|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
hagar gratulacje z okazji 3 m-cy
a na pęknięte usteczka to może maść witaminową,sama nie wiem ![]() my dopajamy herbatką koperkową,rumiankową albo uspokajającą z hippa.po rumiankowej jakoś częściej zielone kupajdy się pojawiają ![]() kalex twój tż ma rację,jeszcze tylko łańcuch na szyi i będzie z niego niezły niemowlęcy gangsta ![]() mpik koniecznie pokaż fotkę.ja ściągałam aparat ponad 3 lata temu,ale później trochę zaniedbałam noszenie retainera i efekty niestety są widoczne a fryzurkę ja też będę (w końcu) zmieniać po świętach.już się nie mogę doczekać. ![]() a jeśli chodzi o mleczko to i tak Cię kobieto podziwiam.4 m-ce ściągania to co najważniejsze Milenka już dostała w imieniu nowej młodej pary wątkowej dziękuję za komplementy Nika rzeczywiście Wojtek do maluszków się nie zalicza urodził się duży,a teraz to już w ogóle.na szczepieniu 2,5 tygodnia temu ważył 6940 'kawał chłopa' z niego.no,ale patrząc na mojego tż to niczego innego się nie spodziewałam ![]() mszu jeśli chodzi o pakowanie to już od 3 dni próbuję to jakoś ogarnąć wózek,fotelik,łóżeczko,ma ta,ciuchy,kosmetyki,nasze rzeczy,zapas mleczka dla małego,prezenty i miliony drobiazgów do zabrania.całe szczęście,że mamy kombiaka,bo nie wiem jak byśmy się zabrali.
Edytowane przez pandziolka Czas edycji: 2010-12-22 o 11:30 |
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
no i udało się
Julcia zdrowa i zaszczepiona ![]() jak wkłuli jej pierwszą strzykawkę i zaczęła płakać to aż łzy mi do oczy napłynęły ale po 5 sekundach już cisza i tak samo za drugim wkłuciem no i wypiła też ładnie na rotawirusy cieszę się, że mamy już to za sobą no i waga - 5400 rośnie moja dziewczynka ![]() a ze smutnych wieści to takie, że moja siostra ze swoim maleństem ( niecałe 3 tyg ) w szpitalu... mała tak wymiotowała w nocy, że ledwie się nie udusiła, żeby siostra wstała trochę później to mogłoby się skończyć tragedią
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() na nic nie mam czasu, jakby tego bylo malo jestem sama w domu,Maja marudzi, oparzylam sobie reke, wszystko mi leci z rak ;( choinke mamy ale narazie jest ubrana tylko w lampki, burdello w domu, zakupy nie zrobione i jeszcze na dodatek mam coraz mniej mleka ![]() mam pytanie do Was bo do mojej pediatry nie moge sie dodzwonic bo Maja miala skaze i na chwile obecna po skazie slad zaginal (tfu tfu odpukac) wprowadzam nabial i nic sie nie dzieje wiec nie wiem czy kupic Bebiko czy jakies specjalne mleko dla dzieci ze skaza (nawet nie wiem jakie) ![]() i chcialabym Wam juz dzis zlozyc zyczenia (na wypadek jakbym nie dotarla juz do kompa
) zdrowych i spokojnych Swiat, zeby te nasze dzieciaczki rosly zdrowe i wesole a takze duuzo milosci i radosci oraz szczesliwego Nowego Roku oby byl jeszcze lepszy od mijajacego tego Wam zycze Ja i Majeczka |
|
|
|
#1654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my podajemy bebilon pepti ( na receptę kosztuję jakieś 11zł,bez recepty dwa razy tyle),jest jeszcze nutramigen dla skazowców. |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja przed wyjazdem do rodziców też to przechodziłam. Przyjechaliśmy na 12 dni a wyglądało jak byśmy bynajmniej na miesiać gdzieś wyjeżdzali. Wózek, walizka duża z naszymi i małego rzeczami, małego i nasze kosmetyki i problem był aby to wszsytko wsadzić w Renault Clio. na przednim siedzeniu stała walizka i gondola od wózka. Komicznie to wyglądało ale inaczej nie dało rady się zabrać a leżaczek musiał zostać w domu. Dobrze że wcześniej podrzuciliśmy łóżeczko turystyczne bo byłby spory kłopot.
