Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 21:53   #3781
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

eirenne kabanosika to bym zjadła!!

oo ide zerknąć na twoj wieszak bo mi umknął, widzialam tylko fryzurkę

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 22:29   #3782
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
coś dziwnego mi sie robi, jak leżę na płasko na plecach
(a to moja ulubiona pozycja) to nie moge złapać powietrza i muszę sie przekręcić na bok lub usiąść, może cos mi tam uciska bo nie mam innego wytłumaczenia.
bo jak na plecach leżysz to jest ucisk na jakąś żyłę i zmniejsza się dopływ krwi do serca, dlatego Ci brak powietrza, o, tu artykuł jest: http://www.blog.przedporodem.pl/dlac...na-lewym-boku/
rozumiem Cię, bo też lubiłam sobie spać na plecach właśnie albo tak bokiem na brzuchu

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 22:31   #3783
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
Montii jak samopoczucie dzisiaj??

dziewczyny czy macie juz i lozeczko i wozek bo mnie stres dopada ze nie mam jeszcze tych najwazniejszych rzeczy ( tzn. wozek juz mam ) ??
ja oprócz paru ciuszków nie mam nic, także sie nie stresuj, bede kupowac teraz wszystko po swietach na wyprzedazach. moze dzieki temu nasz budzet nie ucierpi bardzo

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Czy Wam też doopska urosły?
Myślałam dziś, że się wcisnę w stare jeansy, bo takie niskie biodrówki, więc pod brzuchem się zapinają, a tu lipa- w dupsku za ciasne
ja wszystkie swoje spodnie wyniosłam na strych zeby nawet na nie nie patrzec
weszlyby mi chyba do kolan

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszki
Byliśmy wczoraj na tym echo serca w 3d, i wszystko jest idealnie Wszystkie narządy sprawdzone, do tego przepływy przez wszystkie żyły i wykluczone wszelkie wady. Mały urósł, i cały czas jest nieproporcjonalny bo ma bardzo długie nogi i małą główkę w sumie różnica o prawie 2 tygodnie. Ale patrząc na nogi męża i fakt, że też miałam mniejszą głowę niż ramiona jakoś się nie martwię.

Jakoś 3d nie zrobiło na mnie wrażenia i chyba się już na nie nie zdecyduje.

Co do figury Jok3r ma racje, choć też czasem patrzę na swój tyłek i jest mi nie do śmiechu
Ogólnie brzuszek i piersi trzymają się pieknie, ale wczoraj jak naciągnęłam skórę na pupie to mam tam milion rozstępów, i nawet nie wiem czy miałam je wcześniej No makabra, a jestem szczupła i teraz ważę dopiero 52,5 kg. Ociekam już od tego smarowania, no ale wiem, że genetycznie mam strasznie mało wytrzymałą skórę.

dziś doszło nam lustro do łazienki i przejrzałam się pierwszy raz od 3 tygodni brzuch rośnie w zastraszającym tempie. Muszę w końcu zrobić mu foto. Mąż miał robić co tydzień - oczywiście nie mamy ani jednego

Co do swędzenia też tak mam - mimo smarowania wszystko swędzi...

Wy macie problemy ze snem, a ja mogę spać jak zabita, szkoda tylko że o 6stej pobudka do pracy
no to super ze wszystko dobrze, oby tak dalej
a nam lustro do łazienki przychodzi jutro

jeju dziewczyny jak wy mało ważycie!!!!! ja to jestem juz hipcio, moja waga jest ogromna i stale sie powieksza
i wiem ze bede miala problem z rzuceniem tego
ja ogladam juz pasy na allegro takie sciagajace, ponoc sa dobre wiec musze takowy zakupic i nosic po porodzie bo bedzie zle ze mna
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 22:33   #3784
Montii
Zakorzenienie

właśnie, też zastanawiam się nad tym pasem
są opinie pozytywne i negatywne

któraś z mam stosowała?

[LEFT]
Stary 2010-12-22, 06:12   #3785
Tity
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
A ja się od paru dni zastanawiam, czy nie kupić sobie chusty, albo takiego nosidełka chustowego, żebym mogła po całym domu z małym latać spokojnie. nie będę musiała za każdym jego kwęknięciem na górę lecieć. Będziecie kupować takie coś?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 06:54   #3786
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Castia, też myślę o pasie poporodowym Po pierwszym porodzie nie stosowałam ale teraz chciałabym spróbować. Tyle że raczej będę mieć cc i nie bardzo wiem czy blizna pozwala na taki ucisk popytam gina

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 07:44   #3787
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Witajcie maniaczki centymetrów,wagi i dzinsów
Ja wczoraj mierzyłam się w pasie,zawsze na wysokosci pępka i ubyło mi 4 cmnie wiem jakim cudem,ale widocznie brzuch mi opadł.
Dzisiaj zaczynam domowe szaleństwo,piekę moje ciasta a potem wyruszamy 80km do Galerii.Prezenty tzreba kupić dzieciakom.

Zaczynam 29 tc

Edytowane przez kampasiula
Czas edycji: 2010-12-22 o 07:47
kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 07:50   #3788
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Witajcie maniaczki centymetrów,wagi i dzinsów
Ja wczoraj mierzyłam się w pasie,zawsze na wysokosci pępka i ubyło mi 4 cmnie wiem jakim cudem,ale widocznie brzuch mi opadł.
Dzisiaj zaczynam domowe szaleństwo,piekę moje ciasta a potem wyruszamy 80km do Galerii.Prezenty tzreba kupić dzieciakom.

Zaczynam 29 tc
Kurde, dobrze, że mi przypomniałaś, nic nie kupiliśmy chrześnicy ... A już byłam taka zadowolona, że mamy drobiazgi dla wszystkich

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:00   #3789
iweczka
Zakorzenienie

Witajcie!!
mialam dziś okropną noc, od 2 miałam taką mega zgagę że myślałam że się wykończę i w ten sposób do 5 nie spałam do tego mega wzdęcia i mega katar - ide zaraz do apteki i kupie chyba caly zapas espumisanu bo nie wyróbka a na katar mozna coś wziąć ????

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ha ha avikusia możliwe
ja w najszerszym miejscu brzucha mam 100 cm !!
Dziewczyny, też jak patrze na foty z wakacji, to pukam się w ten głupi łeb czego ja chciałam od siebie?????? chyba byłam jakaś nienormalna
ale po porodzie weźmiemy się za siebie, basen, rowerek, spacerki z maluszkami i musi zlecieć waga - nie widzę innej opcji!!!!!!

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja narazie kupilam taki fotelik...ale nie z tej strony tylko innej
http://www.dziecko-sklep.pl/index.php?zobacz=1646 jednak taki sam..

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Ja tez myslalam ze monti starsza hihih
fajny ja w styczniu kupię a bazę też kupowałaś ??
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:01   #3790
Tity
Zakorzenienie

U nas mają w końcu budować basen, to jak mały podrośnie to z nim będziemy chodzić A tak to zostaje nam wakacyjny wypad nad jeziorko Za to pobudowało się trochę tras rowerowychz chodnikami, więc można i chodzić daleko i jeździć

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:14   #3791
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazyi u nas będzie Maja Co do powtarzalności imion- każde ma tą tendencję

Co do 'grubego dupska' moje też się powiększyło i tak jak Montii-zaczynam doceniac swój poprzedni stan,a ciągle było coś nie tak!

Większośc z Was ma już wszystko pokupywane,a ja dalej jestem na etapie ubranek :/ Wczoraj przyszedł becik,który zamówiłam na Allegro...28 grudnia mam usg,więc mam nadzieję,że Maja nadal pozostanie 'sobą' ,bo mamusia kupiła w kolorze różowym

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:22   #3792
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kurde, dobrze, że mi przypomniałaś, nic nie kupiliśmy chrześnicy ... A już byłam taka zadowolona, że mamy drobiazgi dla wszystkich

ooo aga ale byś dała plamę ja musze coś tylko dokupić siostrzenicy męża i koniec...nic więcej nie kupuję!!!
własnie się doliczyłam że dzis stuka mi 28 tygodni i 2 dni........
coraz bliżej.....po Nowym Roku chyba ogarnie mnie depresja, że to już tak blisko...

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Co do 'grubego dupska' moje też się powiększyło i tak jak Montii-zaczynam doceniac swój poprzedni stan,a ciągle było coś nie tak!

Większośc z Was ma już wszystko pokupywane,a ja dalej jestem na etapie ubranek :/ Wczoraj przyszedł becik,który zamówiłam na Allegro...28 grudnia mam usg,więc mam nadzieję,że Maja nadal pozostanie 'sobą' ,bo mamusia kupiła w kolorze różowym
czarna - ja jestem na tym samym etapie ubrankowym, ale Ty masz już becik a ja nieee...... a gdzie tu jeszcze jakieś kołderki, prześcieradełka, środki higieniczne, butelki i wogóle coś się ociągam z tym wszystkim, a planowałam, żeby w styczniu wszystko już mieć....no ciekawe....
Stary 2010-12-22, 08:27   #3793
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ooo aga ale byś dała plamę ja musze coś tylko dokupić siostrzenicy męża i koniec...nic więcej nie kupuję!!!
własnie się doliczyłam że dzis stuka mi 28 tygodni i 2 dni........
coraz bliżej.....po Nowym Roku chyba ogarnie mnie depresja, że to już tak blisko...

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

czarna - ja jestem na tym samym etapie ubrankowym, ale Ty masz już becik a ja nieee...... a gdzie tu jeszcze jakieś kołderki, prześcieradełka, środki higieniczne, butelki i wogóle coś się ociągam z tym wszystkim, a planowałam, żeby w styczniu wszystko już mieć....no ciekawe....
Może uda mi się dzisiaj coś kupić małej, bo jutro to chyba będzie aż gęsto w sklepach, nawet nie myślę, żeby gdziekolwiek wchodzić

Dziewczyny, nie martwcie się, ja tak samo stanęłam na ubrankowej wyprawce o przepraszam, mam dwie butelki do tego, smoczki, dwa kocyki (z czego jeden dostałam) i szczoteczkę z grzebieniem od stycznia chcemy ruszyć z remontem pokoju przed nadejściem małego i nie wiem kiedy my wszystko kupimy chyba spiszę listę i pojedziemy kupić hurtem w jedno popołudnie

Stary 2010-12-22, 08:29   #3794
87czarna
Zakorzenienie

iweczka czyli nie jestem sama! Nie no,trzeba w styczniu wszystko pozałatwiac,bo różnie bywa Wózek i łóżeczko zamawiamy w połowie stycznia,także mam nadzieję,że reszta będzie załatwiona w podobnym czasie Damy radę

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

agaaga89 ja właśnie ostatnio spisałam wszystko do notesika i jak będę jechac,to muszę go miec ze sobą Przynajmniej wiem,że niczego nie zapomnę

Stary 2010-12-22, 08:31   #3795
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!!
mialam dziś okropną noc, od 2 miałam taką mega zgagę że myślałam że się wykończę i w ten sposób do 5 nie spałam do tego mega wzdęcia i mega katar - ide zaraz do apteki i kupie chyba caly zapas espumisanu bo nie wyróbka a na katar mozna coś wziąć ????

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Dziewczyny, też jak patrze na foty z wakacji, to pukam się w ten głupi łeb czego ja chciałam od siebie?????? chyba byłam jakaś nienormalna
ale po porodzie weźmiemy się za siebie, basen, rowerek, spacerki z maluszkami i musi zlecieć waga - nie widzę innej opcji!!!!!!

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

fajny ja w styczniu kupię a bazę też kupowałaś ??

Wlasnie powiem szczerze,ze nie wiem czy to z baza bylo czy bez.....nie doczytalam i tu problem jak dojdzie to ci napisze..najwyzej osobno dokupie
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 08:32   #3796
agaaga89
Zakorzenienie

Też muszę tak zrobić my mamy o tyle wygodnie, że łóżeczko i wózek możemy odziedziczyć po mojej chrześnicy, to duża oszczędność już, zainwestuje się w coś innego na co normalnie byłoby mi szkoda kasiurki

Stary 2010-12-22, 08:34   #3797
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

Ostatnio marudzilam do meza czy becik kupic czy nie...ale doszlam do wniosku ze przyda sie na poczatku do karmienia bo ze spzitala to u nas tylko w foteliku wypuszczaja i wczoraj mezulek mowi odpakuj prezent dla malenstwa ja patrze a tu becik hiii taki sliczny kremowy z bobaskami i na glowke z przykryciem ala czapeczka D:

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2010-12-22 o 08:44
Stary 2010-12-22, 08:36   #3798
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Może uda mi się dzisiaj coś kupić małej, bo jutro to chyba będzie aż gęsto w sklepach, nawet nie myślę, żeby gdziekolwiek wchodzić

Dziewczyny, nie martwcie się, ja tak samo stanęłam na ubrankowej wyprawce o przepraszam, mam dwie butelki do tego, smoczki, dwa kocyki (z czego jeden dostałam) i szczoteczkę z grzebieniem od stycznia chcemy ruszyć z remontem pokoju przed nadejściem małego i nie wiem kiedy my wszystko kupimy chyba spiszę listę i pojedziemy kupić hurtem w jedno popołudnie
ja zabieram się do tego jak pies do jeża hahaha ale planuje kilka rzeczy zamówić na all (jakieś osłonki, termometry, wkładki)od jednego sprzedawcy i będę miała z głowy

czarna - ja mam listę w kompie i tam sobie zaznaczam co mam - niestety ale odznaczone są tylko ubranka, kocyk....i majtochy dla mnie

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-12-22 o 08:37
Stary 2010-12-22, 08:42   #3799
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazyi ijaaaaaaaaaa,jakie to słodkie

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Uciekam sprzątac,kobietki..do później

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 08:44   #3800
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie powiem szczerze,ze nie wiem czy to z baza bylo czy bez.....nie doczytalam i tu problem jak dojdzie to ci napisze..najwyzej osobno dokupie
swoją drogą cena bazy jest niezła - około 600-800 zł..... nie myślałam, że tyle to kosztuję
Stary 2010-12-22, 08:45   #3801
blackrose4u
Wtajemniczenie

rety wczoraj do 12 w nocy lukrowaliśmy pierniki, dobrze że już nie mam więcej dzisiaj ubieranie choinki Muszę iść jeszcze kupić sobie biustonosz na święta bo w tym co chodze to już się nie da. Wieczorem jak ściągam to mam odbite druty z boku cycków
Aleee mi się nic nie chce

a co do kopniaczków to Julcia nadal lubi mój pęcherz ostatnio w nocy tak mi zasadziła że myślałam że popuszcze. Wyskoczyłam na równe nogi.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:46   #3802
trzyrazyi
Zadomowienie

Sprobuje wstawic zdjecie

1.jpg
Stary 2010-12-22, 08:50   #3803
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
swoją drogą cena bazy jest niezła - około 600-800 zł..... nie myślałam, że tyle to kosztuję
Trzeba bedzie cos wymyslec hihihi

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
iweczka czyli nie jestem sama! Nie no,trzeba w styczniu wszystko pozałatwiac,bo różnie bywa Wózek i łóżeczko zamawiamy w połowie stycznia,także mam nadzieję,że reszta będzie załatwiona w podobnym czasie Damy radę

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

agaaga89 ja właśnie ostatnio spisałam wszystko do notesika i jak będę jechac,to muszę go miec ze sobą Przynajmniej wiem,że niczego nie zapomnę

Ja tez niec nie mam jedynie pare spiszkow i ten becik co dostalam i opakowanie bodow to wsio co mamy...teraz planujemy lozeczko kupic na promocjach jakis moze wychaczy sie w dobrej cenia ....oby...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 08:51   #3804
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Sprobuje wstawic zdjecie

Załącznik 3619501
śliczny becik
Stary 2010-12-22, 08:56   #3805
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
A ja się od paru dni zastanawiam, czy nie kupić sobie chusty, albo takiego nosidełka chustowego, żebym mogła po całym domu z małym latać spokojnie. nie będę musiała za każdym jego kwęknięciem na górę lecieć. Będziecie kupować takie coś?
tak

Ja noc miałam fatalną
najpierw zgaga nie pozwalała mi spać potem jakiś durny pies szczekał ;/ nie wiem gdzie a pozniej budzik mi dzwonil co 10 minut
a ja mam nowy telefon i gapa zaspana nie umialam go wylaczyc i obudzilam sie z bolem głowy

[LEFT]
Stary 2010-12-22, 08:58   #3806
aja1
Zakorzenienie

Cześć kobiety.

Kurczę myślałam, że ominie mnie syndrom mokrych cycków, ale nie
Uciekam na zakupki świąteczne

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 09:03   #3807
n.ik.a
Zadomowienie

Montii ja od kilku dni też mam problemy ze spaniem przeszkadza mi temperatura w pokoju, suche powietrze, nogi które cierpną i trudności z znalezieniem dobrej pozycji do spania

a teraz powolutku zbieram się do mamy z którą będziemy przygotowywac potrawy na wigilię

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 09:06   #3808
wanilia83
Zadomowienie

witajcie kochane

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
Montii jak samopoczucie dzisiaj??

dziewczyny czy macie juz i lozeczko i wozek bo mnie stres dopada ze nie mam jeszcze tych najwazniejszych rzeczy ( tzn. wozek juz mam ) ??

ja jeszcze nie mam ani łóżeczka ani wózka, jak pomyśle jakie wydatki nas czekają po nowym roku to padam

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Czy Wam też doopska urosły?
Myślałam dziś, że się wcisnę w stare jeansy, bo takie niskie biodrówki, więc pod brzuchem się zapinają, a tu lipa- w dupsku za ciasne

ja to nawet nie próbuje starych dżinsów na tyłek wciągać bo bym doła załapała albo się wqrwi...

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja ogladam juz pasy na allegro takie sciagajace, ponoc sa dobre wiec musze takowy zakupic i nosic po porodzie bo bedzie zle ze mna
ja też już oglądałam i na pewno sobie kupię a co mi tam może pomoże może nie

Cytat:

hehehe
ja jutro mam usg i też mam nadzieję że Nadia nam się w Aleksandra nie zmieniła bo kupiłam różową pościel (chyba mi się coś w ciąży z głową porobiło bo ja nie cierpię różu )

Cytat:
Sprobuje wstawic zdjecie

Załącznik 3619501

super

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 09:09   #3809
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
tak

Ja noc miałam fatalną
najpierw zgaga nie pozwalała mi spać potem jakiś durny pies szczekał ;/ nie wiem gdzie a pozniej budzik mi dzwonil co 10 minut
a ja mam nowy telefon i gapa zaspana nie umialam go wylaczyc i obudzilam sie z bolem głowy
Wspolczuje monti wiem co to znaczy bol glowy mnie to strasznie bolala pamietam teraz jakos mniej ale to najgorsze co moze byc.....ja tez mam problemy ze spaniem dzis wstalam o 4.30 i juz poprasowalam dokonczylam bigos<przepis z neta> i zaraz biore sie za sprzatanie hihihi to jedyny plus..i moze dzis noc przespie
Stary 2010-12-22, 09:09   #3810
subtelle
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, znów mnie nie było kilka dni a Wy nie dajecie szans na bycie na bieżąco
wpadam na chwilkę, bo w mam w ch..ę roboty.

Jestem po glukozie, nie było tak strasznie. Nie jest to dobre, ale nie ma tragedii. spodziewałam się czegoś gorszego. wynik odbiorę dziś.
Nie śpię od kilku nocy z powodu bólu w biodrach. Ryczę, a mój TŻ ze mną... To jest ból nie do opisania, taki rwący, jakby ktoś nogi ze stawów wyrywał i miednicę łamał... do tego przy każdej chęci zmiany pozycji strzela mi wszystko , każda kostka w biodrach, co boli podwójnie. Taki trzask łamanych kości...
no, ale cóż...nie miałam dolegliwości w I trymestrze to mam teraz.

właściwie przychodzę do trzyrazyi.

Bardzo Cię przepraszam, ze piszę dopiero teraz, ale nie miałam kiedy usiąść spokojnie na necie i odpisać na forum. Obiecałam przepis na bigos. pewnie teraz jest już za późno, bo pewno ugotowałaś , albo gotujesz już pyszny, ale skoro obiecałam, to może przyda się na przyszłość.

Przepis jest na ogromną porcję dla wojska, bo moja mama gotuje dla calej rodziny, więc możesz zrobić z połowy, np

5 kg kapusty kiszonej
1,5 kg łopatki wieprzowej
1 kg pieczarek
2 cebule
kiełbasa, np podwawelska
przyprawa do bigosu Kamis x 2 szt.
Liść laurowy
ziele ang.
Przecier pomidorowy x 2 szt.
Pieprz, sól, vegeta

Kapustę zalać wodą, gotować kilka godzin. zostawić na noc do ostygnięcia, odcedzić. jeśli kwaśna, przelać wodą ponownie. dolać świeżej wody, gotować. w międzyczasie dodać przyprawy do bigosu, sól, pieprz, vegetę.
Mięso udusić w kawałku z pokrojonymi pieczarkami, następnie pokroić w kostkę. Dodać do gotującego bigosu. Kiełbasę pokroić, również dodać. Gotować na b. małym ogniu kilka godzin [ mama gotuje ok 8h tę porcję]. na końcu gotowania dodać przeciery pomidorowe.

smacznego

jeszcze raz bardzo Cię przepraszam, że tak późno.

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości