|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
ale będzie trzecia w kolejce i kicia ![]() Tż mi warunkiem rzuca cały czas, że dopiero jak "młodszy" podrośnie ale nie wiem czy tyle wytrzymam ....
|
#1592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
" cały czas mówi: " a Marysia to, a Marysia tamto "![]() Moja bratowa też upiera się przy dziewczynce. Z jednej strony będę miała całą wyprawkę po mojej 4 miesięcznej bratanicy Zuzi, z drugiej mam też obiecaną górę ciuszków od koleżanki z Francji ( mamy dwóch chłopaków ), więc niech tylko zdrowe będzie. Tak samo mocno będziemy je kochać |
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
mnie dziś samotny wieczór czeka, bo mężu zaraz jak Zosia zaśnie jedzie do Wałbrzycha (na 22 ma być) więc nie idzcie wczesnie spać, tylko zsostańcie ze mną u nas też odwilż, ale w sumie się cieszę, że cieplej jest, bo tyoe warstw nie trzeba ubierać ![]() dziś kupiłam ostatni prezent na drogach już się puściej zrobiło, jakby ludzie już wolne mieli ![]() za to ci co jeżdża to jacyś nerwowi, wszyscy wrzeszczą na siebie zza kierownicy i każdemu się spieszy ... wczoraj zasnęłam na kanapie przy oglądaniu filmu i mężul mnie nie obudził, rano się budzę idę do sypialni, patrzę..... a tam Zosia śpi na moim miejscu ![]() ![]() samotnie się czuł ten mój mężulek czy co ??? ![]() Dziewczonka gratuluję córeczki ![]() anulinka2009 mojej Zosi bardzo się podoba Twój avatarek zawsze musi podotykać te kolorowe kuleczki ![]() moniqac sny podobno na odwrót się sprawdzaja więc pewnie twoje dziecie zacznie chodzić pierwsze na wątku nie martw się !!!24kasia86 pozazdrościć męża mój za to sprzedaje takie cuda i też jest w tym dobry ![]() Siasiek też uwielbiam bieliznę dziecięca z tesco, jest bardzo tania (5-pak bodziaków białych na ramiączkach, których uzywalam jako podkoszulek kosztuje 20zl), lubie też ciuszki normalne, ta sukienke co ostatnio wkleiłam też z tesco Taverney powtórze drugi raz: BABY GÓRĄ !!! no i cudownie ze krwiaka już nie ma mimbi rzeczywiście dość tanie te bodziaki, lubię tą firmę, bo ma słodkie ubranka ale jest strasznie droga swego czasu kupowałam (jak były przeceny) 3-paki bluzeczek dla Zosi, bo fajne wzory mają, moze tez się skusze na bodziaczki, choć pamiętam że Zośce takie dekolty się rozłaziły pod szyją i do cycków miała gołe ![]() Kwiatecek ja rodziłam w bólach krzyżowych, więc nie powiesz mi że kręgosłup nie boli przy skurczach macicy agus87 ![]() mój mężu jest chyba w ciąży: je bułkę z serem żółtym i sosem chrzanowym
|
|
|
|
#1594 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, ja dopiero wrocilam, bo po pracy prosto pojechalismy z Tztem na zakupy jedzeniowe jeszcze, warzywka na zupke i takie tam, mam nadzieje, ze juz wszystko kupione, bo pieniazki si ekurcza
![]() Cytat:
A i brzusio i zdjecie w ogole genialne, cudowne wiesci , wiedzialam, ze musi byc dobrze![]() Cytat:
dziekuje kochana za komplemencik odnosnie brzuszka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A pizamke uwielbiam prezent gwiazdkowy z zeszlego roku![]() Cytat:
![]() Cytat:
, no powiem ci, ze ja mam tak duzo pracy, ze jedyne o czym mysle jak wracam do domku to , ze mam ochote sie polozyc spac, zjem cos posprzatam poczytam i was ogarne na wizazu i juz spie, jedyne nad czym sie zastanawiam to czy dzidzia sie rusza![]() Cytat:
jakos tak wczesnie w tym roku naszlo nas , chyba dzieki temu brzuszkowi wlasnie![]() Cytat:
dokladnie dzidziusie odwdziecza sie nam za cierpienia i mysle ze moze stracilam ta pierwsza ciaze, po to, zeby mocniej doceniac ta, widocznie tak musialo byc.meza mam kochanego, ale ma swoje odchyly-czytaj pasja samochodowa i to w sumie jedyna rzecz o ktora sie ciagle klocimy ale twoj z tego co piszesz tez niczego sobie i w dodatku zlota roczka![]() a brzuszek duuzy juz co? kilogramy hmmm w tyleczku kochana mi sie zawsze chowaja i w udach ![]() wszystkie was doczytalam i jesli komus nie odpisalam to przepraszam, ale normalnie nie ogarniam ![]() aaa' anulinka tobie jutro kciuki za wizyte principessina dziekuje za komplemeng brzusiowy, no powiem ci z etaka chudzina jak ty to niestety nie jestem a przyznam bardzo bym chciala byc ![]() caluje was mocno i chyba ide na kanape
|
|||||||||
|
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale sie dziewczynek namnozylo nooo mam nadzieje, ze u mnei w styczniu jzu sie potwierdzi, ze dziewczynka na 100 procent bo juz sie troche nastawilam
|
||
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa, agus87 znowu baby !!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 gratulacje
anula_81 ile przybralas na wadze? no ja juz taki kosciotrupek nie jestem, przytylam 6 kg, wkleje fotke to zobaczysz i juz nie pozazdroscisz eh wiecie co te pryszczaki chyba mi juz nie przejda, chyba juz taki moj urok, bo non stop nowe wyskakuja i kto tu mowi, ze ma sie brzydka cere przy dziewczynce ![]() w srode ide podciac wloski, ale farbowac nie bede, postanowilam ze zrobie sobie kolor pod koniec ciazy, nie ma jeszcze tragedii
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) nie wiem sama, ale lekarka powiedziala ze to w normie a jak zaczelam narzekac to do mnie zaczela z pretensja ze co ja bym chciala skoro mam 171 cm wzrostu, to spodziewalam sie z eprzytyje 5?![]() ja ma z kolei fatalna cere naprawde w ciazy wiec ewidentnie na dziewczynke
|
|
|
|
|
#1599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się dziewczynki posypały
. Gratuluję kochane Siasiek następne święta w Tychach na pewno z Alicją . Już nasze dzieciaczki będą miały pół roczku No to teraz jest przewaga bab, zobaczymy jak sytuacja rozwinie się do świąt - jeszcze trochę wizyt nas czeka ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
kochane dziekuje za gratulacje
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja przed ciaza wazylam 55 dlatego dla mnie przekroczenie magicznej 60tki jest dla mnie szokiem
|
|
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
hej , ja od czwartku sie zastanawiałam co z moim dzidziulem sie dzieje, nie dawał znaku zycia-bałam sie, ale dzis na szczescie to nadrobił, kopie od rana,miałam na 6 do pracy i juz po 5 mnie kopał;-)chyba sie zdenerwował ze mamuska go tak szybko obudziła......
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek a widzisz nie slyszalam o rybie w paltkach migdalowych, jak to dokladnie robisz? No i poszukam koniecznie tej ryby nie probowalam jeszcze tego witlinka.
Dziewczonka garulacje widzisz wszystko sie unormowalo i jest dobrze, cieszymy sie z Toba.Poziomkowa, swietna wiadomosc! Andziot mowilam o bolach na naszymm etapie ciazy, przy porodzie to wiem ,ze jest inaczej moj Tz tez przechodzi ciaze tak jak ja to normalne patrza na nas i dziwaczeja![]() moj synek dzis szaleje, kopie, a raczej trzepie rekami mnie bo tam gdzie raczki mial na usg najbadziej czuje, no i cos mnie kusi na banany a w domu nie ma;( |
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też myślałam, ze kopie mnie nogami a to się okazało że tam rączki są
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 ja jak przekrocze 60 kg to bede w szoku, no gin mi powiedzial ze szczuple dziewczyny przybieraja wiecej na wadze, u mnie jest 55 kg na liczniku, w zyciu tyle nie wazylam
wzrostu mam jakies 170, mysle ze 12 kg przytyje spokojnie mam tylko nadzieje, ze rozstepy mi sie nie porobia, smaruje sie dzielnie
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka, skoro waga jest prawidlowa dziecka i rozwija sie tak jak trzeba to nie masz czym sie martwic, ja jestem tez tylko 2 na plusie ale wszystkie parametry sa jak najbadziej wporzadku, wiec bez obaw moja droga, jakby bylo cos niepokojacego lekarz by Ci powiedzial.
|
#1607 |
|
Zadomowienie
|
andziot anula
![]() ![]() dziękuje Wamdzisiaj znowu zauważyłam kolejny prblem... ych dokładnie nad pepkiem w linii prostej na długośc ok. 6cm boli mnie jak sie dotkne mam takie zgrubienia i bolący żołądek?? od kilku dni / tygodni - nie wiem czy to coś od ciąży, czy jakies problemy żołądkowe... ych.ja chce do ginaaaaaaaaaaa!!!! i gratuluje wszystkim mamusiom które ostatnio byly na usg - 5 dziewczynek!!!! super będą nasi chłopaki mieli w czym wybierać .
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez smaruje sie dzielnie i rano i wieczorem mustela, zainwestowalam mimo, ze drogo, ale wiem ze mam skore ze sklonnoscia do rozstepow niestety. ja uciekam moje kochane dziewuszki,nie mam sily siedziec przy kompie. trzymajcie sie cieplo i blagam nie skrobcie znowu 10 stron jak bede jutro w pracy.
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już, mogę ponadrabiać. Strasznie zalatany dzień.
Dzięki, Dziewczyny, za miłe słowa! Ja też wszystkim Mamuśkom córeczek gratuluję, a Taverney to już podwójnie Ależ dziś dzień żeński ![]() Dzieciątko zdrowe, wszystko z Nią [wreszcie można to napisać ] w porządku, całkiem duża 410 g! A dziś zaczęłam 21 tydzień Imię Hania wcale nie jest takie pewne, bo jeszcze Jagódka nam się podoba![]() Jeszcze napiszę Wam coś w Klubie
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to wypełnione jelita, ja tak miałam na początku, ale teraz jakoś przeszlo .... |
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
moja dziecina w avatarku
![]() |
|
|
|
#1612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez mi sie wydaje że to może od tego.... dzięki Ci serdeczne za odpowiedzi... kochana jesteś ![]() przepiekna! |
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
tam widać rączke i profil twarzyczki ??? (jakoś mnie przyćmiewa dziś
|
|
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie sie podziewa moria i eweska nooooooooo!
andziot możemy już iść spać? ![]() ![]() .zmykam... dobranoc.!!! |
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, jakie śliczności!
))))Moniquac, moim zdaniem, jeśli nad pępkiem, to nie jest to związane z dzieciątkiem Pobolewa pewnie żołądek. Jeśli zaparcia, to raczej nie boli żołądek. A przeciwko zaparciom coś stosujesz?
|
|
|
|
#1616 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
jejku nie bylo mnie od rana i 4 strony do nadrobienia ale co za wiesci!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kochane dla was wszystkich ![]() jejku jak ja zaluje ze dziisaj nie mialam usg z wami, aaaaaaaaaaaa! musialaby byc dziewczyka!!!! ale sypnela laseczkami na forum az sie wzruszylam. a tak z innej beczki. zle mi wyszla morfologia niecaly miesiac temu, dostalam zelazo w tabletkach i mialam teraz powtorzyc. dzisiaj poszlam na badanie i popoludniu po wyniki i kurcze jak to mozliwe ze mam gorsze wyniki niz miesiac temu??????????? pomimo ze biore tabletki ![]() ciekawe co lekarz powie w czwartek, az sie boje |
||||
|
|
|
#1617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
andziot tak to jest buzka i raczka ![]() nasze dziecie takie ladne po mamie i tacie jest ![]() ale mi chyba do reszty urode zabrala
|
|||
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
no cóż ....
pozostanie mi allegro (choć z tego mężu nie będzie zadowolony )już mam taką ochotę nakupować Gabrysi mnóstwo malutkich bodziaczków (tyle ze przeciez mam po Zosi , musze poprzegłądać, bo nie pamietam ile tego i w jakim stanie, może coś trzeba dokupić )---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
usteczka ma po tatusiu w ogóle musze odnaleźć Zosi zdjęcie 3d i porównać czy są podobne
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Raczkowanie
|
Hej dzieczyny ja tak na szybko
![]() poziomkowa agus gratuluje ![]() ![]() Udało mi sie załapać na usg prywatnie i widzialam moja kruszyne ![]() wszystkie wymiary odpowiadaja tc procz rączek ktore sa ok 1,5 tyg dluższe narzady w stanie idealnym waga 322g tetno 152u/minale straszny wstydzioch, nie chcialo pokazac co ma miedzy nozkami najpierw zaslonilo sie pieta potem rączką
|
#1620 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!
Mi dziś znów coś wizaż nawala, muli strasznie, mam problem z cytowaniem i nie widzę avatarów Cytat:
![]() ![]() TŻ'cik by się ucieszył, że jego określenie naszych pięknych "broszek" przyjęło się na forum A ostatnio jeszcze wymyślił, przez to że cały czas aplikuję sobie kapsułki progesteronu i mówi do mnie "Perła w muszlę włożona?" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tav Tobie podwójnie No i najważniejsze, że wszystkie dzidzie zdrowe i pięknie rosną, cieszę się razem z Wami! Cytat:
A kiedy masz wizytę? Cytat:
Ja od początku ciąży mam morfologię poniżej normy a żelaza nie biorę. Już mi dr chciał przepisać ale na własną rękę za kilka zł sobie zbadałam i okazało się, że mam duuuużo ponad normę! Jeśli mimo brania tabletek, miałabyś niskie żelazo to powinnaś zbadać poziom ferrytyny, wit. B12 i oznaczyć retikulocyty. Przynajmniej tyle wyczytałam w internecie ale wiadomo lekarz powinien zadecydować co dalej. No i tak naprawdę to tabletki powinny być drugorzędną sprawą, przy słabej morfologi trzeba stosować zdrową dietę, ja piję świeże soki z marchwi, jabłka i buraków, na każdej kanapce kładę liść sałaty, wcinam orzechy i owoce suszone. Nie jakieś ogromne ilości ale staram się kilka razy w tygodniu zjeść coś zdrowego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

zawsze musi podotykać te kolorowe kuleczki
mój za to sprzedaje takie cuda i też jest w tym dobry
swego czasu kupowałam (jak były przeceny) 3-paki bluzeczek dla Zosi, bo fajne wzory mają, moze tez się skusze na bodziaczki, choć pamiętam że Zośce takie dekolty się rozłaziły pod szyją i do cycków miała gołe 

Czekamy na Ciebie fasolko
dokładnie nad pepkiem w linii prostej na długośc ok. 6cm boli mnie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)