|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Hej dziewczynki!
przepraszam, ze was tak zaniedbalam ale wpadlam w wir pracy, chcialam zrobic jak najwiecej zanim TZ przyjdzie, mial mi pomagac, ale niestety musial byc w pracy, zostanie za to wyslany na ostatnie zakupy, jezdzi teraz po talerze dwa do kompletu na wigilie winka itp wsciekly pewnie w tych korkach, a wieczorkiem moze pokleimy te pierogi bo karkowka upieczona, salatka jarzynowa zrobiona, wieeelki gar, salatka pieczarkowa, zupka grzybowa gotowa i szarlotka w piekarniku Poszalalam wiem, ale za to jak tylko polozylam sie na chwile zeby odpoczac, to Zosia tak zaczela w brzuszku fikac, ze chyba dala mi znac, ze jej sie nie podobalo![]() doczytam was pewnie dopiero wieczorkiem, bo TZ zostawiam ogarniecie kurzow, odkurzacz i podlogi, ja tylko wyprasuje sukienke a jemu oczywiscie zostawie obrusik ) hihipadam dziewczyny, przegielam, ale swieta sa raz w roku prawda? na szczescie
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Tez czekam na newsy z niecierpliwoscia.
Bylam dzisiaj u siebie w pracy, bardzo cieplo mnie przyjeli, mimo, ze przeciez jestem na zwolnieniu caly czas. Ale to pewnie te slodycze tak zadzialaly, co im zawiozlam na swieta ![]() Poza tym zalatwialam rozne sprawy w miescie, jezdzi sie fatalnie, nie ma gdzie parkowac i wszyscy chodza nerwowi. teraz czekam na kuriera z bodziakami, mialy byc pod choinke, do DHL sie nie idzie dodzwonic, a ja nie moge siedziec w domu caly dzien... |
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki mam do was pytanko bo wiedze ze jestescie obeznane ... moze to nie ten watek akurat ale chciałam zapytac juz doswiadczone przyszsłe mamusie
jutro mam dostac@ ale dziwnie sie czuje.. nie umie tego opisac.. jakby mnie swędziało w srodku w podbrzuszu nie umie tego opisac..dziwne jest to o tyle ze nie boli mnie podbrzusze tak jak zawsze przed @ tylko mnie swedzi w srodku.. dodam ze nie mam zadnej infekcji i nigdy nie miałam takiego uczucia... czy miała tak któras moze i była w ciazy?
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale śliczna
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
od dwóch lat pragne dziecka
te dziwne uczucie czuje juz od jakis dwóch tyg. nie wiem jak to opisc.. jakby... swędzenie... zwiekszone libido... no nie wiem... raz mam te uczucie raz nie.. ale dzis przybrało na sile.. nie umie wysiedziec normalnie tak mocno swedzi mnie tam w srodku...miedzy pepkiem a podbrzuszem.. przestepuje z nogi na noge to jest nie do wytzrymania... 2 tyg temu myslałam ze to moze jakas infekcja ale nie... do dzis nie mam zadnego sluzu itd. i swedzi mnie głeboko w srodku w podbrzuszu... zadnych innych objawów nie mam... zawsze bolał mnie brzuch przed okresem a teraz opoteznie swedzi tam w srodku i to mnie bardzo dziwi....
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#1958 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem tak - po prostu zrób test.
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co tu taka cisza????? Wszystkie gotują? ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Wyjęłaś mi to z ust ![]() Zaraz mój, Twój kawaler wróci Już nie mogę wytrzymać, co mu ta pani na tej głowie zrobiła
|
|
#1960 |
|
Rozeznanie
|
Witam ja dzisiaj rowniesz mialam wizyte
![]() z dzidzusiem wszystko wporzadku rozwija sie prawidlowo wyniki badan rowniez mam bardzo dobre tsh mi spadlo cisnienie narazie ok tak wiec jestem szczesliwa no i lekarz juz na 100% potwierdzil swoja poprzednia diagnoze będzie SYNEK |
|
|
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
siasiek zaraz będzie? od tego fryzjera? jejuuu, a ja taka nieumalowana...
Kinga gratulujemy potwierdzenia Troszę tu ostatnio mężczyzn było za mało, przywracacie równowagę
|
#1962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie jakie są fajne takie małe pindorki (młody tak swego czasu wołał teraz już mówi siurok ).Mój Tż jak ktoś go pyta co będziemy mieli to odpowiada tak: "no co?! kolejne dziecko mamusi"
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Zocha ma dzien marudzenia
wszystko na "nie" ![]() daj mi siłę !!!! Siasiek a jakie fajne są małe bronchildy :P:
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-23 o 16:19 |
|
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek a jakie fajne są małe bronchildy :P:[/QUOTE]
Potwierdzam ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- dobra... idę dziewczyny. Zajrzę wieczorem, jak sie uda i poczytam wiadomości ![]() Doczekać się nie mogę!
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Objechalam wlasnie cmentarze u mnie w miescie, na drogach po prostu jest horror!!! Nie dosc ze te okropne korki, to jeszcze wszyscy jezdza jak szaleni, a o uprzejmosci na drodze to w ogole nie wspomne. Chyba sobie nakleje naklejke "Kierowca w ciazy", zeby chociaz ludzie byli dla mnie milsi. Jak pomysle, ze jutro mam do pokonania 150 km to az mi sie nie chce nosa z domu wysciubiac.
Moja kolezanka na siurka swojego synka mowi czule "jajuszka", rozklada mnie to na lopatki
|
|
|
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
Jajuszka to ja ugotowalam na twardo do salatki
Jejku juz praktycznie wszytsko zrobione mam teraz tylko salatke jarzynowa klepie i bedzie finito Zrobilam farsz na rybe po grecku i mam do Was prosbe... zabierzcie ode mnie, bo zezrem caly Sledzie w oleju juz dochodza w lodowce, karp jest bez lba, filety przyprawione musze cos zjesc, bo zapomnialam ze dziecko w brzuchu mam od tego gotowania
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Nie wiem czy jutro wszystkie beda na wizazu, czy ja dam rade wejsc.. wiec wpadam wam dzisiaj złożyc życzenia:Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem, By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem. By prezenty ucieszyły każde smutne oczy, by spokojna przerwa ukoiła złość By Sylwester zapewnił szampańską zabawę, a kolędowych śpiewów nie było dość! i poza wierszykiem życze Wam spokojnej dalszej czesc ciąży, zdrowych dzieciaczków i szczesliwego rozwiazania w terminie ![]() Ps. wczoraj mój mężul pierwszy raz poczuł jak maluszek kopnał ![]() az zaniemowił z wrażenia hehehe i teraz przychodzi co jakis czas puka w brzuszek caluje i mowi ejjj maluszkuuu tu tata, kopnij tate:P , ejjj spisz..?! |
|
|
|
#1968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hallo Kochane ja padam...przez to ze tak rano wstalam teraz chodze na rzesach,a dopiero sie zabieram za pieczenie ciast, caly ranek mi zszedl na zakupach, prawie szlag mnie trafil, takie kolejki no i korki, jutro tylko maz odbierze zamowiona mozzarelle, chleb i po wode skoczy, tak wszystko mamy
![]() Cytat:
takze Wy wszystkie bedzie juz pewnie po![]() Cytat:
![]() Cytat:
violisia Wam tez zycze Wesloych Swiat Dziewczyny a kupilam sobie dzisiaj stanik, wyobrazcie sobie ze o 2 numery wiekszy niz przed ciaza! tez tak Wam piersi urosly?? co to bedzie w 9tym miesiacu...
|
|
#1969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w końcu sisiorek Gratuluuuuję! Wpisałam synusia na listę No a gdzie nasze pozostałe gwiazdy?
|
|
#1970 |
|
Moderatoreska
|
Hello
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Miałam dziś usg na 14 dzwoniła pani po 12 i pytala czy mogę wcześniej przyjkechać, więc się zebralismy i pojechaliśmy ![]() Z dzieciaczkami wszystko ok, ważą jedno 425 g, a drugie prawie 450g, jak na razie termin porodu przesunął mi się z 4maja na końcówkę kwietnia, rozbieżność między dzieciaczkami jest niewielka, wszytsko z nimi dobrze, wszystko ok, najważniejsze że zdrowe ![]() Nie mogłam tylko wyleżeć na tym usg, ciągle mi się słabo robiło, więc obracałam sie na bok wtedy przechodziło, dzieciaczki za bardzo uciskaja już na różne naczynia i dlatego tak mam jak leżę na wznak. A teraz najważniejsze na co wszyscy czekaja, a więc..................... ......................... .................. są dwa siusiaczki Nie będzie kucyczków, sukieneczek i spineczek Będą mie otaczać same chłopaki w domku ![]() Ciekawe co u reszty dziewczyn
|
|
|
|
#1971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze, że chłopcy zdrowi I statystykę na forum wyrównujesz ![]() Dziewczynka będzie następna ![]() Który lekarz robił Ci badanie?? Może Łukasz Szwaczka?? Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2010-12-23 o 18:41 |
|
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewesko!!! Ale duze dzieciaczki!!! Najwazniejsze, ze u nich wszystko dobrze
Zaskoczylas mnie tymi siusiakami, bo bylam pewna, ze chociaz jedna lalunie bedziesz miala Nie ma co sie tak nastawiac. Moja chrzesnica tez miala byc Fabianem... nawet w 9 miesiacu bylo usg Moj brat przez dwa nastepne dni mowil na nia ON
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
eweska super ze z dzieciaczkami wszystko dobrze
gratuluje dwoch kawalerow
|
|
|
|
#1974 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Zgadza się najważniejsze że chłopcy, jak tylko na usg zobaczył jednego siusiaczka to już byłam pewna że i drugi też będzie siusiaczek. Zgadza się tsk ten lekarz robił mi usg trwało strasznie długo bo pond godzinę, nie mogłam wyleżeć. Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1975 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
az sie boje....a tak o synku marze strasznie ze nie wiem, przeraza mnie toCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zdjatka cos slabo widoczne... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja babcia tez ma 3 synow... a ja dzisiaj zrobilam 3 salatki dla mojej babci i tesciowej oraz dla nas, mniam mniam. Jutro rano wyjezdzam, bede na forum dopiero w poniedzilek. Z tz wszystko dobrze...
|
|
|
#1976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie profesjonalista i bardzo fajnie wszystko tłumaczy. Czytałam o nim sporo w necie i tylko dobrego To teraz już tylko imiona wybierać
|
|
|
|
|
#1977 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1978 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach Ewesko to czwarta napewo bedzie coreczka
|
#1979 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
eweska cos napisac serdecznie Ci gratuluje dwoch siusiaczkow, ale Twoj maz ma nasienie, a tak gadalam ze Wlosi samych facetow polodza hehe no fajnie by bylo miec choc jedna coreczke, ale to juz sila wyzsza, nie od nas zalezy, ale powiem Ci, ze jak obserwuje znajome z synkami to ciagna bardziej do mamy, a coreczki do tatusiow
zreszta sama cos mozesz o tym powiedziec, bo masz juz synka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

wsciekly pewnie w tych korkach, a wieczorkiem moze pokleimy te pierogi bo karkowka upieczona, salatka jarzynowa zrobiona, wieeelki gar, salatka pieczarkowa, zupka grzybowa gotowa i szarlotka w piekarniku

CEL 70 KG.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

takze Wy wszystkie bedzie juz pewnie po