|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Zastanawiam się nad całym kompletem:
http://allegro.pl/mamo-tato-14-cz-po...356886776.html pościel jest, rożek itp. |
|
|
|
#3362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
ogólnie to ja też zawsze uprzedzam, że np, mamy gdzieś wpaść, tak sama z siebie nie idę-nie lubię. no i do nas też większość osób się zapowiada. A czy będzie do wnusi wpadać, to okaże się, wydaję mi się, że Nasza będzie na drugim planie, bo tamta to jest ohhh i ahhh i córcia tak samo.... a wogóle-jestem już w klubie a gardlo mnie boli jak diabli ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
to mówie że chce "ptysia" i też nie było-byłam bardzo niepocieszona, zostalo mi prince polo, ale zjadlam, oblizałam się i koniec![]() Cytat:
![]() a i jeszcze miałam napisać - megi wysłałam do Ciebie zaproszenie na nk i wisi mi caly czas....... Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2010-12-19 o 20:26 |
|||
|
|
|
#3363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mieszkamy koło nich na dole (moi rodzice na górze) i oni są straaaszni. wścibscy, że nawet już tu kiedyś pisałam pierdnąć nie można, wszystko lepiej wiedzą - moja mama ma przekichane z nimi ja olewać się ich staram jak się pytają gdzie jadę mówię: daleko... a moja mama ma nerwa bo się do wszystkiego wtrącają długo by opowiadac rozumiem cię więc DOSKONALE, marzę o własnym mieszkaniu nie ze względu na rodziców a właśnie na dziadków bo moi to po 21 już mi smsy wysyłają do pokoju żeby nam nie przeszkadzać i w ogóle mamy luz ale dziadki to makabra jest...
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Montii właśnie się nad nią zastanawiam
a faktycznie jest taka gruba jak na zdjęciu Niutka ja mam tardyferon fol
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
No mi ta posciel się bardzo podoba - taka z żyfarą zielona
) Tylko jak już kupie, to chciałabym od razu skorzystać i własnie nadal nie wiem czy się używa od początku narodzin czy nie... ?;/ Do do kołyski to można powiedzieć, że jest to, leżaczko-kołyska. Ale przynajmniej sama buja, więc mam nadzieje, ze troche mnie to odciązy ![]() http://allegro.pl/fisher-price-lezac...369428397.html a łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-klups-saf...357164288.html , i dokupimy do niego taką szyne, zeby tez można było tym w nocy pobujać
|
|
|
|
#3366 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że by mi powiedziała, jakby zobaczyła coś niepokojącego.Trochę mnie zasmuciłaś, myślałam, że pooglądamy jutro małego. No ale zobaczymy na miejscu, za 230 złotych mogłaby trzasnąć jedno zdjęcie buźki No ale najważniejsze, żeby serduszko było zdrowie.Cytat:
![]() Cytat:
poklikałam wszystkie aniołki, niektóre po dwa razy, ale nie patrzyłam czyje ![]() Cytat:
Ja też jestem dzikusem, jakby teściowa niezapowiedziana do mnie wpadła, byłabym mocno zszokowana ![]() Jakoś tak jest, że moja mama wpadająca bez zapowiedzi by mnie bardzo nie zdenerwowała, choć zszokowana byłabym jeszcze bardziej bo mieszka od nas 400 km prawie Cytat:
![]() Ja chciałam kupić pościel, ale w sumie nie wiem, może na początku nie będziemy używać... A pod prześcieradło co się kładzie, żeby nie prać materacyka codziennie ?My byliśmy dziś w iKEI i w galeriach po prezenty, w sumie większość udało się kupić. Z ikei przywieźliśmy pierdołki i lampę i zasłony i zawsze nie wiem jak z takich małych rzeczy przy kasie robi się 500 złotych ![]() No ale zasłony w domu zupełnie mi się nie widzą, jest tak .. grobowo i nieprzyjemnie, więc chyba oddamy.dobrze, że w ikei wszystko można oddawać, mam nadzieję, że zasłonki uda się zwrócić. A może któraś z Was ma jakiś sklep zasłonowy do polecenia? |
|||||
|
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak mi pasuję, nie doszukuję się w tym niczego złego ![]() A i zdarzy im się wpaść w urodziny męża ![]() Wydaje mi się, że jakbym np. zaczęła często zapraszać teściową do siebie i z nią dużo rozmawiać, to pewnie doszyłybysmy do takiego etapu znajomości, że zaczęła by sama na kawę wpadać żeby poplotkować ale ja tego nie potrzebuję ![]() Więc jeśli potrzebujesz takie większej więzi z teściowa to po prostu sama zacznij ja budować Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt w klubie są osoby które wcale tu nie zaglądają.
Dziewczyny a co się dzieje z Bosti?? wie któraś?? |
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z nami tez mieszka babcia, nawet nie wiesz jak cię doskonale rozumiem, po prostu czasami mnie tak denerwuję że ...
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym miała z nią mieszkać to bym padła chyba a druga babcia z dziadkiem to makabra, tam to dosłownie miałabym jak Ty, ruszyc by nie można się było, a że ona wie wszystko lepiej to cała rodzina wie a do tego mega mega mega tryb oszczędzania, dziecko chyba by mi kazała w zaslonke owinąć, bo będzie taniej........ehhhhhhh nie znosze jej |
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba mialam bosti na nk
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
marsylia no właśnie dziwna sprawa z tymi ogrodniczkami, bo wisiały takie same z ceną 20 i 30 zł...
Po 10 nie było niestety...No wątpię, żeby w 2 sklepach się pomylili...
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie iza ja nie potzebuje więzi z nią, tyla taka dzwina jest. Bo ani nie zapyta o nic odnosnie samopoczucia, ani jak idzie nam kompletowanie wypawki, a o przychodzeniu już nie wspominając. Ale macie dziewczyny racje-jestem chyba przewrazliwiona. A plotkować to ja nie mam z nią o czym...o kościele?? dzielą nas lata świetlne... dobra nie poruszam tego tematu już, jak to mój brat powiedział-tesciowa to nie rodzina hehehe
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
Eirene no to widzę, że też masz nieciekawie - nie dość, że babcia, to jeszcze dziadek
Iza, no to również wiesz co przeżywam zawsze to tak lepiej na sercu sie robi, że ktoś człowieka rozumie.. A w ogóle, macie też tak, że jak siedzicie za długo w takiej pozycji jakby półleżącej to was bolą żebra??? BO ja często tak się ucze na kanapie - po kilka h dziennie to mam wrażenie ze macica mi wchodzi tam pod żebra, tak jakby mnie ktoś skopał po prostu;/ ahhh Te uroki ciązy... ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Iweczka - własnie zastanawiamy się nad jedną z dwóch. Jeszcze w sumie nie wiem ale albo ta http://allegro.pl/item1360552145.html albo http://allegro.pl/nowosc-bujak-do-ws...333003726.html Chyba raczej wybierzemy tą drugą. Myślę, że to jest bardzo dbre rozwiązanie, bo jak nie będe chciała żeby się bujało to sie zablokuje i już, a np w nocy jak dzidziol zacznie płakać, to zawsze można z łożka pohuśtać I jeszcze zamowiliśmy przewijak taki http://allegro.pl/ceba-zestaw-komoda...354489140.html A odnośnie oszczędności babci, to przed wprowadzeniem się robiliśmy tutaj remont pokoi w których mieszkamy i kuchni - Pewnego dnia myłam podłogę po remoncie i prałam jakieś brudne narzuty i koce - a babcia tą brudną wodę która wyleciała z pralki po praniu kazała myć podlogę <szok> nei wiedzialam za bardzo co mam powiedzieć, ale odmówilam :PP |
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie jaki fajny gadżet
![]() http://allegro.pl/nowosc-lozeczko-do...371996493.html Jeśli ktoś ma duży dom/mieszkanie a nie chce kupować 2 łóżeczek lub kołyski to jak znalazł. Cytat:
ojj jakbym czytała o swojej ale widzę, że ty swojej ustępujesz, bo to chyba nie jest twoja tylko tż ![]() my mieszkamy razem od 4 miesięcy i już zanim się wprowadziła widziałam czego się spodziewać bo ją znam, ale ja np. nie ma cierpliwości i jak mnie wkurzy to jej mówię to prosto z mostu, albo jak mi coś by kazała robić tak jak ona uważa, to od razu usłyszy ode mnie co o tym myślę, i teraz ona już wie, że ma się w nic nie wtrącać, bo ja sobie nie pozwolę, musiałam tak zrobić bo inaczej bym się wykończyła psychicznie ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
jezus tyje w oczach, mam dość
nigdy nie wrocę do dawnego rozmiaru, jak mi sie teraz marzy cos slodkiego... a zjadłam przed chwilą 7 !!! kromek z paprykarzem !;/ ja to mam żołądek... i dalej głodna
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrazu męzowi powiedziałam o tym i chyba kupimy takie coś![]() Twoja babcia mnie rozwaliła z tą wodą z pralki-szok, szok Monti a może jakiegoś tasiemca masz w srodku????????? ![]() ja zapchałam się manadrynkami-zjadłam poł kilo i na dziś kuniec, kupiłam wczoraj chyba ze 3 kg do wtorku na bank zniknie..... :-/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2010-12-19 o 21:24 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
iweczka po prostu żarłok jestem straszny buuuu
![]()
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Tasiemca zwanego dzidziusiem
ja póki co rosnę szybko ale tylko do przodu, już skóry mi brakuje
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze byłam typ niejadka!!! masakre ze mną mieli żebym coś zjadła....bo to trwało godzinami
a teraz sa w szoku, że ciągle coś szamie....jak nie manadrynki, to ciasteczka, albo obiadek, po obiadku znowu coś kolejnego i tak caly dzień....... będe jak mały hipcio... |
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
ja to czasem odczuwam taki głód, że aż mnie boli !
ja MUSZE cos zjesc..
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
Iza - tak to jest babcia meża. Ogólnie ona ma taki sposób bycia że jak cokolwiek jej się powie nie po jej myśli, to sie obraża i jest kwas przez miesiąc. Na początku po przeprowadzce, w kuchni stał jej czajnik elektryczny - my mamy swój gazowy - mąż wziął w tym czajniczku kabelek zawinął dookoła - tam było nawet miejsce takie - bo stał przy gniazdku a kabel wisiał taki 30cm, no to sie obraziła, zabrała czajnik i swoje garnki i teraz herbate robi w pokoju ;/ a minął już prawie rok. Jak jej tak dobrze to niech tak będzie. Dlatego ja się nic nie odzywam bo nie chce sobie z babki robić wroga, zeby później gadała jeszcze bardziej.. ale wszystko ma swoje granice i obawiam się, że już długo nie wytrzymam..
Iweczka to cieszę się, że Wam sie spodobało W takim razie my chyba też kupimy to drugie Ostatnio pisałyście o dziurce po kolczyku w pępku - niestety mnie też to dotyczy i jak patrze na nią to boje sie mysleć jak to będzie wyglądać w 9 miesiecu.. Koleżance po ciązy zostało ohydne dziursko - ona sama tak mówi aczkolwiek niektóre dziewczyny nie narzekają - to chyba zależy od skóry.. ale boje sie..
|
|
|
|
#3385 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja na szczęście mimo tych 10 kg -tylko brzuch mi przytył i piersi i nic więcej . |
|||
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż mówi, że czasami jak jestem głodna to rozum mi odbiera...... że teraz, w tej chwili muszę coś zjeść i to konkretnie to na co mam ochotę...hehe mam nadzieje, że mi to minie i ta bujawka nastrojów-bo wiem że jestem nieznośna czasami, z byle powodu mogę się popłakać-koszmar jakiś-macie tak?????
|
|
|
|
|
#3387 |
|
Raczkowanie
|
Iweczka ja niestety też mam te wahania nastrojów ;// czasami to aż mnie to denerwuje, bo o coś sie posprzeczamy z tż i mi od razu łzy się cisną do oczu, a wiem ze normalnie to by mnie to nie ruszyło w ogóle.. i tłumacze sobie w myslach "weź sie w garść kobieto" ale zbyt wiele to nie daje..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie zjadłam paczkę paluszków i popiłam colą |
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
pati tylko ja już nie mogę patrzeć na moje uda jak galaretka
ale trudno, później będą spacerki
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
babcine triki: spłukiwanie kibla wodą z prania, zbieranie po kropelce wody do pojemnika w umywalce (nie wiem do czego ją wykorzystuje), rozrabianie płynu do naczyń z woda, robienie weków na wypadek wojny lub głodu, podlewanie kwiatów wodą z płukania mięsa lub fusami z kawy i herbaty , podcieranie się gazetami itp....
Mam nadzieję, że ja taka nie będę na starość ![]() Wiecie co, od dwóch dni też czuję wyraźny ucisk brzucha na żebra. muszę siedzieć prosto jakbym kij połknęła bo inaczej coś mnie gniecie i boli i do tego mała ciągle po żebrach kopie - masakra!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

ja sobie cenię swoją prywatność jak mieszkaliśmy sami przez rok to moi byli u nas ze 3 razy (na nasze zaproszenie) a mieszkali 10km od nas a rodzice tżta chyba 2 razy innej rodziny nie zapraszaliśmy i nie lubię jak np ktoś mówi - może wpadnę do was na weekend. co innego jak tę osobę bardzo lubię i wpada tylko na kawę a co innego jak ktoś ci się zwala bez zaproszenia