2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-20, 15:46   #1501
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

elenka... ja w zeszylym tygodniu przechodzilam cos a la grypa zlodkowa/zatrucie pokarmowe, takze czuje sie w pelni zempatyzowna z Toba

ycnan, Pomidora.. ja mam cos przeczucie ze jednak żadnego to spucie nie ominie... no nic... czekam na najgorsze..:rolleye s:

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-12-20, 15:54   #1502
elenka1
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
elenka... ja w zeszylym tygodniu przechodzilam cos a la grypa zlodkowa/zatrucie pokarmowe, takze czuje sie w pelni zempatyzowna z Toba

ycnan, Pomidora.. ja mam cos przeczucie ze jednak żadnego to spucie nie ominie... no nic... czekam na najgorsze..:rolleye s:
to moze te zarazki wirtualnie doleciały do mnie... bo widze Ty przechodziłaś, zuziczka tez ciekawe ktora nastepna

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 16:03   #1503
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
To super że dogadaliście się z tż-tem . No i gratuluję spokojnej nocki.

Pomidora,ycnan,aaneczka współczuję spsutych dzieciaków.aż gęsiej skórki dostałam jak pomyślałam,że akurat na święta mi się dzieć spsuje...

elenka bidulko pewnie nieźle Ci dała w kość ta grypa.dobrze,że już po wszystkim

my sylwestra spędzamy u mojej mamy razem z siostrą,jej mężem i synkiem...i tak to będzie dla nas bardzo ciężki okres i wszelkiego rodzaju imprezy jakoś nie wchodzą w grę...
to pierwsze święta bez mojego tatki...smutno mi...
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 16:07   #1504
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Witam wszystkie mamy popsutych dzieci :P Chciałabym dołączyć do klubu marud... od soboty moje dziecię jest nie do zniesienia, marudzi, wrzeszczy i po grzecznym aniołku nawet cień nie został.... budzi się w nocy 2 razy i np. koło 4 nad ranem gada z zamkniętymi oczami co mnie wytrąca z równowagi grrr
Wczoraj ledwo co zdążyłam naprodukować i zamrozić uszka do barszczu bo tak się darł z TŻ że myślałam że ich obu przetrącę....

Z nowości to zaklepaliśmy termin chrzcin na 12 marca, w sobote byliśmy zamówić knajpę a dziś TŻ był u księdza... spędził tam GODZINĘ !!! bo jako że my bez ślubu to się musiał tłumaczyć:/ zda mi relacje wieczorem

Jutro idziemy na drugie szczepienie no i..... uświadomiłam sobie że mały w wigilię kończy 3 miesiące szokkkkk
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 16:08   #1505
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość

my sylwestra spędzamy u mojej mamy razem z siostrą,jej mężem i synkiem...i tak to będzie dla nas bardzo ciężki okres i wszelkiego rodzaju imprezy jakoś nie wchodzą w grę...
my z moim bratem i mama pierwsze swieta bez taty przeryczelismy... teraz sie zebralismy jakos ale i tak w kazde swieta lezka w oku sie zakreci, tymbardziej teraz kiedy to jest na swiecie Ola tata nie zdazył jej poznac

OLA 6.10.2010
Stary 2010-12-20, 16:28   #1506
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Myslicie, ze jeszcze moze mu ta skaza wyjsc pozniej po tym mleku?
Zuziczka reakcja alergiczna wychodzi nawet do 7 dni, a wiec nie ciesz sie na zapas, bo jeszcze wszystko jest mozliwe Ale trzymam kciuki, zeby bylo dobrze
Zuziczka, a powiedz na jakiej podstawie stwierdzono skaze? Tylko na podstawie wygladu skory?
Skaza, to rowniez zielone, wodniste, strzeliste biegunki , silne ulewanie/chlustanie oraz slabe przybieranie na wadze.
Moja corka miala skaze, ale akurat skora wygladala dobrze. Na poczatku miala drobnoplamista wysypke, jak tarka, a po wprowadzeniu diety skore miala gladziutka. Za to zielone biegunki i wymioty miala bardzo dlugo.
Po 2 latkach sie wszystko ustabilizowalo i w wieku 3 latek stwierdzono u niej astme - tak przewaznie konczy sie skaza, zmieniaja sie po prostu skutki skazy ze skorno-jelitowo-zoladkowych na oddechowe. Walczylismy z tym do 7 latek, caly czas na diecie i na sterydach itp. Teraz na szczescie moje dziecko jest zdrowe i moze jesc doslownie wszystko
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 16:34   #1507
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
my z moim bratem i mama pierwsze swieta bez taty przeryczelismy... teraz sie zebralismy jakos ale i tak w kazde swieta lezka w oku sie zakreci, tymbardziej teraz kiedy to jest na swiecie Ola tata nie zdazył jej poznac
współczuję Ci elenko...
a u nas tatuś tak bardzo pragnął wnuka i kiedyś to mnie bardzo irytowało jak ciągle pytał :'kiedy zostanę dziadkiem?'a kiedy w końcu miał zostać podwójnym dziadkiem to też niestety tego nie doczekał...będziemy się starać jakoś podtrzymywać na duchu mamę,bo to przede wszystkim ona została z tym sama.niby ma nas,ale my już mamy swoje rodziny,a ona jest sama.oj nie wiem jak to przetrwamy...ale może dzięki naszym małym chłopakom będzie łatwiej...
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 16:43   #1508
Zuziczka
Rozeznanie

Pandziolka, Elenka- przytulam obie wirtualnie i jeszcze od mła i Łola. to musi byc bardzo ciezko i pewnie skonczy sie na łzach. Zycze Wam obu by wspominki jak najmniej bolaly...

