Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-24, 18:38   #1681
Emir1994
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Cytat:
Napisane przez Askatasuna Pokaż wiadomość
Dokładnie, masz 100% racji.

Sama też usilnie staram się, żeby o tym co napisałaś zawsze pamiętać i utrzymywać właściwą hierarchię ważności w tym wszystkim co związane ze ślubem.
Tak trzymać podpisuję się "dwiema ręcami"
Jak był mój ślub to mszę odprawiał mój przyjaciel i mnie trochę teściowa kilka tyg. przed ślubem "wkurczakowała", gdy powiedziała, żebym szepnął kumplowi, żeby za długiego kazania nie mówił. Ja wtedy odburknąłem , że będzie mówił ile chce a ja chcę żeby było jak najdłuższe. Kumpel jest świetnym kaznodzieją głosi mocne kazania a na naszym ślubie było mocne i z "jajem"

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2010-11-24 o 18:39
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:46   #1682
Askatasuna
Rozeznanie

Ja nie znam niestety bliżej żadnego z zakonników w kościele, w którym wezmę ślub, ale mam nadzieję, że uda nam się wcześniej porozmawiać z tym, który udzieli nam ślubu, żeby omówić z nim o treści kazania, wybrać czytania itp.

A wracając tym samym do wątku:
W których kościołach krakowskich mieliście/będziecie mieli swój ślub- w waszych parafiach czy gdzieś poza nią?
Co zadecydowało o wyborze tej konkretnej świątyni?
Jak wyglądały/wyglądają wasze kontakty z duchownymi w tym kościele?
Askatasuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 21:18   #1683
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie znam niestety bliżej żadnego z zakonników w kościele, w którym wezmę ślub, ale mam nadzieję, że uda nam się wcześniej porozmawiać z tym, który udzieli nam ślubu, żeby omówić z nim o treści kazania, wybrać czytania itp.

A wracając tym samym do wątku:
W których kościołach krakowskich mieliście/będziecie mieli swój ślub- w waszych parafiach czy gdzieś poza nią?
Co zadecydowało o wyborze tej konkretnej świątyni?
Jak wyglądały/wyglądają wasze kontakty z duchownymi w tym kościele?
A w którym kościele bierzesz ślub? Ja brałem ślub poza moją parafią moja siostra również. Siostra miała lepiej bo brała u Jezuitów i mszę odprawiał nasz wspólny dobry znajomy, zresztą oboje byliśmy we wspólnocie przy jezuitach.

Ja bałem ślub w parafii teściów (35 km za Tarnowem), a mszę doprawiał mój przyjaciel kapucyn. (zrobiliśmy błąd bo proboszcz bruździł - jakoś nam przez myśl nie przeszło żeby wziąć ślub wioskę dalej a mieliśmy licencję). Gdyby teście mieszkali w okolicach Krakowa to nasz ślub na 100% odbyłby się u jezuitów.
Stary 2010-12-15, 19:25   #1684
kropkaaa18
Raczkowanie

GG do kropkaaa18

Witam! Przylaczam sie do watku Mysle, ze najwazniejsza tu informacja na poczatek jest: kiedy slub? 4 sierpien 2012 Sala i kapela juz jest
Chcialabym zapytac, czy ktos cos moze wie o firmie "Pryzmat" z Krakowa zajmujaca sie wideofilmowaniem i fotografia? Nam wlasciwie chodzi tylko o wideofilmowanie, bo fotografa mamy juz wybranego
kropkaaa18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 23:05   #1685
Askatasuna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
A w którym kościele bierzesz ślub? Ja brałem ślub poza moją parafią moja siostra również. Siostra miała lepiej bo brała u Jezuitów i mszę odprawiał nasz wspólny dobry znajomy, zresztą oboje byliśmy we wspólnocie przy jezuitach.
Ślub u braci Franciszkanów. Na razie mam same pozytywne wrażenia w związku z tym zakonem i tym kościołem (czuję się tam "u siebie"), mam nadzieję, że tak już zostanie do samego ślubu.

Nie jestem co prawda żadnym gospodarzem wątku, ale witam kolejną Krakowiankę
Stary 2010-12-15, 23:13   #1686
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Ślub u braci Franciszkanów. Na razie mam same pozytywne wrażenia w związku z tym zakonem i tym kościołem (czuję się tam "u siebie"), mam nadzieję, że tak już zostanie do samego ślubu.

Nie jestem co prawda żadnym gospodarzem wątku, ale witam kolejną Krakowiankę
To też spoko, mam wujka franciszkanina, zresztą na moim ślubie był w koncelebrze. Na pewno wszystko będzie spoko bo to bardzo przyjazny ludziom zakon, no i kościół mają boski lubię takie ciemności
Stary 2010-12-20, 12:54   #1687
dasza89
Przyczajenie

Smile Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Wczoraj dołączyłam do grona PANIEN MŁODYCH z Krakowa na rok 2012. ciągle bujam w obłokach.........sala jest prześliczna "Szafrantu" teraz zastanawiamy się nad muzyką .... wie ktoś coś na temat Nas Troje p.Ewa Ostrowska lub Route 66 zastanawialiśmy się też nad Magdą Mitoń .....co lepsze ?Musimy też zorganizować transport gości z Krakowa do sali w Niepołomicach ..jakieś namiary na tani transport ?? PROSZĘĘĘ
dasza89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-20, 21:02   #1688
gabszu
Przyczajenie

Smile Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Tez chcialabym dolaczyc do tego watku Moj slub 14 sierpnia 2011 takze calkime juz niedlugo Czy ktoras z Was wie cos o slubie w Kosciele Sw Barbary lub Apostolow w Krakowie? Nad tymi dwoma kosciolami sie zastanawiam Pozdrawiam Gabrysia

http://www.suwaczek.pl/tickers/weddi...Id//sliderId//

Edytowane przez gabszu
Czas edycji: 2010-12-20 o 21:39
gabszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 15:07   #1689
ancys_krakow
Zadomowienie

25.06.2011 Kraków i okolice ;-) - witam was dziewczynki

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Powietrze pachniało jak malinowa mamba..
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625030213.html
ancys_krakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:00   #1690
Grzesiowa
Raczkowanie

GG do Grzesiowa

Cytat:
Napisane przez ancys_krakow Pokaż wiadomość
25.06.2011 Kraków i okolice ;-) - witam was dziewczynki
Bardzo piękna pora roku, prawie moje imieniny a w jakim lokalu ślub?

Edytowane przez Grzesiowa
Czas edycji: 2010-12-22 o 20:04
Grzesiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 21:53   #1691
ancys_krakow
Zadomowienie

Wesele jest na strażnicy niedaleko Krakowa, moja rodzina i rodzina TŻ dobrze czują się na zabawach w OSP zresztą my też więc nie chcieliśmy szukać nie wiadomo jakich pałacy czy restauracji.. w końcu to nasz dzień mamy się czuć dobrze i naturalnie;-)

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Stary 2010-12-23, 17:15   #1692
iflower
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ancys_krakow Pokaż wiadomość
Wesele jest na strażnicy niedaleko Krakowa, moja rodzina i rodzina TŻ dobrze czują się na zabawach w OSP zresztą my też więc nie chcieliśmy szukać nie wiadomo jakich pałacy czy restauracji.. w końcu to nasz dzień mamy się czuć dobrze i naturalnie;-)
a gdzie dokładnie koło krakowa? też jestem spod krk
iflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 08:19   #1693
ancys_krakow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iflower Pokaż wiadomość
a gdzie dokładnie koło krakowa? też jestem spod krk
Mój TŻ jest w Mogilan, a ślub mam w starym kościele w Sieprawiu ,wesele też tam

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Stary 2010-12-26, 15:14   #1694
AgnieszkaI
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez iflower Pokaż wiadomość
Witam ja jestem spod Krakowa a dokladniej z krzeszowic, jest ktoś moze na forum ktos z moich okolic??;>
Ja jestem z Krzeszowic (choć obecnie mieszkam w Krakowie) i tam biorę ślub oraz urządzam wesele.

Mam natomiast pytanie: czy któraś z Was korzystała z usług "Artystycznej Pracownii Małgorzaty Obajtek - Suknie Maja"? To pracownia na ul. św. Filipa, gdzie wszystkie suknie szyją za 900 zł. Ciekawi mnie czy klientki są zadowolone, bo zastanawiam się nad uszyciem swojej sukni właśnie tam.
AgnieszkaI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 21:02   #1695
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkaI Pokaż wiadomość
Ja jestem z Krzeszowic (choć obecnie mieszkam w Krakowie) i tam biorę ślub oraz urządzam wesele.

Mam natomiast pytanie: czy któraś z Was korzystała z usług "Artystycznej Pracownii Małgorzaty Obajtek - Suknie Maja"? To pracownia na ul. św. Filipa, gdzie wszystkie suknie szyją za 900 zł. Ciekawi mnie czy klientki są zadowolone, bo zastanawiam się nad uszyciem swojej sukni właśnie tam.
Jest kilka wątków na wizażu odnośnie tej pracowni - generalnie dziewczyny nie polecają, były też jakieś pozytywne opinie także myślę, że warto poszukać tego wątku i poczytać.
Moje 2 koleżanki tam szyły i również miały masę problemów i również nie polecają, ale ostatecznie stwierdziły, że za 900 zł mogły się tego spodziewać.

Poza tym udzielałam się kiedyś na tym wątku, potem przestałam z racji braku czasu i dosyć wtedy jeszcze odległej daty ślubu.
Teraz wracam ,bo czas zleciał jak szalony i ślub już za niecałe 5 miesięcy (7 maja
Muszę w końcu wziąć się za poszukiwanie zakładu fryzjerskiego i makijażystki no i sukni ślubnej bo czas biegnie.

justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 21:54   #1696
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mimo, że nie miałam osobistego doświadczenia z tą panią, to odradzam. Po tym co o niej przeczytałam, omijałam jej salon z daleka. Poszukaj trochę w necie opinii o niej i sama zdecyduj
Stary 2010-12-27, 09:23   #1697
Rapi
Raczkowanie

Niestety ten salon ma więcej opinii złych niż dobrych może warto kupić suknię używaną od kogoś niż pakować się w szycie w nieznanym salonie. Lepiej przymierzyć i od razu widzieć jak sie wygląda, bo poźniej to co uszyte może rozminąć się z wyobrażeniami.

Edytowane przez Rapi
Czas edycji: 2010-12-27 o 09:25
Rapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 17:42   #1698
AgnieszkaI
Przyczajenie

Dziękuję za rady Naczytałam się tyle negatywnych opinii, że raczej zrezygnuję. Dzisiaj upatrzyłam sobie piękną suknię w małym salonie na początku Długiej (Długa 5 - polecam!) za 2200 zł i jutro prawdopodobnie idę podpisać umowę
AgnieszkaI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 19:32   #1699
kropkaaa18
Raczkowanie

GG do kropkaaa18

Ja też jestem z Mogilan No i wesele też bedzie w Mogilanach
kropkaaa18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 20:35   #1700
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za rady Naczytałam się tyle negatywnych opinii, że raczej zrezygnuję. Dzisiaj upatrzyłam sobie piękną suknię w małym salonie na początku Długiej (Długa 5 - polecam!) za 2200 zł i jutro prawdopodobnie idę podpisać umowę
Możesz jeszcze tutaj zajrzeć
http://www.slubnesuknie.com.pl/

Tam moja żona kupowała suknię. Objechałem z żoną/narzeczoną większość salonów w Krakowie, Tarnowie i Rzeszowie a Nabla była jednym z pierwszych. Żona musiała wszystkie objechać a ja od razu wiedziałem, że do Nabli wrócimy
Stary 2011-01-01, 16:36   #1701
yossi86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Możesz jeszcze tutaj zajrzeć
http://www.slubnesuknie.com.pl/

Tam moja żona kupowała suknię. Objechałem z żoną/narzeczoną większość salonów w Krakowie, Tarnowie i Rzeszowie a Nabla była jednym z pierwszych. Żona musiała wszystkie objechać a ja od razu wiedziałem, że do Nabli wrócimy
Mam pytanko: czy orientujesz się może w cenniku firmy Nabla? Tzn. w jakim przedziale cenowym mają suknie. Znalazłam u nich na stronie identyczny model sukni jaka mi się wymarzyła jakiś czas temu. Mam jeszcze pytanie do panien młodych - słyszałyście jakieś opinie (dobre/złe) na temat salonu ślubnego Gracja (są na Długiej w pasażu i na Floriańskiej). Dziękuje z góry za pomoc
yossi86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 18:18   #1702
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yossi86 Pokaż wiadomość
Mam pytanko: czy orientujesz się może w cenniku firmy Nabla? Tzn. w jakim przedziale cenowym mają suknie. Znalazłam u nich na stronie identyczny model sukni jaka mi się wymarzyła jakiś czas temu. Mam jeszcze pytanie do panien młodych - słyszałyście jakieś opinie (dobre/złe) na temat salonu ślubnego Gracja (są na Długiej w pasażu i na Floriańskiej). Dziękuje z góry za pomoc
Wiem tylko tyle, że żonie spodobała się sukienka włoskiej firmy tylko nie szło jej w Polsce przymierzyć - salony miały ją tylko w katalogach i trzeba ją było w ciemno kupować. Koszt tej sukienki 6 tyś. zł w Nabli, uszyto ją na podstawie, zdjęć katalogowych za 2400 zł.
Tylko to było w 2007 roku.
Stary 2011-01-02, 17:53   #1703
yossi86
Raczkowanie

Dzięki za info
yossi86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 22:42   #1704
Askatasuna
Rozeznanie

Odwiedziłam salon Nabla pod koniec września zeszłego (tak, tak to już ZESZŁY 2010 rok ..) roku. Ceny sukienek, które przymierzałam- modele muślinowe lub koronkowe o prostej linii (czyli nie "księżniczki", nie "bezy", nie "literki A") kształtowały się około 2500-3500PLN.
Stary 2011-01-03, 21:35   #1705
sylwusiaaniolek
Wtajemniczenie

GG do sylwusiaaniolek

Poszukuje firmy, ktora wypozycza stelaze na tort. Ma ktos moze jakies sprawdzwone namiary??

Uczę się szyć na maszynie

Moje małe "dzieła" Galeria - zajrzyj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=737889
sylwusiaaniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 22:33   #1706
lalala to ja81
Raczkowanie

dziewczyny podoba mi sie sala w Zielonkach Gospoda we Mlynie! wiecie cos o tym lokalu?
Stary 2011-01-07, 09:46   #1707
Droiba
Przyczajenie

Witam wszystkie Panny Młode W kwietniu biorę ślub tj., 24 (niedziela wielkanocna) mam problem z wizażystką i fryzjerką.Czy ma ktoś może jakieś namiary na fryzjerkę i makijażystkę, dla których ten termin nie byłby problemem....Proszę o info
Droiba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 09:50   #1708
sylwusiaaniolek
Wtajemniczenie

GG do sylwusiaaniolek

Droiba ja mam znakomita wizazystke. Sama mam slub w maju i napewno Ona bedzie mnie malowac jak cos to moge dac namiary na pw i wtedy ja zapytasz o termin

Uczę się szyć na maszynie

Moje małe "dzieła" Galeria - zajrzyj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=737889
sylwusiaaniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 10:22   #1709
Droiba
Przyczajenie

Dziękujew taki razie bardzo proszę o przesłanie numeru na priv. Super, mam nadzieję ,że zostanie mi tylko fryzjer
Droiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:19   #1710
agnaa
Raczkowanie

[QUOTE=justysia171;2399200 0]Jest kilka wątków na wizażu odnośnie tej pracowni - generalnie dziewczyny nie polecają, były też jakieś pozytywne opinie także myślę, że warto poszukać tego wątku i poczytać.
Moje 2 koleżanki tam szyły i również miały masę problemów i również nie polecają, ale ostatecznie stwierdziły, że za 900 zł mogły się tego spodziewać.

Ja również nie polecam pracowni MAJA na ul Długiej.
Na szczęście nie z własnego doświadczenia, a z doświadczenia mojej znajomej. Niestety dziewczyny nie ma się co łudzić, za 900 zł nie dostaniecie tego samego co za 3 tys :/
Jeśli któraś decyduje się brać coś z ich kolekcji to pół biedy, bo widać co się kupuje ( chociaż nawiasem mówiąc mi się żadna suknia tam nie podobała)

Większy problem, jeśli przyszła mężatka przyjdzie z upatrzonym modelem i zdjeciem z katalogu. Nie ma szans żeby sukienka od Maji była cokolwiek podobna do tej wymarzonej.

Jeśli szukacie oszczędności radze zainteresować się sukniami używanymi
agnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości