|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() gotować już trochę mniej lubię ale też lubię taka kura domowa ze mnie ![]() Cytat:
nie cierpię jeździć na zakupy przed świętami , zawsze robię wcześniej Cytat:
Cytat:
_____________ Ja dzisiaj zrobiłam uszka i pierogi , i masy do piernika , galarety jednak nie zrobiłam , coś się przeliczyłam ![]() Na dworze już nie byłam kilka dni , z małym to tż wychodzi na spacer , a później prawie cały dzień go bawi dlatego ja szaleję w kuchni ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
już zapowiadają podwyżki po nowym roku, chociaż i tak w ciągu roku po parę groszy drożeje wszystko, maniakalnie zbieram paragony sklepowe to sobie porównuję, prowadzę tez zeszyt wydatków , żadna złotówka mi nie umknie. |
|||||
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
my mamy konto tez wspolne, przychodzi 10-ty dostaje do reki całą wypłate TŻ.. wpłacam na konto i dyspnuje przez cały miesiac!
Ale to tez mnie włąsnie wkurza.. bo on daje kase i w d..pie ma co sie dziej i co trzeba kupic i opłacic!! statnio soadłam z nim przy kompie opłaty prze iPKo robiłam i widział jak z 1700 zł zostało na koncie 200!!
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tezeta wyplata z umowy wplywa na konto reszte ma na reke, on placi rachunki i jak wraca z pracy robi zakupy.
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Pop jestes mega dobra siostra, mojego tezeta siostra to i 20 gr by zobaczyla. szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich dzieciaczkow, moja tez cos pokaslywala dzisiaj i slysze ze w nosie katar i gile wiec jutro co? wizyta u lekarza, nie ma innej opcji na swieta wole sie z nia przejsc niech ja obluka. No i tesciowa kupila choinkę malutką ale ładną, jutro wam pokażę. Pomalowałam też swoje wyroby wczorajsze, bardzo ladnie wyszły , wieksza roze i platki i dzidziola dalam przyjaciolce juz dzisiaj bo sie nie bedziemy do wigilii widzialy,opowiadala mi ze facet byl w szoku jak sie o ciazy dowiedzial, bo nie sa ani po slubie ani razem nie mieszkali itp. dzisiaj u niej bylam wlasnie wrocilam i mowie co przyszly tatuśku extra nie? cieszysz sie? na co on szału nie ma, wiec sie zdziwilam na maxa, facet nie wie co mowi! spojrzalam sie na niego jak na osła i tyle. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- a jeszcze co do konta tez wieksze wydatki razem obgadujemy ale jakies mniejsze to i ja kupuje i tz nie pytamy sie siebie nawzajem.
|
|
#3514 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Vw Tuareg te super autko!! A statusu majątkowego zazdroszczę i nie ukrywam że też do takie dążę ![]() Cytat:
A tak serio to podziwiam!!Ja w ogóle Was podziwiam że tak czas macie - ja jakbym nawet w domu siedziałam z Dyziem to On by mi nie dał jęczydół jeden ![]() ![]() Cytat:
) i wierz mi był w wielkim szoki Myślę że chłopak zakocha się na zabój - potrzebuje tylko czasu
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
gmyrelka powiem ci szczerze ze tez mam nadzieje ze sie tak nie okaze!
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dzisiejszy dzień dobija. Chcę aby się skończył, choć wiem że jutro i tak nie będzie lepiej. Ehh... Mam dość już... zbyt wiele rzeczy w zbyt krótkim czasie się dzieje. Nieraz po prostu już sił brakuje...
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
P0P mój tz by chętnie został Twoim siostrzeńcem dla Xboxa
Po stopach by mnie chyba całował jakbym mu kupiła. A najlepsze że już 2 razy miał (1 jak się poznaliśmy, 1 kupił jak byliśmy w UK) i 2 razy go nakręciłam żeby sprzedał![]() Popakowałam prezenty, w ramach oszczędności, kupiłam rolkę papieru zamiast torebek. Ferrou
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę to ja zawsze chciałam zarabiać tyle aby mnie było stać na dobry samochód, mieszkanie i dwie fajne wycieczki w ciągu roku. Ja w Twoim wieku nie miałam nic. Ani rodziny ani mieszkania. Masz więc dużo czasu. I na pewno Ci się uda bo jesteś ambitna. A mi aktualnie to zależy tylko na zdrowiu. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Libra- ja też Cię podziwiam za to gotowanie. Ja kiedyś jak jeszcze mieszkałam z tatą i siostrą to lubiłam gotować i piec. Ale wtedy miałam dla kogo. Potem jak już zamieszkałam w Wawie to przestałam piec i gotować bo nie było dla kogo. A jak się nie ma dla kogo to nie ma i przyjemności z gotowania. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Ferrou - Tak mi przykro że Cię nieprzyjemności jakieś spotykają. JEsteś taka fajna ciepła dziewczyna że aż niedowiary że ktoś Ci przykrość sprawia.
|
|
#3519 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do słow "kocham" to nie pamietam kiedy padły-teraz padają, ale tylko ode mnie do Gabrysi RZec Cytat:
Oliwka szka nosa bo jej matka u persa kazała szukać no to szuka, bo nie widac przecie! Cytat:
oszzzzzZ Ty!! Jeszcze powiedz, że czarnego? Pamiętam jak pierwszego zobaczyłam na lotnisku w Wawie to mi się mało głowa nie ukręciła-muszę Cię kiedyś w wawie odwiedzić i ukradne Ci samochodzik na trochę Cytat:
Aaaaaalllleeeeee....dziew czyny! Czytam sobie w tej chwili forum i co robię? Co? No??????? Na co nie mogłam się doczekać tak długo????? A nie powiem-zgadujcie, ciekawe która wpadnie pierwsza. (PoP ma spore szanse...
|
|
#3520 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie;
Darusia, libra, kochane, jestem jak widac; staram sie czytac Was, ale musze przyznac, ze nie mam sil ni psychicznych, ni fizycznych na pisanie... Kiepsko u mnie... Zajeta mam psychike na maksa no i niewiele tez czasu. Chetnie wlaczylabym sie tez w niektore tematy, ale conieco stoi mi na przeszkodzie... te swieta beda dla mnie chyba strasznie smutne... A uwielbiam Swieta, zawsze je pieknie spedzalam z moja rodzina i byl to czarowny czas. W tym roku nie robie nic, od rodziny bede daleko, a tego co najwazniejsze w swieta bedzie brak; chodzi tu o pozytywne relacje. Bedzie chociaz choinka. Klimat mam taki raczej do placzu... troche brak mi sil do wszystkiego. Ale mam tez swoje radosci Basia dzis zaczela raczkowac , ale jak mamusia przytuli, to jest ok; wiec staram sie juz nie za ostro);Chetnie powiedzialabym pare slow na dzisiejszy temat o kasie i dysponowaniu nia, ale nie mam juz dzis sil... A byscie sie naczytaly... Aniu p, mam pytanko, jaka dlugosc ma stopka twojego Szymka? Ile cm? Ile maja stopy takich dzieciakow mniej wiecej dwuletnich, orientujesz sie? Mialam poodpisywac, ale jak juz mowilam, nie mam sil, zeby wszystko przejrzec, a zapomnialam juz... O, mam, powiedzcie mi prosze, jak to jest z tymi zakretkami? Na czym to polega, jak dziala, ze mozna za to cos zrefundowane miec? Bo mnie to w ogole na jakies hokus pokus wyglada; jak to dziala? Co, oni przetwazaja te zakretkii kasa z recyclingu??? Acha, madziwnia, to jak czytasz takie czytadla, to polecam jeszcze do kolekcji mezczyzni sa z marsa, kobiety sa z wenus, czy w odwrotnej kolejnosci; najlepiej, zebyscie obydwoje sobie poczytali; i powiem tak; idealu nigdy pewnie sie nie znajdzie; grunt to razem rozmawiac, tlumaczyc i urozmaicac zwiazek, dbac o niego; Ale najwazniejszy jest SZACUNEK i uczucie; Jesli macie to dziewczyny, to macie juz wiele. ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- dziekuje za komplementa dla Basi i dla moich wyrobow, ciesze sie, ze sie podobaja (staram sie jak moge); |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek szkoda ze tak krotko bedziecie, z Pleszewa do Sieradza nie daleko.
Pop jesli ty nazywasz swoj stan majątkowy klasą średnią to my sie do najmniejszego nie łapiemy;D cigi ja rowniez polecam tę książke!!!!!!! jest bardzo fajna!!!!!!!! ja czytalam, tz tez. Wczoraj mialam z nim troche starcie, ale generalnie ak zwykle na krotko. Kombinujemy poki co skad wziasc kasiurke .... i na razie pomyslow -ZERO! ale moze cos sie uda... zawsze dajemy rade wiec tym razem tez damy. Mała w nocy dosala takiego kataru ze tylko czekam do 8 i od razu dzwonie do przychodnii, zaczela plakac to łapała taki bezdech ze my serce na ramieniu mielismy!;/ ufffff..............wlasn ie sie po woli wybudza... ja w ogole nie czuje tych swiat, nie ciesze sie nimi, mimo ze juz "choinka" jest nastroj mam wisielczy, za duzo problemow nam sie uzbieralo i jednak nie zawsze mozna sie ze wszystkiego cieszyc...albo raczej udawac ze jest bez problemowo chyba po to zeby samemu zapomniec ze te problemy sa. Czasami brak sil niestety widac. ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- aaaa no i oczywiscie dzien dobry!
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma na to jakiegoś sposobu Ferrou musi być jakieś rozwiązanie kurde na same Święta
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Miałam 2 dni wolne i nie czytałam Was prawie - tylko przeglądałam - nie miałam czasu. Ale nadrabiam - jeszcze 4 strony. Ale miałam zapierdziel - ale salon wygląda już nieremontowo Co prawda nie ma mebli za bardzo i listw przypodłogowych, ale są firany (nienawidzę prasować) i lampy (wczorajszy zakup - jesteśmy bankrutami).A z tego, co doczytałam do tej pory... Darusia - zdrowie jest naprawdę najważniejsze. Jeśli tż'owi się pogorszy, to dopiero zaczną się problemy - leki i lekarze kosztują masakrycznie dużo, do tego pewnie dojazdy do dobrego lekarza. Musicie coś zmienić - to strasznie ciężkie, ale... chyba nie macie wyjścia - większe miasto, to więcej możliwości. Madziwnia - ja też myślałam, że u Was bajka. Może nic takiego się nie dzieje, ale zdaję sobie sprawę, że masa drobiazgów dobija - nie jeden, nie dwa, ale dwadzieścia już może obciążać. Mam nadzieję, że sobie wyjaśnicie wszystko. Ciężko zmienić faceta, a może to niemożliwe. Że też oni wszyscy - albo prawie wszyscy jacyś tacy wadliwi są...
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety, nie ma idealnego!
moj za dobry to tez zle czasami;D i baby problem zawsze znajda i tu sie zgodze i nie powiem ze nie ![]() tz dzwonil do tego goscia ale on sobie sam po prostu dorabia, tz i tak musi sie zwolnic jesli go nie wywala wczesniej i tak, nie mawyjscia. megi wiemy ile kosztuja lekarze, juz raz poszedl duuuuzy kredyt na leczenie jeszcze nie jest splacony a nic nie pomoglo;/
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się z Wami bardzo ciepło,bo jak czytam wszędzie się "zachmurzyło"..nieste ty..
Dziewczyny ja to nie wiem czy takie sytuacje(te kłótnie,spięcia,ciche dni itp) są normalne na takim etapie związku?jak się pojawia dziecko,bo i u mnie wcale nie jest kolorowo ![]() Teraz się z tego śmieję,bo płakać nie mam zamiaru i tak nie pomoże..,ale jak się pokłócimy z tż to aż mnie na drugą stronę wywraca ![]() Niestety ostatnimi czasy zdarza się częściej niż kiedyś..jedno drugiego nie rozumie,nie chce słuchać..i po miłości ![]() Wielkich problemów z pieniędzmi nie mamy,mój tż nie potrafi w żaden sposób oszczędzać..lubi kupić jakiś głupi(moim zdaniem) i zbędny gadżet,ale i mi nie żałuje pieniędzy..tylko ja mam do nich inne podejście,nie potrafię tak lekką ręką na każdą zachciankę..:/ Nadia ostatnio nam się rozgadała pierwsze co jej wychodzi..to nieświadome "tata" tatuś oczywiście wniebowzięty chodzi za nią na czworaka i nagrywa![]() Niektórzy mówią,że jak dziecko najpierw powie "tata" to zawoła brata ![]() Parka by się przydała,ale trochę później,bo teraz sobie nie wyobrażam jakoś. U nas choinka już ubrana,może później się pochwalimy..podczas następnej przerwy na kawę ![]() No i bierzemy się za robotę..tego najbardziej nie lubię w okresie świątecznym,bo człowiek zamiast korzystać z tej atmosfery to się urabia po łokcie i zmęczony siada do kolacji.. Co innego jak się w kuchni jest we dwoje.. no,ale nie mam tego szczęścia.pocieszę Was więc mamusie,że takie kryzysy w związkach mijają i chyba są czymś normalnym..mówią mi to te,które przez to przeszły..a są jeszcze w tych samych związkach![]() koniec przerwy na kawę uciekam,ale będę Was czytać![]() miłego dnia!!!
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
mój ma 6lat i 6 mc, to troche duzy przy twojej wygląda. Ale z tego co wiem to do pewnego wieku dziewczynki mniejsze, a później zaczynaja szybciej rosnąć, bo dziewczynki rosna do 16 lat a chlopcy chyba do 21, więc chłopaki mają więcej czasu.
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonkowa ja jak chcę coś w kuchni zrobić to tylko we dwoje - z Michasiem
A kuchnia jeszcze nie dostosowana do małego odkrywcy i muszę tu zastawić krzesłem tam fotelem do karmienia..
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zawsze godzić się można. A jak już godzić się nie chce to wtedy problem Madziwnia mój tez kiedyś niemową był a teraz to i pogada, jak go za język pociągne, i nawet kłócić się nauczył(wcześniej ja się nagadalam a on tylko przytakiwał i robił swoje)Więc po tylu latach zdobył kręgosłup. A ze mnie kocha to słyszę za każdym razem jak dzwoni, czy po przytulaniu a kiedyś mówil co 15 min.Znajdzcie z tz wspólne hobby, nawet jak ma być to gra w karty, czy np jak u nas jazda na rowerze, basen. Bo jak związek to same obowiązki to zaczynają się problemy, a jak coś pozatym to i jak jest problem to latwiej go rozwiązać.Ale chaotycznie napisalam, ale mam nadzieje że choc ktoś to zrozumie, bo ja dzisiaj jakaś niewyspana, bo dziecko całą nockę przespało, i tak jakoś głowa mnie boli chyba z nadmiaru snu
|
|
|
#3529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie sielankowo,ale bez nerwów..wolałabym inne uniesienia,nie z dziedziny kłótni
|
|
#3530 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiety
U nas od wczoraj leje deszcz i jest fatalnie. Moje dziecię nauczyło się mówić "tata" i caly dzień jest tatatatata. Głownie w przedpokoju gdzie się żegna z tatusiem i przy zegarze (stale tatuś pokazuje i daje się pobawić). "Mama" też jest ale tylko jak mnie nie ma i jest czas karmienia. Potrafi otwierać szufladę i ją obgryzać. Dalejnie raczkuje ale podskakuje na dupci, macha rączkami i szpagatem przesuwa się do przodu. Komedia ![]() Cytat:
Chętnie zostanę Twoją siostrą Cytat:
Nie słyszałam o buraku i jak będzie potrzba to wypróbuję. Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka ![]() Karpia nie kupujemy żywego. Musi być już zabity. A w sklepie na życzenie klienta mają obowiązek zabić Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Nie chcę zapeszać ale właśnie tak sobie spokojnie żyjemy. Bez zbędnych nerwów, pretensji czy awantur. Po, co ? To pytanie mojego Tż. Szkoda zdrowia a i wypowiedzianych słów nie cofniesz nigdy. Zawsze będą dźwięczały w uszach przy każdym nieporozumieniu.
|
|
#3531 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi o wspólne "kuchenne zajęcia" z tż ale zaciągnąć go do garów jak na razie nie osiągalne! u nas kuchnia też nie pozabezpieczana,muszę na nią ciągle uważać..albo w krzesełku siedzi i się czymś bawi..najgorzej jak nastanie wieeelka nuda..i mama zaczyna śpiewać i tańczyć,by dokończyć to,co zaczęła tańczyć jak tańczyć,ale śpiewać?![]() my i tak większość dnia same w domu to nikt nie słyszy na szczęście
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- To lece piec bo mała śpi
|
|
#3533 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas bez zmian, gorączki ciąg dalszy, leki działają na chwilę i bardzo słabo. Całą noc spałam z Olunią, TŻ spał na podłodze. Ola często się budziła, na szczęście cycuś trochę pomagał i szła dalej spać. Próbowałam ją trochę dopajać, ale nie wiem dlaczego - nic nie chce pić, tylko cycusia. Izazula - okłady wczoraj były, letnia kępiel też. TŻ właśnie dzwonił, że cały czas jest gorąca i marudzi, trzeba ją stale nosić i tulić, do tego zasnąć nie może. I jak ja mam pracować??? Chciałabym mu pomóc, ale nie mam jak Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-12-23 o 11:19 |
|||
|
|
|
#3534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój choleryk trochę..zresztą niestety nie miał możliwości wychowywania się w spokojnym domu ja z kolei z tych niby spokojniejszych ludków byłam,ale sama zauważyłam,że odkrywam siebie dopiero teraz kłótliwa nie jestem..wolę spokój ducha i sumienia..a tak jak piszesz - wypowiedzianych,krzywdząc ych słów nie da się już cofnąć..druga strona je pamięta..szczególnie jak zabolały. Izazula,oby tak dalej.zazdroszczę.
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
chcialam napisac tylko zebyscie ze jak zobacxzycie jakies dziwne odruchy (nienaturalne) u dziecka abyscie to skonsultowaly z lekarzem.. my od tygodnia latamy od laekarza do lekarza.. u jednego potwierdzona epilepsja i leki a dwoch kolejnych ze nie.. narazie czekamy obserwujemy.. nie zycze takich przezyc.. takze uwazajacie i obserwujci jak cos niepokoi to do lekarza.. no to napisalam ![]() wesolych swiat |
|
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj nuda najgorsza... i śpiew i taniec mamy... Czasem ma ubaw po pachy a czasem tak mu się nie podoba że płacze bo nie umie powiedzieć żeby mama przestała ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki moje kochane-nie mam za dużo czasu więc gdyby mi się nie udało już do Was zajrzeć to chcialam Wam z Danielkiem złożyć życzenia Świąteczne:
Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku, by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem, By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem. By prezenty ucieszyły każde smutne oczy, by spokojna przerwa ukoiła złość By Sylwester zapewnił szampańską zabawę, a kolędowych śpiewów nie było dość! Życzymy Wam z całego serca samych najpiękniejszych chwil a żeby Nowy Rok przyniósł dla Naszych dzieci zdrowia i radości a dla nas więcej cierpliwości ![]() teraz idę dalej gotować-chyba spitoliłam farsz na pierogi cos mi nie pasuje ten smak ![]() Noce nieprzespane to jednak ząbki-wyrzynają się dwie dwójki bidny ten mój Danuś.postaram się jeszcze poczytać troszke bo od wczoraj nic nie wiem co się dzieje ![]() |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
cigi- to i u Ciebie nie za wesoło. Oj niefajnie tak przed świętami. Ale Basia Ci wszystko wynagrodzi. Skoda że mieszkasz tak daleko od rodziny bo mogłabyś zapakować siebie i BAse i wyjechać na jakiś czas. Może po powrocie byłoby lepiej.
Mrowak - ja już Ciebie parę razy zapraszałam do siebie czy do Wawy czy tutaj ZAPRASZAM. Samochodem oczywiście dam pojeździć. Niestety nie jest czarny (też najbardziej podoba mi sie kolor czarny) jest srebrny. Wcześniej miałam czarną Grand Vitarę. U mnie też dzisiaj sprzątanie tzn ja lerzę z Oliwką a mieszkanie się sprząta - czyli przyszła pani i sprząta ![]() .
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko to chyba niczego się nie boi. Jak na nią się krzyknie to ta się śmieje. Jak ją przestraszę to podskoczy ze strachu ale zaraz się śmieje. Obcych uwielbia.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

Myślę że chłopak zakocha się na zabój - potrzebuje tylko czasu 

zważywszy na to, że w Pleszewie będziemy dzień wcześniej około 10. No wiesz.... dziadki musza się nacieszyć... ostatnio widzieli mała na chrzcinach a to było prawie 3 miechy temu... 

i muszę tu zastawić krzesłem tam fotelem do karmienia..
Zdaniem pediatry to trzydniówka albo od zębów. Przy okazji Ola została zważona, żeby dobrać odpowiednio leki. Waży 10,8 kg.