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Zuziczka reakcja alergiczna wychodzi nawet do 7 dni, a wiec nie ciesz sie na zapas, bo jeszcze wszystko jest mozliwe Ale trzymam kciuki, zeby bylo dobrze
Zuziczka, a powiedz na jakiej podstawie stwierdzono skaze? Tylko na podstawie wygladu skory?
Skaza, to rowniez zielone, wodniste, strzeliste biegunki , silne ulewanie/chlustanie oraz slabe przybieranie na wadze.
Moja corka miala skaze, ale akurat skora wygladala dobrze. Na poczatku miala drobnoplamista wysypke, jak tarka, a po wprowadzeniu diety skore miala gladziutka. Za to zielone biegunki i wymioty miala bardzo dlugo.
Po 2 latkach sie wszystko ustabilizowalo i w wieku 3 latek stwierdzono u niej astme - tak przewaznie konczy sie skaza, zmieniaja sie po prostu skutki skazy ze skorno-jelitowo-zoladkowych na oddechowe. Walczylismy z tym do 7 latek, caly czas na diecie i na sterydach itp. Teraz na szczescie moje dziecko jest zdrowe i moze jesc doslownie wszystko
7 dni??? to ja nigdy nie zgadne co go uczula...
u nas tylko skora. Kupki Olek ma przepisowe, brzuszek go jednakze przed dieta czesto bolal (mial tez kolki), przybiera super, ulewa normalnie czyli tylko troszke (ostanio tylko troche czesciej, chyba sie przezera). NA polikach mial typowa dla skazy taka lakierowana skore, teraz mniej, ale ciagle jest. Albo znika i sie znow pojawia. I ta wysypka jest taka naroslowata i tarkowata , jak zreszta cala jego skora.
Ja mysle, ze to jest skaza. bo nie zawsze dziecko bedzie mialo takie same objawy jak inne z tym samym.
Ja jestem alergikiem, wiec Olek ma sklonnosci po mnie, niestety...

tylko chcialabym wiedziec, CO GO UCZULA?

no i jedziemy na fenistilu ciagle, bo sie Maly bardzo po buzce drapie.
Stary 2010-12-20, 17:22   #1509
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

Strasznie to smutne ....
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 17:30   #1510
Weronisia
Zakorzenienie

Zuziczka, to dziwne, że kupki ma przepisowe. Pierwszy raz słyszę, żeby przy skazie była ładna kupka.
Ale to co napisałaś o wyglądzie jego skóry przypomina mi moją koleżankę. Jej synek miał taką skórę i lekarze najpierw stwierdzili skazę. Zastosowała dietę itp. Było ciut lepiej, ale mały nadal miał tą skórę straszną. Lekarze stwierdzili jeszcze, że on jest uczulony na cukry, więc je też wyeliminowała. A mały ciągle miał kłopoty ze skórą. Z czasem robiły mu się rany, wyglądało to tak, że ja płakałam gdy ona mi to pokazywała. Dziecko non stop się drapało. Musiała go kilka razy dziennie całego rozbierać i smarować specjalnymi maściami i kremami, żeby choć trochę mu ulżyć.
W końcu się okazało, że to nie skaza, tylko NEURODERMITIS. Tak przynajmniej tu się to nazywa. Chodzi o to, że objawy nasilają się pod wpływem emocji, a więc chodzi o układ nerwowy.
W Polsce chyba podciąga się to pod AZS.
Ale do czego zmierzam.
Ta koleżanka odchodziła już od zmysłów, nie wiedząc jak pomóc dziecku. On rósł. Nie mógl prawie niczego jeść. Na palcach można by wyliczyć co mu w ogóle wolno było jeść. Był mniejszy od rówieśników.
W końcu jak on miał chyba 7 lat trafiła z nim do homeopaty, który go w końcu wyleczył całkowicie.
Homeopaci najczęściej zaczynają od 'odgrzybienia' organizmu'. Bierze się te ich kropelki przez parę miesięcy, a po 'odgrzybieniu' dopiero zaczyna się leczenie choroby.
Synek koleżanki już w trakcie brania tych kropli na odgrzybienie odzyskał swoją skórę. Wcześniej wyglądał tak jakby jej nie miał, to były same rany.
Dziś ma 10 lat i jest całkowicie zdrowy.
Ja nigdy nie wierzyłam w coś takiego jak homeopatia ale sama widziałam efekty leczenia tego małego.
Nie twierdzę, że ty też powinnaś pójść do homeopaty, bo to chyba jest za małe dziecko. Ale chodzi mi o to, że nieraz diagnoza o skazie jest postawiona pochopnie i może przysporzyć tylko kłopotów, bo nie szuka się innej przyczyny problemów.
Jeśli u Twojego małego nic się nie poprawi, to z czasem podsuń lekarzowi taką myśl o innych schorzeniach albo z czasem przejdź się do homeopaty, ale takiego dobrego z polecenia.
Moja koleżanka bała się drugiej ciąży. Ale na szczęście drugie dziecko urodziło się całkowicie zdrowe

A co do tego co go uczula... to żmudna praca ja pamiętam, że mi kazano wprowadzać do mojej diety nowe produkty w odstępach tygodniowych, że jeśli by coś uczuliło, to żeby było wiadomo co to było. I ja tak robiłam. A udało mi sie karmić 1,5 roku

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-12-20 o 17:32
Stary 2010-12-20, 18:34   #1511
martucha84
Zakorzenienie

my już po
ogólnie to było to najgorsze badanie w życiu tyle stresu i nerwów, nie będę owijać w bawełnę wszystko jest ok, nie ma żadnych zmian
ale samo badanie... Patryk na miejscu po ubraniu tej czapki dostał butle, zasnął, no i spał po 5 min zadzwonił w recepcji telefon, Pat się obudził, badanie zatrzymane, jak zasnął dzwoni domofon, ludzie łażą gadają paranoja, takie pomieszczenie powinno być wyciszone, jak znowu zasnął walnął kupę (brokułki ) i znowu się obudził po prostu rewelacja... no i 15 minutach męczarni usypiania i rozbudzania przez domofony i łażenie ludzi miałam dość, nawet przeklnęłam że się nie dziwie że nie zasypia bo sama bym nie zasnęła w takich warunkach
na szczęście był juz tak padnięty że w końcu zasnął, spał jakieś 15 minut i pani powiedziała że jest super zapis, włączyła lampe która w stylu stroboskopów waliła mu po oczach ale nie obudził się i zmian też nie było więc pan i doktor powiedziała że jest ok...

suma sumarum gdyby nie to że jest to jedyne miejsce w k-ce gdzie robią eeg tam małym dzieciom to bym stamtąd poszła...

wbiliśmy się potem do naszej neurolog z wynikami i powiedziała że jest ok że możemy go szczepić (musimy zdążyć z 2 dawką rota przed 24 tygodniem) i że wszystko jest ok musimy jedynie te mięśnie rehabilitować no i sprawdzić ten poziom żelaza bo może to zanoszenie z noedoborów ale to już z pediatrą

aaaa z miłych rzeczy Pat przekręca się na brzuch i wyciąga ręce, tylko w jedną stronę przez tą asymentrie ale jednak daje rade dziś zaczął tak z głupa a jak już to zrobi to się cieszy jak głupek

malwina słodka, ;D

ycnan mój Pat jak zaczął ząbkować to właśnie identycznie się zachowywał i sam odstawił się od cyca..

fem cudne miłości

co do okresu to ja nie mam nawet nie plamiłam, śmieję się do męża że już nie karmię regularnie 2 tygodnie a wcześniej tydzien tylko odciągałąm i to mało więc hahahaha pewno jestem w ciąży hahahaha

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-12-20 o 18:35
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 18:37   #1512
Zuziczka
Rozeznanie

Weronisia- dzieki Kochana Na pewno to przemysle i w styczniu mamy drugie szczepienie to sie dopytam. Podejrzewam ze pediatra moja g... mi powie, ale zobaczymy.
Stary 2010-12-20, 18:58   #1513
cellaris
Rozeznanie

martucha to super wieści, no ale myśmy wiedziały przecież,że jest dobrze

weronisia mnie się wydaje,ze w PL nie ma homeopatów,albo jest ich niewielu. Niestety u nas medycyna alternatywna jest w powijakach,a szkoda bo ja jestem jej WIELKĄ fanką.
Stary 2010-12-20, 19:13   #1514
gabisun
Zakorzenienie

Witam! Pochłonęły mnie porządki świąteczne i nadrobić nie ma jak
A Kinia dzisiaj to normalnie diabeł wcielony! jeszcze zaczęła piszczeć normalnie torturuje mnie tym od rana...no ale widzę że nie jestem sama może dzień jakiś taki
no i kupiłam wreszcie normalnego gryzaka i KIni się podoba, dowód poniżej

Mszu zdjęcie do bani bo biegłam po aparat żeby uchwycić ten moment i na włączenie makro już nie było czasu z tym szukaniem cyca...jest to odruch noworodkowy który bardzo szybko zanika, możesz uświadomić teściówkę moja jak widzi co się święci to otwiera dzioba i czeka na podłączenie i też mnie męczą teskty "może jest głodna?" taaa...na pewno by cicho siedziała jakby była głodna, normalnie kobity szybko pozapominały jak to jest mieć małe dziecko

Martucha super wieści a z tym okresem to ...czyżbyc chciała założyć wątek wrześniówek 2011?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gryzak.jpg (78,6 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-12-20 o 19:18
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 19:44   #1515
monana27
Raczkowanie

Cytat:

Oj z pogodą macie super, u nas zima na całego a maleńka widzę wróciła do formy wiec nie masz sie co martwic A tak wogóle to co cie wygnało tak daleko od PL?
Powiadaja "serce nie sluga". TZ znalazl prace i tak sie zaczelo. Ogolnie to nawet mi sie podoba, znam duzo Polakow, zycie jest ok. Jedyny mankament to ze rodzina daleko, a teraz z dzidzia, fakt ten dokucza tym bardziej

Tak w ogole to podczytuje was od czasu do czasu bo moja mala urodzila sie 20 pazdziernika. Niestety brakuje mi czasu na regularne sledzenie obydwu watkow, a tutaj jest was tak duzo i tak duzo skrobiecie Juz w czasie ciazy was podczytywalam ale nie wydolilam

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
u nas każda nocka inna. mała nie ma stałych pobudek na jedzenie. raz budzi się co 2 innym razem co 3 albo co godzinę. zmienia się jej jak w kalejdoskopie. fajne jest to że od dwóch nocy ma jeden cykl 4-godzinny , gdyby tak zostało byłabym prze szczęśliwa. ale jak pokazuje życie nie ma co się przyzwyczajać, bo juro może być już inaczej. jedno się teraz powtarza, w nocy małą budzi się 3-4 razy. to jeszcze nie najgorzej. oby z czasem było tych pobudek coraz mniej. choć u jednaj mojej koleżanki, dzieci do końca karmienia piersią budziły się co 2 h.

Majka232 - twój maluszek ma 2 miesiące i tak ładnie śpi w nocy? zazdroszczę.

ps. dzęki za info o działaniu produktów hipp na kupę. po świętach idziemy na szczepienie to pogadam z pediatrą o rozszerzeniu diety.

co do szczepień mam do was pytanie. moja małą po szczepieniu była osowiałą, jakaś taka nie obecna. zaro gorączki, płaczu, senności ale dziecko przestało łapać kontakt z otoczeniem. po tygodniu jej przeszło. miała któreś z was podobnie???? ja się wtedy bardzo wystraszyłam bo naczytałam się w necie o rodzicach którzy twierdzą że po szczepieniu ich dzieci zachorowały na autyzm. niby nikt nie potwierdza że szczepienie ma związek z autyzmem ale ....

u nas w domu już świątecznie. wczoraj kupiliśmy choinkę. do tego za oknem tok pięknie biało - humor mi dopisuje do tego męża do końca roku mam w domu mogę sobie trochę odpocząć. teraz mała z tatusiem leży sobie w łóżku a ja mam czas dla siebie. jutro nawet do fryzjera się wybieram. jutro też na kolejną kontrole bioderek idziemy, mam nadzieję że wszystko będzie ok.

my święta też spędzamy u teściów, idziemy do nich razem z moimi rodzicami. nie wiem tylko na którą poprosić aby ta wigilia była. bo małą wieczorami teraz taka marudna. wolałabym uniknąć ryku u teściowej, bo wiecie jak to jest, zaraz się okaże że coś nie tak robię albo że dziecko chore itd. wolałabym na kąpiel i usypianie już do domu przyjechać.
Mnie sie wydaje ze nie ma sie co schizowac na zapas, tym bardziej ze piszesz ze jej minelo. Poza tym to rodzice twierdzili ze zachorowania byly po szczepieniu ale czy zostalo to udowodnione naukowo? Czasami rodzice po porostu szukaja winowajcy, a tymczasem byc moze choroba i tak by wyszla bez szczepienia bo tak mialo byc. Tak wiec nie stresuj sie
Co do spania w nocy to moja mala od ok tygodnia przesypia prawie cala noc i budzi sie dopiero nad ranem miedzy 4 a 6. Tak wiec sie wysypiam (albo powinnam bo do polnocy siedze na necie )

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Jejku, jakby mi Tż wyskoczył z pretensjami, ze mały płacze w nocy i spać nie może to chyba bym go
To mama musi wstawać w nocy, karmić, a facet ma mieć pretensje, że dziecko go zbudziło płaczem... Brrr, faceci są czasami okropni (żeby nie było, mój też )

Pytanie do karmiących cycusiem - jecie zupę pomidorową?
Ugotowałam sobie taką na przecierze pomidorowym z makaronem Durum i nie wiem czy powinnam zjeść... A w brzuchu burczy
Zupe pomidorowa jadam jak najbardziej
A co do Tzta i budzenia w nocy to sie zgadzam... Moj co prawda za wiele nie pomaga (na pograniczu z wcale!!) ale jakby tylko zaczal narzekac to zaraz by dostal za swoje

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość

wiec jak tylko mąż znajdzie jakas lepsza robote(to może potrwac), to zamierzam produkowac drugą dzidzie )
My tez planujemy, jak to ladnie ujelas "produkowac druga dzidzie", ale zaraz po tym jak "relacje miedzy malzonkami" wroca do normy po porodzie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

Mialam Wam napisac (szzegolnie do mam skazowych).
Wypilam wczoraj przez przypadek mleko .. w kawie.

Przyszla do nas sasiadka, starsza bardzo fajna pani, bo wlasnie wrocila od syna w australii i chciala zobaczyc olka. I tak sie zagadalam, ze sobie nalalam mleka do kawy, wypilam, a uswiadomilam to sobie jakas godzine temu (refleks szachisty normalnie).
No i Olek wcale nie jest bardziej wysypany!!!!?? (mleko bylo spozywcze, nie uht) i zglupialam. Myslicie, ze jeszcze moze mu ta skaza wyjsc pozniej po tym mleku?

a moze to wcale nie aleriga na mleko? z deczka bym sie wtedy wkurzyla, nie zaprzeczam..

Noz kurna, nie wiem o co kaman.
Olek ogolnie dalej w tradziku na polikach, cale cialko suche, oprocz tylka i stopek. Pediatra grzmi- DIETA!!
a ja zaczelam jesc ciasto, czasem troche twarozku, maslo. Sama nie wiem co robic, a na lekarzy liczyc nie moge.

a moze to AZS?
Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
No wlasnie z ta skaza bialkowa to ja tez mam juz metlik. Tyle sie o niej mowi (szczegolnie w Polsce), ze ja tez zaczelam podejrzewac u mojego dziecka. Mala dostal gestej, chropowatej czerownej wysypki na buzi, szyi i tulowiu. Wysypka ta byla szorstka jak tarka i robila sie intensywniejsza po rozgrzaniu. Na poczatku myslalam ze to potowki wiec zaczelam ja lzej ubierac, ale to dziadostwo utrzmywalo sie ponad 2 tygodnie wiec zaczelam myslec o tym co mogloby ja uczulac. Doszlam do wniosku ze czekolada. Wczoraj jednak lekarz stwierdzil ze to od goraca i przepisal jakas masc do smarowania z wit A+D Mimo wszystko odstawilam czekolade i kakao i wysypka zniknela. A gdy dzisiaj podalam jej mleko sciagniete wczesniej wlasnie po zjedzeniu czekolady to znowu dostala lekkeigo zaczerwienienia na jednym policzku.

Edytowane przez monana27
Czas edycji: 2010-12-20 o 19:47
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 19:59   #1516
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

martucha, jesli okaze sie zejestes w ciazy to moje najszczersze wyrazy wspolczucia Dla mnie ciaza teraz to bylo spelnienie najgorszych koszmarow... moze nie sama ciaza, ale poród (kobiety mowia ze o tym bolu sie szybko zapomina-ja poki co mam wrazenie ze to bylo wczoraj, a minely juz 3mce)

gabisun ostrosc na zdjeciu nie zawsze jest najwazniejsza wiele doskonalych fotografii jest własnie "specjalnie" nieostrych, bo takie bylo zamierzenie autora...
jejku jak ona pieknie trzyma ten gryzak, moja narazie tylko "bada" (dotyka je) zabawki kotre podsunie sie jej pod reke i czasem zdarza sie jej wyciagnac lapke troche bardziej, ale jak patrze na Twoją Kinigę to widze ze Nadia jest w ciemnym lesie... a miedzy nimi tylko 2tygodnie roznicy

Stary 2010-12-20, 20:11   #1517
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Polak..... hhhmmmm może jakiś strój ludowy? Ale pewnie nie o to chodzi, raczej jakiś cwaniak- kombinator powinien być. nie mam pojęcia

A poprzednie lata- super. Lubię takie imprezy.
Zainspirowałaś mnie, dziękuję

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
czym czyścicie nosek dziecku?
ja mam sopelek ale Pat sie strasznie drze, i nie wiem czy się drze bo nie lubi czy coś jest nie tak? gruszka odpada, ale jak z fridą?
Fridą lub gruszką - Natalka ryczy już na ich widok

Cytat:
Klarissa... ja widze tylko 3 na 5 zdjec rewelacyjne przebrania! tez lubie takie imprezy
Bo zdjęć z "produkcji Natalki" nie zamieściłam

----------------------------------
Ja nadal wyglądam jak po zderzeniu czołowym z tramwajem. Dzisiaj byłam z Natalką na kontroli i lekarz do mnie wprost "kto panią tak pobił?", fajnie nie...? Mszu pokażę ci jak wygląda Natalka na brzuszku, nawet jeśli mama wcześniej przyszykuje sobie aparat i drugie zdjęcie jak ładnie trzyma w rączkach szczotkę (jesteśmy z niej dumni), no i mój siniak na gębie... - żaden puder nie jest w stanie go zakryć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1090495.jpg (86,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090500.jpg (120,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090499.jpg (104,0 KB, 86 załadowań)
Stary 2010-12-20, 20:21   #1518
Ray
Zakorzenienie

zupe pomidorowa jem od poczatku w zasadzie jem juz wszystkie zupy normalnie przyprawione tyle ze be smietany

monana u nas bylo identycznie jak opisujesz... mala od urodzenia miala wciaz wysypke na twarzy.. tez pierw sadzilam ze potowki. lzej ubieralam zniklo na jakis czas, nie dokonca ale zbladlo potem znow sie nasililo tak ze miala z ranki na policzkach....
odstawilam nabial calkowicie.... po 3 tyg buzka jest czysciutka i bez problemu zadnego.....
teraz jedynie testuje nabial. ser zolty wiem ze juz nie uczula, soja maslo tez...
probuje dalej
u nas najprawdopodbniej uczula mleko krowie w czystej postaci, przerobione juz w jogurcie czy serze raczej nie. ale sprawdzam...

tak jak weronisia raz na tydzien jedna rzecz...

zuziczka na to potrzeba czasu...
musisz odstawic np przezmc nabial i ja smaruje cutibasa taka masc dla alergikow do kupienia bez recepty dobrze nawilza skore.... lekarz mi kazal lykac 6 razy dziennie opareol takie kapsulki z wiesiolka i kwasami omega... polecam... dobrze natluszczaja skore i to taki suplement diety...

u mnie tak jak pisalam po 3 tyg zeszlo wszystko... i teraz tesuje nabialowe rzeczy

jesli po mc odstawienia nabialu problem nie zniknie to znaczy ze cos innego uczula.

ja dzis wieczorem miala taki koncert w domu z dwiema pannami ze wsadziam sobie zatyczki do uszu to sie nazywa depseracja ale pomogly

teraz ide farbe zmywac z wlosow..... trzeba sie jakos ogarnac na swieta

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-12-20 o 20:35
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 20:42   #1519
martucha84
Zakorzenienie

gabisun cudnie wygląda

maszu gabisun weźcie to byłby śmiech i radość przez łzy, na szczęście pan doktor powiedział że mimo wszystko jak biorę tabletki to nie muszę mieć okresu ani plamień, bo przy azali nie wszyscy je mają... więc nie jestem, ale hmm stresor jest

Klarisa córcia cudna, ale twoja buzia... ehsss nie dziwie się że tak się pediatra zapytała... no cóż mam nadzieję że szybko siniak zejdzie
Stary 2010-12-20, 20:43   #1520
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Martucha rewelacyjne wieści Ale się cieszę : jupi:
A jeśli chodzi o ciąże to ja zrobiłam test tak jak mi pani dr kazała (w razie gdyby żeby szybko odstawić tabletki) i śmiałam się bo TZ kupował w aptece test, herbatkę dla małego i bepanten i tabletki anty i baba się dziwnie na niego patrzyła
A z tą Azalia to tak dziwnie bo ja dostałam okres po 7 dniach brania tabletek I zrobiłam ten test przed @ a stresa mam chwilami dalej

Klarisaa
no szok Mój TZ też miał szwy po 8 ale takiego siniaka to nie miał Szczerze Ci współczuję

Mały zasnął po kąpieli Ja go znowu między 22 a 23 przebiorę i podkarmię i mam nadzieje że będzie spał do 4 albo dłużej

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-12-20 o 20:44
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 20:48   #1521
ycnan
Zadomowienie

martucha84, super, że eeg wyszło dobrze Choć w koszmarnych warunkach.
Cytat:
ycnan mój Pat jak zaczął ząbkować to właśnie identycznie się zachowywał i sam odstawił się od cyca..
Ano właśnie z Boryskiem może być tak samo...

gabisun, fajny ten gryzak. My kupiliśmy takie w kształcie 8 jakby i mały pakuje do buzi razem z piąstkami i się wnerwia jeszcze bardziej

Klarissa, matko jedyna! Masakra ten siniak Nie myślałam, że to aż tak wygląda.
Natalka z żyrafą

No, i moja przygoda z cyckowaniem dobiega powoli końca... Dałam młodemu po kąpaniu butlę mm i co? Wciągnął całą bez mrugnięcia okiem. Zbączył się (=napchał i odpłynął) pierwszy raz od dłuuugiego czasu i poszedł spać od razu. Nie wiem, czy to mój cyc, czy mleko, ale ewidentnie cyckowanie już go nie kręci
Jak się obudzi na jedzonko, to spróbuję znów z piersią. Jak nie to odciągnę i z butelki moje mleko podam. Albo będę go cyckować te 4-5 min, które je normalnie, a potem mm dostawać będzie i tyle. Albo zupełnie na mm przejdziemy.
Poiłam go tą butlą ze łzami w oczach, a jak go odkładałam do łóżeczka, to już mi ciurkiem łzy leciały po policzkach Smutno mi

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-12-20 o 20:50
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 20:53   #1522
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Klarissa... o matko, rzeczywiscie wyglada to okropnie, ale jak to sie stalo ze masz takiego siniora na policzku, przeciez wyrywany mialas ząb... a nie walczylas z pudzianem... no chyba ze rwalas na NFZ gdzie w ramach oszczednosci churug-stomatolog znieczulil Cie prawym sierpowym a propos zdjec to probuj do skutku

Ray no wlasnie mialam sie pytac jak sobie radzisz. Widze ze jak zwykle wysmienicie Normalnie kocham Twoje podejscie...

Moje dziecko moze nie rozwija sie intelektualnie, ale jak tak dalej pojdzie to bede miala małą pudzianke w domu, bo ostatnio w czasie aktywnosci albo non stop probuje zrobic "świecę"tzn. dzwiga cale nogi z biodrami, albo macha rekami i nogami jakby chciala odleciec. Jak na nia patrze to wyjsc z podziwu nie moge, jak dlugo tak potrafi machac tymi odnożami... ja jakbym tak robila to pol minucie bym chyba wysiadła

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Poiłam go tą butlą ze łzami w oczach, a jak go odkładałam do łóżeczka, to już mi ciurkiem łzy leciały po policzkach Smutno mi
ycnan no co Ty na rozum upadlas... to sie "wolnosc" nazywa . Nie smutaj sie, bo ni_masz o co... no chyba ze ostatnio pokochalas karmienie cyckiem... a ja cos przeoczylam

tak czy siak ... od mszu

Stary 2010-12-20, 20:57   #1523
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarisa córcia cudna, ale twoja buzia... ehsss nie dziwie się że tak się pediatra zapytała... no cóż mam nadzieję że szybko siniak zejdzie
No wyglądam paskudnie... a to i tak już opuchlizna zeszła...
Co do twojej przygody to też bym miała stracha, ja na razie jeszcze nie miałam nawet pierwszej miesiączki, ale mnie tak macica znajomo pobolewa, że zastanawiam się czy coś nie jest na rzeczy.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Klarisaa no szok Mój TZ też miał szwy po 8 ale takiego siniaka to nie miał Szczerze Ci współczuję
Ano... sama widzę, że nie jest za dobrze.
Jutro idę ściągnąć szwy.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
No, i moja przygoda z cyckowaniem dobiega powoli końca... Dałam młodemu po kąpaniu butlę mm i co? Wciągnął całą bez mrugnięcia okiem.
Ja mam od kilku dni tak samo - Natalka ryczy przy piersi wieczorami, a ostatnio nie chce też jeść rano... za to w nocy jej nie przeszkadza, ale w dzień woli być głodna niż jeść z piersi, z butelki za to je w 4-5 minut. I też się łamię co mam zrobić. Czytałam, że ok. 3-4 miesiąca przychodzi kryzys laktacyjny i wg mnie to już chyba czas odstawiać. Nie zamierzam wracać do początku karmienia, czyli przystawiać młodej co godzinę bo generalnie to od 4 miesiąca chciałam ją przestawić na butlę.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Klarissa... o matko, rzeczywiscie wyglada to okropnie, ale jak to sie stalo ze masz takiego siniora na policzku, przeciez wyrywany mialas ząb... a nie walczylas z pudzianem... no chyba ze rwalas na NFZ gdzie w ramach oszczednosci churug-stomatolog znieczulil Cie prawym sierpowym a propos zdjec to probuj do skutku
Nie wiem jak oni mi to zrobili, nie spodziewałam się czegoś takiego. Wprawdzie rwałam na NFZ ale znieczulenie było inne niż prawy sierpowy czy kołysanka zęba mi wyjęli w 3 częściach, nie spodziewałam się aż takich obrażeń... będę piękna na święta
Stary 2010-12-20, 20:59   #1524
elenka1
Rozeznanie

Klarissa szczena mi opadła dosłownie, ale siniak juz żółty to może na same świeta zejdzie albo chociaz jakiś puder juz da rade zakryc...

OLA 6.10.2010
Stary 2010-12-20, 21:02   #1525
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
zęba mi wyjęli w 3 częściach, nie spodziewałam się aż takich obrażeń... będę piękna na święta
brzmi okropnie... ale rozumiem ze sam zabieg w znieczuleniu nie bolal? (pytam bo mnie to tez czeka)

pamietaj zeby do zdjec ustawiac sie lewym prawym profilem, bo sinior zejdzie, a zdjecia zostana

Stary 2010-12-20, 21:07   #1526
gabisun
Zakorzenienie

Mszu w jakim lesie dla maleństwa dwa tygodnie to szmat czasu przecież, a wszystkie postępy przeważnie nastepują z dnia na dzien. Jednego dnia czegoś nie robi a na drugi już tak więc ty mi tu nie dołączaj do grona zestresowanych mamuś, bo na Nadię przyjdzie czas a rączek do zabawek to ona nie wyciąga , trzeba jej wsadzić w łapkę i wtedy trochę się nią zainteresuje ale jedno jej wychodzi najlepiej wyrywanie smoczka z buzi i rzucanie jak najdalej żebym nie znalazła

Ycnan nie smutaj przecież w końcu kiedyś trzeba przestać karmić cycem na pocieszenie napisze, że zbliża się Sylwester no i niestety nie każdy będzie mógł go spędzić z przyjemnym szumem w głowie głowa do góry

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 21:15   #1527
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Gabisun... Ja tam sie nie stresuje, stwierdzam tylko fakt ze moje dziecko jest nie jest "miszczem" rozwojowym i raczej w ojca swojego sie nie wda i nie bedzie w wieku 3 lat czytac ksiazek innym przedszokolakom i dobrze, jeden mądraliński mi w domu wstarczy

edit: no ale podonie jak Twoja jest "miszczem" w wyrowaniu sobie smoczka i chlastaniu sie rekami po twarzy

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-20 o 21:17
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 21:22   #1528
falbala
Raczkowanie

mszu az taki straszny miałas ten poród? kurcze ja o swoim faktycznie juz prawie zapomniałam ale u mnie była wersja light.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
ostatnio w czasie aktywnosci albo non stop probuje zrobic "świecę"tzn. dzwiga cale nogi z biodrami, albo macha rekami i nogami jakby chciala odleciec. Jak na nia patrze to wyjsc z podziwu nie moge, jak dlugo tak potrafi machac tymi odnożami... ja jakbym tak robila to pol minucie bym chyba wysiadła[COLOR="Silver"]
mój robi dokładnie tak samo az sie czasami zastanawiam czy nie ma adhd

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

a my bylismy w black red white i kupilismy mlodemu meble do pokoju ) od mikolaja tzn babcia i dziadek dali na prezent 2000 i stwierdzilismy ze kupimy jakies fajne mebelki
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 21:24   #1529
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
weronisia mnie się wydaje,ze w PL nie ma homeopatów,albo jest ich niewielu. Niestety u nas medycyna alternatywna jest w powijakach,a szkoda bo ja jestem jej WIELKĄ fanką.
Cellaris w PL sa tez homeopaci, bo ta moja kolezanka jezdzila z synkiem specjalnie do PL chyba do Katowic, bo w DE nikt nie umial mu pomoc.
Stary 2010-12-20, 21:24   #1530
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
jak to sie stalo ze masz takiego siniora na policzku, przeciez wyrywany mialas ząb... a nie walczylas z pudzianem... no chyba ze rwalas na NFZ gdzie w ramach oszczednosci churug-stomatolog znieczulil Cie prawym sierpowym
Mało się nie posikałam ze śmiechu... bo nie doczytałam o tym prawym sierpowym
Cytat:
ycnan no co Ty na rozum upadlas... to sie "wolnosc" nazywa . Nie smutaj sie, bo ni_masz o co... no chyba ze ostatnio pokochalas karmienie cyckiem... a ja cos przeoczylam

tak czy siak ... od mszu
Dziękuję
No nie odwidziało mi się, bo od wciskania mu cycka na siłę mam już pozdzierane brodawki, ale jakoś mi strasznie smutno, że własne dziecię gardzi moim cycem

Co do podnoszenia pupci i bioder, to Borys też tak ostatnio robi i mnie tym "wnerwia". Dupę to wyciąga do góry, ale głowy już nie łaska

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja mam od kilku dni tak samo - Natalka ryczy przy piersi wieczorami, a ostatnio nie chce też jeść rano... za to w nocy jej nie przeszkadza, ale w dzień woli być głodna niż jeść z piersi, z butelki za to je w 4-5 minut. I też się łamię co mam zrobić. Czytałam, że ok. 3-4 miesiąca przychodzi kryzys laktacyjny i wg mnie to już chyba czas odstawiać. Nie zamierzam wracać do początku karmienia, czyli przystawiać młodej co godzinę bo generalnie to od 4 miesiąca chciałam ją przestawić na butlę.
Borysek gardzi mą szlachetną mleczarnią non stop Chyba faktycznie, pora odstawiać dziecię od piersi. Mąż się już cieszy, bo znów będzie mógł je miętosić

Cytat:
pamietaj zeby do zdjec ustawiac sie lewym prawym profilem, bo sinior zejdzie, a zdjecia zostana
popieram, lewy prawy profil jest the best
BTW, widzę, że więcej tu kobietek z zębami do wyrwania. Mnie też się chyba szykuje rwanie jednej 8...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ycnan nie smutaj przecież w końcu kiedyś trzeba przestać karmić cycem na pocieszenie napisze, że zbliża się Sylwester no i niestety nie każdy będzie mógł go spędzić z przyjemnym szumem w głowie głowa do góry
Taaa... sie napije. Ktoś trzeźwy do dziecka musi być i zgadnijmy, kto to będzie ...ale drinkiem lub dwoma nie pogardzę
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości