne uwagi i też masz skłonności do przechwałek. ![]() Generalnie wrzuć na luz.
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
Welon ciemniejszy? Dlaczego?
Ja mam wrażenie (co często dobrze widać na zdjęciach), że welon, nawet jak jest dokładnie w tym samym odcieniu, to wychodzi nieco ciemniejszy niż suknia, bo jest po prostu cieńszy. Gdyby kupić jeszcze ciemniejszy, to chyba będzie sprawiał wrażenie poszarzałego?
|
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
MI się nie podobają dłuugie welony mgiełki.Dla mnie wygląda to jak podarta firana.Co innego jak mgiełka obszyta lamówką czy koronką.Jakoś nie ejstem za ciętymi
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc takie komentarze dla mnie osobiście są nie na miejscu. Każdy wydaje tyle na ile może sobie pozwolić.
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można wydać więcej i też być zadowolonym. ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Jasne, że można. Też mam poprawiny w ogrodzie przy grilu i też poszukam czegoś w tym stylu. |
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak samo jak rękawiczki i diademy![]() Nie wiem czemu ale to zazwyczaj na forum te dziewczyny, które kupiły tańsze sukienki atakują te które wydały więcej Niech każdy wydaje tyle na ile może sobie pozwolić. Ja wychodzę z założenia, że ślub biorę raz w życiu i nie mam zamiaru na sobie oszczędzać
|
|
|
|
|
#2480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie zauwazyłam żeby dziewczyna która wydała 2000 na całość atakowała, po prostu grzecznie wyraziła swoje zdziwienie ![]() kazdy wydaje tyle na ile go stać. ja kupiłam używaną sukienkę i welon i zmieściłam się w 2300 zl. wydaje mi się że to w miarę ok cena za Maggie Sottero model Reese. planuje że sprzedam ją bez problemu za jakies 1600 zł, i jest to moja wymarzona, inna nie wchodziła w grę. dla jednego 2500 zl to duzo a dla innego 4000 to dużo. nie ma się co bulwersowac. Jak kogoś stać na kieckę za 4000, to czemu miałby sobie takiej nie sprawić? inna sprawa jak ktoś kogo nie stać, zapożycza się, bierze kredyty, byleby tylko kupić coś co nie jest na jego kieszeń, kredyty których potem nie jest w stanie spłacić bo po prostu mało zarabia. Znam takie osoby, To już wg mnie bardzo nieodpowiedzialne, takie zastaw się, a postaw się. |
|
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za swoją sukienkę zapłaciłam mało, ale pewnie jeśli by trzeba było, to dałabym więcej. Chociaż nawet spotkałam się z opinią z drugiej strony, zostałam skrytykowana, że taka tania sukienka... A tu chyba nie o cenę chodzi. To moja sukienka, może i jest zwykła i prosta, musi być jeszcze skrócona i pewnie nie wszystkim się spodoba ale dla mnie jest tą naj
|
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też będziemy mieć poprawiny z grillem dla znajomych ![]() To myślicie,że można ubrać taką bardziej wyjściową sukieneczkę? |
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawia mnie czy sprzedając tą używaną sukienkę poinformujesz przyszłą właścicielkę, że ta sukienka była już dwukrotnie używana i prana, i że ona będzie trzecią właścicielką. Kupiłaś ją za 2300 a planujesz sprzedać za 1600 ciekawe
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jest taki bardzo popularny model, że pewnie nie będzie problemu ze sprzedażą. tak chlapnęłam z ta cena, ale pewnie ok 1200 zł za nią wezmę. |
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo wiele zależy też od gabarytów PM oraz wzrostu-nie ukrywajmy,że wyższym dziewczynom łatwiej sprzedać suknię,bo skrócić zawsze można. Ja byłam nawet w komisach ślubnych i na mój wzrost było bardzo niewiele sukni... Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2010-12-18 o 13:23 |
|
|
|
|
#2486 |
|
Raczkowanie
|
Wtrącając swoje trzy grosze na temat ceny sukni ślubnej muszę stwierdzić, że jest to indywidualna kwestia. Zależy to także od zasobności portfela, np. ja kupiłam suknię za 1300zl i nie żałuję, nie dałabym wiele więcej z kilku powodów:
1. Na prawdę szkoda mi wydawać swoje ciężko zarobione pieniądze na jeden dzień, bo za mniejsze pieniądze można mieć również piękną sukienkę. 2. Moje myślenie jest ukierunkowane prospektywicznie, ponieważ po ślubie musimy z moim P. wyremontować sobie mieszkanie na piętrze w moim domu, żeby mieć gdzie mieszkać. Także wydatek rzędu 4 tys. można dużo lepiej spożytkować niż na suknię ślubną, np. zrobić wylewki lub stropy na górze Jeżeli ktoś ma dużo kasy i zapewnioną pewną przyszłość to oczywiście nie musi sobie zaprzątać głowy takimi sprawami. Jednak ja nie myślę o ślubie jako o jednym oczywiście pięknym dniu ale o tym co za tym idzie... Tak samo oboje zgadzamy się z tym, że kompletnie nie wchodzi w grę wycieczka zagraniczna w ramach podróży poślubnej. Jedynie nasze kochane Tatry... Z tych samych względów, jakieś 5 tys. wydanych na podróż poślubną (wg mnie zmarnowanych, bo na wycieczkę można jechać zawsze kiedy indziej) można już coś zrobić, żeby być na swoim M. Także podsumowując kwestia ceny sukni ślubnej jak i wesela jest zależna od indywidualnych możliwości finansowych i poglądów ludzi. Nie każdego na to stać, ale nie można też kogoś potępiać za to że za suknie daje 5 tyss., bo to jego sprawa. Każdy w życiu ma różne priorytety... Pozdrawiam wszystkie Wizażanki ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Maga83 Twoja suknia jest cudna, podobna do mojej ![]() |
|
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
Oto i ona
już nie zdjęcie katalogowe ale mojej własnej na wieszaku;D
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
iflower no rzeczywiście nasze sukienki są podobne
i widzę, że mamy ze sobą jeszcze coś wspólnego - mieszkano my właśnie w tym tygodniu będziemy mieli decyzję kredytową i kupujemy własne mieszkanko i właśnie z takiej samej perspektywy jak Ty patrzyłam na cenę sukienki
|
|
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Macie racje sukni w salonach jest niesamowity wybór ... ja zgłupiałam Kiedy zamawiałam swoją to nawet Pan który sprzedawał garnitury w salonie w którym kupowałam suknie powiedział ze wygladam olsniewajaco ja mam jednak duze watpliowsci co do swojej sukni ... narazie jest duzo za dluga bede miala wysokie szpilki bo az 15 cm no ikwiat na ramieniu tez bedzie zmniejszany ale czy dokonalam dobrego wyboru to pewna nie jestem zamieszczam kilka zdjęc Pozdrawiam buziaki![]()
|
|
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo podobają mi się "rybki" ale zle sie w nich czulam i srednio wygladalam
zazdroszcze Wam Dziewczyny , że Wy bedziecie mogly w takim kroju przezyc swoj slub i wesele!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

?wydawało mi się, że śmietankowy, łamana biel, ivory to wszystko to samo ale teraz już nie wiem

więc takie komentarze dla mnie osobiście są nie na miejscu. Każdy wydaje tyle na ile może sobie pozwolić.
tak samo jak rękawiczki i diademy
Macie racje sukni w salonach jest niesamowity wybór ... ja zgłupiałam
Kiedy zamawiałam swoją to nawet Pan który sprzedawał garnitury w salonie w którym kupowałam suknie powiedział ze wygladam olsniewajaco
zamieszczam kilka zdjęc