Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-23, 12:12   #4021
n.ik.a
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Witam was przedświątecznie
byłam dziś na tej glukozie...pierwszy łyk, nawet nawet ale każdy kolejny bleeeeeeeeeeee...na korytarzu myślałam, że puszcze pawia ale wzięłam gazetkę i starałam się o tym nie myśleć...mdłości powodował jeszcze zapach w przychodni :/ ale dałam radę...najwięcej radochy miała Niunia bo po takiej słodyczy tylko się rozbrykała - wyniki odbiore jutro albo w poniedziałek

a ubrałam już choinkę i czekam na meble, które idą do nas ponad miesiąc

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 12:16   #4022
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

wiecie co nie wiem w sumie nic, nawet jaki powód był. ona nie chce o tym rozmawiac.
na pewno mi kiedys opowie jak to wszystko sie stalo...narazie jej nie gnebie, nie pytam. to jest strasznie bolesne. i to na same swieta. tak radosne......
napisze wam jak sie dowiem.
narazie sama nic nie wiem.
chcialam do niej jechac ale jednak moj widok z brzuchem moglby jeszcze bardziej ja zdolowac ona z reszta nie chce sie spotkac. rozumiem ja.
Bog ponoc doświadcza takimi wydarzeniami tylko silnych ludzi....
wierzę że bedzie miala tyle siły zeby przez to przejsc

sorki ze wam takie smutne wiesci pisze w taki czas przedswiateczny ale jakos tak...
sama chodze po domu i szlocham

wracam do mojego makowca....chociaz od wczoraj to nawet nie mam ochoty na te slodkosci

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-12-23 o 12:18
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 12:17   #4023
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

a ubrałam już choinkę i czekam na meble, które idą do nas ponad miesiąc
a ja czekam na choinkę,sąsiad niesie już tydzień.Nie widać ani jednego ani drugiego

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 12:23   #4024
n.ik.a
Zadomowienie

kampasiula rany oby tylko nie było tak jak w tej reklamie media markt - kiedy mąż przychodzi pijany do domu i zamiast żywej choinki ma choinkę zapachową...jego jednak nie było tylko kilka dni

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 12:30   #4025
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja tez nie lubie
te ciuszki co kupilam to czekaja w szafie na wiosne
raz ,ze to male rozmiary jak juz brzucha nie bedzie
dwa to szkoda mi ladnego sweterka pod plaszcz zakladac a ten plaszcz mi mechaci odzież po bokach

a dla mlodego kupilam z 5 ciuszkow w h&m po promocji of kors
ale czekam na drugą turę
po swietach albo po sylwku bedzie
Wiecie co mam wrazenie ze mi twarz zzolkla..powaznie takie jakby plamy czy cos nie wiem haha masakra dzisiaj jakas jest

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
kampasiula rany oby tylko nie było tak jak w tej reklamie media markt - kiedy mąż przychodzi pijany do domu i zamiast żywej choinki ma choinkę zapachową...jego jednak nie było tylko kilka dni
Ja tez mam zywa choinke w tym roku...ale nie ma to jak nasze polskie pachnace...bo ta co mam to taka sobie nie czuc tak bardzo niby duza i ladna ale co mi z tego jak nie pachnie
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 12:38   #4026
megi2015
Zadomowienie

Dziewczyny ale napisałyście od wczoraj
ja od rana siedzę w kuchni. makowiec i sernik gotowe choinka ubrana wczoraj - jej zapach mnie uspokaja - zapach lasu - rok temu tez mieliśmy żywą ale tak nie pachniała, a ta jest cudowna

Castia przykro mi z powodu koleżanki. ja też straciłam I ciąże w 7/8 tyg. wiem jaki to ból....ja dodatek było to w styczniu tego roku. wiecie człowiek się cieszy że nowy rok przed nami, nowy - lepszy, ma nadzieję że wydarzy się coś miłego - a tu zacząłam styczeń od poronienia i to chyba na zawsze pozostanie w mojej pamięci, ale ból z czasem mija, tak jak po śmierci ukochanej osoby. daj koleżance czasu. i faktycznie może nie jedź do niej teraz. twój widok (chodzi mi o twoją ciążę) na pewno nie będzie póki co dla mniej miły. ona potrzebuje czasu.
powiem ci że mnie żadne słowa nie pocieszały po tej stracie. ani rodziny, ani znajomych. nic mi to nie dawało. musiałam sama z mężem sobie to wszystko poukładać.
Stary 2010-12-23, 12:45   #4027
gosikk_s
Zakorzenienie

Aja, o Coryzalii to nawet nie słyszałam...a tantum verde w sprayu chyba na mnie nie działa. Wczoraj gardło przestało w końco boleć ale bolało mnie od soboty więc pewnie minęło samo z siebie. Wypiłam już butelkę prenalenu, piję drosetux i czekam aż kiedyś kaszel minie

Wanilia, trzymam kciuki, moja córcia też na 3d zakryła rączkami buzię i nic nie widziałam

Castia, strasznie mi przykro z powodu maleństwa koleżanki, to straszna tragedia Wiesz z jakiego powodu je straciła? Po porodzie na sali leżałam z kobietą, też po porodzie, której poprzednie dziecko zmarło w 36 tc

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:05   #4028
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie lubie
te ciuszki co kupilam to czekaja w szafie na wiosne
raz ,ze to male rozmiary jak juz brzucha nie bedzie
dwa to szkoda mi ladnego sweterka pod plaszcz zakladac a ten plaszcz mi mechaci odzież po bokach

a dla mlodego kupilam z 5 ciuszkow w h&m po promocji of kors
ale czekam na drugą turę
po swietach albo po sylwku bedzie
ja też się wybiorę po coś dla siebie na wiosnę i dla malenkiej
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:06   #4029
gosikk_s
Zakorzenienie

Castia, teraz faktycznie zostaw koleżankę, raczej nie będzie chciała patrzeć na Twój brzuszek

Trzyrazyi, może masz ostudę, zmiany hormonalne na buzi? To na pewno plamy?

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:10   #4030
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tam poród za 2 miesiące +/- także gust mi się nie zmieni a ciuszki ładne więc tylko czekam aż założe a po co mam to samo kupować za 2x wiecej ;-P ale oczywiscie to pare sztuk tylko reszta po porodzie i upragniony fryzjer
ojjjjj tak upragniony fryzjer

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

kurcze i to w 22 tygodniu - straszna wiadomość

eirene a czy na tą komodę można taki przewijak założyć...taki no wiesz...z drewnianym spodem...ehhhhhh cięzko mi się wysłowić!!!

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-12-23 o 13:17
Stary 2010-12-23, 13:13   #4031
Eirene1987
Zakorzenienie

Castia straszne to jest naprawdę żadne słowa tu nie pomogą twoja koleżanka musi sama uporać się z tym, potem na pewno porozmawiacie o tym... to wielka tragedia obojętnie czy by się stało w 6 tygodniu czy w 40... tak samo żal, tak samo boli, ale z czasem ból minie i zaczną się starać o dzidziusia, ehh... jakie to niesprawiedliwe wszystko...

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Castia, strasznie mi przykro z powodu maleństwa koleżanki, to straszna tragedia Wiesz z jakiego powodu je straciła? Po porodzie na sali leżałam z kobietą, też po porodzie, której poprzednie dziecko zmarło w 36 tc
no niestety nawet w dzisiejszych czasach tak się zdarza ja też leżałam w szpitalu to kobieta straciła dziecko w 40tygodniu. to jest wielka tragedia. kiedyś myślałam że tylko pierwsze 3 miesiące są takie najważniejsze potem już luz - teraz już wiem że niestety takie jest życie i czasem nawet w tym 40 coś się wydarzy ale najważniejsze to żeby nie myśleć negatywnie - że mnie to też spotka, trzeba zawsze wierzyć że będzie dobrze.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:21   #4032
Montii
Zakorzenienie

eirenne klikam w aniołka 98 miejsce masz,

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

a do mnie przyszedł kurier z butami z Baty, pasuja jak ulał i szybko doszły także ajm soł hepi hepi

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:22   #4033
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Castia, teraz faktycznie zostaw koleżankę, raczej nie będzie chciała patrzeć na Twój brzuszek

Trzyrazyi, może masz ostudę, zmiany hormonalne na buzi? To na pewno plamy?
W sumie nie wiem czy plamy....wydaje mi sie ze okolice nosa,ust i brody mi zzolkly ...wogole dzisija to nie najlepiej sie czuje od wczoraj mi niedobrze i jeszcze pawik dzisiaj....znow miete pije nie wiem co mi jest....starosc nie radosc chyba
Stary 2010-12-23, 13:33   #4034
Montii
Zakorzenienie

trzyrazyi chcialam sobie ciebie obczaić na nk ale mi sie zacina

[LEFT]
Stary 2010-12-23, 13:42   #4035
87czarna
Zakorzenienie

Castia nie umiem sobie nawet wyobrazic,co Twoja znajoma przeżywa! Biedna...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:43   #4036
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
trzyrazyi chcialam sobie ciebie obczaić na nk ale mi sie zacina

hahah a co tu obczajac....za***ista jestem i tyle
Stary 2010-12-23, 13:44   #4037
Montii
Zakorzenienie

ej no nie wątpie

[LEFT]
Stary 2010-12-23, 13:45   #4038
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Aja, o Coryzalii to nawet nie słyszałam...a tantum verde w sprayu chyba na mnie nie działa. Wczoraj gardło przestało w końco boleć ale bolało mnie od soboty więc pewnie minęło samo z siebie. Wypiłam już butelkę prenalenu, piję drosetux i czekam aż kiedyś kaszel minie
Kiedyś poleciła mi koleżanka, bo po prostu miałam masakrę z katarem. Zawsze teraz biorę i lekarz powiedział, że można. W nocy nie mam nosa po tym zatkanego i rzeczywiście pomaga.

Siostrzeńca przeżyłam zaraz jak Tż przyjedzie uciekam do mamy pomagać.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:49   #4039
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazyi PRZE...ISTA! Haha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-23, 13:50   #4040
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
ej no nie wątpie
Ja cie wlasnie oblukalam ii widze ze same laseczki na tym forum pisza ihihihihih

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
trzyrazyi PRZE...ISTA! Haha
Dzieki czarna.... zawsze czulam ze ty we mnie wierzysz hahahah
Stary 2010-12-23, 13:51   #4041
87czarna
Zakorzenienie

Dzieci odziedziczą dobre geny

Stary 2010-12-23, 13:52   #4042
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
wiecie co nie wiem w sumie nic, nawet jaki powód był. ona nie chce o tym rozmawiac.
na pewno mi kiedys opowie jak to wszystko sie stalo...narazie jej nie gnebie, nie pytam. to jest strasznie bolesne. i to na same swieta. tak radosne......
napisze wam jak sie dowiem.
narazie sama nic nie wiem.
chcialam do niej jechac ale jednak moj widok z brzuchem moglby jeszcze bardziej ja zdolowac ona z reszta nie chce sie spotkac. rozumiem ja.
Bog ponoc doświadcza takimi wydarzeniami tylko silnych ludzi....
wierzę że bedzie miala tyle siły zeby przez to przejsc

sorki ze wam takie smutne wiesci pisze w taki czas przedswiateczny ale jakos tak...
sama chodze po domu i szlocham

wracam do mojego makowca....chociaz od wczoraj to nawet nie mam ochoty na te slodkosci

Castia
bardzo mi przykro z powodu Twojej koleżanki Teraz pomoże jej tylko czas bo tylko on leczy rany...a o swoim dziecku na pewno nigdy nie zapomni.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:52   #4043
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

trzyrazyi wsylij mi zaproszenie to tez cie oblukam

Castia - niewyobrazalene to niestety
oby zadnej z naas nic podobengo nie spotkalo
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 14:13   #4044
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
trzyrazyi wsylij mi zaproszenie to tez cie oblukam

Z ta za***ista to zart byl nie na priv wyslalam linka >>
Wogole to nie wiem co mi jest od paru dni moje policzki sa takie rozpalone ...nie wiem czy to hormony czy jak masiakra...temperatury to ja nie mam na bank patrzylam miala tak ktoras z wasi jeszcze ten zoladek padam....

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2010-12-23 o 14:14
Stary 2010-12-23, 14:15   #4045
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

ja nic nie wiem ja tu tylko sprzatam ;p
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 14:36   #4046
Tity
Zakorzenienie

A my wróciliśmy od gina właśnie, wszystko jest ok, tylko znowu muszę Clotrimazol sobie aplikować, bo coś atakuje. Mały ma ok 1,5 kg i nadal jest małym
I chwalę się jeszcze naszą prawie neonową maszyną
Aha no i powiedziałam lekarzowi, że boję się znieczulenia i chyba wolałabym być przytomna, ale powiedział, że lepiej chyba dla mnie będzie zrobić ogólne, bo z doświadczenia wie, że po wkłuwaniu w kręgosłup czasami po klika tygodni jakieś bóle są i inne komplikacje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (55,1 KB, 31 załadowań)

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-12-23 o 14:37
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 14:40   #4047
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
eirenne klikam w aniołka 98 miejsce masz,

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

a do mnie przyszedł kurier z butami z Baty, pasuja jak ulał i szybko doszły także ajm soł hepi hepi
i ja Wam klikam

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Wogole to nie wiem co mi jest od paru dni moje policzki sa takie rozpalone ...nie wiem czy to hormony czy jak masiakra...temperatury to ja nie mam na bank patrzylam miala tak ktoras z wasi jeszcze ten zoladek padam....
Kochana ja od kilku tygodni codziennie mam straszne wypieki na policzkach, a goraczki też nie mam, nie wiem o co chodzi, ale już się przyzwyczailam że taka purpurowa chodze, naszczęście jak się umaluję to już wyglądam jak człowiek

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A my wróciliśmy od gina właśnie, wszystko jest ok, tylko znowu muszę Clotrimazol sobie aplikować, bo coś atakuje. Mały ma ok 1,5 kg i nadal jest małym
I chwalę się jeszcze naszą prawie neonową maszyną
Aha no i powiedziałam lekarzowi, że boję się znieczulenia i chyba wolałabym być przytomna, ale powiedział, że lepiej chyba dla mnie będzie zrobić ogólne, bo z doświadczenia wie, że po wkłuwaniu w kręgosłup czasami po klika tygodni jakieś bóle są i inne komplikacje.
1,5 kg ?? to kawał chłopaka juz jest a który tydzien, bo nie pamiętam.... (mam mega sklerozę) ja tak naprawdę to nie gadałam z ginem o porodzie i znieczuleniach, ale chyba na nast. wizycie w styczniu podpytam, żeby wiedzieć na co się szykować.....
Stary 2010-12-23, 14:44   #4048
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość

mi też wyślij kochana dane też cię chcę zobaczyć

dobra spadam muszę na pocztę jechać

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 14:47   #4049
madzik2221
Zakorzenienie

............_,|,_........ ......................... ..........
..............'|`........ ...............Gdy pierwsza.....
............../.\....................... ...gwiazdka.......
............./`,\...................... ...na niebie........
............/__\ ......................... zabłyśnie.......
.........../ . o \........................ .niech Cię.......
........../_ , *_\...................... ...Aniołek........
........../ `, .* \........................ ode mnie.......
........./ ? `~ . \.......................u ściśnie.........
......../_ . * .,o_\.................... I przekaże.......
......../ ? o .. ~ \....................serd eczne........
......./ . * .... . o.\ ..................życzeni a.........
....../_ ,,~~ '. * ' _\.................w Święta.........
....../`~,, .. o.......\................ .Bożego..........
...../ .* ...`' * ? ,',..\ .............Narodzenia.. ......
..../_.....o ..~~,, , _\.............oraz wiele.........
.../ .. * ......... ,, ~ ' \...............radości i.........
../* .... o ..._~`'*...o \..............nadziei... .......
..`-,,~'`' ...* ... _ ,-´...............w Nowym........
..........":-------:"......................R oku!...........
............._||_........ ......................... ..........

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:01   #4050
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Castia przykro mi z powodu koleżanki. ja też straciłam I ciąże w 7/8 tyg. wiem jaki to ból....ja dodatek było to w styczniu tego roku. wiecie człowiek się cieszy że nowy rok przed nami, nowy - lepszy, ma nadzieję że wydarzy się coś miłego - a tu zacząłam styczeń od poronienia i to chyba na zawsze pozostanie w mojej pamięci, ale ból z czasem mija, tak jak po śmierci ukochanej osoby. daj koleżance czasu. i faktycznie może nie jedź do niej teraz. twój widok (chodzi mi o twoją ciążę) na pewno nie będzie póki co dla mniej miły. ona potrzebuje czasu.
powiem ci że mnie żadne słowa nie pocieszały po tej stracie. ani rodziny, ani znajomych. nic mi to nie dawało. musiałam sama z mężem sobie to wszystko poukładać.
wspólczuje kochana ja jej dałam spokoj...ma kochanego meza na pewno sobie razem poradzą z ta tragedia
Cytat:
Cytat:
no jeszcze wlasnie nic nie wiem, ja tez lezalam z dziewczyna ktora przyjechala do porodu i stracila corke, bo jej lozysko przeszlo zawał...
nawet nie wiedzialam ze takie rzeczy moga sie zdarzyc...
ehhh mnóstwo takich przypadkow. zycie jest zaskakujace

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Castia straszne to jest naprawdę żadne słowa tu nie pomogą twoja koleżanka musi sama uporać się z tym, potem na pewno porozmawiacie o tym... to wielka tragedia obojętnie czy by się stało w 6 tygodniu czy w 40... tak samo żal, tak samo boli, ale z czasem ból minie i zaczną się starać o dzidziusia, ehh... jakie to niesprawiedliwe wszystko...
no niestety nawet w dzisiejszych czasach tak się zdarza ja też leżałam w szpitalu to kobieta straciła dziecko w 40tygodniu. to jest wielka tragedia. kiedyś myślałam że tylko pierwsze 3 miesiące są takie najważniejsze potem już luz - teraz już wiem że niestety takie jest życie i czasem nawet w tym 40 coś się wydarzy ale najważniejsze to żeby nie myśleć negatywnie - że mnie to też spotka, trzeba zawsze wierzyć że będzie dobrze.
no wlasnie, a najgorsze jest to ze ona przez cala ta polowe ciazy na nic sie nie skarzyla, przechodzila ja rewelacyjnie...

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Castia nie umiem sobie nawet wyobrazic,co Twoja znajoma przeżywa! Biedna...
ja tez nie, nawet nie probuje

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

Castia
bardzo mi przykro z powodu Twojej koleżanki Teraz pomoże jej tylko czas bo tylko on leczy rany...a o swoim dziecku na pewno nigdy nie zapomni.
Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

oby oby Kochana... mam nadzieje ze czas przycmi jej ból, i wierze ze w tym nowym roku ujrzy znowu dwie kreseczki.

u nas ciacha popieczone, teraz bedziemy ubierac choinke tylko czekam na meza zeby ja odnalazl gdzies na strychu.
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości