2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 11:25   #1651
pandziolka
Raczkowanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

hagar gratulacje z okazji 3 m-cy a na pęknięte usteczka to może maść witaminową,sama nie wiem
my dopajamy herbatką koperkową,rumiankową albo uspokajającą z hippa.po rumiankowej jakoś częściej zielone kupajdy się pojawiają

kalex twój tż ma rację,jeszcze tylko łańcuch na szyi i będzie z niego niezły niemowlęcy gangsta

mpik koniecznie pokaż fotkę.ja ściągałam aparat ponad 3 lata temu,ale później trochę zaniedbałam noszenie retainera i efekty niestety są widoczne a fryzurkę ja też będę (w końcu) zmieniać po świętach.już się nie mogę doczekać.
a jeśli chodzi o mleczko to i tak Cię kobieto podziwiam.4 m-ce ściągania to co najważniejsze Milenka już dostała
w imieniu nowej młodej pary wątkowej dziękuję za komplementy

Nika rzeczywiście Wojtek do maluszków się nie zalicza urodził się duży,a teraz to już w ogóle.na szczepieniu 2,5 tygodnia temu ważył 6940 'kawał chłopa' z niego.no,ale patrząc na mojego tż to niczego innego się nie spodziewałam

mszu jeśli chodzi o pakowanie to już od 3 dni próbuję to jakoś ogarnąć wózek,fotelik,łóżeczko,ma ta,ciuchy,kosmetyki,nasze rzeczy,zapas mleczka dla małego,prezenty i miliony drobiazgów do zabrania.całe szczęście,że mamy kombiaka,bo nie wiem jak byśmy się zabrali.

Edytowane przez pandziolka
Czas edycji: 2010-12-22 o 11:30
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:45   #1652
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

no i udało się Julcia zdrowa i zaszczepiona
jak wkłuli jej pierwszą strzykawkę i zaczęła płakać to aż łzy mi do oczy napłynęły ale po 5 sekundach już cisza i tak samo za drugim wkłuciem no i wypiła też ładnie na rotawirusy cieszę się, że mamy już to za sobą
no i waga - 5400 rośnie moja dziewczynka

a ze smutnych wieści to takie, że moja siostra ze swoim maleństem ( niecałe 3 tyg ) w szpitalu... mała tak wymiotowała w nocy, że ledwie się nie udusiła, żeby siostra wstała trochę później to mogłoby się skończyć tragedią

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:45   #1653
kotekk81
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

na nic nie mam czasu, jakby tego bylo malo jestem sama w domu,Maja marudzi, oparzylam sobie reke, wszystko mi leci z rak ;( choinke mamy ale narazie jest ubrana tylko w lampki, burdello w domu, zakupy nie zrobione i jeszcze na dodatek mam coraz mniej mleka nie wspomne ze jeszcze nic na swieta nie jest nawet kupione

mam pytanie do Was bo do mojej pediatry nie moge sie dodzwonic jakie mm podajecie dzieciaka ze skaza bo Maja miala skaze i na chwile obecna po skazie slad zaginal (tfu tfu odpukac) wprowadzam nabial i nic sie nie dzieje wiec nie wiem czy kupic Bebiko czy jakies specjalne mleko dla dzieci ze skaza (nawet nie wiem jakie)

i chcialabym Wam juz dzis zlozyc zyczenia (na wypadek jakbym nie dotarla juz do kompa )
zdrowych i spokojnych Swiat, zeby te nasze dzieciaczki rosly zdrowe i wesole a takze duuzo milosci i radosci oraz szczesliwego Nowego Roku oby byl jeszcze lepszy od mijajacego tego Wam zycze Ja i Majeczka

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:52   #1654
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
no i udało się Julcia zdrowa i zaszczepiona
super,w końcu Julcia ma to za sobą
a ze smutnych wieści to takie, że moja siostra ze swoim maleństem ( niecałe 3 tyg ) w szpitalu... mała tak wymiotowała w nocy, że ledwie się nie udusiła, żeby siostra wstała trochę później to mogłoby się skończyć tragedią
ojej straszne,całe szczęście,że siostra w porę wstała

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
wprowadzam nabial i nic sie nie dzieje wiec nie wiem czy kupic Bebiko czy jakies specjalne mleko dla dzieci ze skaza (nawet nie wiem jakie)
my podajemy bebilon pepti ( na receptę kosztuję jakieś 11zł,bez recepty dwa razy tyle),jest jeszcze nutramigen dla skazowców.
Stary 2010-12-22, 11:56   #1655
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
A ja sie musze zaczac pakowac... masakra -jak sie ma dziecko- ile rzeczy teraz trzeba zabrac
Współczuję pakowania. Ja przed wyjazdem do rodziców też to przechodziłam. Przyjechaliśmy na 12 dni a wyglądało jak byśmy bynajmniej na miesiać gdzieś wyjeżdzali. Wózek, walizka duża z naszymi i małego rzeczami, małego i nasze kosmetyki i problem był aby to wszsytko wsadzić w Renault Clio. na przednim siedzeniu stała walizka i gondola od wózka. Komicznie to wyglądało ale inaczej nie dało rady się zabrać a leżaczek musiał zostać w domu. Dobrze że wcześniej podrzuciliśmy łóżeczko turystyczne bo byłby spory kłopot.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:01   #1656
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
my podajemy bebilon pepti ( na receptę kosztuję jakieś 11zł,bez recepty dwa razy tyle),jest jeszcze nutramigen dla skazowców.
dzieki za odpowiedz a powiedz mi Ty kupujesz to mleko tylko na recepte? na ile wystarcza? ile lekarz Ci recept wypisuje? skorki za taki atak pytaniami hihi

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:36   #1657
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewczyny
Ja już u Teściów tzn teraz siedzę u rodziców bo wszyscy na pogrzebie bo zmarł brat teścia Ja siedzę z małym u rodziców i mały usnął a ja na kopa szybko Net tu dział fatalnie więc nadrobię Was wieczorem

Mały podroż przeżył super można powiedzieć że ją przespał 3,5 h
Dojechaliśmy do teściów a tam co ****a nagrzane mieszkanie do 27 stopni No myślałam że ocipieje tym bardziej że mówiłam tydzień czasu im że ma być 21 TZ się wkurzył zabrał małego wywietrzył całą chałupę i zakręciła kaloryfery a i tak w naszym pokoju jest 23 Nosz kurna można im mówić a oni swoje Franek po 15 minutach w takim gorącu od razu zaczął się denerwować , czerwony a jeszcze wczoraj oczywiście wszyscy naraz musieli go poznać i na łóżeczkiem stało z 7 osób w porze jak on już chciał spać Zdenerwowali mi ta dziecko że go uspokoić nie mogłam OD dziś mają zakaz wchodzenia do naszego pokoju od 18,30

Oby do Wigilii a później to już mi wszytko jedno i chętnie wrócę do Krakowa nawet w sobotę. Mój Franek nei lubi dużej ilości ludzi i lubi być u siebie w domku ...

A co do podróży to nasze punto TO JAK CIĘŻARÓWKA ZMIEŚCILIŚMY WSZYTKO i WÓZEK, I FOTELIK I UBRANIA I PREZENTY a JAK NAS WYPAKOWYWALI TO AŻ SIĘ LUDZIE GAPILI HIHIH
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 13:41   #1658
AAJJ
Przyczajenie

Podczytuję was dalej ale nie wyrabiam...nie ogarniam i nie nadążam a nawet te trzy naraz...
Chciałam zapytać jak wasze dzieciaki przeżyły chrzest, w czym je trzymaliście w kościele, i jak zniosły przyjęcia. U nas chrzest w Szczepana, duża rodzinka i trochę się boje później przyjęcia, hałasu i ogólnie nadmiaru wrażeń: /

Teściowa zaraz przychodzi wr wr wr...
Mszu- wiadomość na priv do ciebie za chwilkę poleci.

AAJJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 14:25   #1659
malwina1204
Rozeznanie

witajcie 2 dni bez kompa zepsuł się ale już naprawiony

Może was nadrobie jak mi Amelia pozwoli

Wczoraj znó kolka 2 godziny płaczu CIĘŻKO od 21 do 23 gazy nie chciały przejść ani kumka, dziś daje troche herbatki z kopru wczoraj dalam czopka i espumisan , macie takie problemy??Jak sobie radzicie?
Mpik82 jak byłam u lekarza mówiła że dziecko 700g powinno przybierać na miesiąc a moja Amelka od urodzenia do miesiaca czasu przybrała 1600g

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 14:43   #1660
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie do Was bo do mojej pediatry nie moge sie dodzwonic jakie mm podajecie dzieciaka ze skaza bo Maja miala skaze i na chwile obecna po skazie slad zaginal (tfu tfu odpukac) wprowadzam nabial i nic sie nie dzieje wiec nie wiem czy kupic Bebiko czy jakies specjalne mleko dla dzieci ze skaza (nawet nie wiem jakie)
KOTEK, skoro wprowadzasz nabiał, a dziecku nic nie jest, to po co dawać mleko dla skazowców? Ja bym nie dawała mleka typowego na skazę jak Bebilon Pepti czy Nutramigen. Po co zawracać sobie głowę receptami itp....
Albo daj normalne mleko, albo jak już się tak boisz, to chociażby sojowe. Moja córka miała skazę i piła Humanę SL, jest bardzo smaczne to mleko.

Mszu tak się zawzięłam, że odnalazłam instrukcję obsługi do mojej lustrzanki I nawet już wiem jak to zrobić, żeby mi żółte zdjęcia nie wychodziły gdy robię bez lampy

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-12-22 o 14:44
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 14:43   #1661
malwina1204
Rozeznanie

mszu -ja tez gąbki uzywam do kapieli od poczatku ale kłade na gąbke jeszcze pieluszke tetrowa,zmieniam co miesiac gabke CZYLI JUŻ druga

naked- fajnie wyglądacie

U mnie z mlekiem nie ma problemu nie pije narazie żadnych herbatek na laktacje i mam cycki twarde w nocy najbardziej.

Kuzynka własnie mi przyzwiozła lek na to żeby Amelka nie miała problemów z gazami DEBRIDAT,ona swojemu synkowi podawała.Mówiła żeby podawać przed karmieniem lub co 2 karmienie.

Wczoraj dostałam okresu! Chyba te anty wywołały,wiec w wigilie sexu nie będzie - i tak cały rok

Stary 2010-12-22, 14:55   #1662
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
[
U mnie z mlekiem nie ma problemu nie pije narazie żadnych herbatek na laktacje i mam cycki twarde w nocy najbardziej.

Kuzynka własnie mi przyzwiozła lek na to żeby Amelka nie miała problemów z gazami DEBRIDAT,ona swojemu synkowi podawała.Mówiła żeby podawać przed karmieniem lub co 2 karmienie.
Malwina to fajnie, że masz sporo pokarmu. Ale chcę ci napisać, że herbatka laktacyjna nie tylko pomaga w tym, żeby pokarmu było dosyć, ale też pomaga dziecku na brzuszek. To są te same zioła co w herbatkach dla dzieci: koperek, anyż, kminek i nieraz melisa.
Radzę ci spróbować. Ja pozbyłam się bólów brzuszka u Pascala właśnie dzięki tym herbatkom. Piłam 5 herbatek dziennie (tylko w saszetkach, a nie rozpuszczalne), ale piersi mi od tego nie eksplodowały
Stary 2010-12-22, 14:58   #1663
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Malwina to fajnie, że masz sporo pokarmu. Ale chcę ci napisać, że herbatka laktacyjna nie tylko pomaga w tym, żeby pokarmu było dosyć, ale też pomaga dziecku na brzuszek. To są te same zioła co w herbatkach dla dzieci: koperek, anyż, kminek i nieraz melisa.
Radzę ci spróbować. Ja pozbyłam się bólów brzuszka u Pascala właśnie dzięki tym herbatkom. Piłam 5 herbatek dziennie (tylko w saszetkach, a nie rozpuszczalne), ale piersi mi od tego nie eksplodowały
wiem ze taki skład jest i chyba dobrze mówisz zaraz sobie zrobie

Stary 2010-12-22, 14:59   #1664
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
mszu -ja tez gąbki uzywam do kapieli od poczatku ale kłade na gąbke jeszcze pieluszke tetrowa,zmieniam co miesiac gabke CZYLI JUŻ druga

ale po co zmieniac gąbke co miesiąc bo nie czaje intencji?

Weronisia... małym kroczkami poznasz na wylot swoj aparat

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-12-22, 15:16   #1665
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
dzieki za odpowiedz a powiedz mi Ty kupujesz to mleko tylko na recepte? na ile wystarcza? ile lekarz Ci recept wypisuje? skorki za taki atak pytaniami hihi
my kupujemy tylko na receptę,zawsze to oszczędność.pediatra mi wypisuje receptę np na 10 opakowań i na jakiś czas mam spokój.Wojtek pije 180 ml na jeden posiłek,tak jak powinien wg tego co piszą na opakowaniu i 1 puszka wystarcza nam na jakieś 2 dni.

ale skoro u Was nie ma już objawów skazowych to ja bym spróbowała z normalnym mleczkiem.na pewno jest dużo smaczniejsze dla dzieciaczka.i dla Ciebie to też wygoda,bo nie musisz się martwić o receptę i praktycznie w każdym supermarkecie możesz kupić.

Edytowane przez pandziolka
Czas edycji: 2010-12-22 o 15:20
Stary 2010-12-22, 15:23   #1666
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:

Weronisia... małym kroczkami poznasz na wylot swoj aparat
kobita na SR odradzała gabki bo bakterie wnikają itp,mowila ze jak ktos sie zdecyduje niech co jaki czas wymienia tż jedną potardał więc kupiłam drugą i wymieniac bede nie koniecznie co miesiac

Stary 2010-12-22, 15:26   #1667
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
kobita na SR odradzała gabki bo bakterie wnikają itp,mowila ze jak ktos sie zdecyduje niech co jaki czas wymienia tż jedną potardał więc kupiłam drugą i wymieniac bede nie koniecznie co miesiac

jak bardzo sie boisz bakterii (choć dla mnie to przesadyzm) to mozesz taka gąbke wdezyfenkowac w kuchence mikrofalowej. Mikrofale zabijaja wszytsko szkoda wyrzucac kasy...

Stary 2010-12-22, 15:30   #1668
ninaad
Wtajemniczenie

Pomidorka wklejam fotki moich zakupów. Ta sukienka sweterkowa jest super (czego oczywiście nie widać na zdjęciu), tylko muszę się pilnować z brzuszkiem

Ja dzisiaj strasznie zalatana. Cały dzień w kuchni, z przerwą na karmienie i trochę zabawianie Oli.
Na zdjęciach: piernik, sernik na cieście orzechowym, chlebek pszenno-żytnio-owsiany z ziarnami i chlebek litewski z bakaliami. Zrobiłam jeszcze makowiec, ale jeszcze nie upiekł się. No i ostatnie moje zakupy ciuchowe. Na dworze dziś ciemno jak w d...., więc nie pstrykałam zdjęć Oli. Jak tylko wyjmę ciasto z piekarnika to zabieram się za pakowanie- jutro rano wyruszamy do mojej mamy. Powrót we wtorek.
Jakbym nie zajrzała tutaj (choć może mi się uda) to

wszystkim mamom, tatusiom i ich pociechom życzę spokojnych, rodzinnych, cudownych Świąt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluzka.jpg (94,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koszula.jpg (107,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spódnica.jpg (109,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka czarna.jpg (79,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka niebieska.jpg (93,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body.jpg (175,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ola komplet.jpg (132,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg piernik.jpg (50,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sernik na cieście orzechowym.jpg (58,6 KB, 41 załadowań)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 15:31   #1669
ninaad
Wtajemniczenie

jeszcze chlebki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chleb litewski.jpg (52,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chleb pszenno-żytnio-owsiany.jpg (40,6 KB, 13 załadowań)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 15:51   #1670
Weronisia
Zakorzenienie

Ninaad Nudzi ci się czy co? Ale się narobiłaś
jak znajdziesz chwilkę czasu (niekoniecznie dzisiaj), to ja bardzo cię proszę o przepis na makowiec. Ja i mąż uwielbiamy, ale jak zrobiłam, to wyszedł strasznie mokry, aż się kupy nie trzymał. spróbowałabym według twojego przepisu.
Stary 2010-12-22, 15:55   #1671
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
mój Mati też brał Debridat-całe 4 dni brał bodajże 2 razy dziennie po 2,5mlfakt, bóli nie było i dziecko spokojniejsze, ale.....Debridat spowodował "zatkanie" Matiego i nie mógł się biedak wypróżnićodstaw iłam i minęło, teraz kupki są codziennie
także obserwuj Amelkę,czy nie będzie miała problemów z kupką

oczywiście wcale nie musi mieć, koleżanka córce podaje już 2 butelkę i u niej wszystko jest ok

dziewczyny - jak wyglądaja pleśniawki????: confused:bo teraz,po karmieniu zauwazyłam biały nalot na języku u malego i już mam schizę.....
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 15:57   #1672
ycnan
Zadomowienie

elenka1, mi też dziwnie patrzeć na męża, bo mi się jego głowa gigantyczna wydaje przy młodym ...ale do konia bym nie porównała. Mówię mu tylko, że ma dziwnie wielką głowę.

aaneczka1984, to normalne, że majac dwóch synków bardzo chcesz mieć dziewczynkę. Mi też się "marzyła" królewna, ale mam małego księcia i teraz nie wyobrażam sobie, żeby miał być dziewczynką A następnym razem będę celować w dziewczynkę

pandziolka, powtarzam się, ale - Twój Wojtuś jest cudowny
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
widzę,że dużo wam dzieci się popsuło traz wiecie co to dziecko w domu
Osz Ty! Cudze "nieszczęścia" Cie cieszą?

kaska1980, ja w święta mam zamiar jeść wszystko, ale młodemu ro rana będę dawać tylko mm. Mogłabym sobie odmówić tych przyjemności, ale następne święta dopiero za rok, a Borys ostatnio i tak gardzi piersią.

NIKaP-n, zapominam ciągle napisać: Ty to jesteś jakaś "nienormalna" nie żalisz się na synka W OGÓLE, ząbki go męczą, ale Tobie to nie przeszkadza. Jesteś normalnie nienormalna A tak serio, to Cię, kochana, podziwiam Musisz mieć anielską cierpliwość.

hagar1, gratuluję 3 miesięcy Nie chcę straszyć, ale u mnie się mniej więcej w tym czasie dziecko popsuło

Mpik82, 700g na miesiąc to sporo, bo po 3 miesiącu dzieci już mniej przybierają
A mleka może nie chcieć ze względu na smak. Zresztą, nigdy nie wiadomo, co dziecku nagle przestaje pasować.

Kalex, zapomniałam pochwalić Twojego gangstera. Będzie kiedyś siał postrach w Kielcach. Borys, jakby co, też się pisze do tego gangu

MisQa, super, że udało się Julkę zaszczepić.
Siostra musiała się nieźle wystraszyć. Wiadomo już jest jej dzieciątku?

IlonaN2, super, że podróż się udała.

Cytat:
A po to, że gromadzą się w niej bakterie i brud ogólnie.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 16:00   #1673
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

teraz Mateusz bierze Delicol 2 razy dziennie plus BioGaie i bólów brzuszka nie ma od 1 grudnia (wtedy byliśmy u pediatry i taką kombinację zaczęliśmy podawać)

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Kalex, zapomniałam pochwalić Twojego gangstera. Będzie kiedyś siał postrach w Kielcach. Borys, jakby co, też się pisze do tego gangu
hahaha
nie ma sprawy,scyzory górą
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 16:04   #1674
Ray
Zakorzenienie

debridat jest wlasnie na kupki.. i na wyproznianie, wiem bo moja coka pol roku go brala.... na ulotce jest napisane co on powoduje.
powudje lepsz perystaltykie jelit i "wypycha" kupke

wiec on nie powoduje zatwardzenia, po prostu jak dziecko ma tware stolce to i debridat nie pomoze, musi dostac jeszcze dziecko cos co je rozwodni... ja np podawalam lactulozum z debridatem wtedy byly efekty.

a ja na swieta pichcic nie musze bo jade do mamy
Stary 2010-12-22, 16:24   #1675
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
pandziolka, powtarzam się, ale - Twój Wojtuś jest cudowny
Wojtuś dziękuje za komplementy wizażowej cioci
Stary 2010-12-22, 17:22   #1676
hagar1
Rozeznanie

dziś o godz. 10 moje dziecko po 6 dniach zrobiło kupę ale się przy tym namęczyła. i od razu inne dziecko spokojniejsza i szczęśliwsza. mam nadzieję że to przez tą kupę tak źle zasypiała i sypiała ostatnio w nocy. oby dziś było lepiej.

postanowiłam dawać jej herbatkę rumiankową, co by kupa była do wypchnięcia lżejsza. no i wybrałam się do apteki aby taką zakupić. i pani farmaceutka poradziła mi aby zaparzać małej taki zwykły rumianek. powiedziała że taki jest lepszy bo bardziej naturalny a te robione dla dzieci to granulowane więc trochę chemii mają, no i są słodzone. nie mówiąc już o tym że wychodzi drożej.

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
dziewczyny - jak wyglądaja pleśniawki????: confused:bo teraz,po karmieniu zauwazyłam biały nalot na języku u malego i już mam schizę.....
moja mała też taki nalot miała - to od mleczka. jeśli nie ma białych plamek w innych miejscach w buzi tylko na języku to raczej nie powinny być pleśniawki, tak mówiła moja pediatra.
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 17:33   #1677
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
A po to, że gromadzą się w niej bakterie i brud ogólnie.

ycnan
.. kogo jak kogo ale Ciebie uwazalam do tej pory za osobe inteligentną - nie zmieniaj tego prosze
Wracac do sedna... w sedesie i innych domowych sanitariach tez sie gromadza bakterie i brud tzn. ze mam go wymieniac co tydzien/miesiące, czy wsytarczy, ze go zdezynfekuje i umyje?

Kalex
od tego nalotu moga sie robic plesniawki, ale nie musza (pytalam o to pediatrę)... kazala mi to przemywac bodajże aftinem ale ja sobie darowalam i u nas sie do tej pory nic nie pojawilo

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-22 o 17:37
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 17:44   #1678
calabria
Raczkowanie

dzien dobry!
słuchajcie dziewczyny mam takie zmartwienie bo Patina cos ostatnio gardzi jedzeniem nie wiem czy nie ma apetytu czy nagle jej mleko przestało smakowactak jak zjadała ładnie ok 6 butli po 120 i nawet w nocy 1 była tak teraz 1 butle rozklada na raty,pluje i sie strasznie kręci,wychodzi ze zjada ok 4 porcji a od 2 dni nawet w nocy nie chce jesc za to rano zjadla 150 mla tak to zachowuje sie calkiem normalnie jest radosna,nie wiem o co jej chodzi,smoczek ssie normalnie

CHCĘ ŻYCZYĆ WSZYSTKIM MAMUSIOM I ICH MALUSZKOM WESOŁYCH ŚWIĄT,DUŻO PREZENTÓW POD CHOINKĄI CIERPLIWOŚCI DLA NIEKTÓRYCH CZŁONKÓW RODZINY CZYT.TEŚCIOWAOBY PIERWSZE ŚWIĘTA Z NASZYMI SZKRABAMI BYŁY WYJĄTKOWESERDECZNIE POZDRAWIAMY

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-312530.html
Prosimy o głos
calabria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 17:50   #1679
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
debridat jest wlasnie na kupki.. i na wyproznianie, wiem bo moja coka pol roku go brala.... na ulotce jest napisane co on powoduje.
powudje lepsz perystaltykie jelit i "wypycha" kupke

wiec on nie powoduje zatwardzenia, po prostu jak dziecko ma tware stolce to i debridat nie pomoze, musi dostac jeszcze dziecko cos co je rozwodni... ja np podawalam lactulozum z debridatem wtedy byly efekty.

a ja na swieta pichcic nie musze bo jade do mamy
dzięki ze mi napisałaś bo nie mam opakowaniatylko buteleczke,a ty w jakich dawkach podawałas??

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Na scescie, na zdrowie, na ten Nowy Rocek,
co by Wom sie dazyło, syćko dobrze rodziło w łoboze, w komoze,
co byscie byli zdrowi weseli i cesto sie smieli

HEJ!

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
mój Mati też brał Debridat-całe 4 dni brał bodajże 2 razy dziennie po 2,5mlfakt, bóli nie było i dziecko spokojniejsze, ale.....Debridat spowodował "zatkanie" Matiego i nie mógł się biedak wypróżnićodstaw iłam i minęło, teraz kupki są codziennie
także obserwuj Amelkę,czy nie będzie miała problemów z kupką

oczywiście wcale nie musi mieć, koleżanka córce podaje już 2 butelkę i u niej wszystko jest ok

moja tez ma bialy nalot na jezyczku zawsze wieczorem myje jej w buzi i jezyk rowniez po umyciu jest czysty wiec to tylko MLEKO

Stary 2010-12-22, 18:26   #1680
pandziolka
Raczkowanie

ze względu na to,że jutro z samego rańca wyruszamy w drogę do domku to już dzisiaj chciałam Wam złożyć życzonka
Dla mamuś i tatusiów zdrowych,spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych oraz jak najmniej powodów do płaczu dla naszych maluszków
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości