Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 11:35   #1801
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien Dobry Dziewczynki, dzis sobie niezle pospalam i teraz nie wiem gdzie rece wlozyc, bo musze posprzatac salon, ide na 15sta do fryzjera, zrobic wieksze zakupy i ciasta...

anula_81 no wreszcie odsapniesz, do kiedy masz urlop?
kochana ale wam fajnie z tym fryzjerem...tez bym chciala.....ale juz mam wlosy za krotkie...
urlop mam az do 3 stycznia!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
wreszcieeeeeeeeeeeeeeeeee eeeee

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:43   #1802
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Dziewczynki trzeba zapytać EWESKĘ czy chce ten blender i tam ją utrzymywać czy woli żelazko albo szczoteczkę i łupać ile się da... Może po prostu czegoś nie ma i to by się przydało
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:59   #1803
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
widze same dobre wiesi na watku, ciesze sie
ja dzis Was wiecej podczytuje, jakos nie mam weny sie udzielac, Tz mnie wkurza, ze chyba go zadusze kiedys, wiec zwalam wine na niego, ale pamietam o was i czytam, siusiakow rowniez gratuluje kurcze tak mi sie dzis slabo zrobilo ,ze malo nie zaslablam, w pore usiadlam i doszlam do siebie. A maly kopie, jedyna moja radosc ostatnio...[COLOR="Silver"]
ja tez ostatnio chodze troche obrazona na Tż...nie pisalam o tym bo chyba nie ma sensu... cos nie mam apetytu, sni mi sie ze jestem glodna, wstaje i malo zjem

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
No i jestem wszystko w porządku Łożysko sie przykleiło, wszystko wygląda pieknie, kosteczki w normie jak na aktualny tydzień ciąży tylko kość udowa 1,5 tyg do przodu baaaaaaaardzo długie nóżki
Poza tym pieknie tymi nóżkami zakryte i za nic nie chciało się pokazać ani odwrócić. Profesor powiedział tylko że narazie nic tam nie wystaje, ale jest malutkie i tak zakryte, ze moze tego nie widzi. Narazie wiec 51-49% to córeczka ale mam się jeszcze do tego nie przyzwyczajać
ja tez bym sie nie przyzwyczajala jeszcze... najwazniejsze ze dzidzia zdrowa, co Bog da to bedzie gratuluje!

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
no i gratulacje dla mamus chlopczykow

ja sie pochwale moim co 2 tygodniowym pstrykaniem fotek, chyba tym razem przerwy 3 tygodnie..
cudenko ale ci wyskoczyl... caly czas pamietam twoje pierwsze zdjecia

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hej, Mamusie))

u mnie szybka kawa, rzut okiem na forum i zmykam

Kasiu, dla równowagi dobrze by było, żebyś miała penisa w brzuchu))
kusisz kobieto, kusisz

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Acha wkleję Wam fotkę mojej małej wyprawki dla córci, już co nieco mam
Wklejam też moje włosy, nie wiem czy Wam pisałam ale byłam tydzień temu u fryzjera i zrobiłam sobie kolorek aby wyglądać jakoś na święta. Od razu lepiej się czuję
ale sliczne ciuszki i ten kocyk ja codziennie sie tule do misia od mojej siostry dla mojego skarba wloski masz piekne, chyba takie dlugie jak moje az mnie kusi zeby isc do fryziera niedlugo.

Cytat:

Kurcze, chciałam się za te ciastka z żurawiną zabrać ale ledwo chodzą, nawet jak siedzę to mnie te pachwiny rozrywają. Czytam w googlach, że to zupełnie normalne w ostatnich miesiącach ciąży, dziewczyny skarżą się na takie dolegliwości w okolicach 30-32 t. a u mnie dopiero 22 się zaczyna
A jeszcze jak czytam, że to dzidzia przesuwa się w dół i jest to oznaka zbliżającego się porodu to mam ciarki na plecach.
Wczoraj byłam u ginka o 17 i było wszystko ok, co prawda bóle pojawiły się 1,5h po wizycie, gdy wysiałam z auta może to przez tą kilkugodzinną jazdę
Z drugiej strony są też opinie, że taki ból jest normalny w II i III trym. nie świadczy o przedwczesnym porodzie a o rozciąganiu się wiązadeł więc trzymam się tej myśli
Kobieto nawet tak nie mysl, ze mozesz wczesnie urodzic. Mnie non stop cos boli, szczegolnie kregoslup czasem brzuszek na dole... dzidzia nam rosnie i dlatego!

nie mam dzisiaj humoru, przymierzalam wszystkie kurtki i plaszcze jakie mam w szafie- wszystko za male! jedynie jedna kurtka, ale ja wczoraj upaćkałam jak bylam z Tż polerowac fronty... byl tam niezly kurz
Tż sie pyta co chce na swieta a wiec lista dluga:
- usg w 3D
- jakis plaszcz czy cos
-fryzier
-dzinsy ciazowe lub jakies inne spodnie, przeciez tak zimno jest a ja rosne!!
-kozaczki bo mi sie wczoraj dziura zrobila

a kasy nie za wiele, co wybrac? nie czuje sie dzisiaj najlepiej...
a dzidzia taka spokojna jak na zlosc, nie chce mamusi pocieszyc.
Ide rachunki zaplacic na poczte i 200zl
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:59   #1804
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
superowy
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No no piękny brzuś
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
śliczny kawałek dzidziusia
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no no jaki brzusio! duzy i okraglutki!! a ktory to tydzien?
Cytat:
Violisia – brzuszek jak marzenie
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Violisiu, jaki zgrabny, jędrny brzuszek
Cytat:
violisia piekny brzuchalek
dziekuje kochane za mile slowa to 20 tydzien bedzie jutro skonczony

Cytat:

Acha wkleję Wam fotkę mojej małej wyprawki dla córci, już co nieco mam
Wklejam też moje włosy, nie wiem czy Wam pisałam ale byłam tydzień temu u fryzjera i zrobiłam sobie kolorek aby wyglądać jakoś na święta. Od razu lepiej się czuję
cudny kolorek, pisz kochana jaka to farba

a wyprawka juz spora i sliczna

a ja wsciekla jestem bo moje piersi zaczynaja cos "podawać" tak szybkoooo?! poczułam sie wczoraj jakbym pierwszy raz jak nastolatka @ dostała...:/
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:59   #1805
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry mamusie

ja od rana pojechalam na podbranie krwi na morfologie, przeciwciala,
glukoze no i mocz
glukoza - cos okropnego'

mialam 50 g glukozy, ktora pani m irozpuscila w 80 ml wody'
slodkie jak nie wiem co, a do tego zgestnialo i ledwo przelklam
a pilam w takim miejscu gdzie wszyscy sie na mnie patrzyli no i lzy w oczach bo ledwo przeplynelo heh

pozniej w to samo miejsce pani pobrala 4 probowke krwi
eh
reka boli
teraz bede wieszac gwiazdki w oknie
dzidziol kopie - chyba po slodkosciach

nie wyspalam sie dzisiaj
a jutro znowu na 8 do fryzjera
na farbe i obciecie!!!!
scinam moje wlosy do lopatek az do ramion
i chce boba z tylu ;p
Stary 2010-12-22, 12:01   #1806
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień Dobry mamusie, córusie i synusie
U mnie dzisiaj pogoda paskudna, mgła taka, że na metr nic nie widac, wolałabym jakby delikatnie sypał śnieżek - tak na święta.

Moria jaką ty już wyprawkę skompletowałaś , ja jeszcze nie mam żadnej rzeczy, dopiero zacznę kupywac pod koniec stycznia Kolorek włosków super, bardzo mi się podoba
Są dzisiaj jakieś wizyty dziewczyny? Normalnie już się przyzwyczailam do emocjonujących wiesci codziennie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:06   #1807
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ja tez ostatnio chodze troche obrazona na Tż...nie pisalam o tym bo chyba nie ma sensu... cos nie mam apetytu, sni mi sie ze jestem glodna, wstaje i malo zjem

ja tez bym sie nie przyzwyczajala jeszcze... najwazniejsze ze dzidzia zdrowa, co Bog da to bedzie gratuluje!

cudenko ale ci wyskoczyl... caly czas pamietam twoje pierwsze zdjecia

kusisz kobieto, kusisz

ale sliczne ciuszki i ten kocyk ja codziennie sie tule do misia od mojej siostry dla mojego skarba wloski masz piekne, chyba takie dlugie jak moje az mnie kusi zeby isc do fryziera niedlugo.

Kobieto nawet tak nie mysl, ze mozesz wczesnie urodzic. Mnie non stop cos boli, szczegolnie kregoslup czasem brzuszek na dole... dzidzia nam rosnie i dlatego!

nie mam dzisiaj humoru, przymierzalam wszystkie kurtki i plaszcze jakie mam w szafie- wszystko za male! jedynie jedna kurtka, ale ja wczoraj upaćkałam jak bylam z Tż polerowac fronty... byl tam niezly kurz
Tż sie pyta co chce na swieta a wiec lista dluga:
- usg w 3D
- jakis plaszcz czy cos
-fryzier
-dzinsy ciazowe lub jakies inne spodnie, przeciez tak zimno jest a ja rosne!!
-kozaczki bo mi sie wczoraj dziura zrobila

a kasy nie za wiele, co wybrac? nie czuje sie dzisiaj najlepiej...
a dzidzia taka spokojna jak na zlosc, nie chce mamusi pocieszyc.
Ide rachunki zaplacic na poczte i 200zl
Kasia pewnie chodzi ci o ta fotke... jenyy ciekawe kiedy ja bede tak wygladac po ciazy.... jakbym fotek nie robila to bym sama nie uwierzyła..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zalacznik.jpg (47,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gggg.jpg (11,5 KB, 34 załadowań)
Stary 2010-12-22, 12:18   #1808
principessina
Zakorzenienie

violisia, Dziewuszki nie chwalilam sie Wam, ze dzis zaczynamy z Flawiusiem (tak tak wybralismy imie Flavio) 21 tydzien

24kasia86 swieta ida nie mozecie sie z mezem na siebie gniewac, pozatym potrzebujesz spokoju, a nie ciaglych sprzeczek i rozmyslan a skoro jest malo kaski to wybierz kozaczki, no bo z dziura nie bedziesz przeciez po tych sniegach dreptac i usg 3D

agus87 a te glukoze to pilas po godzinie czy tez po 3ech?
Stary 2010-12-22, 12:20   #1809
violisia
Zadomowienie

wogole dostalam dzisiaj cala paczke gazet od znajomej o ciazy dziecku itp bede miala co czytac

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
violisia, Dziewuszki nie chwalilam sie Wam, ze dzis zaczynamy z Flawiusiem (tak tak wybralismy imie Flavio) 21 tydzien

24kasia86 swieta ida nie mozecie sie z mezem na siebie gniewac, pozatym potrzebujesz spokoju, a nie ciaglych sprzeczek i rozmyslan a skoro jest malo kaski to wybierz kozaczki, no bo z dziura nie bedziesz przeciez po tych sniegach dreptac i usg 3D

ja w wigilie zaczynam 21 tydzien hihi fajne imie takie nietypowe
Stary 2010-12-22, 12:26   #1810
amarcia
Wtajemniczenie

violisia ... śliczny teraz już nikt nie ma wątpliwości że będziesz mamusią
Stary 2010-12-22, 12:28   #1811
violisia
Zadomowienie

Cytat:
violisia ... śliczny teraz już nikt nie ma wątpliwości że będziesz mamusią
nie da sie go juz ukryc hehe

a ja musze isc polke z kosmetykami ogarnac, milego dnia kochane
ide sprzatac lazienke
Stary 2010-12-22, 12:50   #1812
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczyny ale jestem głuuuupia Szykowałam sobie składniki na ciasteczka Siaśka no i tak patrzę w przepisie jest 40g żurawiny, spoglądam na paczkę żurawiny, którą wczoraj kupiłam i myślę "hmm mam 200g to o połowę za mało "
No i wszystkie pozostałe składniki pomniejszyłam o połowę i tak mi coś mało tego ciasta wychodzi no ale nic dosypałam 200g żurawiny, 150g pistacji (zamiast 30g - kolejna wtopa ) no i tak miksuję to wszystko i dopiero wtedy się kapnęłam, że coś jest nie tak!
Dodawałam masła i mąki już na oko aby konsystencja wyszła w miarę tak aby się to wszystko dało ugnieść, właśnie się piecze pierwsza partia peeeełna żurawiny i pistacji ciekawe czy mi się nie będę w rękach rozsypywać

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Moria, ale cudne ciuszki i Twoje włosy też śliczne
Cytat:
moria piekny kolorek wloskow, to balejaz czy kolor? (...) ciuszki tez przecudowne, a ile rzeczy juz masz
Cytat:
ale sliczne ciuszki i ten kocyk ja codziennie sie tule do misia od mojej siostry dla mojego skarba wloski masz piekne, chyba takie dlugie jak moje az mnie kusi zeby isc do fryziera niedlugo. (...)

Cytat:
cudny kolorek, pisz kochana jaka to farbaa wyprawka juz spora i sliczna
(...)
a ja wsciekla jestem bo moje piersi zaczynaja cos "podawać" tak szybkoooo?! poczułam sie wczoraj jakbym pierwszy raz jak nastolatka @ dostała...:/
Cytat:
Moria jaką ty już wyprawkę skompletowałaś , ja jeszcze nie mam żadnej rzeczy, dopiero zacznę kupywac pod koniec stycznia Kolorek włosków super, bardzo mi się podoba
Dziewczynki, dziękuuuuję
Co do farby, to nie wiem jaka to, chodzę zawsze do tego samego fryzjera i on mi nakłada najpierw baleyage a później taką a'la farbę odżywczą, która się wypłukuje po 2-3 tyg. Wiem, że używają kosmetyków Welli ale jaki to odcień to nie wiem

A z wyprawki to sama kupiłam tylko ten stosik kolorowych ciuszków z H&M, wcześniej wstawiałam fotki. Resztą mam od mamy i to jeszcze nie koniec. W święta odbieram kolejną część. Kocyk też dostałam - jest super mięciutki

violisia gdy mój cyc zaczął "karmić" poczułam się dokładnie tak ja opisujesz, totalnie dziiiiwnie! Teraz już się przyzwyczaiłam, że mam tam mokro

Cytat:
princi - dopisać Flavia do listy?

No i się "zagadałam" i za bardzo ciastka spiekłam eeeecchhhh no nic, jak przestygną to spróbuję czy zjadliwe

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

* Ciastka genialnee
Wstawiam zaraz drugą partię, bo tą pierwszą zjem chyba sama

Siaśku dzięki za przepis

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2010-12-22 o 12:47
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:59   #1813
principessina
Zakorzenienie

moria44 to jak tak robilam miesiac temu szarlotke, tyle cukru dodalam, ze byla wrecz niejadalna, ale Wlosi lubia slodkie, wiec zanioslam cala do biura
Tak Kochana poprosze o dopisanie imienia FlaviO nie FlaviA, bo u nas bedzie chlopczyk, wiec Flavio
Stary 2010-12-22, 13:03   #1814
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak Kochana poprosze o dopisanie imienia FlaviO nie FlaviA, bo u nas bedzie chlopczyk, wiec Flavio
Ja wiem, że synuś Imię "Flavio" się nie odmienia? Bo myślałam, że "ten Flavio" a "tego Flavia". Po włosku to na pewno się nie odmienia a po polsku?
Tak czy inaczej dopisuję imię naszego małego Włocha

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 13:04   #1815
anula_81
Zakorzenienie

a ja jeszcze 2 godzinki i znikam....
jeju nie wysiedze tuuu!! a u nas dzis rano okazuje sie wlasnie w radiu mowili bylo uwaga... minus 21!!!!!
brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-22, 13:17   #1816
principessina
Zakorzenienie

moria no pozniej pomyslalam, ze odmienilas imie, we wloskim nie ma odmiany, oh jak moj mezulek uslyszy, ze po polsku odmienia sie Flavia hehe z synka coroeczke mu Polacy zrobia

anula_81 o mamma mia minus 20 st, u mnie wiosna powrocila, okna roztwarte, na plusie 18 stopni ja to u Ciebie bym padla na zapalenie pluc chyba
Stary 2010-12-22, 13:19   #1817
anula_81
Zakorzenienie

eeee tam w taki mroz wszystkie zarazki umieraja nic sie nie uchowa

jeju sluchajcie jak mi sie nei chce tu siedziec!
swiateczne lenistwo mnie ogarnelo hihi

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-22, 13:25   #1818
Siasiek
Zadomowienie

hej witam się na w pół przytomna.
Kurcze nie mogę się obudzić, rano odwiedziła mnie siostra, korzystała z mojej łazienki bo u niej w wannie rybki pływają zjadłam śniadanko, wypiłam kawę i poszłam spać. Tż sprzątał, młody spał ze mną, teraz już oboje jesteśmy nie do życia. Przeniosłam fotel do kuchni i tak leżę wyłożona z nogami na kaloryferze i się zastanawiam co by tu zjeść........
Mam ochotę na "coś konkretnego" a na obiad tylko zupka Chyba namoczę sobie grzybki i zrobię ala pesto mniam.

Violisia brzuszek faktycznie spory już masz

Moria się uśmiałam z Tżtem bo on do mnie to samo mówił ("masz za mało" ) i cieszę się, że smakują. Ja pierwszą część też sama zeza....
A jaką żurawinę kupujesz? ja tą ze Siesty jest taka wilgotna

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 13:26   #1819
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
No i jestem wszystko w porządku Łożysko sie przykleiło, wszystko wygląda pieknie, kosteczki w normie jak na aktualny tydzień ciąży tylko kość udowa 1,5 tyg do przodu baaaaaaaardzo długie nóżki
Poza tym pieknie tymi nóżkami zakryte i za nic nie chciało się pokazać ani odwrócić. Profesor powiedział tylko że narazie nic tam nie wystaje, ale jest malutkie i tak zakryte, ze moze tego nie widzi. Narazie wiec 51-49% to córeczka ale mam się jeszcze do tego nie przyzwyczajać
super, że wszystko OK!

Cytat:
no i gratulacje dla mamus chlopczykow

ja sie pochwale moim co 2 tygodniowym pstrykaniem fotek, chyba tym razem przerwy 3 tygodnie..
przepięknieeeeeeeeee!

Cytat:
Włosy... Kurcze, też coś trzeba z nimi zrobić...
nawet mi nie mów.... mój gin jest z tych co uważa że środki zawarte w farbie szkodzą i zabronil... póki co do 24tc ale ja jestem załamana! to jeszcze 3 tyg.... a tu święta z odrostami będą.

Cytat:
nie lubie Cie!!! mój gin zabronił do 24tc.... jak narazie... oby pozwolil potem.
a Ty rozjasniasz? czy tylko kolorujesz .

Cytat:
Dziewczyny ale jestem głuuuupia Szykowałam sobie składniki na ciasteczka Siaśka no i tak patrzę w przepisie jest 40g żurawiny, spoglądam na paczkę żurawiny, którą wczoraj kupiłam i myślę "hmm mam 200g to o połowę za mało "
No i wszystkie pozostałe składniki pomniejszyłam o połowę i tak mi coś mało tego ciasta wychodzi no ale nic dosypałam 200g żurawiny, 150g pistacji (zamiast 30g - kolejna wtopa ) no i tak miksuję to wszystko i dopiero wtedy się kapnęłam, że coś jest nie tak!
Dodawałam masła i mąki już na oko aby konsystencja wyszła w miarę tak aby się to wszystko dało ugnieść, właśnie się piecze pierwsza partia peeeełna żurawiny i pistacji ciekawe czy mi się nie będę w rękach rozsypywać
Dziewczynki, dziękuuuuję
Co do farby, to nie wiem jaka to, chodzę zawsze do tego samego fryzjera i on mi nakłada najpierw baleyage a później taką a'la farbę odżywczą, która się wypłukuje po 2-3 tyg. Wiem, że używają kosmetyków Welli ale jaki to odcień to nie wiem

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

* Ciastka genialnee

Siaśku dzięki za przepis
nie ma to jak Q ciężarnej
moja fryzjerka tez pracuje na welli - ale baleyage, tzn rozjasniasz?
naprawde te ciasteczk takie pyszne? da się bez miksera zrobić? cholera jedna się spaliła.... wrrrrrrrrr.

a ja sobie kupiłam tuniczkę ciazowa na świeta ... i musze podskoczyć do HM zobaczyć czy mają coś nowego .

miłego dnia kochane mamuski!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 13:28   #1820
violisia
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczynki, dziękuuuuję

A z wyprawki to sama kupiłam tylko ten stosik kolorowych ciuszków z H&M, wcześniej wstawiałam fotki. Resztą mam od mamy i to jeszcze nie koniec. W święta odbieram kolejną część. Kocyk też dostałam - jest super mięciutki

violisia gdy mój cyc zaczął "karmić" poczułam się dokładnie tak ja opisujesz, totalnie dziiiiwnie! Teraz już się przyzwyczaiłam, że mam tam mokro

princi - dopisać Flavia do listy?

No i się "zagadałam" i za bardzo ciastka spiekłam eeeecchhhh no nic, jak przestygną to spróbuję czy zjadliwe

* Ciastka genialnee

Siaśku dzięki za przepis
katastrofa, poczulam sie taka bezradna, dziwna, zawstydzona jak wtedy.. nieswojo, dobrze ze odkrylam to sama, musze przywyknac do tej mysli, ale przynajmiej ciekawosc "jak to jest karmic dziecko i skad to leci " juz zaspokojona, i masz tu babo juz wiesz skad to leci.... paranoja.., mialam wczoraj kryzys, ze ja jednak nie chce tego czegos w moich piersiach ze nakarmie z butli:P.. wsciekla bylam, sama nie wiem dlaczego.. chyba pierwszy raz taka sie poczulam "maleńka, zła, bezradna.."wrrrr....
Stary 2010-12-22, 13:37   #1821
principessina
Zakorzenienie

no ja czekam na meza z obiadkiem i pozniej do fryzjera, tak sie zawsze ciesze z fryzjera a pozniej wracam z kwasna mina i sie przeczesuje, tez tak macie?

anula_81 to przy takich temperaturach dzieci normalnie do szkoly chodza, a mamy z wozkami po zakupy no u mnie nikt by nie wyszedl, zjedliby wszystkie zapasy makaronu z piwnicy

moria ale ta fryzjerak kladla Ci farbe na cale wlosy, w sensie tez na skore glowy
Stary 2010-12-22, 13:52   #1822
amarcia
Wtajemniczenie

violisia ty tam już widniejesz na liście nagrodowej czy nie? Klikam dzielnie, ale jak weszłam na ranking to aż mi się w głowie zakręcilo i cię odszukać nie mogłam
Stary 2010-12-22, 13:53   #1823
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry mamusie

ja od rana pojechalam na podbranie krwi na morfologie, przeciwciala,
glukoze no i mocz
glukoza - cos okropnego'

mialam 50 g glukozy, ktora pani m irozpuscila w 80 ml wody'
slodkie jak nie wiem co, a do tego zgestnialo i ledwo przelklam
a pilam w takim miejscu gdzie wszyscy sie na mnie patrzyli no i lzy w oczach bo ledwo przeplynelo heh

pozniej w to samo miejsce pani pobrala 4 probowke krwi
eh
reka boli
teraz bede wieszac gwiazdki w oknie
dzidziol kopie - chyba po slodkosciach

nie wyspalam sie dzisiaj
a jutro znowu na 8 do fryzjera
na farbe i obciecie!!!!
scinam moje wlosy do lopatek az do ramion
i chce boba z tylu ;p
fryzier chyba lepszy niz ta glukoza? oj az sie boje bo tez niedlugo musze isc
Nikosia

Stary 2010-12-22, 13:57   #1824
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziewczyny apropo tej glukozy, to kiedy się wykonuje to badanie? Mi teraz lekarz powiedział, że mam zrobic "cukier" na wizyte 30.12 - ja myślalam, że jeszcze ten normalny na czczo (bez picia glukozy), a może to już ten po glukozie? Nie za wczesnie?
Stary 2010-12-22, 13:59   #1825
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

glukoze pilam od razu
po godzinie pobierala krew po raz drugi na tolerancje glukozy
a czemu 3-ech
??
Cytat:
fryzier chyba lepszy niz ta glukoza? oj az sie boje bo tez niedlugo musze isc
ja sie doczekac nie moge tego fryzjera
glukoza ble
Stary 2010-12-22, 14:10   #1826
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Kasia wiem jak to jest, wszystko ciasne, a tu pustki w porfelu.. ajc
Voilisia, nowe doznanie com? Mi wieczorem leci jak z hydrantu ktoregos dnia cale jedna mieseczka byla mokra w staniczku hhi, a brzuszek cud miod Ja niebawem zaczynam 23 tydzien a mam mniejszy:/
Agus, slyszlam ze ta glukoza fuuuj, mam napisane ze glukoza(test ohc 50g) to ta do wypicia? Dlugo Kochana po tym siedzialas? Nie ma jak to fryzjer w ciazy, mowie Ci nic tak humoru nie poprawia, pochwal sie wloskami potem
Moria, rozbroilas mnie tymi ciastkami, no coz ciaza Ja dzis parowki na goraco zapiajalam mlekiem, patrzyli na mnie jak na dzikusa...
O matko a jakie ciuszki slodkie

Chcialam kupic sobie grubsze rajstopy we wzory pod sweter i wiecie co w sklepach same M/L i wszedzie mi wmawiaja ,ze ta sa najwieksze. Przeciez nie jestem taka gruba mam sobie uszyc czy co?

Edytowane przez Kwiatecek
Czas edycji: 2010-12-22 o 14:13
Kwiatecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 14:13   #1827
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
no ja czekam na meza z obiadkiem i pozniej do fryzjera, tak sie zawsze ciesze z fryzjera a pozniej wracam z kwasna mina i sie przeczesuje, tez tak macie?

anula_81 to przy takich temperaturach dzieci normalnie do szkoly chodza, a mamy z wozkami po zakupy no u mnie nikt by nie wyszedl, zjedliby wszystkie zapasy makaronu z piwnicy

moria ale ta fryzjerak kladla Ci farbe na cale wlosy, w sensie tez na skore glowy
kochana tutaj mamy dobre ubrania na taka pogode(i dlatego tez potrzebujemy porzadnego wozka hihih) mamy welniana bielizne, sniegowce na nogach i dajemy rade, plus dlatego Norwegowie to zdrowy narod

mam do was jeszcze pytanie. lekarka mnie skierowala mowilam wam na szczepionke kojarzona na rozne odmiany grypy. ze w 2 i 3 cim trymestrze kaza szczepic kobiety w ciayz...a ja kurcze sama nie wiem czy to dobry pomysl...nie moge sie zdecydowac. A wy zaszczepilybyscie sie?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-22, 14:14   #1828
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia pewnie chodzi ci o ta fotke... jenyy ciekawe kiedy ja bede tak wygladac po ciazy.... jakbym fotek nie robila to bym sama nie uwierzyła..
no o ta ciekawe czy uda nam sie wrocic do wagi sprzed ciazy? oby

Cytat:

no wiem, ale tak mnie wkur.... ze bym najchetniej gdzies wyjechala bez niego
no to ja juz nie wiem co chce, chyba juz nic od niego!
Nikosia

Stary 2010-12-22, 14:17   #1829
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Dziewczyny apropo tej glukozy, to kiedy się wykonuje to badanie? Mi teraz lekarz powiedział, że mam zrobic "cukier" na wizyte 30.12 - ja myślalam, że jeszcze ten normalny na czczo (bez picia glukozy), a może to już ten po glukozie? Nie za wczesnie?
nie za wczesnie ja dostalam skierowanie 3 tygodnie temu a wiec w 19 tyg. tyle,ze mi kazal przed sama wizyta zrobic, wiec na sylwestra wypadalo by mi zrobic a 7 stycznia do lekarza, jakos leka mnie ta glukoza, fuj.
Stary 2010-12-22, 14:20   #1830
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
kochana tutaj mamy dobre ubrania na taka pogode(i dlatego tez potrzebujemy porzadnego wozka hihih) mamy welniana bielizne, sniegowce na nogach i dajemy rade, plus dlatego Norwegowie to zdrowy narod

mam do was jeszcze pytanie. lekarka mnie skierowala mowilam wam na szczepionke kojarzona na rozne odmiany grypy. ze w 2 i 3 cim trymestrze kaza szczepic kobiety w ciayz...a ja kurcze sama nie wiem czy to dobry pomysl...nie moge sie zdecydowac. A wy zaszczepilybyscie sie?
Kochana nie wiem naprawdę co Ci doradzic - może te norweskie szczepionki są lepsze niż polskie. Ja tutaj na pewno się nie zaszczepie, moim zdaniem taka szczepionka moze przyniesc wiecej złego niz dobrego, w tamtą zimę trąbili o tym w telewizji - że to tak naprawde nagonka koncernów farmaceutycznych. Moja siostra kilka lat temu zaszczepiła się i miała taką grypę, że tydzien leżała w szpitalu - a całe zakażenie trwało 3 tygodnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości