Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz.VII - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-23, 11:29   #4951
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz

Cytat:
Napisane przez Kasiarzynek Pokaż wiadomość
czy to była reklama może z nijaką Martyną W?
Nie, to Pan fotograf cyka sesję modelkom, takie zdjęcie, takie zdjęcie, takie z rozmazanym tłem, coś tam o stabilizacji obrazu, szuru buru, zachwyca się aparatem, a w pewnym momencie podchodzi do niego młody chłopaczek i pyta, czy może dostać już swój aparat Reklama mi się spodobała, dlatego ją zapamiętałam

A tak w temacie aparatów to weźcie mi jeszcze powiedźcie jak to jest z tą stabilizacja obrazu bo ja założyłam, że jakbym miała już kupować, to koniecznie z tą funkcją - no rozumiecie - koniec zamazanych, rozmytych fotek
Ale nie wiem na ile to prawda, a na ile taki chwyt marketingowy....

Bo oLLem z MM robi BOOOSKIE foty swoich makijaży i pisała właśnie, że ma te funkcję...

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2010-12-23 o 11:32
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 11:30   #4952
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chciałybyście ale się wstydzicie bądź nie macie kogo zapytać - cz

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Nie, to Pan fotograf cyka sesję modelkom, takie zdjęcie, takie zdjęcie, takie z rozmazanym tłem, coś tam o stabilizacji obrazu, szuru buru, zachwyca się aparatem, a w pewnym momencie podchodzi do niego młody chłopaczek i pyta, czy może dostać już swój aparat Reklama mi się spodobała, dlatego ją zapamiętałam
Aaa to tego nie widziałam
Stary 2010-12-23, 11:33   #4953
Indios
Raczkowanie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;23941877]da się bo mój kolega (nie mam z nim teraz kontaktu)
miał taki aparat że nic się nie ustawiało pyknęłam i było tło rozmazane
i wtedy mówił że kosztowała go taka impreza jakieś 500zł
a to było ze 2 lata temu..[/QUOTE]

może po prostu w tym aparacie był włączony tryb makro?
najpotężniejsi z nich myślą o władzy nad galaktyką...

Indios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 11:43   #4954
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
czy to była reklama może z nijaką Martyną W?

Hmmm to dziwne, ponieważ taki aparat musiałby
a)robić tylko i wyłącznie takie zdjęcia, co sprowadza się do zagadnienia ->
b) ustawień, ponieważ to rozmazanie to nic innego jak optyka a tego bez grzebania ominąć się nie da
i c) aparat kolegi mógł być na odpowiednich ustawieniach, co rzeczywiście poniekąd sprowadza się do "pstryk i już".

Chyba że coś się mieniło w tej kwestii, to jak widać, jestem jeszcze za kamieniem łupanym więc więcej nie pomogę.
a no możliwe o tym nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Koło tysiaka chyba kosztują. Tylko pytanie po co płacić tyle kasy, skoro jeśli satysfakcjonują Cię foty z kompakta to możesz kupić tańszy, przysiąść jeden wieczór i przeczytać instrukcję obsługi... Moi rodzice mają Canona PowerShot SX100 IS, obsługa trybu manualnego jest tam banalnie prosta, a najniższa wartość przysłony to f/2.8 bodajże

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Jak wyżej
a ile ten canon kosztuje?
no właśnie ja nie chcę jakiegoś super wypas za 1000zł ponieważ w zupełności satysfakcjonują mnie zwykłe foty .. chodzi mi o to żeby był o taki o na wakacje imprezy o tak żeby sobie cy komuś zrobić ładną fotkę z rozmazanym tłem w dali

czyli chodzi o najmniejszą przysłonę.. popatrzę też w swoich zwykłych małpkach..
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 11:47   #4955
Kasiarzynek
Zadomowienie

Cytat:
Widocznie jest na to popyt, nie interesowałam się tym zbytnio szczerze mówiąc, ale wychodzi na to, że w tej super-wypasionej małpce Soniacza za 1000zł jest magiczny guziczek, który w automacie ustawia najniższą dostępną przysłonę i "rozmywa tło"
To ja chcę takie 3 od razu!

Cytat:
Napisane przez hihi
hmm.. pomysłowa reklama, ale też jej nie kojarzę...
Cytat:
Napisane przez hihi
A tak w temacie aparatów to weźcie mi jeszcze powiedźcie jak to jest z tą stabilizacja obrazu bo ja założyłam, że jakbym miała już kupować, to koniecznie z tą funkcją - no rozumiecie - koniec zamazanych, rozmytych fotek
Stabilizacja drgań to mechanizm niedopuszczający do drgań aparatu podczas wykonywania zdjęć. Często (i niewłaściwie) zamieniany jest z terminem kompensacja drgań, która to hmm... zmniejsza efekty tych drgań.
Z tym że to nie jest tak, że robiąc zdjęcie "z ręki" przy słabym oświetleniu na długim czasie, czy podczas robienia zdjęć z jadącego samochodu, fota wyjdzie super ostra, tylko zostaną zlikwidowane (zniwelowane) drobne poruszenia ręką

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;23942759]
czyli chodzi o najmniejszą przysłonę.. popatrzę też w swoich zwykłych małpkach.. [/QUOTE]
i odległość fotografowanego obiektu od tła i aparatu
Kasiarzynek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 11:48   #4956
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Kopnienta nie ma tego koleżki już w sprzedaży chyba
Stary 2010-12-23, 11:49   #4957
hihi
Zakorzenienie

Nie, no mi chodzi np. o zdjęcie właśnie makijażu oka dla przykładu. Mi się wiecznie łapy trzęsą i zrobienie ostrego zdjęcia wymaga nieziemskiego wysiłku i starań, bo zawsze wyjdzie "ruszone" No i chciałabym wiedziec, czy te "stabilizacje obrazu", któe tak reklamują rzeczywiście to niwelują i robią czyste foty.

a druga rzecz to "zjadanie" kolorów - to kwestia ustawień aparatu? Czy taki byle pierwszy mały kompakciak po prostu z założenia technicznie jest nieprzygotowany do robienia dobrej jakości zdjęć z nasyconymi, wiernie oddanymi kolorami?
Stary 2010-12-23, 11:52   #4958
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:

Bo oLLem z MM robi BOOOSKIE foty swoich makijaży i pisała właśnie, że ma te funkcję...
Tak jak napisała Kasiarzynek - cudów nie ma Stabilizacja pomaga przy drżeniach ręki, ale jak np. niezbyt stabilnych względem podłoża kolegów na imprezie będziesz chciała w ciemnicy sfotografować z czasem np. 1sek, to rozmaże się tak czy tak Aczkolwiek przydatna sprawa
Stary 2010-12-23, 11:56   #4959
hihi
Zakorzenienie

Ja mam świadomość, że cudów nie ma, po prostu chciałam wiedzieć, czy to coś daje, czy nie, bo czasami w reklamach cuda opowiadają, a w rzeczywistości to pic na wodę
Stary 2010-12-23, 11:59   #4960
Konto usunięte

Cytat:
Kopnienta nie ma tego koleżki już w sprzedaży chyba
no to brawo

dobra dam sobie jakoś radę
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 12:01   #4961
Kasiarzynek
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak napisała Kasiarzynek - cudów nie ma Stabilizacja pomaga przy drżeniach ręki, ale jak np. niezbyt stabilnych względem podłoża kolegów na imprezie będziesz chciała w ciemnicy sfotografować z czasem np. 1sek, to rozmaże się tak czy tak Aczkolwiek przydatna sprawa
Ano ano ano
Ale jeśli będziesz chciała sfotografować makijaż przy dobrym czy nawet średnim oświetleniu i niezbyt długim czasie - a wiadomo że ręka tak czy siak lata - może być przydatne.

Cytat:
Napisane przez hihi
a druga rzecz to "zjadanie" kolorów - to kwestia ustawień aparatu? Czy taki byle pierwszy mały kompakciak po prostu z założenia technicznie jest nieprzygotowany do robienia dobrej jakości zdjęć z nasyconymi, wiernie oddanymi kolorami?
"Zjadanie kolorów" to raczej kwestia tego że ludzkie oko (konkretnie to czopki - odpowiedzialne za widzenie kolorów) jest o wiele czulsze niż matryca aparatu, i nigdy kolory nie zostaną odzwierciedlone tak jak my je widzimy na co dzień. Dlatego większość zdjęć ma podkręcane kolory w programach czy bezpośrednio przy wrzucaniu na kompa (jeśli wywołuje się z RAW )
Stary 2010-12-23, 12:04   #4962
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
"Zjadanie kolorów" to raczej kwestia tego że ludzkie oko (konkretnie to czopki - odpowiedzialne za widzenie kolorów) jest o wiele czulsze niż matryca aparatu, i nigdy kolory nie zostaną odzwierciedlone tak jak my je widzimy na co dzień. Dlatego większość zdjęć ma podkręcane kolory w programach czy bezpośrednio przy wrzucaniu na kompa (jeśli wywołuje się z RAW )
Czyli nie ma magicznego sposobu na stosunkowo dobre zdjęcia, więc chyba dam sobie z tym wszystkim spokój póki co i nie będę zaprzątać głowy tematem W każdym razie dziękuję za odpowiedzi
Stary 2010-12-23, 12:12   #4963
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;23943052]no to brawo

dobra dam sobie jakoś radę [/QUOTE]

No nie moja wina, ja go nie wycofałam Mówię na tym, czego miałam okazję dotykać, że go nie ma dowiedziałam się chwilkę temu od wujka Google, a w rynku kompaktów się kompletnie nie orientuję...
Stary 2010-12-23, 12:16   #4964
Konto usunięte

Cytat:
No nie moja wina, ja go nie wycofałam Mówię na tym, czego miałam okazję dotykać, że go nie ma dowiedziałam się chwilkę temu od wujka Google, a w rynku kompaktów się kompletnie nie orientuję...
dobra poszukam czegoś jeszcze ale i tak zakup planowałam po świętach raczej jak troszkę kaski będzie więcej.. bo naradzie bida z nędzą
Stary 2010-12-23, 12:20   #4965
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;23943333]dobra poszukam czegoś jeszcze ale i tak zakup planowałam po świętach raczej jak troszkę kaski będzie więcej.. bo naradzie bida z nędzą [/QUOTE]

SX100 IS ma teraz młodszego brata - SX120 IS, wg Ceneo kosztuje koło pięciu stówek
Stary 2010-12-23, 12:21   #4966
Kasiarzynek
Zadomowienie

Cytat:
Czyli nie ma magicznego sposobu na stosunkowo dobre zdjęcia, więc chyba dam sobie z tym wszystkim spokój póki co i nie będę zaprzątać głowy tematem W każdym razie dziękuję za odpowiedzi
Magicznego nieee... ale trochę poczytać i poćwiczyć zbliży do niego
Stary 2010-12-23, 12:28   #4967
hihi
Zakorzenienie

Kasiarzynku ja po prostu chyba nie mam do tego serca, w ogóle mnie fotografia nie kręci, nie mam ochoty się zagłębiać, dowiadywac A robić tak na odwal nie chcę, bo to bez sensu, zostawię to ludziom, którzy to robią dobrze
Stary 2010-12-23, 12:29   #4968
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Śmiejecie się jak biegniecie do autobusu ?
Stary 2010-12-23, 12:41   #4969
Lils121
Rozeznanie

Jaki odcien koloru włosów ma Blair z "Plotkary"?
jaką farbą można go uzyskać?
wstawiam zdjecie, ale raz ma jasniejssze raz ciemniejsze, wiadomo - swiatło.
Jak ktos ogląda Plotkarę to bedzie wiedział o co chodzi
z góry dziękuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 00000BJHNS0PJMJR-C303.jpg (81,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 042709_blair5_300x400.jpg (32,1 KB, 26 załadowań)
Stary 2010-12-23, 13:05   #4970
PaLLitQa
żona

Ja z pytaniem odnosnie naszej klasy..

Dziewczyna ktora mieszka 500 km ode mnie w Poznaniu.. dodaje moje zdjecia na swoj profil, podpisując je jakby to byla ona.. czyli podaje sie za mnie..

Taka sytuacja byla juz na wakacjach.. i zglosilam to do nk, i dodatkowo do niej napisalam i albo NK usunela te zdjecia albo ona sie przestraszyla.. Umieszczala moje zdjecia rowniez na fotce.pl gdzie ją zablokowali...

Gdzies w listopadzie sytuacja powtorzyła sie i znowu wstawila moje zdjecia! Tym razem do niej nic nie pisalam, tylko caly czas do Naszej klasy i zgłaszałam nadużycia. Do tej pory są moje zdjecia na jej profilu.

Czy ja moge jeszcze coś zrobic?
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:09   #4971
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Jak wyjac plastikowa butelke z silikonem z takiego smiesznego jakby pistoletu?

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:16   #4972
MalinowaMamba
Zakorzenienie

http://mojewypieki.blox.pl/2009/12/S...ierniczki.html

Nie udały mi się! Moja pierwsza pieczeniowa porażka i nie wiem co zrobiłam źle. Zamiast tej żytniej dałam 400 g pszennej, a reszte wszystko jak w przepisie. Ciasto była mocno klejące, ale za radą, nie dodawałam więcej mąki. Próbowałam przy wałkowaniu dodawać, ale ciągle było takie kleiste i to tak, że nie mogłam w ogóle odkleić od deski, żeby przełożyć na blachę. No to jeszcze raz zaczęłam wyrabiać ciasto, dodawałam mąki, a ono było coraz bardziej kleiste i gumowate Wylądowało na zaszczytnym miejscu w koszu.
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:41   #4973
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
http://mojewypieki.blox.pl/2009/12/S...ierniczki.html

Nie udały mi się! Moja pierwsza pieczeniowa porażka i nie wiem co zrobiłam źle. Zamiast tej żytniej dałam 400 g pszennej, a reszte wszystko jak w przepisie. Ciasto była mocno klejące, ale za radą, nie dodawałam więcej mąki. Próbowałam przy wałkowaniu dodawać, ale ciągle było takie kleiste i to tak, że nie mogłam w ogóle odkleić od deski, żeby przełożyć na blachę. No to jeszcze raz zaczęłam wyrabiać ciasto, dodawałam mąki, a ono było coraz bardziej kleiste i gumowate Wylądowało na zaszczytnym miejscu w koszu.
Robiłam wczoraj te pierniki (z tym, że z jednym rodzajem mąki) jak zwykle wyszło dużo, dużo więcej mąki niż w przepisie (u mnie na te same proporcje przypada pół kg mąki, a weszło tam ok 3/4 kg). Nie wiem czemu autorka tamtego przepisu pisze aby nie dodawać więcej mąki
Ciasto jak już odrywała się od rąk ale jest jeszcze troszeczkę klejące to wkładam do lodówki na ok godzinę.
Aha i ja dodaję jeszcze podgrzane słodkie mleko (to takie w puszcze)
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 14:33   #4974
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Robiłam wczoraj te pierniki (z tym, że z jednym rodzajem mąki) jak zwykle wyszło dużo, dużo więcej mąki niż w przepisie (u mnie na te same proporcje przypada pół kg mąki, a weszło tam ok 3/4 kg). Nie wiem czemu autorka tamtego przepisu pisze aby nie dodawać więcej mąki
Ciasto jak już odrywała się od rąk ale jest jeszcze troszeczkę klejące to wkładam do lodówki na ok godzinę.
Aha i ja dodaję jeszcze podgrzane słodkie mleko (to takie w puszcze)
No ja też robiłam tylko z pszennej. Ale jak dodawałam jej już puźniej normalnie do ciasta to ono robiło się takie gumowe . Nie mogłam trafić w moment, kiedy byłoby w sam raz A Autorka w komentarzach pisała, żeby nie dodawać w trakcie wyrabiania mąki, bo potem pierniki będą twarde
Stary 2010-12-23, 14:50   #4975
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
Ja z pytaniem odnosnie naszej klasy..

Dziewczyna ktora mieszka 500 km ode mnie w Poznaniu.. dodaje moje zdjecia na swoj profil, podpisując je jakby to byla ona.. czyli podaje sie za mnie..

Taka sytuacja byla juz na wakacjach.. i zglosilam to do nk, i dodatkowo do niej napisalam i albo NK usunela te zdjecia albo ona sie przestraszyla.. Umieszczala moje zdjecia rowniez na fotce.pl gdzie ją zablokowali...

Gdzies w listopadzie sytuacja powtorzyła sie i znowu wstawila moje zdjecia! Tym razem do niej nic nie pisalam, tylko caly czas do Naszej klasy i zgłaszałam nadużycia. Do tej pory są moje zdjecia na jej profilu.

Czy ja moge jeszcze coś zrobic?
postrasz ją policją,albo jeszcze lepiej.pogadaj z kimś kto zna prawnicza gadkę i niech napisze do niej pismo z prawniczymi paragrafami.może to ją odstraszy
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:05   #4976
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
No ja też robiłam tylko z pszennej. Ale jak dodawałam jej już puźniej normalnie do ciasta to ono robiło się takie gumowe . Nie mogłam trafić w moment, kiedy byłoby w sam raz A Autorka w komentarzach pisała, żeby nie dodawać w trakcie wyrabiania mąki, bo potem pierniki będą twarde
To nie wiem, moim zdaniem jak się wyrabia to te ciasto później po wyciągnięciu z lodówki ma być "twarde" (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi). A tak poza tym to myślałam, że o to chodzi w tych ciastkach, że na początku są twarde a dopiero jak poleżą kilka dni to miękną i dlatego robi się je kilka dni przed świętami bo mogą długo leżeć. No chyba, że te są jakieś inne

A teraz pytanie ode mnie: Czy tylko ja jestem taka nienormalna, że jak idę do spowiedzi to nie wiem co mam gadać? Tzn ta regułka to pal licho ale jakie ja mam grzechy w ogóle mówić? Tym bardziej jak ksiądz mnie zaskakuje pytaniami, np jak mówię, że przeklinałam, a on się mnie pyta ile razy
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:13   #4977
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
To nie wiem, moim zdaniem jak się wyrabia to te ciasto później po wyciągnięciu z lodówki ma być "twarde" (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi). A tak poza tym to myślałam, że o to chodzi w tych ciastkach, że na początku są twarde a dopiero jak poleżą kilka dni to miękną i dlatego robi się je kilka dni przed świętami bo mogą długo leżeć. No chyba, że te są jakieś inne

A teraz pytanie ode mnie: Czy tylko ja jestem taka nienormalna, że jak idę do spowiedzi to nie wiem co mam gadać? Tzn ta regułka to pal licho ale jakie ja mam grzechy w ogóle mówić? Tym bardziej jak ksiądz mnie zaskakuje pytaniami, np jak mówię, że przeklinałam, a on się mnie pyta ile razy
Eh, sama już nie wiem. U mnie w domu nigdy się nie piekło pierników, tylko piernika (ciasto) na nowy rok.

Ja też nie wiem. Ja mam taką zasadę, że jak np. na święta jest spowiedź i kilku księży z różnych parafii spowiada to nigdy nie idę do franciszkanów. Pare razy w życiu się u nich spowiadałam i za każdym razem pytali się dokładnie o wszystko i dawali takie kazania na koniec, jakbym Bóg jeden wie, co zrobiła . Albo np. mówie, że stosowałam używki, pyta się jakie, no to mówie, że piłam alkohol i paliłam papierosy, a ten ile razy i dlaczego to zrobiłam. No kurde, impreza była, miałam ochote A jako, że nie jestem pełnoletnia to zdążył mi wypomnieć, że na komunii i na bierzmowaniu podpisywałam te oświadczenia, a co najlepsze, w mojej parafii niczego takiego nie podpisywaliśmy . Nie ma to jak iść do mojego proboszcza. Bez żadnych pytań, raz dwa w konfesjonale i za każdym razem 3 zdrowaśki odmówić
Stary 2010-12-23, 15:27   #4978
PaLLitQa
żona

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
postrasz ją policją,albo jeszcze lepiej.pogadaj z kimś kto zna prawnicza gadkę i niech napisze do niej pismo z prawniczymi paragrafami.może to ją odstraszy
Straszylam ją policją juz tamtym razem.. Napisalam ze jak jeszcze raz sie zdarzy to zgłosze na policje.
No ale znowu jej napisze to samo a nic nie zrobie?
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 16:01   #4979
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:

hmmh, a czy temu nie służy wcześniejszy rachunek sumienia?

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
Straszylam ją policją juz tamtym razem.. Napisalam ze jak jeszcze raz sie zdarzy to zgłosze na policje.
No ale znowu jej napisze to samo a nic nie zrobie?
wydaje mi się, że ja od razu zgłosiłabym się ze sprawą na policję, już za pierwszym razem.
bo teraz znów postraszysz, a za kilka miesięcy znów się to może powtórzyc.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 17:12   #4980
moniuleczka
Zakorzenienie

Może ktoś się zna na kodach HTML?

Otóż zrobiłam sobie szablon na aukcję na allegro i mam mały problem. Chcę aby w tle pojawiał się obrazek.

Kiedy jestem w edytorze tekstowym na allegro w zakładce sprzedaję i daję na podgląd to wszystko jest dobrze i wyświetla się prawidłowo tak jak powinno, a w kodzie html jest tak:
<div style="background-image: url('http://adresobrazka.jpg')"> , a kiedy przejdę do edytora wizualnego (żeby coś dopisać dodać obrazki, kolory czcionki, itp.,) i następnie chcę wystawić aukcję to wyskakuje błąd "W opisie przedmiotu znajdują się niezalecane elementy HTML/JavaScript".
Wówczas wracam do edytora tekstu i zauważam że cudzysłów zmienił się na dziwne znaki <div style="background-image: url(&quot;http://adresobrazka.jpg&quot; );"> i dopiero po ponownej zmianie tych znaków na cudzysłów mogę normalnie wystawić aukcję (bez wchodzenia już w edytor wizualny co jest kłopotliwe bo ciężko zrobić dobry opis sprzedawanego przedmiotu w edytorze tekstowym pisząc kodem html).
Może ktoś zna inny ciąg znaków na wstawienie obrazku w tle powtarzającego się i nadającego na szablon aukcji.

Edytowane przez moniuleczka
Czas edycji: 2010-12-23 o 17:14
moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości