![]() |
#3001 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3002 |
Zakorzenienie
|
Leyla89
Ja bym radziła tak:bierz dalej, idź jak najszybciej do gina i powiedz o dolegliwości, wymuś na lekarzy skierowanie a USG Dopllera lub skierowanie do chirurga naczyniowego.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Raczkowanie
|
Ja tabletki YAZ odstawiłam po ok 5 miesiacach brania.. Byłam płaczliwa, nerwowa nie dało się ze mną wytrzymać..
![]() ps. nie biore tabletek 3 miesiace
#3004 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Olenka333 Czas edycji: 2010-12-20 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To, że tabletki są nowej generacji nie oznacza, że będą pasować akurat Tobie. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3007 |
Raczkowanie
|
Leyla, ja koncze wlasnie pierwsze opakowanie yazu i u mnie tez byly takie bóle nóg. Już od wzięcia pierwszej tabletki zaczela mnie chyba żyła bolec w łydce i tez przerazona bylam co sie dzieje. Nie mialam wtedy mozliwosc isc do gine i stwierdzilam ze biore dalej i zobacze co sie bedzie dzialo. i ból minal po 3 dniach a zostal tylko maly siniak ktory tez juz zniknal, teraz nic mnie nie boli i jest ok
![]() Wiec wszystko zalezy jak Twoj organizm zareaguje dalej.. ![]() Ale tak a propos, dziewczyny nie wiecie co to moglo byc? i czy nie bede miec jakichs problemow z nogami jak odstawie tabsy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Zadomowienie
|
Nie wzięłam już tabletki ani wczoraj ani dzisiaj i nie żałuje. Zdrowie jest ważniejsze
![]() A kobietki proszę o radę bo dopiero jutro będę dzwonić do ginekologa i zapewne wizyta będzie po świętach. Nie udało mi się z Yazem, ale nadal myślę o jakiejś hormonalnej antykoncepcji... Czy mimo ciężkości nóg podczas brania Yazu będę mogła stosować inną hormonalną antykoncepcje np. plastry? Co może doradzić ginekolog, może też byłyście w takiej lub podobnej sytuacji...
Edytowane przez Leyla89 Czas edycji: 2010-12-20 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Konto usunięte
|
Podczas ostatniej wizyty ginekolog wypisała mi recepty na tabletki z datta ,,na przód".
Dopiero teraz zorientowałam się że ostatnia recepta jest wystawiona z datą 12 stycznia a ja nowe opakowanie tabletek musze zaczac brać 7 stycznia. Czy w aptece sprzedadza mi je kilka dni wczesniej czy musze isc do ginekologa po nowa recepte? |
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mam pytanie... Nie brałam tabletek YAZ przez dwa miesięce. Teraz znowu przepisałam je i wiem że pierwsza powinna wziąć pierwszego dnia miesiączki ale... wypadnie mi to w sylwestra niestety... byłam u gina żeby się dowiedzieć jak mogłabym opóźnić okres lecz nie dostałam wyczerpującej odpowiedzi powiedział że mogę zacząc już brać tabletki ale nie jest powiedziane że nie dostane miesiączki akurat w sylwka ale można spróbować.... Czy któraś z Was zaczeła brać tabletki 10 dni przed okresem? Wiem że nie będe chroniona i trzeba będzie używać prezerwatywy ale zależy mi tylko na opóźnieniu miesiączki. Od kiedy była bym chroniona? A może macie jakiś inny sposób lub pomysł??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ochrona przyjdzie bodajże po tygodniu, ale ja był dodatkowo zabezpieczała się przez całe pierwsze opakowanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Raczkowanie
|
A czy jezeli jest się przeziębionym, bierze się leki np fervex i inne środki. Czy wpływa to na zmniejszenie skuteczności Yazu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Raczkowanie
|
Hej- znowu mam do Was pytanie...od paru dni mam lekkie zawroty glowy i jest mi tak minimalnie niedobrze...jest to moje pierwsze opakowanie i moze cos takiego niby wystapic ale martwi mnie jedna rzecz- na poczatku brania pomylilam tabletki i zamiast wziac srodowa to wzielam piatkowa i potem musialam sie cofac...ktos napisal ze te wszystkie rozowe maja identyczny sklad i to nie wyplywa na antykoncepcje ale chcialabym jeszzce raz sie upewnic bo zaczynam sie troche stresowac...za 3 dni biore juz placebo a jeszcze nie bola mnie piersi- jak to zwykle bylo przed okresem..przez prawie pol opakowania mialam ciemne plamienie teraz tez ustapilo....a zawsze przed okresem wlasnie bylo takie plamienie....napiszcie mi prosze co o tym myslicie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3016 |
BAN stały
|
organizm musi sie przyzwyczaic do tabletek, a skutki uboczne sa opisane w ulotce
leki na przeziebienie nie wplywaja, pod warunkiem ze sie ich nie przyjmuje w konskich dawkach, wiekszych niz zalecenia z ulotki. w przypadku paracetamolu podejrzewam ze dawka dozwolona przy tabsach to 3 g/ dobe? |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o to czy napewno to ze wzielam nie ta tabletke- zadnej nie zapomnialam- nie wplynelo na antykoncepcje? do tego dodam ze od poczatku opakowania nie wspolzylam- dopiero po 7 dniach...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie bolą Cię piersi, bo Twój organizm jeszcze "nie wie", że zaraz zaczniesz brać pigułki placebo i wystąpi krwawienie z odstawienia, czyli zachowuje się inaczej niż zwykle przed okresem ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3020 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam kochane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i wątek dotyczący Yazu, jednak mam jedno pytanie na które jak dotąd nie znalazłam odpowiedzi, albo ją przez nieuwagę przeoczyłam.. ![]() Kończę dzisiaj pierwsze opakowanie i jutro zaczynam nowy blister, a pytanie dotyczy tego jak jest z zabezpieczeniem w drugim opakowaniu? Od kiedy jestem w pełni zabezpieczona? Może to pytanie dla Was drogie yazowiczki jest banalne, ale ja mam wątpliwości, ponieważ są to moje pierwsze tabletki i chcę mieć pewność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3023 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3025 |
Przyczajenie
|
Dziękuję ślicznie
![]() Tabletki oczywiście biorę regularnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy wasze miesiaczki podczas brania Yazu są bolesne ??
Pytam, ponieważ akurat ostatnia tabletka placebo wypada mi w sylwestra ;/ i jeszcze moze byc tak ze dostane okres akurat wtedy. To jest moje pierwsze opakowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie dostałam pierwsze krwawienie z Yaz. Zanim dostałam okres miałam okropny skurcz w brzuchu i ból jajnika jakby miał zaraz wybuchnąć. Nigdy tak nie miałam więc była to dla mnie nowość. Ale po godzinie po tym bólu dostałam okres i wszystko gra ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cilest ma większa, a Yaz mniejszą. Mówiłaś gonowi o tych bólach podczas brania Yaz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.