|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Cytat:
Ja aktualnie używam szamponu porzeczkowego rewitalizującego kolor z joanny, ale ma slsy, kiedyś kupilam płukankę (z delii) i albo za duzo jej rozcienczylam w wodzie i mialam wlosy fioletowe, albo mi pociekła płukanka po rękach albo po butelce, ogolnie nie fajnie. Pozniej juz tylko używałam szamponu. |
|
|
|
|
#4802 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Piszę po raz pierwszy, ale często czytam wątek. Planuję zakupić encanto, gdyż mam już dosyć swoich okropnie puszących się włosów ![]() Czy któraś z Was zamawiała encanto na ebay'u i wybrała USPS Priority Mail (za 26$)? Ile czekałyście na paczkę? Mam studniówkę 22 stycznia i chciałabym zdążyć przed nią z prostowaniem, a na allegro widzę same kosmiczne ceny zestawów.. Będę wdzięczna za pomoc
|
#4803 |
|
Raczkowanie
|
czy możecie mi odpowiedziec jak czesto myjecie wlosy????
bo ja musze codziennie i czy to ma wplyw na wypłukiwanie sie keratyny!! |
|
|
|
#4804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4805 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze, dziewczyny, POMOCY!
chcę kupić zestaw encanto, jak to zrobić przez ebuy? może mi ktoś tu puścić linka (czy jest to niezgodne z regulaminem?)? nie potrafię sama tego ogarnąć. próbowałam, ale odesłali mi wiadomość, że sprzedają tylko hurtem, a ja chcę jeden zestaw, proszę o szybką reakcję, bo marzę o tym prezencie na święta. pozdrawiam! |
|
|
|
#4806 |
|
Raczkowanie
|
właśnie zrobiłam sobie grzywkę, zajeło mi to godzinkę z hakiem. nie nakladałam przepisowo 1cm od skóry glowy tylko jak najwyżej mogłam, bo mam różne zawirowania i wchry na tej głowie i chciałam je wyprostować. dobrym patentem jest zrobienie sobie z folii spożywczej maski zorro(bez dziur), bo można przez nią patrzeć, oczu nie podrażnia a spokojnie włosy mogą sobie leżeć na czole i nic się nie dzieje. jak narazie jestem zadowolona, zobaczymy co będzie po pierwszym myciu
całość włosów zrobię albo po świętach albo po sesji (trochę straciłam włosów ostatnio i rekordowo szybko mi odrastają)
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy ktoras z Was jest chetna na 1/4 lub polowa keratyny ??
jesli jestescie pewne to pisac na priva 1/4 = 75 zl |
|
|
|
#4808 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() Dziś moja siostra dokonała tego dzieła ![]() Walka była ciężka, oczy piekły, makijaż spływał, smród nie z tej ziemi... ale efekty Włoski wyglądają zdrowiej, gładziej i ogólnie lepiej. Jedyne co mnie dziwi, że zmienił się kolor moich włosków ![]() I jak Wam się podobają efekty?
|
|
#4809 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Keratyna w czystej postaci na pewno dobrze wpływa na włosy (pewnie je odżywia bo keratyna również znajduje się we włosie) ale na pewno nie działa tak samo jak encanto. I jeśli któraś z dziewczyn wpadnie na pomysł żeby zaprasować we włosy keratynę hydrolizowaną(czy inna keratynę w czystej postaci) to na pewno nie uzyska takich samych efektów jak po encanto.
|
|
#4812 |
|
Przyczajenie
|
Rendsaid ja bym z checia odkupila od Ciebie keratyne nawet polowe butelki ale jedno pytanko wyslalabys mi ja do Irlandii, tutaj niestety ciezko z takimi specyfikami
![]() ![]() Asienia1603 czy moglabys napisac dokladna nazwe tego encanta z checia bym zamowila ale nie wiem jakie ![]() ![]() Dziewczyny pomozcie |
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciez na ebayu mozesz kupic
|
|
|
|
#4814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://cgi.ebay.pl/Brazilian-Keratin...item3ef99df5a9
|
|
#4815 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje pszczola2000
|
|
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś po raz drugi robiłam zabieg
zużyłam 1/6 całego zestawu, ale robiłam tylko na włosach od karku w dół. Efekty tu ----> http://anwena.blogspot.com/2010/12/encanto-ii.html
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
jak schodzi kreatyna z wlosow to znowy wygladaja na zniszczone? wkoncu po tylu krotnym prostowaniu nie byloby to dziwne
|
|
|
|
#4818 |
|
Przyczajenie
|
dknika mi mija juz 3 miesiac odkad mialam polozona keratyne na wlosy, robilam metoda coppoli, nie wygladaja one na zniszczone ani jakies sianowate, sa ladne i gladkie tylko ze za duzo mi sie wywijaja . Ale nie wiem jak to wyglada u innych dziewczyn
|
|
|
|
#4819 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ! zamierzam pojutrze zrobic keratyne ale mam problem bo moja prostownica prostuje do 210
czy one wyjda mi w takiej temp ? czy poprostu efekt bedzie mniej spektakularny ??
|
|
|
|
#4820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/farouk-chi-zestaw-...373541046.html ta odzywka i shampon sa dobre ? odzywka np. ma sklad eionized Water, Propylene Glycol and Diazolidinyl Urea and Methylparaben and Propylparaben, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Stearyl Alcohol, Dicetyldimonium Chloride, Mineral Oil, Olive Oil, Lauryl Methyl Gluceth 10 Hydroxipropyl Dimonium Chloride, Trimethysilylamodimethico ne, Hydrolyzed Silk, Fragrance, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Acetamide MEA, Hydrolyzed Hair Keratin, Panthenol, Sorbitol, Sodium Cocoyl Collagen Amino Acid, Cocoyl Sarcosine, Wheat Germ Acid, Wheat Germ Oil, Linolenic Acid, Sulfur, Polysorbate 80, Oleth 10, Jojoba Oil, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Rozeznanie
|
ja robiłam 200 i wychodzi ;]
|
#4822 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGAAAAA
![]() Zrobilam pasemko na czubku glowy wiec chce sie z wami podzielic zdjeciami , dziewczyny mam prostownice MONIX , nie wiem do jakiego stopnia sie nagrzewa , czy ma ktos taka sama i wie jaka jest jej najwyzsza temp robilam nia , ale wyaje mi sie ze za slaba jest ta temp . HELP !!! ZDJECIA PO NACISNIECIU W LINK ! http://wstaw.org/w/heH/linki/ http://wstaw.org/w/heI/linki/ http://wstaw.org/w/heJ/ |
|
|
|
#4823 |
|
Raczkowanie
|
ogolnie po encanto do suszenia uzywaca suszarki czy czekacie az wlosy same wyschna?
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie ja kupujesz?
|
|
#4825 |
|
Przyczajenie
|
hejka, ja zakupiłam dziś prostownicę philipsa hp4686 i użyłam jej do codziennego prostowania. jestem z niej niesamowicie zadowolona, oczywiście zakup jej był poprzedzony myślą o zabiegu, gdyż nagrzewa się do 230stopni i ma turmalinowe płytki, które dodatkowo chronią włosy i zapobiegają elektryzowaniu się. zabieg będę wykonywać jutro, gdyż dopiero wpadłąm do domu
![]() a wolę być psychicznie przygotowana hehe![]() ![]() co do zakupu encanto na ebayu, to nadal uważam, że to błąd, gdyż cena jest bardzo podobna do tych z allegro, a na przesyłkę czeka się ok. 12dni...
|
|
|
|
#4826 |
|
Raczkowanie
|
keratyne kupuje w sklepie zaopatrujacym salony fryzjerskie http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...63&ty=93podaje link do foto jak to wyglada znalazlam foto na necie
|
|
|
|
#4827 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4828 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
dknika ja jestem po coppoli to cos podobnego co encanto uzywam do suszenia suszarki bo bez niej efektu nie ma :P Merry Christmas |
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam to kiedys,a le to chyba nie jest czysta keratyna??
|
|
#4830 |
|
Rozeznanie
|
A ja już po
![]() Robiłam tydzień temu. Trawało ok 4,5godz. Łzy się lały litrami Efekt mnie zadowala, najlepsze jest to kiedy ide po dworzu, pada deszcz czy śnieg a moje włosy nadal proste ahhhh nie wywijają się, nie skręcają itp!!!!Nie są idealnie proste i bardzo dobrze bo niepodobają mi się oklapnięte druty. Zdjęcie nr 1 sprzed zabiegu, włosy bez suszenia suszarką, nie miałam ich zniszczonych ale straaaasznie puszyły się. Zdjęcie nr 2 na drugi dzień po zabiegu i umyciu włosów. I jak? ![]()
Edytowane przez kaskaj24 Czas edycji: 2010-12-25 o 19:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

wkladasz czepek + recznik zawijasz na glowie i podgrzewasz to potem suszarka 

czy one wyjda mi w takiej temp ? czy poprostu efekt bedzie mniej spektakularny ??
eionized Water, Propylene Glycol and Diazolidinyl Urea and Methylparaben and Propylparaben, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Stearyl Alcohol, Dicetyldimonium Chloride, Mineral Oil, Olive Oil, Lauryl Methyl Gluceth 10 Hydroxipropyl Dimonium Chloride, Trimethysilylamodimethico ne, Hydrolyzed Silk, Fragrance, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Acetamide MEA, Hydrolyzed Hair Keratin, Panthenol, Sorbitol, Sodium Cocoyl Collagen Amino Acid, Cocoyl Sarcosine, Wheat Germ Acid, Wheat Germ Oil, Linolenic Acid, Sulfur, Polysorbate 80, Oleth 10, Jojoba Oil, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder