Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 23:54   #4411
Paulunia8713
Zadomowienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
ja mam dużo żalu i wręcz nienawiści za takie potraktowanie nas, nie umiem wybaczyć, jestem bardzo pamiętliwa, a teraz, z racji osobistego kryzysu finansowego wszystko do mnie wróciło, cała ta złość.
Jak sobie pomyślę, że wybór padł NA NIĄ to wzbiera we mnie taka nienawiść, że nie ręczę co by się stało jakbym tamtą zobaczyła, a TAMTA jeszcze opowiada, jak to jej źle w życiu było, jaka to była urobiona po sam pas, jakie to miała ciezkie dzieciństwo, itp. farmazony.
czuję ogromną nienawiść
Ja, mimo, że nieraz mi było ciężko nigdy tak nie jechałam na litośc w celu osiągnięcia korzyści (jak to robi ona). Wam się żalę, ale chodzi mi o wysłuchanie i czuję wtedy ulgę
do mnie argument, że święta, sratatata nie przemawia
ty Paulunia masz inną sytuację, pewnie, że jedź

kup sobie bluzeczkę i nie żałuj, szczególnie jak tak dawno nic nie kupowałaś.
Ja do swojej teściowej mam żal od kiedy ustaliliśmy datę ślubu. Wtedy tak mnie wkur.... , że do tej pory wybaczyć jej tego nie umiem. Fakt gadamy teraz te święta ale uraz został i pewnie na zawsze zostanie bo ja tak jak ty strasznie pamiętliwa jestem a zarazem wredna

Kochana po to tutaj jesteśmy żeby się wspierać, doradzac. Najważniejsze to z siebie wyrzucić wszystkie żale

Jutro muszę zadzwonic do teściowej co by mi z małą przez godzinkę posiedziała. Chciałam wskoczyć po jakiś mały prezent dla TŻ chrzesniaka i Julci a jej ze sobą do sklepu z zabawkami po ostatniej akcji juz nigdy nie wezmę. TŻ robi jednak do 17 a nie chce wtedy małej jeszcze ciągać po mieście Także zobaczymy jak sobie babcia poradzi z taką marudą. Pewnie ucieknie przez okno jak Julia co 5 min będzie w lodówce siedzieć

Mała już śpi. TŻ się dopiero kapie mimo, że o 5 musi wstać do pracy. Nie wiem skąd on ma tyle siły
Co do misiów to ja mam jednego dużego biało-niebieskiego od TŻ. Teraz Julia go molestuje skacząc po nim i przytulając ale nadal mimo 2 lat się dobrze trzyma
Stary 2010-12-22, 00:39   #4412
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulunia8713 Pokaż wiadomość
Ja do swojej teściowej mam żal od kiedy ustaliliśmy datę ślubu. Wtedy tak mnie wkur.... , że do tej pory wybaczyć jej tego nie umiem. Fakt gadamy teraz te święta ale uraz został i pewnie na zawsze zostanie bo ja tak jak ty strasznie pamiętliwa jestem a zarazem wredna
mój jeszcze nie wrócił , a wstaje o 5,30 , ale jest zmęczony i pewnie jak padnie w końcu to na dobę uśnie

ja jestem bardzo pamiętliwa, a to chyba wynika z wrażliwości trochę, bo mnie łatwo zranić w żartach mam duży dystans do siebie, w życiu codziennym też, ale są sytuacje, w których nie potrafię odpuścić
nie lubię gdy ktoś spycha mnie na boczny tor

oglądam balerinki sobie
kurcze, jak ja lubię buty oglądać

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2010-12-22 o 00:42
lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 07:17   #4413
nurek119
Zakorzenienie

dzień dobry
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 07:21   #4414
201604250957
Konto usunięte

Dzień dobry

co do kręcenia hula-hopem to ja się Dodaja przyznaje bez bicia, że nie kręcę bo od czasu tej felernej chińszczyzny ciągle mnie brzuch poboluje więc sobie odpuściłam, ale po świętach biorę się za to, nie ma to tamto, właśnie dzisiaj się przyjrzałam moim boczkom, które zrobiły mi się z tyłu masakra

Lili super z tą ciocią i kasą w ogóle mi się wydaje, że jakieś dobre moce nad Wami czuwają a to przelew od babci, a to lodówka od sąsiada a to pieniądze od cioteczki to sa bardzo miłe gesty, nic tylko się cieszyć z tego farta

Dostałam wczoraj prezent od teściowej, małe złote podłużne pudełko z kokardką, ale nie wiem co w nim bo prosiła żebym otworzyła w Wigilię, a P. mnie pilnuje żeby mnie nie korciło ode mnie Jego Mama dostała filiżankę z porcelany i dwa rodzaje dobrych aromatyzowanych herbat zielonych takich kupowanych na wagę, jedna nazywała się gwiazdkowa słodycz i pachniała tak że myślałam, że ją zjem a druga to imbir + cytryna tez bardzo fajny zapach miała prezent chyba się podobał więc jestem zadowolona
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 07:22   #4415
alazkrainy
Zakorzenienie

Doba skróciła mi się totalnie o 10 h, nie mam czasu na sen i przez to poddenerwowana chodzę nawet święta mnie tak nie cieszą

golden zamiast nożykiem to ciasteczka możesz wycinasz szklanką, a w środku dziurkę kieliszkiem i też będą git pierniczki

Haniula chyba Ty podawałaś przepis na pierniczki, wczoraj piekłam, wyszły pyszne, jeszcze muszę tylko lukier zrobić bo cytryny nie miałam, 5 talerzy natrzaskałam myslałam że plecy mi odpadną

aaby sukienka bardzo ciekawa, mnie osobiście podobają się proste, skromne więc na takie uwagi nie zwracam; ale tak jak mówisz to Twój dzień i Ty masz się czuć dobrze i pięknie w takiej sukni

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:01   #4416
effie22
Wtajemniczenie

Dzień dobry, mnie mały już po 7 wywalił z łóżka, a wczoraj dopiero o 1 sie położyłam, bo jeszcze włosy farbowałam.
Tż zaliczki nie przywiózł, ja mu pow, że w takim razie na święta zostajemy bez kasy, a on mi na to, że dzisiaj weźmie i mam sie nie martwić. To póki co się nie martwie. Może dziś bluzeczki przyjdą.

Mam zakwasy od wczorajszego machania szmatą, jeszcze przenosiłam mamie worki z miałem po 20 kg. Chyba z 9 takich przeniosłam z garażu do piwnicy. Mama chciała mi pomóc, ale takie przenoszenie po jednym worku we dwie zajęło by godzine, a tak ja jak siłacz sama przeniosłam, a teraz zdycham.

No i jeszcze wczoraj jak schodziłam z krzesła ( weszłam na nie żeby kurz zetrzeć) to się tyłkiem nadziałam na oparcie metalowe od krzesła i mam wielkiego siniaka.

Dzisiaj w planach mam wyszorowanie łazienki i pranie, na jutro sprzątanie ogólne( odkurzanie i mopowanie) i przebranie poscieli.
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:08   #4417
Haniula
Zakorzenienie

ala super ze pierniczki smakuja co do lukru to prponuje zwykly bo z tym sokiem z cytryny takie kwasne byly te pierniczki

tifi mnie obudzil bo chcial na dwor, a ja mam pol twary opuchniete, a ząb boli niemiłosiernie Ni wychodze w łózka !

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

kash napewno bizuteria Moze zegarek albo brasoletka jak podłużne
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:10   #4418
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ala super ze pierniczki smakuja co do lukru to prponuje zwykly bo z tym sokiem z cytryny takie kwasne byly te pierniczki

tifi mnie obudzil bo chcial na dwor, a ja mam pol twary opuchniete, a ząb boli niemiłosiernie Ni wychodze w łózka !

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

A widzisz, dobrze że mi powiedziałaś to zrobie tylko kilka na spróbowanie

Stary 2010-12-22, 08:40   #4419
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
Aaby Twoja sukienka bardzo mi się podoba chociaż w moim stylu jest bardziej taka: http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...ck-canigo.html
Cudowna sukienka. Zakochałam się. Mogłabym taką mieć.
Mnie się wszystkie takie prostego kroju podobają i w literę A. Ciekawe tylko jak moja figura by w takich wyglądała.

Cytat:

Oj biedaku. Może do lekarza powinnaś. Święta będą, może być później problem. Niech Ci chociaż coś doraźnie pomogą, a na leczenie zęba pójdziesz w przyszłym tygodniu.

Nawet do pracy dotarłam dzisiaj ładnie. Oczywiście płatnym busem, a jak że. Nie wiem, po kiego grzyba się za ten bilet miesięczny płaci, jak i tak miejska komunikacja sobie robi co chce i jeździ jak chce.

Wody nadal nie mamy. Jak dzisiaj do wieczora nie włączą to ja nie wiem. Może się pożegnać ze świętami, bo przecież nic nie ugotuję/pozmywam.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Haniula, dodaj przepis pierniczków jeszcze raz. Może na PW, co by został dla potomnych.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 08:48   #4420
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
jakoś wątpie żeby to było coś z biżu prędzej jakiś porządny długopis czy cuś
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 09:33   #4421
effie22
Wtajemniczenie

Ijaa nie zazdroszcze, bez wody to jakaś masakra, jeszcze na święta.

Ja musiałam się na chwile położyć bo jestem mega połamana, chyba oberwałam się od tego dźwigania. W końcu żaden pudzian ze mnie, a sie porwałam na 180 kg.

Dopiero kawe piję, śnieg sypie, teraz widok ładny, ale na święta pewnie będzie chlupa.

Musiała bym listę zakupów zrobić, ale wole nie zapeszać póki kasy nie mam. W myslach sobie robie. I tak się zastanawiam, o której jutro najlepiej jechać do miasta zeby ruchu nie było. Ale znając życie jutro juz dużo ludzi będzie miało wolne to cały dzień będzie w mieście ruch, a biedro będzie oblegana. Nie wiem jak jest u was, ale u nas wejście do biedro w sobote rano to jest samobójstwo, albo w piatek wieczór. Za to w sobote koło 14 pustki i mozna spokojnie zakupy robić.
Stary 2010-12-22, 09:46   #4422
Nadia5
Zakorzenienie

Kash, też moja pierwsza myśl, zegarek ale może faktycznie jakiś długopis lub pióro. takie rzeczy też są zawsze ładnie zapakowane

ja dziś muszę kmupić torebki na prezenty bo podobnie jak Lili, talentu mi brak i w papier nie dam rady zapakować prezentów
mam takie ładne bileciki świąteczne więc będzie wiadomo co dla kogo

wstałam, szybko się ogarnęłam teraz kawka i zaraz wybywam do rodziców. mają dla mnie paczkę
TŻ oczywiście kasy zapomniał wyciągnąć z konta więc mam jakieś drobniaki - oby na te torebki starczyło

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Lili, TŻ dostał paczkę. kasy jeszcze nie. więc spokojna głowa chyba udowodnię Ci że MOŻNA dostać kasę na święta w dzień wigilii (tż wraca ok 16 w tym dniu z pracy) a zakupy świąteczne za tą kase to tak za rok w sam raz się zdazy zrobić

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 10:04   #4423
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effie22 Pokaż wiadomość

Dopiero kawe piję, śnieg sypie, teraz widok ładny, ale na święta pewnie będzie chlupa.
U mnie już jest chlapa. Nie taka masakryczna, bo duże skupiska śniegu leżą, ale na chodnikach i przejściach przez ulicę jest masakra.
U mnie jest 0 stopni, więc tylko patrzeć jak wszystko popłynie.

Lili
coś nie widać. Pewnie kasa z firmy przyszła, przelew od Cioci też, więc poszła szaleć do sklepów.

My planujemy dzisiaj późno udać się do Tesco. Jest 24/7 więc późno nie powinno być tyle ludzi co w ciągu dnia.
Mama mnie jednak nastraszyła, żebyśmy dzisiaj zakupów nie robili jeśli wody nam nie włączą. Bo co z tego że wszystko kupimy jak i tak za wiele nie ugotuję. Powinnam się chyba wstrzymać aż nam tą wodę włączą.
Najwyżej jutro w nocy pojedziemy - też będzie otwarte.

Stary 2010-12-22, 10:09   #4424
effie22
Wtajemniczenie

Dodałam pare fotek moich i kuchni, lece sie ubierać bo mam totalnego lenia
Stary 2010-12-22, 10:11   #4425
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:

ja jak miałam spuchniętą buzię od zęba poszłam do dentysty i dał mi antybiotyk Dalacin C, po dobie nie było śladu po opuchliźnie

witam
położyliśmy się z wczoraj z Tż po 1 a on wstawał 4,50 do pracy
jakoś dał radę ale pewnie będzie spał do wieczora a obiecał dywan wytrzepać
dzisiaj na obiad serwuję nuggetsy Lili z frytkami i surówką z kapusty kiszonej
muszę dzisiaj skoczyć po torebki na prezenty, zupełnie o tym zapomniałam
wczoraj ubrałam choinkę bo Tż kupił, malutka i taką chciałam zdjęcia nie będzie na razie bo nie mam aparatu w domu a z telefonu coś nie chce się zgrać na komputer
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 10:44   #4426
Haniula
Zakorzenienie

Ijaa mnie zab boli, bo rośnie ten że niby mądrości Jeszcze się nie pokazał wiec nie mam z czym iść do dentysty

Wielkiej tragedii nie ma, ale musze siedziec cicho, bo jak buzie otwieram to boli Tz sie cieszy ze nie bede mu nadawać

Zaraz poszukam pierniczków, bo one tu z wizazu były

Ja dziś na obiad serwuje zraziki wieprzowe z kaszą jeczmienna i buraczkami

A żeby było sympatyczniej, brzuch mnie pobolewa cyccuchy też i boje się ze w świeta bede miała okres, a wtedy dupa z aquaparku

Wlasnie Ijaa pamietasz kiedy powinnaś dostać@ bo my ostatnio mialysmy tak samo- pamietam, a ja oczywiscie sobie nie zapisuje i nie wiem

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

https://wizaz.pl/akcje/magiczne_swieta/pierniczki.php

To są te pierniczki, zaraz dodam też na PW
Stary 2010-12-22, 10:52   #4427
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
Rano? Przed ołtarzem

Rano rano, bo sesję zdjęciową mamy rano w dzień ślubu

Dzień dobry SPD
Jak świąteczne przygotowania?! U mnie du.pa.
Wczoraj przez całe popołudnie i wieczór walczyłam z farszami na pierogi. Kurcze, nie myślałam, że tyle mi to zajmie
No ale mam farszu na ruskie z 2kg ziemniaków i 4 kostek twarogu, i z kapustą i grzybami z 3 kg kapusty
Także dziś będzie klejenie kilkuset pierogów. Już dziś boli mnie dłoń od krojenia miliona cebul na farsz, a co dopiero będzie jutro, po sklejeniu tyyyylu pierogów

W dodatku wieczorem jedziemy jeszcze do vistuli obejrzeć garnitury - może TŻ znajdzie już ślubny. Wiem, że wcześnie, ale mają -50%, a TŻ nie tyje, więc jeśli naprawdę coś ładnego się znajdzie, to pewnie weźmiemy.
I baaardzo poważnie zastanawiamy się nad obrączkami. Chcieliśmy zamawiać koło Wielkanocy, ale w przeciągu ostatnich dwóch miesięcy upatrzony model podrożał o 200zł :/ - jak tak dalej pójdzie, to za chwilę na żadne nie będzie nas stać

Wczoraj kupiłam po pracy wszystkie potrzebne papiery świąteczne, ale pakować będę pewnie w Wigilię rano. Jak ja uwielbiam pakować prezenty! To jest chyba jeden z niewielu powodów, dla których lubię Święta

Poza tym potrzebuję dobę więcej! Błagam, nie ma któraś jakiejś niepotrzebnej do oddania!? Przecież ja nigdy nie posprzątam

ijaa, u mnie woda jest. I nawet pachnący żel Zapraszam na kąpiel!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:05   #4428
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

W dodatku wieczorem jedziemy jeszcze do vistuli obejrzeć garnitury - może TŻ znajdzie już ślubny. Wiem, że wcześnie, ale mają -50%, a TŻ nie tyje, więc jeśli naprawdę coś ładnego się znajdzie, to pewnie weźmiemy.
I baaardzo poważnie zastanawiamy się nad obrączkami. Chcieliśmy zamawiać koło Wielkanocy, ale w przeciągu ostatnich dwóch miesięcy upatrzony model podrożał o 200zł :/ - jak tak dalej pójdzie, to za chwilę na żadne nie będzie nas stać
daj znać ile takie garnitury kosztują po promocyjnej cenie...bo moj tż chce sobie porzadnego garniaka kupić ...

a co do obrączek to słyszałam gdzieś że 2 razy do roku są wyprzedaże... jesienią napewno i nie wiem czy wiosna...musiałabys poszukać sobie...i że wtedy warto kupić bo sa nawet o 30 % tańsze

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

wogóe pakuje się pakuję i końca nie widać masakra jakaś ...burdel jest i boję sie, że ktoś będzie chciał teraz mieszkanie oglądać ...ale tŻ kazał mi sie tym nie przejmować, bo przecież nie będziemy na każde przyjscie kogoś spowrotem chować rzeczy do szafek ...

jak się przeprowadzimy pierwsze co robie to wystawiam kosmetyki i ubrania na aukcję , bo mam kilka zbędnych rzeczy i warto je sprzedać

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:10   #4429
Haniula
Zakorzenienie

aaby pokaz obrączki

My tez garnitur dla TZ chcemy już kupić, ale wstrzymamy się do stycznia bo do fashion house chcemy jechac tam podobno też duzo taniej można kupić
Stary 2010-12-22, 11:43   #4430
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ijaa mnie zab boli, bo rośnie ten że niby mądrości Jeszcze się nie pokazał wiec nie mam z czym iść do dentysty

Wlasnie Ijaa pamietasz kiedy powinnaś dostać@ bo my ostatnio mialysmy tak samo- pamietam, a ja oczywiscie sobie nie zapisuje i nie wiem
Aaaa, myślałam, że to jakiś popsuty.

@, hmmm? Tez nie zaznaczyłam, ale na początku miesiąca miałam, więc teraz pewnie będzie podobnie lub w okolicach Sylwestra (ja mam najczęściej co 30 dni).

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

ijaa, u mnie woda jest. I nawet pachnący żel Zapraszam na kąpiel!
Och dziękuję. Gdybym bliżej była to nie omieszkałabym skorzystać.

Dowiedziałam się, że ta awaria to jakiś pikuś jest. TŻ był w domu, bo zapomniał portfela i mówił, że nam wielką dziurę na podwórku wykopali. Ale niestety awarii jeszcze nie zlokalizowali. Nie wiadomo więc kiedy wodę włączą.
Coś mi sie wydaje, że dzisiaj znów będzie obiad na mieście. Rachunek im cholera za to wystawię i za wodę w baniakach 5 litrowych też.

Stary 2010-12-22, 11:49   #4431
golden_eye
Wtajemniczenie

hej
Ala - wykrawałam szklanką i kieliszkami, romby nożem no i to serduszko nożem, ale nawet się nie nacieszyłam, jak ładnie wyszło, bo P. pierwsze co dorwał z tacy to właśnie serducho i zanim otworzyłam buzię do krzyku to zeżarł
Aaby - chyba nawet ten sam przepis mam na pierniki tylko z zeszyciku mojego nie mam przyprawy, sypałam cynamon, kakao i - uwaga tajny składnik - imbir w proszku - piękny zapach daje, smak, no cudo a nie wiem czy jest w przyprawie bo nie mam jak sprawdzić, moje też są dobre .
mam patent na wałkowanie - wałkuję na papierze śniadaniowym, na tej śliskiej stronie i po wycięciu pięknie schodzą lekko podważone nożem, na stolnicy bardziej mi się kleiły, i papier do foremki też ten biorę, nie natłuszczam, bo one i tak są tłuste. tyle mojego
łeb mnie dziś tak boli, że patrzeć nie mogę idzie jakieś świństwo pogodowe chyba.
Aaby - możesz sie podzielić przepisem na farsz do ruskich? bo wolę od kogoś znajomego, sprawdzony.
kToś się ze mną nie chciał podzielić, mimo moich wieeeeelokrotnych próśb i podchodów a chciałabym sama już robić, bo ciasto mam faajne
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:51   #4432
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
aaby pokaz obrączki

My tez garnitur dla TZ chcemy już kupić, ale wstrzymamy się do stycznia bo do fashion house chcemy jechac tam podobno też duzo taniej można kupić
Podobają nam się te:
img_prod214_0_m.jpg

Ale to oczywiście w teorii. Tzn widzieliśmy je na żywo, ale na palcach jeszcze nie mieliśmy.

Widzisz, tylko Wy ślubujecie w maju/czerwcu (przepraszam, wyleciało mi z głowy ), a my pod koniec lipca. Jakoś mi się to szybko wydaje, ale za chwilę -50% się skończy i do ślubu już może nie być. A to ogrooomna okazja... Od razu byśmy koszule kupili...
No nie wiem, pojedziemy dziś i zobaczymy...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-12-22, 11:57   #4433
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
Aaby - możesz sie podzielić przepisem na farsz do ruskich? bo wolę od kogoś znajomego, sprawdzony.
kToś się ze mną nie chciał podzielić, mimo moich wieeeeelokrotnych próśb i podchodów a chciałabym sama już robić, bo ciasto mam faajne
Ależ oczywiście!
Składniki:
- 1kg ziemniaków
- 2 kostki twarogu (ja dałam raz chudy, raz półtłusty, i wyszło tak samo )
- 2 średnie cebule
- sól, pieprz wg uznania

Ziemniaki obierasz, gotujesz i przepuszczasz przez maszynkę do mięsa. Twaróg też przez maszynkę. Cebulę obierasz, kroisz na drobną kosteczkę, rumienisz na patelni. Wszystko ze sobą mieszasz, dodajesz sól i pieprz. I voila!
Ja wczoraj robiłam z wszystkiego x2.
Lubię ostre, więc pieprzu zawsze daję sporo

Któraś z dziewczyn pisała kiedyś, że twarogu powinno być niedużo, bo niby się klei czy coś. Ale ja mam proporcję 4:10 - lub jak kto woli 2:5 i wychodzi super! Polecam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-12-22, 12:04   #4434
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
hej
Ala - wykrawałam szklanką i kieliszkami, romby nożem no i to serduszko nożem, ale nawet się nie nacieszyłam, jak ładnie wyszło, bo P. pierwsze co dorwał z tacy to właśnie serducho i zanim otworzyłam buzię do krzyku to zeżarł
aaa ja myślałam że wszystko nożem

a faceci tak maja że jak im coś smakuje to trudno odpędzić od gara

effie to zakończenia półokrągłe w szafce wiszącej mam takie samy jak Ty i w sumie podobny kolor frontów, no może ciut ciemniejszy

Stary 2010-12-22, 12:04   #4435
Haniula
Zakorzenienie

Aaby bardzo łądne obrączki Nawet odrobine podobne do naszych

Ja myśle, ze jak jest okazja, to nie ma co patrzeć czy za wcześnie, bo ten czas zleci szybko, a co bedzie z głowy to będzie. A tak naprawde mężczyźni garnitury mają po wiele lat i sie w nie mieszczą, to co by sie miało w te pół roku stać Ja bym skorzystała z tej promocji -50%

Lili dziś nie ma i kiepsko produkcja idzie I Nadia wsiąkła chyba dziewuchy dostały premie i szaleją w marketach
Stary 2010-12-22, 12:07   #4436
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Aaby bardzo łądne obrączki Nawet odrobine podobne do naszych

Ja myśle, ze jak jest okazja, to nie ma co patrzeć czy za wcześnie, bo ten czas zleci szybko, a co bedzie z głowy to będzie. A tak naprawde mężczyźni garnitury mają po wiele lat i sie w nie mieszczą, to co by sie miało w te pół roku stać Ja bym skorzystała z tej promocji -50%

Lili dziś nie ma i kiepsko produkcja idzie I Nadia wsiąkła chyba dziewuchy dostały premie i szaleją w marketach
A pokaż swoje - bo po awarii zdjęcia zniknęły
My też właśnie tak o tym garniturze myślimy... Chyba że nagle TŻ przytyje 20 kg

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-12-22, 12:12   #4437
Haniula
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg o 008.jpg (53,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg T 042.jpg (92,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2010-12-22, 12:16   #4438
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne
I rzeczywiście podobne

My musimy się przejść do jubilerów, m.in. do tego, o którym pisałaś

Jedyne czego się boję to to, że jak jest upał, to puchną mi palce. Najwyżej w kościele wysmaruję sobie palec olejem, żeby nie było wstydu, jak TŻ nie będzie mi mógł obrączki na palec wcisnąć

Kurcze, to Wy już prawie wszystko macie załatwione
Wódkę też? (powiedz, że nie )

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-12-22, 12:17   #4439
Anastazja86
Zakorzenienie

Aaby i Haniula-śliczne obrączki ja bym chciała podobne do Waszych no ale jeszcze nie czas

ja już zrobiłam zlecenie
teraz biorę się za sprzątanie i obiad bo za 2 h Tż wróci z pracy
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:21   #4440
Haniula
Zakorzenienie

Aaby wodka tez Baa nawet ostatnio już ją testowaliśmy smaczna, gościom można dać

jeszcze brakuje nam zaproszen, reszty alkoholu, całego stroju Pana Młodego, ja nie mam butów i bielizny. Uzgodnić menu, podpisać umowe z Dj, zamowic tort, kwiaty i wsio chyba

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Apropo's puchnących palców To ja Tobie polecam obraczki wykonane wewnątrz na zasadzie soczewki. Wypukłe, nie dośc ze wygodne to podobno łatwiej się zakłada, wlasnie jak palce są opuchnięte . Ja z kolei ostatnio mierzyłam obraczke moja i mialam wrazenie jakby za duza była ale nie spadła, to jeszcze nie tak źle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości