|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luteina - wątek zbiorczy!
Tak zrobię, ojj to wszystko jest takie zakręcone na maxa! Dziękuje za poświęcony czas i będę informowała na bierząco.
Trzymaj się ciepło w te mroźne dni Dobranoc
|
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę dwóch kresek, tak, koniecznie poinformuj
![]() Dobranoc
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Witam właśnie przeczytałam co nieco i sie zamotalam troche... Bo z tego co sie doczytałam to nie powinnam odstwaic luteiny Ale może od poczatku... Staramy siż o dziecko ale że miałam torbiele i okres taki jaki był czyli jak był to bylo ok a czasami mogło go nie być i 3 miesiace!!! lekarz zalecil mi brac luteine a 3 miesiace wczesniej bralam tabletki anty... gdy odstawiłam lekarz kazal czekac na okres i 10 dnia cyklu zaczac brac luteine. Powiedzial ze okres powinien pojawis sie po 15 dniach czyli 25 grudnia wg wyliczen Jak sie nie pojawi to mam zrobic test ciazowy. Ale wyszlo zupelnie inaczej ja okres dostałam 18... Na taka okolicznoesc przygotowana nie bylam Zaskoczylo mnie to myślałam ze w takim przypadku nalezy odstawic luteine A teraz to już nie wiem czy zrobiłam dobrze
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rok temu przyjmowałam luteinę w tabletkach pod język ale to dla unormowania miesiączki, cholernie niedobre w smaku, ale pomaga
|
|
|
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostałam 3xdziennie przez 5 dni. Zrobiłam 4 testy - negatywne, więc ciąża odpada... ;p Odstawiłam tabletki i dużo stresu... Więc to pewnie to... A jak dostane okres w ciągu tych pięciu dni to mam wziąć do końca piątego dnia czy odstawić od razu??
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#877 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wywoływanie miesiaczki?!
powiedz mi czy robilas test c?
bo ja robilam juz 3 i pokazuje ze nie jestem.. bylam u gin dzis i okazalo sie ze nie jestem ale przyczyn nie znam dlaczego nie mam okresu i lekarz tez nie... bralam luteine przez 5 dni i nic..juz 3 dni i nic niwe wywolalo mi okresu boje sie ze moze lekarz nie zauwarzl jeszcze ciazy? a nie mam okresu 2 tyg i 3 dni
|
|
|
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny życzę Wam zdrowych spokojnych Świąt, dużo prezentów spełnienia marzeń... Wesołych Świąt!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#879 |
|
Przyczajenie
|
Brałam luteinę przez 3 miesiące i dopóki brałam, miałam normalnie okres, ale jak przestałam znowu nic. Nie wiem o co chodzi, któraś z was tak miała?
|
|
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy podczas brania luteiny na wywolanie okresu mozna zrobic normalnie test ?
|
|
|
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Ddzasta87 - @ może przyjść do dwóch tygodni po skończeniu brania luteiny.
|
|
|
#883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w prawdzie 3 testy negatywne ale mowia ze jak to ciaza to nawet i tak za wczesnie na test c. ale bylam u gin w czwartek przed wigilia i ze ie ma ciazy a jak by byla to juz dawno by bylo widac a tu nic...a ja juz mma tka obsesje ze moze on nie zauwazyl bo faktycznie za wzesnie...co myslicie o tym dziewczyny czy testy i gin myla sie a i juz tydz jak odstawilam luteine i nic....
|
|
|
|
|
|
#884 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a czy robiłaś testy z krwi? Jeśli jesteś w ciąży to ten test to wykaże , mimo że lekarz nic nie zauważył Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
NagaLy ratunku!!!!
Przed każdym okresem sutki cycki doprowadzały mnie do szału.. A w tym cyklu nic dzisiaj wypadł dzień okresu to mam brązowe coś i takie plamienie z domieszką brunatnej krwi już nie wiem nic.. Czuje się wporządku.. Czyli co szanse na ciąże już minęły w tym cyklu i teraz zaczął się nowy? |
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Plamienie to zawsze kontynuacja starego cyklu. Nowy zaczyna się realnym krwawieniem. Test rób.
|
|
#889 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy? Nie jest za wcześnie? To na wkładce nic tylko podczas podcierania przepraszam za wyrażenie jest krew ze śluzem ale nawet nie leci nic..
|
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz zrobić test jutro rano - jeśli dzisiaj masz termin @ to powinien wyjść wiarygodny.
Może @ się dopiero rozkręca i dostaniesz jutro a może to coś innego
|
|
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
A jak jutro będzie tak samo? Może poczekam do następnego okresu pewnie będzie dupa blada i 1 kreska.. więc już sama nie wiem.. Niby się ciesze ze ten okres ledwo ledwo ale..odzywa się moja pesymistyczna strona
|
|
|
|
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- a moze ja tez mam cos nie tak z progesteronem i dlatego nie mma okresu 3 tyg a testy neg/ |
|
|
|
|
|
#893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile dni temu przestałaś brać luteinę? Co znaczy, że 3 tygodnie nie masz okresu? Trzy tygodnie temu miałaś termin @ czy 3 tygodnie temu odstawiłaś luteinę? Cykle masz regularne? Cytat:
Przynajmniej tak mi się wydaje.
|
|
|
|
#894 |
|
Raczkowanie
|
Już nic z tego nie rozumiem..
zrobiłam rano test i co 1 kreska a okresu już nie mam o ile co coś wczoraj można było nazwać okresem.. I co ja mam teraz zrobić.. Testy nie kłamią.. |
|
|
|
|
#895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Luteina to z tego co mi wiadomo progesteron ale bez badan tak naprawde nie wiadomo jaki jest jej poziom Ja wiem że mam jej duużo za mało... Teraz znowu zostałam wysłana na badanie progesteronu i zobaczymy czy coś sie poprawiło... Lekarz poza tym ponownie ma mi wykonać usg żeby sprawdzic czy torbiele nie powróciły Jakiś powód nieregularnych cykli zawsze jest tylko czasami ciężko go odkryć lub lekarzom poprostu sie nie chce... W moim przypadku lekarze zawsze zrzucali wine na moja niska wage a nikt nie wykonał zadnych abdań bo i po co? teraz wiem że cienko u mnie z hormonami Dobry lekarz to podstawa
|
|
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej wiarygodny jest test z krwi. A ile dni temu odstawiłaś luteinę?
|
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
Około 6 dni temu odstawiłam Luteine..
|
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeszcze nie tak tragicznie. Poczekaj jeszcze kilka dni.
|
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
Już się nie nastawiam na ciąże, bo dzisiaj jedna kreska uświadomiła mnie, że nakręcam się znowu.. Ale wiesz zawsze tak właśnie dostawałam okres 28 dni cykl i był mniej obfity ale widziałam, że leci i wszystko schodzi, a teraz tylko podczas gdy się podcieram.. Mam mieszane uczucia..
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Dobranoc