Panny Młode 2010 i 2011 - pokażcie swoje suknie:) cz. II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-18, 15:33   #2491
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 i 2011 - pokażcie swoje suknie:) cz. II

madzia, mi bardzo się podoba, ale zrezygnowałabym z tego ramiączka - jak dla mnie zbyt ekstrawaganckie...
Stary 2010-12-18, 15:36   #2492
madzia*
Raczkowanie

też sie nad tym zastanawiam ale inaczej wyglada w rzeczywitosci niz na zdjeciach kiepskiej jakosci no i w dodatku jest za duzy ten kwiat i ciekawa jestem jak bedzie wygladal jak mi go krawcowa juz zmniejszy ehhh ciezki rok mamy przynajniej PM2011
madzia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 15:53   #2493
iflower
Raczkowanie

e tam ciężki:P

ja jestem zadowolona ze wszystkich drobnostek powoli załatwiamy wszystkie sprawy żeby przed ślubem nie było nerwówki,

dziś odebraliśmy nasze złote krążki... i wybrałam sobie pierścionek zaręczynowy ( chociaż chciałam mieć niespodziankę, ale tak wyszło, że wybieraliśmy razem) dopasowałam sobie go do obrączki, żeby nosić razem...jest pięknie

ślub dopiero w październiku, ale już w styczniu idziemy na nauki przedmałżeńskie, żeby mieć już z głowy

taka dobra rada od mojej przyjaciółki która brała ślub w sierpniu, żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, bo później ciężko się wyrobić dlatego u mnie wszystko z grubsza załatwione... a reszta krok po kroczku!

Madzia* suknia zjawiskowa, ale faktycznie ten kwiat za duży odrobinę, no i zamek, w mojej sytuacji bałabym się że przytyję albo przeciwnie schudnę, więc dlatego wchodziły w grę tylko sznureczki pozdrawiam
iflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 15:56   #2494
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boska latynoska Pokaż wiadomość
Jak dla mnie mgiełka obszyta lamówką wygląda obciachowo tak samo jak rękawiczki i diademy

Nie wiem czemu ale to zazwyczaj na forum te dziewczyny, które kupiły tańsze sukienki atakują te które wydały więcej
Niech każdy wydaje tyle na ile może sobie pozwolić.
Ja wychodzę z założenia, że ślub biorę raz w życiu i nie mam zamiaru na sobie oszczędzać
Podzielam Twoje zdanie w każdej poruszonej przez Ciebie kwestii.
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 15:56   #2495
madzia*
Raczkowanie

ostatnia przymiakę mam w czerwcu wiec mam nadzieje ze nie przytyje slub mamy w lipcu wiec dam rade miesiac temu tez odebralismy obraczki strasznie sie wzruszylam jak je juz przywiozlam do domu jakie wybraliscie masz moze zdjęcie?
Stary 2010-12-18, 16:08   #2496
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia* Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny Macie racje sukni w salonach jest niesamowity wybór ... ja zgłupiałam Kiedy zamawiałam swoją to nawet Pan który sprzedawał garnitury w salonie w którym kupowałam suknie powiedział ze wygladam olsniewajaco ja mam jednak duze watpliowsci co do swojej sukni ... narazie jest duzo za dluga bede miala wysokie szpilki bo az 15 cm no ikwiat na ramieniu tez bedzie zmniejszany ale czy dokonalam dobrego wyboru to pewna nie jestem zamieszczam kilka zdjęc Pozdrawiam buziaki

Zazdroszczę obcasa suknie zupełnie w moim stylu, prosta, elegancka,
a kwiaty dodają ekstrawagancji, bardzo ładna.
Jak ja chciałam założyć buty 12,5 cm to było: "zgłupiałaś, zabijesz się, całą noc musisz wytrzymać" heh... rodzinka. A że uwielbiam szpile no to była awantura, ostatecznie poszłam na kompromis i kupiłam buty z obcasem 8 cm.
25 czerwca 2011 r. godz. 16:30

MICHAŁEK
18. 04. 2012 r.
asiaaa891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 16:12   #2497
madzia*
Raczkowanie

Też mi to mówili ... Ale ja mam jeden problem... tak strasznie mi sie nie podobaja buty ślubne i w dodatku są strasznie drogie , że stwierdziłam , że wole zapłacić za szpilki które gdzieś potem jeszcze założe i zdecydowałam sie na buty Aldo na cieliste buty na platformie dzieki czemu są super wygodne i polecam)

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

ale zaplątałam się w tej swojej wypowiedzi ale wiadomo o co chodzi:P
Stary 2010-12-18, 16:17   #2498
iflower
Raczkowanie

sorki za kiepskie zdjęcie ale to z komórki, ale wyobraź sobie, że są takie zwykłe gładkie, półogrągłe, całe z żółtego złota

nie mają jeszcze graweru będziemy robić przed samym ślubem

a Ty pochwal się swoimi;D jestem ciekawa...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie003.jpg (73,9 KB, 110 załadowań)
Stary 2010-12-18, 16:22   #2499
madzia*
Raczkowanie

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...IoiG4QbNy_SEAg
Stary 2010-12-18, 16:27   #2500
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi to mówili ... Ale ja mam jeden problem... tak strasznie mi sie nie podobaja buty ślubne i w dodatku są strasznie drogie , że stwierdziłam , że wole zapłacić za szpilki które gdzieś potem jeszcze założe i zdecydowałam sie na buty Aldo na cieliste buty na platformie dzieki czemu są super wygodne i polecam)

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Sukienka genialna, kwiat i ramiączko mi się bardzo podoba. Szczerze mówiąc myślę, że jeśli chcesz zmniejszać, to tylko odrobinę, bo to on robi sukienkę.
Zgadzam się w kwestii butów. Zdecyduję się na cieliste szpilki, albo w cielistym różu.
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 16:30   #2501
iflower
Raczkowanie

madzia* śliczne, a Twój TŻ ma taką samą? te ozdobne paseczki są z białego złota? my wybraliśmy takie tradycyjne, obojgu nam sie od razu spodobały więc ucieszyłąm się że mamy taki sam gust
Stary 2010-12-18, 16:36   #2502
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:

ale ja miałam to samo
nawet kupiłam już buty 12,5 cm i właśnie z platformą (wiem że wygodne, ostatnio tylko w takich chodzę ;p )
ale dla świętego spokoju kupiłam trochę niższe.... ;p
25 czerwca 2011 r. godz. 16:30

MICHAŁEK
18. 04. 2012 r.
asiaaa891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 16:56   #2503
Ariena
Zakorzenienie

Dziewczyny nie obchodzi mnie ile wydałyście/wydajecie na suknię! Tylko wyraziłam swoją opinię i zdziwienie że faktycznie suknie za te ceny się sprzedają.

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
ale nie zauwazyłam żeby dziewczyna która wydała 2000 na całość atakowała, po prostu grzecznie wyraziła swoje zdziwienie hmm chyba jestescie przewrażliwione. wyraziła tylko zdziwienie, nikt tu nikogo nie krytykował
kazdy wydaje tyle na ile go stać.
No właśnie Dziękuję, przynajmniej jedna odebrała moją wypowiedź tak jak miało być.
Stary 2010-12-18, 16:58   #2504
madzia*
Raczkowanie

iflower tak Mój P. ma taka sama , paseczki są z białego złota tylko nie z matowego tylko z takiego jakby chropowatego przez co delikatnie sie mienia ale nie tak nachalnie . W kazdym razie P. uznal ze bardzo mu sie podoba jego GPS;D

Wika dziekuje szukalam zupelnie innej sukni ale ta mnie zauroczyla tym ze niby prosta a jednak cale cudo tki w szczegolach takich jak ten kwiat marszczenie na tali i guziczki na plecach
Stary 2010-12-18, 17:04   #2505
iflower
Raczkowanie

[QUOTE=madzia*

Wika dziekuje szukalam zupelnie innej sukni ale ta mnie zauroczyla tym ze niby prosta a jednak cale cudo tki w szczegolach takich jak ten kwiat marszczenie na tali i guziczki na plecach[/QUOTE]

Jak patrzę na to Twoje zdjęcie to skojarzyło mi się, że wyglądasz jak anioł, jeszcze ten welon za Tobą;D
Stary 2010-12-18, 17:08   #2506
madzia*
Raczkowanie

hehe do anioła to mi bardzo dużo brakuje a welonu nie bede miała :P
Stary 2010-12-18, 17:21   #2507
iflower
Raczkowanie

Cytat:
hehe do anioła to mi bardzo dużo brakuje a welonu nie bede miała :P
też byłam święcie przekonana, że nie będę miała welonu za żadne skarby
chciałam tylko dość spory strok we włosach

ale jak przymierzałam suknie to pani wpieła mi we włosy taki długi za pośladki i.............spodobało mi sie;D

zamierzam mieć nisko upięty pod kokiem najlepiej mgiełkę z kryształkami,

jednak przy mojej sukience ramiona wyglądają tak łyso... ale Twoja kreacja jest już wystarczająco ozdobiona i welon faktycznie jest zbędny
Stary 2010-12-18, 17:29   #2508
madzia*
Raczkowanie

zgadza sie a poza tym w kazdym welonie wygladalm jak glupek i nawet w salonie byli zdziwieni ze az tak moze nie pasowac mlodej welon;d
ale nie zaluje poprostu zainwestuje w kolczyki i ladna bransoletke
Stary 2010-12-18, 21:11   #2509
butterfly20
Zakorzenienie

Madziu piękna suknia To ramiączko na pewno dodaje jej uroku,ale czy nie dałoby się zmniejszyć tych kwiatków?Jesteś drobna i trochę Cię przytłaczają,a jakby były mniejsze to na pewno byłoby cudnie. Ja lubię takie zdecydowane akcenty

Dołujecie mnie dziewczyny-ja mam ślub w sierpniu i myślałam,żeby obrączki kupić na Wielkanoc.Skąd ten pośpiech u Was?
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 23:27   #2510
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Czesc Dziewczyny Macie racje sukni w salonach jest niesamowity wybór ... ja zgłupiałam Kiedy zamawiałam swoją to nawet Pan który sprzedawał garnitury w salonie w którym kupowałam suknie powiedział ze wygladam olsniewajaco ja mam jednak duze watpliowsci co do swojej sukni ... narazie jest duzo za dluga bede miala wysokie szpilki bo az 15 cm no ikwiat na ramieniu tez bedzie zmniejszany ale czy dokonalam dobrego wyboru to pewna nie jestem zamieszczam kilka zdjęc Pozdrawiam buziaki
Ale fajna Powiedz mi gdzie ją kupujesz? I ile kosztuje? Bo baaaaaardzooooo mi się spodobała

Butterfly, my dopiero w listopadzie ślub, a obrączki już od października mamy Ale to strach przed kolejnym podrożeniem złota tak u nas zadziałał i obsesyjne przeglądanie obrączek dto obrzydzenia :P No i złoto z tego co się orientuje ciągle drożeje, od października też ponoć zdążyło dość ładnie w górę skoczyć Ale to moje niepewne informacje, takie mnie słuchy doszły, ale powiem całkiem szczerze, że tego nigdzie nie sprawdzałam

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2010-12-18 o 23:31
Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 23:59   #2511
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Ale fajna Powiedz mi gdzie ją kupujesz? I ile kosztuje? Bo baaaaaardzooooo mi się spodobała
wiem, że pewnie już wiele razy słyszałąś to pytanie, ale....dlaczego zdecydowałaś się na ślub w listopadzie

a ja już mam dość, miałam dzisiaj mieć suknię, ale ktoś mnie ubiegł a na mnie trudno znaleźć coś, bo chcę odkupić ja nie wiem czy same niskie dziewczyny wychodzą za mąż czy jak ja mam 173cm wzrostu plus jakiś tam obcas i na prawdę b.mało jest takich sukni

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 07:43   #2512
madzia*
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki
My obrączki kupiliśmy już teraz bo mamy w planach wziąć ślub cywilny po nowym roku a bez obrączki byłoby ciężko a pozatym znaleźliśmy dużo tańsze niż gdzie indziej i stwierdziliśmy , że nie będziemy czekać aż cena będzie wyższa Suknie kupiłam w salonie Abiu w Warszawie kosztuje 2900 i czekam na nią az 6 miesięcy<szok> ;/ Kwiatek bedzie zmiejszany na 100% bo zdaje sobie sprawe z tego , że mnie przytłacza i sama z Nim się zle czuje w takich rozmiarach I nie powiem ale mam bardzo duży problem z uczesaniem sie bo kompletnie nie wiem jak:/ Bardzo chciałabym miec jednak rozpuszczone włosy gdyż mam odstjące uszka i w koku będe się źle czuła może to głupie ale to jest jedyny dzień w naszy życiu będę i na zdjęciach i na filmie i chcę się dobrze czuć A wiec Moje Kochane czeklam na wasze propozycje fryzur może Wy mi jakoś pomożecie Buziaki i dziękuję za pozytywne opinie na temat sukni
Stary 2010-12-19, 09:50   #2513
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wiem, że pewnie już wiele razy słyszałąś to pytanie, ale....dlaczego zdecydowałaś się na ślub w listopadzie

a ja już mam dość, miałam dzisiaj mieć suknię, ale ktoś mnie ubiegł a na mnie trudno znaleźć coś, bo chcę odkupić ja nie wiem czy same niskie dziewczyny wychodzą za mąż czy jak ja mam 173cm wzrostu plus jakiś tam obcas i na prawdę b.mało jest takich sukni
Ojeju strasznie Ci współczuję,że Cię ktoś ubiegł.
I znam Twój ból,bo sama mam 175 cm i np. w komisach na wejściu mi mówili,że może będą mieć dla mnie tylko kilka modeli.Ale może potem mi będzie łatwiej sprzedać suknię.
Do tego ciężko znaleźć taką wymarzoną w koronkach...Na szczęście masz jeszcze troszkę czasu.

Madziu też mam odstające uszy i myślałam o rozpuszczonych ( o ile kiedyś zapuszczę bo tydzień temu dość dużo ich ścięłam ), tylko ja dodatkowo mam cieniutkie i delikatne włosy ,a wszyscy mówią,ze nic nie będzie się na nich trzymać jesli zostawię rozpuszczone.Chcę długi welon obszyty koronką a taki trochę sobie waży,więc chyba jednak trzeba będzie delikatnie upiąć.
Zawsze możesz mieć rozpuszczone tylko górą zebrane i spięte z tyłu, a do tego przyczepiony welon.A welon to będzie taka typowa mgiełka,bez zdobień?
Stary 2010-12-19, 09:54   #2514
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny proszę o szybką pomoc

znalazłam suknię:
http://www.slubnytarg.pl/ks/38671.jpg
pasowałby na mój wzrost jest w dobrej cenie, co o niej myślicie?

Stary 2010-12-19, 10:07   #2515
HerbADKA
Raczkowanie

Cytat:

znalazłam suknię:
A mierzyłaś tego typu modele? Bo jeśli nie, to bym nie ryzykowała.
HerbADKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 10:30   #2516
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HerbADKA Pokaż wiadomość
A mierzyłaś tego typu modele? Bo jeśli nie, to bym nie ryzykowała.
tak, kilka i jestem zdecydowana na rybkę
poza tym i tak pojechałąbym po nią osobiście

Stary 2010-12-19, 10:50   #2517
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

znalazłam suknię:
Jedź ją mierzyć. Są różne rodzaje/kroje rybek,więc nie ryzykowałabym brania w ciemno
A tak ogólnie to ładna
Stary 2010-12-19, 10:59   #2518
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jedź ją mierzyć. Są różne rodzaje/kroje rybek,więc nie ryzykowałabym brania w ciemno
A tak ogólnie to ładna
mierzyłam różne rodzaje i było ok, w ciemno nie weźmę-wiadomo muszę zobaczyć jaki jest jej stan itd. i czy dobrze leży, gdzie by tzreba poprawić itd.
Butter jaką Ty zamówiłaś suknię w końcu, gdzieś widziałam, ale nie chce mi się szukać a poza tym już 100 lat nie byłaś na wąciu pm2011

Stary 2010-12-19, 11:41   #2519
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Pierwszy wolny termin na "naszej" sali, innej nie chcieliśmy. A salę rezerwowaliśmy w marcu (tego roku, czyli 2010 ), chcieliśmy wrzesień albo październik (2011), a tu pupa, najbliżej wolny jest listopad Ewentualnie mogliśmy na 2012, ale nasza cierpliwość nie jest aż tak wytrzymała
Dodatkowo po cichu mam nadzieję na śnieg

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2010-12-19 o 11:44
Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 14:18   #2520
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Pierwszy wolny termin na "naszej" sali, innej nie chcieliśmy. A salę rezerwowaliśmy w marcu (tego roku, czyli 2010 ), chcieliśmy wrzesień albo październik (2011), a tu pupa, najbliżej wolny jest listopad Ewentualnie mogliśmy na 2012, ale nasza cierpliwość nie jest aż tak wytrzymała
Dodatkowo po cichu mam nadzieję na śnieg
To skoro chcesz śnieg, to może lepiej grudzień albo styczeń? Wtedy na pewno sale mają wolne terminy, a masz większe prawdopodobieństwo, że będzie śnieg, no i zyskujesz atmosferę taką przytulną - tj. wszędzie lampki, świeczuszki etc...?
klarnetos jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości