|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() Ania moja niuńka sama nie siada jeszcze,lekarka powiedziała,że ma jeszcze czas.. i w sumie lepiej aby później zaczęła siadać niż wcześniej,bo dziewczynka...ale o co biega nie spytałam ![]() niezawsze krzesełko jest boskie,warte polecenia ![]() ![]() bajka trzymam kciuki za obrone!i wirtualny kopniak w pupę,aby 5 była ![]() entertete Fajnie,że z teściami poszło wszystko ok i mały nie płakał! ![]() ![]()
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Entertete, dobrze, że teściowa została zaakceptowana
![]() Bajka, kciuki zaciśnięte. Papi, dobrze, że w końcu trafiliście na konkretnego i kompetentego lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dawno nie pisałam, ale nadrobić was to nie lada sztuka :P Jedyne co przeczytałam to coś z karolcią. Wiem, że nie chcecie do tego wracać ale po tym zastanowiłam się nad sobą :P Tzn. Zawsze chciałam mieć 2 dzieci.. ale że wyszło tak że w wieku 19 lat mam już brzdąca a zawsze chciałam też max różnice mieć 4 lat między dziećmi to tu pojawia się problem. Głównie przyszłościowy. Załóżmy że będzie mnie stać na 2 dziecko. Ale jeśli chciałabym tą różnicę 4 lat to musiałabym "zrobić sobie" następne po licencjacie. (chcę iść na studia od października) I teraz tak sobie myślę, czy dałabym rade. Nigdy jeszcze nie pracowałam, myślę że znajdę pracę (zacznę szukać od stycznia) bo muszę zarobić jakoś na studia (zaoczne). I teraz jakbym miała po licencjacie (oczywiście przy dobrych układach) mieć następne dziecko to nie wiem czy dałabym radę jeśli chodzi o dalszą pracę itp. Nie jestem doświadczona i boję się co z tą pracą będzie. Czy dam radę po studiach z 2 dzieckiem zamiast iść do pracy i zarabiać. Bo łatwo nie jest jeśli tylko 1 osoba zarabia w domu. Ale z drugiej strony w planach zawsze miałam że 1 dziecko po studiach więc czemu nie 2 dziecko po studiach? :P na jedno by wyszło z tym że nie byłoby 1 tylko już 2. Sama nie wiem. Boję się po prostu że nie dam rady. A tak jak ktoś tu pisał, smutno jest jedynakowi, mimo że mój synek ma 2 braci przybranych ale to jednak nie to samo co mieszkać razem, móc się powygłupiać w każdej chwili z bratem czy siostrą.... Ale czy dałabym radę....(?) A tak poza tym, to Natanek jest cudownym dzieckiem :P W domu nadzwyczaj spokojny, śmieje się (ale tylko TŻ potrafi go tak rozbawić.. ![]() Ale porażka jest u znajomych... jak zaczyna się robić śpiący to w obcym domu jest taki ryk, płacz, pisk że ulala... nie da się go uspokoić nawet przy cycu, nie wiem co robić... To pewnie dlatego że jest już starszy i kojarzy więcej. (po świętach będzie miał 5 miesięcy) A jak się wyrywa do siadu.. :P |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Wtajemniczenie
|
zrobic sobie.... litosci...
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny za odp. odnosnie siadania. wlasnie mnie zdziwilo ze niby mial juz siedziec sam ale chcialam sie upewnic ![]() niezawsze penie ludzi bedzie od groma w CH milego seansu i udanych zakupkow |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
no wybacz ale nawet ujete w cudzyslow na mnie zadzialalo. bo zrobic to mozna sobie herbatke.. a mowa o zrobieniu sobie dziecka brzmi dla mnie jakos dziwnie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Sanki wybierałam z godzinę lekko xD Bo jak miały pchacz to drogie.. jak miały oparcie to sam drut a głowa jak niby miałaby się opierać czy plecy? Na pręcie samym? I szukałam pchacza z regulacją rączki coby jak w wózku sobie ustawiać i te jedne jedyne miały wszystko ;] Te deseczki na "głowie" mi się nie podobały ale po namyśle już się podobają bo głowę oprzeć w kapturze można i się nie poobija a nie będzie dyndać ![]() ![]() A wszystkie te "bajery" można zdemontować i zostaną najzwyklejsze sanki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Kinia.. ty masz 19 czy 20 lat. Ty wychowaj jedno, znajdź pracę, liźnij życia, odpowiedzialności a potem myśl o "robieniu sobie" drugiego dziecka. Bo jak tak wszystko co nowe weźmiesz sobie na raz to możesz nie ogarnąć niczego. A robić to powinno się jak odpowiedni jest moment w życiu a nie, że ja teraz sobie będę zakładać, że za 2 czy 5 lat dla mojego widzi mi się będę miała drugie dziecko.. a jak wtedy będzie kolejna wojna światowa albo coś to za wszelką cenę mam się trzymać planu? Żyj a za te 3 czy 4 lata zobaczysz czy ci "pasuje". Cobyś znowu nie mówiła, że w złym czasie dziecko się pojawiło jednak.. bo tego dziecka nie planowałaś i ja pamiętam jak to było mówione, że kochasz ale mogłoby się nie rodzić teraz tylko kiedyśtam.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-12-22 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Kinia po co wybiegać aż tak daleko w przyszłość i coś planować na zaś za 4 lata ?Tak jak dziewczyny piszą,może się wydarzyć tysiąc nieprzewidzianych rzeczy i Twoje plany h...j strzeli
![]() ![]() ![]()
#311 |
Zakorzenienie
|
Anecia super tesciow masz i sa jeszcze fajniejsi, bo daleko mieszkaja
![]() Jak juz pisalam Wiolek Ty nie narzekaj, bo Maja dostanie metrowego misia pod choinke, ktorego nie wezmiemy, widzisz Ty sie boisz powiedziec a moze by to cos dao, ja mowie z tz a to nic nie daje ![]() Kinia a co Twoj tz na drugie dziecko? Chyba z nim musisz to ustalic raczej, zobaczysz zreszta za klika lat jak to bedzie |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
niezawsze tak, pisałam kiedyś ze jest sporo starszy ode mnie i ma z poprzedniego małżenstwa 2 dzieci.
Rany.. coś napisać w cudzysłowie czy nawet żartobliwie to zaraz znajdzie się ktoś kto najedzie ;/ ludzie ogarnijcie się trochę i nie bierzcie wszystkiego tak do siebie ;/ Dziękuję tym które normalnie odpowiedziały. Proszę się nad moim tematem nie "rozwodzić", najlepiej zapomnijcie że w ogóle coś napisałam. Bo jak ma być znowu kłótnia podobna jak z karolcią to ja dziękuję bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
ufff stresior mnie zjadl, ale obronilam sie na 4
![]() ![]() mala dala popalic mojej matce i wyla pol dnia... ale jak tylko mamusia przyjechala, to usmiech od ucha do ucha i zasnela ululana przez mamusie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- a z karolcia to sie nikt nie klocil... sama stwierdzila po raz kolejny ze sie ulotni. a dziewczyny wyrazaly tylko i wylacznie swoje zdanie na dany temat. a po to chyba forum jest? no ale moze sie myle... aczkolwiek moj licencjat w pewnym stopniu opieral sie na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Rozeznanie
|
bajka - gratuluję, pamiętam moje uczucie ulgi po obronie, ehh kiedy to było...czas zapindrala jak diabli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
bajka GRATULUJE!!!!!
aniaa mam ale wkleje jutro obeicuje ![]() ![]() a jeszcze musialam na zakupy jechac bo mamie obiecalam ze jej zrobie i sama kilka drobiazgow kupic miedzy innymi mleku Hubciowi zeby nam na swieta nie zabraklo
#316 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
ale tu cisza ale dobrze bo malo nadrabiania ![]() Kazda zabiegana przed swietami co ? Ja jutro jeszcze musze w malym pokoju ogarnac, ubrac choinke, jechac do lekarza do pracy bo we wtorek nie zdazylam a jutro ostatni dzwonek bo o zdolnosc do pracy chodzi bez ktorej nie wykorzystam zaleglego urlopu ktory zaczyna sie 28 grudnia ![]() A i jeszcze prezenty dla siostr jakies kupic i troche spozywki ...wszystko na ostatnia chwile co rok jest to samo.... Dzis zrobilam rybe po japonsku a wigilie spedzamy tradycyjnie u moich rodzicow Co do lekow ktore Adas ma brac . Dzieki za wasze opinie ![]() Mysle ze przez tydzien podam sam Debridat a potem wlacze to drugie jezeli nie bedzie poprawy, ale te skutki uboczne mnie przerazaja no i na ulotce jest tez napisane ze to dla dzieci z mukowiscydoza, po resekcji trzustki, zoladka i ze matka karmiaca moze przyjmowac te leki jezeli przewaza jej dobro nad dobrem dziecka ![]() ![]() anoxa super ze wyjazd udany ola ![]() bajka gratulacje !!! nokardia fajnie z tymi sankami ![]() ania dobrze ze u lekarza ok ![]() alguien jak slodko !!! aneciaslonko to obsluge mieliscie nieziemska ![]() anuszka na pewno wszystko bedzie dobrze z nozka Igusi Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-12-22 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
anoxa super, że wyjazd się udał
![]() ola_k11 mam nadzieję, że mały się przyzwyczai i jeszcze raz miłego wypoczynku ![]() niezawsze to jak nie weźmiecie to może da im to coś do myślenia... ale pewnie nie ![]() bajka gratulacje ja oczywiście też trzymałam kciuki ale nie zdązyłam napisać ale tu dzisiaj pustki... a ja jestem zadowolona ![]() mieliśmy dzisiaj z rekinkiem komisję lekarską odnośnie skazy ( zjadłam wczoraj ser żółty coby go wysypało- wiem straszna jestem ale z gładką buzią nie miałam się co tam pokazywać ) Skórę miał taką ło- wysypana ale nie jakoś tragiczne. Pokazałam lekarce zdj jak był wcześniej strasznie zsypany i gadam z nią a ta do mnie, że nie ważne jak miał wczesniej i liczy się to jaką ma w tej chwili. i że przy skazie i AZS naprawdę muszą być ciężkie objawy by dziecko się kwalifikowało. no to ja sobie myślę to pozamiatane ale kazała go pokazać i stwierdziła, że tak zmiany są widoczne i dostaliśmy orzeczenie o niepełnosprawności na rok ![]() jutro idę do MOPSU załatwiać ten zasiłek pielęgnacyjny i cieszę się jak głupia bo te 150 zł będą na kremiki dla małego ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-12-22 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cisza ti dziś niesamowita. Aż czuć święta ![]() ![]() ![]() ![]() papi czyli jesteście już bliżej jakiejś konkretnej diagnozy, mam nadzieję że już niedługo Adaś będzie zdrowy ![]() kinia dokładnie tak jak dziewczyny mówią, nie ma co gdybać- sytuacja sama się rozwinie. wiolek super, że udało się załatwić zasiłek pielęgnacyjny ![]() niezawsze to Maja praktycznie tak samo jak Iga waży i mierzy, tylko troszkę starsza jest ![]() ania cieszę się, że z Misiem wszystko dobrze ![]() anoxa zazdroszczę Zakopca! ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- papi jadłam kiedyś tę rybę po japońsku, wiem że bardzo mi smakowała, ale nie wiem jak się robi. Pamiętam, że była cebula i koncentrat pomidorowy albo keczup ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- aaa no i bajka gratulacje!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiolek super z tym orzecezeniem ![]() ![]() Kupilam dzis Mai...tylko nie krzyczcie, bo wiem, ze za mala itd., ale zaloze jej tylko w gosci jak bedziemy i bede pilnowac, wiec kupilam jej spineczki i wyglada slodziasnie w nich, teraz spi, ale pozniej fotke zrobie ![]() ![]() ![]() Anuszka a Tobie nie mowili, ze chudzinke masz? Czy chodzilo o to, ze malo przybiera? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
niezawsze, mi mówili że jest "dorodna i duża" i że ładnie przybiera. A Tobie coś mówili??
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- A co do spinek to super hehe, Iga już miała kituszka zrobionego na czubku główki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
anuszka nie wiem czy ci pisalam ale ty i Twoj dom i rodzina kojarzycie mi sie z taka bardzo ciepla i fajna rodzinka
![]() a no i bylam w karpaczu a nie zakopanym ![]() niezawsze czekam na fotki Maji w spinkach! wiolek super ze sie udalo 150zl ulica nie chodzi tez slyszalam o tym dodatku papi ja tez poprosze ten przepis do tej ryby po japonsku! u mnie tez jest ryba po grecku ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- a ja wlasnie eksperymentuje z mufinami jedne pieke z dzemem wisniowym a drugie z wiorkami kokosowymi i brzoskwiniami z puszki ciekawe czy wyjda no i musze pierniczku upiec bo dla dziewczynek ale nie wiem czy mi sie to uda ![]()
#322 |
Zakorzenienie
|
Heh to przepraszam, a byłam pewna że w Zakopanem, nie wiem czemu
![]() Taaaa, z jednej strony ciepła, z drugiej lekko wygięta ta moja rodzinka ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Ja to się z mamą śmieję, że w niektórych rodzinach tradycyjna polska wigilia- ryba po grecku, karp po żydowsku i pierogi ruskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
hehe pewnie dlatego ze pisalam ze bym chetnie pojechala ale za daleko
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- hehe no tak typowo polskei dania :P
#324 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jakie zupy u Was na wigilii?? U nas od zawsze barszcz z uszkami, a słyszałam że niektórzy robią rybną, jakieś migdałowe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
anuszka u mnie tez barszcz z uszkami u nas wogole zawsze 12 dan jest
barszcz uszka kompot z suszu (nie cierpie) karp ryba po grecku kluski z makiem sledz w smietanie sledz w oleju pierogi z kapusta i grzybami (dla mnie jedne z najwazniejszych na wigili) krokiety z kapusta i grzybami bigos postny i grzyby suszone smazone w ciescie nalesnikowym a w tym roku beda krewetki smazone na oliwie z oliwek z czosnkiem nowosc ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- anuszka wiem ze jeszcze niektorzy robia grzybowa na swieta a u mojej cioci pierogi z ziemniakami i do tego sos grzybowy my nie robimy ale mi smakowalo
#326 | |
Raczkowanie
|
anoxa ciesze sie, ze wyjazd udany!
ola k11 fajnie, ze dalas znac ze wszystko w porzadku! Udanego wypoczynku! Cytat:
super! Zawsze to jakies dodatkowe pieniazki na maluszka! anuszka my tez robimy zawsze rybe po grecku, a z zup tylko barszcz z uszkami Dzisiaj pieklam makowce zawijane (jeden dla tesciowej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
anoxa to dużo masz tego co my, ja kompot z suszu uwielbiam, ale susz musi być wędzony, mniam
![]() ![]() Tylko my nie robimy krokietów, klusek z makiem ani pierogów. Oprócz tego co wymieniłaś robimy jeszcze: pieczonego łososia z pietruszką i masłem jakieś filety smazone w cieście naleśnikowym, najczęściej dorsza galaretę rybną śledzie po jakiemuś tam, nie wiem ale są to śledzie w occie robi się taką zalewę z miodem, cebulą i koncentratem i wychodzą pycha, takie słodko-kwaśne (aż mi slinka napłynęła ![]() No i u nas są ziemniaki ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- kociamborek gratulacje ![]() Makowce robi moja mama, ja jeszcze nigdy sama nie robiłam, moje zadanie to zmielenie maku ![]() ![]() Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-12-22 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bajka gratulacje!! ![]() ![]() papeteria ja bym zrobiła tak jak piszesz,najpierw Debridat a potem ewentualnie tamten lek.. wiolek cieszę się,że dostałaś orzeczenie ![]() niezawsze zazdroszczę ![]() ![]() anuszka u mnie też jest 12 potraw: barszcz czerwony z uszkami lub grzybowy barszcz (naprzemiennie),kisiel,ko mpot z suszu,karp,ryba po grecku,kutia,wareniki,śle dź w oleju,krokiety z kapustą i grzybami,śledzie w śmietanie,sałatka warzywna,wigilijne racuchy,ryba w galarecie My wróciliśmy ze sklepu,ostatnie zakupy i przy okazji smoczki 6+ kupiłam do butelek,jutro wypróbuję, i kubka niekapka ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/relgzbmh3hq94hl6.png Edytowane przez aneciaslonko Czas edycji: 2010-12-22 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
No sałatka u nas też jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
o kurcze a taki dokladny przepis na te sledzie masz??
![]() moja mama sama piecze ciasta i w sumei jestem zla na nia bo chcialam jej pomoc i zrobic cos sama w domu to tylko mam dwa torty zrobic dla odmiennego smaku ![]() a mama piecze w tym roku 4 cista sernik z rosa robi rewelacyjny bo taki jak puszek ona jakos inaczej skladn iki laczy bo jadlam juz duzo tych sernikow i zaden nie byl tak delikatny sernik z brzoskwiniami pijaka (sa rozne ona robi na spod ciasto makowo kokosowe na to masa budyniowa na to herbatniki maczane w wodce i polewa mleczna czekolada no i taki dobry makowiec no i ja te dwa torty a na drugi dzien swiat golabki bigos miesa pieczone na zimno (boczek schab karkowka) i na cieplo karkowka pieczona kaczki pieczone salatka z zoladkow i sosem tatarskim salatka warstwowa i tradycyjna jarzynowa jeszcze pieczarki panierowane i kotlety z ananasem pieczarkami i serem zoltym i w sumie nie wiem co tam jeszcze wymyslila ale zarcia u nas zawsze jest duzo za duzo no i oczywiscie jakies kielbach biale itp ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- anuszka ziemniaki tez u nas byly ale w tym roku zastepuja je krewetki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- anecia ja tez dzisiaj bylam na zakupach i juz a raczej dopiero wszystkie prezenty naszczescie zrobione zakupy tez jeszcze do mamy trzeba napoje kupic ale to juz maz jutro kupi ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- aaa i jeszcze golonki mama piecze no i najgorsze nie mam jeszcze choinki co roku tak z moim mezem on zawsze ma czas ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.