|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
urlop mam az do 3 stycznia!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! wreszcieeeeeeeeeeeeeeeeee eeeee |
|
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Dziewczynki trzeba zapytać EWESKĘ czy chce ten blender i tam ją utrzymywać czy woli żelazko albo szczoteczkę i łupać ile się da... Może po prostu czegoś nie ma i to by się przydało
|
#1803 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluje!Cytat:
ale ci wyskoczyl... caly czas pamietam twoje pierwsze zdjecia![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ten kocyk ja codziennie sie tule do misia od mojej siostry dla mojego skarba wloski masz piekne, chyba takie dlugie jak moje az mnie kusi zeby isc do fryziera niedlugo.Cytat:
czasem brzuszek na dole... dzidzia nam rosnie i dlatego! nie mam dzisiaj humoru, przymierzalam wszystkie kurtki i plaszcze jakie mam w szafie- wszystko za male! jedynie jedna kurtka, ale ja wczoraj upaćkałam jak bylam z Tż polerowac fronty... byl tam niezly kurz Tż sie pyta co chce na swieta a wiec lista dluga: - usg w 3D - jakis plaszcz czy cos -fryzier -dzinsy ciazowe lub jakies inne spodnie, przeciez tak zimno jest a ja rosne!! -kozaczki bo mi sie wczoraj dziura zrobila a kasy nie za wiele, co wybrac? nie czuje sie dzisiaj najlepiej... a dzidzia taka spokojna jak na zlosc, nie chce mamusi pocieszyc. Ide rachunki zaplacic na poczte i 200zl
|
|
|
#1804 | |
|
Zadomowienie
|
dziekuje kochane za mile slowa
to 20 tydzien bedzie jutro skonczony![]() Cytat:
a wyprawka juz spora i sliczna![]() a ja wsciekla jestem bo moje piersi zaczynaja cos "podawać" tak szybkoooo?! |
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamusie
ja od rana pojechalam na podbranie krwi na morfologie, przeciwciala, glukoze no i mocz glukoza - cos okropnego' mialam 50 g glukozy, ktora pani m irozpuscila w 80 ml wody' slodkie jak nie wiem co, a do tego zgestnialo i ledwo przelklam a pilam w takim miejscu gdzie wszyscy sie na mnie patrzyli no i lzy w oczach bo ledwo przeplynelo heh pozniej w to samo miejsce pani pobrala 4 probowke krwi eh reka boli teraz bede wieszac gwiazdki w oknie ![]() dzidziol kopie - chyba po slodkosciach nie wyspalam sie dzisiaj a jutro znowu na 8 do fryzjera na farbe i obciecie!!!! scinam moje wlosy do lopatek az do ramion i chce boba z tylu ;p |
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry mamusie, córusie i synusie
U mnie dzisiaj pogoda paskudna, mgła taka, że na metr nic nie widac, wolałabym jakby delikatnie sypał śnieżek - tak na święta. Moria jaką ty już wyprawkę skompletowałaś Kolorek włosków super, bardzo mi się podoba ![]() Są dzisiaj jakieś wizyty dziewczyny? Normalnie już się przyzwyczailam do emocjonujących wiesci codziennie
|
|
#1807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
violisia, Dziewuszki nie chwalilam sie Wam, ze dzis zaczynamy z Flawiusiem (tak tak wybralismy imie Flavio
![]() 24kasia86 swieta ida nie mozecie sie z mezem na siebie gniewac, pozatym potrzebujesz spokoju, a nie ciaglych sprzeczek i rozmyslan i usg 3D![]() agus87 a te glukoze to pilas po godzinie czy tez po 3ech?
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
wogole dostalam dzisiaj cala paczke gazet od znajomej o ciazy dziecku itp bede miala co czytac
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
hihi fajne imie takie nietypowe
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Wtajemniczenie
|
violisia ... śliczny
teraz już nikt nie ma wątpliwości że będziesz mamusią
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1812 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale jestem głuuuupia
![]() No i wszystkie pozostałe składniki pomniejszyłam o połowę i tak mi coś mało tego ciasta wychodzi no ale nic dosypałam 200g żurawiny, 150g pistacji (zamiast 30g - kolejna wtopa ) no i tak miksuję to wszystko i dopiero wtedy się kapnęłam, że coś jest nie tak!Dodawałam masła i mąki już na oko aby konsystencja wyszła w miarę tak aby się to wszystko dało ugnieść, właśnie się piecze pierwsza partia peeeełna żurawiny i pistacji ciekawe czy mi się nie będę w rękach rozsypywać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do farby, to nie wiem jaka to, chodzę zawsze do tego samego fryzjera i on mi nakłada najpierw baleyage a później taką a'la farbę odżywczą, która się wypłukuje po 2-3 tyg. Wiem, że używają kosmetyków Welli ale jaki to odcień to nie wiem ![]() A z wyprawki to sama kupiłam tylko ten stosik kolorowych ciuszków z H&M, wcześniej wstawiałam fotki. Resztą mam od mamy i to jeszcze nie koniec. W święta odbieram kolejną część. Kocyk też dostałam - jest super mięciutki violisia gdy mój cyc zaczął "karmić" poczułam się dokładnie tak ja opisujesz, totalnie dziiiiwnie! Teraz już się przyzwyczaiłam, że mam tam mokro ![]() Cytat:
No i się "zagadałam" i za bardzo ciastka spiekłam eeeecchhhh no nic, jak przestygną to spróbuję czy zjadliwe ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- * Ciastka genialnee ![]() Wstawiam zaraz drugą partię, bo tą pierwszą zjem chyba sama ![]() Siaśku dzięki za przepis
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-12-22 o 12:47 |
|||||
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
moria44 to jak tak robilam miesiac temu szarlotke, tyle cukru dodalam, ze byla wrecz niejadalna, ale Wlosi lubia slodkie, wiec zanioslam cala do biura
![]() Tak Kochana poprosze o dopisanie imienia FlaviO nie FlaviA, bo u nas bedzie chlopczyk, wiec Flavio
|
#1814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Imię "Flavio" się nie odmienia? Bo myślałam, że "ten Flavio" a "tego Flavia". Po włosku to na pewno się nie odmienia a po polsku?Tak czy inaczej dopisuję imię naszego małego Włocha
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze 2 godzinki i znikam....
jeju nie wysiedze tuuu!! a u nas dzis rano okazuje sie wlasnie w radiu mowili bylo uwaga... minus 21!!!!! brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr |
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
moria no pozniej pomyslalam, ze odmienilas imie, we wloskim nie ma odmiany, oh jak moj mezulek uslyszy, ze po polsku odmienia sie Flavia hehe z synka coroeczke mu Polacy zrobia
![]() anula_81 o mamma mia minus 20 st, u mnie wiosna powrocila, okna roztwarte, na plusie 18 stopni ja to u Ciebie bym padla na zapalenie pluc chyba
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
eeee tam w taki mroz wszystkie zarazki umieraja
nic sie nie uchowa![]() jeju sluchajcie jak mi sie nei chce tu siedziec! swiateczne lenistwo mnie ogarnelo hihi |
|
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
hej witam się na w pół przytomna.
Kurcze nie mogę się obudzić, rano odwiedziła mnie siostra, korzystała z mojej łazienki bo u niej w wannie rybki pływają zjadłam śniadanko, wypiłam kawę i poszłam spać. Tż sprzątał, młody spał ze mną, teraz już oboje jesteśmy nie do życia. Przeniosłam fotel do kuchni i tak leżę wyłożona z nogami na kaloryferze i się zastanawiam co by tu zjeść........Mam ochotę na "coś konkretnego" a na obiad tylko zupka Chyba namoczę sobie grzybki i zrobię ala pesto mniam.Violisia brzuszek faktycznie spory już masz ![]() Moria się uśmiałam z Tżtem bo on do mnie to samo mówił ("masz za mało" ) i cieszę się, że smakują. Ja pierwszą część też sama zeza....A jaką żurawinę kupujesz? ja tą ze Siesty jest taka wilgotna
|
#1819 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, że wszystko OK!Cytat:
nawet mi nie mów.... mój gin jest z tych co uważa że środki zawarte w farbie szkodzą i zabronil... póki co do 24tc ale ja jestem załamana! to jeszcze 3 tyg.... a tu święta z odrostami będą. Cytat:
a Ty rozjasniasz? czy tylko kolorujesz .Cytat:
![]() moja fryzjerka tez pracuje na welli - ale baleyage, tzn rozjasniasz? naprawde te ciasteczk takie pyszne? da się bez miksera zrobić? cholera jedna się spaliła.... wrrrrrrrrr. a ja sobie kupiłam tuniczkę ciazowa na świeta ... i musze podskoczyć do HM zobaczyć czy mają coś nowego .miłego dnia kochane mamuski! |
||||
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
no ja czekam na meza z obiadkiem i pozniej do fryzjera, tak sie zawsze ciesze z fryzjera a pozniej wracam z kwasna mina i sie przeczesuje, tez tak macie?
![]() anula_81 to przy takich temperaturach dzieci normalnie do szkoly chodza, a mamy z wozkami po zakupy no u mnie nikt by nie wyszedl, zjedliby wszystkie zapasy makaronu z piwnicy![]() moria ale ta fryzjerak kladla Ci farbe na cale wlosy, w sensie tez na skore glowy
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
violisia ty tam już widniejesz na liście nagrodowej czy nie? Klikam dzielnie, ale jak weszłam na ranking to aż mi się w głowie zakręcilo i cię odszukać nie mogłam
|
#1823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny apropo tej glukozy, to kiedy się wykonuje to badanie? Mi teraz lekarz powiedział, że mam zrobic "cukier" na wizyte 30.12 - ja myślalam, że jeszcze ten normalny na czczo (bez picia glukozy), a może to już ten po glukozie? Nie za wczesnie?
|
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po godzinie pobierala krew po raz drugi na tolerancje glukozy a czemu 3-ech ?? Cytat:
glukoza ble
|
||
|
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
Kasia wiem jak to jest, wszystko ciasne, a tu pustki w porfelu.. ajc
Voilisia, nowe doznanie com? Mi wieczorem leci jak z hydrantu ktoregos dnia cale jedna mieseczka byla mokra w staniczku hhi, a brzuszek cud miod Ja niebawem zaczynam 23 tydzien a mam mniejszy:/Agus, slyszlam ze ta glukoza fuuuj, mam napisane ze glukoza(test ohc 50g) to ta do wypicia? Dlugo Kochana po tym siedzialas? Nie ma jak to fryzjer w ciazy, mowie Ci nic tak humoru nie poprawia, pochwal sie wloskami potem ![]() Moria, rozbroilas mnie tymi ciastkami, no coz ciaza Ja dzis parowki na goraco zapiajalam mlekiem, patrzyli na mnie jak na dzikusa...O matko a jakie ciuszki slodkie ![]() Chcialam kupic sobie grubsze rajstopy we wzory pod sweter i wiecie co w sklepach same M/L i wszedzie mi wmawiaja ,ze ta sa najwieksze. Przeciez nie jestem taka gruba mam sobie uszyc czy co?
Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2010-12-22 o 14:13 |
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mamy welniana bielizne, sniegowce na nogach i dajemy rade, plus dlatego Norwegowie to zdrowy narod![]() mam do was jeszcze pytanie. lekarka mnie skierowala mowilam wam na szczepionke kojarzona na rozne odmiany grypy. ze w 2 i 3 cim trymestrze kaza szczepic kobiety w ciayz...a ja kurcze sama nie wiem czy to dobry pomysl...nie moge sie zdecydowac. A wy zaszczepilybyscie sie? |
|
|
|
|
#1828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe czy uda nam sie wrocic do wagi sprzed ciazy? oby![]() Cytat:
![]() no to ja juz nie wiem co chce, chyba juz nic od niego!
|
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
nie za wczesnie ja dostalam skierowanie 3 tygodnie temu a wiec w 19 tyg. tyle,ze mi kazal przed sama wizyta zrobic, wiec na sylwestra wypadalo by mi zrobic a 7 stycznia do lekarza, jakos leka mnie ta glukoza, fuj.
|
#1830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja tutaj na pewno się nie zaszczepie, moim zdaniem taka szczepionka moze przyniesc wiecej złego niz dobrego, w tamtą zimę trąbili o tym w telewizji - że to tak naprawde nagonka koncernów farmaceutycznych. Moja siostra kilka lat temu zaszczepiła się i miała taką grypę, że tydzien leżała w szpitalu - a całe zakażenie trwało 3 tygodnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

Zosienka jest juz z nami

kurcze tak mi sie dzis slabo zrobilo ,ze malo nie zaslablam, w pore usiadlam i doszlam do siebie. A maly kopie, jedyna moja radosc ostatnio...[COLOR="Silver"]
baaaaaaaardzo długie nóżki
))
az mnie kusi zeby isc do fryziera niedlugo.

Czekamy na Ciebie fasolko

no u mnie nikt by nie wyszedl, zjedliby wszystkie zapasy makaronu z piwnicy