|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
tity ładne ciuszki
tak mocno kopał Leoś ja dzisiaj też na wykładach od 8 do 14 i jestem już prawie pewna , że Franek delikatnie pukał zjadłam kanapkę i się zaczęło na wykładzie tyle, że jak rękę przyłoże to nie czuje za bardzo możliwe to jest? to jest dopiero (aż) 17tydzień więc nie wiem
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko w ponczo nigdy nie chodziłam, ale nie jest ono takie wielkie jak to zwykle ponczo. Wygląda bardzo młodzieżowo i dobrze się w nim czuję. Myślę, że dobre zarówno na teraz jak i na spacery z wózeczkiem jak się cieplej zrobi
![]() Co do pukania, to na początku możliwe, że nie czuć przez brzuch. Ale potem jak Ci się małe rozszaleje to ho ho Mnie mały tak dzisiaj kopał, aż podskakiwałam na krześle, albo tak się rozpychał, że myślałam że się w poprzek mojego brzucha próbuje wyprostować ![]() Sloneczko tak ten z żabą to kocyk Bardzo mięciutki i miły, także myślę, że "prezes" będzie zadowolony
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
My po wigilii z Rodzicami
Było baaardzo miło, Tata wygląda lepiej, niż jak go ostatnio widziałam. Wida c, że jest zmęczony i że trawi go choroba, ale trzyma się świetnie i nie opuszcza go poczucie humoru ![]() Ale najbardziej wzruszyły mnie prezenty. Dostaliśmy po kilka drobiazgów (zawsze u nas każdy każdemu coś daje) i dwa takie prezenty, że nam oczy z orbit wyszły Po pierwsze - wspólnie z mężem dostaliśmy karteczkę, na której było napisane "1000zł -przelewem - na zmywarkę" Mama na moje urodzenie dostała pierścionek z szafirami, a na mojego Brata - pierścionek z brylancikami właśnie. I teraz ja - wisiorek z brylantem
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-12-19 o 19:53 |
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja no to fajnie, że miło spędziliście czas i macie miłe prezenty
To teraz niech się tata kuruje i wraca do zdrowia!
|
|
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
Kreti, to rzeczywiście piekne prezenty. Fajnie, że tak miło spędziliście Wigilię. Trzymam kciukersy za tatę!
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Tity, super ciuszki ![]() Słoeneczko, ja się też nie mogę doczekać, ech... |
|
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki... ja ledwo zyje...
Kreti - bardzo sie ciesze, ze Wigilia sie udala i takie nieoczekiwane prezenty dostaliscie Dzis w pracy mialam doslownie Armagedon... A od przyszlej niedzieli wyprzedaz... I zwrot niechcianych prezentow... Jak my to z Ninem wytrzymamy ?
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Aneska, może jak ciężko, to jakieś zwolnienie na pare dni?? AByś się nie przemęczyła kochana!!
|
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
Kretencja - to pięknie, że mieliście takie miłe spotkanie, warto chwytać wszystkie dobre chwile
ale...będzie dobrze![]() Tity - fajniutkie śpioszki
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
Hej Panienki moje
no i znowu w pracy jak to się mogło stać ale jutro mam wolne bo jedziemy na mężulem na usg prenatalne ale predzej do Jastrzebia na zakupy mam dostać pod choinkę spodnie ciążowe i jakąś tunike od niego zobaczymy czy będzie jakiś wybór trochę się tymm usg stresuję Wam powiem mamy na 12.00 jakbyście mogły troszkę o nas pomyśleć i potrzymać kciukaski to by było super![]() ![]() weekend mi minoł ani nie wiem kiedy w sobotę sprzątanie a w niedzielę leżę sobie w wyrku czytam książkę w najlepsze jest godzina 10 30 a tu dzwoniek do drzwi teściowa ze swją mamtką czyli babka moje tż "wpadły na kawkę" oczywiście bez zapowiedzi nic no żeszzzzzzzzz no bomba, od rana chodziłam jak bomba zegarowa tym bardziej, że tż w szkole był to sobie pomyślałm że całe do południe nie ruszy mnie nic z wyrka a popołudniu zorbie jakieś jedzonko no to masz babo placek!!!Kreti ale udana wigilia super i ten wisiorek |
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja to magiczna Wigilia była
prezenty też fajne, 1000 zł macie już, ale to co zapamiętasz na zawsze to ten wisiorek zapewne od taty za Twojego tatę nie można tracić nadzieji , cuda się zdarzają shira moja teściowa nie przychodzi do Nas , raz była z teściem , ale to na zaproszenie a nie mogłaś udać, że "nie ma nikogo w domu" ale pewnie by do Ciebie dzwoniła wtedy i i tak by czekała pod drzwiami więc lipa![]() tity to ten kocyk rewelacja |
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ja mam dzisiaj w planie ubranie choinki, upieczenie ciasteczek z anyżem(jeszcze nie piekłam) i zrobienie sałatki do obiadu
Nie chce mi się iść ubrać nawet. Ale zaraz ruszę tyłek...![]() Ciekawe kiedy aldii odblokują...
|
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Olliwko no właśnie auto było na polu więć wiadomo, że ja i moja mama jesteśmy w domu więc nie dało się ściemnić mogłaś mnie słyszeć jak bluzgałam schodząć po shcodach w szlafroku
"aocchhhh wpadłyśy tylko na chwilkę" siedziały 1,5 godziny![]() Tity a co to znaczy zablokowali Aldii a czemu za co ? i na czym takie zablokowanie polega? |
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Shira też nienawidzę jak ktoś się wprasza, a jak się nie zapowiada to już całkiem ma u mnie przechlapane
![]() A aldii zablokowali, tzn chyba nie ma czasowo dostępu do wizażu...nie może pisać, nie wiem czy czytać może, chyba tak. |
|
|
|
#4004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musialabym miec albo zle wyniki albo cos musialoby sie dziac, zeby GP mi zwolnienie wystawil. ![]() Pocieszajace jest to, ze te dwa dni mam wolne - zwal jak zwal, bo jade zaraz na zakupy swiateczne - a w srode i czwartek pracuje od 8.30 do 14.30, wiec moze zdaze cos ugotowac Piatek bedzie ciezki, bo do 17.30 a od niedzieli wyprzedaz... Zobacze jak sie sprawy potocza i jak bardzo bedzie ciezko i wtedy pomysle.Dzien dobry! Spalam dzis jak zabita do 10. I czuje sie calkiem niezle - juz przywykam do tych boli brzucha a przynajmniej staram sie je akceptowac, bo wiem, ze z Nino jest ok, wiec nie chce sie dodatkowo martwic ![]() no i dzis zaczelismy 23 tydzien!!! ![]() A teraz zapisze sobie, co dzis musze zrobic, bo inaczej nie bedzie mi sie chcialo ![]() 1. wyslac kartki swiateczne - ZROBIONE ![]() 2. zrobic pierwsze zakupy w pierwszym sklepie polskim - ZROBIONE ![]() 3. sprzatnac salon 4. zrobic sledzie w oleju 5. namoczyc grzyby Jak sie uda wszystko co cos moze jeszcze zrobie
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2010-12-20 o 15:13 |
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny
doradźcie mi coś, chyba mam coś z pęcherzem, ciągle mi się chce sikać i czuję jakbym popuszczała jakąś kropelkę co jakiś czas bo wkładka jest wilgotna, nie wiem co mam robić czy iśc w środe do gina czy przeczekać te 2 tygodnie do umówionej wizyty .... nie wiem jak to jest groźne jakies bakterie w moczu, czy zbadać ten mocz i iść z wynikami szybciej? Kreti super prezent ![]() Anessko 23 tydzień ale ten czas szybko leci, u mnie jutro 9 skończony
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko nie pamiętam jak to u mnie było na początku, ale teraz cały czas mam wrażenie, że "popuszczam"
![]() Że siusiasz często to jest normalne. A że wkładka wilgotna, to może to śluz, on też bywa taki wodnisty i wręcz wycieka. |
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Tity mi się wydaje że to jednak jest coś z pęcherzem bo czuję takie delikatne pieczenie i tak musze iść tą kroplę wypuścić, .... a to że popuszczam to tak jest w ciąży czy to cos z pęcherzem? boje się trochę bo już sama nie wiem czy mi tam coś wycieka od dzidzi czy to mocz
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
A że podczytuję to się wtrącę
![]() Słoneczko pamiętam że jeden z objawów początków ciąży to częste odwiedzanie wc żeby siusiać a i tak parę kropli się robiło nie wiem czemu, ale też tak miałam Także wpadłam napisać, żebyś się tym nie martwiła, ale jeśli nie daje Ci to spokoju to idź do lekarza i pogadaj |
|
|
|
#4009 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Mam taki problem. Od prawie tygodnia boli mnie lewy migdał. Czy mogę to jakoś "wyleczyć" sama domowymi sposobami czy powinnam pędzić do lekarza?? Poza tym mam straszne kłucia w pochwie. Byłam na rozmazie i nic nie wykazał, wszystko jest ok a ja mimo to trochę się martwię. Wizytę u gina mam dopiero za tydzień... Nie wiem co robić.
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia ja też tak miałam że chodziłam siku ale w sumie nie czułam nacisku bolącego na pęcherz a teraz coraz bardziej czuję że mnie to drażni
ach nie dobrze mi z tego wszystkiego jeszcze zjadłam kilka cukierków i mam wyrzuty sumienia Chelsea ja nie leczyłabym sama bo wiesz że im wcześniej lekarz to zobaczy to może zahamuje szybciej infekcję, idź do gina żeby się z tego angina nie zrobiła |
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko jak boli Cię pęcherz to pewnie jakaś infekcja , bo takie "popuszczanie" moczu , że kilka kropli jest to podobno normalne w ciąży jest - macica się rozciąga tak czytałam ostatnio
chyba, że Ty czujesz, że chce Ci się siku i robisz kilka kropel to tak jak pisałam jakaś infekcja chelsea nie lekceważ tym bardziej, że boli tydzień już... może to być angina i co wtedy? są antybiotyki, które w ciąży można zażywać więc lepiej idź do lekarza. Nasza aldii miała angine i brała antybiotyk też z tego co pisała Z kłuciami to ja nie pomogę bo nie wiem co napisac nawet anessko to w pt zapitol będziesz miała, 3 maj się Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-12-20 o 15:11 |
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł - ja po imprezach urodzinowych dochodzę do siebie. Dobrze, że mój mąż może mieć 30 lat tylko raz
Tity, spóźnione, ale z całego serca życzenia urodzinowe. Szybkiego porodu i pociechy z małego Ollliwko, ja też poczułam Tymcia w 17 tc ![]() Chelsea91, jakim piękny, płaski brzuszek No kochana, szybko to ci taki pięknie umięśniony brzuszek nie wybije ![]() Kretencjo, bardzo sie cieszę, ze tak dobrze Wigilia wyszła. No a prezent od taty... Szok! Wspaniały, pewnie się bardzo wzruszyłaś, bo ja bym się chyba popłakała! Ja miałam dostać kamień od P., ale nie miał wtedy pracy i jakoś się rozmyło... Dobrze, ze tata taki pozytywnie nastawiony. To typ wojownika, będzie dzielnie walczył Anessa, biedulko, trzymaj się i w domu jak najwięcej odpoczywaj Shira_83, będzie dobrze na usg, tez się zamartwiałam, więc wiem, jak się czujesz. Ale zaraz przyniesiesz nam dobre wieści, zobaczysz Sloneczko555xxx, ja też na początku ciąży latałam do kibelka kilka kropelek zrobić. I miałam wrażenie zimna w pęcherzu, a zapalenia nie było. Podobno to hormony. Ale jak nie jesteś pewna, czy to nie zapalenie, to lepiej iść do lekarza. Boi zapalenie pęcherza może być groźne dla maleństwa. Buźka dla was
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko
Tak, Tata to wojownik. Wiem, że na całkowite wyleczenie nie mamy szans, ale mam nadzieję, że jeszcze długo Tata będzie z nami. Co do prezentu, wzruszyłam się, ale nie popłakałam Ale dobrą minutę nie mogłam głosu z siebie wydobyć
|
#4014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale Ania chciala w domu Swieta to Ania teraz musi je zrobic - i juz![]() A Nino fika, fika - i leze. Ale wczoraj pukal nawet w pracyTylko jeszcze przez to moje sadelo to nie widze tych ruchow ale czuc czuje i to jest takie fajne ![]() Przez caly tydzien nic nie przytylam, co dziwne, bo tyle ile ja pizzy sie objadlam, to glowa mala 4 kg na plusie i niech tak zostanie do piatku, bo pozniej nie ma bata - przytyje po tych uszkach, salatkach, sledziach , sernikach i struclach maowych Fajnie, ze moge to wszystko pociamkac bez obawy o malego i ze on tych smakow rowniez skosztujeSloneczko - jesli boisz sie, ze to moze byc jakies zapalenie to przede wszystkim duzo pij!! Herbata z zurawiny, woda i cieplo sie ubieraj! Ale ja bym i tak poszla do lekarza - jestem bardzo przewrazliwiona na tym punkcie, bo z moimi czestymi zapaleniami pecherza, bardzo szybko sie przezuca na nerki, wiec ja tego nie lekcewarze
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo super prezent
az ja sie wzruszyłm, heh. kochany Tato, myślę o was ciepłoSłoneczko jak sie martwisz to ja bym jednak podreptala do lekarza, zeby było wszystko okweruczku a jak z toba? przeszło? Starlett co u ciebie? czemu zawiesili Aldi? za te linki do głosowania? a ja dostałam dzis @ dobrze, ze nie w wigilie.... ![]() 9 stycznia ide do nowego doktorka - najlepszego speca od niepłodności - wierze, że pomoże, choć nastawiam sie ze kupe kasy bedzie mnie to kosztowało. Ale trudno, mam juz sporo odłozone, na poczatek starczy ![]() zaraz sie zbieram na rosyjski ![]() Trzymajcie sie ciepło mamuski i maluszki ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Anessko wlasnie doczytalam....beznadziejn e u was z tymi zwolnieniami, oszzcedzaj sie w pracy ile mozesz a mały niech kopie mamusie jak za duzo bedzie pracowała
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za radę
wiecie co ja chyba nie popuszczam moczu tylko z "dróg rodnych" wycieka mi coś takiego wodnistego, mam luteinę dopochwowo i nie wiem czy to przez to czy jak? nie wiem czy to poprostu taki wodnisty śluz jak Tity pisała czy coś innego? kurde ja to mam dylematy .... a u Was jak to wygląda?
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Danika
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Shira, moja teściowa bez zapowiedzie NIGDY by nie przyszła. Tity, aj dzisiaj upiekłąm pierniczki ![]() Słoneczko, ja ciagle coś podjadam, szczegolnie, jak się marwtię. A może to jakaś infekcja? Sczypie cię albo piecze? Umów się do lekarza. Ja to teraz z tą infekcją to w ogóle wszystko mam zaburzone, najpier miałam zielone upławy a teraz gin dal mi jakies homoepatyczne coś z nagietkiem i są takie beżowe, także nie wiem:/ Chelsea, no ja też mam takie kłucia i tę infekcje, wynikow posiewu jeszcze nie mam, ale moze u ciebie to jakiś grzybol??W każdym razie nie rób żadnych irygacji, bo ja po nich miałam plamienia:/ Danika,trzymam kciuki, by się wszystko udało!! I żebyś w styczniu zobaczyła II ![]() A u nas w rodzinie znowu zamieszanie, moja 3miesieczna sisotrzenica sie dzis dusila, przyjechalo pogotowie i okazało sie, ze ma zapalenie uszu. Dostała antybiotyk biedaczsko (Ja czuje sie fizycznie ok, chyba troszke lepiej z ta infekcja, plamienia nie ma. Za to psychicznie gorzej; Czuje sie strasznie ebzawrtosciowa, pracuję tylko na umowe o dzielo i kiedy cos mi jest to nie mam zwolnieia, chorobowego ani nie bede miala macierzynskiego Strasznie sie tym stresuję (Do tego chciałabym, abysmy kiedyś mogli wziąć kredyt, ale co z tego będzie teraz to sama nie wiem:/ I tak smucę się cały dzień...
|
|
|
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
Weruczek
![]() Danika
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorka dzięki za życzenia, Leonek to u mnie, nie u Olliwki
![]() danika no to mam nadzieję, że ten nowy lekarz szybko coś pomoże mocno trzymam kciuki ![]() weruczek i co dobre pierniczki? ![]() Anessa no to masz kupę gotowania co? Dobra, myju myju i jadę do miasta po zakupy. Miłego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

ja dzisiaj też na wykładach od 8 do 14 i jestem już prawie pewna , że Franek delikatnie pukał
zjadłam kanapkę i się zaczęło na wykładzie

Po pierwsze - wspólnie z mężem dostaliśmy karteczkę, na której było napisane "1000zł -przelewem - na zmywarkę" 
?

ale jutro mam wolne bo jedziemy na mężulem na usg prenatalne ale predzej do Jastrzebia na zakupy mam dostać pod choinkę spodnie ciążowe i jakąś tunike od niego zobaczymy czy będzie jakiś wybór
no bomba, od rana chodziłam jak bomba zegarowa tym bardziej, że tż w szkole był to sobie pomyślałm że całe do południe nie ruszy mnie nic z wyrka a popołudniu zorbie jakieś jedzonko no to masz babo placek!!!
za Twojego tatę nie można tracić nadzieji , cuda się zdarzają 

"aocchhhh wpadłyśy tylko na chwilkę" siedziały 1,5 godziny

ale ten czas szybko leci, u mnie jutro 9 skończony

- i leze. Ale wczoraj pukal nawet w pracy
Fajnie, ze moge to wszystko pociamkac bez obawy o malego i ze on tych smakow rowniez skosztuje