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Ja już u Teściów tzn teraz siedzę u rodziców bo wszyscy na pogrzebie bo zmarł brat teścia Ja siedzę z małym u rodziców i mały usnął a ja na kopa szybko Net tu dział fatalnie więc nadrobię Was wieczorem ![]() Mały podroż przeżył super można powiedzieć że ją przespał 3,5 h Dojechaliśmy do teściów a tam co ****a nagrzane mieszkanie do 27 stopni No myślałam że ocipieje tym bardziej że mówiłam tydzień czasu im że ma być 21 TZ się wkurzył zabrał małego wywietrzył całą chałupę i zakręciła kaloryfery a i tak w naszym pokoju jest 23 Nosz kurna można im mówić a oni swoje Franek po 15 minutach w takim gorącu od razu zaczął się denerwować , czerwony a jeszcze wczoraj oczywiście wszyscy naraz musieli go poznać i na łóżeczkiem stało z 7 osób w porze jak on już chciał spać Zdenerwowali mi ta dziecko że go uspokoić nie mogłam Oby do Wigilii a później to już mi wszytko jedno i chętnie wrócę do Krakowa nawet w sobotę. Mój Franek nei lubi dużej ilości ludzi i lubi być u siebie w domku ... A co do podróży to nasze punto TO JAK CIĘŻARÓWKA ZMIEŚCILIŚMY WSZYTKO i WÓZEK, I FOTELIK I UBRANIA I PREZENTY a JAK NAS WYPAKOWYWALI TO AŻ SIĘ LUDZIE GAPILI HIHIH |
|
|
|
#1658 |
|
Przyczajenie
|
Podczytuję was dalej ale nie wyrabiam...nie ogarniam i nie nadążam a nawet te trzy naraz...
Chciałam zapytać jak wasze dzieciaki przeżyły chrzest, w czym je trzymaliście w kościele, i jak zniosły przyjęcia. U nas chrzest w Szczepana, duża rodzinka i trochę się boje później przyjęcia, hałasu i ogólnie nadmiaru wrażeń: / Teściowa zaraz przychodzi wr wr wr... Mszu- wiadomość na priv do ciebie za chwilkę poleci. |
|
|
|
#1659 |
|
Rozeznanie
|
witajcie 2 dni bez kompa zepsuł się ale już naprawiony ![]() Może was nadrobie jak mi Amelia pozwoli ![]() Wczoraj znó kolka 2 godziny płaczu CIĘŻKO Mpik82 jak byłam u lekarza mówiła że dziecko 700g powinno przybierać na miesiąc a moja Amelka od urodzenia do miesiaca czasu przybrała 1600g
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo daj normalne mleko, albo jak już się tak boisz, to chociażby sojowe. Moja córka miała skazę i piła Humanę SL, jest bardzo smaczne to mleko. Mszu tak się zawzięłam, że odnalazłam instrukcję obsługi do mojej lustrzanki I nawet już wiem jak to zrobić, żeby mi żółte zdjęcia nie wychodziły gdy robię bez lampy
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-12-22 o 14:44 |
|
|
|
|
#1661 |
|
Rozeznanie
|
mszu -ja tez gąbki uzywam do kapieli od poczatku ale kłade na gąbke jeszcze pieluszke tetrowa,zmieniam co miesiac gabke CZYLI JUŻ druga
![]() naked- fajnie wyglądacie ![]() U mnie z mlekiem nie ma problemu nie pije narazie żadnych herbatek na laktacje i mam cycki twarde w nocy najbardziej. Kuzynka własnie mi przyzwiozła lek na to żeby Amelka nie miała problemów z gazami DEBRIDAT,ona swojemu synkowi podawała.Mówiła żeby podawać przed karmieniem lub co 2 karmienie. Wczoraj dostałam okresu!
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radzę ci spróbować. Ja pozbyłam się bólów brzuszka u Pascala właśnie dzięki tym herbatkom. Piłam 5 herbatek dziennie (tylko w saszetkach, a nie rozpuszczalne), ale piersi mi od tego nie eksplodowały
|
|
|
|
|
#1663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale po co zmieniac gąbke co miesiąc bo nie czaje intencji?![]() ![]() Weronisia... małym kroczkami poznasz na wylot swoj aparat
|
|
#1665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale skoro u Was nie ma już objawów skazowych to ja bym spróbowała z normalnym mleczkiem.na pewno jest dużo smaczniejsze dla dzieciaczka.i dla Ciebie to też wygoda,bo nie musisz się martwić o receptę i praktycznie w każdym supermarkecie możesz kupić. Edytowane przez pandziolka Czas edycji: 2010-12-22 o 15:20 |
|
|
|
|
#1666 |
|
Rozeznanie
|
kobita na SR odradzała gabki bo bakterie wnikają itp,mowila ze jak ktos sie zdecyduje niech co jaki czas wymienia tż jedną potardał więc kupiłam drugą i wymieniac bede nie koniecznie co miesiac
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak bardzo sie boisz bakterii (choć dla mnie to przesadyzm) to mozesz taka gąbke wdezyfenkowac w kuchence mikrofalowej. Mikrofale zabijaja wszytsko szkoda wyrzucac kasy...
