|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomoc w wyborze kierunku studiów...
Witajcie wizażanki.
![]()
everyday I'm shufflin' ![]() Edytowane przez Oosia Czas edycji: 2013-09-26 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc w wyborze kierunku studiów...
hmm.. po niczym (?)
![]() wszystko zależy co chcesz robić, ile chcesz zarabiać, jakie masz priorytety itp
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Znacie czy nie... Chodzi mi mniej więcej o to po czym będę miała pracę! :P
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
po niczym nie ma się zapewnionej pracy
![]() Zadałam Ci pytania, na które nie odpowiedziałaś.. W każdym razie, żaden z tych kierunków nie jest na tyle perspektywistyczny, żeby gwarantował pracę.
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w każdym bądź razie jeśli wybierasz się na studia z myślą o znalezieniu dobrej pracy w przyszłości (dobrze płatnej, rozwijającej itp.) to pomyślałabym na Twoim miejscu o jakimś innym kierunku, bo po tych już teraz są spore problemy ze znalezieniem pracy, a absolwentów wciąż przybywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na żadne ścisłe nie jestem w stanie, ponieważ już na takich byłam i sobie nie radziłam. Co chcę robić - nie wiem, może własna firma, może coś z urzędem... Zarobki na początek na pewno nie duże, z czasem fajnie jakby trochę urosły (zresztą kto by tak nie chciał?).. A priorytety? Chce po prostu zapewnić rodzinie przetrwanie,a nie wegetowanie. A pracy bez studiów nie ma, szukam i jakoś wciąż nic nie mogę znaleźć. Więc edukacja to podstawa!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
co cie interesuje?
w czym jestes dobra? jakies pasje? ciezko ci jest podpowiedziec, bo ewentualna praca zalezy od wielu czynnikow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
evagab20 - właśnie tak chciałabym pracować, jak Twoja koleżanka
![]() Poza tym zawsze mnie ciągnęło pod "prawo"... A myślę, że z takim wykształceniem będzie mi łatwiej znaleźć pracę niż po ochronie środowiska czy biologii?
everyday I'm shufflin' ![]() Edytowane przez Oosia Czas edycji: 2010-12-22 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
jeśli chcesz pracować w korporacji i jednocześnie nie chcesz studiować ścisłego kierunku to dobrym pomysłem może być prawo. w wielu korporacjach związanych z finansami np. w firmach z tzw. "wielkiej czwórki" są duże działy doradztwa podatkowego, gdzie przyjmowani są absolwenci prawa.
oprócz tego w większości korporacji są działy HR - tam z kolei przyjmuje się najczęściej absolwentów socjologii, psychologii (jednak tych dwóch kierunków nie polecam) i zarządzania (najlepiej ze specjalizacją zarządzanie zasobami ludzkimi), w wielu firmach są też oddzielne działy marketingu. generalnie mówi się, że po kierunkach typu zarządzanie czy marketing nie ma pracy, jednak dużo zależy od miasta, w którym tej pracy będziesz szukać. o ile w jakiejś małej miejscowości może być ciężko z zatrudnieniem np. po marketingu, o tyle w Warszawie, czy innym dużym mieście jest sporo miejsc pracy dla absolwentów tego kierunku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Moja koleżanka ukończyła prawo i europeistykę, dostała pracę tylko dzięki europeistyce - zajmuje się funduszami unijnymi.
Ale przede wszystkim powinnaś wybrać kierunek, który cię interesuje, a nie potem narzekać, że jest Ci ciężko, albo że jest nudny ...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
v
everyday I'm shufflin' ![]() Edytowane przez Oosia Czas edycji: 2013-09-26 o 19:51 Powód: v |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.