Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-19, 18:42   #1471
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Eweska, widzę że Ty też nie dajesz za wygraną ale może ta cała kłótnia jest niewarta tych nerwów? Ważne że mężu przyjechał i jest w domu Życzę szybkiego pojednania
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 19:16   #1472
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
hehe, rzeczywiście podobne gusta
Zosie są fajne, mówię Ci
teraz najpierw już byliśmy zdecydowani na Marysię, ale wczoraj urzekła mnie Gabrysia

wklejam zdjęcie mojej dzidzi (które imię pasuje?)
i dzisiejsze zakupy (oczywiście ciuszki dla Zosi, kocyk dla siostrzyczki )
gabrysia
no mypo kosciolku, lezenia ciag dalszy
Stary 2010-12-19, 19:26   #1473
MoniaK
Zakorzenienie

A wiecie że ja też się zastanawiam nad Gabrysią Wpadła mi jeszcze w oko Marysia, Róża i Rozalia ale sama nie wiem. Do żadnego imienia nie jestem przekonana na sto procent.
Stary 2010-12-19, 19:41   #1474
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
A wiecie że ja też się zastanawiam nad Gabrysią Wpadła mi jeszcze w oko Marysia, Róża i Rozalia ale sama nie wiem. Do żadnego imienia nie jestem przekonana na sto procent.
U nas też Marysia na tapecie, a dla chłopczyka wybraliśmy imię Piotruś
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 19:43   #1475
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
U nas też Marysia na tapecie, a dla chłopczyka wybraliśmy imię Piotruś
ale Marysia od Marii czy Marianny ?

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 19:51   #1476
Siasiek
Zadomowienie

Ale macie fajnie z tymi żeńskimi imionami

My właśnie zjedliśmy kanapeczki , chlebek ledwo wystygł
Jutro robimy ciasteczka, takie http://wkuchni.usagi.pl/9/Cranberry_Noel.html

Kurcze miałam taką leniwą niedziele, że już mnie d**** boli od siedzenia.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 19:51   #1477
agus87
Zakorzenienie

marysia to maria
marianna to marianna
jest jeszcze marietta...
Stary 2010-12-19, 19:57   #1478
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
ale Marysia od Marii czy Marianny ?
Od Marii
Ja jestem Anna Maria, a jeśli będzie dziewczynka to będzie Maria Anna A jeśli chłopczyk to Piotr Wojciech ( to drugie po tatusiu )
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:02   #1479
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Od Marii
Ja jestem Anna Maria, a jeśli będzie dziewczynka to będzie Maria Anna A jeśli chłopczyk to Piotr Wojciech ( to drugie po tatusiu )
Wojtusiem miał być nasz chłopiec

Stary 2010-12-19, 20:11   #1480
SiLLee
Raczkowanie

Dziewczyny kochane, mam taki mały problemik. Otóż rośnie mi zab madrosci. Od czwartku boli mnie cala lewa strona opuchlizna sie lekka pojawila przy polykaniu boli mnie gardlo tez tak jak by z lewej strony ale nie biore nic na bol. Nawet jesc nie umie za bardzo bo nie otworze zbyt szeroko ust wszytsko musze kroic na najmniejsze kawalki ;/ i nie wiem co robic czy isc do dentysty jutro ale nie otworze ust tak szeroko Przezywala ktoras z Was cos podobnego?
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:12   #1481
Renessme1985
Rozeznanie

Siasiek zamorduje normalnie ... i teraz muszę zrobić te ciasteczka z żurawiną

A tak w ogóle to mi smutno bo mamy już choinkę w domu... TŻ ja przytachał i ostojakował... nawet atmosferkę zrobiłam do strojenia... świeczki kolędy i ozdoby już porozstawiałam i tak mnie jakoś zaczął ciągnąć brzuch w dole, że się przestraszyłam i teraz leżę w łóżku wzięłam nos-pę, zapiłam kakaem i lepiej mi ale wolę nie ryzykować... Normalnie nie wiem co się dzieje... całą ciążę znoszę bez problemów, a tu od wczoraj takie cyrki... najpierw ten szpital, a teraz to ciągnięcie
Jak nie urok to .............

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:19   #1482
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to mi smutno bo mamy już choinkę w domu... TŻ ja przytachał i ostojakował... nawet atmosferkę zrobiłam do strojenia... świeczki kolędy i ozdoby już porozstawiałam i tak mnie jakoś zaczął ciągnąć brzuch w dole, że się przestraszyłam i teraz leżę w łóżku wzięłam nos-pę, zapiłam kakaem i lepiej mi ale wolę nie ryzykować... Normalnie nie wiem co się dzieje... całą ciążę znoszę bez problemów, a tu od wczoraj takie cyrki... najpierw ten szpital, a teraz to ciągnięcie
mnie dzisiaj tak w kosciele zaczelo mocno ciagnac
ale t normalne\
samo przeszlo
Stary 2010-12-19, 20:20   #1483
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, mam taki mały problemik. Otóż rośnie mi zab madrosci. Od czwartku boli mnie cala lewa strona opuchlizna sie lekka pojawila przy polykaniu boli mnie gardlo tez tak jak by z lewej strony ale nie biore nic na bol. Nawet jesc nie umie za bardzo bo nie otworze zbyt szeroko ust wszytsko musze kroic na najmniejsze kawalki ;/ i nie wiem co robic czy isc do dentysty jutro ale nie otworze ust tak szeroko Przezywala ktoras z Was cos podobnego?
mi jak rosły dolne 8 to miałam szczekościsk taki, że otweirałam buzię na 2cm i koniec, do tego spuchła mi połowa twarzy, porobiły mi się kieszonki z dziąseł i tam ciągle miałam jakis stan zapalny masakra była ... byłam wtedy u dentysty to wsadził mi jakis lek w dziąsło i się poprawiło na troszkę, przetrwałam jakoś, ale dentosept i sachol długo miałam na półce w łazience

Cytat:

do świąt jest jeszcze trochę czasu, więc nie ma się co spieszyć
odpoczywaj i ciesz się spokojem i muzyczką świąteczną
dzidzia może stwierdziła że nie czas na choinkę

Stary 2010-12-19, 20:20   #1484
moniqac
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,
Po chwili przerwy . Nie mam czasu ani szans Was nadrobić, tylko kilka ost stron.

eweska
- sama mi pisałaś, że rozmowa najważnijesza, ale to jak emocje opadną - wielka tylko szkoda, że coś mu sie nie podobało jak tylko wrócil do domu, a Ty tak na niego czekałaś - strasznie frustrujące i przykre.

Ale wszystko mija - porozmawiajcie.

trzymam kciuki

ja mam pewnie problem;
nie wiem czy macie podobnie, ale od kilku ygodni w nocy kiepsko śpie (pisałam o tym już, że może to przez L4, bo nie chodze do pracy to i zmęczona nie jestem - może dlatego co chwile sie budze i nie moge zasnąć), ale jak już nie śpie to czuje ból w łydkach.... zastanawiam się czy to nie zapowiedź (odpukac!!!) problemów z żyłami.... cholewcia...
nie bola mnie nogi w dzien, tylko wląsnie w nocy i tak jest noc w noc (może z jednonocną przerwą )
czy Wy tez tak macie? myślalam, że to skurcze z powodu braku magnezu, ale nie ... to nie to.

musze powiedziec lekarzowi, ale to dopiero 7stycznia na wizycie .

milego wieczorku dziewczyny!

my wlasnie dzisiaj choinke kupiliśmy i ubraliśmy

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2010-12-19 o 20:21
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:32   #1485
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Po chwili przerwy . Nie mam czasu ani szans Was nadrobić, tylko kilka ost stron.

eweska
- sama mi pisałaś, że rozmowa najważnijesza, ale to jak emocje opadną - wielka tylko szkoda, że coś mu sie nie podobało jak tylko wrócil do domu, a Ty tak na niego czekałaś - strasznie frustrujące i przykre.

Ale wszystko mija - porozmawiajcie.

trzymam kciuki

ja mam pewnie problem;
nie wiem czy macie podobnie, ale od kilku ygodni w nocy kiepsko śpie (pisałam o tym już, że może to przez L4, bo nie chodze do pracy to i zmęczona nie jestem - może dlatego co chwile sie budze i nie moge zasnąć), ale jak już nie śpie to czuje ból w łydkach.... zastanawiam się czy to nie zapowiedź (odpukac!!!) problemów z żyłami.... cholewcia...
nie bola mnie nogi w dzien, tylko wląsnie w nocy i tak jest noc w noc (może z jednonocną przerwą )
czy Wy tez tak macie? myślalam, że to skurcze z powodu braku magnezu, ale nie ... to nie to.

musze powiedziec lekarzowi, ale to dopiero 7stycznia na wizycie .

milego wieczorku dziewczyny!

my wlasnie dzisiaj choinke kupiliśmy i ubraliśmy

Mnie rowniez bola nogi jak spie dluzej ale w udach tak bardziej w dzien mnie nie bola jak chodze czy siedze. tez nie wiem wlasnie czemu ;/
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:44   #1486
agus87
Zakorzenienie

a mnie boli ..pupa
tzn okolice dolne wszystkie
ledwo siadam
tez tak macie ??
i boli nie brzuch tak jak na @
kurcze
Stary 2010-12-19, 20:54   #1487
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Catia, ja znowu bardzo chcialam dziecka bo lekarz mi mowil,ze moge nie miec wcale, ale jak juz zaszlam dopadla mnie masa obaw, czy napewno jestem gotowa czy sobie poradze jak to bedzie i tym podobne.
I wcale nie bedzie z Ciebie taka mloda mamusia, bo ja jestem mlodsza dopiero 21 mam, dobrze,ze jest tu wiecej doswiadczonych mam zawsze mamy sie kogo poradzic, ja bez forum nie umiem zyc

Racja,to będziesz troszkę młodszą mamą Dobrze,że udało Wam sie teraz z dzidziusiem,skoro lekarz mówil,że możesz mieć problemy a już go chciałaś

Cytat:

Odpoczywaj, leż, mam nadzieję,że to ciągnięcie przejdzie. Może poprostu dzidzia się rozpycha?

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 21:14   #1488
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!
ja juz po kapieli, robimy sobie z TZ wieczor filmowy i pakujemy sie pod czysta poscielke Tz umyl jednak lodowke, przekochany jest skarbek moj, mam jakas wielka milosc do niego dzisiaj

SilLee mnie osemki rosna juz od kilku lat wszystkie cztery, mam malo miejsca w szczece wiec bede musiala miec usuniete, ale na razie wychodza po trochu, na przyklad kilka dni temu znowu jedna dolna rozharatala mi dziaslo tak, ze krwawilo strasznie i spuchlo ale jak zwykle po kilku dniach przeszlo, mysle, z emusisz uzbroic sie w cierpliwosc, bo osemki nei rosna chyba z reguly tak w sekundzie i moze to troche potrwac, zycze, zeby tak barzdo nie bolalo
Renessme1985 ja czesto mam takie ciagniecia, ale wydaje mi sie ze to dzidzia sie wierci i rozpycha bo potem czesto jest kopanie, dodatkowo lekarz mowil, ze pierworodki maja z reguly twarda macice i sie rozciaga, bedzie dobrze zobaczysz

andziot wlasnie mi przypomnialas, ja tez smarowalam sacholem, ale tak nie cierpie jego anyzkowego smaku, ze nie wiem czy w ciazy dalabym rade
moniqac ja tez mam bole w lydkach a wlasciwie skurcze i wtedy biore magnez mysle ze to normalne , ale najlepiej zapytac lekarza, powiem ci z ejak bylam na zwolnieniu i siedzialam w domu to tez gorzej spalam i mialam jakos wiecej dolegliwosci, jak chodze codziennie do pracy to jakos chyba nei mam czasu o tym myslec, a spie jak dziecko po 10 godzin, ze zmeczenia chyba
agus mnie ostatnio tez bolala pupa, a wlasciwie kosci tam i w okolicach pochwy tez, moze to powoli zaczyna sie to rozluznianie kosci macicy? bo normalnie chodzilam jak kaczuszka ale przeszlo, niestety jak dlugo bez wstawania siedze w pracy to tez mam takie klucie w pupie, ale to etz chyba nic strasznego co?

no dobra skoro dzisiaj mam dokladnie 20 tydzien ciazy to wklejam zdjatka, ktore TZ mi pieknie napstrykal pry choince, niestety juz w pizamce bo jak pisalam zbieramy sie do ogladania filmow pizamoego

Buziaki
20tc forum.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 21:22   #1489
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane!
ja juz po kapieli, robimy sobie z TZ wieczor filmowy i pakujemy sie pod czysta poscielke Tz umyl jednak lodowke, przekochany jest skarbek moj, mam jakas wielka milosc do niego dzisiaj

SilLee mnie osemki rosna juz od kilku lat wszystkie cztery, mam malo miejsca w szczece wiec bede musiala miec usuniete, ale na razie wychodza po trochu, na przyklad kilka dni temu znowu jedna dolna rozharatala mi dziaslo tak, ze krwawilo strasznie i spuchlo ale jak zwykle po kilku dniach przeszlo, mysle, z emusisz uzbroic sie w cierpliwosc, bo osemki nei rosna chyba z reguly tak w sekundzie i moze to troche potrwac, zycze, zeby tak barzdo nie bolalo
Renessme1985 ja czesto mam takie ciagniecia, ale wydaje mi sie ze to dzidzia sie wierci i rozpycha bo potem czesto jest kopanie, dodatkowo lekarz mowil, ze pierworodki maja z reguly twarda macice i sie rozciaga, bedzie dobrze zobaczysz

andziot wlasnie mi przypomnialas, ja tez smarowalam sacholem, ale tak nie cierpie jego anyzkowego smaku, ze nie wiem czy w ciazy dalabym rade
moniqac ja tez mam bole w lydkach a wlasciwie skurcze i wtedy biore magnez mysle ze to normalne , ale najlepiej zapytac lekarza, powiem ci z ejak bylam na zwolnieniu i siedzialam w domu to tez gorzej spalam i mialam jakos wiecej dolegliwosci, jak chodze codziennie do pracy to jakos chyba nei mam czasu o tym myslec, a spie jak dziecko po 10 godzin, ze zmeczenia chyba
agus mnie ostatnio tez bolala pupa, a wlasciwie kosci tam i w okolicach pochwy tez, moze to powoli zaczyna sie to rozluznianie kosci macicy? bo normalnie chodzilam jak kaczuszka ale przeszlo, niestety jak dlugo bez wstawania siedze w pracy to tez mam takie klucie w pupie, ale to etz chyba nic strasznego co?

no dobra skoro dzisiaj mam dokladnie 20 tydzien ciazy to wklejam zdjatka, ktore TZ mi pieknie napstrykal pry choince, niestety juz w pizamce bo jak pisalam zbieramy sie do ogladania filmow pizamoego

Buziaki
Załącznik 3615245
kochana cieszen sie, ze nie jestem sama
mam nadzieje, ze to to o czym piszesz
sliczny brzunio
a jaka pidżamka
Stary 2010-12-19, 21:24   #1490
Catia88
Rozeznanie

Anula, faktycznie masz kochany Tżta i śliczną pidżamkę i cudny brzuszek!!!
Oj tak..już połowa ciąży za nami, ta gorsza czy ta lepsza??

Tak w ogóle to dobranoc Dziewczyny i miłego seansu Anula

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 21:28   #1491
anula_81
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny! Jestecie kochane
Mysle ze ta lepsza polowa ciazy przed nami, bo juz coraz blizej celu...:
Uciekam , dobranoc i do jutra

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-19, 21:55   #1492
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mialam usg 1 grudnia- polowkowe i lekarz nie chcial mi powiedziec... nastepne dopiero pod koniec stycznia- poczatek lutego (chyba ze wczeniej pojde prywatnie, a z kasa nie najlepiej stoje- bynajmniej na razie)

wstawiam zdjecie brzucholka na pocieszenie 21tc ( robione tydzien temu)
dzieki Paulizia
kasiu piekny brzusio, jaki juz duzy! super wyglada

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
I będziesz tak jeździć z łóżeczkiem?? Masz duże mieszkanie? Zobaczysz wszystko inaczej wychodzi w praktyce niż takich zamierzeniach czy opisach.
Jak będziesz się normalnie zachowywać przy dziecku od początku to raczej nie jest możliwe żeby się nie przyzwyczaiło. To wcale nie jest takie trudne zobaczysz
ja tez wam powiem z doswiadczenia ze jak sie nie szaleje z cisza wokol dziecka to bardzo szybko sie przyzwyczaja do halasu jaki normalnie jest w domu i nie ma z tym problemu. i zgadzam sie calkowicie z siaskiem ze wszystko wychodzi w praniu i potem sie okazuje ktory pomysl sie sprawdza a ktory nie.

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Cześć

Kliknęłam na wszystkie aniołki

Pisałyście o zachodzeniu w ciażę. Ja ostatnio też się zastanawiałam jak to jest, że niektóre pary tak długo, latami starają się o dziecko i go nie mogą mieć a np. u nas- chwila nieuwagi i bach, jest mały szkrab w brzuchu. Na początku byłam taka zła,że będziemy mieli dziecko, zła i załamana, ale tak sobie teraz myslę,że no trudno, stało się, będę starała się być dla niego dobrą mamą i jakby nie było (tak jak pisała Kasia) będę młodą mamusią
no to u nas bylo chyba najdziwniej. bo nieplanowanie zaszlam w ciaze wczesniej, w 6 tygodniu rowno zaczelam plamic no i bylo po wszystkim.... na szczescie bylam na usg i nie musialam miec czyszczenia, przed ktorym bardzo sie wzbranialam. bylo mi tak strasznie przykro smutno i zle pomimo ze to dziecko nie bylo wyczekane i wytesknione ze stwierdzilismy ze nie bedziemy czekac i przystapilismy do dzialania czego owocem jest od razu ta ciaza. czyli jedna za druga

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Ja mam chalupe na trzech poziomach, wiec jezdzenie z lozeczkiem nie wchodzi w gre, ale i tak bym nie jezdzila - mam lozeczko turystyczne na dole, chodzilo o to, zeby w razie potrzeby "wrzucic" tam malucha i zdarzylo sie, ze maly tam zasnal, ale jestem jednak za tym zeby dziecko spalo w miejscu do spania, a w dzien z natury jest glosniej i widniej i z ty musi sie oswoic i zapewniam, ze sie oswoi.

popieram

no tak wlasnie powinno byc, dzieci uwielbiaja rutyne i "stale" rzeczy.
Duzo oczywiscie zalezy od warunkow mieszkaniowych i od samych rodzicow, ale w miare mozliwosci miejsce do spania bowinno byc odosobnione.
Olus tez zasypial na spacerkach, w wozku, ale nigdy nie traktowalam wozka jak lozeczka.
ja tez przy pierwszym dziecku mialam w goscinnym lozeczko turystyczne i tez wlasnie tak je uzytkowalam jak ty. jak zdarzylo sie ze mlody usnal to tam sypial czasem w dzien i nie moge powiedziec zeby to mu zaburzylo rytm spania czy miejsca, bo przeciez dziewczyny jak dzieciaczek jest malenki i usnie na spacerze w wozku to tez jest ok. jasne, nocne spanie tylko w lozeczku, i trzeba tego pilnowac jak wczesnie sie da-to prawda w 100% i klucz do sukcesu. tz uczyl spania synka , siedzial przy nim i czekal az usnie i powiem wam ze nie bylo zadnego problemu jak potem przenieslismy go do swojego pokoiku.

Cytat:
hej kochane!

Buziaki
Załącznik 3615245

jejkuuuuuuuuuuuu jaka z ciebie chudzinka!!!! brzusio superowy. jestes dokladnie tydzien wczesniej niz ja, ja mam dzisiaj 19. wczesniej pisalas ze ci przykro z powodu wagi, ale nic sie nie przejmuj, jestes tak mega drobniusia, a nawet gdzies czytalam ze niby normalne jest ze szczuple dziewczyny przybieraja ciut wiecej. wygladasz super

ja wczoraj wrocilam przed 3cia z tz do domu z lotniska, ehh, ale bylam zmeczona. dzisiaj z reszta tez jestem, teraz bede mogla troche sobie odpoczac bo on przejmie moje obowiazki

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2010-12-19 o 21:58
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 21:57   #1493
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984
Wink Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

hej kobitki... ja tez mam termin na maja(na 14 dokładnie) bywałam kiedys na wizażu ale to przy odchudzaniu,teraz milszy temat. mysle ze przygarniecie mnie..... poczytałam kilka Waszych stronek i powoli sie z Wami zapoznałam.
Stary 2010-12-19, 22:19   #1494
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
hej kobitki... ja tez mam termin na maja(na 14 dokładnie) bywałam kiedys na wizażu ale to przy odchudzaniu,teraz milszy temat. mysle ze przygarniecie mnie..... poczytałam kilka Waszych stronek i powoli sie z Wami zapoznałam.
witaj
Stary 2010-12-20, 07:54   #1495
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
a co to za spanie? Poniedzialek, ja juz od 7:30 w pracy. przebrnelam przez ogromne skandynawskie sniegi i mrozy nieprzytomna, bo zle spalam, bylam siku chyba z 5 racy i nie moglam sie ulopzyc plus brzuszek mnie pobolewal a ledwie wczoraj mowilam ze dobrze sypiam

Zycze milego poniedzialku i dziekuje za komplementy brzuszkowe

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-20, 08:32   #1496
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Miałam to samo i nie zazdroszczę, masakra Idź do dentysty, wyczyści Ci kieszonki i poczujesz ulgę; po co masz się niepotrzebnie męczyć. Do tego czasu przepłukuj też wodą utlenioną, szałwią, rumiankiem.

Cytat:
Mysle ze ta lepsza polowa ciazy przed nami, bo juz coraz blizej celu...:
Jej a ja myślę że ta gorsza połowa przed nami Teraz się dopiero zacznie więcej stresów przed porodem i noszenie dużego brzucha

Cytat:
witaj
Stary 2010-12-20, 09:00   #1497
amarcia
Wtajemniczenie

monika21121984 witamy i zapraszamy takie forum to piękna rzecz, ja już bez dziewczyn żyć nie umiem
Dzień dobry paniom... (miziu miziu po brzuszkach)
I zaaaaaaaaaaasypało... Jak pięknie byłoby w taką pogodę spędzać Święta, a tu podobno wszystko się rozpuści i będzie błoto
Taverney o której wizyta?
Ja mam endo po 17.00 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! !!!!!!!
A JUTRO GIN AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! !!!!!!!!

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Renessme1985 dziś lepiej się czujecie?

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

moria mój mąż oglądając wczoraj Igusię powiedział, że za nic w świecie nie przepuści takiej okazji i zaraz w styczniu zapisuje nas do dr Dudarewicza
Był pod wrażeniem tego, ze dr skupia się na d kostkami, nad serduszkiem, wszystko dokładnie bada. A końcowe ujęcia z twarzyczką - bezcenne...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:22   #1498
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry Ciężaróweczki w ten piękny poniedziałkowy poranek Jest biało i cieeepło, wiem że się będzie topić ale ja się bardzo cieszę, bo wstawimy choinkę do domu Po świętach TŻ ma ją wsadzić do ogródka więc nie chcemy aby przeżyła szok temperaturowy. Mam nadzieję, że da radę i będzie nam pięknie rosła pod oknem

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Super fotka!! Bardzo wyraźna
Wg mnie to 100% Gabrysia
Cytat:
To nie nasz dzidzia Moria, jak dla mnie 100% Marysia
anulinka, wiem wiem, coś się cytowanie pochrzaniło, bo cytowałam andziot a Twój nick pojawił się nad jej wypowiedzią, nie wiem jak to możliwe "ajm sorrry"

Cytat:

moria44 możesz mi wysłać jakiegoś linka do tych orzechów piorących, pamiętam też żee czegos używasz zamiast płynu do płukania, jakiś olejków ??? możesz zapodać linka
mam podejrzenie ze Zosia ma uczulenie na proszek do prania i chcemy spróbować z czyms antyalergicznym

a po tych orzechach to się nie elektryzuja rzeczy???
a wiesz coś o kulach do prania ?
andziot ja orzechy kupuję na allegro:
http://allegro.pl/orzechy-piorace-in...336186024.html
dodają gratis 3 olejki ale można kupić sobie osobno, np. cytrynowy lub lawendowy. Wybór jest ogromny, ciuchy ładnie pachną i nie elektryzują się.
A kule też są podobno bardzo dobre i ekomamy piorą w nich pieluszki:
http://allegro.pl/kule-piorace-zamia...357050493.html

Niestety jeszcze ich nie mam więc nie wiem na ile są skuteczne

Cytat:
hej kobitki... ja tez mam termin na maja(na 14 dokładnie) bywałam kiedys na wizażu ale to przy odchudzaniu,teraz milszy temat. mysle ze przygarniecie mnie.....
Cześć kobitko Jasne, że przyjmiemy kolejną majóweczkę Już wpisałam Cię na listę. Masz jakieś zdjęcia z usg? A może wiesz kto u Ciebie mieszka?

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość

moria mój mąż oglądając wczoraj Igusię powiedział, że za nic w świecie nie przepuści takiej okazji i zaraz w styczniu zapisuje nas do dr Dudarewicza
Był pod wrażeniem tego, ze dr skupia się na d kostkami, nad serduszkiem, wszystko dokładnie bada. A końcowe ujęcia z twarzyczką - bezcenne...
Tak, tak dr wszystko ogląda, my zawsze w szoku jesteśmy że tyle potrafi wypatrzeć na tym 2D i jak mówi "widać, krtań, przełyk, język, tutaj przepona, tutaj wątroba" liczy paluszki to wszystko rodzica bardzo uspokaja Nagranie z połówkowego trwa 15 minut więc obejrzał zdecydowanie wszystko u dzidziusia. No i oczywiście na mnie największe wrażenie zrobiło 3D

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:32   #1499
MoniaK
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jak wygląda to połówkowe usg? Czy różni się czymś szczególnym?
Stary 2010-12-20, 09:34   #1500
elis5
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim!!!
Wracam po krótkiej przerwie wywołanej złośliwością sprzętu komputerowego, który zaczął mi się zawieszać nagle kompletnie uniemożliwiając korzystanie z internetu. Dalej strona otwiera się przez minutę, no ale przynajmniej się otwiera, więc idę Was nadrabiać.
Niestety zapewne i tak skończy się oddaniem kompa do jakiegoś fachowca
elis5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości