|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Ojaa..... siedzę, pije kawe i ciągle mi zimno jakoś, brr... zerkam na bluzkę a tam mokra plama
![]()
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja na chwilkę zaraz zmykam po młodą i do miasta z mamą. A jak wrócę, to pewnie znów zajrzę na chwilkę, bo mam dziś ambitny plan doprowadzenia domu do stanu używalności i prasowanie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wlasnie ..macie jakas wydzieline z sutkow juz???? gdzies wyczytaalam ze trzeba sobie ugniatac piersi ...wy tak robicie???Ja 28 zaczelam i nic nie mam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
mnei się dzisiaj pojawiło pierwszy raz...z prawej
![]() ![]()
#3426 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do moich dziadków można by książkę napisać oni są dobrzy ludzie generalnie nikomu krzywdy nie chcą zrobić ale to jest na zasadzie np. ciotka mi włosy farbuje a babka stoi nad nią i co chwilę: a tam jeszcze nie zafarbowałaś, a jeszcze tu, a czemu tak nie robisz, a jadzia (jej córka) tak robi). albo tż sprząta samochód a ta przychodzi stoi nad nim i gada jak ma odkurzać gdzie ma jeszcze odkurzyć itd, itp. dziadek to jak tylko z pokoju wychodzimy to już stoi w drzwiach kuchni i się gapi na nas i sto pytań: gdzie jedziecie? a po co? a do kogo? teraz już tak nie jest (tylko stoi i się patrzy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
my nikomu w tym roku nie robimy prezentów bo po prostu nie mamy kasiorki moi rodzice też więc jest ok a sobie kupiliśmy kamerkę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3427 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
![]() Co do wagi to ja tez mam nadzieje ze mi to wszystko zejdzie najbardziej wchodzi mi w brzuch ,boki ![]() ![]() ![]() W sobote zaczelam 24 tydz. wiec teraz bedzie z gorki a juz po Sylwestrze w ogole czas zleci ![]() ![]() Castiamusisz poczekac az kolezanka sama zechce z Toba o tym wwszystkim porozmawiac nic na sile na pewno jest jej bardzo ciezko ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam ze Wam o tym napisalam ale tez mi jakos to ciazylo moze dlatego ze tez jestem prawie w 6 m-cu i jakos ciezko sie slucha o tragedii innej mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jestem w rankingu ![]() szkoda że ten konkurs tak długo trwa Cytat:
dobrze że w towarzystwie ci się to nie zdarzyło ![]() a ugniatać piersi to chyba nie wolno, bo grozi skurczami
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Myślę że jakbym miała biustonosz to nic by nie przeciekło
![]() tylko na bluzce widać.. mam nadzieję,że to nie jest zapowiedź czegoś większego bo nie mam wkładek żadnych ![]() a z tym ugniataniem to sporadycznie tylko i lekko ![]()
#3430 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3431 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wcześniej dziewczyny to wujaśniały, więc poczytaj, chyba Jok3r pisała o co kaman |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak bardzo przykre są te historię ![]() pamiętam jak mi dziewczyna w szpitalu powiedziała, że poroniła w 20tc, myślałam, ze zemdleję i uświadamiają, że nie waże do jakiego lakrza by się chodziło, i jakie wymyślne badania sobie fundowało, jak z dzieckiem będzie coś nie tak to nic nie pomoże ![]() a zdrowa ciąża to i bez specjalnej opieki się obędzie ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
ja chyba bym nie mogła w takiej sytuacji z nikim gadać, pewnie bym szaleńczo poszukiwał innych lekarzy ![]()
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
No,ja też mam właśnie coś takiego zaschniętego...jeszcze nic mi nie leciało
![]()
![]() |
#3434 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mrsylia chyba pytalas co pod przescieradlo dawac maluchowi? Ja kupuje taka ceratke w Ikei jest po chyba 2zl i juz. Zreszta na poczatku to na wypadek ulewania sie i tak bejbik bedzie lezal na pieluszcze czy nawet podklad mozna dawac. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 |
Raczkowanie
|
hej Stysia żyje, fajnie,że ktoś o mnie pamieta
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3438 |
Zadomowienie
|
witajcie po weekendzie
![]() odprawiłam rano tż do pracy, czekało go prawie 100km , bo od moich rodziców jechał. ale jakoś mi przykro było, i pod byle pretekstem że nie ma chleba się popłakałam, mój brat pojechał po ten chleb ale jaka to rozpacz była, ech te hormony. moja teściowa też jest niezły gagatek, ale ona wyznaje zasadę że woli jak dzieci do niej przychodzą i w ogole nas nie odwiedza a mieszka w odległości 150m od nas ![]() dostałam wczoraj od koleżanki cała torbę ubranek, jej córka ma 4 miesiące, wszystko w dobrym stanie, odlozyla unisexy bo przeciez my synka mamy. aguchaw, mnie tez zastanawiala kwestia poscieli dla dzidzi, i podpytalam wczoraj i mała ma 4 miesiące i wciąż spi pod kocykiem, bez poduszki bo niewskazane, takze ja poscieli nie kupuje. radzila tylko wiecej kocykow kupic, cienszych, grubszych. no bo nawet straach polozyc noworodka pod kołdrą ![]() czekam na paczke od innej kolezanki, tez urodzila 4 miesiace temu synka, i dopiero wtedy bede dokupowac ubranka, jak zobacze ilosciowo ile czego mam ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2010-12-20 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zadomowienie
|
Czemu starch klasc pod posciela? Wszedzie gdzie bylam i gdzie byly maluchy w domu to kazdy spal pod kolderka i jeszcze czasem nawet na to kocyk szedl, a szwagierka to w rozek owijala, bo corka zmarzlak starszny i nic sie zlego nie dzialo. Jak bedzie zimno i dziecko bedzie marzlo to musialabys chyba ze 3 takie koce klasc. No ja w kazdym razie nie wuazam, zeby bylo cos zlego w poscieli dla noworodka, ale kazda zrobi jak uwaza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam już od 20-tego tygodnia takie epizody. Ale nie wolno chyba wyciskać bo można laktację pobudzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zadomowienie
|
Miałam dziś jechać do Galerii, bo temperatura spadła do 0,9 stoni a tu śnieżyca taka, ze świata nie widać. Musze obczaić te przeceny
![]() Ja jak czasem wybuchnę śmiechem to o mało mi brzucha nie rozerwie. To naprawdę boli, w dole brzucha i w kręgosłupie - dziwne. Robiłam porządki w piątek. tak mnie w kręgosłupie przetrąciło, że ani usiąść, ani wstać z krzesła, w nocy nie mogłam wstać z łóżka i traciłam czucie w lewej nodze. dobrze, że mi mama pomagała. Jednak trzeba się ograniczać, pomimo, że siły i chęci są ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Mnie wczoraj strasznie sutki swędziały. wieczorem je nacisnęłam i jak trysnęło .... ![]()
#3442 |
Zadomowienie
|
Yyy, ale po co ugniatac? Chcesz wywolac laktacje czy jak? jak lezalam w szpitalu to ledwo co sie podrapac moglam, bo zaraz dostawalam ochrzan, ze nie wolno masowac czy "grzebac" przy cyckach, zeby nie wywolac skurczy i przedwczesnego porodu. Mleko jak ma leciec to bedzie lecialo i pozniej robi sie masaze, zeby sie zatory nie robily, ale teraz to nie wiem po co
![]() Nie chodzi bron boze o ugniatanie piersi po porodzie bo beda tak bolec ze zapewne nie bedzie mozna dotknac hihihiih....czytalam o ugniataniu i masowanoiu piersi przed porodem od 8 miesiaca aby pokarm naplywal czy jakos tak...o jakims udraznianiu czy cos nie pamietam i dlatego pytalam czy ktoras tak robi...ja osobiscie nie mam zamiaru gdyz boje sie o jakies zapalenia czy infekcje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to kupie takie cos co jak spiochy wyglada nie znma nazwy dokladnej ale zasuwa sie z boku duze to jest i tyle mala ma miejsca sporo i na pewno sie nie odkopie i w to mala na noc bede wkladac ewentualnie kocykiem tylko przykryje ...hihii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | ||
Zadomowienie
|
Tez mnie ostatanio cycki swedza zwlaszcza prawy, ale drapanie nie pomaga, wiec w ogole nie dotykam.
Kurcze slyszalyscie moze, zeby jakiejs mamie pekl sutek?, bo ja sie spotkalam wlasnie z takim przypadkiem. Niz znam szczegolow, ale prawdopodobnie stalo sie to podczas odciagania laktatorem i autentycznie sutek pekniety, bol starszny, krew z melkiem sie lala, a sciagac tzreba bylo, bo zator i goraczka, ale od czego to? Moze tzreba zaczac smarowac tymi kremami do brodawek? ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zadomowienie
|
Macie problemy moze przy dmuchaniu nosa ze leci wam krew...nie to ze ciurkiem czy cos w tym stylu ale ze na chusteczke jest...bo u mnie to ostatnio sporo nawet...
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Pewnie chodzi Tobie o spiworek ![]() To wtedy daje kolderke hiihihih ale ze spiworkiem najpierw testuje.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zadomowienie
|
Nie odbierajcie czasem moich postow jako wymadrzanie sie, ale uwierzcie, ze jak sie mieszka pod jednym dachem, malo tego w jednym mieszkaniu z nowowrodkiem to mozna sie na parwde wielu rzeczy nauczyc i podpatrzyc. Wiadomo, ze kazde dziecko jest inne, ale jednak sa rzeczy, ktore sie nie zmieniaja i dla mnie corka szwagierki to kopalnia wiedzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Jok3r;23884902]Tez mnie ostatanio cycki swedza zwlaszcza prawy, ale drapanie nie pomaga, wiec w ogole nie dotykam.
Kurcze slyszalyscie moze, zeby jakiejs mamie pekl sutek?, bo ja sie spotkalam wlasnie z takim przypadkiem. Niz znam szczegolow, ale prawdopodobnie stalo sie to podczas odciagania laktatorem i autentycznie sutek pekniety, bol starszny, krew z melkiem sie lala, a sciagac tzreba bylo, bo zator i goraczka, ale od czego to? Moze tzreba zaczac smarowac tymi kremami do brodawek? ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- No wlasnie chyba na odwrot. przed porodem nic sie nie robi, bo laktacje wywoluje sie po porodzie. Zreszta jak dziecko do cycka sie przystawi to laktacja powinna sama sie pobudzic, a potem wlasnie masaze, zeby sie nie porobily zatory itp. To juz sie pogubilam ...ale tak czy siak cycuchow gniesc nie bede ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To wtedy daje kolderke hiihihih ale ze spiworkiem najpierw testuje....[/QUOTE] A to ja tez kochana mam super wypasione spiworki i zalamie sie jak mlody nie bedzie chcial w nich spac, bo sama najchetniej bym w nich siedziala ![]() ![]() Ja krew w nosie mialam na poczatku zanim zaczelam brac Tardyferon. Teraz praktycznie w ogole nie mam, za to zaczely mi czesciej krwawic dziasla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do cycków, to jakiś czas temu jak spałam bez stanika, to obudziłam się z mokrą bluzką, a tak był spokój bo spałam w staniku, a jak wczoraj usnęłam bez stanika, to też obudziłam się z plamą, pewnie sobie zgniotłam tego cyca i dlatego Kupiłam w końcu kurtkę wczoraj w h&m i sztruksy dla siebie i dla niunia naszego na gwiazdkę komplet tygrysa, jak wróce do domku, to postaram się wkleić zdjęcia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.