|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() a u ciebie za co trzymac? ja tez mam 19 tydz i 4d. moj gin liczy jako 20 tydzien. a jak mnie sie ktos pyta to odpowiadam ze 19
|
|
|
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Dziękuję Monia
Siasiek moja Wiktoria w październiku skończyła 4 latka. Na bilansie miała 104cm i 15,5kg. Przedstawiam Wam Wiktorię
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ja też dzisiaj zostałam wcześnie obudzona, chociaż dopiero zjadłam śniadanko i idę się szykować do jakiegoś wyjścia, muszę pietruchę i jaśka kupić. Idę z młodym a zobaczcie która jest godzina... prawie 10ta a on jeszcze śpi!!! To po mamie ma ![]() Amarcia jakie ona ma oczyyy, nie pokazuj mi takich zdjęć proszę bo będę . Śliczna z niej dziewczynka Przez to zdjęcie zapomniałam co miałam napisać.... A no właśnie miałam Wam życzyć powodzenia na wizytach
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-12-23 o 09:59 |
|
|
|
#1924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1925 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek dlaczego smutna? Nie chcę żebyś była smutna
![]() Agnieszka dziękujemy
|
#1926 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Moje chłopaki pojechali na zakupy jeszczem więc korzystam z okazji i zaglądam do was, w międzyczasie bigos sie gotuje i pieke ciasta Dziękuję za kciuki kochane Trzymajcie mocno za parkę lub dwie dziewczynki ![]() Ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i usg
|
|
|
|
#1927 |
|
Wtajemniczenie
|
Amarciu sliczna coreczka
Podobna do mamy czy do taty? ![]() Kciuskasy za wizytki dziewczynki by wszystko bylo dobrze przede wszystkim!!!! Siasiek, a Ty sie kochana nie przejmuj wzrostem swojego synka... taka pewnie jego uroda. Mama jest wysoka? A Tata? Widac po zdjeciach, ze zdrowy chlopak, a jaki czarujacy... szkoda, ze nie mam 4 lat ![]() A ja dzisiaj nie poszlam do pracy Poki co 'plywa' w lodowce![]() Ciezki dzien
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia jak ładna to podobna do mamy
a jak nie to do taty ![]() Jest bardzo mieszana, choć wszyscy mówią, ze do mnie ja w niej widzę Artura i śmieję się, że do mamusi podobna od pasa w dół Po nim ma też (tutaj nie widać) główkę całą w lokach i dłuuuuuuuuugie nogi
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
amarcia prześliczna dziewczynka
![]() Wczoraj przymierzałam spodnie fajne ale ceny jak zwykle kosmiczne 160zł ;/ Szkoda mi kasy tymbardziej ze az tak dlugo przydatne nie beda ![]() Któraś z Was zamawiała na allegro bo widzialam kiedys link tutaj tych spodni jezeli tak to fajne sa materiał itd? Zastanawiam się nad tymi http://moda.allegro.pl/nowosc-spodni...380781502.html http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...374176319.html
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Amarcia - śliczna dziewuszka
Eweska, Catia, Agnieszka, Elis - ![]() Eweska - ja myślę, że będzie parka ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .. Witajcie dziewczynki Ja dziś okrutnie niewyspana - wczoraj po południu zrobiłam sobie drzemkę i w nocy nie mogłam zasnąć. Do 3 |
|
|
|
#1931 |
|
Wtajemniczenie
|
listopadowa te oczęta to akurat ma po mnie
|
#1932 | |
|
Zadomowienie
|
Bo też chce mieć taką laleczkę
![]() Cytat:
![]() Ok jak będę miała pytanko to napiszę do Ciebie. Dzięki. A młody wstał 15 minut temu... ![]() Dobra zbieramy się na zakupy.
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, Mamuśki!
Po pierwsze trzymam kciuki za dzisiejsze USG, za wymarzoną płeć też, ale przede wszystkim, żeby dzieciątka zdrowe i silne ![]() Trochę chyba przesadziłam wczoraj ze sprzątaniem, bo jestem obolała jakaś dziś. A jeszcze niedługo sama jadę po ostatnie zakupy i już się boję tłumów. Chyba sobie brzuch wypcham, albo wypnę mocno, żeby mnie bez kolejki obsłużono Wczoraj wieczorem naszło mnie na szperanie na Allegro w poszukiwaniu ciuszków. Wcześniej zarzekałam się, że jak dziewucha, to i tak zero różu, ale jak wczoraj zobaczyłam kilka wyprawek... śpioszków... kaftaników... PADŁAM Idę po jakieś śniadanie, na nic jakoś nie mam ochoty. Może jajecznica? Spokojnego dnia ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Amarciu! Jaka śliczna córeczka! Przypomina mi moją znajomą - też Wizażankę [o intrygującym nicku ]. Jeśli koleżanka będzie miała kiedyś córeczkę, to może się okazać podobna do Twojej
|
|
|
|
#1934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to dziś trzymamy za bronchildy, chociaż biorąc pod uwagę jak sypnęło w poniedziałek to jakoś marnie to widzę Ja od początku mam przeczucie, że siusiaczkiem mój dzidziuś dysponuje, a chciałam mieć dziewczynkę. Ale im dłużej o tym myślę tym bardziej nie wiem, bo chłopaczek tez fajny i bardziej mamusiowy Tak więc proszę tak ogólnie o trzymanie kciuków, i żeby nogi miało długie po Tacie , a nie po mamie hehe |
|
|
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Trzymamy za dzisiejsze wizyty. Będzie okMy już od rana z Piotrusiem na nogach. Dzisiaj 10 rocznica śmierci mojej babci, byłam z moją mamuśką na cmenatrzu w małej miejscowości pod Bielskiem. Teraz na chwilę w pracy, potem do domku na ostatnie przygotowania. Na wigilię idziemy do moich rodziców i być może potem do rodziców TŻ ( ale to jeszcze nie jest pewne, bo z nimi ostatnio to nic pewnego nie jest - takie dziwne ludzie ).Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłego dnia anulinka. Pogłaskaj Piotrusia
|
#1937 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Ja tylko na sekundkę wpadłam, kliknąć aniołkom i życzyć powodzenia pozostałym trzem mamusiom,które mają dziś USG! Trzymam kciuki za bronchildy ![]() Jeszcze raz powodzenia!!! ![]() I ja znikam,bo zaraz jedziemy do Krk, ale niestety USG dopiero mam o 17.15 ![]() Papapa |
|
|
|
#1938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siasiek z tymi chłopcami (a może w ogóle z dziećmi) to podobno tak jest, że rosną skokowo. Mało tego im później zaczynają rosnąć tym wyższy wzrost potrafią ostatecznie osiągnąć. Mój brat był najniższy do 8 klasy podstawówki, a jak zaczął rosnąć to dobił do 193cm. Także myślę, że nie ma co się stresować i że wszystko jest ok. No ale jeśli miałabyś się zamartwiać to zawsze możesz umówić się na wizytę do jakiegoś pediatry endokrynologa, żeby potwierdził czy wszystko w normie. Amarciu, jaka cudna blondyneczka . Prześlij mi tu fluida na taką plizzzzz
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane
Ja dopiero wstałam , czekam na Tż i kończymy ostatnie porządki. Przygotowaniami do wigilii zajmuje sie mama - ja nie dałabym rady, cały czas mi słabo i leżę . Do tego znowu nasilają się bóle w plecach, obym tylko nie musiała znowu jechac do szpitala Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty - żeby było jak najlepiej ![]() SiLLee ja kupiłam takie http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-je...352278943.html wczoraj je dostałam, ale nie są takie ładnie dopasowane jak na zdjęciach, są cienkie i gną się na udach, ale ogólnie za te pieniądze nie są złe ![]() Amarcia śliczna córeczka, co za oczka
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję Wam pięknie - i wszystko wskazuje na to że będę miała taką drugą
|
#1941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ciiiiisza na forum
Pewnie większość na zakupach albo na wizytkach Emocjonujący będzie wieczór przed Gwiazdką, niecierpliwie czekam na wieści i trzymam kciuki za maluszki ![]() Acha, nie pamiętam już która z Was pytała o sukienkę Ani Rubik na premierze kalendarza pirelli ale w H&M jest właśnie całkiem podobna więc zapuszczam link, może się przyda :https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=21381 Cytat:
Wczoraj obudziłam się o 01:44 i czułam się zupełnie wyspana dziś o 5:11 i już nie mogłam zasnąć i podobnie jak Ty jestem później strasznie śpiąca ale nie zasnę w dzień, nie ma szans ![]() Dzidzia mnie jakoś mocno nie kopie i niezbyt często. Wczoraj czułam ją wyraźnie około 13 później o 16 a jeszcze później o 18 i zazwyczaj wieczorem jest najaktywniejsza Córcia cudeńko ![]() Ja cały czas przeziębiona mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie, nie chcę smarkać przy wigilijnym stole
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-12-23 o 13:22 |
|
|
|
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
ale dostałam szynkę.... Dżizas!!
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Dziękuję moria a sukienusię polecam. Nie ma jak jeans!! Nosiła ją od 2 latek (była za kolanko) później tylko przesuwałam szeleczki i prawie do 4 lat wytrzymała - już jako extra mini na lato Jak dorobie super długie szelki to Wiki wystartuje w niej w 30 edycji TAP MADL
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
My już jesteśmy w domku. Na podwórku cudnie, cieplutko, słoneczko świeci
W sklepach już gorzej. Wszędzie pełno ludzi...pchają się jeden przez drugiego, maniana normalnie.Nawet u fryzjera kolejki, musiałam młodego umówić na popołudnie. Ale będę miała przystojniaka ![]() Kurcze nie wiem co mam zrobić jeszcze, tak siedzę i myślę... I nic mi się nie chce.
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek... To ja może rezerwację na zięcia poproszę
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
A spoko, młody lubi blondynki
daleko mieszkacie?
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie w centrum kraju. Ale będziemy miały piękne wnuki... Ech :P
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- A jak starsze nie będą chciały zawsze możemy "skleić" tą młodszą parkę
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
U nas też prawie wiosna ![]() Piotruś się właśnie uaktywnił, pewnie czuje zapachy z kuchni - odsmażam sobie ruskie pierogi ![]() Jestem już po porcji śledzi w oleju, wracałam ze spowiedzi i wstąpiłam do sklepu po parę rzeczy, jak je zobaczyłam nie mogłam się im oprzeć ![]() Wczoraj wieczorem, leżąc już w łóżku, pierwszy raz odczuwałam ( ja i TŻ ) kopanie Piotrusia, po położeniu ręki na brzuszku. Wrażenie bezcenne |
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
anulinka gratuluję
piekne to bardzo, pamiętam jeszcze z poprzedniej ciąży
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
ciągle trzymam kciuki za wizyty ja po pracy i juz mam swieta teraz czas ogarnąć mieszkanie i dokonczyc pakowanie okazalo sie ze wigilia u tesciowej jest u jej siostry i nie mamy jeszcze wszystkich prezentow dla wujków no i dziś musiałam zakrzaniać do epmiku i kupiłam 3 książki ![]() jeszcze dla jednego wuja coś trzeba wymysleć ale to chyba juz jutro bo dzis nie mam sily mgła straszeczna wszedzie ![]() Zosia ma awarię kupową i mężu woła pomocy ![]() ide ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- o maniooooooooo !!!!! dawno takiej awarii nie było, kupe juz robiła do nocnika a dziś po samą szyje gówinko (sorki za dosłowne opisy) trzeba było kąpanie przeprowadzić ![]() sytuacja opanowana
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-23 o 14:24 |
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
o losie andziot !!!
są na tym świecie rzeczy o których się nie śniło fizjologom ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Kiedy te nasze dziewczyny zaczną wracać? Nie mogę doczekać się wieści
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

Mam nadzieję, że dowiemy się też w jakich kolorach wyprawkę szykować
?

. Śliczna z niej dziewczynka 
Trzymajcie mocno za parkę lub dwie dziewczynki 

a jak nie to do taty 

- takie dziwne ludzie ).
. Prześlij mi tu fluida na taką plizzzzz
, czekam na Tż i kończymy ostatnie porządki. Przygotowaniami do wigilii zajmuje sie mama - ja nie dałabym rady, cały czas mi słabo i leżę
Czekamy na Ciebie fasolko
Wczoraj obudziłam się o 01:44 i czułam się zupełnie wyspana