|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz
Nie, to Pan fotograf cyka sesję modelkom, takie zdjęcie, takie zdjęcie, takie z rozmazanym tłem, coś tam o stabilizacji obrazu, szuru buru, zachwyca się aparatem, a w pewnym momencie podchodzi do niego młody chłopaczek i pyta, czy może dostać już swój aparat
![]() A tak w temacie aparatów to weźcie mi jeszcze powiedźcie jak to jest z tą stabilizacja obrazu bo ja założyłam, że jakbym miała już kupować, to koniecznie z tą funkcją - no rozumiecie - koniec zamazanych, rozmytych fotek Ale nie wiem na ile to prawda, a na ile taki chwyt marketingowy.... Bo oLLem z MM robi BOOOSKIE foty swoich makijaży i pisała właśnie, że ma te funkcję...
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2010-12-23 o 11:32 |
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz
Cytat:
|
|
#4953 |
|
Raczkowanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;23941877]da się bo mój kolega (nie mam z nim teraz kontaktu)
miał taki aparat że nic się nie ustawiało pyknęłam i było tło rozmazane ![]() i wtedy mówił że kosztowała go taka impreza jakieś 500zł a to było ze 2 lata temu..[/QUOTE] może po prostu w tym aparacie był włączony tryb makro?
|
|
#4954 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
o tym nie pomyślałam ![]() Cytat:
no właśnie ja nie chcę jakiegoś super wypas za 1000zł ponieważ w zupełności satysfakcjonują mnie zwykłe foty .. chodzi mi o to żeby był o taki o na wakacje imprezy o tak żeby sobie cy komuś zrobić ładną fotkę z rozmazanym tłem w dali ![]() czyli chodzi o najmniejszą przysłonę.. popatrzę też w swoich zwykłych małpkach..
|
||
|
|
|
#4955 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z tym że to nie jest tak, że robiąc zdjęcie "z ręki" przy słabym oświetleniu na długim czasie, czy podczas robienia zdjęć z jadącego samochodu, fota wyjdzie super ostra, tylko zostaną zlikwidowane (zniwelowane) drobne poruszenia ręką ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;23942759] czyli chodzi o najmniejszą przysłonę.. popatrzę też w swoich zwykłych małpkach.. [/QUOTE]i odległość fotografowanego obiektu od tła i aparatu
|
|||
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Kopnienta nie ma tego koleżki już w sprzedaży chyba
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, no mi chodzi np. o zdjęcie właśnie makijażu oka dla przykładu. Mi się wiecznie łapy trzęsą i zrobienie ostrego zdjęcia wymaga nieziemskiego wysiłku i starań, bo zawsze wyjdzie "ruszone"
No i chciałabym wiedziec, czy te "stabilizacje obrazu", któe tak reklamują rzeczywiście to niwelują i robią czyste foty.a druga rzecz to "zjadanie" kolorów - to kwestia ustawień aparatu? Czy taki byle pierwszy mały kompakciak po prostu z założenia technicznie jest nieprzygotowany do robienia dobrej jakości zdjęć z nasyconymi, wiernie oddanymi kolorami?
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stabilizacja pomaga przy drżeniach ręki, ale jak np. niezbyt stabilnych względem podłoża kolegów na imprezie będziesz chciała w ciemnicy sfotografować z czasem np. 1sek, to rozmaże się tak czy tak Aczkolwiek przydatna sprawa
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam świadomość, że cudów nie ma, po prostu chciałam wiedzieć, czy to coś daje, czy nie, bo czasami w reklamach cuda opowiadają, a w rzeczywistości to pic na wodę
|
#4960 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4961 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli będziesz chciała sfotografować makijaż przy dobrym czy nawet średnim oświetleniu i niezbyt długim czasie - a wiadomo że ręka tak czy siak lata - może być przydatne. Cytat:
)
|
||
|
|
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie dziękuję za odpowiedzi
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;23943052]no to brawo
![]() dobra dam sobie jakoś radę [/QUOTE]No nie moja wina, ja go nie wycofałam Mówię na tym, czego miałam okazję dotykać, że go nie ma dowiedziałam się chwilkę temu od wujka Google, a w rynku kompaktów się kompletnie nie orientuję...
|
#4964 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo naradzie bida z nędzą
|
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;23943333]dobra poszukam czegoś jeszcze ale i tak zakup planowałam po świętach raczej jak troszkę kaski będzie więcej..
bo naradzie bida z nędzą [/QUOTE]SX100 IS ma teraz młodszego brata - SX120 IS, wg Ceneo kosztuje koło pięciu stówek
|
#4966 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiarzynku ja po prostu chyba nie mam do tego serca, w ogóle mnie fotografia nie kręci, nie mam ochoty się zagłębiać, dowiadywac
A robić tak na odwal nie chcę, bo to bez sensu, zostawię to ludziom, którzy to robią dobrze
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Śmiejecie się jak biegniecie do autobusu ?
![]()
|
#4969 |
|
Rozeznanie
|
Jaki odcien koloru włosów ma Blair z "Plotkary"?
jaką farbą można go uzyskać? wstawiam zdjecie, ale raz ma jasniejssze raz ciemniejsze, wiadomo - swiatło. Jak ktos ogląda Plotkarę to bedzie wiedział o co chodzi ![]() z góry dziękuję
|
#4970 |
|
żona
|
Ja z pytaniem odnosnie naszej klasy..
Dziewczyna ktora mieszka 500 km ode mnie w Poznaniu.. dodaje moje zdjecia na swoj profil, podpisując je jakby to byla ona.. czyli podaje sie za mnie.. Taka sytuacja byla juz na wakacjach.. i zglosilam to do nk, i dodatkowo do niej napisalam i albo NK usunela te zdjecia albo ona sie przestraszyla.. Umieszczala moje zdjecia rowniez na fotce.pl gdzie ją zablokowali... Gdzies w listopadzie sytuacja powtorzyła sie i znowu wstawila moje zdjecia! Tym razem do niej nic nie pisalam, tylko caly czas do Naszej klasy i zgłaszałam nadużycia. Do tej pory są moje zdjecia na jej profilu. Czy ja moge jeszcze coś zrobic? |
|
|
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak wyjac plastikowa butelke z silikonem z takiego smiesznego jakby pistoletu?
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
http://mojewypieki.blox.pl/2009/12/S...ierniczki.html
Nie udały mi się! Moja pierwsza pieczeniowa porażka i nie wiem co zrobiłam źle. Zamiast tej żytniej dałam 400 g pszennej, a reszte wszystko jak w przepisie. Ciasto była mocno klejące, ale za radą, nie dodawałam więcej mąki. Próbowałam przy wałkowaniu dodawać, ale ciągle było takie kleiste i to tak, że nie mogłam w ogóle odkleić od deski, żeby przełożyć na blachę. No to jeszcze raz zaczęłam wyrabiać ciasto, dodawałam mąki, a ono było coraz bardziej kleiste i gumowate |
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciasto jak już odrywała się od rąk ale jest jeszcze troszeczkę klejące to wkładam do lodówki na ok godzinę. Aha i ja dodaję jeszcze podgrzane słodkie mleko (to takie w puszcze)
|
|
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie mogłam trafić w moment, kiedy byłoby w sam raz A Autorka w komentarzach pisała, żeby nie dodawać w trakcie wyrabiania mąki, bo potem pierniki będą twarde
|
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz pytanie ode mnie: Czy tylko ja jestem taka nienormalna, że jak idę do spowiedzi to nie wiem co mam gadać? Tzn ta regułka to pal licho ale jakie ja mam grzechy w ogóle mówić? Tym bardziej jak ksiądz mnie zaskakuje pytaniami, np jak mówię, że przeklinałam, a on się mnie pyta ile razy |
|
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie wiem. Ja mam taką zasadę, że jak np. na święta jest spowiedź i kilku księży z różnych parafii spowiada to nigdy nie idę do franciszkanów. Pare razy w życiu się u nich spowiadałam i za każdym razem pytali się dokładnie o wszystko i dawali takie kazania na koniec, jakbym Bóg jeden wie, co zrobiła
|
|
|
|
|
#4978 | |
|
żona
|
Cytat:
No ale znowu jej napisze to samo a nic nie zrobie? |
|
|
|
|
#4979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
bo teraz znów postraszysz, a za kilka miesięcy znów się to może powtórzyc. |
||
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś się zna na kodach HTML?
![]() Otóż zrobiłam sobie szablon na aukcję na allegro i mam mały problem. Chcę aby w tle pojawiał się obrazek. Kiedy jestem w edytorze tekstowym na allegro w zakładce sprzedaję i daję na podgląd to wszystko jest dobrze i wyświetla się prawidłowo tak jak powinno, a w kodzie html jest tak: <div style="background-image: url('http://adresobrazka.jpg')"> , a kiedy przejdę do edytora wizualnego (żeby coś dopisać dodać obrazki, kolory czcionki, itp.,) i następnie chcę wystawić aukcję to wyskakuje błąd "W opisie przedmiotu znajdują się niezalecane elementy HTML/JavaScript". Wówczas wracam do edytora tekstu i zauważam że cudzysłów zmienił się na dziwne znaki <div style="background-image: url("http://adresobrazka.jpg" );"> i dopiero po ponownej zmianie tych znaków na cudzysłów mogę normalnie wystawić aukcję (bez wchodzenia już w edytor wizualny co jest kłopotliwe bo ciężko zrobić dobry opis sprzedawanego przedmiotu w edytorze tekstowym pisząc kodem html). Może ktoś zna inny ciąg znaków na wstawienie obrazku w tle powtarzającego się i nadającego na szablon aukcji.
Edytowane przez moniuleczka Czas edycji: 2010-12-23 o 17:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

bo ja założyłam, że jakbym miała już kupować, to koniecznie z tą funkcją - no rozumiecie - koniec zamazanych, rozmytych fotek 
o tym nie pomyślałam

A Autorka w komentarzach pisała, żeby nie dodawać w trakcie wyrabiania mąki, bo potem pierniki będą twarde
Tym bardziej jak ksiądz mnie zaskakuje pytaniami, np jak mówię, że przeklinałam, a on się mnie pyta ile razy