|
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidorka wklejam fotki moich zakupów. Ta sukienka sweterkowa jest super (czego oczywiście nie widać na zdjęciu), tylko muszę się pilnować z brzuszkiem
Ja dzisiaj strasznie zalatana. Cały dzień w kuchni, z przerwą na karmienie i trochę zabawianie Oli. Na zdjęciach: piernik, sernik na cieście orzechowym, chlebek pszenno-żytnio-owsiany z ziarnami i chlebek litewski z bakaliami. Zrobiłam jeszcze makowiec, ale jeszcze nie upiekł się. No i ostatnie moje zakupy ciuchowe Jakbym nie zajrzała tutaj (choć może mi się uda) to wszystkim mamom, tatusiom i ich pociechom życzę spokojnych, rodzinnych, cudownych Świąt |
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze chlebki:
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Ninaad
Nudzi ci się czy co? Ale się narobiłaś ![]() jak znajdziesz chwilkę czasu (niekoniecznie dzisiaj), to ja bardzo cię proszę o przepis na makowiec. Ja i mąż uwielbiamy, ale jak zrobiłam, to wyszedł strasznie mokry, aż się kupy nie trzymał. spróbowałabym według twojego przepisu. |
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brał bodajże 2 razy dziennie po 2,5mltakże obserwuj Amelkę,czy nie będzie miała problemów z kupką oczywiście wcale nie musi mieć, koleżanka córce podaje już 2 butelkę i u niej wszystko jest ok dziewczyny - jak wyglądaja pleśniawki???? : confused:bo teraz,po karmieniu zauwazyłam biały nalot na języku u malego i już mam schizę.....
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
elenka1, mi też dziwnie patrzeć na męża, bo mi się jego głowa gigantyczna wydaje przy młodym
aaneczka1984, to normalne, że majac dwóch synków bardzo chcesz mieć dziewczynkę. Mi też się "marzyła" królewna, ale mam małego księcia i teraz nie wyobrażam sobie, żeby miał być dziewczynką A następnym razem będę celować w dziewczynkę pandziolka, powtarzam się, ale - Twój Wojtuś jest cudowny Osz Ty! Cudze "nieszczęścia" Cie cieszą? kaska1980, ja w święta mam zamiar jeść wszystko, ale młodemu ro rana będę dawać tylko mm. Mogłabym sobie odmówić tych przyjemności, ale następne święta dopiero za rok, a Borys ostatnio i tak gardzi piersią. NIKaP-n, zapominam ciągle napisać: Ty to jesteś jakaś "nienormalna" nie żalisz się na synka W OGÓLE, ząbki go męczą, ale Tobie to nie przeszkadza. Jesteś normalnie nienormalna A tak serio, to Cię, kochana, podziwiam hagar1, gratuluję 3 miesięcy Nie chcę straszyć, ale u mnie się mniej więcej w tym czasie dziecko popsuło ![]() Mpik82, 700g na miesiąc to sporo, bo po 3 miesiącu dzieci już mniej przybierają A mleka może nie chcieć ze względu na smak. Zresztą, nigdy nie wiadomo, co dziecku nagle przestaje pasować. Kalex, zapomniałam pochwalić Twojego gangstera. Będzie kiedyś siał postrach w Kielcach. Borys, jakby co, też się pisze do tego gangu ![]() MisQa, super, że udało się Julkę zaszczepić. Siostra musiała się nieźle wystraszyć. Wiadomo już jest jej dzieciątku? IlonaN2, super, że podróż się udała. A po to, że gromadzą się w niej bakterie i brud ogólnie. |
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz Mateusz bierze Delicol 2 razy dziennie plus BioGaie i bólów brzuszka nie ma od 1 grudnia (wtedy byliśmy u pediatry i taką kombinację zaczęliśmy podawać)
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
nie ma sprawy,scyzory górą ![]()
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
debridat jest wlasnie na kupki.. i na wyproznianie, wiem bo moja coka pol roku go brala.... na ulotce jest napisane co on powoduje.
powudje lepsz perystaltykie jelit i "wypycha" kupke wiec on nie powoduje zatwardzenia, po prostu jak dziecko ma tware stolce to i debridat nie pomoze, musi dostac jeszcze dziecko cos co je rozwodni... ja np podawalam lactulozum z debridatem wtedy byly efekty. a ja na swieta pichcic nie musze bo jade do mamy
|
#1675 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
dziś o godz. 10 moje dziecko po 6 dniach zrobiło kupę
postanowiłam dawać jej herbatkę rumiankową, co by kupa była do wypchnięcia lżejsza. no i wybrałam się do apteki aby taką zakupić. i pani farmaceutka poradziła mi aby zaparzać małej taki zwykły rumianek. powiedziała że taki jest lepszy bo bardziej naturalny a te robione dla dzieci to granulowane więc trochę chemii mają, no i są słodzone. nie mówiąc już o tym że wychodzi drożej. moja mała też taki nalot miała - to od mleczka. jeśli nie ma białych plamek w innych miejscach w buzi tylko na języku to raczej nie powinny być pleśniawki, tak mówiła moja pediatra. |
|
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
ycnan.. kogo jak kogo ale Ciebie uwazalam do tej pory za osobe inteligentną - nie zmieniaj tego prosze ![]() Wracac do sedna... w sedesie i innych domowych sanitariach tez sie gromadza bakterie i brud tzn. ze mam go wymieniac co tydzien/miesiące, czy wsytarczy, ze go zdezynfekuje i umyje? ![]() Kalex od tego nalotu moga sie robic plesniawki, ale nie musza (pytalam o to pediatrę)... kazala mi to przemywac bodajże aftinem ale ja sobie darowalam i u nas sie do tej pory nic nie pojawilo
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-22 o 17:37 |
|
|
|
#1678 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry!
![]() słuchajcie dziewczyny mam takie zmartwienie bo Patina cos ostatnio gardzi jedzeniem nie wiem czy nie ma apetytu czy nagle jej mleko przestało smakowac tak jak zjadała ładnie ok 6 butli po 120 i nawet w nocy 1 była tak teraz 1 butle rozklada na raty,pluje i sie strasznie kręci,wychodzi ze zjada ok 4 porcji a od 2 dni nawet w nocy nie chce jesc za to rano zjadla 150 ml![]() CHCĘ ŻYCZYĆ WSZYSTKIM MAMUSIOM I ICH MALUSZKOM WESOŁYCH ŚWIĄT,DUŻO PREZENTÓW POD CHOINKĄ I CIERPLIWOŚCI DLA NIEKTÓRYCH CZŁONKÓW RODZINY CZYT.TEŚCIOWA OBY PIERWSZE ŚWIĘTA Z NASZYMI SZKRABAMI BYŁY WYJĄTKOWE SERDECZNIE POZDRAWIAMY
|
|
#1679 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko buteleczke,a ty w jakich dawkach podawałas??---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Na scescie, na zdrowie, na ten Nowy Rocek, co by Wom sie dazyło, syćko dobrze rodziło w łoboze, w komoze, co byscie byli zdrowi weseli i cesto sie smieli HEJ! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1680 |
|
Raczkowanie
|
ze względu na to,że jutro z samego rańca wyruszamy w drogę do domku to już dzisiaj chciałam Wam złożyć życzonka
Dla mamuś i tatusiów zdrowych,spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych oraz jak najmniej powodów do płaczu dla naszych maluszków ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.

a na pęknięte usteczka to może maść witaminową,sama nie wiem 

a fryzurkę ja też będę (w końcu) zmieniać po świętach.już się nie mogę doczekać.
to co najważniejsze Milenka już dostała 

Julcia zdrowa i zaszczepiona
ale po 5 sekundach już cisza i tak samo za drugim wkłuciem 
bo Maja miala skaze i na chwile obecna po skazie slad zaginal (tfu tfu odpukac) wprowadzam nabial i nic sie nie dzieje wiec nie wiem czy kupic Bebiko czy jakies specjalne mleko dla dzieci ze skaza (nawet nie wiem jakie) 
. Ja przed wyjazdem do rodziców też to przechodziłam. Przyjechaliśmy na 12 dni a wyglądało jak byśmy bynajmniej na miesiać gdzieś wyjeżdzali. Wózek, walizka duża z naszymi i małego rzeczami, małego i nasze kosmetyki i problem był aby to wszsytko wsadzić w Renault Clio. na przednim siedzeniu stała walizka i gondola od wózka. Komicznie to wyglądało ale inaczej nie dało rady się zabrać a leżaczek musiał zostać w domu. Dobrze że wcześniej podrzuciliśmy łóżeczko turystyczne bo byłby spory kłopot.
Ja siedzę z małym u rodziców i mały usnął a ja na kopa szybko Net tu dział fatalnie więc nadrobię Was wieczorem 

bo nie czaje intencji?
Nudzi ci się czy co?