Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 12:04   #3871
subtelle
Raczkowanie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
wow to bardzo duuży masz brzuszekja mam ok 94 na 29Tc a przybyło mi 10kg

Wielki mam brzuch ale z drugiej strony, wszystko własnie idzie mi w brzuch. tyłek mi przytył i troche uda, ale tak to wszystko idzie mi w brzuch i cyce... cyce to już mam 3 rozmiary większe. a brzuchol wstawię niebawem, może męża w końcu zgwałcę, żeby mi jakieś zdjęcia ciążowe zrobił, bo mam całe jedno...

Montii, Ty chudzielcu nie lubię Cię
W ogóle to Twój dzidziol się układa nisko, masz brzuch poniżej pępka. a ja odwrotnie. brzuch mi się zaczyna pod piersiami, tak wysoko bardzo.

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:05   #3872
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

właśnie bluetooth MAM kabel też gdzieś jest ale nie chce mi się szukać
Stary 2010-12-22, 12:07   #3873
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Wielki mam brzuch ale z drugiej strony, wszystko własnie idzie mi w brzuch. tyłek mi przytył i troche uda, ale tak to wszystko idzie mi w brzuch i cyce... cyce to już mam 3 rozmiary większe. a brzuchol wstawię niebawem, może męża w końcu zgwałcę, żeby mi jakieś zdjęcia ciążowe zrobił, bo mam całe jedno...

Montii, Ty chudzielcu nie lubię Cię
W ogóle to Twój dzidziol się układa nisko, masz brzuch poniżej pępka. a ja odwrotnie. brzuch mi się zaczyna pod piersiami, tak wysoko bardzo.
no właśnie zauważyłam, że synek siedzi bardzoo nisko, na zdjeciu tego nie widac ale czasem jest tak nisko ,ze mam wrazenie,ze miedzy nogami mam ten brzuch i mi się urwie :P

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:10   #3874
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
no właśnie zauważyłam, że synek siedzi bardzoo nisko, na zdjeciu tego nie widac ale czasem jest tak nisko ,ze mam wrazenie,ze miedzy nogami mam ten brzuch i mi się urwie :P
moze sprawdzasz w wieczornych porach jak nisko masz brzuch a to wcale nie brzuch jest miedzy nogami tylko cos innego
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:13   #3875
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
moze sprawdzasz w wieczornych porach jak nisko masz brzuch a to wcale nie brzuch jest miedzy nogami tylko cos innego
a fujjjjj
ale lepiej chyba miec tak nisko brzuch, ja mam wysoko bardzo i nawet ciezko mi siedziec na krzesle
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:15   #3876
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz co zbereźnico hahaha

[LEFT]
Stary 2010-12-22, 12:16   #3877
Tity
Zakorzenienie

Styczniówki powoli zaczynają się rozpakowywać....niedługo my

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 12:20   #3878
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
no ładnieswoją drogą to z brzuchem nie idzie poszalećStrasznie ograniczaNawet nie można porządnie się przytulić

Montii ja tez mam nisko brzuch,czasem nawet chodze jak kaczka

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:21   #3879
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam wybacz ale tak mi sie jakos skojarzylo...... przygotuj sie na przybycie meza hihihihihi ja tez lece sie kapac hahahhah

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Styczniówki powoli zaczynają się rozpakowywać....niedługo my
A wiesz ze coraz czesciej mysle o porodzie..jescze mam tyle na glowie bo czeka nas przeprowadzka w styczniu najpozniej poczatek lutego masakra i jeszce porod...... juz nawet nie czytam nic n atemat porodow aby sie nie martwic :d
Stary 2010-12-22, 12:22   #3880
megi2015
Zadomowienie

mam jakiś problem z łączeniem. mój komp nie widzi telefonu postaram się wieczorem podziałać bo teraz idę się ubierać do fryzjera
Stary 2010-12-22, 12:22   #3881
coralady
Wtajemniczenie

Ja jak Monti mam 100cm obwód brzucha,choć na oko wydaje się że brzuszek Monti jest wiekszy To zależy od figury tak mi sie wydaje.

W załączniku mój brzuszek w 24tc +7,5 kg. Ten wystający punkcik to mój wystający pępekPrzepraszam za niewyjściowy strój,ale to domowy

Blackrose dostałaś moja wiadomośc na priva z danymi?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24tc 009.jpg (71,9 KB, 68 załadowań)
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-12-22 o 12:25
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:27   #3882
trzyrazyi
Zadomowienie

A dopiero pamietam jak to bylo na poczatku jak sie martwilysmy aby wsio dobrez z naszymi niuniami bylo,zeby nie poronic i rozne inne rzeczy...a tu teraz porod nas czeka ...ale ten czas leci...widze ze jakas refleksja mnie wziela chyba przez ten koniec roku hihhi

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ja jak Monti mam 100cm obwód brzucha,choć na oko wydaje się że brzuszek Monti jest wiekszy To zależy od figury tak mi sie wydaje.

W załączniku mój brzuszek w 24tc +7,5 kg. Ten wystający punkcik to mój wystający pępekPrzepraszam za niewyjściowy strój,ale to domowy

Sliczniutki brzusio.....dzidzius rosnie.....

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
no ładnieswoją drogą to z brzuchem nie idzie poszalećStrasznie ograniczaNawet nie można porządnie się przytulić

Montii ja tez mam nisko brzuch,czasem nawet chodze jak kaczka
Ja to kiedys sie smialam z ciezarnych ze chodza jak kaczuchy a teraz tak sama chodze hihihi
Stary 2010-12-22, 12:27   #3883
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dzieki dizewczyny to ten sam wozek co z netu zdjeice wrzucalam tylko ten jest moj caly ;p

Cytat:
Ja fanka 3 kolowcy wozek sliczniutki
ale on ma 4 kola jak chcialam

a i stalo sie nieodwolalne tez przekroczylam 100cm w pepku
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:32   #3884
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

W załączniku mój brzuszek w 24tc +7,5 kg. Ten wystający punkcik to mój wystający pępekP
Dziewczyny gdzie wy tyjecie??Ta waga to dzidzisów,bo wy to chudzielce strasznee.Piekny zaokrąglony brzusio

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:32   #3885
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dzieki dizewczyny to ten sam wozek co z netu zdjeice wrzucalam tylko ten jest moj caly ;p

ale on ma 4 kola jak chcialam

a i stalo sie nieodwolalne tez przekroczylam 100cm w pepku
heheh przez ta pobudke o 4.30 rano slepa jestem.....tak czy siak wozeczek sliczny
Stary 2010-12-22, 12:33   #3886
Montii
Zakorzenienie

coralady fajny brzus moze zalezy gdzie mierzony ja mam na pewno 100

[LEFT]
Stary 2010-12-22, 12:37   #3887
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
a co do ubrań sprzed ciąży, to moje bluzki sa suuper, konczą sie w polowie brzucha i gołym bębenem świece po domu
moje tak samo kończą się w polowie brzuszka, kilka miałam luxniejszych to jeszcze wejdę

Cytat:
ja nie mam hemoroidów
i żadnych zatwardzeń

nie chce mi się sprzątać, takiego mam lenia

głowa mnie boli coraz mocniej a w tv durne konkursy
już wiem od czego boli, od gdakania tej blondyny na tvn
Montii zgadzam się, w tv te konkursy to szału mnie doprowadzają zaraz i ja biorę się za sprzatanie....
a ja w brzuszku mam 95
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:41   #3888
aja1
Zakorzenienie

Brzuchy piękne

Montii gdzieś Ty upchała te kilogramy?? Jak wchodzisz na wagę odstaw żelazko

Ja też mam brzuch wysoko, dziś się śmiałam do koleżanki, że ja tak się wczuwam w święta - za bombkę będę robić

Co do pasa, nie używałam, ale po porodzie nosiłam majtki wyszczuplające, uciskały brzuch i lepiej trzymały cały ten majdan. Psiapsióła nie nosiła i została jej troszkę obwisła skóra na brzuchu. Obie mamy tendencje do kilogramów.

Byłam na mega zakupach, jestem padnięta. Poza tym u nas nie grzeją dziś kaloryfery i nie ma ciepłej wody podobno ma być do 18.

Tż z Kaśka wysłałam na górkę, zrobię obiadek i biorę się za prasowanie.
Wczoraj ubrali choinkę i już mam świątecznie

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:51   #3889
Montii
Zakorzenienie

haha aja bez żelazka się ważę ale co by tu zdjąć hmm ;-p może kolczyki ;D

a ja ciasto robię

i zaraz drugą część podłóg myję

[LEFT]
Stary 2010-12-22, 12:52   #3890
iwa00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Castia, też myślę o pasie poporodowym Po pierwszym porodzie nie stosowałam ale teraz chciałabym spróbować. Tyle że raczej będę mieć cc i nie bardzo wiem czy blizna pozwala na taki ucisk popytam gina
Ja miałam cc i 6 tyg po założyłam ten pas bo pod obcisłymi bluzkami strasznie wystawał mi brzuch a ten pas jednak ładnie modeluje figurę

a to zdjęcia ciuszków kupionych teraz, reszta jest na strychu po synku, i ostatnie zdjęcie mój brzusio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 009.jpg (52,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 011.jpg (42,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 013.jpg (57,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 014.jpg (55,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przycięte.jpg (30,1 KB, 44 załadowań)
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:53   #3891
trzyrazyi
Zadomowienie

A czemu u mnie pisze tylko 210 wiadomosci???? ostatnio mialam sporo wiecej a teraz jakby od nowa szlo...jak to jest...pisze juz od dawna a tu taka lipa
Stary 2010-12-22, 12:54   #3892
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Dane z 30tyg i 3 dni.
Waga 59,5 czyli 9 kg na +
i 95 w brzuchu. Jestem zadowolona

Trzyrazyi - wszystkie miejsca są teraz bardziej ukrwione i mogła ci jakaś żyłka pęknąć, lub skóra i stąd ta krew. Nie trzeba mieć mega wielkich hemoroidów.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:57   #3893
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
haha aja bez żelazka się ważę ale co by tu zdjąć hmm ;-p może kolczyki ;D

a ja ciasto robię

i zaraz drugą część podłóg myję
a ja zjadłam miseczke pomidorówki i uwaga - NAJADŁAM SIĘ ostatnio po 2 porcje wciagałam....
ja teraz idę sprzątać sypialnie, bo prędzej Mikołaj z Laponii przyjedzie niż moj mąż tam posprząta....a prasowania to mam tyle, że aż słabo mi się robi
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 13:01   #3894
iwa00
Raczkowanie

a i pokażę Wam co dziś robiłam z synkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bałwan.jpg (32,5 KB, 32 załadowań)
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 13:02   #3895
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

Montii moja bratowa uzywala tego pasa ale nie odrazu po porodzie bo ponoc nie wolno, po pary tyg zalozyla i talie ma jak osa, brzuch plaski jak deska chociaz ona tak szybko zrzucila wszystko ze moim zdaniem bez pasa by sie obyło
za to ja mam tendencje do tycia i wiem ze jak sie nie wezme odrazu za siebie to bedzie tylko gorzej i bede jednym wielkim pasztetem

bardzo mnie kłuje brzuch, nie boli tylko tak ostro kłuje , najbardziej po lewej stronie ze juz nie wiem co to ma byc, spałam może ze 3 h bo jeszcze skurczy łydek dostawałam
okropna noc

ja tez jutro mam zamiar popiec ciasta zeby w wigilie skupic sie na przygotowywaniu kolacji dla 20 osób
i to tylko moje rodzenstwo z dziecmi ::
w tym roku wigilia u nas znaczy u moich rodzicow, a potem jeszcze kolacja u tesciow
ale i tak sie najem u siebie bo jakos ich jedzenie mi nie podchodzi

ja wszystkie swoje ciuszki wynioslam na strych, zostawilam te ktore byly na mnie przy duze albo sie rozciagnely a teraz juz sa ciasnawe na mnie i doszlo do tego ze moj TZ zajmuje wiecej miejsca w szafkach niz ja
skąd ja to znam moja siostra pochłania tony słodyczy dziennie i waży 45 kg wygląda tak że ją wszyscy o anoreksje podejrzewają i gdybym sama nie widziała ile je słodyczy to pewnie też bym tak myślała
a ja to tyje chyba z powietrza i zawsze muszę cholernie dużo wysiłku włożyć żeby schudnąć

matko kolacja na 20 osób padam
mam nadzieję że ci ktoś pomoże

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
a kiedy NAJWIĘCEJ przytyłyście? bo mi waga dalej nie wychyla się po za max. +1,5 kg
a dziś jest 24tc+4
a z ilu startowałaś że tak zapytam bo to trochę niekorzystne jak za mało się przytyję ( przynajmniej mi tak położna mówiła )

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Kolba mam identycznie jak Ty Też mi leci 30 tydzień, też przytyłam 9kg i w pasie mam 92cm hehe
Tylko obawiam się, że nie uda mi się skończyć na +11 choćby dlatego, że sam dzidziuś przytyje jakieś 1,5-2kg jeszcze
ja też mam 92 w pasie i 7,5kg na plusie ale mi leci 28 tydz

Cytat:
30 tc

Montii
ja to ci nie wierze że przytyłaś 14kg chyba że w piętach
brzuszek masz przesłodki

Cytat:

czy Ty masz na pewno w brzchu 100cm??ja mam większy bęben i mam 94brzusio fajne

Mi dzisiaj też tak jakoś słabo,chyba ciśnienie albo już po prostu przemęczenie
ja mam 92 i też mam większy brzuch niż montii może dlatego że z niej taka laseczka wysoka

mi też słabo nawet nie miałam siły stać w kolejce za mięsem na rolady

Cytat:

colorady
słodki brzuszek, ja to mam nadzieję że mi pępek nie wyskoczy

iwaoo też masz śliczny brzuszek
ale masz małego przystojniaka
u nas taka odwilż że aż żal wychodzić bo od razu wszystko przemoczone

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 13:04   #3896
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Sliczniutki brzusio.....dzidzius rosnie.....
DziękujeDopiero niedawno zaczął sie zaokrąglać i podnosić

Cytat:
Dziewczyny gdzie wy tyjecie??Ta waga to dzidzisów,bo wy to chudzielce strasznee.Piekny zaokrąglony brzusio
Dziekuje Mi te 7,5 kg poszło w tyłek i uda

Cytat:
coralady fajny brzus moze zalezy gdzie mierzony ja mam na pewno 100
Ja mam na pewno 100cm,czasem nawet więcej w najszerszym miejscu

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Brzuchy piękne
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
a to zdjęcia ciuszków kupionych teraz, reszta jest na strychu po synku, i ostatnie zdjęcie mój brzusio
Ale fajowy brzuszek Po synku pewnie masz mnóstwo ubranek,więc przynajmniej spokój z kupowaniem.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 13:17   #3897
gosikk_s
Zakorzenienie

Wanilia, hehe ja też nigdy nie cierpiałam różu i zarzekałam się że nie kupię nic w tym kolorze. A koleżanka powtarzała że jak będzie córcia to zacznę latać za różowymi ciuszkami. I miała rację... Fakt faktem mamy większość ciuszków po synku więc jak już kupuję to rzeczywiście szukam różu żeby z dziecka chłopaka nie robić

Subtelle, współczuję w życiu takich bóli nie miałam, ale się nacierpisz

Avikusia, zazdroszczę wagi, ja jestem dokładnie w tym samym tygodniu a na plusie mam już 5,5 kg, ważę 57,5...Załamka Od ilu startujesz? Ja przez pierwszy trymestr nie przytyłam nic a od drugiego już regularnie

Monti, śliczny brzuszek, jak piłeczka w życiu nie pomyślałabym że dobijasz do 80kg... Chyba kości masz ciężkie

Kasiapruszkow, może nowe rozstępy wcale nie dojdą? Ja po pierwszej ciąży nie mam ani jednego choć starych niemało, całe cycki w prążki... Teraz jak na razie też nic ale jeszcze kupa czasu została...

Megi, gratuluję studniówki

Coralady, fajny brzuszek

Aja, o rany, niech Wam szybko włączą ogrzewanie i wodę

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Ja miałam cc i 6 tyg po założyłam ten pas bo pod obcisłymi bluzkami strasznie wystawał mi brzuch a ten pas jednak ładnie modeluje figurę

Cytat:
a i pokażę Wam co dziś robiłam z synkiem
A no widzisz, ja po cc nie używałam pasa i brzuch niby zły nie był ale zdecydowanie bardziej wystający To teraz kupię na pewno Ślicznego masz synka

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 13:23   #3898
Montii
Zakorzenienie

iwa synuś przesłodki

gosikk a jednak, wiesz dołuje sam fakt tej cyfry na wadze
chyba nie powinnam się ważyć bo w końcu to nie jest wyznacznikiem naszego wyglądu

[LEFT]
Stary 2010-12-22, 13:27   #3899
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Iza a to w innej firmie kupujesz czy udalo sie dogadac z tym czlowiekim z allegor?

wrzuce Wam zdjiece mojego wozeckza - tylko jakos slaba bo z kom
facet z allegro oddał kasę po 2 miesiącach
i kupiłam w sklepie internetowym,
dzisiaj ma do mnie kurier z tą paczuszką przyjechać

super wózek
tez się nad nim zastanawiam, bo jest taki zgrabny
spacerówka od niego mi się bardzo podoba

tylko że ja jak już to wezmę wersje fioletową
Stary 2010-12-22, 13:55   #3900
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
iwa synuś przesłodki

gosikk a jednak, wiesz dołuje sam fakt tej cyfry na wadze
chyba nie powinnam się ważyć bo w końcu to nie jest wyznacznikiem naszego wyglądu
A dokładnie, ale ja np. muszę się ważyć bo inaczej miałabym pewnie wrażenie że przytyłam ze 30 kilo. Więc muszę kontrolować

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości