Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-18, 12:27   #1291
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Witam kochane
Mazianka81 gratuluje dużego synusia . Zdjęcia rewelacyjne
Anulinka ja też nie znam jeszcze płci, może w poniedziałek na wizycie kontrolnej po szpitalu lekarz zrobi usg, a jak nie to dopiero 30.12.2010, chyba, że jeszcze wcześniej umówie się na 3d/4d.
Dzisiaj znowu czuję się do d...y , plecy znowu zaczynają mocniej bolec, do tego jest mi niedobrze, modlę się o te święta w domu
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 12:29   #1292
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Hehehe to dzisiaj we dwie jak na szpilkach siedzimy
O której się spodziewasz tż-ta ???? Bo ja pewnie dopiero w okolicy 20-21 jeśli wyjechał o 2.30 w nocy jak miał wyjechać. No ale popołudniu będę wiedziała więcej jak przekroczy granice w Jędrzychowicach to mu zostaną jeszcze 3-4 godzinki jazdy

tak, chyba wogole bedziemy miec w najblizszym czasie wiecej takich sytuacji stresujacych w tym samym czasie bo zdaje sie ze wspolnie mamy usg w ten czwartek, obydwie czekamy zeby poznac plec i obydwie chcemy dziewuszek.

twoj tz wraca samochodem tak? no aura pogodowa malo sprzyjajaca, wiec pewnie tez sie stresujesz tym? moj leci samolotem z przesiadka, wylot mial rano, juz dotarl w miejsce przesiadki-bez problemow, a teraz czeka do 21wszej na lot docelowy do pl. i tak gdzies w okolicach 23ciej wyladuje i musze jechac po niego na lotnisko. takze bedzie emocjonujaco do wieczora, bo musze brac poprawke ze samolot moze miec opoznienie ze wzgl na warunki atmosferyczne(odwolania lotu nawet nie biore pod uwage)
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 12:33   #1293
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
tak, chyba wogole bedziemy miec w najblizszym czasie wiecej takich sytuacji stresujacych w tym samym czasie bo zdaje sie ze wspolnie mamy usg w ten czwartek, obydwie czekamy zeby poznac plec i obydwie chcemy dziewuszek.

twoj tz wraca samochodem tak? no aura pogodowa malo sprzyjajaca, wiec pewnie tez sie stresujesz tym? moj leci samolotem z przesiadka, wylot mial rano, juz dotarl w miejsce przesiadki-bez problemow, a teraz czeka do 21wszej na lot docelowy do pl. i tak gdzies w okolicach 23ciej wyladuje i musze jechac po niego na lotnisko. takze bedzie emocjonujaco do wieczora, bo musze brac poprawke ze samolot moze miec opoznienie ze wzgl na warunki atmosferyczne(odwolania lotu nawet nie biore pod uwage)
Hehehe zgadza się w czwartek usg i chcę dziewczynkę

Tak mój tż jedzie samochodem, zazwyczaj jechał od 17 do 20 godzin w zależności na korki, objazdy itp. Teraz może jechać dłużej i tez nawet o 22-23 może być nie wiem dokładnie.
A stresa mam bo jedzie sam, nie ma towarzysza i tak już jeździ kupę czasu w samotności, a ja umieram ze strachu w domku, ale co jakiś czas puszcza sygnalki więc wiem, że wszystko dobrze
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 12:36   #1294
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Wyspałam się w nocy, ale zasypiam na stojąco Chyba muszę się wesprzeć cappuccino A do tego jeszcze mam lenia i to na maksa.
TŻ pracuje do 14, więc mam jeszcze trochę czasu, aby obiad robić.
Dzisiaj wymyśliałam sobie placki ziemniaczane z gulaszem.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 12:44   #1295
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja juz po sniadanku i po sprzatanku U mnie znowu troche sniegu spadlo i ten weekend ma byc dosc mrozny brrr az mi sie nie chce wychodzic, a musze isc po proszek, bo akurat musial sie skonczyc
I tak musze poczekac az mi wlosy wyschnal

Martwie sie o te badania, bo mojego kolegi dziewczynie po tym badaniu wyszlo, ze dwie polkule mozgu nie rozwijaja sie prawidlowo czy cos Strasznie smutna historia, a ma 28 lat. Ja wiem, ze to sa indywidualne przypadki... jedni martwia sie przed usg, a ja sie martwie by wszystko bylo ok z Dzidkiem.

mazianko nie placz juz kochana! Twoj Tz napewno nie chce zebys byla nieszczesliwa wiec zrobi wszytsko byscie wrocili do gniazdka No i oczywiscie gratuluje Wam dorodnego Synusia
moria dziekuje Ci za mile slowa

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Andziot za Siusiaka

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ale Ci zadzroszcze pozytywnie oczywiscie... ja swojego wczoraj probowalam Mozartem podbudzic do tancow, ale chyba mu sie nie podobalo. Zastanawiam sie czy nie puscic mu Sepultury albo Slayera... w koncu to Dzidzia mojego Meza

Paulizia nie martw sie, ja pierwsze dziecko tez rodzilam w UK i trzeba wziasc poprawke ze oni tam maja "takie ruchy" ze w sumie jak sama nie zadzwonisz i nie bedziesz naciskac, to marne szanse ze ktos pomimo obiecywan oddzwoni do ciebie i to w terminie jakim obiecywal. poprostu na wszystko maja czas i brak twoich wynikow musisz sobie tlumaczyc tym ze tak tam jest , a nie tym ze cos jest nie tak. wiec sie nie przejmuj bo szkoda twojego zdrowia na tym usg polowkowym pewnie poznasz juz plec, ja pamietam ze mi usg wykonywala taka mloda dziewczyna w ciazy (przynajmniej mlodo wygladala, i pamietam jaki szok przezylam jak zobaczylam ze ona tez z brzuszkiem-od razu pomyslalam ze chyba nie wolno pracowac przy usg w ciazy? ale pewnie sie myle) i zawsze mierzyla dziudziulka itd, a potem dlugo go ogladalysmy, i czekala zeby sie tak ustawil zeby mogla mi powiedziec czy chlopak czy dziewczynka. bylo widac ze jej tez sprawialo frajde ogladanie dziecka

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Hehehe zgadza się w czwartek usg i chcę dziewczynkę

Tak mój tż jedzie samochodem, zazwyczaj jechał od 17 do 20 godzin w zależności na korki, objazdy itp. Teraz może jechać dłużej i tez nawet o 22-23 może być nie wiem dokładnie.
A stresa mam bo jedzie sam, nie ma towarzysza i tak już jeździ kupę czasu w samotności, a ja umieram ze strachu w domku, ale co jakiś czas puszcza sygnalki więc wiem, że wszystko dobrze

wiem co czujesz, ja tez zawsze drze jak jedzie samochodem. kurcze, nie pamietam czy rok temu, czy 2 lata temu jak jechal przed swietami do domu, to wracal ponad 32 h, tez wlasnie ze wzgl na warunki atmosferyczne, i to byl dramat, bo odwolali mu prom tuz przed wyjazdem, musial robic wielki objazd i przez to tak dlugo to trwalo, wrocil masakrycznie zmeczony.
Stary 2010-12-18, 12:59   #1296
eweska
Moderatoreska

Cytat:

wiem co czujesz, ja tez zawsze drze jak jedzie samochodem. kurcze, nie pamietam czy rok temu, czy 2 lata temu jak jechal przed swietami do domu, to wracal ponad 32 h, tez wlasnie ze wzgl na warunki atmosferyczne, i to byl dramat, bo odwolali mu prom tuz przed wyjazdem, musial robic wielki objazd i przez to tak dlugo to trwalo, wrocil masakrycznie zmeczony.
Mój w zeszłym roku wracał 27 godzin właśnie na święta, ale były wtedy śnieżyce i w Niemczech po autostradzie tiry jeździły w poprzek, teraz myślę że pogoda jest lepsza, jest mróz, ale przynajmniej nie zapowiadali opadów śniegu na jego trasie.
No dla mnie najważniejsze jest to, żeby dojechał bezpiecznie nie ważne kiedy będzie najważniejsze żeby dojechał szczęśliwie, my na niego tu czekamy i dzieciaczki w brzuszku również, chcą w kóncu tatusia pokopać A tatuś na przywitanie musi pogłaskać brzucholek Jej nie mogę się go doczekać, tak tęsknie.
Stary 2010-12-18, 13:09   #1297
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój w zeszłym roku wracał 27 godzin właśnie na święta, ale były wtedy śnieżyce i w Niemczech po autostradzie tiry jeździły w poprzek, teraz myślę że pogoda jest lepsza, jest mróz, ale przynajmniej nie zapowiadali opadów śniegu na jego trasie.
No dla mnie najważniejsze jest to, żeby dojechał bezpiecznie nie ważne kiedy będzie najważniejsze żeby dojechał szczęśliwie, my na niego tu czekamy i dzieciaczki w brzuszku również, chcą w kóncu tatusia pokopać A tatuś na przywitanie musi pogłaskać brzucholek Jej nie mogę się go doczekać, tak tęsknie.
no wlasnie to bylo rok temu, ze taka pogoda fatalna i tak kiepsko sie jechalo. dlatego ja sie dzisiaj wzielam od rana za sprzatanie zeby sie czyms zajac i nie myslec za duzo, bo najgorsze to usiasc i czekac
Stary 2010-12-18, 13:11   #1298
eweska
Moderatoreska

Cytat:
no wlasnie to bylo rok temu, ze taka pogoda fatalna i tak kiepsko sie jechalo. dlatego ja sie dzisiaj wzielam od rana za sprzatanie zeby sie czyms zajac i nie myslec za duzo, bo najgorsze to usiasc i czekac
Ja też się kręcę i ciagle coś tam jeszcze robię
A zaraz obiadek będziemy jeść bo już prawie gotowy
Stary 2010-12-18, 13:16   #1299
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulizia nie martw sie, ja pierwsze dziecko tez rodzilam w UK i trzeba wziasc poprawke ze oni tam maja "takie ruchy" ze w sumie jak sama nie zadzwonisz i nie bedziesz naciskac, to marne szanse ze ktos pomimo obiecywan oddzwoni do ciebie i to w terminie jakim obiecywal. poprostu na wszystko maja czas i brak twoich wynikow musisz sobie tlumaczyc tym ze tak tam jest , a nie tym ze cos jest nie tak. wiec sie nie przejmuj bo szkoda twojego zdrowia na tym usg polowkowym pewnie poznasz juz plec, ja pamietam ze mi usg wykonywala taka mloda dziewczyna w ciazy (przynajmniej mlodo wygladala, i pamietam jaki szok przezylam jak zobaczylam ze ona tez z brzuszkiem-od razu pomyslalam ze chyba nie wolno pracowac przy usg w ciazy? ale pewnie sie myle) i zawsze mierzyla dziudziulka itd, a potem dlugo go ogladalysmy, i czekala zeby sie tak ustawil zeby mogla mi powiedziec czy chlopak czy dziewczynka. bylo widac ze jej tez sprawialo frajde ogladanie dziecka
Dziekuje
Juz odliczam dni do 7 stycznia
Stary 2010-12-18, 13:20   #1300
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też się kręcę i ciagle coś tam jeszcze robię
A zaraz obiadek będziemy jeść bo już prawie gotowy

ja od rana zdarzylam posprzatac kuchnie, 2x wstawic pranie, zmienic posciele, odkurzyc, teraz lazienka mnie czeka i mycie podlog. cos sie dzisiaj dziwnie czuje, troche slabo, nie wiem czy to emocje czy poprostu mam gorszy dzien
Stary 2010-12-18, 13:21   #1301
Paulizia
Wtajemniczenie

Ewesko wskoczylas na 32 miejsce Jeszcze troche i bedzie suszarka
Stary 2010-12-18, 13:22   #1302
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje
Juz odliczam dni do 7 stycznia
nie ma za co
jakbym mogla jakos pomoc to pisz
Stary 2010-12-18, 13:23   #1303
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja od rana zdarzylam posprzatac kuchnie, 2x wstawic pranie, zmienic posciele, odkurzyc, teraz lazienka mnie czeka i mycie podlog. cos sie dzisiaj dziwnie czuje, troche slabo, nie wiem czy to emocje czy poprostu mam gorszy dzien
No jak sobie tyle obowiazkow nalozylas no to masz prawo sie gorzej czuc odpocznij sobie troszke! Tz i tak bedzie zaaferowany Toba jak wroci, ze nie zwroci uwagi na brudna podloge
Ja sie wycwanilam i meza zatrudnilam do szczoty na kolana i leci z podloga
Stary 2010-12-18, 13:25   #1304
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Kliknęłam i już jest na 31
Stary 2010-12-18, 13:26   #1305
Paulizia
Wtajemniczenie

Anulinko, a w ktorym tygodniu jestes? Zastanawiam sie czy nie wycisnac sobie tego soku z pomaranczy... moze mnie tez zacznie kopac :P tylko musze skoczyc do sklepu po wyciskarke i pomarancze
Stary 2010-12-18, 13:28   #1306
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
No jak sobie tyle obowiazkow nalozylas no to masz prawo sie gorzej czuc odpocznij sobie troszke! Tz i tak bedzie zaaferowany Toba jak wroci, ze nie zwroci uwagi na brudna podloge
Ja sie wycwanilam i meza zatrudnilam do szczoty na kolana i leci z podloga

hahaha, oj moj tez bedzie szorowal, na pewno. jemu zostawilam zadanie specjalne-okna. sprzatam bo musze cos robic zeby czas mi lecial, ale popoludniu pojade do rodzicow wiec tam sobie odetchne
Stary 2010-12-18, 13:28   #1307
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Witajcie co taki maly ruch z rana?
Mibi gratuluje, ale dziwi mnie rozbierznosc miedzy naszymi dzidziami bo moja 16cm/400 gram a Twoja 18/250?
mazianka, slodkie malenstwo
dzis kciuki za andziot
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Córcia Mimbi już od maleństwa dba o linię
Bo chłopaki to raczej się takimi rzeczami nie przejmują

Oczywiście to żart.
Każdy maluch rośnie w swoim tempie i sądzę, że taka rozpiętość jest jak najbardziej normalna
Wyczytałam nawet ostatnio, że prawidłowa waga przy porodzie (w 40 t.c.) waha się od 2800 g do 4500g - no różnica znaczna
No lekarz powiedzial, ze wymiarowo jest wszystko ok. To pewnie faktycznie jest jakos indywidualnie dostosowane. Ale nie boj nic - jeszcze Twoj sie wyciagnie, a moja przytyje
Dopadlo mnie teraz przeszukiwanie allegro i sklepow z ciuszkami. Chcialabym kupic jak najwiecej zanim VAT wskoczy z 7 % na 23%

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Tez klikam! A ze mam wylaczone reklamy, to musze wchodzic naokolo, przez profil eweski. PS. Jak wygrasz to musisz koniecznie pokazac SIEBIE z nagroda. Nie masz wyjscia, bo nastepnym razem Cie zbojkotujemy i nie bedziemy klikac, o!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 13:31   #1308
amarcia
Wtajemniczenie

To ja jeszcze kliknę ewesce z dwóch kompów
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 13:35   #1309
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Anulinko, a w ktorym tygodniu jestes? Zastanawiam sie czy nie wycisnac sobie tego soku z pomaranczy... moze mnie tez zacznie kopac :P tylko musze skoczyc do sklepu po wyciskarke i pomarancze
Kończę 19, we wtorek rozpocznę 20
Ja Ci nie daję pewności, że u Ciebie sok pomarańczowy zadziała.
U mnie od 3 dni
Stary 2010-12-18, 13:43   #1310
eweska
Moderatoreska

Cytat:
no, no trzeba troszke poodpoczywac, ja jak cos zrobię siadam na trochę, żeby odpocząć, nie jestem już na tyle sprawna co przed ciążą i szybciej się męczę.
Odpocznij troszkę

Cytat:
Dziękuję
Cieszę się z pamiętacie o klikaniu

Cytat:
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
No lekarz powiedzial, ze wymiarowo jest wszystko ok. To pewnie faktycznie jest jakos indywidualnie dostosowane. Ale nie boj nic - jeszcze Twoj sie wyciagnie, a moja przytyje
Dopadlo mnie teraz przeszukiwanie allegro i sklepow z ciuszkami. Chcialabym kupic jak najwiecej zanim VAT wskoczy z 7 % na 23%

Tez klikam! A ze mam wylaczone reklamy, to musze wchodzic naokolo, przez profil eweski. PS. Jak wygrasz to musisz koniecznie pokazac SIEBIE z nagroda. Nie masz wyjscia, bo nastepnym razem Cie zbojkotujemy i nie bedziemy klikac, o!
Dziękuję
Jeśli się załapię na cokolwiek, konkurs trwa jeszcze 9 dni a mnie od jutra nie będzie za dużo na kompie.No ale jak sie uda to na pewno się pokaże

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
To ja jeszcze kliknę ewesce z dwóch kompów
Dziękuję

Ale mi się dłuży, dzieciaczki nakarmione, obiadek zjedzony teraz troszkę odpoczynku i jeszcze podłogi pomyję i koniec na dzisiaj
Stary 2010-12-18, 13:54   #1311
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
no, no trzeba troszke poodpoczywac, ja jak cos zrobię siadam na trochę, żeby odpocząć, nie jestem już na tyle sprawna co przed ciążą i szybciej się męczę.
Odpocznij troszkę

Dziękuję
Cieszę się z pamiętacie o klikaniu

Dziękuję

Dziękuję
Jeśli się załapię na cokolwiek, konkurs trwa jeszcze 9 dni a mnie od jutra nie będzie za dużo na kompie.No ale jak sie uda to na pewno się pokaże

Dziękuję

Ale mi się dłuży, dzieciaczki nakarmione, obiadek zjedzony teraz troszkę odpoczynku i jeszcze podłogi pomyję i koniec na dzisiaj

pamietamy pamietamy
ja ci dzisiaj nabije z 4 kompow bo bede miec okazje, a do kiedy oddaje sie glosy?
Stary 2010-12-18, 13:57   #1312
eweska
Moderatoreska

Cytat:
pamietamy pamietamy
ja ci dzisiaj nabije z 4 kompow bo bede miec okazje, a do kiedy oddaje sie glosy?
Aż do 27 grudnia, szkoda że nie kończy się chociaż w wigilię tylko po świętach :/ No ale trudno nic nie poradzę, jak się uda to super, a jak nie to trudno.

Ale u mnie ciemno się już robi, mglisto tak jest, brzydko blee popijam własnie kawkę na przebudzenie się

Dziewczyny coś ucichły, pewnie poszły obiadki gotować lub jeść
Stary 2010-12-18, 14:06   #1313
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Aż do 27 grudnia, szkoda że nie kończy się chociaż w wigilię tylko po świętach :/ No ale trudno nic nie poradzę, jak się uda to super, a jak nie to trudno.

Ale u mnie ciemno się już robi, mglisto tak jest, brzydko blee popijam własnie kawkę na przebudzenie się

Dziewczyny coś ucichły, pewnie poszły obiadki gotować lub jeść
Ja też się wzmacniam kawą.
Dalej mam niemoc do pracy, tym bardziej, że mój TŻ przyjedzie później ( po pracy jedzie zawieźć mojego tatę na wigilię firmową ), więc obiad dopiero na 16, a ja się mogę jeszcze trochę polenić
Stary 2010-12-18, 14:12   #1314
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Dalej mam niemoc do pracy, tym bardziej, że mój TŻ przyjedzie później ( po pracy jedzie zawieźć mojego tatę na wigilię firmową ), więc obiad dopiero na 16, a ja się mogę jeszcze trochę polenić
Synal zaraz do sklepu idzie bo mamusi sie cos słodkiego zachciało, a nic nie ma No w sumie jemu też sie chce jakiegoś łakocia
Ja dziś będę szykować ale kolację dla mężula a od jutra obiadki dla trójki

A przypomniało mi sie, muszę jeszcze firankę z korytarza ściągnąć do prania bo oczywiście, żaden z sąsiadów się nie domyśli że wypadałoby okno umyć i firankę uprać A mam aż 3 sąsiadów:/
No ale co się dziwić jak nawet podług im się myć nie chce to ja tym bardziej nie będe tego robić.
Stary 2010-12-18, 14:24   #1315
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci zadzroszcze pozytywnie oczywiscie... ja swojego wczoraj probowalam Mozartem podbudzic do tancow, ale chyba mu sie nie podobalo. Zastanawiam sie czy nie puscic mu Sepultury albo Slayera... w koncu to Dzidzia mojego Meza
Ja swoim chyba zacznę puszczać Slayera i Metallicę. Niech już przed urodzeniem posłuchają sobie co kochają ich rodzice i przy jakich "kołysankach" będą zasypiać

Cytat:
Kurcze... strasnzie sie denerwuje
W zeszly czwartek robilam przesiewowe badanie krwi wykluczajace syndrom downa i inne choroby. Z wynikiem mieli zadzwonic w tym tygodniu, a tu piatek wieczor i nikt nie dzwonil Strasznie sie martwie... moze cos jest nie tak? Okropnie sie boje... chyba zaraz tam zadzwonie...
Kochana moja, na razie pomyśl sobie, że NIE MA POWODÓW DO ZMARTWIEŃ. Opóźnienie wcale nie oznacza czegoś złego. Czasami tak się dzieje, a wyniki są w porządku. Nie ma co się nakręcać negatywnie i przy tym stresować maleństwa.
Ja na początku ciąży miałam robiony standardowy ponoć test na hiv i inne badania krwi. Wyniki odebrał mój lekarz, pokazał mi je na wizycie i wpisał w kartę. Ale nie wpisał wyniku hiv. No więc jak się zorientowałam, ale po wizycie, to żyłam cała w strachu, że nie ma jeszcze wyniku i że nie wiadomo co to oznacza... bałam się jak cholera, bo niby tylko formalność, ale zawsze... na następnej wizycie mówię lekarzowi, że nie mam jeszcze tego wyniku i czy to coś złego, a on na to, że zaraz sprawdzi w komputerze... o jest...( a ja już całe dłonie spocone, a puls to chyba z 200 na minutę), ale na szczęście negatywny. Po prostu jakaś siksa w laboratorium zapodziała mój wynik i stąd opóźnienia. Znalazł się w mojej karcie po... dwóch miesiącach. Kuriozum.

Cytat:
O tak, dobra kawa... z ekspresu, z kulką lodów i bitą śmietaną... ale to za mną chodzi.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 14:43   #1316
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Cześc dziewuszki !!!!!!!!
Kurcze nie było mnie troszke i juz chyba nie nadrobie Was .
Miałam cięzki tydzien i dalej mam jakis taki dołek.
Najpierw Julia w zabawie naruszyła mi mocno znamie,które mam od wielu lat i staram sie zawsze pilnowac,by go nie "tykać" a ona niechcący mi je zerwała i krew sie lala i przez kilka dni mialam takie mysli,ze nawet mi sie pisac nie chciało( teraz juz zaschnęło i odpadło),a potem Julka rąbla o kafelki i poł jedynki straciła,nastepne kilka dni z głowy.

Jakby tego było mało,to mam coraz silniejsze mysli i powrcie do Lubania i dzisiaj bede rozmawiała z Tz o spzredaniu tego mieszkania i przeprowadzce,bo nienawidze tego miejsca i na pewno ni bede tu potrafiła zyc,z kazdym dniem jest coraz gorzej,męczy mnie brak wszystkiego i to,że ze wszystkim trzeba jechac 20km,przedszkole do du>>>y,lekarz do du....y,zero sklepów,a ja nie jestem na tyle mobilna,zeby trasą dojezdzac z byle *******a .
wiec nie wiem na czym to wszystko stanie,ale trudno nie dam juz dłuzej rady tutaj,wogole nienawidze tego mieszkania i momio moich checi,nie czuje sie tu u siebie.uff,to sie wygadałam
wczoraj cały dzien wyłam,a o 19 mialam wizyte 3d i jak mnie lekarz zobaczyła,to sobie pewnie pomyslał ....bo miałam cała twarz czerwoną i spóchniete oczy ,dzisiaj nie jest lepiej,

jedynym pozytywnym punktem było właśnie wczorajsze badanie ,dołączam zdjęcia.
dzidzia wazy 420g i dzisiaj zaczynamy 22tc,termin idealnie jak z @ 29.04

dołączam zdjecia mojego maleństwa,na drugim widac dokładnie co bedzie
ale mialas kochana przygpdy uhuhu

a ja na pierwszej fotce widze sliczniuchna buziuchne, ale na drugim nie wiem co to jesdt, ja jestem slepa, prosze wytlumaczcie miiii

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Witajcie co taki maly ruch z rana?
Mibi gratuluje, ale dziwi mnie rozbierznosc miedzy naszymi dzidziami bo moja 16cm/400 gram a Twoja 18/250?
mazianka, slodkie malenstwo
dzis kciuki za andziot
kochana bo twoja jest krotsza a grubsza a jej dluzsza i chudsza

a u mnie szarlotka w piekarniku'
choinka ubrana
teraz chwile odpoczywam
Stary 2010-12-18, 15:40   #1317
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Ja swoim chyba zacznę puszczać Slayera i Metallicę. Niech już przed urodzeniem posłuchają sobie co kochają ich rodzice i przy jakich "kołysankach" będą zasypiać

Kochana moja, na razie pomyśl sobie, że NIE MA POWODÓW DO ZMARTWIEŃ. Opóźnienie wcale nie oznacza czegoś złego. Czasami tak się dzieje, a wyniki są w porządku. Nie ma co się nakręcać negatywnie i przy tym stresować maleństwa.
Ja na początku ciąży miałam robiony standardowy ponoć test na hiv i inne badania krwi. Wyniki odebrał mój lekarz, pokazał mi je na wizycie i wpisał w kartę. Ale nie wpisał wyniku hiv. No więc jak się zorientowałam, ale po wizycie, to żyłam cała w strachu, że nie ma jeszcze wyniku i że nie wiadomo co to oznacza... bałam się jak cholera, bo niby tylko formalność, ale zawsze... na następnej wizycie mówię lekarzowi, że nie mam jeszcze tego wyniku i czy to coś złego, a on na to, że zaraz sprawdzi w komputerze... o jest...( a ja już całe dłonie spocone, a puls to chyba z 200 na minutę), ale na szczęście negatywny. Po prostu jakaś siksa w laboratorium zapodziała mój wynik i stąd opóźnienia. Znalazł się w mojej karcie po... dwóch miesiącach. Kuriozum.

O tak, dobra kawa... z ekspresu, z kulką lodów i bitą śmietaną... ale to za mną chodzi.
Ja tam kawki w weekend sobie nie odmawiam. mama tez musi miec chwile przyjemnosci

Dzieki Ci za te slowa... juz sobie wyobrazam jak analizowalas sytuacje.. skad moglabys miec hiva? musialo to byc okropne
No to mysle, ze jak im puscisz Slayera to beda tanczyc w brzuszku walca ja musze wyprobowac jakichs mocniejszych brzmiec by pobudzic mojego Dzidka do dzialania Mama czeka!!!!!

Kochane trzymajcie za mnie kciuki, bo.... bede lepic pierogi... pierwszy raz sama z kapusta i grzybami

I male pytanko... Dzidzius bedzie z Wami w pokoju czy robicie mu osobny? Bo ja mam jedna sypialnie wolna, a mam bardzo malutkie pokoiki i zastanawiam sie czy nie zrobic mu/jej swojego pokoiku by tam tez spal/a
Na poczatku uparlam sie by Dzidziol byl z nami w pokoju, ale teraz sie zastanawiam czy nie lepiej jak bedzie mial swoj pokoj. Jak z tym u Was? Co myslicie?
Stary 2010-12-18, 15:45   #1318
agus87
Zakorzenienie

ewesko tez ci kliknelam

gdzie u mazianki widac ta plec, ja nie wiem na co patrzec
Stary 2010-12-18, 16:00   #1319
andziot
Zakorzenienie

dziewczynki dziękuję za kciukasy
byliśmy jeszcze na zakupach świątecznych po wizycie i dopiero co wróciliśmy (ludzi tyle ze szok, po prostu nie ma gdzie nogi postawić)
naszczęście to co najważniejsze kupione, uffff

teraz też nie mam czasu odpisywać,
wybaczcie
bo musze się uszykować na wieczorną imprezkę na mieście,
bo mój mężul ma dziś urodzinki i idziemy ze znajomymi do pubu

no więc ..................
będzie DZIEWCZYNKA
żadnego siusiaczka nie było widać
nawet o dziwo strasznie żal mi nie było, bo jak zobaczyłam tą piękną twarzyczkę na 3D to się zakochałam od razu
dzidzia waży 420g
jedyne co mnie trochę zmartwiło to gin powiedział że minimalnie powiększona miedniczka w nerce, ale dwa razy powtórzył że to bez znaczenia, ale mnie już się alarm włączył
będę musiała mu nastepnym razem przypomnieć żeby się dobrze przyjrzał znów

zdjęcie wkleję chyba jutro,
jeszcze raz dzięki za kciukasy
zmykam się szykować

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 16:11   #1320
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dziewczynki dziękuję za kciukasy
byliśmy jeszcze na zakupach świątecznych po wizycie i dopiero co wróciliśmy (ludzi tyle ze szok, po prostu nie ma gdzie nogi postawić)
naszczęście to co najważniejsze kupione, uffff

teraz też nie mam czasu odpisywać,
wybaczcie
bo musze się uszykować na wieczorną imprezkę na mieście,
bo mój mężul ma dziś urodzinki i idziemy ze znajomymi do pubu

no więc ..................
będzie DZIEWCZYNKA
żadnego siusiaczka nie było widać
nawet o dziwo strasznie żal mi nie było, bo jak zobaczyłam tą piękną twarzyczkę na 3D to się zakochałam od razu
dzidzia waży 420g
jedyne co mnie trochę zmartwiło to gin powiedział że minimalnie powiększona miedniczka w nerce, ale dwa razy powtórzył że to bez znaczenia, ale mnie już się alarm włączył
będę musiała mu nastepnym razem przypomnieć żeby się dobrze przyjrzał znów

zdjęcie wkleję chyba jutro,
jeszcze raz dzięki za kciukasy
zmykam się szykować

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości